|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Finlorko... na tych zdjęciach wygladasz jak zupełnie dwie osoby...zupełnie inaczej w blond inaczej w tej czerni. Mimo, że lubie ciemne włosy to bardziej podobasz mi się w jasnym wydaniu i mysle, że jak byś wróciła do naturalnych to byłby dla nich najwiekszy prezent
Ale nie na mawiam Cie bo Ty masz sie czuć dobrze z nimi. Ale wyobraź sobie, że masz bardzo długie włosy (kiedys bedziesz miała) i stale bedziesz musiala je farbować... koncówki podejrzewam, że beda ekstra suche i bedziesz musiala je scinać. Wiecie chyba natura nas obdarzyła najlepiej jak tylko można i myśle że na dłuższa mete jednak najlepiej nam w naturalnych barwach. A nawet jesli bys chciala te ciemne to zawsze można pofarbować na czarno ziołowa basmą, która się po czasie raczej zmyje, a koncowki podcinać, az zejdziesz do swojego naturalnego koloru, chociaz nie farbowałam jeszcze ziołami wiec nie wiem dokładnie jak to działa. Wyobraź sobie Twoje włosy do tyłka grube w ciemnym naturalnym blondzie... aż ja się rozmarzyłam ale nie namawiam!!
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety
źle dobrany kolor włosów może narobić niezłego bigosu. Kiedyś miałam ognistą czerwień na głowie. Czułam się w niej świetnie, ale tylko w naprawdę mocnym makijażu, z nieskazitelną cerą i mocno podkreślonymi oczami. A, że były to czasy liceum, makijaż taki nie bardzo mogłam nosić na co dzień Jednym słowem kolor włosów musi na Tobie dobrze leżeć zarówno wtedy kiedy się budzisz, jak i kiedy nałożysz make up.Ups, wyszedł post pod postem. Ajm sorrri Nicki, ja się nie zgadzam z naturą, bo w moim przypadku wyszła z tego szara myszka, a ja taka absolutnie nie jestem, więc muszę sobie wizerunek poprawiać Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2008-04-04 o 12:13 |
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zawsze mozesz sie na cos nwymienic ![]() ja juz tez nie farbuje, choc znając zycie to na wakacje wezmie mnie na jakies pasemka;/ ja bym była chętna odkupic od ciebie te kolory tyle ze ja etz zrezygnowałam z farbowania Cytat:
a jutro ide do urzędu za pracą |
||
|
|
|
|
#3575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zawsze po lekcji polskiego(sala na południowej stronie szkoły) mam taaaaakie wypieki ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj leniuchuje Mojej klasie ubzdurała się jakaś dyskoteka, ale uznałam, że nigdzie nie idę i siedzę do wieczora na Wizażu
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację
Cytat:
Zaraz zrobię sobie czerwoną herbatkę i pobuszuje na Wizażu
|
|
|
#3578 | ||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- hydrolat możesz stosować jak tonik, jest bardzo fajny z samego hydrolatu po dodaniu np. jedwabiu lub ew. innych protein jeśli takie masz, można wykonać spray do włosów - http://mazidla.com/index.php?option=...id=61&Itemid=2 - fajny i szybki przepis na wykorzystanie olejku z komosy i kwasu i nmf - http://mazidla.com/index.php?option=...id=60&Itemid=2 - prosta receptura z olejem, nmf, kwasem i aloe - jedwab możesz dodać do jakiegoś gotowego sprayu na włosy [do 4% stężenia], - tak samo do sprawu można wkroplić nmf - aloes można dodać do wcierki na skórę głowy Mieszać w małych porcjach najlepiej, żeby się nie psuło, bo jest bez konserwantów. Chyba, że robisz dodatki na bazie gotowych odżywek, wtedy można lać więcej, bo postoi dłużej dzięki konserwantom z gotowego produktu |
||||
|
|
|
|
#3579 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A w doborze odcieni.. Ja jestem typem kolorystycznym niezidentyfikowanym i wychodzę z założenia, że jeśli moje naturalne włosy są w ciepłej tonacji, to w ciepłych odcieniach powinno mi być najlepiej i najbardziej naturalnie.
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Jolie kochana mam pytanie za 100 punktów, można wygrać rower i lśniące włosy
Kupiłam kwas migdałowy 20%, kupiłam tego 6 ml i wiadomo, że na raz to to nie jest. Jak go przechowywać? W lodówce, czy gdzie bądź??Tak sobie pomyślałam, że skoro tonik migdałowy należy przechowywać w lodówce, to może i peeling również...
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z doborem odcieni wiadoma sprawa, ale niekażdy potrafi rozpoznać, czy ma ciepłe czy zimne refleksy. Czasami to nie taka łatwa sprawa
|
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to ogólny typ kolorystyczny trudno określić, bo o ile mam cerę w zabarwieniu ciepłym, szybko się opalam, usta mam też w ciepłym odcieniu, to oczy mam chłodne, jasnoniebieskie, a rumieńce czy ewentualne sińce pod oczami też w kolorach odpowiadającym zimnym typom urody.. Pytałam wizażystki, ale nikt nie wie
|
|
|
|
#3584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wpadłam do Was chwilę się porelaksować ![]() Od razu mi lepiej Cytat:
Byłam pewna, że tak będzieGratuluję nowych włosków (jakkolwiek to brzmi Cytat:
Ja siebie w wersji white również nie znoszę, ale samoopalacze zawsze są dla mnie za żółte a kremy typu "granier skóra muśnięta słońcem" mnie zapychają Ciągle szukam czegoś dla siebie..Cytat:
Widzę, że szalałaś z tymi kolorami![]() Ja mam fobię na punkcie odrostów i z tego powodu ani razu nie zmieniłam swojego naturalnego koloru |
|||
|
|
|
|
#3585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jestem za ciemnymi, ale tak samo jak Magda uważam, że nie aż tak ciemnymi jak miałaś. Może jakiś ciepły brązik lub mahoniowy? Jakaś dobra farba i farbowanie tylko odrostów... Cytat:
. Oprócz tego dobry jest jeszcze Daxa w piance.Kupiłam dziś olej kokosowy ![]() Swoją drogą jak siostra zobaczyła mnie dziś uradowaną ze słoiczkiem tego oleju w ręce zapytała po co mi on i kiedy odpowiedziałam,że to do włosów popatrzyła na mnie jak na nienormalną Wytłumaczyłam jej, ale chyba nie bardzo mi wierzyła (Siostra czasem zagląda na wizaż przed kupnem kosmetyków, ale nie jest zarejestrowana i pisać na forum też nie chce)
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
||
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o samoopalacze to ja stosuję już od dawna Dax Cosmetics Extra Bronze. Nakładam go rzadko, bo daje intensywną opaleniznę. A mi zależy na naturalnym efekcie. I odpowiada mi jego szybkość działania, ponieważ nie ma potrzeby powtórnej aplikacji w krótkim czasie. Używałam też samoopalacza l'orealowskiego, ale nie byłam zadowolona z efektów, ponieważ po jednej aplikacji nie dawał ładnej, stonowanej opalenizny, w zasadzie w ogóle nie było jej widać. A ja nie chcę używać samoopalacza co 3 dni dla podtrzymania efektu, bo może skończyć się niespodziankami, a tego chcę uniknąć. Ano szalałam z kolorami, szalałam, nadal mnie korci, bo lubię zmiany Ale powstrzymują mnie właśnie te zbyt szybko widoczne odrosty.
|
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam pytanko na punkcie włosów...
Mam mnóstwo i w dodatku sie ślicznie krecą, ale ostatnio powoli odmawiają do kręcenia się... Co mam robić?
|
|
#3588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zagladałam na wizażową sciągę ale ja nigdy z chemii najlepsza nie byłam... Cóż, coś tam będę kombinować.
|
||
|
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I czekam na relację, czy dołączy kolejna fanka OK ![]() Cytat:
My tutaj OT od fryzjerskiego
|
|
|
#3590 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Ja zresztą mieszam na oko, sugeruję się jedynie zalecanymi stężeniami, wychodzę z założenia, że +/- 1-2% nie zrobi włosom strasznej różnicy
|
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a u mnie dzień dziecka
Rano przyszła mi szczotka do włosów Swietnie rozczesuje włoski, ale elektryzuje moje... może dlatego że zmieniłam szampony i myje tymi najprostrzymi? Ale to nie koniec po południu przyszła druga paczuszka z kosmetykami moje maseczki glorii, maska ziaji do rak kokosowa(cudownie pachnie i świetnie działa) i truskawkowy błyszczyk do ust Jestem już po wyprobowaniu maseczki, ale czekam aż włsoki mi wyschna... może nie beda sie elektryzować? mam nadzieje:PMadziu pierw gratuluje włosków rosnących... jesteś dobrym przykładem na to że jednak nasze starania coś dają Ja może jeszcze w postaci długości nie zaobserwowałam zadnych efektów, ale znacznie lepiej moje włoski wygladaja, takie zadbane A co do malowania... jasne, czasem lepiej coś "podkrecic" w naturze niż czuć się źle ze soba, tak samo jest z makijażem. Ale widziałam już tyle ochydnych farbowań... z opłakanymi skutkami dlatego tak mówie![]() Ja sama osobiscie nigdy na żadne farby nie zdecydowałam sie... jedynie jak miałam lat naście to jakies takie na 8 myć co tylko lekki połysk dawało... ja jestem blada, włsosy mam bardzo ciemne i to tak kontrastowo wyglada że wiele osob sie mnie pyta czy farbuje a jaki ze mnie typ. trudne pytanie teraz chyba zima, kiedyś raczej jesień/lato
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie spodziewałam, ze bedzie duzo nadrabaiania, a wy tu dziewczyny się obijacie ![]() nicki 86 mi tez elektryzuje włosy, ale już coraz mniej:P |
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pobudkę miałam dzisiaj o 7.15, więc nieprzytomnam lekko. Nicki typ kolorystyczny raczej się nie zmienia, a już na pewno nie z ciepłego na zimny. Z Twojego zdjęcia wnioskuję, że jesteś typem ciepłym, bo widzę piękny rudy refleks. Buzia też ma raczej ciepły odcień, więc zimą i latem raczej nie jesteś. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
Dziękuję dziewczynki za wsparcie Wy wspieracie mnie a ja Tżcika. Taka zależność. Przedwczoraj do samej 23 wysyłał przez internet swoje CV i list motywacyjny i..... wczoraj rano już się z 1 miejsca odezwali. Ma w poniedziałek rozmowę kwalifikacyjną...W moim mieście. ![]() Więc....2 powód dla którego trzeba trzymać kciuki!! Cytat:
Cieszę się żę wszystko w porządku i operacja taty się udała ![]() Cytat:
![]() A co do męża....może jemu też wetrzyj w główkę i będziecie sobie oboje pośmierdywać razem w łóżku ![]() ![]() Mój w końcu zauwazył moje małe uzależnienie...Wizaz.. No cuż -niech się przyzwyczaja??Cytat:
Absolutnie nie kretynka... tylko -włosomaniaczka ![]() Ja też myslę nad powrotem....Ale obawiam się że nawet jak uda mi się wrócuć ..oby oby.. to ponoszę takie włoski jakiś czas i znowu zacznie kusić.. no musi być jakaś zmiana prawda?? A farby jak nie chcesz ich używać -wystaw na allegro-wiem że schodzą..! Albo wejdz na targowisko
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
![]() Cytat:
![]() Miłego weekendu! |
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaj relację, jak mu poszło ![]() A ja wczoraj miałam niezbyt ciekawą akcję rodzinną Babcia(nie mieszka z nami) tak się zdenerwowała, że aż zemdlała Mama wzięła ją do nas na noc, żeby w razie czego miał kto jej pomóc(mieszka w 2-piętrowym domu z synem i jego rodziną. Pierwsze piętro zajmuje babcia i dziadek, przez którego właśnie tak się zdenerwowała, a na drugim właśnie jej syn[swoją drogą, to ten mój wujek, co wspominałam niedawno o nim tutaj ] i pewnie nie usłyszałby, jakby babcia znów zasłabła...). Całe szczęście, że to tylko tak się skończyło.
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
(Nie)dziękuję Kochanie...
i jeszcze 3 od puknięcia w niemalowane! Cytat:
Kurcze..To nie wesoło z babcią Mam nadzieję że to już się nie zdarzy bo jak to babcie -pewno ma już swoje lata....A dziadek za takie zdenerwowanie babci ma nagane![]() Wykorzystuje chwile że narzeczony się goli i weszłam do was Panienki... Bo już tęskniłam.... ![]() Dziś dokończyłam olejek "indyjski" do włosó Avonu- Nic on nie daje!!! nawilża tylko na chwilkę! Jednak Waxik polski lepszy! Dobra do suchych okazała się rózwnież odżyweczka "Joanna -Naturia , miód i cytryna" Oprócz za**** zapachu jeszcze dobrze nawilża włoski i jestem wstanie je w stanie rozczesać, ładnie się po niej ukłądają i.. .Nie obciąża włosków ani nie przyspiesza przetłuszczania.... Moja nowa - od 3 tyg - Miłość
|
|
|
#3599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() A ten Soraya jest do twarzy czy ciała? ![]() Cytat:
A Ty masz z natury ciemniejszą karnację czy źle kojarzę? Bo wiadomo, że na różnych twarzach ten sam samoopalacz może różnie wyglądać. Ja z natury niestety jestem blada, więc "naturalną opaleniznę" u mnie cięzko wywołać![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Sweet_Jelly;7130090 Dobra do suchych okazała się rózwnież odżyweczka "Joanna -Naturia , miód i cytryna"
Oprócz za**** zapachu jeszcze dobrze nawilża włoski i jestem wstanie je w stanie rozczesać, ładnie się po niej ukłądają i.. .Nie obciąża włosków ani nie przyspiesza przetłuszczania.... [/quote] Nie podzielam Twojej radosci. Mam ją i juz nie moge sie doczekać aż sie skończy... Nie jestem z niej zadowolona. Uparcie szukam jakiejś lepszej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Ale nie na mawiam Cie bo Ty masz sie czuć dobrze z nimi. Ale wyobraź sobie, że masz bardzo długie włosy (kiedys bedziesz miała) i stale bedziesz musiala je farbować... koncówki podejrzewam, że beda ekstra suche i bedziesz musiala je scinać. Wiecie chyba natura nas obdarzyła najlepiej jak tylko można i myśle że na dłuższa mete jednak najlepiej nam w naturalnych barwach. A nawet jesli bys chciala te ciemne to zawsze można pofarbować na czarno ziołowa basmą, która się po czasie raczej zmyje, a koncowki podcinać, az zejdziesz do swojego naturalnego koloru, chociaz nie farbowałam jeszcze ziołami wiec nie wiem dokładnie jak to działa. Wyobraź sobie Twoje włosy do tyłka grube w ciemnym naturalnym blondzie... aż ja się rozmarzyłam
ale nie namawiam!!

Były jasniejsze tylko kiedy raz ufarbowałam na ciemny brąz wyszły prawie czarne. I o ile Garnier szybko się spłukiwał i z ciemnego brązu stawały się rudawe, tak po Londzie zostały takie ciemne i już. A nie farbowałam całych włosów tylko odrosty i potem na 5 minut pod koniec nakładałam farbe na całe włosy, żeby trochę odświezyc kolor...
źle dobrany kolor włosów może narobić niezłego bigosu. Kiedyś miałam ognistą czerwień na głowie. Czułam się w niej świetnie, ale tylko w naprawdę mocnym makijażu, z nieskazitelną cerą i mocno podkreślonymi oczami. A, że były to czasy liceum, makijaż taki nie bardzo mogłam nosić na co dzień
Jednym słowem kolor włosów musi na Tobie dobrze leżeć zarówno wtedy kiedy się budzisz, jak i kiedy nałożysz make up.
Bo nie znam nikogo z moich znajomych, kto farbowałby włosy na taki kolor
ehh...starosc...
Zawsze po lekcji polskiego(sala na południowej stronie szkoły) mam taaaaakie wypieki 

Wpadłam do Was chwilę się porelaksować 
Zdaj relację, jak mu poszło