2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 14:31   #331
karolca
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

ewelajna, u mnie loki trzymają się własnie min.3 dni a wczesniej już drugiego dnia były do dupy.
Tak, włosy są mocniejsze, szybciej rosną. I nie przetłuszczają się tak szybko. Oszczędzę trochę szamponu (a drogi jest, 3 dychy kosztuje)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:38   #332
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
w najgorszych snach bym nie pomyslala ze to spotka wlasnie mnie...nie mam dziecka, jest tylko pusty pecherzyk ktory przestal sie rozwijac 3 tyg temu. niema serduszka, nie ma glowki, raczek,nozek nic nie ma...pusty pecherzyk i pustka we mnie. nie wiem co mam ze soba zrobic, jest mi tak zle,ze nie da sie tego wyrazic slowami,a zarazem mam zal do tej siostry tż za te podle slowa ze moze byc cos nie tak....mozecie mnie wykreslic z listy
wiem, co czujesz, Kochana...
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:39   #333
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ewelajna, u mnie loki trzymają się własnie min.3 dni a wczesniej już drugiego dnia były do dupy.
Tak, włosy są mocniejsze, szybciej rosną. I nie przetłuszczają się tak szybko. Oszczędzę trochę szamponu (a drogi jest, 3 dychy kosztuje)

to sie zgadzam,choc ja bym musiala isc po mc do fryzjera,gdyz znowu wygladam tak,ze kazdy sie wykreca w swoja strone .Troche jakbym była nieokrzesana, albo wychodzila codziennie do pracy wprost z poscieli. No coz...
Co wiecej powiem Wam,ze proces porostu dywanu na brzuchu postepuje..mam 3 kędziory,ktore za kazdym razem odrastaja w tym samym miejscu

Mowiac o obiedzie widze gołąbki normalnie przez Was) a ja tak uwielbiam golabki ...ehh rozmarzylam sie i juz slina po kolana
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:48   #334
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
to sie zgadzam,choc ja bym musiala isc po mc do fryzjera,gdyz znowu wygladam tak,ze kazdy sie wykreca w swoja strone .Troche jakbym była nieokrzesana, albo wychodzila codziennie do pracy wprost z poscieli. No coz...
Co wiecej powiem Wam,ze proces porostu dywanu na brzuchu postepuje..mam 3 kędziory,ktore za kazdym razem odrastaja w tym samym miejscu

Mowiac o obiedzie widze gołąbki normalnie przez Was) a ja tak uwielbiam golabki ...ehh rozmarzylam sie i juz slina po kolana
hehe za mną też chodzą gołąbki, od kilku dni, choc nie wiedziałam, że tu o nich mowa była Muszę mamę namówic by zrobiła przy którejś mojej wizycie (szkoda tylko że tak rzadko się widujemy), ale jak sie dowie o ciąży to na pewno nie odmówi
Stary 2011-09-08, 14:58   #335
Kathi75
Zakorzenienie

Nie wyrabiam za wami
Czytam ale odpisac za bardzo nie mam kiedy
Dragusia bardzo mi przykro az za serce sciska jak mysle co czujesz

JA mam zamet w zyciu
Praktyki , obowiazki , dwoje dzieci i zero czasu dla siebie
Golabki to marzenie ale niepredko czas na nie znajde Na razie musze cos wygospodarowac na prasowanie bo gora mi urosla

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:25   #336
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

A mi z kolei włosy na ciele rosną w trochę wolniejszym tempie, choć też zauważyłam jakiś czas temu, że na brzuchu pojawił się ni stąd ni zowąd lekki, biały meszek, w ilości większej niż dotąd...ale się go pozbyłam podczas depilacji i jak na razie nie odrasta, a to dawno było. O wiele wolnej rośnie mi też wąsik nad górną wargą, od czasu poprzedniej depilacji niemal zatrzymał się w miejscu. Nie miałam nigdy ciemnego owłosienia, ale z 2-3 lata temu pojawiły się w tym miejscu włoski, których kiedyś tam nie było...Dlatego też myślałam, że mogę mieć problemy z hormonami i dlatego nei zachodzę w ciążę, ale teraz to się unormowało
Za to włączył mi się taki apetyt, aż mnie przeraża, cały czas bym jadła i jadła...Jak przeczytałam na forum o topionym serku, już wiedziałm, że muszę zjeść, takiej nabrałam ochoty, i właśnie konsumuję 3 kromki chlebka z serkiem a do tego świeża, pokrojona w paseczki czerwona papryka. Mniam!
Karolca, a jakiego szamponu używasz? Co prawda ja mam jescze spore zapasy, ale jak będę szła na zakupki gdy mi się pokonczą, chętnie wypróbuję specyfik polecany przez doświadczoną kręconowłosą
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:31   #337
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Karolca, a jakiego szamponu używasz? Co prawda ja mam jescze spore zapasy, ale jak będę szła na zakupki gdy mi się pokonczą, chętnie wypróbuję specyfik polecany przez doświadczoną kręconowłosą
Niestety kupuję szampon dermatologiczny Emolium.
Jeśli naprawdę chcesz używać do włosów kosmetyków wolnych od silikonów i innych dziwadeł, które nie pomagają lokom mogę polecić DWA tanie produkty z Rossmanna - szampon dla dzieci i niemowląt Babydream oraz odżywkę do włosów Isana, wygładzającą (biała z rózową "zakrętką", na odwrocie napisane jest, że jest do włosów kręconych etc.). Szampon trochę plącze włosy, ale nie podrażnia skóry, nie wysusza jej i jest przede wszystkim łagodny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-08, 15:42   #338
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
wiecie co .. tak zastanawiałam sie co ja temu mojemu dziecku mogę dać od siebie .. poza pamiętnikiem i kołysankami i już mam wiem co ja bym chciala aby moje dziecko mialo takiego jak ja mialam
... ażsię poryczałąm ze wzruszenia oto to coś:
https://www.bajki-grajki.pl/sklep/ba...ierotce-marysi
https://www.bajki-grajki.pl/sklep/ba...or-dc143c10zls
https://www.bajki-grajki.pl/sklep/ba...dc143c10zlspan
i wiele wiele innych ...
tak sobei wesżłam bo mi się akurat zakołątał cytyat z jednej z płyt i móie ciekawe czy jest jak znalazłąm to oczom sowim uwierzyc nie moglam ze te płyty co pamiętam tutaj są
Dla mojego dziecka ot będzie obowiazkowa usypianka .. poza bajkami czytanymi i kołysankami ... matko sle isę poryczałam
haha no ja mojemu kupilam serie bajek - trzy swinki itd, ja wole jednak czytac dziecku niz dac do posluchania ;] zreszta moj syn i jego cierplisoc do monotonnego cyztania odpada trzeba sie z nim wyglupiac hihi ;] ale ja pamietam jak bylam mala rodzice na adapterze - puszczali na winylach stoliczku nakryj sie ohhh super po mimo tego ze co jakis czas płyta przeskakiwala haha

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:43   #339
tikki85
Zakorzenienie

Ja miałam kilka bajek na kasetach do magnetofonu. Słuchałam ich praktycznie non stop aż znałam je na pamięć .
Stary 2011-09-08, 15:43   #340
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Jeśli naprawdę chcesz używać do włosów kosmetyków wolnych od silikonów i innych dziwadeł, które nie pomagają lokom mogę polecić DWA tanie produkty z Rossmanna - szampon dla dzieci i niemowląt Babydream oraz odżywkę do włosów Isana, wygładzającą (biała z rózową "zakrętką", na odwrocie napisane jest, że jest do włosów kręconych etc.). Szampon trochę plącze włosy, ale nie podrażnia skóry, nie wysusza jej i jest przede wszystkim łagodny.
ja szampony z rossmana i oliwki uzywam sama ;] i dla synka i dla mnie ,oliwke na bebzuch a szampon jako el lub plyn do kapieli lub zel ;] haha super sa i nie maja chemi w sobie tyle co jonson&jonson,nivea i cala reszta!

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-09-08, 15:45   #341
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
w najgorszych snach bym nie pomyslala ze to spotka wlasnie mnie...nie mam dziecka, jest tylko pusty pecherzyk ktory przestal sie rozwijac 3 tyg temu. niema serduszka, nie ma glowki, raczek,nozek nic nie ma...pusty pecherzyk i pustka we mnie. nie wiem co mam ze soba zrobic, jest mi tak zle,ze nie da sie tego wyrazic slowami,a zarazem mam zal do tej siostry tż za te podle slowa ze moze byc cos nie tak....mozecie mnie wykreslic z listy
Ogromnie, ogromnie mi przykro, trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
ech radosci porodowe doczekac sie nie moge

Przyjemności połogowe są lepsze

[QUOTE=Kathi75;29284245
Praktyki , obowiazki , dwoje dzieci i zero czasu dla siebie
Golabki to marzenie ale niepredko czas na nie znajde Na razie musze cos wygospodarowac na prasowanie bo gora mi urosla[/QUOTE]

To nie prasuj Ja olałam, prasuję tylko to, co akurat muszę na wyjście.

Cytat:
Babydream ogólnie dobre kosmetyki mają, dla małej od daaawna stosuję A dzisiaj też kupiłam sobie oliwkę przeciwrozstępową.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:51   #342
cziqua
Zadomowienie

a ja o 10 rano wyszłam do lekarzy a teraz 30min temu wróciłam
U endokrynologa dobrze wyniki ok
u ginekologa hmmm dalej coś nie tak z siuśkami kolejne tablety i skierowanie na badanie moczu.
ogólnie zmęczona zaraz robię papu smak na sajgonki z frytkami i sosem sojowymwszystko mam

a na kolacje pizza a co mi tam poszaleję dzisiaj z jedzonkiem

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:51   #343
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A mi z kolei włosy na ciele rosną w trochę wolniejszym tempie, choć też zauważyłam jakiś czas temu, że na brzuchu pojawił się ni stąd ni zowąd lekki, biały meszek, w ilości większej niż dotąd...ale się go pozbyłam podczas depilacji i jak na razie nie odrasta, a to dawno było. O wiele wolnej rośnie mi też wąsik nad górną wargą, od czasu poprzedniej depilacji niemal zatrzymał się w miejscu. Nie miałam nigdy ciemnego owłosienia, ale z 2-3 lata temu pojawiły się w tym miejscu włoski, których kiedyś tam nie było...Dlatego też myślałam, że mogę mieć problemy z hormonami i dlatego nei zachodzę w ciążę, ale teraz to się unormowało
Za to włączył mi się taki apetyt, aż mnie przeraża, cały czas bym jadła i jadła...Jak przeczytałam na forum o topionym serku, już wiedziałm, że muszę zjeść, takiej nabrałam ochoty, i właśnie konsumuję 3 kromki chlebka z serkiem a do tego świeża, pokrojona w paseczki czerwona papryka. Mniam!
ja mam PCO i niestey wasik na gorna warga,sciezka na brzuchu i pojedyncze wlosy na brodzie dla mnie sa norma niestety ! w ciazy rzadziej rosna ale rosna na glowie za to syzbciej ? hmm jakas prawidlowosc .

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-09-08, 15:51   #344
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Niestety, w ie drogerii Rossmann nie uświadczysz, będę musiała się zaopatrzyć w Polsce. Teraz używam jednego szamponu bez silikonów, parabenów itp który też jest przeznaczony dla dzieci niemowląt,na zmianę z serią marchewkową yes to carrots. Ale niedawno w Pl będąc u teściów, miałam okazję wypróbować piankę do włosów isany, i byłam zdumiona, bo efekt świetnie skręconych loków utrzymywał się 3 dni niemal bez rozkręcania!
Bajki dla dzieci na pewno bedę czytać naszemu okruszkowi.Nasza Mama też nam czytałabajki i wierszyki, i opowiadała, a czasem też robiła to starsza siostra, z którą kiedyś dzieliłyśmy pokój zanim reszta domu była gotowa do użytku. Więc bajka przed snem obowiązkowo musiała być, nieraz więcej niż jedna Pamiętam też kasety z nagranymi bajkami i słuchowiskami dla dzieci, moją ulubioną były diabliki figliki, i znalazłam w necie e-sklep w którym można zamówić to nagranie.Sama chętnie posłucham hehe
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:54   #345
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja o 10 rano wyszłam do lekarzy a teraz 30min temu wróciłam
U endokrynologa dobrze wyniki ok
u ginekologa hmmm dalej coś nie tak z siuśkami kolejne tablety i skierowanie na badanie moczu.
ogólnie zmęczona zaraz robię papu smak na sajgonki z frytkami i sosem sojowymwszystko mam

fajnie ze endo ok - co ile musisz hcodzic ? ja po mimo tego ze mam wynik tsh nie mzienny od 3 lat czyli miedzy 1,89 a 1,82 karze mi moj lekarz chodzic co iesiac ze wszystkimi wynikami czyli tsh,ft3,ft4 dobrze ze nfz placi za badania ;p

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-09-08, 16:07   #346
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
fajnie ze endo ok - co ile musisz hcodzic ? ja po mimo tego ze mam wynik tsh nie mzienny od 3 lat czyli miedzy 1,89 a 1,82 karze mi moj lekarz chodzic co iesiac ze wszystkimi wynikami czyli tsh,ft3,ft4 dobrze ze nfz placi za badania ;p

zanim zaszłam w ciążę chodziłam raz na rok ale badania robiłam sobie co 3 miesiące mniej wiecej dla spokoju ducha i jeśli coś z wynikami było nie teges umawiałam się na wizytę. Pani doktor powiedziała ale że jeśli zajdę w ciążę mam niezwłocznie do niej przyjśc i nie umawiac terminu tylko z buta wbijac do gabinetu no i byłam dzisiaj Pani doktor powiedziała że wyniki są jak najbardziej ok i kazała mi przyjśc za 2 miesiące z kolejnymi wynikami chyba że było by coś nie tak to wcześniej. przepisała jodid i za dwa tygodnie mam już stałą dawkę łykac 150 euthyroxu a nie 125/150 dzien na dzień

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-08, 16:16   #347
rybka13
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Ja dziś nie mam dobrego dnia. Wizyta z położną, na którą czekałam ponad miesiąc nie odbyła się. Nie było jej. Byłam wściekła, wyszłam z płaczem z przychodni. Moja cierpliwość się skończyła i pękłam, ale popłakałam sobie i już ochłonęłam.
Teraz zadzwoniła do mnie midwife i powiedziała, że jutro zadzwoni i mi powie kiedy mam wizytę, będzie to następny tydzień i z racji tego, że jestem już w 14tc zrobi mi od razu USG. Jest to jakieś pocieszenie, ale ile ja sie dziś nadenerwowałam...
Dragusia bardzo mi przykro myślałam że na naszym wątku już się to nie przytrafi.
Tymbardziej chcę tego badania, bo nie uspokoję się, dopóki położna mi nie powie WSZYSTKO JEST OK. DZIECKO CAŁE I ZDROWE... ehhh ja to mam pod górkę z ta przychodnią :/
A teraz idę zrobić obiad jakiś dla TŻ choć na nic nie mam ochoty, ale on nie jest niczemu winien...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:20   #348
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

cześć mamuśki
byłam dziś u gina na wizycie i wszystko ok wyniki mam dobre fasolka ma sie dobrze, następna wizyta za miesiąc
Stary 2011-09-08, 16:21   #349
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
byłam dziś u gina na wizycie i wszystko ok wyniki mam dobre fasolka ma sie dobrze, następna wizyta za miesiąc
Super, że wszystko OK.

Ja jem w końcu krokiety . Wyszły przepyszne .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 16:25   #350
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Też modlę się codziennie, żeby wszystko było dobrze z dzidzią. Tym bardziej, że poczęło się niedługo po tym jak byliśmy na Montserrat w Sanktuarium. Tam jest taka Matka Boska z kulą i do niej się idzie i wypowiada życzenia, dotykając tą kulę. No i ja poprosiłam o dzidzię...i...możecie myśleć, że to głupie, ale nie da się w to nie uwierzyć po roku starań bez rezultatów.
Wcale nie myśle że to głupie. Wiadomo od dawna że wiara czyni cuda.
Udowodniono to nawet naukowo (efekt palcebo). I ja wierzę że ta wycieczka na Montserrat mogła pomóc. Naprawdę.
I czy to naprawde boże łaska czy efekt placebo, a może nawet przypadek to nie ważne. Ważne że teraz nosisz malucha pod sercem

Cytat:

sajgonki z frytkami lubie lubię

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
super

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-09-08 o 16:27
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:25   #351
karolca
Zakorzenienie

a ja gulaszu dziś jeść nie będę. Przegrał z plackami ziemniaczanymi

Cytrynka, super wieści!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-08, 16:53   #352
digesta
Przyczajenie

Cześć! Przebrnęłam przez Wasze 12 stron i postanowiłam do Was dołączyć Mam 26 lat (dziś mam urodzinki ) i jestem w 9 tygodniu. W zeszłym tygodniu (4d8t) byłam na pierwszym USG i widziałam moje Maleństwo. Miało wtedy całe 7mm :P Dziś się przeraziłam bo weszłam na wagę a tam 3 kg więcej a to dopiero samiutki początek, apetyt mam spory ale że aż tak! A jak to u Was wygląda? Cieszę się, że znalazłam ten wątek będzie fajnie pogadać z dziewczynami które przezywają to samo.
digesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:06   #353
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

witam i wszystkiego najlepszego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 17:25   #354
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Digesta, najlepszego ja 13 mam

pizzę robię
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:56   #355
Capsta
Raczkowanie

Dawno się nie uzewnętrzniałam, bo nie miałam kiedy. Po pracy jeżdżę do rodziców a potem padam niemal bezwładnie do łóżka. Cieszyłam się, że nie mam omawianych tu niedawno problemów z cerą, ale teraz i mnie dopadły. Codziennie jakiś nowy pryszcz! Brzuszek delikatnie podrósł, waga za to nie uległa zmianie. Za tydzień kolejne badanie, więc oczywiście niecierpliwię się...
Teraz życzę Wam dobrej nocki i spokojnych, relaksacyjnych snów (ja mam ciągle koszmary!).
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:58   #356
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
zanim zaszłam w ciążę chodziłam raz na rok ale badania robiłam sobie co 3 miesiące mniej wiecej dla spokoju ducha i jeśli coś z wynikami było nie teges umawiałam się na wizytę. Pani doktor powiedziała ale że jeśli zajdę w ciążę mam niezwłocznie do niej przyjśc i nie umawiac terminu tylko z buta wbijac do gabinetu no i byłam dzisiaj Pani doktor powiedziała że wyniki są jak najbardziej ok i kazała mi przyjśc za 2 miesiące z kolejnymi wynikami chyba że było by coś nie tak to wcześniej. przepisała jodid i za dwa tygodnie mam już stałą dawkę łykac 150 euthyroxu a nie 125/150 dzien na dzień
ja mam 75 i mam brac clay czas, joidu ni rpzepisala w sumie powiedziala eby nie brac bo w wiekszosci tabletek dla kobiet jest jod, a ja sie tez wybieram nad morze

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-09-08, 18:01   #357
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ja mam 75 i mam brac clay czas, joidu ni rpzepisala w sumie powiedziala eby nie brac bo w wiekszosci tabletek dla kobiet jest jod, a ja sie tez wybieram nad morze

właśnie sie mnie pytała czy lekarz przepisal jakies witaminy powiedziałam że kazał brac tylko kwas foliowy, to przepisała jodid ale powiedziała że w momencie kiedy lekarz przepisze witaminy to mam sprawdzic sklad czy jest jod jak jest to odstawic jodid jak nie ma łykac dalej

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 18:17   #358
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zrobiliśmy gołąbki oczywiście już pojedliśmy

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:19   #359
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Ja dziś nie mam dobrego dnia. Wizyta z położną, na którą czekałam ponad miesiąc nie odbyła się. Nie było jej. Byłam wściekła, wyszłam z płaczem z przychodni. Moja cierpliwość się skończyła i pękłam, ale popłakałam sobie i już ochłonęłam.
Teraz zadzwoniła do mnie midwife i powiedziała, że jutro zadzwoni i mi powie kiedy mam wizytę, będzie to następny tydzień i z racji tego, że jestem już w 14tc zrobi mi od razu USG. Jest to jakieś pocieszenie, ale ile ja sie dziś nadenerwowałam...
Dragusia bardzo mi przykro myślałam że na naszym wątku już się to nie przytrafi.
Tymbardziej chcę tego badania, bo nie uspokoję się, dopóki położna mi nie powie WSZYSTKO JEST OK. DZIECKO CAŁE I ZDROWE... ehhh ja to mam pod górkę z ta przychodnią :/
A teraz idę zrobić obiad jakiś dla TŻ choć na nic nie mam ochoty, ale on nie jest niczemu winien...
rybko

uwielbiam tutejsze podejscie do pacjetek w ciazy.... maskara po prostu. jak mozna tak olac czlowieka i nawet nie zawiadomic no ale nie martw sie kochana na pewno wszystko bedzie dobrze.
Trzeba sie po prostu przemeczyc z tym systme zdrowia.
Za to porody fajniejsze niz w PL z tego co wiem

Cytat:
Napisane przez digesta Pokaż wiadomość
Cześć! Przebrnęłam przez Wasze 12 stron i postanowiłam do Was dołączyć
witaj

------

właśnie zagotował mi się rosół
moja wina bo nie doplinowalam i teraz jest metny... zeby sie nie wydalo zrobie pomidorowke

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:28   #360
emigra
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,

my niestety jestesmy rozczarowani wizyta. Niby z dzieckiem wszystko ok ale malo sie ruszalo. Troche sie martwimy. Nie poznalismy jeszcze plci, czekamy na wyniki krwi do wtorku. Nie wiem nawet jakie parametry ma dziecko bo nie spytalam...

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
przykro mi sloneczko sciskam mocno
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości