![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#332 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No ale o matki z dzieckiem musi być raban.
![]() |
#333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-01-17 o 11:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Przerażają mnie teksty- "jak ci się nie podoba dany sklep to idź do innego". Nie każdy mieszka w wielkiem mieście i ma taki wybór. A żyć jakoś trzeba i zakupy robić też.
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem moza miec pretensje ze ciezko jest sie dostac osoba niepelnosprawnym do budynkow nowo wybudowanych (mimo ze te w chyba wszystkich przypadkach sa akurat pod tym wzgledem przygotowane. Jednak miec pretensje ze nie dostaniemy sie do sklepu ktory jest np w kamienicy w rynku do wlasciciela ok nie jest. Po pierwsze czesto jest tak ze osoby wynajmuja to pomieszczenie. Po drugie w przypadku starych kamienic czesto o tym czy moze byc remont czy nie decyduje nie wlascicel tylko konserwator zabytkow albo inspektor budowlany (czy jak mu tam), ktory np nie wyrazi zgody na poszerzenie drzwi bo to zagrozenie dla konstrukcji budynku.
Wiec po prostu nie zawsze sie da. |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Konto usunięte
|
Ja jak juz pisalam, jestem jak najbardziej za swobodnym jezdzeniem wozkiem (obojetnie jakim) w sklepie itd. Ale podjazd + alejki sklepowe szerokie na 2,5 m nie sa wymogiem. Jak alejki beda wezsze to i tak sklep otworza i bedzie dzialal. A ze bedzie wezsze grono odbiorcow -no coz.
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Naczelna Nastolatka
|
Luba na stałe siedzi za granicą.
No nie wiem, byłoby miło gdyby wszystkie sklepy były dostosowane do wózków, ale nie są. I to jest wybór właścicieli czy chcą być dostępni dla takiej grupy klientów czy nie. Odgórnie zmuszać nikogo nie można, jeśli ktoś prowadzi prywatny biznes.
#339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-01-17 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Każdy kraj ma swoje plusy i minusy. Wolę mieszkać wśród mało życzliwych osób niż w kraju, gdzie muzułmanie na legalu robią sobie krwawe protesty i domagają się swoich praw. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lusia, ja naprawde rozumiem, ze nie zawsze, nie wszedzie wejde, sa to czasem sprawy nie do przeskoczenia dla wlascicieli. Ale nie rozumiem tego spolecznego przyzwolenia na dyskryminacje, tego, ze mowi sie "siedzcie w domu, bo mozecie kupowac przez internet". Ja bylam w centrum zakupowym w Polsce Wszystko tam nowe przeciez, sklepik kolo sklepiku, a do malo ktorego mozna wjechac wozkiem. A za to w Tesco po zrobieniu zakupow zostalismy poproszeni od razu do kasy, nie musielismy nawet stac w kolejce, taka sklep ma polityke. To sie zmienia, szkoda, ze tak wolno zmienia sie ludzkie myslenie.
![]() |
#343 |
Konto usunięte
|
Ja np. Wole kupowac przez internet w tesco, nie dzwigasz, nie biegasz po sklepie, nie stoisz w kolejce..
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mam bol dupy ze lekcewazy sie niepelosprawnych i uwaza ze to nic zlego ze do sklepu nie moga wjechac. Wkoncu moga sobie zrobic zakupy na internecine. Obys ty nigy nie musiala tego doswiadczyc. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-01-17 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Akurat zreszta, jak pisalam, co do tesco mam dobre doswiadczenia.
![]() |
#346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludzie na wózkach i ludzie z wózkami potrzebują takich samych rzeczy jak ci bez i smutne jest, że ciągle spotykają się z krytyka, że pchają się gdzie nie powinni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Holy Crap!
|
Sorry, że wtrącę się w tą ożywioną dyskusję, ale załóżcie sobie wątek o niesprawiedliwości wobec niepełnosprawnych, bo temat matek z OZM dawno zjechał na boczny tor.
![]() |
#348 | ||
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ale i tak wracamy do punktu wyjścia. Osoba niepełnosprawna jest takim samym potencjalnym klientem, jak osoba sprawna. Skoro sklep/zakład fryzjerski nie jest przystosowany dla wózków inwalidzkich- ich strata, to oni tracą potencjalnego klienta. I teraz: albo zmieniają politykę sklepu/sieci i poszerzają alejki/budują podjazdy albo nadal tracą potencjalne zyski rezygnując z tej grupy klientów. A klient idzie do konkurencji. Dalej jakoś nie widzę problemu, ale oczywiście to tylko moje zdanie i nie należy się nim sugerować. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Do Twojej wiadomości: każdy interes, w którym chodzi o sprzedaż towarów/uslug posiada docelową grupę klientów. Możesz się z tym nie zgadzać. A to, jaką grupę docelową wybrała sobie sieć H&Y to ich rzecz. Nie twierdzę, że robią mądrze. Ale co im zrobisz?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#350 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a poza tym nie mowimy tu o sklepie z podstawami do zycia typu spozywka czy apteka, gdzie sie zakupy robi czesto i regularnie tylko o sklepie dekoracyjnym gdzie zakupy sie robi kilka(nascie) razy w zyciu ![]() takze juz nie przesadzajcie, wiekosz urzedow, szkol, bankow i duzych sklepow jest jak najbardziej dostosowana, a ze nie 100% to trudno, nie przesadzajmy, nie da sie dostosowac wszystkiego do wszystkiego - ja mieszkam w Warszawie, ale na ursusie i duzo osob ma tu domki i jakis sklepik na parterze czy w jaiejs przybudowce tego domku - a czasem trzeba wejsc kilka schodkow i co mamy pozamykac takie sklepy bo nei sa dostosowane ![]() albo to co ktos wyzej pisal o fryzjerze - jeden fryzjer moze miec kilku niepelnosprawncyh i mu sie oplaci zrobienie podjazdu a inny moze nie miec zadnych w okolicy i wtedy po co ma robic podjazd-to tez kosztuje, nikt nie wywali np 2000 tys na podjazd bo moze miec jedna klientke, ktora raz na pol roku przyjdzie sciac wlosy i zaplaci 40zl za wizyte, bo to sie nie kalkuluje Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziwi mnie tez tez ciagle mowienie ze jak sie czegos nie moze zrobic to dyskryminacja. Jakas wizazanka ma w podpisie cos w stylu "nie moge wejsc na bankiet dyrektorow, dyskryminacja!". Kurcze, trzeba sie liczyc ze czegos nie mozna zrobic, gdzies nie mozna wejsc z jakis powodow. Niekoniecznie z naszej winy, a nie ciagle krzyczec o dyskryminacji. Tak samo mozna odebrac twoj przyklad z tesco. Ktos moze to obebrac jako dyskryminacje ludzi pelnosprawnych, bo oni musieli czekac w kolejce, a wy nie. Tym bardziej ze w przypadku niepelnosprawnosci fizycznej nie jest to moim zdaniem konieczne. To jest dobra wola. Co do rzyczliwosci w Polsce. Kojarze wypowiedz niepelnosprawnego sportowca, ktory mieszkal zagranica, chyba we Francji. Mowil ze mimo ze tam sa miejsca przystosowanie do niepelnosprawnych to ludzie jakos mniej zyczliwie patrza. Ze np w Polsce mimo ze nie ma wszedzie podjazdow to zawsze sie znalazl ktos kto mu pomogl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Konto usunięte
|
http://eurosport.onet.pl/zuzel/krzys...na-dloni/gtf9v
Prosze bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym czego ma ten artykul dowodzic? Aha, ze w Polsce ludzie serca maja na dloni. Wiec nie, z mojej perspektywy nie maja. Co widac nawet w tym watku i nie tylko ja to zauwazylam. Jak cos zmienic? Przede wszystkim ludzie musza zmienic swoje myslenie i faktycznie zaczac byc milszymi dla innych. ![]() I ja naprawde nie "postuluje" zeby zawsze i wszedzie wszystko bylo dostosowane dla osob na wozkach, ale juz sieciowki czy sklepy, ktore sa w centrach handlowych, powinny byc dostosowane do kazdego klienta. Zawsze i wszedzie byly i sa male sklepiki, male pomieszczenia, schodki itd i ja rozumiem, ze wlascicielom sie nie oplaca czegos tam robic, to normalne. Ale ci wieksi powinni miec jednak obowiazek zadbac o kazdego. Nie ma sensu miedlic dalej tego tematu
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Zreszta. Tak mi sie przypomnialo.
Moja znajoma 2 lata temu otwierala gabinet kosmetyczny, jednym z wymogow byl podjazd dla wozkow. Dodam, ze gabinet w malej miejscowosci. Nie znam sie, ale jak to jest, ze nie mozna gabinetu kosmetycznego otworzyc nie posiadajac udogodnien dla wozkow, a mozna sklep czy inny punkt uslug?
#357 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
#359 |
Konto usunięte
|
Mówicie o kliencie docelowym.
U mnie na osiedlu jest sklep dziecięcy. Prowadzi do niego milion pięćset betonowych schodów, podjazdu brak. Raz mi się udało złapać właściciela, to mi pomógł wnieść wózek, drugi raz nie ryzykuję. To samo lump z odzieżą dziecięcą. Schodzi się w dół, jak do piwnicy, podjazdu brak. Ludzie otwierają biznesy, ale umysłów to już nie bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Konto usunięte
|
ja mam troje dzieci i sąsiada na wózku,
jazda z tym sąsiadem to dopiero był odlot, (a myślałam, że ma doświadczenie w wózkowaniu), wózek szerszy, mniej zwrotny i i facet na każdy kamyk, nierówność czy krawężnik reagował bólem, moje odkryte wcześniej podjazdy nie sprawdzały się musiałam robić większe kółka, chodzić wolniej a facet miał ...okropny łupież |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.