|
|
#1 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Kosmetyki mineralne Lumiere część II :)
Link do części pierwszej TUTAJ
Skopiowane z I części Zamawiać można z tej strony: http://www.lumierecosmetics.com/ Jak zamówić samodzielnie próbki za 0.01$ Rodzaj płatności: pay pal Koszty i rodzaje przesyłek: Cytat: Napisane przez faa USPS - First Class International - Flat Rate Shipping (NO BRUSHES ALLOWED) $6.00 USPS - International Priorty Shipping - Flat Rate Envelope (BRUSHES ALLOWED) $14.00 USPS First Class International with Insurance ( BRUSHES ALLOWED) $8.35 USPS Express Envelope International (BRUSHES ALLOWED) $27.00 USPS International Priority PLUS Insurance (BRUSHES ALLOWED) $16.35 Próbki : (płaci się 1 cent za próbki + przesyłka) http://www.lumierecosmetics.com/prod...ie-360-43.html PODKŁADY(formuły): Veena Velvet Skora -normalna/tlusta Krycie - zalezne od nakladanych warstw-lekkie/srednie/mocne Wykonczenie- matowe Flawless Face Skora- normalna/sucha Krycie - srednie/mocne(kolor tej formuly jest jasniejszy niz pozostalych ze wzgledu na duza zawartosc titanium /zinc . Wykonczenie -matowe Luminesse Skora-dla wszystkich rodzaji skor Krycie- zalezne od nakladanych warstw -lekkie/srednie Wykonczenie - jedwabisty blysk-ale bez drobinek Cashmere Skora- dla wszystkich rodzaji skory Krycie - zalezne od nakladanych warstw -lekkie/srednie Wykonczenie -przewaznie matowe/lekko jedwabiste
Wymiana Zakupy z Is mail do adresów: zakupyzis@gmail.com podaj nick w tytule! Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne Edytowane przez Isilindil Czas edycji: 2012-09-19 o 19:31 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere część II :)
czy ktos wie czy na zakupowym bedzie organizowane jakies zamowienie? zadawalam pytanie bo zalezy mi na czasie ale ciagle mam usuwane posty z pytaniem kiedy przewidywane sa nowe zbiorowe zamowienia ;/ do tego nawet jesli sa usuniete bo zasmiecaja watek nikt z usuwajacych nie raczy odpisac na prv ze bedzie lub nie ;/ skoro nie mozna w zamowieniach napisac zwyklym czarnym kolorem pytania o termin nowego zamowienia to gdzie mam sie dowiedziec ogolnie? w tym watku? do kazdej z organizatorek pisac prv? czy zalozyc nowy watek z samymi pytaniami o zamowienia skoro we wlasciwym watku nie mozna zadac pytania;/?
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Takie pytania zadaje się na wątku odnośnie "pytań odnośnie zamowień zbiorowych". Jest na samej górze w podforum mineralnym-zakupowym. A więc spokojnie, nie trzeba się unosić tylko przejrzeć podwieszone wątki
.Formuła FF mnie wysusza. Nie wiem jak to możliwe, bo niby jest dla cery suchej. Jednak od kiedy jej używam (z musu, bo czekam na "swoją" formułę) mam ciągle problemy z dużymi skórkami (nawet na czole :/). Używam go od tygodnia. Ciągle używałam Cashmere, później zużywałam próbkę AwGM (który też jest kryjący, podobnie jak FF, a nic mi nie wyrządził), poźniej zdarzyło mi się Lily Lolo (ale to tragedyja z kolorami). Lily chyba mnie zapychał, bo na czole wyskakiwały mi krostki (nie żałuję i tak, bo podkład jak dla mnie klapa). Natomiast po FF mam przesusz . A ja się AwGM obawiałam .Zdarzyło się komuś, aby go FF wysuszał?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie może trochę głupie pytanie
Czy kosmetyki mineralne mają datę ważności/datę świeżości od momentu otwarcia opakowania? Chodzi mi o róże i podkłady Lumiere.
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Chyba mają nieograniczony termin przydatności
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was używa Flawless Face - Light Medium Golden bądź Light Golden?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Moja siostra używa Light Medium Golden, a o co chodzi?
Edytowane przez Katrina93 Czas edycji: 2012-08-03 o 23:04 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
O. Przydałby mi się jakiś zwykły podkład niemineralny, dość dobrze kryjący. Ale w drogeriach nie ma takiego odcienia - wszystko jest za różowe albo pomarańczowe.. albo po prostu beżowe
A ja potrzebuję czegoś żółtego Czy Twoja siostra kiedyś znalazła jakiś podkład, który pasowałby odcieniem do jej karnacji?Przed minerałami używałam różnych podkładów, ale zawsze były źle dobrane i różniły się od mojego naturalnego koloru skóry
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Katrina93 Czas edycji: 2012-08-03 o 23:21 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dziękuję za odpowiedź, sprawdzę sobie ten podkład |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Przypadkiem wpadłam na to...:
![]() http://www.myspace.com/lumiereminera...ms/album/47768 Jest tam jeszcze druga strona. To musiały być początki, bo jeszcze wtedy była pielęgnacja w Lumiere (żele pod prysznic, kule do kąpieli, kremy do ciała, scruby). Szkoda, że wtedy nie interesowałam się tą firmą, ani naturalną pielęgnacją. Z drugiej strony cena pewnie nie należała do niskich
|
|
|
|
|
#13 |
|
Are you talking to me?!
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35489573]Takie pytania zadaje się na wątku odnośnie "pytań odnośnie zamowień zbiorowych". Jest na samej górze w podforum mineralnym-zakupowym. A więc spokojnie, nie trzeba się unosić tylko przejrzeć podwieszone wątki
.Formuła FF mnie wysusza. Nie wiem jak to możliwe, bo niby jest dla cery suchej. Jednak od kiedy jej używam (z musu, bo czekam na "swoją" formułę) mam ciągle problemy z dużymi skórkami (nawet na czole :/). Używam go od tygodnia. Ciągle używałam Cashmere, później zużywałam próbkę AwGM (który też jest kryjący, podobnie jak FF, a nic mi nie wyrządził), poźniej zdarzyło mi się Lily Lolo (ale to tragedyja z kolorami). Lily chyba mnie zapychał, bo na czole wyskakiwały mi krostki (nie żałuję i tak, bo podkład jak dla mnie klapa). Natomiast po FF mam przesusz . A ja się AwGM obawiałam .Zdarzyło się komuś, aby go FF wysuszał? [/QUOTE]Mnie I czynił to w sposób perfidny, bo eksponował i dosuszał suche miejsca a tłuścił i warzył się w strefie T. Nie lubię tej formuły i przyznam szczerze, że któregoś dnia, kiedy spojrzałam w lustro i szlag mnie trafił, wywaliłam podkład do kosza
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podkreśla minimalne przesuszenia, niby natłuszcza, a jednak po zmyciu makijażu mam pełno suchych skórek . I też mi się warzył po kilku godzinach (broda i nos), twarz nie wyglądała świeżo, na policzkach też działo się coś niefajnego.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
u mnie działy się takie rzeczy na początku stosowania Lumiere FF i VV. VV, że za jasny, to odstawiłam, a z FF walczyłam. Brzydko w nim wyglądałam, właśnie jakby staro, bo jakby wysuszał, podkreślał skórki wchodził w zmary... I nagle po tygodniu, może 1,5 wszystko zaczęło grać, tak jakby cera się dopasowało. Teraz jedynie muszę uważać z nosem, jak za dużo pacnę, to zbija mi się w kropki...
Ale róż Lumiere to wg mnie jest super na 100%, chyba najlepszy z minerałków. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Obecnie mam tylko 2 kolory od nich, bo reszta niezbyt mi pasuje... Testowałam chyba jeszcze 5 odcieni. Powinno być więcej zróżnicowanych kolorów różowych róży, jakąś brzoskwinką/morelką pewnie też by wiele osób nie pogardziło. W zimę napaliłam się, że wreszcie jakiś róż pasujący dla mnie się pojawił (limitka), a to okazało się bardziej fioletem... .Już nie wspomnę, ile czekam na korektory ![]() Cienie też najbardziej lubię Lumier'owe. Tylko limitki znowu rzadko... W 2008-2009 były takie fajne )
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35793396]Też uwielbiam ich róże
. Obecnie mam tylko 2 kolory od nich, bo reszta niezbyt mi pasuje... Testowałam chyba jeszcze 5 odcieni. Powinno być więcej zróżnicowanych kolorów różowych róży, jakąś brzoskwinką/morelką pewnie też by wiele osób nie pogardziło. W zimę napaliłam się, że wreszcie jakiś róż pasujący dla mnie się pojawił (limitka), a to okazało się bardziej fioletem... .Już nie wspomnę, ile czekam na korektory ![]() Cienie też najbardziej lubię Lumier'owe. Tylko limitki znowu rzadko... W 2008-2009 były takie fajne )[/QUOTE]O, a jakie kolorki Ci przypasowały? I które testowałaś? Ja mam i znam w sumie jeden wild rose z grupy brzoskwiniowej i cieszę się z tego nabytku. To właśnie subtelna brzoskwinia z różaną nutą, bez cegły czy pomarańczy. Czaję się jeszcze na inne barwy, bo trwałość jest niesamowita. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Ditto O uwielbiam , Apricot jest fajny na lato. Mam jeszcze odsypkę Wild Rose, bo oddałam sporą część swojego samplowego słoiczka (wolę bardziej "czyste" róże). W woreczku mam też Delicate Pink- taki jasny róż, tylko kiedy nabyłam drugą próbkę (obydwie drogą wymiankową), to różniła się trochę, była mniej "ciepła", a bardziej w kolorze "Poppy" (którego miałam próbkę). Miałam też: -Poppy -Terracotta -Fresh Roses (na zdjęciu wygląda duuużo ładniej, w rzeczywistości się bardzo rozczarowałam- dużo ciemniejszy przede wszystkim i kolor taki bardziej we fiolet, smutny ), -Sweet Cherub -Clay -no i z limitowanki Berry Blitzen Większość użyłam raz lub w ogóle na twarz nie kładłam, jedynie na dłoń |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie teraz kupujecie podkłady, jeśli nie na All (jakoś długo nie ma już) i nie na zakupowym? Jest jakiś sklep prowadzący te kosmetyki?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sklepu żadnego nie ma, pozostaję wątek zakupowy |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pamiętam na początku, jak jeszcze więcej rzeczy bywało na aukcjach... Zawsze coś się dało upolować, by sprawić sobie "szybszą" przyjemność |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam przez pomyłkę Light Medium Beige zamiast Light Medium Warm. Załamka-wielkie opakowanie 12g za 18 dolców. Kompletnie nie mój kolor
Dhyba z 3 tygodnie czekałam na przesyłkę do Polski i kasy na nowy brak
Edytowane przez eklerka Czas edycji: 2012-08-19 o 22:58 |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
a jakiej formule potrzebujesz, bo mam niepotrzebny LM Warm VV troche uzywany, ale malo...
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
do cery suchej. ile używany i ile byś za niego chciala i jakie opakowanie i formula?
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Czy posiada ktoś cienie z limitowanek, z dawnych lat?
Udało mi się zdobyć w przeciągu ok roku 3 takowe i jestem z tego ogromnie zadowolona .
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;36019638]Czy posiada ktoś cienie z limitowanek, z dawnych lat? Udało mi się zdobyć w przeciągu ok roku 3 takowe i jestem z tego ogromnie zadowolona .[/QUOTE]Mam tylko z tej zimowej 2011 2 cienie z której Ty masz róż ![]() Podasz nazwy cieni? Jestem ciekawa I jak masz, nazwy limitek z poprzednich lat, zobaczę sobie
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Formula jak napisalam jest VV (Veena Velvet) czyli raczej nie do suchej, chociaz niektorym sluzy, opakowanie 12g, ubytek tak na oko 1/4. O ile bedziesz zainteresowana to najchetniej bym na cos wymienila...
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Różu już nie mam, to nie był kompletnie mój kolor (za dużo w nim fioletu było).A cienie mam: Lemon Drop (z wymianki, kolekcja 2008), Whipped Cream (2009) i Root Beer Pop (ta sama kolekcja) .Jeszcze kilka kolorów mi się podobało z tych starszych, oglądałam w necie i się śliniłam ![]() EDIT: Lemon Drop- klik Whipped Cream i Root Beer Pop- klik Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2012-08-21 o 13:07 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Jestem groszek... ;)
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;36021878]Które konkretnie? Też obejrzę
. Różu już nie mam, to nie był kompletnie mój kolor (za dużo w nim fioletu było).A cienie mam: Lemon Drop (z wymianki, kolekcja 2008), Whipped Cream (2009) i Root Beer Pop (ta sama kolekcja) .Jeszcze kilka kolorów mi się podobało z tych starszych, oglądałam w necie i się śliniłam ![]() EDIT: Lemon Drop- klik Whipped Cream i Root Beer Pop- klik[/QUOTE] Lemon Drop to chyba z kolekcji alkoholi? ![]() Tinsel Tidings & One Horse Open Slate klik a tu kolekcja 7 grzechów głównych
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szkoda, że na te wakacje nic nie było... W 2008-2009 roku jeszcze nie miałam pojęcia o tej firmie![]() Te szaraczki kojarzę .Kolekcji 7 grzechów głownych nie kojarzę kompletnie... Przeoczyłam chyba
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

. A ja się AwGM obawiałam
.
Czy kosmetyki mineralne mają datę ważności/datę świeżości od momentu otwarcia opakowania? Chodzi mi o róże i podkłady Lumiere.

A ja potrzebuję czegoś żółtego

Podkreśla minimalne przesuszenia, niby natłuszcza, a jednak po zmyciu makijażu mam pełno suchych skórek
. I też mi się warzył po kilku godzinach (broda i nos), twarz nie wyglądała świeżo, na policzkach też działo się coś niefajnego.
.

.