Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 19:03   #331
Aysell
Wtajemniczenie

Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Hej

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
[...]
Inny, nie jest gorzki, a ten z O. tak - świadczy to o tym, że NIE JEST tłoczony na zimno.
Nie ma sprawy .
[...]

Też polecam. Teraz zrobili nową wersję - ze szczoteczką .
[...]
To może będę umiała to wypić, bo tamtego smaku nie dałam rady znieść
Ze szczoteczką, to super Będzie się przyjemniej nakładało
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4025596 9]zakochałam się
kolor, blask, długość [/QUOTE]
Ale przepiękne
Cytat:
Napisane przez @na Pokaż wiadomość
[...]
a , i widziałyście co biowax przygotował ? https://www.facebook.com/media/set/?...9932100&type=1
Fajne, ciekawe jaki skład

Wróciłam do domu, weekend, ufff, jak super.

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:25   #332
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
Najpierw sprawdź jaką masz porowatość włosa, żebyś nie skończyła tak, jak ja .
mieszaną, mam w sumie wszystkie typy

a Ty i jaką masz i jak na tym wyszłaś/?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

laski, ja spadam wziąć kąpiel
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:28   #333
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
że w czasach kiedy się tam wyemancypowałyśmy, większość lasek godzi się na to, żeby ingerować w najważniejszy z układów w organizmie i łykać chemię, zamiast 'misiaczka' posłać za wazektomię .
To żart ?
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:34   #334
Kanula
Zadomowienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026143 7]takie, że się nie wymywa a ja mam pół naturalne- pół farbowańce [/QUOTE]

Jeśli farbujesz na ciemniejszy to nie ma problemu. Problem zaczyna się jak chcesz mieć włosy jaśniejsze niż odrost, bo henna nie rozjaśnia. Wtedy faktycznie odradzam. A może zrobisz sobie tą casie bezbarwną z Khadi? nada objętośći i połysku

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Najpierw sprawdź jaką masz porowatość włosa, żebyś nie skończyła tak, jak ja .
A jaką masz porowatość? Co się stało po hennie?
Stary 2013-04-11, 19:34   #335
malami35
Zadomowienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026143 7]
zazdraszczam koleżanki z UK
ja już bym ludzi wykorzystała [/QUOTE]

Dokładnie to moja sąsiadka obok mnie mieszka mi jakoś głupio prosić ja o coś wiem dziwna jestem

Dzisiaj przez przypadek wypiłam herbate z cukrem dokładnie łyka wzięłam i tak mi nie smakowała bleee ..

Biologia wita mnie
malami35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:36   #336
Vinnga
Zakorzenienie

Co do bezbarwnej henny Cassia to od roku mam na nią chętkę, ale boję się efektu zieleni na włosach. Producent ostrzega, że na rozjaśnianych włosach takowy efekt może się pojawić, a ja niestety część włosów rozjaśniłam w wakacje farbą
Stary 2013-04-11, 19:36   #337
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
To w sumie rozsądnie odstawiałaś, a przyznam, że myślałam, że sobie postanowiłaś te dwa miesiące temu nie jeść mięsa ot tak i zrezygnować nagle z całości Jeśli Tobie odpowiada taki styl żywienia to najważniejsze W sumie podziwiam takie zawzięcie i zmianę przyzwyczajeń.
Przerzucić się ze "wszystkiego" na "nic", byłoby cholernie ciężko .
Ponoć najtrudniejszych jest 21 dni - po tym czasie dana czynność wchodzi już w nawyk .

Cytat:
Ja staram się rezygnować z czerwonego mięsa i jeść więcej drobiu, ale różnie z tym bywa, bo mięso zamawia mi mama u siebie w firmie i w zależności od jej portfela albo dostaję więcej drobiu albo wieprzowiny Ale uwielbiam piersi z kurczaka i indyka
A skoro Ty jeż same ryby to pewnie masz jakieś pyszne przepisy ? Mam w zamrażalniku mirunę i nie wiem co z nią zrobić Kotleciki już z niej TŻ zrobił, ale została mi jeszcze jedna
W kwestii drobiu powiem tylko, że odkąd odstawiła kurczaki i indyki przestały mi rosnąć pojedyncze czarne włoski na brodzie. Dlatego wiem doskonale, że do tego typu mięsa nie wrócę już na pewno. Szkoda zdrowia .

Zazwyczaj robię rybę po grecku, rybę w warzywach w folii w piekarniku, czasem skuszę się na taką w panierce - ale zjadam samo mięso . Ogólnie najważniejsze są dobre przyprawy i fantazja .

Cytat:
A co do ćwiczeń to ja też preferuję metodę małych kroczków
Ano, później nie ma zdziwka, że nie można ruszyć ręką, ani nogą.

Cytat:
Napisane przez maadziulek91 Pokaż wiadomość
ja nie umiem rzucić palenia głupota z gimnazjum i tak zostało, że popalam
Ja z kolei nigdy się nie nauczyłam, nawet zaciągąć się nie umiem .

Cytat:
Napisane przez malami35 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mialam wf i facet kazal mi zrobic cala lekcje i zrobilam cwiczenia wszystkie co cwicze w domu i dostalam 6
Super .

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Hej
To może będę umiała to wypić, bo tamtego smaku nie dałam rady znieść
Ze szczoteczką, to super Będzie się przyjemniej nakładało
Powiem Ci, że jeśli przerzucisz się z margaryny czy masła na lniany do chleba/ chrupkiego pieczywa - nawet się nie obejrzysz jak wykończysz kolejną butlę . U mnie sprawdza to lepszy egzamin niż picie na łyżki - nie sprawia to takiego problemu + pamiętam o tym .

Lepiej się nakłada - bez dwóch zdań.

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026239 9]mieszaną, mam w sumie wszystkie typy
a Ty i jaką masz i jak na tym wyszłaś/?[/QUOTE]

Ja niestety też . Od sierpnia bujam się z powrotem do mojego naturalnego koloru i coraz częściej dochodzę do wniosku, konkretne cięcie będzie najlepszym rozwiązaniem.

Tutaj moja historia ==> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3759

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2013-04-11 o 19:45
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:38   #338
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
To żart ?
Dołączam się do pytania. Cindy 28 2 razy czytałam, żeby się upewnić czy dobrze zrozumiałam to co piszesz

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez malami35 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przez przypadek wypiłam herbate z cukrem dokładnie łyka wzięłam i tak mi nie smakowała bleee ..
Wiedziałam, że tak będzie Miałam tam samo
Stary 2013-04-11, 19:42   #339
Vinnga
Zakorzenienie

Cindy, ale przecież drób nie jest niezdrowy
Stary 2013-04-11, 19:44   #340
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
To żart ?
Antykoncepcja inwazyjna [czyt. łykanie jakiegoś świństwa] jest scedowana całkowicie na kobietę. Mamy równouprawnienie, o które tak walczyłyśmy, a w podstawowych kwestiach większość z Nas godzi się na taką sytuację. Dla mnie to raczej kiepski żart .

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Drób jest pakowany hormonami, żeby prezentował takie, a nie inne rozmiary - jeśli hodowałaś kiedyś swoje kury, to wiesz jak 'wyglądają' wagowo .

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2013-04-11 o 19:45
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:46   #341
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Jest kury są szpikowane hormonami
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:46   #342
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
[...]
Powiem Ci, że jeśli przerzucisz się z margaryny czy masła na lniany do chleba/ chrupkiego pieczywa - nawet się nie obejrzysz jak wykończysz kolejną butlę . U mnie sprawdza to lepszy egzamin niż picie na łyżki - nie sprawia to takiego problemu + pamiętam o tym .

Lepiej się nakłada - bez dwóch zdań.

Ja niestety też . Od sierpnia bujam się powrotem do mojego naturalnego koloru i coraz częściej dochodzę do wniosku, konkretne cięcie będzie najlepszym rozwiązaniem.

Tutaj moja historia ==> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3759
Nie wiem, czy będę potrafiła z masła zrezygnować, nie wyobrażam sobie bez niego kanapek picie łyżkami idzie mi zawsze dobrze, nie zapominam
Masz cudowne, zadbane włosy

Stary 2013-04-11, 19:52   #343
@na
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, tabletki wcale nie są takie super Wprawdzie ja się dobrze czuję, nie mam żadnych skutków ubocznych (jedynie moje pierwsze tabletki spowodowały u mnie spadek libido - w wieku 16 lat! i to też na przytulanie, całowanie, a ponadto łatwo wpadałam w depresyjny nastrój i takie zobojętnienie emocjonalne, ale zmiana tabletek na łagodniejsze przywróciła sprawę do normy). Na razie nie odstawiam, poczekam jeszcze pewnie około trzech lat... Ale już się boję
Mam nadzieję, że Twoje libido wróci do normy mimo wszystko. Jak dawno odstawiłaś tabsy? Oprócz pogorszenia cery miałaś jeszcze jakieś skutki uboczne?
w lutym/marcu zeszłego roku. Na początku kwietnia już byłam u dermatologa bo sobie nie radziłam z tym co się stało z moją twarzą,dekoltem, plecami, ramionami. Ogólnie przed braniem tabletek wiadomo jak to nastolatka (chyba miałam 19lat jak zaczęłam brać) coś tam na twarzy się pojawiało ale nie w takim stopniu jak wtedy. Co do takich skutków ubocznych, ostatnio koleżanka fryzjerka powiedziała, że hormony mogły wpłynąć na strukturę moich włosów, bo kiedyś miałam je kręcone, falowane, teraz proste, aczkolwiek tutaj przyczyną może być również niedoczynność tarczycy więc nie mogę tego zwalić konkretnie na tabletki , jednak widzę, że część włosów która odrasta mi w naturalnym kolorze teraz jest inna, więc może farbowanie też się do tego przyczyniło. Chyba innych rzeczy nie zauważyłam u siebie . A z tym libido to też się czasem już śmieję, że minęła mi fascynacja związkiem jak to na początku bywa ale nie jest źle , przy braniu tabletek było tragicznie na nic nie miałam ochoty
Cytat:
Dla mnie w ogóle głupotą jest to, że w czasach kiedy się tam wyemancypowałyśmy, większość lasek godzi się na to, żeby ingerować w najważniejszy z układów w organizmie i łykać chemię, zamiast 'misiaczka' posłać za wazektomię .
bez przesady później się z facetem rozstajemy i facet nie może innej kobiecie dziecka dać poza tym nikt nikogo nie zmusza do brania tabletek, raczej to jest świadoma decyzja osoby która je bierze
Cytat:
Co do bezbarwnej henny Cassia to od roku mam na nią chętkę, ale boję się efektu zieleni na włosach. Producent ostrzega, że na rozjaśnianych włosach takowy efekt może się pojawić, a ja niestety część włosów rozjaśniłam w wakacje farbą
to mi dałaś odpowiedz na pytanie które chciałam zadać, w takim razie odpuszczę henne , nie chcę glona
Cytat:
ale to nie chodzi o to , że zdrowy czy nie, tam chodzi o jakieś hormony. Np małym dzieciom nie powinno się podawać zbyt dużo drobiu bo mogą mieć objawy dojrzewania albo nawet przekwitania

*Ćwiczę*

@na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:55   #344
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Nie wiem, czy będę potrafiła z masła zrezygnować, nie wyobrażam sobie bez niego kanapek picie łyżkami idzie mi zawsze dobrze, nie zapominam
Masz cudowne, zadbane włosy
Też tak na początku myślałam, ale pamięć coraz bardziej zawodna, to odstawiłam masło. Jeśli picie na łyżki odpowiadało Ci, to tym lepiej.

Miałam. Teraz nie mogę na nie patrzeć.
Od razu kojarzy mi się : "Chciałem dobrze" - Adolf Hitler.

Vinnga, Kanula - gwoli ścisłości nie chodzi mi o wazektomię w znaczeniu Cioci Wikipedii [ dane z lat '80.], a o tę odmianę, która mówi o ODWRACALNYM procesie i jedynie okresowej niepłodności mężczyzny.
Stary 2013-04-11, 19:58   #345
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Antykoncepcja inwazyjna [czyt. łykanie jakiegoś świństwa] jest scedowana całkowicie na kobietę. Mamy równouprawnienie, o które tak walczyłyśmy, a w podstawowych kwestiach większość z Nas godzi się na taką sytuację. Dla mnie to raczej kiepski żart .
[...]
Właśnie o tym poczytałam, bo nie do końca wiedziałam, czy zabieg jest odwracalny. Ale jest, chociaż średnio konkretnie jest napisane, że "w wielu przypadkach odzyskuje się płodność", a gdzie indziej "w 30%...". To bardzo mało. Raczej można się na to zdecydować kiedy już więcej nie chce się mieć dzieci [bo np, ma się dwoje/troje i dość itd], natomiast w przypadku, powiedzmy, młodego chłopaka to ryzykowne.
Ale Twój jakby zamysł ogólny doskonale rozumiem. Wyobraźmy sobie, że nagle powstają pigułki dla mężczyzn, albo jakieś tego typu środki antykoncepcyjne. Naprawdę uważacie, że faceci by się na to zgodzili? Myślę, że prawie na pewno baliby się skutków ubocznych i wszystkiego innego, przez co całe zapewnianie antykoncepcji spadałoby [znowu] na kobietę. Poza tym ostatnio się zastanawiałam, co należy zrobić w przypadku, kiedy ma się lat, na przykład, 30, posiada się dwoje dzieci, więcej się mieć nie chce nigdy w życiu. I co? Czy kobieta ma łykać tabletki - które są najpewniejsze, prawda?- do 40 lat, do 50 lat? Ingerować w organizm? Wtedy chyba każdy by przyjął z ulgą oświadczenie faceta, że na zabieg, o którym mówimy, się godzi. Tak, tak, podwiązanie jajowodów istnieje, ale niby czemu zawsze, całe życie, musimy brać wszystko na siebie? A tak by zapewne było i pewnie jest, w większości przypadków.

Stary 2013-04-11, 19:59   #346
@na
Zakorzenienie

Cytat:

Vinnga, Kanula - gwoli ścisłości nie chodzi mi o wazektomię w znaczeniu Cioci Wikipedii [ dane z lat '80.], a o tę odmianę, która mówi o ODWRACALNYM procesie i jedynie okresowej niepłodności mężczyzny.
szczerze? ja w to nie wierzę, to tak samo jak z tą antykoncepcją dla mężczyzn . Znajomej koleżanka ma po takiej antykoncepcji piękne dziecko

*Ćwiczę*

Stary 2013-04-11, 19:59   #347
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
bez przesady później się z facetem rozstajemy i facet nie może innej kobiecie dziecka dać poza tym nikt nikogo nie zmusza do brania tabletek, raczej to jest świadoma decyzja osoby która je bierze
Radzę doczytać o wazektomii więcej .
A co do tego zmuszania, to nie byłabym taka pewna. Wiadomo, że nikt pistoletu do głowy nie przystawia, ale szantaż emocjonalny jest na porządku dziennym. Nie raz nie mogę słuchać tego, co te durne dziewuchy mówią .

Cytat:
ale to nie chodzi o to , że zdrowy czy nie, tam chodzi o jakieś hormony. Np małym dzieciom nie powinno się podawać zbyt dużo drobiu bo mogą mieć objawy dojrzewania albo nawet przekwitania
Nie o jakieś, a o konkretne - głównie hormon wzrostu.
Stary 2013-04-11, 20:00   #348
natalkaa7522
Zakorzenienie

Kiedyś znałam faceta który powiedział że on gumek nie używa bo ich nie lubi i jego dziewczyna musi brać tabletki anty, bo on nie ma zamiaru używać prezerwatywy.
Stary 2013-04-11, 20:02   #349
Kanula
Zadomowienie

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 20:03   #350
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
szczerze? ja w to nie wierzę, to tak samo jak z tą antykoncepcją dla mężczyzn . Znajomej koleżanka ma po takiej antykoncepcji piękne dziecko
A mojej Sis Przyjaciółka przy 'zwykłej/damskiej' antykoncepcji ma dziecko - chore.

Przy każdego rodzaju antykoncepcji są wpadki - kwestia tego, że nie żyjemy już w średniowieczu i warto wiedzieć, że jest alternatywa dla łykania tabsów przez kobiety, dla zakładania spirali etc..
Stary 2013-04-11, 20:05   #351
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
Słyszałam o jakiś przypadkach, że jest to odwracalne, ale po pierwsze nie w Pl, po drugie, że nie zawsze się da, a po trzecie że to dość skomplikowana sprawa a nie zabieg którego skutki można łatwo i z całą pewnością cofnąć.
Stary 2013-04-11, 20:06   #352
@na
Zakorzenienie

Cytat:
Radzę doczytać o wazektomii więcej .
A co do tego zmuszania, to nie byłabym taka pewna. Wiadomo, że nikt pistoletu do głowy nie przystawia, ale szantaż emocjonalny jest na porządku dziennym. Nie raz nie mogę słuchać tego, co te durne dziewuchy mówią .
no i o to też się rozchodzi do pewnych spraw trzeba dorosnąć , a jak laska bierze tabletki dlatego, że jej facet powiedział, że musi (tak jak np. Natalka napisała) no to widać, że swojego zdania nie ma i rozumu też. To jest decyzja obustronna no ale bez przesady - nie chcę nie biorę proste .

*Ćwiczę*

Stary 2013-04-11, 20:07   #353
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak na początku myślałam, ale pamięć coraz bardziej zawodna, to odstawiłam masło. Jeśli picie na łyżki odpowiadało Ci, to tym lepiej.

Miałam. Teraz nie mogę na nie patrzeć.
Od razu kojarzy mi się : "Chciałem dobrze" - Adolf Hitler.

Rozumiem ale jako masło na pewno spróbuję, żeby się chociaż przekonać, jak smakuje
o rety. Niestety z chcenia dobrze czasem wychodzi coś złego...

Wazektomia z Cioci Wikipedii : rozumiem, że jest to proces odwracalny. Ale ryzyko jest, prawda? Zawsze jest. Czy, wiedząc, że kiedyś, w przyszłości, będziesz na pewno chciała mieć dzieci, zdecydowałabyś się na coś takiego [czy raczej pozwoliła facetowi na coś takiego, albo czy zdecydowalibyście się wspólnie]? Później już byłoby za późno powiedzieć "ale ALE ALE było napisane i lekarze mówili, że jest odwracalne, to co się, do licha ciężkiego, stało???" . Wtedy za późno, dziecko chciałaś, dziecka nie masz i nie będziesz miała. Ja, jak pewnie przeczytałaś już wcześniej, nie za bardzo chcę mieć dzieci, ale teraz bym czegoś takiego nie poparła. Bo dopuszczam myśl, że mi się odmieni. Co by wtedy było? Tak, teraz nie chcę, ale nie chcę również później płakać [teraz wydaje mi się to nierealne, ale próbuję sobie wyobrazić, co czują takie osoby].

Stary 2013-04-11, 20:08   #354
@na
Zakorzenienie

Cytat:
A mojej Sis Przyjaciółka przy 'zwykłej/damskiej' antykoncepcji ma dziecko - chore.

Przy każdego rodzaju antykoncepcji są wpadki - kwestia tego, że nie żyjemy już w średniowieczu i warto wiedzieć, że jest alternatywa dla łykania tabsów przez kobiety, dla zakładania spirali etc..
no dokładnie i tak będzie, bo nie ma 100% zabezpieczenia , zawsze jest ten jakiś odsetek "wpadek" bo zapomniała wziąć, bo leki brała, bo na imprezie za dużo wypiła, pełno jest takich przypadków. Trzeba mieć tego świadomość jak się już z kimś do łóżka idzie

*Ćwiczę*

Stary 2013-04-11, 20:09   #355
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Kiedyś znałam faceta który powiedział że on gumek nie używa bo ich nie lubi i jego dziewczyna musi brać tabletki anty, bo on nie ma zamiaru używać prezerwatywy.
Tragedia faceta należałoby kopnąć, żeby poleciał dalej niż widzi. Wielmożny pan się znalazł.
Cytat:
no i o to też się rozchodzi do pewnych spraw trzeba dorosnąć , a jak laska bierze tabletki dlatego, że jej facet powiedział, że musi (tak jak np. Natalka napisała) no to widać, że swojego zdania nie ma i rozumu też. To jest decyzja obustronna no ale bez przesady - nie chcę nie biorę proste .
Właśnie. A zazwyczaj to te młodziutkie dziewczyny ulegają presji...

Stary 2013-04-11, 20:11   #356
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Drób jest pakowany hormonami, żeby prezentował takie, a nie inne rozmiary - jeśli hodowałaś kiedyś swoje kury, to wiesz jak 'wyglądają' wagowo .
Wiem jak wyglądają, ponieważ moja babcia nadal hoduje kury. Zresztą mięso zawsze moja mama bierze ze sprawdzonego miejsca Pomijając kwestię drobiu, bo to nieistotne w tej chwili...
To co piszesz o antykoncepcji jest dla mnie co najmniej dziwne! Biorę tabletki antykoncepcyjne z własnej woli, a nie pod jakimś naciskiem mojego TŻ Nie jestem kobietą uciemiężoną, która nie wie, że panuje równouprawnienie i nie zna innych form antykoncepcji. Zapewne są kobiety, które decydują się na tabsy, ponieważ ich facet nie lubi gumki, ale sądzę, że zdecydowana większość jest świadoma swojej decyzji. Nie umniejszajmy kobietom świadomości i umiejętności wyrażania swojego zdania. Ponadto sugerowanie wazektomii jest jeszcze bardziej kontrowersyjne niż tabletki Skoro mamy takie równouprawnienie to może od razu kobiety niech sobie podwiążą jajowody Najlepiej para, a jak później przyjdzie chęć na dzieci, to mogą pojawić się problemy. Nie do końca wiadomo czy zabieg wazektomii jest odwracalny i raczej jest duże ryzyko późniejszej niepłodności. Dla mnie zasugerowanie swojemu facetowi takiego zabiegu jest bardzo nie na miejscu, no chyba że para jest małżeństwem i nie planują mieć dzieci na 100%
Stary 2013-04-11, 20:14   #357
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
no dokładnie i tak będzie, bo nie ma 100% zabezpieczenia , zawsze jest ten jakiś odsetek "wpadek" bo zapomniała wziąć, bo leki brała, bo na imprezie za dużo wypiła, pełno jest takich przypadków. Trzeba mieć tego świadomość jak się już z kimś do łóżka idzie
Tak, ale właśnie masa kobiet, które zabezpieczały się pigułkami i to zawiodło, nie chce się za nic na świecie przyznać, że zapomniała/że zaniedbała/że nie doczytała i się okazało, że np. coś obniżyło skuteczność. I potem wychodzi, że tabletki zawiodły w sumie nie wiadomo czemu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 20:16   #358
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kanula Pokaż wiadomość
A dużo tego słodkiego jadłaś wcześniej? Bo jak codziennie 1 batonik to to już jest dużo i jeśli zrezygnowałaś z tego to stąd ten efekt
No właśnie sporo raczej, ale wydaję mi się, ze teraz dostarczam organizmowi odpowiednią liczbę kalorii, więc nie wiem.
Cytat:
Napisane przez maadziulek91 Pokaż wiadomość
Też bym tak chciała chociaż widzę, że Ty się nie cieszysz
No nie bardzo, bo od kilku dni źle się czuję i mam zawroty głowy, więc podejrzewam, że to ma coś z tym wspólnego.
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Kolejny shred zaliczony

Cytat:
Hm... a tarczyca? To jedyne, co mi przyszło na myśl, jeśli chodzi o tak duży ubytek masy ciała w stosunkowo krótkim czasie.
Nie wiem, nigdy nie miałam w tym kierunku robionych badań

Ale spamujecie
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 20:18   #359
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale właśnie masa kobiet, które zabezpieczały się pigułkami i to zawiodło, nie chce się za nic na świecie przyznać, że zapomniała/że zaniedbała/że nie doczytała i się okazało, że np. coś obniżyło skuteczność. I potem wychodzi, że tabletki zawiodły w sumie nie wiadomo czemu.
Dorośli ludzie razem ustalają kwestię antykoncepcji i razem odpowiadają za konsekwencje ewentualnej wpadki.

Edytowane przez Vinnga
Czas edycji: 2013-04-11 o 20:19
Stary 2013-04-11, 20:20   #360
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia faceta należałoby kopnąć, żeby poleciał dalej niż widzi. Wielmożny pan się znalazł.
I tak też zrobiłam. facet starszy ode mnie, stwierdziłam że będzie odpowiedzialny a tu się okazało że on nie wyobraża sobie użycia prezerwatywy nigdy, bo on nie ma wtedy pełnej przyjemności.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości