Włosomaniaczki :D - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-05, 16:18   #3601
ilo16na
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Chyba musze do was dolaczyc i przylaczyc sie do klubu regeneracji wlosow.

Nie dawno obcinalam wlosy bo mialam zniszczone koncowki(resztki trwalej, farby + prostowanie)

Obecnie mam swoj kolor wlosow w 100% i nie mam juz trwalej..ale prostowac niestety musze- 2,3 razy w tygodniu.

Jak myslicie jak czesto im robic maseczki by sie nie niszczyly od prostowania?

Obecnie wlasnie siedze z waxem.. pomieszanym z balsamem Rossmanna

A do prostowania uzywam jedwab biosilka ale i tak nei raz po prostowaniu koncowki stercza

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 16:54   #3602
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Chyba musze do was dolaczyc i przylaczyc sie do klubu regeneracji wlosow.

Nie dawno obcinalam wlosy bo mialam zniszczone koncowki(resztki trwalej, farby + prostowanie)

Obecnie mam swoj kolor wlosow w 100% i nie mam juz trwalej..ale prostowac niestety musze- 2,3 razy w tygodniu.

Jak myslicie jak czesto im robic maseczki by sie nie niszczyly od prostowania?

Obecnie wlasnie siedze z waxem.. pomieszanym z balsamem Rossmanna

A do prostowania uzywam jedwab biosilka ale i tak nei raz po prostowaniu koncowki stercza
po 1 jak chcesz do nad dołączyc do sie przedsta
zainteresowania
zwierzęta

po 2 nie odbudujesz ich z prostownicą, ja juz nie prostuje choc było bardzo cieżko rozstac się z prostownicą to jednak mi się udało (no czasami funduje mojej grzywce troche prostownicy, ale tylko lekko podprostowuje i robie to raz po kazdym myciu)

no ro jak juz pisałam powyzej to się przedstaw i zaopatrz w olejek kokosowy (działa cuda
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 17:09   #3603
nicki86
Zadomowienie

Dziewczyny ja sprzatam i w sumie jeszcze bardziej nabrudziłam, bo wywalam wszytko z szaf ale musiałam zrobic przerwe i do Was wpaść na chwilkę

Ogłaszam wszem i w obec, że maseczka gloria ta z malwy nie jest przereklamowana Jest cudowna A jak wczoraj moje włosy były jednym wielkiem zelektryzowanym kłębkiem, tak dzisiaj po niej są śliczne, leżą grzeczki, mięciutkie i w ogóle jak inne maski włosy mi przetłuszczały tak ta ani troszkę polecam od siebie!

Poza tym mam perspektywy na prace w biurze ale nurtuje mnie jedno... nie mam w ogole ubrań eleganckich.. i planuje zakupy, ale nie chciałabym kupywać tylko czarnych ubrań jak do tej pory, bo eleganckie i czarne to wygladaja doslownie jak na pogrzeb I w związku z tym mam do Was prośbe.. a zwłaszcza do Madzi (bo widze że się zna)
Dziewczyny przepraszam, że tu tak na wątku, ale widzę że troche się na typach kolorystycznych znacie... zalącze moje zdjęcie i prosze rozszyfrujcie jak to ze mną jest Co prawda zdjęcie z fleszem, ale moja skóra jest i bez niego własnie taka dosłownie biała(kiedyś byłam brązowa i się szybko opalałam, ale dopadło mnie bielactwo jeśli kojarzycie co toi teraz jestem blada jak śmierć jak widać na załączonym obrazku ), a włosy jak widac prawie czarne, ale tak jak zauwazyłaś pod słońce maja takie refleksiki rudawe zwlaszcza na koncach.. z góry dziękuje

I ide dalej buszować w moich śmieciach i porzadki robić Wpadne wieczorem

Finlorko, chyba dzisiaj uda mi się zobaczyć ten wychwalany przez Ciebie film, bo sie już sciagnał kilka dni temu, ale nie mam nigdy az 3 godzin żeby usiasc i w spokoju obejrzeć, ale chyba nadszedł sadny dzien :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosomaniaczka.JPG (38,2 KB, 33 załadowań)
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 17:13   #3604
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
po 1 jak chcesz do nad dołączyc do sie przedsta
zainteresowania
zwierzęta

po 2 nie odbudujesz ich z prostownicą, ja juz nie prostuje choc było bardzo cieżko rozstac się z prostownicą to jednak mi się udało (no czasami funduje mojej grzywce troche prostownicy, ale tylko lekko podprostowuje i robie to raz po kazdym myciu)

no ro jak juz pisałam powyzej to się przedstaw i zaopatrz w olejek kokosowy (działa cuda
w tym roku 19 lat
Ilo16na- Ilona- + wiek moj stary.
Zainteresowania: rozne.. humanistyka,kosmetyka,uro da,makijaze.
Zwierzeta :brak

Ale wizazanki mi pisaly ze zle wygladam w kreconych
Bardziej okragla buzie i puciata mam a proste mnie wyszczuplaja
Wiec niestety prostowanie konieczne

Stary 2008-04-05, 17:45   #3605
nicki86
Zadomowienie

Ilona a mogłabyś pokazać swoje zdjęcia w kręconych i prostych?? Jakoś nie chce mi się wierzyć że źle wygladasz w lokach loki są piekne
Stary 2008-04-05, 17:47   #3606
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ilona a mogłabyś pokazać swoje zdjęcia w kręconych i prostych?? Jakoś nie chce mi się wierzyć że źle wygladasz w lokach loki są piekne
To nie sa loki.
To sa lekko krecone wlosy-krecone od polowy.

I przy nich faktycznie wygladam jak ksiezyc w pelni.
nie prostowane mam na avie- tak wygladaja- zadne tam loki.

Stary 2008-04-05, 17:49   #3607
Narek
Zakorzenienie

Nicki, ślicznaś Strasznie kogoś mi przypominasz, tylko nie mogę sobie przypomnieć kogo

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-05, 17:53   #3608
nicki86
Zadomowienie

Narek dziękuje... mi się wydaje że tu wyszłam jakbym była obrażona na cały świat ale... no ale tu nie o to chodzi tylko o to jaki ja typ jestem i jakie dla mnie kolory... jak sprawdzałam tak na swoje oko to intensywna czerwień tzn żywa i fiolet... niebieski brzydko , ale wole od Was rade
Naruś nie zdziwiłabym się jakbyś mnie porównała do Anny Dymnej z młodych lat... bo ostatanio często to słysze, że jestem własnie do niej podoba a dla mnie to komplement bo ona była śliczną dziewczyną
Stary 2008-04-05, 18:02   #3609
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Narek dziękuje... mi się wydaje że tu wyszłam jakbym była obrażona na cały świat ale... no ale tu nie o to chodzi tylko o to jaki ja typ jestem i jakie dla mnie kolory... jak sprawdzałam tak na swoje oko to intensywna czerwień tzn żywa i fiolet... niebieski brzydko , ale wole od Was rade
Naruś nie zdziwiłabym się jakbyś mnie porównała do Anny Dymnej z młodych lat... bo ostatanio często to słysze, że jestem własnie do niej podoba a dla mnie to komplement bo ona była śliczną dziewczyną
Nie ma za co
Niebieski by chyba podkreślił u Ciebie bladość. Może zrób zdjęcie(o ile masz możliwość) z jakimś kawałkiem materiału przy twarzy- jedno z np. pomarańczowym(wiem wiem, pewnie nie masz takich kolorów, ale może jakaś znajoma ma sweter czy coś takiego ), a drugi z niebieskim. Nie pamiętam czy już pisałaś, ale masz farbowane włosy?
Chyba właśnie przypominasz mi młodą Annę Dymną

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-04-05, 18:12   #3610
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Witam Was kochane, przepraszam że Was zaniedbałam
Niestety nie będę mogła udzielać się w tym wątku, powiedzmy że mam się zająć własnym podwórkiem
Było mi bardzo miło, całuje i pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna
Wasza forever and ever virtualna włosomaniaczka
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 18:19   #3611
nicki86
Zadomowienie

Narek jak bede miała takie zdjęcie to je szybciutko wstawie Włosów nigdy nie farbowałam, bo lubie swój kolor tylko czasem denerwuja mnie jaśniejsze końcówki Wyobraź sobie, że nawet kiedys jedna mialam bluzke pomaranczowa dostalam ja od siostry bo mi sie na niej sposobała ale... yyy no gdzieś powinna byćposzukam za to niebieskiego poszukam u mamy... chociaz mam chyba jedna koszulke domowa w odcieniach niebieskiego poszukam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-05, 18:21   #3612
Jolie2601
Zakorzenienie

Oho trochę mnie nie było, ale już do Was dołączam
Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Nicki, ślicznaś Strasznie kogoś mi przypominasz, tylko nie mogę sobie przypomnieć kogo
Zgadzam sie z Olą- sliczna kobita z Ciebie- i ten mroczny styl
Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Niestety nie będę mogła udzielać się w tym wątku, powiedzmy że mam się zająć własnym podwórkiem
Oj, ale wrócisz
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 18:35   #3613
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Dzień Doberek
Dziękuję dziewczynki za wsparcie
Wy wspieracie mnie a ja Tżcika.
Taka zależność.

Przedwczoraj do samej 23 wysyłał przez internet swoje CV i list motywacyjny i..... wczoraj rano już się z 1 miejsca odezwali. Ma w poniedziałek rozmowę kwalifikacyjną...W moim mieście.
Jak niejednokrotnie dowiedziono - moc fluidów Wizażanek działa cuda, zatem trzymam kciuki za powodzenie misji

Cytat:
A ja wczoraj miałam niezbyt ciekawą akcję rodzinną Babcia(nie mieszka z nami) tak się zdenerwowała, że aż zemdlała
Ojej, mam nadzieję, że Babcia już czuje się lepiej. I radziłabym, by udała się do lekarza na kontrolne badania. U mojej babci kiedyś okazało się, że bóle głowy, na jakie cierpiała spowodowane były wylewem krwi Lepiej więc mieć wszystko pod kontolą i dmuchać na zimne

Cytat:
... zalącze moje zdjęcie i prosze rozszyfrujcie jak to ze mną jest
Piękna Kobieto, czemuż to zdjęcie jeszcze nie jest na Twoim avie???????

Cytat:
Moim zdaniem wyglądają świetnie Upięte dodatkowo nadają twarzy lekkości, smukłości, ja takie upięcia wprost uwielbiam i żałuję, że nie mogę ich wykonać na moich "drutach"

Cytat:
OCB
A jak już posprzątasz na Swoim podwórku, to wrócisz, pliiiiz ???
Czy to już takie permanentne rozstanie?
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 18:37   #3614
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To nie sa loki.
To sa lekko krecone wlosy-krecone od polowy.

ja mam takie same włoski (no prawie)
i tez przez to moja buzka wygląda bardzie pucołowato, ale lekko podprostowuje grzywke, a co tam sie z tyłu robi to mnie nie obchodzi bo nie widze
ale tak serio jak juz troszke czasu nie prostuje to widze poprawe bo się tak nei puszą i są troszke bardziej proste, a jak bedziesz dalej uzywac prostownicy to ich stan bedzie coraz gorszy mówie ci to ja, doświadczona
A wogóle to Witam

Nicki a gdzie to twoja fotka jest??
Stary 2008-04-05, 18:42   #3615
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Dzień dobry Cieszę się, że nie szalejecie z pisaniem

Dziękuję za rady
A ten Soraya jest do twarzy czy ciała?

Również dziękuję A Ty masz z natury ciemniejszą karnację czy źle kojarzę? Bo wiadomo, że na różnych twarzach ten sam samoopalacz może różnie wyglądać. Ja z natury niestety jestem blada, więc "naturalną opaleniznę" u mnie cięzko wywołać

Trzymam kciuki

Ja jestem bladziocha i do tego kiepsko się opalam. A poza tym mam uczulenie na słońce, więc z leżenia na plaży (które uwielbiam) muszę coraz częściej rezygnować, nie pomagają nawet wysokie faktory.

Nicki kochana teraz to ja widzę, że Ty jesteś zima jak nic, żadnych rudości, żadnej żółci, cera zmrożona, włosy o chłodnym odcieniu, czyste białko oczu i czysty kolor tęczówek, a do tego ciemna oprawa oczu. Jesteś bezapelacyjnie zimą. I do tego bardzo urodziwą

edit: A te niby rude refleksy to za chiny ludowe nie są rude. To zwykły blask brązowych włosów, nie ma w nim ani krztyny ciepłego odcienia. Ale wiesz co, ja to tak średnio na jeża się znam, sama siebie określić do końca nie potrafię, więc nie opieraj się za bardzo na mojej opinii.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-05, 18:46   #3616
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Nicki86, śliczne zdjęcie Co wy tu wszystkie takie ładne?
Wydaje mi się, że jesteś zimą, zima to chłodny typ urody, ciemne włosy i może mieć ciemną karnację, łatwo się opala. Dla pewności, jak Narek radziła możesz sprawdzić czy lepiej wyglądasz przy barwie niebieskiej czy pomarańczowej.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 18:48   #3617
nicki86
Zadomowienie

Mirelko moja fotka jest na tej stronie pod wiadomością nr #3603( a nr są w prawym górnym rogu każdej wiadomości )

Estello ta fotka nie jest na moim avie, bo mi się nie podoba ta na avie mi się podoba bardziej.. może dlatego że mniej mnie widać no i zachodzące słońce dało tam mi ładne kolorki

Jolie (dziękuje ) no włąsnie jak dostane tą pracę to muszę troche ten mroczny styl zniwelować, bo mroczny i kobiecy przypomina pogrzebowy wiem bo mam jeden kostium i wygladam w nim jakbym w korowodzie pogrzebowym miała iść, z reszta jak musze to go ubieram i już ludzie się mnie pytali czy ktoś umarł więc siłą rzeczy chociaż do pracy coś kolorowego a po pracy po mojemu W chwili obecnej jak ubiore kolorowa bluzke to mam wrazenie ze wszyscy sie dziwnie na mnie gapią dlatego nie wyobrazam sobie ubrać żółtą bluzkę i ziloną torbę hihi

Ilonko ale na avie wygladasz ślicznie i bardzo kobieco... nie widze nic pucułatowego... wyrzuć tą prostownicę, ktoś Ci głupoty stara wcisnąć że Ci nie pasują Mirelka ma racje predzej czy później Ci sie tak zniszcza, że jedynym ratunkiem beda nozyczki, wiem bo kiedys sama sporadycznie prostowałam... i choć rzadko to był ogromny błąd.
Stary 2008-04-05, 18:49   #3618
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
juz nie wrócisz?

NIcki
nie wiedziałam ze to twoja fotka, bardzo fajnie na niej wyszłas
Prawdziwa włosomaniczka
Stary 2008-04-05, 18:50   #3619
nicki86
Zadomowienie

Eyna bo tak naorawde nie ma brzydkich kobiet są tylko niezadbane... a jak dziewczyny na wizażu maja być niezadbane??
też myslalam że jestem zima ale Madzia mówiła co innego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-05, 18:58   #3620
madziunia80
Zakorzenienie

Cytat:
Eyna bo tak naorawde nie ma brzydkich kobiet są tylko niezadbane... a jak dziewczyny na wizażu maja być niezadbane??
też myslalam że jestem zima ale Madzia mówiła co innego
Nicki napisałam już powyżej, a propos typu kolorystycznego, oszukałaś mnie zdjęciem we avatarze
Stary 2008-04-05, 19:00   #3621
'Estelle'

Cytat:

...no włąsnie jak dostane tą pracę to muszę troche ten mroczny styl zniwelować, bo mroczny i kobiecy przypomina pogrzebowy wiem bo mam jeden kostium i wygladam w nim jakbym w korowodzie pogrzebowym miała iść, z reszta jak musze to go ubieram i już ludzie się mnie pytali czy ktoś umarł więc siłą rzeczy chociaż do pracy coś kolorowego a po pracy po mojemu W chwili obecnej jak ubiore kolorowa bluzke to mam wrazenie ze wszyscy sie dziwnie na mnie gapią dlatego nie wyobrazam sobie ubrać żółtą bluzkę i ziloną torbę hihi

Jakbym o sobie czytała, też się mnie zawsze pytają, czemu ja wiecznie na czarno ale już troszkę przyzwyczaiłam współpracowników. I te pytania o żałobę ...
Nie zapominaj o dodatkach - pod kostium "kawałek" kolorowej bluzki, na szyję jakaś apaszka lub jakiś kolorowy biżuteryjny akcent i od razu cała postać wygląda inaczej, przetestowałam na sobie, uwierz, to działa cuda ...
Stary 2008-04-05, 19:17   #3622
nicki86
Zadomowienie

Estello no własnie planuje zamieszać z kolorami masz racje diabeł tkwi w szczegółach I tak planuje zacząć zakupy od jakiś drobiazgów Tylko jakich Zaraz sobie poczytam o zimie

Madziu zauwazyłam teraz Twój wpis, dziekuje za wskazówki Teraz postaram się bardziej upodobnić do "normalnych" kolorowych ludzi

Mirelka dziękuje ja włosomaniaczką jestem od małego Jak miałam 4 latka mama ostatani raz obcieła mnie do ramion Jako mała dziewczynka chodowałam już włosy do komunii, żeby wygladać jak ksiezniczka przez tyle lat moje włosy nożyczek nie widziały Nawet końcówek bo miałam mimo wszytko zdrowe Pózniej rok po komunii zachciało mi się obciąć za ramiona tak dla odmiany... a pozniej juz jakos poleciało.. włosy zaczeły mi się psuc... wypadać rozdwajać... ale całe zycie długie.... raz dłuższe raz krótsze, ale długie Jestem koneserem włosów hehe jak i Wy
Stary 2008-04-05, 19:28   #3623
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Estello no własnie planuje zamieszać z kolorami masz racje diabeł tkwi w szczegółach I tak planuje zacząć zakupy od jakiś drobiazgów Tylko jakich Zaraz sobie poczytam o zimie

Madziu zauwazyłam teraz Twój wpis, dziekuje za wskazówki Teraz postaram się bardziej upodobnić do "normalnych" kolorowych ludzi

Mirelka dziękuje ja włosomaniaczką jestem od małego Jak miałam 4 latka mama ostatani raz obcieła mnie do ramion Jako mała dziewczynka chodowałam już włosy do komunii, żeby wygladać jak ksiezniczka przez tyle lat moje włosy nożyczek nie widziały Nawet końcówek bo miałam mimo wszytko zdrowe Pózniej rok po komunii zachciało mi się obciąć za ramiona tak dla odmiany... a pozniej juz jakos poleciało.. włosy zaczeły mi się psuc... wypadać rozdwajać... ale całe zycie długie.... raz dłuższe raz krótsze, ale długie Jestem koneserem włosów hehe jak i Wy
ja tez zawsze chciałam włosy jak ksieżniczka, długie i piękne, mama kazała podcincać mi koncówki a potem kazała fryzjerom połowe obcinac, wtedy to ja krzyczałam i plułam na fryzjerów i dała sobie spokój, ale czesała mi francuza a ja w przedszkolu je rozpuszczałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-05, 19:31   #3624
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ojej, mam nadzieję, że Babcia już czuje się lepiej. I radziłabym, by udała się do lekarza na kontrolne badania. U mojej babci kiedyś okazało się, że bóle głowy, na jakie cierpiała spowodowane były wylewem krwi Lepiej więc mieć wszystko pod kontolą i dmuchać na zimne
Babcia jest pod stałą opieką lekarzy(m. in. kardiologa, ortopedy). Po prostu ma bardzo dużo problemów z dziadkiem i w końcu nie wytrzymała...

Cytat:
Ale, ale, jak to? Odchodzisz od nas? Nie rób tego

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-04-05, 19:36   #3625
'Estelle'

Cytat:

Ej, no... Ty to chyba jakąś moją bliźniaczką astralną jesteś
Ja też hodowałam kudeł do komunii, po rocznicy komunii pierwszy raz w życiu na krótko obcięłam i właściwie, nie licząc jednej wizyty u fryzjera od tamtej pory coraz dłuższe i dłuższe, od 1992 r. do dziś z małymi przerwami na wyrównanie końcówek
Stary 2008-04-05, 19:45   #3626
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
Pamiętam jak miałam bardzo długie i gęste włosy, mniej więcej do pasa i ścięłam je do brody.. Od tego czasu co trochę podrosły , to fryzjer podcinał "końcówek" 20 cm. Ale stwierdziłam że zapuszczam i fryzjera unikam.

Cytat:
Babcia jest pod stałą opieką lekarzy(m. in. kardiologa, ortopedy). Po prostu ma bardzo dużo problemów z dziadkiem i w końcu nie wytrzymała...
Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy!

Ech, nie tak dawno moja babcia zachorowała poważnie.. i cóż.. Przynajmniej już się nie męczy.

Ale wracając do weselszych tematów, pokazywałyście zdjęcia swoich zwierząt, a moja jędza sesji zdjęciowej na wizażu jeszcze nie miała, więc zamieszczam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sprzeciw.jpg (55,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg geeeek.jpg (65,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kotucha.jpg (149,7 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez Eyna
Czas edycji: 2008-04-05 o 20:40
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 19:47   #3627
nicki86
Zadomowienie

hehe Estello po rocznicy komuni witaj bliźniaczko astralana
Dokładnie tak samo zrobiłam A moja mama... pamietam jak dziś próbowała mnie tysiac razy przekonac, że może jednak nie... miałam naprawde piekne włosy.. teraz to wiem, ale wiadomo jako głupie dziecko chciałam odmiany A pózniej ma sie krótsze i widzi sie kogos z pieknymi włosami i pluje sobie, że sie obcieło i znów hodowanie Ja od kiedy mam długowłosego meżczyzne obiecałam, że nie bede w ogole ścinać ani troszku... ale po ślubie ciachnęłam sporo... naprawde sporo i mi tak łyso było, ale końcówki były nie do odratowania ... teraz juz wole raz na 3 miesiace podciac te 2cm i miec pewnosc , że nie bede musiala obcinać 15... wiec od ponad roku się cackam z nimi... a dopiero od kiedy Was znalazłam to cackam się zgłową, czyli zdrowo dla włosków

Mirelko mama nie dobra!! jej ja bym sie nie dała, fryzjera bym pogryzła Jako mały brzdac wuielbiałam falbaniaste spodnice... takie które sie kreciły i mama opowiadała, że nie raz ryczłam jak mnie ubrali w spodnie ... nie przestawałam lamentować aż nie zmienili mi na sukienke Pozniej zdecydowanie wyroslam z ksiezniczki i odrzuciłam kiecki... a teraz zdecydowanie wracam od kilku lat
Stary 2008-04-05, 20:00   #3628
madziunia80
Zakorzenienie

Nicki podaję za p. Agatą Maroń, z artykułu o typach kolorystycznych na wizaż.pl:
" Osoby będące typem zimy powinny wybierać chłodne, wyraĽne i świetliste kolory. Paleta barw dla zimy powinna być wypełniona ostrymi i czystymi barwami, które najlepiej podkreślą styl i urodę Pani zimy. We wszystkich barwach zgaszonych, czy przydymionych (jak dla lata) osoby w typie zimy będą wyglądały nieciekawie i smutno. Wyrazistość tego typu urody najlepiej podkreślą wszelkie połączenia szarości ze srebrem, czernią, czy granatem. Zima ponadto bardzo dobrze czuje się we wszelkich odcieniach stalowych, srebrnych, a także w kolorze czystej bieli.
Osoby w typie zimy powinny zdecydowanie unikać kolorów ciepłych, takich jak brąz, pomarańcz, złoto, rdzawa- żółć, czy ciepła zieleń. Pani zima powinna zachować "czystość" swojego typu urody. Zdecydowanie odradzam wszelakie drobne wzorki, takie jak kratki, czy kwiatki, gdyż zabierają one wiele z wyrazistego charakteru zimy. Zima najlepiej będzie prezentować się w prążkowanych kostiumach, czy w tkaninach zdobionych geometrycznymi wzorami, najlepiej w kolorze bieli i czerni. Elegancja zimy zostanie także podkreślona w jednobarwnych, kontrastowo zestawionych strojach np.: cytrynowa żółć z głęboką czernią. Zima dobrze czuje się także w odblaskowych, lakierowanych, czy też plastykowych dodatkach. Wszystko, co rzuca się w oczy i jest w optymalnej palecie barw zimy, będzie podkreślało jej zdecydowany charakter."
Stary 2008-04-05, 20:00   #3629
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe Estello po rocznicy komuni witaj bliźniaczko astralana
Dokładnie tak samo zrobiłam A moja mama... pamietam jak dziś próbowała mnie tysiac razy przekonac, że może jednak nie... miałam naprawde piekne włosy.. teraz to wiem, ale wiadomo jako głupie dziecko chciałam odmiany A pózniej ma sie krótsze i widzi sie kogos z pieknymi włosami i pluje sobie, że sie obcieło i znów hodowanie Ja od kiedy mam długowłosego meżczyzne obiecałam, że nie bede w ogole ścinać ani troszku... ale po ślubie ciachnęłam sporo... naprawde sporo i mi tak łyso było, ale końcówki były nie do odratowania ... teraz juz wole raz na 3 miesiace podciac te 2cm i miec pewnosc , że nie bede musiala obcinać 15... wiec od ponad roku się cackam z nimi... a dopiero od kiedy Was znalazłam to cackam się zgłową, czyli zdrowo dla włosków

Mirelko mama nie dobra!! jej ja bym sie nie dała, fryzjera bym pogryzła Jako mały brzdac wuielbiałam falbaniaste spodnice... takie które sie kreciły i mama opowiadała, że nie raz ryczłam jak mnie ubrali w spodnie ... nie przestawałam lamentować aż nie zmienili mi na sukienke Pozniej zdecydowanie wyroslam z ksiezniczki i odrzuciłam kiecki... a teraz zdecydowanie wracam od kilku lat
wolałam gryzc cukierki
ja tam z spódniczkami nie wybrzydzałam, ale ubranie mnie w cos co mi się nie podobało to byla tortura dla rodziców, raz do wc wpadłam, zeby nie isc w tych ubraniach i mama musiała mnie przebrac
Stary 2008-04-05, 20:16   #3630
nicki86
Zadomowienie

Mirelka... dzieci to czasem udreka dla rodziców jesli chodzi o ubieranie Dzisiaj byłam na mieście i do obuwniczego wpadła poirytowana matka z jakaś dziewczynka ok 7-8 lat i mówi do sprzedawczyni : " Wie pani jaki teraz te dzieci są. Obeszłam z nią całe miasto, a jej żadne buty się nie podobają" hihi cukierki też lubie gryźć do dziaj...ale bratem nie pogardziłam jak się kłóciliśmy

Madziu ja w środku chyba nie jestem zimą Przeraziłaś mnie tym co napisałaś "Zima dobrze czuje się także w odblaskowych, lakierowanych, czy też plastykowych dodatkach." to zupełna nie prawda... ja już wole nosić worek lnianych niż jakiś plastik Ale cześć rzeczy sie zadza... ale np. w cytrynowej zółci się nie widzę zupelnie... a może się mylę? I biel to też nie bardzo... jakoś zlewa się z moją skóra i wyglądam fatalnie... hmm a ostre i czyte barwy daja mi do myslenia

"Zima jest jedynym typem kolorystycznym, który zdobi kredowa biel oraz czerń. Już jako dziecko może mieć czarny becik i śpioszki, będzie wyglądać w nich znakomicie." hahaha
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości