![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere część II :)
Kiedyś używałam jako primer pudru jedwabnego z Silk naturals (klik), później innego pudru z SN (klik). Pudry były zachwalane swego czasu, więc i ja zakupiłam. Po czasie zdałam sobie sprawę, że chyba jednak jest widoczny u mnie na twarzy (po porównaniach na dłoni z innymi proszkowymi kosmetykami, był jakby grubo zmielony), a by zmatowić bardziej buzię (po filtrze) musiałabym go dac i tak dużo więcej. Przerzuciłam się na puder Lumiere "Sand" Silk Powder. Ten uważam, że jest drobniej zmielony, bardziej się "przyczepia" do skóry i jest odrobinę zabarwiony, a nie biały. Jednak wszystkie te pudry jedwabne są jakby suche...Po czasie
![]() ![]() Mam pytanie- czy jako primer spisałby się kosmetyk złożony tylko z miki , tlenków żelaza i "Magnesium stearate" (sorry ale nie wiem jak przetłumaczyć :P)? Czy jednak lepiej zostać przy pudru jedwabnym i nie wymyślać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Do tej pory bardzo lubiłam Lumiere, ale ostatnio zauważyłam, że podkład jest widoczny na skórze i wchodzi mi w pory, czego nie znoszę. Mam formułę Cashmere i FF i obie zachowują się tak samo
![]() Dla porównania użyłam Blusche i było zupełnie inaczej - podkład idealnie wtopiony w skórę, bez widocznych porów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#334 |
Wtajemniczenie
|
Mnie ostatnio bardziej pasuje cashmere niz vv.
Moja paczka doszla. Zamowienie zlozylam pod koniec sierpnia. Doszlo dzisiaj. Bez komentarza. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Konto usunięte
|
Co z tymi opakowaniami? Wie ktoś, czy zmienili?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, co się dzieje z Lumiere?
![]() Zamówienie złożone szmat czasu temu, zapłacone, a towaru ani widu, ani słychu.. ![]() ![]() Już myślałam, że znalazłam idealne dla mnie minerały, ale chyba znów przyjdzie mi szukać czegoś innego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Ania
|
Ja już sama nie wiem co mam robić. Czekałam jak głupia na black friday z myślą, że uzupełnię Lumierowe zapasy ale jak czytam co się z nimi dzieje, to zastanawiam się czy jest jakikolwiek sens zamawiać.
Myślałam, że może jeszcze jeden ostatni raz chociaż u nich zamówię i spokojnie zacznę poszukiwania minerałów w innych firmach ale chyba nawet ten ostatni raz nie ma co zamawiać... A tak się z Lumiere lubiłam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
Czy wasza formuła cashmere ma drobinki brokatowe , które widać tylko pod światło? formuła veena velvet chyba takich nie posiada.
![]() |
#339 |
Konto usunięte
|
Nieciekawie się dzieje
![]() ![]() Ja też lubię Lumiere i używam już kilka lat. Na szczęście mam jeszcze prawie cały słoiczek i kilka próbek podkładu, mam nadzieję, że sytuacja się wkrótce polepszy... Nigdy nie było z nimi problemu, ciekawe dlaczego zmienili postępowanie ![]() I nawet na Black Friday nic nie ma póki co... Claire91- tak, ma maluteńkie drobinki. Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2013-11-29 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;43944238]Nieciekawie się dzieje
![]() ![]() Ja też lubię Lumiere i używam już kilka lat. Na szczęście mam jeszcze prawie cały słoiczek i kilka próbek podkładu, mam nadzieję, że sytuacja się wkrótce polepszy... Nigdy nie było z nimi problemu, ciekawe dlaczego zmienili postępowanie ![]() I nawet na Black Friday nic nie ma póki co... Claire91- tak, ma maluteńkie drobinki.[/QUOTE] ale veena velvet ich nie posiada ![]()
![]() |
#341 |
Wtajemniczenie
|
Ja u siebie nie zauwazylam. Niestety moje opakowanie juz sie konczy i raczej nie zloze nowego zamowienia bo ostatnie dotarlo do mnie po ponad 2 miesiacach i 5 mailach do nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam szzcęścia do tych minerałów, najpierw w EDM zmienili skład, potem EGM przestało istnieć, teraz Lumiere
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Konto usunięte
|
Na alle pojawiły się podkłady Golden Fair i Light. Może akurat ktoś upoluje swój odcień i formułę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Ania
|
Ja też chyba Buff'd... Wysyłkę próbek mają darmową (chyba, że się coś zmieniło), więc pewnie się skuszę. I jeszcze Lucy Minerals mi chodzi po głowie. Muszę przysiąść i ogarnąć kolory...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Rozeznanie
|
To szkoda.. cholerka wszystkie minerały się nam 'walą'
![]() Ze względu na opinie w kwc myślałam trochę nad lumiere, ale nie lubię niestabilnych firm bo potem smutek jak znikną albo pogorszą jakość/formułę.. No nic, szukam dalej
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
I co z tym lumiere?Noszę się z zamirem zamówienia dla siebie podkladu, ale na stronie nawet nie moge znaleźć ile kosztuje wysylka do polski.
![]() |
#349 |
Organizatorka
|
Koszty wysyłki można sprawdzić po dodaniu produktów do koszyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam ostatnio podkład w formule Cashmere. Od razu 10g
![]() Jak tylko wykończę zalegające próbki Pixie CP, zabieram sie za testowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Ania
|
Długo czekałaś na zamówienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio czekałam tylko jakieś 2tyg aby przesyłka doszła, więc jakoś wyjątkowo szybko.Zamawialam ze strony lumiere.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-12-20 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
Po naaaprawdę długim oczekiwaniu dziś w końcu doczekałam się przesyłki z lumiere
![]() A już traciłam nadzieję ![]() Mimo wszystko chyba to były moje ostatnie zakupy u nich.. 2 miesiące oczekiwania i zero odzewu ze strony lumiere ![]() to nie na moje nerwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
CORELIPS
|
tych taaaanich sampli już nie wysyłają? koniec tego dobrego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Ja na chwilę obecną jestem Cashmere zachwycona! Nie wiem nawet, czy nie bardziej podoba mi się wykończenie niż vv, chociaż... hmm, myślę, ze ta formuła po prostu bardziej gra z cerą o tej porze roku, poza tym niestety, w odróżnieniu od vv potrafi pokreślić skórki akurat vv to mój pewniak, kiedy moja twarz jest w opłakanym stanie]. Jest to bardzo delikatne i sporadyczne, a cerę mam ostatnio w nieciekawej kondycji pod tym względem, więc i tak jest w porządku w porównaniu z innymi markami. Z pewnością podoba mi się krycie [wystarczy mi w zasadzie bardzo cienka warstwa, choć oczywiście nie kryje bardzo mocno i nie ma mowy o efekcie maski, ale moje odczucia są takie, ze daje mocniejsze krycie niż vv], skóra jest zdrowo rozświetlona, ale matowa, a w vv jest po prostu matowa. Tu zaobserwowałam efekt zdrowej, promienniej cery, czyli dokładnie to, czego od dłuższego czasu szukałam. Formuła podkładu bardzo delikatna, aksamitna, proszek gładko sunie po skórze i nie pyli.
Bardzo się cieszę, że zaryzykowałam i kupiłam to 10g opakowanie. Cóż, prawdopodobnie to mój ostatni zakup Lumiere, więc tym bardziej... Myślę, ze to będzie mój zimowy hit wśród podkładów ![]() Aktualnie czekam na przesyłkę Lauress, ciekawa jestem, jak się sprawdzi formuła Sassy [o ile się sprawdzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | ||
Ania
|
Cytat:
Cytat:
Ahhh, rozumiem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Gdybym nie znalazła na all, to zapewne bym sie w zamówienie nie bawiła, bo po pierwsze cena, po drugie ogólnie aktualna polityka firmy... Cóż, zapewne to mój ostatni zakup, dlatego rozglądam się za innymi firmami i chomikuję zapasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Na jaki adres e-mail piszecie do Lumiere (i na jakim adresie odpisują)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Ania
|
Cytat:
Lumiere było ze mną na dobre i na złe, przetestowane w każdych możliwych warunkach, ciężko się teraz rozstać buuuu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.