|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
podaj nr kartoteki
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bez sensu - 1) koszt 2) znalezienie wykonawcy 3) koszt postawienia, koszt utrzymania i konserwacji 4) zasilanie masakra lepiej pomyśleć o technologi jak np: http://www.psary.tpsa.pl/?strona=vsat http://www.ts2.pl/pl/eSTAR (drugi link chyba lepszy i nie powalający kosztowo) |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lukrecja, bardzo dziękuję za pamięć
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siostrę też trochę by to odciążyło i dziewczyny u nas również, a my mielibyśmy troszeczkę więcej radości. No, to są takie marzenia, może nierealne, ale świat rozwija się dzięki nierealnym z pozoru marzeniom.Lukrecja i rozwydrzona trzymam za zdjęcia Waszych Maluszków W te mroźne dni cieplutko pozdrawiamy! Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-07 o 22:34 |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odpada. to naprawdę centrum "niczego" nie ma opcji internet radiowy, jedyny przekaźnik jakiegokolwiek sygnału komórkowego i internetowego właśnie padł. Ta nie ma wież co pare metrów, ani nawet km. Tam prawie nic nie ma...co kilkaset kilometrów cos z cywilizowanych opcji i to pod warunkiem, że ktos miał duuuużo pieniędzy. Nawet zakup to nie kłopot, ale ta nie ma chętnych i znających się by cokolwiek montować, używać. Siostrę też technika jesli nie przeraża to przynajmniej ma do niej respekt. Nauczyła się juz wiele w ciagu kilku ostatnich lat. Nie ma opcji by siostry kombinowały z techniką. Ja wiem, że chcecie pomóc, ale to nie jest tak jak nam sie tutaj wydaje. Nie kombinujcie na siłę. Lekarz wróci i naprawi. Jak pisałam wyżej CIERPLIWOŚC JEST CNOTĄ! ![]() co do formularzy i zdjęć. Cały czas rozsyłam zdjęcia do kolejnych rodziców. Zrobiłam zdjęcia ponad 300 dzieci nowe! Ale pisze sukcesywnie - każdy mail to kontrola fotek, adresu, aktualnego sponsora bądz sponsorÓW, dorzucenie treści, spradzenie czy nie brak formularza także itp. Dlatego prawie połowa jeszcze nie dostała a siedzę nad tym od miesiąca ![]() Przepraszam Trochę szukałam pracy (choć tutaj sukces) a troche spędziłam na drobiazgach, wyjaśnianiu, zakupach świątecznych o których pisaliście, ostatni tydzień nad newsletterem który wkrótce wyjdzie. hmm..tłumaczę się. A niepotrzebnie. Chce tylko byście wiedzieli, że nikt tu nie leży do góry brzuchem. Ile tylko czasu mogę poświęcić to staram się ![]() lukrecjo i rozwydrzona - sprawdziłam i niestety potwierdzam. Siostra dosłsła mi kilka zdjęć, ale to niestety nie wasze. Czekajcie cierpliwie proszę a ja zobaczę co jeszcze da się zrobić.
Panny Młode dla Dzieci - wyjątkowa akcja charytatywna Rozwój. Bo zatrzymanie się w miejscu jest niczym cofanie się wstecz ![]() Edytowane przez ava80 Czas edycji: 2009-01-07 o 23:25 |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuję za informację w każdym razie. |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie i tak poświęcasz Adopcji większość swojego wolnego czasu ![]() Zwolnij trochę, kobieto - poczekamy Bardzo mi przykro z powodu Siostry Położnej ![]() Czy ktoś wie, jak miała na imię? A w Zambii cały czas burze
Edytowane przez beautyb Czas edycji: 2009-01-08 o 00:02 |
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Ava
![]() ![]()
|
|
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
[quote=ava80;10392473]odpada.
to naprawdę centrum "niczego" nie ma opcji internet radiowy, jedyny przekaźnik jakiegokolwiek sygnału komórkowego i internetowego właśnie padł. Ta nie ma wież co pare metrów, ani nawet km. Tam prawie nic nie ma...co kilkaset kilometrów cos z cywilizowanych opcji i to pod warunkiem, że ktos miał duuuużo pieniędzy. Nawet zakup to nie kłopot, ale ta nie ma chętnych i znających się by cokolwiek montować, używać. Siostrę też technika jesli nie przeraża to przynajmniej ma do niej respekt. Nauczyła się juz wiele w ciagu kilku ostatnich lat. Nie ma opcji by siostry kombinowały z techniką. Ja wiem, że chcecie pomóc, ale to nie jest tak jak nam sie tutaj wydaje. Nie kombinujcie na siłę. Lekarz wróci i naprawi. Jak pisałam wyżej CIERPLIWOŚC JEST CNOTĄ! ![]() Wiem, że Ty i Gosia najlepiej z nas wszystkich wiecie jak tam jest. To była tylko propozycja do rozpatrzenia, już jest wszystko jasne. A jeżeli chodzi o cierpliwość to poczyniłam olbrzymie postępy. Jestem z siebie bardzo dumna. Dziękuję i pozdrawiam i jeszcze |
|
|
|
#3613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeciez to tez bardzo wazne..Ja już nastawiam budzik, zeby przypomnial o programie.. TVN 24
Edytowane przez SiostraKelvinaEma Czas edycji: 2009-01-08 o 19:04 |
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mogę uwierzyc że ani Gosia ani ava nie puśliły pary z ... klawatury :P
wczoraj napisała do mnie dziennikarka tvn 24 z prośbą o wywiad lub kontakt do osób, no i oczywiście podałam jej kontakty i szast prast dzisiaj o 20:30 na TVN 24 będziecie mogli posłuchać i obejrzeć naszą Gosię ![]() błagam niech ktoś to nagra kto ma takie mozliwości dla potomności, tych co w pracy, przegapili albo nie maja kanału ja na szczęscie mam ![]() nie mogę uwierzyć ! trzeba zwrócic uwatgę na Afrykę - dzieci potrzebujące pomocy !!! gdzie tylko sie da - jest tyle misji i organizacji
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
To ja - tylko na chwilkę i tylko z jedn a informacją :
to coś na TVN 24 jest od 20:20 ![]() buziakiiii ![]() wracam do pracy
|
|
|
|
#3616 |
|
Rozeznanie
|
Dla nieposiadających tvn24:
posłuchać za darmo http://www.arpegio.pl/telewizja-tvn24.htm obejrzeć za 6,10 zł http://tvn24-stream.onet.pl/nazywo.html |
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
Gosia.... wielki szacunek i ogromne brawa!!
pięknie to wyszło, ale czuję, że dziewczyny teraz będą miały jeszcze bardziej zawaloną skrzynkę mailową
|
#3618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kl aski:![]() ![]() Troszeczkę mało Cię puścili, ale wielkie brawa!!!! Chciałam się poprostu dłużej nacieszyć naszym jednostronnym poznaniem.!!! Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-08 o 22:00 |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
gosia - ukłony w Twoja stronę
że sie zgodziłaś nie było się czago bać widzisz, to był piękny reportaż, wysłałam milion smsów i teraz wszyscy mi odpisują na maila boje się zagladać, Pallotyni też pewnie będą mieli co robić i co najważniejsze to uratuwane bedą kolejne dzieciaczki
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
a stronę adopcji przegląda prawie 130 osób! :O
Mama, "współczuję" ![]() świetnie, naprawdę extra robota
|
#3622 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Widziałam ten krótki reportaż. To super, że akcja jest coraz popularniejsza. Właśnie zainteresowałam moją kochaną siostrzyczkę i pewnie się przyłączy. Szkoda, że adopcja imienna już się skończyła. mam serdeczną prośbę do AVY lub MAMY. Czy macie może jakieś informacje na temat Charity Sabao z wioski KAMITOWO nr kartoteki 217? Pozdrawiam serdecznie. Karolina |
|
|
|
#3623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyżby Pallotyni też organizowali spotkania dla rodziców swoich poopiecznych?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jeszcze jedno, nie zgadzamy się z wypowiedzą Pana Psychologa. Widać po wpisach, że nie tylko my jesteśmy emocjonalnie związani z dziećmi adopcyjnymi, ale Wszyscy. Nie ma dnia i godziny, żebyśmy nie myśleli o naszej Jessi. A poza tym Gosia również powiedziała, że Ci ludzie też są bardzo wdzięczni i też emocjonalnie przeżywają takie spotkania. AAA dobrej nocki. A poza tym nikt nie dorówna Naszej Siostrze Józefie!!! Może ktoś się z nami nie zgodzi, ale nasza Siostra Józefa "łapie" za serca prawie tak szybko jak nasz Ukochany Jan Paweł II. Jest poprostu NIESAMOWITA i nie do podrobienia. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-08 o 22:09 |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
listopadowe wyślę w weekend bo do ciebie jeszcze nie dotarłam
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu gratuluje! milo Cie bylo zobaczyc
![]() jestem tak rzadko, ze kompletnie nie wiem co tu sie dzieje. mam tylko pytanie - czy byla podawana ostatnio jakas lista z paczkami? wysylalam prio. na poczatku grudnia 2 koperty i ciekawa jestem czy doszly. pozdrawiam wszystkich, ktorzy mnie jeszcze pamietaja i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
|
#3627 | |
|
Rozeznanie
|
Tak jest sposób. Trzeba po prostu na dachu budynku czy werandy zamontować piorunochron i miedziany kabel wdłuż dachu i do ziemi.
Cytat:
A jeżeli chodzi o Misyjny Dzień Dziecka to byłem z moimi kolędnikami juz w dwu parafiach i w niedziele ide do trzeciej gdzie prezentujemy Papieskie Dzieło Misyjne Dzieci, które w ub roku obchodziło 150 lecie obecności w Polsce Piorunochron to konieczne urządzenie na każdy budynek dla jego bezpieczeństwa i dla mieszkających w nim ludzi. Proponuję dokonywać też wpłat z tytułem: "na piorunochron"
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
ROZUMIEM ŻE PIORUNOCHRON NA BUDYNEK KONWENTU I SZPITALA..?
innej opcji nie widzę. ale napisze teraz w kwesti sugerowanych przez ludzi opcji tutułów przelewów: mogę mieć do wszystkich prośbę? taka osobistą i niekonsultowaną,nieautory zowaną..? BARDZO PROSZĘ NIE ROZDRABNIAJCIE SIĘ!! nie róbmy 150ciu najdziwniejszych tytułów przelewów! np.Arka nadal w proszku Miał to być główny cel - wiem, że wiele z rzeczy które proponujecie to nie pierdoły, ale naprawdę skupmy się na ważnych projektach, jak Arka stanie to będzie czas na dalsze sponsorowanie czegos innego (na razie pieniędzy starczyło na pełne fundamentu i trochę cegieł na mury - a gdzie dach? okna? wyposażenie? Nie podsuwajcie wielu opcji do przelewów. Nie pomożemy w ten sposób wcale bo rozrzucimy pieniądze i w sumie NIC KONKRETNEGO nie stworzymy.... Piszę szczególnie do osób nowych - wiem, że macie mnóstwo świetnych pomysłów na to jak pomagać. Niestety wiele z nich typu - zbudujmy wieżę transmisyjną, zróbmy internet radiowy, piorunochron, zakup sprzętu dla sióstr - zostało juz kiedys zweryfikowanych. To na co proponujemy wysyłac pieniądze jest przemyślane, realne, potrzebne i uzgodnione. Skupmy sie na tym proszę
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Również gratulacje dla Gosi
Mi również nie spodobała się opinia psychologa, jakoby nie byo żadnej więzi z dzieckiem Nie ma takiego dziecka pod opieką to niech się nie wypowiada! Gosiu minęłaś się z powołaniem! Powinnaś w jakimś PR pracować lub zostać dziennikarką Miło się Ciebie ogląda i słucha ![]() Baaaardzo dziękuję Avie za rozsyłanie zdjęc, wiem ile to zajmuje czasu, bo sama rozsyłałam wcześniej formularze, rozliczenia itp. a teraz muszę ograniczać siedzenie przy komputerze. Jaroszania parę stron wstecz Siostra Józefa podowała listę paczek dla kogo i od kogo doszły. |
|
|
|
#3630 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
niestety nie miałam wczoraj mozliwości oglądnięcia wywiadu, czy można to może znaleźć w jakimś archiwum? Bardzo proszę o info |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

pięknie to wyszło, ale czuję, że dziewczyny teraz będą miały jeszcze bardziej zawaloną skrzynkę mailową
kl aski:
Nie ma takiego dziecka pod opieką to niech się nie wypowiada!