![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?
Cytat:
To jak stawiasz koło tego gwałt, to od razu człowiek to w innym świetle widzi... Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-24 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Hrodebert
|
Ciemne te chmury się zebrały nad głową Autorki
![]() Jak dla mnie to kochanka w typie tutaj prezentowanym jest pożytecznym ogniwem choć niedocenianym przez emocjonalne podejście ,które zaciemnia korzyści płynące z funkcjonowania osób z tak określonymi predyspozycjami . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
verumka owszem, kochanka też ma mózg, ale jest wolnym człowiekiem i robi co chce. Może zranić co najwyżej obcą kobietę i dzieci i może mieć to w dupie. Bo wszystko zależy od wartości, moralności. Jak widać dla większości (czy wszystkich tutaj) Wizażanek jest jasną sprawą, że nie powinno się rozwalać chamsko czyjejś rodziny, że powinno się mieć na uwadze cierpienie innego człowieka itp. itd. ale jak wiemy doskonale różni ludzie żyją na tym świecie i niejednokrotnie tacy dążą do trupach do celu. Jest współwinna, ale największym padalcem dla mnie jest ten facet.
Mami dwie kobiety. Nie ma jaj, by poinformować żonę o podwójnym życiu. Jest dwulicowy i wygodny. Zdradza. Brzydziłabym się zasypiać koło takiego męża/faceta. Jestem neutralną osobą, a już mnie odrzuca i mam wstręt do tego typa. Ciekawe jakby się czuła żona, jakby się dowiedziała....
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
serum z nanopletami
|
Cytat:
![]() Pożytecznym ogniwem, bo zabiera skurczysyna, który i tak ma żonę i dziecię w odwłoku, w związku z czym i tak by odszedł, a czym wcześniej, tym, jak wiadomo, lepiej? Ależ przecież on tę żonę KOCHA i tu jest pies pogrzebany! ![]() W ogóle temat nie pasuje ni chuchu, powinno być "Jak oderwać faceta od żony na dłużej niż małe bzykanko", heh... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem przypominamy sobie, że taka kalinica dość głośno krzyczy, ze w żadnego Boga nie wierzy...
![]() |
![]() |
#337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktoś kto szuka rozwiązań swoich problemów związkowych w ramionach innej jest szują i tylko on ponosi w tym winę ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- często jest i ofiarą kłamstw człowieka,którego kocha . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że prędzej czy później by poszedł. Ale uważam, że tłumaczenie swojego postępowania tym, że 'i tak by sobie kogoś innego znalazł jak bym ja nie dała' to głupie usprawiedliwianie się. To, że inny jest złodziejem i i tak by ktoś to ukradł, nie znaczy, że ja mam prawo złodziejem zostać i nie czuć się winna. To, że znajdzie się jakaś głupia rozbijająca cudze małżeństwo, nie znaczy, że ja tez mam to robić bez wyrzutów sumienia i nie znajdując w sobie winy. Równa się do góry nie do dolnej granicy moralności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Hrodebert
|
Cytat:
![]() Nie koniecznie on żonę swą i pociechę musi mieć w poważaniu ,toć słabość charakteru wystarczy ,a czym wcześniej to lepiej ,czas zaoszczędzony . Co psa się tyczy ot taki przykład tutaj > psinę masz kochaną ,wierną niech to suka będzie ![]() ![]() ![]() Dobra bo się za bardzo rozpisze >w kieszeni była kiełbasa toruńska prima sort ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że jakby naprawdę taka sytuacja się stała: to jemu też byś chciał skuć gebę, a w najlepszym przypadku nie chciał go znać - bo piwa to byś mu nie postawił ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-24 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
serum z nanopletami
|
Cytat:
Ja, jako właścicielka, co psu siekaną wołowinkę pod pysk podtykała, nie dbając o psie zachcianki i gusta (bo pies ordynarną kiełbę by wolał)? Koleżanka, co podstępem w moje progi przemyca po kieszeniach rzeczoną kiełbasę, nie dbając o to, że w domu jest pies i należy to uszanować (aczkolwiek może koleżanka ze względów zapachowych lubi nosić kiełbasę w kieszeniach, i co wtedy?) Czy wreszcie pies, co po ludzku nie potrafi powiedzieć, o co mu chodzi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze częściej jest manipulatorką i robi wszytsko by omotać jakiegoś przygłupa.
I jeszcze: miłość nie zwalnia od myslenia.
![]() |
#345 | |
Wtajemniczenie
|
Na przykład jakich?
"Rozwiodę się z żoną"? - A jakoś nie robi nic w tym kierunku od kilku miesięcy i nadal udaje kochającego mężusia i tatusia. "Kocham Cię, ale kocham też swoją żonę?" - Bzdura do kwadratu. Jak się kogoś kocha to się go nie krzywdzi. Jeśli ktoś wierzy w takie cuda na patyku to jego strata. Również go to nie usprawiedliwia. NIC nie usprawiedliwia głupoty. A jak to napisała Luba - miłość nie zwalnia z myślenia. Natomiast rozumiem sytuację w której dziewczyna nie ma bladego pojęcia, że jej wybranek jest żonaty. W tej sytuacji taka kobieta rzeczywiście nie jest niczemu winna, bo sądzi, że spotyka się z wolnym facetem. Ważne jest, co zrobi, kiedy już się dowie prawdy. Pal licho wszystko inne, ale czy nadal będzie chciała żyć z kimś takim? Z kimś kto tak perfidnie ją oszukał? Cytat:
Edytowane przez verumka Czas edycji: 2013-05-24 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | ||
Hrodebert
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-24 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Związek składa się dwóch osób. To przykre, że niektórzy nie potrafią liczyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
leży portfel to wzięłam ale jakby nie leżał to bym wzięła inny (a nie - nie zrobiłabym wcale) - to dwie różne bajki prawda jest taka, że w takich wypadkach rozpad związku wynika wyłącznie z moralności (a raczej jej braku) u faceta i tyle kochanka nie jest winna temu, że związek się rozpada - związek się rozpada bo facet zdradza Cytat:
![]() przy mnie nikt nie musi się pukać w czoło zostawiając portfel bo ja NIE KRADĘ podobnie działa sprawa ze zdradami - nie ruszy mnie banda nagich i ponętnych facetów ze wspaniałym wnętrzem bo ja NIE ZDRADZAM złe uczynki jednych ludzi nie wynikają z nieostrożności innych ludzi - ludzie stają się ostrożni ponieważ inni ludzie kradną a to dwie strony medalu gdyby ludzie nie kradli to nikt musiałby być ostrożny a ludzie są ostrożni bo inni robią źle tak samo jest z kochanką - ta dziewczyna stała się kochanką bo ten facet uczynił z niej kochankę zdradzając żonę, gdyby koleś zwyczajnie nie życzył sobie jej pukać to nawet mimo najusilniejszy starań dziewczyna nie zostałabym niczyją kochanką (przy czym zaznaczam, że ja wyrywania cudzych facetów nie pochwalam żeby nie było, że autorkę najlepiej teraz pogłaskać po główce) taką logiką zakładającą, że jak zostawię kluczyki w aucie to przyczynie się do jego kradzieży można równie dobrze stwierdzić, że to żona faceta jest sobie sama winna bo przecież mogła go zamknąć w domu w piwnicy i nie wpuszczać z domu tym samym nie wyprowadzając go do środowiska pełnego chętnych i wilgotnych wagin które chcą go zwabić ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2013-05-24 o 15:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Taaaak, to ty nie wiesz? Przecież w "Niesamowitych opowieściach" było - to musi być prawda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
jasno chyba piszę, że przedstawiam rzecz z punktu widzenia nie zdradzanej żony, tylko kochanki, a ty jakby nie zauważasz tego |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
BAN stały
|
Cytat:
A moralność to pojęcie względne - każdy ma swoją, a jakby tak pojechać po wielu różnych społecznościach na świecie, to dopiero by był kalejdoskop...i w naszym często tylko na pokaz te wszyskie moralności, a dzieje się różnie, baaardzo różnie. Niejedna już była przekonana o wierności swojego męża do czasu. Ba, niejedna była przekonana o wierności swojej, a też...było różnie. Zna się takie przypadki. nie tylko z wizażu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Nie moralność jest względna - tylko ty masz o niej pojęcie ambiwalentne, takie, jakie w danej sytuacji ci pasuje.
Jeśli dzisiaj będzie ci pasowało do pojęcia "moralność" nie puścić kantem chłopa - to do tej granicy ci moralność będzie dochodzić. Ale jak jutro okaże się, że coś ci w chłopie nie pasuje, to pojęcie "moralność" skurczy ci się nieco, aby zdradę wyciągnąć poza nie. W ten sposób każde pojęcie można dowolnie rozciągać - ale na indywidualny użytek i cel, a nie dlatego, bo to pojęcie jest tak rozciagliwe. Cel stawiasz przed moralnością: więc moralność możesz dowolnie ustawiać, jak ci kaprys dziś podpowie. Pisząc to okazuję swoją naiwność, bo głupotą jest osobie bezwzględnej gadać o takich historiach niestworzonych jak moralność, równei dobrze można ślepemu o kolorze gadać ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-24 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
BAN stały
|
Nie. Mam usystematyzowane poglądy na tę sprawę. Od lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
od lat, bo ostatni raz rozciągania tego pojęcia miał miejsce lata temu.
Zmienią się ci potrzeby - to i pojęcie będzie miało przesunięte granice stosownie do nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
BAN stały
|
To samo myślisz o swoim systemie moralności? Mój jest spójny od lat 25 .mniej więcej.
Ale to nie o mnie wątek, jak już dawno stwierdzono. Czemu więc uparcie mnie diagnozujesz w cudzym wątku i na cudzy temat. Daj spokój, po co to? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
piszesz nieprzytomnie jakoś
skoro wyrażasz opinię, to ja piszę, co o niej sądzę - czy to dla ciebie novum na forum jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a perspektywa z której piszesz nijak nie zmienia faktu, że uważam za "osobliwych" ludzi zakładających, że jak ktoś "zachęca złodzieja" do kradzieży to powinien pukać się w czoło ![]() Cytat:
i oczywiście, że moralność jest rozciągliwa np. swego czasu kościół uważał za moralne nawracać ludzi poprzez wojnę a teraz jakoś im przeszło (tak, tak wiem - tobie się wydaje, że w tym wypadku to nie kwestia 500 lat na zmianę moralności a bardziej 3 minut ale to nie zmienia faktu, że pojęcie jest względne i rozciągliwe)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.