Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 09:23   #331
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

pstryczek jak takie przepowiadacze wyglądają? Bo nie wiem czego się spodziewać i czy poznam, że to to.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:26   #332
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Odkad sie dowiedzialam, ze Ola posladkowo lezy i ta gula po prawej to jej glowka, to mam opory przed spaniem na prawym boku i boje sie, ze zrobie jej krzywde. Na lewym boku ciezko mi sie lezy, bo jakies mdlosci mnie biora. Chyba bede na stojaco spala.
No co Ty, jest lepiej chroniona niż w kasku Serio, nie ma się czym przejmować Ale rozumiem Cię doskonale, bo też mam różne obawy w ciąży. Przewrażliwione jesteśmy

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

A i gratuluję kolejnych tygodni

My dziś kończymy 35 tc. Jeszcze 2 i niech się dzieje co chce
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:30   #333
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Witam sie w 38 tyg

Gratuluje rozpoczętych tyg
Witam nowa mamusie
współczuje przygód z zębami, szczękami itd. ból zęba to dla mnie okropność, brrrrr

ale dupiasta pogoda - wczoraj była zima, dziś już zimy ni ma
buro, szaro i ponuro a na deser jeszcze mgła

wczoraj pierwszy raz mialam przepowiadacze, w koncu najwyzszy czas nie byly bolesne ale ze to pierwsze takie atrakcje to az sie przestraszylam bo myslalam ze sie zaczyna
U mnie to jesien ;] heh

a jak wyglądają takie przepowiadające? kurde ja nie wiem czy mam czy nie mam. Wiem ze mi brzuch twardnieje ale nie boli nic. A poza tym ta broszka.. ale to na pewno nie to.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:34   #334
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam się witam

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Ja choinke planuje ubierac w piatek bo w sobote moja siostra przyjezdza wreszcie z zagranicy i nie sadze zebym miala na to czas

a od poniedzialku zaczne swiateczne sprzatanie, codzien cos zeby sie nie przemeczac
A ja jestem chyba walnięta, ale już wczoraj ubrałam choinkę. Myślałam, że będę to robić w piątek, a tu mnie jakoś wczoraj naszło. Noi choinka już jest Oczywiście sztuczna, bo prawdziwa to by chyba nie dotrwała, ale jest i nawet mi się podoba Hehe jeszcze nigdy nie miałam tak wczas choinki.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja tez nie mialam jeszcze skurczy przepowiadajacych... A moze mialam, a nawet o tym nie wiem?
Ja za skurcze przepowiadające wzięłam twardnienia brzucha, bo to chyba to twardnienie to te przepowiadajace..

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

jeszcze odnośnie tych ust pękających, to ja kiedyś smarowałam na noc samą maścią z witaminą A i też pomagało, tylko nie wiem jak z tym w ciąży

a co do staników, to ja na razie kupiłam dwa takie niby sportowe, że możesz naciągnąć i się dostać do cycka, a taki z odpinaną miseczką to sobie kupię później, bo nie wiem czy mi się jakoś rozmiar jeszcze nie zmieni tylko na pewno z fiszbiną, bo te szmaciaki są obleśne

jednak żelazko działa, zobaczymy na ile mi zapału starczy
Staniki kupiłam póki co tylko dwa takie najwyklejsze bez fiszbin takie tzw. do karmienia. Potem na pewno rozglądne się za jakimś porządniejsztm

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jakie koszule zamawiałyście? Rozpinane po bokach czy na środku? Które lepsze?
Nie wiem które lepsze, ale ja kupiłam takie z rozpinaniem na środku, jakoś te rozpinane po bokach średnio do mnie przemawiały.
Stary 2012-12-17, 09:35   #335
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
W mojej drogiej osiedlowej aptece 8,90 zł. To pudełeczko 4,7 g. Nieduże, ale balsam chyba jest dosc wydajny. Ale naprawde dobrze natłuszcza.
Jak macie gdzieś pod ręką Arnikę, to tam jest niedrogo dość, bo ostatnio płaciłam 6,60zł (z miesiąc temu). Ale gdyby kosztował z 10zł, to też bym kupiła, bo naprawdę, to jedyne, co mi do tej pory pomogło. Zawsze zimą, gdy wyszłam na dwór, to usta mi od razu pękały i robiły się suche, nawet przy grubej warstwie pomadek ochronnych. Przy Tisane się nic takiego nie dzieje i bardzo mnie to zadowala, bo nie lubię spękanych, bolących ust. No i usta się nie świecą od niego. Można spokojnie położyć na to szminkę, dłużej się wtedy trzyma i nie przesusza ust.

Cytat:

black mam pytanko. Czy spisz na tym boku, na ktorym Oliwka ma glowke. Odkad sie dowiedzialam, ze Ola posladkowo lezy i ta gula po prawej to jej glowka, to mam opory przed spaniem na prawym boku i boje sie, ze zrobie jej krzywde. Na lewym boku ciezko mi sie lezy, bo jakies mdlosci mnie biora. Chyba bede na stojaco spala.
Oliwka jest praktycznie cała po lewej stronie, raz śpię na lewym, raz na prawym boku, ale więcej na lewym - lekarz nie widział przeciwwskazań, dziecko się nie zgniecie od tego, nie martw się. Możesz spokojnie spać, jak Ci wygodnie, ale najlepiej unikać spania na plecach.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-17 o 09:36
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:35   #336
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
FFLOLA WITAJ!!!
ZOFFKA WSPOLCZUJE, ALE JESZCZE TROSZKE WYTRZYMAJ!!!

Witam w oiekny sloneczny dzien. Mamuska przyjdzie dzisiaj okna mi pomyc. Super, bo mam ich 12, a samam juz nie chce ryzykowac. Na 11 do kosmetyczki ide bede sie pindrowac, a co??? Przed 9 moja przyjaciolka urodzila drugiego synka.

Gratuluje rozpoczetych tygodni. Jak czytam 38 tydzien, to mnie ciary po plecach przechodza.

black mam pytanko. Czy spisz na tym boku, na ktorym Oliwka ma glowke. Odkad sie dowiedzialam, ze Ola posladkowo lezy i ta gula po prawej to jej glowka, to mam opory przed spaniem na prawym boku i boje sie, ze zrobie jej krzywde. Na lewym boku ciezko mi sie lezy, bo jakies mdlosci mnie biora. Chyba bede na stojaco spala.
Ja się wypowiem na ten temat trochę, mój mały ma głowę po lewej stronie a nogi po prawej i powiem ci, że śpię cała noc na lewym boku. Wcześniej próbowałam na prawym bo bałam się że mu coś zrobię ale on strasznie się buntował i kopał bo nogi wyciąga i chyba mu niewygodnie było. Czasami dopada mnie lęk że mu główkę ściskam ale jakby mu było źle to pewnie zacząłby protestować.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:37   #337
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Najlepszy sernik, prosty i do tego zawsze wychodzi. Robiłam 2 razy i wszyscy się zachwycali

SERNIK OREO☠
http://www.mojewypieki.com/przepis/s...ciastkami-oreo

Ja jedynie zmieniłam: kruszę ciastka do środka dodatkowo. Na górę daję rozpuszczoną białą czekoladę a nie ciastka. Śmietanę daję zwykłą
O jaki fajny, dziękuję za przepis, zrobię na pewno, tylko nie wiem czy na święta. Ale na tej stronie znalazłam inne serniki Coś wybiorę na pewno Jeszcze z rodzinką skonsultuję

Wróciłam od położnej. Super babeczka Kazała do siebie dzwonić w każdej sprawie jaka mnie nurtuje. Dała telefon, będziemy się umawiać

Też ten balsam kupiłam, zresztą oglądałam go ostatnim razem jak byłam w aptece. Mi też ostatnio bardzo usta pierzchną i pękają. Nigdy takich problemów nie miałam. Zakupiłam też wkładki laktacyjne i to chyba wszystko co do torby potrzebuję.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 09:39   #338
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
pstryczek jak takie przepowiadacze wyglądają? Bo nie wiem czego się spodziewać i czy poznam, że to to.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
U mnie to jesien ;] heh

a jak wyglądają takie przepowiadające? kurde ja nie wiem czy mam czy nie mam. Wiem ze mi brzuch twardnieje ale nie boli nic. A poza tym ta broszka.. ale to na pewno nie to.
bol raczej w dole brzucha, tak jak na miesiaczke. mnie do tej pory nic nigdy nie bolało wiec od razu to zauwazyłam. i stad wywnioskowałam ze to te przepowiadacze, ale może się mylę
trwało z jakas godzine oczywiście z przerwami. w pewnym momencie to juz chcialam stoper nastawiać

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:41   #339
ilkas
BAN stały

Dziękuję dziewczyny za wsparcie

Cytat:
Kochana, jesli chodzi o zeby to wspolczuje serdecznie i nawet nie chce sobie wyobrazic co przezywasz.

Jesli chodzi o malenka to u mnie ten sam problem. W piatek dowiedzialam sie, ze sie dupka na swiat wypiela i tez ma czas do 15 stycznia na obrocenie. Wtedy tez zapadnie decyzja co dalej. Takze w tej kwestii rozumiem cie doskonale.
Widzę, w takim razie, że nie jestem sama Doczytałam jeszcze, że Black też jesteś w takiej sytuacji. Jak sobie radzicie z tym dziewczyny? Przejmujecie się bardzo? Bo mi teraz już ciutkę lepiej, ale w piątek jak się dowiedziałam to byłam bardzo podłamana. Tak bardzo chciałabym urodzić sn. Plus który w tym wszystkim odnajduję jest taki, że jeśli do tego dojdzie to Emilka będzie z nami wcześniej Podobno wezmą mnie do szpitala już w 38 tyg i po 2-3 dniach zrobią cesarkę. Jak o tym pomyślę, to od razu banan na twarzy

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ale nie mów, że ty to leczenie kanałowe bez znieczulenia
ze znieczuleniem...które nie wiem czy coś daje bo umierałam na fotelu w środę idę znowu....

Cytat:

TYDZIEŃ 38 ZACZYNAM !!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaa!!
Cytat:
Hej mamusie
Witam sie w 38 tyg
aaaaaa, dziewczyny, masakra. 38????? JUŻ?!?! Gratuluję kochane
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:43   #340
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
matko jakie ona ma cudowne wielkie oczy !

U mnie też dziś byl brat z bratową i wszyscy wraz z moim mężęm stwierdzili że brzuch mi już wisi i że prorokują mi poród w Święta...
A jak siedze na krześle to muszę maksymalnie rozchylić nogi bo inaczej nie dam rady siedzieć bo nie ma miejsca na brzuch ;/

Wczoraj byłam świadkiem takiego zjawiska haha

Tak moje dziecko też chce chyba już wyjść przez skórę
a co do pierników i bloga to już Ci pisałam na fejsie , ale jestem mega zachwycona tymi zdjęciami i piernikami, ogólnie cudownie chwytasz chwilę! Szkoda że tak daleko mieszkasz to byś była moją osobistą fotografką

Super że się odezwałaś i dobrze że z malutka wszystko dobrze
Moja też jest tydzień młodsza w pomiarach niż na tygodnie ciąży ale może to dobrze, lżej będzie rodzić ;]

A ja dziś miałam intensywny dzień.
Byłam na uczelni ,mąż mnie zawiózł pod same drzwi, pojechałam tylko napisać egzamin i pogadać z dziewczynami.
Wszyscy mnie tak miło przyjęli , aż się wzruszyłam.
Każdy mówił że pięknie wyglądam, głaskali brzuch, każdy taki zatroskany i miły aż miałam łzy w oczach.
Koleżanka która rodziła miesiąc temu, powiedziała mi że bycie mamą to najwspanialsza rzecz pod słońcem i w ogóle mówiła mi że zazdrości mi tego że przede mną najlepsze- moment położenia dziecka na brzuchu
Każda oferowała swoją pomoc w notatkach, zaliczeniach i różnych pierdołach.
na prawdę tak mi się miło zrobiło.
Teraz na uczelni przerwa miesięczna kolejny zjazd 19-20.01 czyli w termin mojego porodu ;]

Potem przyjechał mój brat z Anglii z żoną i tym maluchem co się urodził 2 miesiące temu, to w końcu go zobaczyłam na żywo i mogłam przytulić,
jaki on śliczny i kochany od razu się uśmiechał do mnie i w ogóle się nie bał.
Dostałam torbę ubranek dla Blanki , podgrzewacz, i kosz mojżesza
i takim oto miłym akcentem życzę Wam spokojnej nocy

Fajnie że trochę się rozerwałaś i ze znajomymi poprzebywalas i w ogóle

A co do pogrubionego to miiiiiiiiło mi

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Melduję się, że nie zaginęłam . Trochę nie miałam sił się udzielać więc wybaczcie.
Wróciłam właśnie z badań, wyprawa jakich mało, śniegu po kolana ledwo doszłam do domu. Teraz odpoczywam

Wczoraj cały dzień nieprzytomna chodziłam, bo mąż w sobotę zaprosił kumpla i tak siedzieli do 2 w nocy. Niestety nie mogłam przez nich spać mimo, że ciągle prosiłam zeby sciszyli muzykę albo ciszej rozmawiali. Na koniec zaczęli śpiewać i mi się cierpliwość skończyła więc kolega musiał sobie do domu iść. Spalam w sumie 4 godziny. Chodziłam wściekła cały dzień, a TZ bal się strasznie, przeszło mi trochę jak pomógł mi obiad zrobić. W sumie dobrze mu ta impreza zrobiła mimo, że leżał na podłodze przez cały czas z butelką piwa bo nie dał rady siedzieć. Odstresował się biedaczek, ale i tak mnie wczoraj nosiło!
mój też czasem takie akcje odwali, ale myślę sobie że kurcze ciągle w pracy siedzi niech się czasem odstresuje i wybawi, mimo że tez potem jestem wsciekłą

Hej dziewczynki ! gratuluje wszystkim nowych tygodni, 38.... zaczyna się robic poważnie nie sądzicie ???!!!

Lece zrobić sobie śniadanko

Zapomniała bym jaki miałam sen otóż śniło mi się że urodziłam Hanie przez cc 14.01.2013 dziwne bo zobaczyłam ja dopiero w domu jak duużo gości było i wzięłam ja na ręce i taka malutka była i od razu się dobrała do cycka i ahhhh tak już ja chce
Stary 2012-12-17, 09:44   #341
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Widzę, w takim razie, że nie jestem sama Doczytałam jeszcze, że Black też jesteś w takiej sytuacji. Jak sobie radzicie z tym dziewczyny? Przejmujecie się bardzo? Bo mi teraz już ciutkę lepiej, ale w piątek jak się dowiedziałam to byłam bardzo podłamana. Tak bardzo chciałabym urodzić sn. Plus który w tym wszystkim odnajduję jest taki, że jeśli do tego dojdzie to Emilka będzie z nami wcześniej Podobno wezmą mnie do szpitala już w 38 tyg i po 2-3 dniach zrobią cesarkę. Jak o tym pomyślę, to od razu banan na twarzy
Ja jestem dobrej myśli. Nastawiam się raczej na cesarkę, bo moja mała się pewnie nie przekręci, skoro nie robi tego od samego początku, tylko cały czas jest tak samo ułożona. No i widzę po brzuchu, że nie ma już chyba za bardzo miejsca na to, bo czasem ma głowę po prawej stronie, jakby się przechylała do przodu i bardziej nie mogła.
A wychodzę z założenia, że nie jest ważne to, co my chcemy, tylko to, żeby dzieciaczki bezpiecznie wyszły. Jeśli ma być cesarka, bo Oliwka tak "chce", no to tak będzie.
Nie martw się zatem. Dasz radę, a może Twoja malutka się jeszcze obróci? Tego Ci życzę, skoro chcesz sn.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 09:45   #342
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Ja za skurcze przepowiadające wzięłam twardnienia brzucha, bo to chyba to twardnienie to te przepowiadajace..
Bezbolesne twardnienia chyba nie sa jeszcze tymi przepowiadaczami. Ja je mam od 20 tyg ciązy... i mam nadzieje, ze dotrwam do terminu

Cytat:
bol raczej w dole brzucha, tak jak na miesiaczke. mnie do tej pory nic nigdy nie bolało wiec od razu to zauwazyłam. i stad wywnioskowałam ze to te przepowiadacze, ale może się mylę
trwało z jakas godzine oczywiście z przerwami. w pewnym momencie to juz chcialam stoper nastawiać
Pstryczku a czy te bole miesiaczkowe połączone są z twardnieniami brzucha? czy to tylko bol?
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:45   #343
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja twardnienie tez mam ale ja to powiązałam w przeciaganiem sie dzieciaczka a moze to to te przepowiadające, nie wiem

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Też ten balsam kupiłam, zresztą oglądałam go ostatnim razem jak byłam w aptece. Mi też ostatnio bardzo usta pierzchną i pękają. Nigdy takich problemów nie miałam. Zakupiłam też wkładki laktacyjne i to chyba wszystko co do torby potrzebuję.
ja kupie sobie ale w sztyfcie, wczoraj ktoras wrzucała jakis link, gdzies sobie go zapisałam. nie lubie balsamow ktore musze nakładac paluchami
wszystko? to na co Ci torba? w kieszeń to zmieścisz

Stary 2012-12-17, 09:46   #344
nancykenator
Zakorzenienie

pstryczek mnie też w ciąży w sumie nic prócz broszki nie boli także istnieje szansa, że zauważę
a jest jakiś tc po którym mogą wystąpić takie skurcze? Czytałam gdzieś że po 20 ale czy to prawda?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:46   #345
e_vel
Wtajemniczenie

miałam się wziąć za sprzątanie, a wzięłam się za bałaganienie ale taki efekt - zrobiłam sobie taki wianek świąteczny na drzwi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:48   #346
e_vel
Wtajemniczenie

nie dodało mi fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120929.jpg (53,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120927.jpg (59,6 KB, 19 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:48   #347
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

Poczatkowo nastawialam sie na porod sn, choc trudno mi to przychodizilo, bo panicznie sie porodu boje. Teraz do 15 stycznia bede sie stresowac czy dzidzia sie obrocila czy nie, ale nie bede panikowac jak sie okaze, ze cc mnie czeka. Bylam juz tak cieta (wtedy jajnik wycieli) i wiem, ze z takim bolem to spokojni dam rade. Najgorsza wlasnie u mnie jest psychika, bo nie wiesz na co sie nastawic, niby juz na cc, a tu sie moze okazac, ze jednak sn bedziesz rodzic. a ktory tydzien masz kochana??
Stary 2012-12-17, 09:48   #348
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaa stoper cholera hehehe

przyszedł przed chwilą listonosz z paczką do mnie, zamówiłam oilatum, i było w takim pudełku ze styropianu, nienawidzę tego dźwięku jak się rozwala ten styropian! az ciary mam aaaaaaaaaawrrrrrrrrrr

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 09:51   #349
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Bezbolesne twardnienia chyba nie sa jeszcze tymi przepowiadaczami. Ja je mam od 20 tyg ciązy... i mam nadzieje, ze dotrwam do terminu

Pstryczku a czy te bole miesiaczkowe połączone są z twardnieniami brzucha? czy to tylko bol?
Kochana, u mnie to był tylko "ból" ale ja bym tego nie nazwała bólem poprostu czułam ze cos sie dzieje, cos czego nie doświadczyłam do tej pory. ale moze to wcale nie byly te przepowiadacze grom je wie
w kazdym razie takie cos mialam pierwszy raz - bardzo delikatny (wg mnie) "ból" okresowo powtarzajacy sie przez dłuzszy czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 09:53   #350
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fflola Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Melduję się i ja tp. córci na 18.01.13
Bardzo przydają mi się info które zamieszczacie, dzięki wielkie

Ah, no i nie znam Waszej terminologii bo dopiero się "przyczajam" :P
te OM, IP itp. Wiem co to sn, tż i tp
Mieszkam w północnej Walii i raczej tutejszymi skrótami się posługuję, wybaczcie
Witam skróty widziałam, że już ktoś tłumaczył, więc nie będę powtarzać. Witamy serdeczne

Cytat:
nie jakos sie nie boje, moze bałabym się gdybym latała na pieszo na tę uczelnię, a tak zajadę pod same drzwi tylko juz nie moge tam wysiedziec..

ja to nic nie sprzątam, nawettttttttt nie kiwne palcem......... a chciałabym, ale jak mam posprzątać jak ja ledwo chodze.....

Hej Kobietki

TYDZIEŃ 38 ZACZYNAM !!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaa!!
ledwo chodze, nie mogę spać, boli mnie broszka tak jak na miesiączke ale nie są to skurcze, nie wiem... może mi się tam wsio rozchodzi, po prostu już nie umiem chodzić z gracją a tak serio, to nie jest śmieszne, każde wstawanie, przekręcenie nawet siadanie sprawia mi ból. Nie jest to ból nie do wytrzymania ale jak nie kur#$#wa nogi skaczące to takie bóle i znowu spać nie mogę! ;/ nie wspomne już o moich nadgarstkach, co się przekecam to musze się na nich podeprzeć..............aj ć.
Tzt pojechal w delegacje, wróci w piątunio... i wole do nowego roku ucchhhhh a jak w styczniu urodzę to wolne bedzie mial ok tygodnia dwóch no i szukamy powoli mieszkania.

Podziwiam, że dajesz jeszcze radę śmigać na uczelnie, ja to w zasadzie nie muszę już nigdzie się szwędać, bo nie mam już takich szkolnych obowiązków. Studia już skończone, do pracy nie chodzę, a nawet dłuższe siedzenie w domu choćby na krześle sprawia, że jest mi nie wygodnie, zaraz wszystko boli itd.

Gratulacje na 38 tydzień, ja już w trakcie 38,
Cytat:
Hej mamusie
Witam sie w 38 tyg

ale dupiasta pogoda - wczoraj była zima, dziś już zimy ni ma
buro, szaro i ponuro a na deser jeszcze mgła

wczoraj pierwszy raz mialam przepowiadacze, w koncu najwyzszy czas nie byly bolesne ale ze to pierwsze takie atrakcje to az sie przestraszylam bo myslalam ze sie zaczyna
Pogoda jest faktycznie beznadziejna, jakieś takie ciepłe powietrze się zrobiło, u nas chyba jest halny, rano świeciło słonce, teraz zaś pada deszcz, po śniegu ani widu ani słychu. Choć go nie lubię, to troszkę by mogło być , byle nie było widać tego brudnego trawska.

Cytat:
Czyli powiadasz, że bóle jak na miesiączke to są te przepowiadające? Mi jak twardniał bezboleśnie brzuch to myślałam, że to to. Jak na miesiączkę bolał mnie też ostatnio w nocy, czyli to mogły być właśnie przepowiadajace. To te bólowe miałam póki co tylko raz.

Wszystkim gratuluje rozpoczętych tygodni
Stary 2012-12-17, 09:54   #351
mitabe
Rozeznanie

Cytat:

ze znieczuleniem...które nie wiem czy coś daje bo umierałam na fotelu w środę idę znowu....

aaaaaa, dziewczyny, masakra. 38????? JUŻ?!?! Gratuluję kochane
Ja już też zaczynam się przyzwyczajać do myśli o cc, tym bardziej, tz wczoraj zauważył, że mi już brzuch opadł, więc teraz nie wiem jakie musiałby robić akrobacje żeby się przekręcić. Przeraża mnie tylko to, że nie będę mogła go mieć przy sobie przez jakiś czas no i martwię się o pokarm, że nie będę miała jak go nakarmić.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Fajnie że trochę się rozerwałaś i ze znajomymi poprzebywalas i w ogóle

A co do pogrubionego to miiiiiiiiło mi

mój też czasem takie akcje odwali, ale myślę sobie że kurcze ciągle w pracy siedzi niech się czasem odstresuje i wybawi, mimo że tez potem jestem wsciekłą

Hej dziewczynki ! gratuluje wszystkim nowych tygodni, 38.... zaczyna się robic poważnie nie sądzicie ???!!!

Lece zrobić sobie śniadanko

Zapomniała bym jaki miałam sen otóż śniło mi się że urodziłam Hanie przez cc 14.01.2013 dziwne bo zobaczyłam ja dopiero w domu jak duużo gości było i wzięłam ja na ręce i taka malutka była i od razu się dobrała do cycka i ahhhh tak już ja chce
Dokładnie też tak myślę, tym bardziej ze to chyba ostatnia taka możliwość przed porodem.

Stary 2012-12-17, 09:58   #352
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Kurcze powiem Wam, że się wkurzyłam ostatnio jak zamawiałam na allegro getry ciążowe. Nie mogłam się już na nie doczekać, w końcu jak listonosz przyniósł paczkę to ja ucieszona od ucha do ucha, otwieram a tam co... 4 pary getrów tylko, że może na 5 latka Jeszcze nigdy nie zdarzyła mi się pomyłka, zawsze co zamawiałam to było ok noi musiał być ten pierwszy raz. Także znowu się to wydłużyło, zaraz zadzwoniłam do chłopa, odesłałam co jego oczywiście na jego koszt i dziś ma mi jeszcze raz wysłać właściwy towar, zażyczyłam sobie kuriera na jego koszt
Oby teraz wszystko było ok,
Stary 2012-12-17, 09:58   #353
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

wiem, że pewnie już padło takie pytanko , ale czy warto kupić coś takiego ??
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...849354224.html

Dzięki za odpowiedź
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:00   #354
sylwietta1988
Zakorzenienie

Evel- zdolniacha z Ciebie ja nawet gdybym chciała sama cos zrobic to mam dwie lewe ręce do prac drutowo-szydełkowo-klejowo-ozdobniczych i sie konczy na frustracji i wyrzucaniu wszystkiego do kosza... takze kupuje gotowiznę i wtedy dopiero dzialam według wczesniejszego pomysłu...

u nas sie zrobiła wiosna bez mała, sniego zero, trawa wyszła taka pomięta, +5 na termometrze... ale cisnienie w dół bo pijana chodze...

czekam na kuriera, mam nadzieje, ze mnie w trąbe nie zrobi i dzisiaj to łóżeczko bedzie bo tak sie nastawiłam, że szok....

a co do skurczy/skurczów?/ to mnie wczoraj wieczorem złapało... jej, tak ciągneło, ze szok... czasami mam tez bóle jak na okres, ale taki mega mega okres...

a z bratem na szczęście ok, dzięki dziewuszki auto rozbite, ale jemu nic sie nie stało, tak sie moim rodzicom rok konczy ze nikomu nei życze.... to już 4 "katastrofa" teraz w grudniu, wczesniejsze akcje były jeszcze mniej przyjemne....

uciekam zrobic sobie jajeczniczke z pieczarkami

a na obiad nastawiłam zurek na golonce
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:01   #355
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
nie dodało mi fotek
Super!

Piszecieo przepowiadaczach, ja mam raz dziennie taki ból jak na miesiączkę i trwardnieje mi brzuch, biorę nospę i przechodzi. W sobotę za to dostałam takiego bólu od plastrów na rwę kulszowa. W nocy mnie strasznie łapie, aż się z bólu zwijam więc rehabilitantka męża dała mi plastry na plecy, które podnoszą mięśnie i jest ulga. Niestety coś one za bardzo działały mi na mięśnie i myślałam, że zaraz na ip pojadę.zdjęłam plastry od razu przeszło!

Stary 2012-12-17, 10:02   #356
sylwietta1988
Zakorzenienie

ale gapa ze mnie oczywiscie wszystkim gratuluje kolejnych tygodni
ja tez juz w 38 takze robi sie mega powaznie, sie rozpkaujemy w tym wątku jak nic ciekawa jestem czy święta w dwupaku wytrzymam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:02   #357
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem chyba walnięta, ale już wczoraj ubrałam choinkę. Myślałam, że będę to robić w piątek, a tu mnie jakoś wczoraj naszło. Noi choinka już jest Oczywiście sztuczna, bo prawdziwa to by chyba nie dotrwała, ale jest i nawet mi się podoba Hehe jeszcze nigdy nie miałam tak wczas choinki.
Eee tam w takim razie ja też walnięta jestem bo tez już mam przystrojoną Ale już chcę mieć tak świątecznie w domu

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jak macie gdzieś pod ręką Arnikę, to tam jest niedrogo dość, bo ostatnio płaciłam 6,60zł (z miesiąc temu). Ale gdyby kosztował z 10zł, to też bym kupiła, bo naprawdę, to jedyne, co mi do tej pory pomogło. Zawsze zimą, gdy wyszłam na dwór, to usta mi od razu pękały i robiły się suche, nawet przy grubej warstwie pomadek ochronnych. Przy Tisane się nic takiego nie dzieje i bardzo mnie to zadowala, bo nie lubię spękanych, bolących ust. No i usta się nie świecą od niego. Można spokojnie położyć na to szminkę, dłużej się wtedy trzyma i nie przesusza ust.
No po takiej recenzji Napewno kupię
Zaraz lecę do apteki

Cytat:
ja twardnienie tez mam ale ja to powiązałam w przeciaganiem sie dzieciaczka a moze to to te przepowiadające, nie wiem
Ja też czasem mam takie twardnienie brzucha ale też powiązuję to z przeciąganiem dzieciaczka

Cytat:
nie dodało mi fotek
Ty to masz talent

Cytat:
przyszedł przed chwilą listonosz z paczką do mnie, zamówiłam oilatum, i było w takim pudełku ze styropianu, nienawidzę tego dźwięku jak się rozwala ten styropian! az ciary mam aaaaaaaaaawrrrrrrrrrr
brrrr ja na samą mysl mam ciary

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-17 o 11:10
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:03   #358
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupie sobie ale w sztyfcie, wczoraj ktoras wrzucała jakis link, gdzies sobie go zapisałam. nie lubie balsamow ktore musze nakładac paluchami
wszystko? to na co Ci torba? w kieszeń to zmieścisz
Wyszło na to że tylko wkładki laktacyjne do szpitala biorę

Cytat:
nie dodało mi fotek
Fajowy
Ja dziś chyba zabiorę się za sówki, robię obrazki na ścianę dla młodego. Muszę skończyć je wreszcie!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:04   #359
Lenova
Wtajemniczenie

Witam w ten deszczowy poranek
Gratuluję nowych tygodni,to już tuż tuż

Powiedzcie mi czy taki tępy ból w okolicach jajników promieniujacy na pachwiny uda i plecy to też przepowiadacze??
Tak mnie boli od wczoraj,najmniejszy ruch mi sprawia ból

Edytowane przez Lenova
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:12
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:08   #360
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze powiem Wam, że się wkurzyłam ostatnio jak zamawiałam na allegro getry ciążowe. Nie mogłam się już na nie doczekać, w końcu jak listonosz przyniósł paczkę to ja ucieszona od ucha do ucha, otwieram a tam co... 4 pary getrów tylko, że może na 5 latka Jeszcze nigdy nie zdarzyła mi się pomyłka, zawsze co zamawiałam to było ok noi musiał być ten pierwszy raz. Także znowu się to wydłużyło, zaraz zadzwoniłam do chłopa, odesłałam co jego oczywiście na jego koszt i dziś ma mi jeszcze raz wysłać właściwy towar, zażyczyłam sobie kuriera na jego koszt
Oby teraz wszystko było ok,
O jezu sorki ale jakos mnie to rozbawiło do łez
Wiem że Tobie nie jest do śmiechu,też bym się wkurzyła
-----------------
Widzę że duzo z nas czeka dzis na kurierów
Ja tez czekam na paczke z biustonoszem-taki sportowy zamowilam (juz mam ale jest tak wygodny ze jeszcze zamowilam).
Musze isc do apteki ale nie wiem o której ten kurier przyjedzie a nie chce sie z nim minąć.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:11
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości