![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Makijaż i jego brak i skrępowanie przed partnerem..
Cytat:
![]() Każda kobieta która chodzi do fryzjera nie akceptuje swoich naturalnych włosów w pełni. Każda kobieta która tuszuje mankamenty figury strojem nie akceptuje swoje ciała w pełni. Przykłady można mnożyć. To takie trudne zrozumieć, że można lubić swoje obwisłe piersi, ale jednak stosować modelujący biustonosz? Albo lubić swoje paznokcie ale jednak stosować lakier? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
Mój Tż natomiast uwielbia mnie widzieć bez makijażu
![]() ![]() Wiecie co jest kompleksami? Mam w klasie laskę, co się nie maluje i ma trądzik, czerwone punkciki. Ja jakoś bym nie zważała na to uwagi (w końcu choroba skórna, co może poradzić? A to, że się maluje czy też nie to indywidualna sprawa), gdyby nie fakt, że na zdjęciach z bliska ma twarz czystą i gładką jak pupa niemowlaka. TO są kompleksy, bo niestety, zacytuję "Photoshopa nie da założyć się na twarz i wyjść na ulicę". To, że się maluję nie oznacza, że nie akceptuję siebie, to, że układam włosy nie znaczy, że ich nie lubię. To, że podkreślam swoją sylwetkę, a tuszuję to, co jest 'niepotrzebne' nie oznacza, że siebie nie akceptuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
ma zielone pojęcie
|
[1=bbc56c719832aa6c54491c9 cdf9a4ac765a18bd7_6414ff0 1e71a2;25793897]Mój Tż natomiast uwielbia mnie widzieć bez makijażu
![]() ![]() Wiecie co jest kompleksami? Mam w klasie laskę, co się nie maluje i ma trądzik, czerwone punkciki. Ja jakoś bym nie zważała na to uwagi (w końcu choroba skórna, co może poradzić? A to, że się maluje czy też nie to indywidualna sprawa), gdyby nie fakt, że na zdjęciach z bliska ma twarz czystą i gładką jak pupa niemowlaka. TO są kompleksy, bo niestety, zacytuję "Photoshopa nie da założyć się na twarz i wyjść na ulicę". To, że się maluję nie oznacza, że nie akceptuję siebie, to, że układam włosy nie znaczy, że ich nie lubię. To, że podkreślam swoją sylwetkę, a tuszuję to, co jest 'niepotrzebne' nie oznacza, że siebie nie akceptuję.[/QUOTE] Więc może "to, że ta dziewczyna wygładza swoją twarz w fotoszopie, nie znaczy, że siebie nie lubi i nie akceptuje"? ![]() Moim zdanim makijaż jest dla ludzi. Każdy ma prawo się malować jak chce ![]() ![]() ![]() Ja wychodzę z jednego założenia: makijaż ma pomagać, a nie przeszkadzać. Dopóki pomaga to jest dobrze, ale jak zaczyna przeszkadzać to warto się zastanowić czy już nie ma się problemu (bo jednak np. chodzenie na basen w pełnym makijażu, dla mnie jest grubą przesadą).
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie Angry.
Poza tym, czy to że dbam o ciało znaczy że go nie akceptuje, no bez jaj, po prostu dbam o siebie. maluję paznokcie nie dlatego że nie akceptuje ich naturalnego wyglądu i mam kompleksy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
BAN stały
|
Dopóki korzystamy z różnorodnych dobrodziejstw typu puder, push upy, majtki wyszczuplające i możemy z nich zrezygnować, nie odczuwamy paniki w związku z tym, to wszystko jest okej. To wszystko jest dla ludzi. Uważam, ze takie osoby akceptują siebie, ale czemu mają sobie odmawiać pewnego "dopracowania". Gorzej jak ktoś bez tuszu nie wyjdzie z domu, nie będzie uprawiał seksu bez push upa. Moim zdaniem tutaj mamy do czynienia z brakiem akceptacji siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.