|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Może sie zle poczulas od tego stania przy garach. Leż i odpoczywaj. Napij sie cieplej herbatki. |
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
hmm.. jak na swój wiek... to tak
Cytat:
ależ Ci zazdroszczę! ![]() nóżki wykoszone... na miesiąc mam spokój!
|
|
#334 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aa nam zostały jeszcze ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia powodzenia! Cytat:
no fakt lalka a dziecko się będzie przecież ruszało i ja już widze, że będzie masakra ![]() dobrze, że maż sobie tak ładnie radzi ja to się kąpieli masakrycznie boję ![]() Zuzia usg będe robić jakoś w 32 tygodniu i będę się w przyszłym jakoś umawiać. W piątek idę do innego ginekologa się skonsultować do szpitala i tam pewnie mi zrobi bo ostatnie usg miałam połówkowe bo mój gin nie chce robić co wizytę ![]() Cytat:
mąż wrzeszczał, że nie może spac i że czuje się jak na lotnisku a potem się zmęczyłam i usnęłam o 8 i spałam do 11 odpoczywaj !! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#335 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
1. Staż - fajnie by było iść na staż 3-6 miesięcy - odpowiedź NIE - przyjmują tylko osoby aktywne, żaden pracodawca nie przyjmie Pani w ciąży. 2. Działalność gospodarcza (mamy z mężem pomysł)- NIE - a bo ZUS będzie miał problem, dofinansowania nie dostanę itd. jeszcze dochodzi karencja macierzyńskiego 3 miesiące po ciąży 3.Kursy, szkolenia - pytam, kiedyś były dla bezrobotnych nawet kurs jakiejś księgowej, florystki, cokolwiek, byleby nie siedzieć w domu - NIE MA - kursy są dla osób, które brały już udział w nich wcześniej. I TAK ZOSTAŁAM POTRAKTOWANA W URZĘDZIE PRACY. Dopiero 2 miesiące później poszłam się zarejestrować żeby mieć ubezpieczenie. Wyczytam wszystko dokładnie i może jeszcze przemyślę sprawę założenia firmy, a jak nie to poczekam na dzidzię, bo odrazu i tak do pracy nie pójdę, więc będę mieć czas. Dzięki dziewczyny - otworzyłyście mi oczy ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
znaczy się zrobię takie krokieciki
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zastanawiam Bebi czy nie wybrać sie do PUPu i wypytac co i jak, jakie mam szanse, bo może jednak coś się da załatwić.
|
|
|
|
#337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do spirytu to przepis położnej Widać, ze się sprawdza i ja też będę go stosowala na swojej kruszynceCytat:
W sumie to pies mnie obudził bo już siusiu mu się chciało i ptaszka na supełek zawiązał![]() Na szkole rodzenia mówili, ze jak kobieta jest w połogu (6tygodni) to właśnie facet powinien kąpać dziecko. Ogólnie ponoć faceci lepiej kąpią bo mają większe dłonie i łatwiej im się trzyma malucha i nie dbają aż tak o szczegóły. Mama ewentualnie moze zrobić masaż przed kąpielą. Cytat:
![]() Otóż śnił mi się Filip Bobek (ten z serialu Prosto w Serce). On się we mnie zakochał, a ja przecież w ciąży jestem! Nie wiedziałam jak mu to powiedzieć, żeby go nie urazić. Kupowaliśmy razem kurczaka z rożna, a ja obmyślałam jak mu powiedzieć że mam TŻa i dziecko w drodze. ![]() Obudziłam się w wielkim szoku, ze Bobek się we mnie zakochał Nie wiem dlaczego on mi się w ogóle przyśnił, on nie jest w moim typie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi się tam podoba Filip Bobek A mi się śniło, że byłam po usg, wyszłam i później zczaiłam, że nie powiedział mi koleś ile dziecko przybrało przez tydzień.. i zadzwoniłam do niego, byłam natarczywa, a ten coś rozmawiał przez telefon z jeszcze kimś innym i w tle słyszałam jak do kogoś wyklina i był wkurzony i nie pamiętam czy mi powiedział ile maluch waży
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Wczoraj miałam masakrę ,jak sie położyłam tempka urosła mi do 38 stopni C i jak mąż wrócił z pracy to poszliśmy do lekarza.Mam niby jakiegos wirusa.Lekarz przepisał mi antybiotyk i jakieś inne leki homo na wzmocnienie i sie okazało ,ze tego antybiotyku nie ma w aptekach od roku,ale już nie miałam siły do niego wracać.Rano o 5 miałam 37,6 robiłam sobie okłady ale zaraz sie nagrzewały,wzięłam apap i zaraz go zwymiotowałam,ale na szczęscie udało mi się jakoś usnąc i rano już się obudziłąm bez gorączki ,ale gardło to mnie boli masakrycznie ,i chyba podosi mi sie tempka,ale chciałąm was nadrobić żeby nie mieć zaległosci ale i tak miałam z 6 stron od wczoraj.Idę znowu sie położyc .Zaraz przyjedzie tata podrzucić mi zupe ogórkową mamy bo maż nic nie zrobił do jedzenia
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każda z nas musi się zdecydować i kogoś posłuchać - w końcu to położna będzie przychodziła do Ciebie 2-3 razy w tygodniu i sprawdzała jak to robisz i czym. eliza1984 - na wirusa antybiotyk ?????????????? Może i dobrze, że nie kupiłaś skoro powiedział, że to wirus. Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-10-26 o 12:56 |
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 | |||
|
Rozeznanie
|
A ja w sumie cieszę się, że zostały małe
Tylko pewnie potem będę słyszała komentarze, że dziecko nie ma co jeść, bo z takich małych to pewnie mleka nie mam :/Cytat:
dla Ciebie Chyba pójdę na łatwiznę i zaraz wyślę Ci PW z moim mailem ![]() Cytat:
Być może dziecko go zmieni i w końcu będzie odpowiedzialny. Wtedy będziecie mogli pomyśleć o ślubie, a teraz brać ślub tylko ze względu na chrzest to trochę nie bardzo. Jak Ci ksiądz coś powie, że nie ochrzci dziecka, bo ślubu nie macie, to zapytaj go czy chrzest jest wystarczającym powodem do ślubu i czy on Was przypadkiem do ślubu nie zmusza. W protokole przedmałżeńskim jest pytanie, czy ślub jest waszą decyzją, czy nie zostało się do niego zmuszonym. A to jest zwykłe zmuszanie.Cytat:
![]() Ledwo Was nadrobiłam
|
|||
|
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi wyszła pyszna pomidorowa a na drugie danie sobie zrobiłam w parowarze pierś z kurczaka, ziemniaczka i marchewkę
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam Wam napisać, że dzwoniłam do położnej
Kazała mi się przypomnieć w połowie lutego, więc już chociaż to mam z głowy ![]() A za 2 tygodnie planowo idziemy do szkoły rodzenia
|
|
|
|
#345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj w szpitalu po obchodzie miałam mieć badanie - czekałam na koniec obchodu może z 10 minut i byłam siku 3 razy I oczywiście zaraz po badaniu poleciałam po raz kolejny Cytat:
Pyszne wychodzą Cytat:
Nie mam pojęcia kto to jest Filip Bobek, ale sen miałaś niezły Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahah :P to samo powiedziałam na porodówce w czasie porodu...właściwie już pod jego koniec jak miałam dość:P, ale położna powiedziała, że już trochę za późno . Generalnie czyszczenie macicy to nie jest reguła przy każdym porodzie, robi się je tylko jak coś nie pójdzie jak trzeba - łożysko nie urodzi się całe, czy tak jak mi zamiast sie czyścić i wylatywać na zewnątrz zrobiły się skrzepy i zatkały ujście.... potem ja już się ruszałam, małego ponosiłam i taki jeden skrzep się przesunął i normalnie jakby ktoś korek odkręcił poczłoooooooooo... więc trzeba było resztę też wywalić ... Ppo za tym ja byłam przerażona do momentu jak zapytałam położnej "czy to będzie boleć" a ona z uśmiechem "nieee, będzie pani spała, a my wszystko naprawimy" - no to stwierdziłam "a to jak mnie uśpicie to se róbcie co chcecie:P"Dobra, obiadek gotowy - żurek z ziemniaczkami i jajem :P - jak go dziś zrobiłam na szybko z tego co w lodówce (bo się zaczytałam tu:P) to wychodzi lepszy niż jak ślęczę nad nim i specjalnie idę kupić do niego jakieś wkładki (dobrą kiełbaskę czy coś) ... chyba zawsze będę robić na ostatnią minutę . Pojadłam pranie się kręci a ja lecę po małego do przedszkola... zajrzę pewnie tu jakoś ok 17 albo dopiero wieczorem, także nie na skrobcie za dużo po potem nadrabiania mam fest:POk. Zwijom kieca i leca!
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-26 o 13:27 |
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
heloo mamusie
![]() podczytuje Was caly czas ale jak juz kiedyś pisalam u mnie nastał ciezki okres i nie moge siebie z tym wszytkim poradzic :/ cale szczescie od 5 grudnia ide na maternity i bede mogła z wami spedzac wiecej czasu ![]() Inutil nawet jak nie masz izo fixa to baze mozna przymocowac pasami na stała a fotelik poprostu potem wpinasz ![]() co do smarowania pepuszka to mojej kolezance ostanio połozna w UK powiedział zeby niczym nie smarowac dopóku pepuszek ni uschnie i nie odpadnie :/ nawet kapac im dziecka przez pierwszy tydzien nie mozna :/ Agata miss Patologi widze ze za niedługo bedziemy musiały cie ochrzcic jako misss Wizzazu tak szalejesz hihi wogóle zakupiki sliczne ![]() zoska dobrze ze przemyslałas sprawe ze slubem ![]() co do wagi to ja sie boje na nią stawac nawwet :/ jejciu nie pamietam co miałam dalej komu odpisywac wybaczcie
|
|
#348 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
heloł
Cytat:
za to w gre wchodzi lezenie, odpoczyanie, "pachnienie" i zapisywanie kolejnych stron na wizazu, tak, zeby te (ostatnio) mniej aktywne mialy co robic ![]() ![]() Nesssskaaa, no weeeez. Nie badz oslem uparciuchem ![]() ja nawet firanek nie mam Cytat:
lez i odpoczywaj, a Zajac niech pobiera i rosnie!!! oj , za malo chyba dostalas ta pala, za malo... ![]() Cytat:
bylo tez napisane, ze gdy mieknie brzucho po polozeniu sie, to po prostu info od organizmu, ze musimy wiecej wypoczywac zwieksze sobie ten magnez i zobacze... Cytat:
![]() ![]() ad.2 zwieksze, zwieksze i poobserwuje, jak sie brzucho bedzie miewal ad.3 hm...myslisz,ze juz nie mam szans na polozna? musze sie wyzalic...wkurzyli mnie tesciowie, bo najpierw caly czas gledzili, ze oni maja takiego za✂✂✂istego lekarza i to ich super przyjaciel, i ze on sie mna zajmie, i mnie poprowadzi, i wszystko powie, a teraz sie okazuje, ze tego goscia co chwila nie ma w wawie, bo sobie urlopy robi, a do tego porody przyjmuje u siebie w prywatnej klinice i to tylko cesarki za 12 tys zl, a tak to ewentualnie trzeba by bylo do minska maz jechac no pogrzalo ich ![]() i ja, myslac ze wszystko jest ustalone nie interesowalam sie wczesniej zadnym innym lek. w wawie, a teraz nie dosc, ze mam z ta praca mgr przeboje,brzucho mi twardnieje, to jeszcze sie okaze, ze na SR i na polozna za pozno bedzie i zostane z reka w nocniku ad.5 ale do Wesołej chyba nie dojezdzasz,co? to takie zadupie kolo Sulejowka... dla mnie to jakby oddzielna wies, a nie warszawaCytat:
o to samo chcialam zapytac nie idzie mi nauka, nie idzie ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Wlasnie pozarlam Paule (cos jak monte), zeby poprawic sobie humor, ze mi nauka nie idze ![]() wage omijam szerokim lukiem
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
dzisiaj miałam pyszny odiadek ziemniaczki zapiekane w woreczu w piekarniku i rybke tak samo zapiekaną mniam mniam Dziewczyny czy Wy tez tak macie,że jak się obudzicie w nocy albo rano to czujecie się jak stare babcie tzn ,że wszystko was boli,całe zcierpnięte i brzuszek naciągnięty pearpearl ale Ci zdroszcze ,też bym sobie cos słodkiego przekąsiła,no ale mam tą glupią dietkę cukrzycowa do poniedziałku Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-10-26 o 14:02 |
|
|
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a obiad mialas super az mi sie taki zamarzyl
|
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
Jak przeczytałam o tej położnej zamówionej w 16 tc, to od razu zadzwoniłam do mojej i moja (bardzo oblegana w moim szpitalu) powiedziała, żeby się przypomnieć w połowie grudnia, czyli w sumie zadzwoniłam o jakieś półtora miesiąca za wcześnie
![]() Myślę, że spokojnie masz szansę na dobrą położna
|
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
do mnie położna przychodzi od 23 tc dokładnie co tydzień,więc była już kilka razy bo to leci już 29 tc ,mierzy moje ciśnienie i tętno Bartosza - fajnie słyszec tak często jak bije serduszko Maluszka
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
poszlam tylko do sklepu po chlebek.. i ledwo wrocilam;( boli mnie brzuch i plecy masakra leze plackiem
![]() obiad niech sobie tzt dokonczy oo ja tez bym zjadla takie nalesniki ale w formie krokirtow no coz dzis beda nalesniki po meksykansku a krokiety kiedy indziej
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Siedze w tej robocie i nuuuuuuuuuuda , że hej.
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/kozaczki-next-cudo...886421441.html
Patrzcie jakie fajne bucie!! Ale to dla dziewczynki nie dla mojego synunia. Ale może którejś z Was przypadną do gustu. |
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
agawoo a Ty dowiedziałaś się w szpitalu kto siedzi w Twoim brzuszku ??
Zdradź nam już tajemnicę ![]() ![]()
|
#359 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na pewno przez dłuższy czas nie będę kąpać małego bez obecności męża - nie da się samemu ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.szpitalzelazna.pl/poradni...zenia-zosienka To jest szkoła ze szpitala na Żelaznej ale też takie szkoły prowadzą położne - jeśli się zapisujesz do jakiejś to ona na pewno poinformuje cię czy taką szkołe prowadzi a jeśłi nie, gdzie mozesz się wybrać np. do jej koleżanki itp. Po lewej stronie masz też listę do położnych - sprawdź, może któraś jeszcze cię zapisze. Ale potwierdzam, nawet mój lekarz gdy wspomniałam w lipcu jeśli nie pasuje ci ten szpital to szukaj na forach albo na stronach szpitala - może mają takie informacje ogólno dostępne jak ten szpital akurat. Nie zaszkodzi podzwonić to zależy gdzie
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zanim nadrobie, jak zwykle mam pytanie do kasikz i nawojki ![]() Dzisiaj dostałam liścik, o smear test, że mam iśc do GP. Robiłyście w trakcie ciąży W sumie to po pierwszym usg, wtedy widziałam pierwszy raz i ostatni ginekologa też mi o tym mówił, tzn pytał kiedy miałam robione i że mam iść do GP zrobić smear test, czyli cytologie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

wstawilam pranie i zdycham;( a mialam do miasta isc.. strasznie jestem slaba cos porobie i automatycznie uderzenie goraca slabo i nie dobrze
tez tak macie??
mniam mniam - uwielbiam.
A przystojny chociaż jest? 
ależ Ci zazdroszczę! 
Lekarz powiedział, że nic się z tym nie da zrobić
uwielbiam takie drugie śniadania 

dla Ciebie