OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 23:19   #3601
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
my od wczoraj w spacerowce, mloda jak caryca siedzi i sie rozglada

eh, lece do polski na 10 dni z mala!! 15 kwietnia, to juz za 2 tygodnie. ale sie ciesze
Katakumba Tobie to sie powodzi. My to MOZE w maju polecimy do Polski... Pierwszy raz z Olimpia...

Tak z ciekawosci, ile dalas za bilety?

Olimpia ma znowu stan podgoraczkowy. Mowie Wam, te zeby nas wykoncza...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 23:27   #3602
katakumba
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

bilety british airways dla mnie i polki 165f

czemu ma stan podgoraczkowy olimpia?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 23:31   #3603
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
bilety british airways dla mnie i polki 165f

czemu ma stan podgoraczkowy olimpia?
O, to tanio. My BA latac nie bedziemy bo do Wroclawia nie lataja...

Stan podgoraczkowy Olimpia ma od zabkowania...
Stary 2009-04-01, 00:07   #3604
katakumba
Zakorzenienie

my lecimy BA bo tansze to wyszlo niz easyjet. smieszne co?
a ztym powodzeniem to niekoniecznie, bo tz zostaje ktos na rodzine harowac musi

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-04-01, 00:17   #3605
xandra78
Zakorzenienie

Ale naprodukowałyście, nadrobie jutro.
Tylko napisze Tobie Edytko-zmykaj z malutką do lekarza,kaszel i "śiwszczenie" nie wróżą nic dobrego.Ja przez to zapalenie oskrzeli Emilki jestem wyczulona na takie rzeczy...

Jutro idziemy na szczepienie-pierwszy raz,a Emilka ma juz prawie 3 m-ce! Ech,przez ten antybiotyk wszystko.I jak na złość dziś rano Emilka jakaś taka zagilona była i wyciągnęłąm jej takiego wielkiego, zielonego babola-wieczorem też.Niby to bardziej przypomina baboczki, ale jest tego więcej niż zwykle.Zobacze jutro, ale przeciez pediatra ją zbada przed szczepieniem, prawda??
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 07:57   #3606
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
my od wczoraj w spacerowce, mloda jak caryca siedzi i sie rozglada

eh, lece do polski na 10 dni z mala!! 15 kwietnia, to juz za 2 tygodnie. ale sie ciesze
Katakumba to może tym razem uda nam się pospacerować

Salomea Twoja Córcia to moja imienniczka i mówisz na nią tak jak moja mama na mnie (Tusia, Tunia)

Ja dzisiaj doprowadzam się do stanu używalności u fryzjera...ciekawam co z tego wyjdzie.

Dziewczyny, które rodziły 14 grudni, do kiedy my mamy macierzyński??? Bo mi nie przysłali w tej sprawie żadnego pisma i się gubię w obliczeniach.

No i chyba jednak muszę zacząć szukać pracy. U mojego Tż-ta zaczęły się zwolnienia i robi się nieciekawie, więc musimy jakoś się zabezpieczyć. Al ejak pomyślę, że miałabym zostawić Małą z opiekunką to aż mnie w dołku ściska Babcię mamy tylko jedną i to pracującą więc nie mamy wyjścia...Któ wymyślił taki krótki urlop macierzyński????
szamanka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 08:51   #3607
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na szczepienie-pierwszy raz,a Emilka ma juz prawie 3 m-ce! Ech,przez ten antybiotyk wszystko.I jak na złość dziś rano Emilka jakaś taka zagilona była i wyciągnęłąm jej takiego wielkiego, zielonego babola-wieczorem też.Niby to bardziej przypomina baboczki, ale jest tego więcej niż zwykle.Zobacze jutro, ale przeciez pediatra ją zbada przed szczepieniem, prawda??
Przed szczepieniem bada Musi zbadac, bo przeciez moga szczepic zdrowe dziecko
Cora kolezanki jak miala 4 miesiace to jeszcze nie byla po zadnym szczepieniu - teraz ma 5,5 - jest w wieku mojej Karoli i nie jestem pewna czy juz piewrsze szczepienie zaliczyla czy jeszcze nie...
Jej mala miala caly czas jakis katarek i pediatra bala sie jej szczepic - mowila, ze nic sie nie stanie, ze troche pozniej dostanie, a lepiej zeby byla pewnosc ze mala zdrowa

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez szamanka82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które rodziły 14 grudni, do kiedy my mamy macierzyński??? Bo mi nie przysłali w tej sprawie żadnego pisma i się gubię w obliczeniach.

No i chyba jednak muszę zacząć szukać pracy. U mojego Tż-ta zaczęły się zwolnienia i robi się nieciekawie, więc musimy jakoś się zabezpieczyć. Al ejak pomyślę, że miałabym zostawić Małą z opiekunką to aż mnie w dołku ściska Babcię mamy tylko jedną i to pracującą więc nie mamy wyjścia...Któ wymyślił taki krótki urlop macierzyński????
ja tak sobie policzylam z ciekawosci i wydaje mi sie ze do 3 maja - 20 tygodni wtedy mija
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 09:17   #3608
LadyM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ze mna jak z dzieckiem- dostosuje sie Najwazniejsze tylko, zebym miala gdzie zaparkowac, bo bede musiala samochodem podjechac

A jak ortopeda stwiertdzil, ze cos jest nie tak z bioderkami? Bo ja juz odetchnelam z ulga po USG, a tu sie okazuje ze moze zbyt wczesnie...

No fajnie, ale jeszcze nam sie nie udalo spotkac Mam nadzieje, ze w tym tygodniu damy rade

A Wojtek obudzil sie tak radosny i rozgadany po spacerze, ze juz dawno go takiego nie widzialam Moze odespal ostatnia wycieczke Pobawilismy sie i juz spi z powrotem
No ortopeda wzieła wyniki i okazało się, że coś jest jednak nie tak. Potem ich badała, mierzyła cm, patrzyła na fałdki i jakies różne różności im z tymi nóżkami robiła no i tak jej wyszło. Nie wiem, może ten co nam robił USG się nie znał

Cytat:
Napisane przez drama Pokaż wiadomość
Mi pasuje też wszędzie, ale myślałam o Błoniach, bo tam na piechotkę dojdę Co o tym myślicie?
kurcze ja nie wiem czy dam radę, nie wiem czy mój wózek się gdziekolwiek zmieści, do autobusu czy coś i czy sobie poradzę z tym ciężarem
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 09:49   #3609
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drama Pokaż wiadomość
Mi pasuje też wszędzie, ale myślałam o Błoniach, bo tam na piechotkę dojdę Co o tym myślicie?
Mnie pasuje

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
U nas pneumokoki są finansowane przez miasto więc kilka złotych w portfelu
Zazdroszcze. 1000 zl w kieszeni

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość

a i dzis udalo sie jej przewrocic z brzuszka na plecki
2 dni temu tez, ale wtedy to raczej przez przypade kwiec sie nie liczy :P
zobaczymy czy teraz zacznie wiecej probowac czy t otylko jednorazowy wybryk
Gratulacje dla malej akrobatki

Cytat:
Napisane przez szamanka82 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj doprowadzam się do stanu używalności u fryzjera...ciekawam co z tego wyjdzie.

Czekamy na zdjecia po fryzjerze

Rodzialam 10 grudnia i wyliczylam sobie urlop do 29 kwietnia. Niestety nikt mi tego nie potwierdzil.

No a z tym urloperm macierzynskim to dol jakis jest. Krotki jak cholera. W Norwegii jest rok 100% platny lub 1,5 roku 80% platny Zyc nie umierac. Tak to mozna rodzic i odchowywac dzieci Az sie rozmarzylam

Cytat:
Napisane przez LadyM Pokaż wiadomość
No ortopeda wzieła wyniki i okazało się, że coś jest jednak nie tak. Potem ich badała, mierzyła cm, patrzyła na fałdki i jakies różne różności im z tymi nóżkami robiła no i tak jej wyszło. Nie wiem, może ten co nam robił USG się nie znał

kurcze ja nie wiem czy dam radę, nie wiem czy mój wózek się gdziekolwiek zmieści, do autobusu czy coś i czy sobie poradzę z tym ciężarem
To moze i ja sie przjde do ortopedy? A u kogo bylas?

Tobie gdzie najlepiej pasuje sie spotkac?
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 09:51   #3610
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja szczerze mowiac juz sie spacerowki nie moge doczekac. Bardzo jestem ciekawa reakcji Olimpii. Ale gondolke tez lubie. Ostatnio wyczytalam, ze ta nasza jest do 15 funtow czyli do ok. 6.8kg. Mam nadzieje, ze sie nie zarwie jako ze mamy juz 8kg. Scorpionec a jak tam Iga? Pewnie juz przekroczyla 9kg? Mam nadzieje, ze gondolka trzyma...
no co ty do 6,8 kg ?? mysle ze Iga 9 to spoko wazy bo u lekarza prawie 2 tyg temy wazyla te 8,8 kg... az poszukam instrukcji i sprawdze z ciekawości

ale co tam ma nie wytrzymac?? adaptery? czy dno ma sie zarwac??

tz ja wnosi za budke na III pietro i tez nic sie nie dzieje

Iga mesci sie tak na styk wiec dni gondoli i tak sa policzone

A tak przy okazji masz w komplecie barierke do spacerowki?? bo my chyba dokupimy i folie(bo ta od gondoli nie pasuje) tez... ile to kosztuje w angli??

u nas pneumokokoki ok 240 za dawke

EDIT; sprawdzilam u nas w instrukcji jest ze do 9 kilo a spacerowka powyzej 6 miesiaca... ufff

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-04-01 o 10:01
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 09:52   #3611
nelijka
Raczkowanie

Cytat:

ale zes posta walnela.
mnie tak podobno dziadek rozbujal. nawet jak spalam to majtal wozkiem
akurta moja mama to robi tak jak ja, zdaje sobie sprawe ze rutyna u dziecka jest najwazniejsza, zreszta wystraczy tylko cos pominac albo zrobic w odwortnej kolejnosci i juz. tak jak wczoaj, poszlismy do znajomych ogladac mecz polska irlandia (ale wstyd!!). wiec mloda nie miala swojej popoludnioej drzemki, nie umiala zasnac u obcych, w drodze powrotnej tak twardo spala, ze jak wrocilismy to sie obudzila dopiero o 21.30. ale za to od 2 do 3.30 miala dobry humor - okrzyki i spiewy na calego

a ceny... jak przeczytalam ze za 15 f kupowalas jedzenia na tydzien to az sie zachlysnelam kawa. ale potem doczytalam ze to kilka lat temu
teraz za 15 f to chleb - 1, mleko -1,50, maslo 1,50, wedlina - 2f, ser 1,50, papier toaletowy - 2 f, sok 1f, jajka 1,50, szampon plus odzywka 3 f, no i niech beda czipsy 1. o i jest 15 funtow

co nie zmienia faktu ze sa to srednio 2,5 godziny pracy

ja mam za to schize ze mloda bedzie miala nierowna glowke. dlatego klade ja na kazdym boczku, na pleckach w miare rownomiernie
no walnelam to fakt, ale czasu mialam duzo a teraz z mala na rekach pisze...

w uk kilka lat temu bylam, no a zakupy tylko dla siebie robilam, wiec jak kupilam szampon, kawe czy ryz np to mialam na dluzej

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość

nelijka - nie zgodzę się,że to w porządku odwoływac kurs dzień przed. Nie zadzwonili do mnie - a miała byc telefoniczna rozmowa. Jak w środę dzwoniłam do nich to dostałam informacje,że grupa zaczyna się od 20 osób, a już mieli 40 zapłaconych. Nawet jeśli cos się stało, np wykładowca zaniemógł to wypadałoby zadzwonic i poinformowac. A jak sie zapłaci za kurs to oni nie zwracają pieniędzy nawet jak chcesz zrezygnowac 14 dni wcześniej . A kurs kosztuje prawie 2 tys, więc nie są to małe pieniadze.
no jak nawet nie zadzwonili to faktycznie firma o rozbic, tylko zdaje sie ty juz zaliczke wplacilas wiec troche szkoda

Cytat:
Napisane przez LadyM Pokaż wiadomość
no faktycznie tu jest problem, bo my wszystkie kiedy chcemy to sie z maluszkami wybierzemy na spacer, a ty zalezna od innych jestes

Kurcze ale wczoraj dzien milam, wieczorem to mi glowa pekala. Urodzinki moje byly i troche gosci sie przewinelo, do tego brat z 2 letnia corka byl, a wiadomo ile taki maluch chalasu robi + okrzyki mojego dziecka

Czy wy tez macie taki problem z ubraniem swoich dzieci. U nas jest masakra jakas. Lena caly czas na brzuch sie przekreca i zaczynam juz ja ubierac w pozycji na brzuchu bo na plecach sie nie da. A dzisaj idziemy na ostatnie szczepienie i pewnie z godzine nam zejdzie w gabinecie z tym jej ubieraniem + badanie No i placz oczywiscie bo ona chyba tej naszej pani pedoatry nie lubi bo u innych tak nie placze...ehh zobaczymy

mlego dnia
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 09:53   #3612
edyta0131
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczynki

Za nami 11 godzin snu, w tym dwie przerwy na cycusia Mała nawet w nocy nie kaszlała, albo ja tak twardo spałam, że nie słyszałam Dopiero o 6 zaczęła się kręcić ale tylko dlatego, że wybudzały ją bączki. Ogólnie to myślałam, że będzie gorzej, a tu tak ładnie spała. Fakt, że do 24 tak strasznie kaszlała, ale potem prysnęłam jej Tantum Verde i chyba to pomogło. Później pobudka o 7, zabawa do 8 i znowu spanko do 10 Także i ja sobie troche pospałam Ale wiecie co- tak mi szkoda tego słoneczka na dworze. O 10 w cieniu było już 7 stopni jak myślicie-kiedy będę mogła z nią wyjść chociaż na krótki spacer?

Nelijka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Trzymam za szczepienie

Edytowane przez edyta0131
Czas edycji: 2009-04-01 o 09:57
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 10:03   #3613
skylie
Wtajemniczenie

Zapomnialam napisac. Dzisiaj Maly obudzil sie o 3 w nocy. Znalazlam go w poprzek lozeczka na pieluszce ktora ma zwykle pod glowka. Ledwie sie miescil Po drodze nozka wlaczyl karuzele i nam grala

A po wczorajszym spacerze ma cala czerwona buzie Tylko tam gdzie mial smoka biale kolko Smiesznie to wyglada Musze koniecznie kupic krem z filtrem.

Dzisiaj sloneczko tak pieknie swieci ze juz sie nie moge doczekac kiedy Wojtus sie obudzi i pojdziemy na spacer
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 10:18   #3614
LadyM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
To moze i ja sie przjde do ortopedy? A u kogo bylas?
u pani dr Zalewskiej, na al pokoju
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 10:34   #3615
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
my lecimy BA bo tansze to wyszlo niz easyjet. smieszne co?
a ztym powodzeniem to niekoniecznie, bo tz zostaje ktos na rodzine harowac musi
Czesto BA jest tansze niz tzw. "tanie linie".

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
no co ty do 6,8 kg ?? mysle ze Iga 9 to spoko wazy bo u lekarza prawie 2 tyg temy wazyla te 8,8 kg... az poszukam instrukcji i sprawdze z ciekawości

ale co tam ma nie wytrzymac?? adaptery? czy dno ma sie zarwac??

tz ja wnosi za budke na III pietro i tez nic sie nie dzieje

Iga mesci sie tak na styk wiec dni gondoli i tak sa policzone

A tak przy okazji masz w komplecie barierke do spacerowki?? bo my chyba dokupimy i folie(bo ta od gondoli nie pasuje) tez... ile to kosztuje w angli??

EDIT; sprawdzilam u nas w instrukcji jest ze do 9 kilo a spacerowka powyzej 6 miesiaca... ufff
O tym 6.8kg to na ich stronie internetowej wyczytalam... Barierki nie mam, dokupie, ale przez allegro chyba bo u nas nie moge znalezc... Folie mialam gratis z wozkiem.
Stary 2009-04-01, 10:50   #3616
anytsuj
Zadomowienie

Dziewczyny napiszcie proszę ile dawałyście księdzu za chrzest? bo ja kompletnie zielona jestem w takich cennikach.
a tak na marginesie jak dostalismy te karteczki do spowiedzi, to normalnie smiać mi się chciało jak dla małych dzieci
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 11:53   #3617
drama
Raczkowanie

LadyM a gdzie by Tobie pasowało? Bo ja tramwajem mogę dojechać.

Byłam dziś z Kingą u mnie w pracy, bo musiałam wypisać zaległy urlop. U mnie prawie same dziewczyny i mała była bardzo zadowolona zainteresowaniem jakie wzbudziła. Poza tym pierwszy raz z nią sama autem jechałam. Na szczęście całą drogę spała

Zaraz zmykam na spacer bo pogoda dziś piękna.
a propo ubierania: jak jechałam z nią rano, było jeszcze troszkę chłodniej, ale ubrałam jej body z długim rękawem, rajtuzki, spodenki i buciki, bluza z kapturem polarowa i na to jeszcze jedna polarowa rozpinana na całej długości i czapeczka, ale taka cienka. Było ok, bo się ani nie zgrzała, ani nie było zimno
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:11   #3618
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Dziewczyny jak czytam że Wasze dzieci spaeruja po 3 godziny to mi sie plakac chce. Dzisiaj bylam z mala cale pol godziny z czego25min plakala. Uspokojala sie tylko na rekach. Wstyd mi z nia gdziekolwiek isc bo ryczy bez powodu. mam dosc!!!

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:25   #3619
drobciaa
Raczkowanie

Dzień dobry wiosennie, cieplutko, milutko, kolorowo:jupi :
Nareszcie wróciłam
Mam 4 strony do przeczytania, ale na pewno nadrobię, bo ciekawi mnie co się u Was działo
Byłam z małym na weekend u rodziców, było suuuper!! Dziadkowie, a zwłaszcza dziadek tak oszaleli na punkcie Fiipka, że oprócz karmienia i przewijania nie mialam dostępu do dziecka przez dwa dni, oczywiście bez przesady i wszystko pod kontrolą. Na szczęście moi rodzicie jeśli chodzi o wychowywanie mojego synka słuchają się mnie i ładnie ze mną współpracują
Za to w poniedziałek i wczoraj miałam tyle roboty papierkowej, że aż się wkurzyłam i podjęliśmy z mężem decyzję, że jednak zatrudniamy kogoś na moje miejsce, trochę mi szkoda, bo przynajmniej miałam coś, za co byłam odpowiedzialna, ale coraz więcej roboty i już się pomalutku nie wyrabiam, a nie lubię mieć zaległości
Nareszcie piękna pogoda!!!
Wysłałam chłopaków na pływalnię i już nie mogę się doczekać kiedy wrócą, żeby iść na spacer
Dobra, więc zabieram się za czytanie, bo nieźle naskrobałyście
Pozdrawiam wszystkie mamusie!!
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:50   #3620
katakumba
Zakorzenienie

eh, jestem po zamontowaniu jak to mowi moj konkubent sprezyny, bolalo troche, ale na boga 5 miesicy emu rodzilam, wiec i to przezylam. teraz na 5 lat spokoj. no chyba ze wczesniej nam sie zachce towarzystko polce dorobic

zostawilam mala z tata, juz nie raz ich zostawialam, ale tak jak on sie pieknie nia zajmuje, wszytsko zrobi, tak w domu tornado moglo by przeleciec i mialo by mniejszy impakt - w zlewie miski, miseczki, flaszki i kubeczki, zabwaki wszedzie, lozko rozmemlane, a on ocieraz pot z czola i mowi ze sie super bawili. tanczyli i spiewali

mloda staje na nogi, nie chce siedziec, prezy sie jak struna i jak ja podnosze to tylko stac by chciala. a szczeliwa ze widzi wszytsko

scorpinec to co, ty jeszcze miesiac w gondoli bedziesz wozic bo spacerowka od 6 miesicy?
petitka, a moze malej za cieplo jest? albo za zimno? albo po prostu chce widziec co sie dzieje?
drobcia, to co, teraz bedziesz pania domu? ja mysle ze nie wrocce do swojej pracy, za duzo tam sie dzieje teraz, moze pojde sobie na roczny kurs dla pracujacych z dziecmi do lat 5? zobacze
niobe - jako ze my jedziemy juz nawet z zmieniakami, wiesz co kupilam mlodej? dzieciece gravy, to taki gotowy sos z kurczaka, ale bez kurczaka. mloda wcina z ziemniakiem i marchewka az sie uszy trzesa
drama - ja ubieram podobnie. mloda mi od razu da znac jak za goraco jej
skylie - ja moja niedawno znalazlam obrocona o 180stopni. tam gdzie spodziewalam sie glowy bylu nozki. a ona spala w najlepsze
edyta, moja poszla spac o 21 dwie pobudki byly o 1 i 5 po czym spalysmy do 9.30 czyli 12,5 godziny malo nie zaspalam na zabieg
alyiah czekam z glutenem do 6 miesiaca, nie spieszy nam sie, nie wiedzialam tylko kiedy mozna dawac, wiec i tak jak zje cos z glutenem jest ok, bo juz jadla i bylo w porzadku.

kobiety dzis dzien glupca, nie dajmy sobie wykrecic numeru

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Edytowane przez katakumba
Czas edycji: 2009-04-01 o 12:52
Stary 2009-04-01, 15:08   #3621
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Czesto BA jest tansze niz tzw. "tanie linie".

O tym 6.8kg to na ich stronie internetowej wyczytalam... Barierki nie mam, dokupie, ale przez allegro chyba bo u nas nie moge znalezc... Folie mialam gratis z wozkiem.
u nas byla folia tylko do spacerówki jak bedziesz kupowala barierke to rade oryginalna bo maja taki adapter jakby i jest na fajnej wysokośći a te nie orginalne nie maja i sa tak nisko i w summie bez sensu bo na wysokości kolan dziecka

a z ta waga to mnie chyba wkrecasz.

Cytat:

scorpinec to co, ty jeszcze miesiac w gondoli bedziesz wozic bo spacerowka od 6 miesicy?
jakby byla dłuższa gondolka to bym ja wozila tak dlugo az sama nie zacznie siedzieć... bez znaczenia czy tydzień czy trzy miesiące. nie wiem czemu to cie dziwi ??

uwazam ze tak by bylo dla niej wygodniej.. i zdrowiej dla plecków zwlaszcza przy dłuższych spacerkach..spacerówka i tak sie jeszcze najeździ niestety mala nie jest taka mala i powoli bedziemy sie przesiadać...

antysuj my dalismy 250 zeta.. uwazam ze za duzo ale tz pakowal koperte... a karteczki sami se podpiszcie

petitka moze malej za zimno albo za goraco..albo cos ja uwiera?? moja np nie lubi wiatru.. jak jej robie pieluszka to ok..ale na spacerze jak jej w nos dmucha to sie wkurza.. tez nie skumalam odrazu co ja tak wnerwia..

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-04-01 o 15:16
Stary 2009-04-01, 15:37   #3622
Paula Szyszka
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za podanie cen szczepionki widzę że tania nie jest no ale czego się nie robi dla dziecka

katakumba
super że lecicie do Polski mój też często zostawia mały bałaganik ładnie mówiąc jak z małym zostaje ale najważniejsze że się dobrze bawią no i sprzątają razem na powrót mamy oczywiście ja później muszę i tak mieszkanie doprowadzić do ładu

drobciaa fajnie że byliście z Filipkiem u rodziców zawsze to mogłaś troszkę odpocząć no i dziadki się wnusiem nacieszyli moi dzisiaj przyjechali do Igorka na godzinę to mały aż piał tak się cieszył od razu musieli się z nim bawić a jakie śmiechy chichy były

Petitka4 a może sprawdziła by się u Ciebie chusta żeby mieć w wózku i sytuacji kiedy mała będzie płakała brać ją do chusty może akurat byś mogła z nią troszkę pospacerować

anytsuj u nas ksiądz powiedział że nie ma żadnego cennika i wie że na dziecko sporo kasy idzie więc nic nie chce a jak mąż powiedział że da na kościół to powiedział żeby do puszeczki co łaska wrzucić i daliśmy 50 zł

skylie to niezły akrobata Wam rośnie super musiał wyglądać

edytka
mam nadzieję że Lurce przechodzi kaszelek ??

mój Igorek dzisiaj się wywietrzył bo spacerowałyśmy z kumpelą z dzieciaczkami 2 godziny po lasku takim osiedlowym takie super powietrze było a mały nie spał tylko się w wózku bawił swoim uluionym słonikiem i gdał do niego chyba kupię mu jakieś zabawki do wózka przyczepiane niech chłopak się bawi
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 16:08   #3623
drama
Raczkowanie

Byłam dziś na kolejnej kontroli bioderek i wszystko OK Skylie Ty wczoraj pytałaś o to gdzie można sprawdzić. Ja byłam w poradni preluksacyjnej na Armii Krajowej 5. Trzeba mieć skierowanie od pediatry (dostaniesz na pewno bez problemu). Niestety trochę się czeka na wizytę, bo ja się umawiałam 1,5 miesiąca temu :/ Na szczęście w międzyczasie byłam w innej poradni, ale teraz Kinga skończyła 4 miesiące, więc poszłam jeszcze raz. Generalnie lekarz powiedział, że najważniejsze jest badanie między 4 a 10 (chyba) tygodniem życia.
Pytałam też o chustę. Pokazałam mu w jakiej pozycji jest dziecko, to powiedział, że może mi tylko pogratulować, że tak noszę. Poradził, żeby nosić tak od urodzenia. Zabobonem jest, że nie można małego dziecka w pozycji pionowej nosić. Któraś z Was się zastanawiała nad chustą, piszę więc, żeby przekazać, że lekarz jak najbardziej polecał.

My na spacerku też dziś ponad 2 godziny byłyśmy. Teraz jeszcze do sklepu zmykam
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 16:13   #3624
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Dzieki dziewczyny za podpowiedzi Moze rzeczywiscie za goraco albo za zimno. Sama juz nie wiem. Bardzo mi zalezy na spacerach zwlaszcza ze zima bardzo rzadko wychodzilysmy. U mnie przestrasznie wieje zreszta zima byla okropna. A teraz jak jest cieplo chcialam ja wyprowadzac. Wczoraj jak bylismy z tz u tesciow to jechala samochodem to jej sie podobalo, przysypiala nawet. No ale ogolnie to czuje sie jak wyrodna matka tak bardzo sie zdenerwowalam na nia. A przeciez to nie jej wina Ogolnie mam dzis przez to podly humor:/

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 16:26   #3625
edyta0131
Raczkowanie

Drama dobrze, że z bioderkami wszystko ok My mamy kontrolę w maju i też mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Petitka może faktycznie za ciepło małą ubierasz. Ja stwierdziłam po opisach dziewczyn, że ja swoją Laurę za grubo ubierałam Ale dobrze, że juz wiosna na całego do nas zawitała, więc będziemy się lżej ubierać Narazie tylko musimy się wykurować. Wiecie co- u nas dziś na słońcu było 30 stopni I moja mama powiedziała mi, żebym małą trochę na dwór wzięła. W sumie w domu to taki zaduch się zrobił i nawet pasowało mi oprzewietrzyć całe mieszkanie. No i ubrałam Laurkę i tak jej się smacznie spało, że aż miło było patrzeć W sumie temperatury nie ma i nie miała, tylko ten kaszel

Widziałyście pogodę na święta? Zapowiadają 25 stopni:jup i:
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 16:54   #3626
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość
Drama dobrze, że z bioderkami wszystko ok My mamy kontrolę w maju i też mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Petitka może faktycznie za ciepło małą ubierasz. Ja stwierdziłam po opisach dziewczyn, że ja swoją Laurę za grubo ubierałam Ale dobrze, że juz wiosna na całego do nas zawitała, więc będziemy się lżej ubierać Narazie tylko musimy się wykurować. Wiecie co- u nas dziś na słońcu było 30 stopni I moja mama powiedziała mi, żebym małą trochę na dwór wzięła. W sumie w domu to taki zaduch się zrobił i nawet pasowało mi oprzewietrzyć całe mieszkanie. No i ubrałam Laurkę i tak jej się smacznie spało, że aż miło było patrzeć W sumie temperatury nie ma i nie miała, tylko ten kaszel

Widziałyście pogodę na święta? Zapowiadają 25 stopni:jup i:
a u mnie dzis caly dzień chmury i 6 stopni w porywach do 9 to nie sprawiedliwe
Stary 2009-04-01, 17:01   #3627
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

no hej kochane mamusie
nie ma mnie,staram sie czytac na bierzaco,ale z odpisaniem trudniej,wizyty non stop i dopiero 2 dni mamy wolne,bo sie zbuntowalam i powiedzialam ze jak ktos chce dziecko zobaczyc to niech du...pofatyguje
Mlody ogolnie niby dobrze ale caly dzien rozregulowany ma i teraz widac ze mu tego brakowalo,stabilnosci,i dobrze.
Fajnie jest wiecie spotkac sie z przyjaciolmi ale z kolei malo mam dla nich czasu,mnostwo spraw do zalatwienia i zapomnielismy aktu urodzenia wiec poczta ma szwagier nam doslac, bo musze dziecie zarejestrowac w polsce,pesel wyrobic i inne *******y.Ech.
Edytko w piers sie bije,ale jeszcze nie wyslalam,jutro raniutko sie zrywam i nadrabiam blad,bije sie w piers,gratisa dorzuce,hihi
bylm dzis na wycghodnym z mama,oczysiwsie ciuszki malemu kupowalysmy,jakie fajne,fajniusie ale wszystko grube jeszcze,a jak chcialam spodnie to sie panie sprzedawczynie dziwily,dla dziewczyn sa a dla chlopakow nie,to ja czegos nie kumam,dziewoje w spodniach maja smigac a chlopaki w czym??
szamanka dzieki
wiecie co jest najgorsze,ze nie mge swojego lapka podlaczyc bo szawgier ma netie,a wszystkie foty na lapku,cholerka i bloga nie moge uzupelnic,nic nie moge zrobic,to mnie najbardziej wk... ale dam rade,od poniedzialku wielkanocnego ide do mojej mamy a tam se posmigam z kompa brata.
widze ze temat ubierania na topie,no ja po angielsku dalej mlodego,czyli bodziak z krotkim,bluza cieniutka na to kurtka srednio gruba i spodnie z polaru albo rajtuzy i ciensze i wsio a czape juz wioseena nosi,i jest mu ok bo sprawdzalam i ciepluy byl.
Ja wam chyba pogode przywiozlam,hi hi

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

aaa i my smigamy w spacerowie,a co
niobe wiesz co,brakuje mi tej mojej budy z wozka,bo ja mozna na wsie strony wyginac i sloneczko nie razi teraz mam pozyczona fure i buda nie do ruszeia,ech szkoda

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 17:13   #3628
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak czytam że Wasze dzieci spaeruja po 3 godziny to mi sie plakac chce. Dzisiaj bylam z mala cale pol godziny z czego25min plakala. Uspokojala sie tylko na rekach. Wstyd mi z nia gdziekolwiek isc bo ryczy bez powodu. mam dosc!!!
Petitka, to nie jest powód do wstydu-wiem, łatwo powiedzieć,a ludzie sie gapia i jakieś tam swoje wnioski wyciagają. Ale wszystkim się nie dogodzi-trzeba sie jakos odseparować od tego i nie przejmować sie obcymi.

Cytat:
eh, jestem po zamontowaniu jak to mowi moj konkubent sprezyny, bolalo troche, ale na boga 5 miesicy emu rodzilam, wiec i to przezylam. teraz na 5 lat spokoj. no chyba ze wczesniej nam sie zachce towarzystko polce dorobic
Kurcze,mnie tez gin namawia na tą "sprężynę" i wiem,że to byłoby dla mnie najlepsze...ale jak pomyślę, że ktos znów cos tam będzie mi gmerał, to nie dziękuję.Po tych wszystkich masażach szyjki, przebijaniu pęcherza płodowego-mam dosyć.Tylko,jak pomyslę,że "tylko" mała tableteczka będzie mnie chronić przed ciążą (nigdy wcześniej nie brałam),to jakoś niezbyt pewnie się czuję...

Dziś mieliśmy mieć szczepienie, pediatra zbadał Emilkę-wszystko ok,ale chciałam tez zaszczepić na rotawirusy,i dopiero się dowiedziałam,że tą pierwszą dawkę trezba podać do 11-ego tygodnia i dziś i jutro mamy ostatnia szansę.Tak więc, dziś kupuję szczepionkę przeciw rota i jutro rano idę na kłucie. Obdzwoniłam apteki-najniższa cena, to 322 zł i nawet mają na składzie, więc tam kupię.

A w szoku byłam,jak wyszłam na dwór-tak cieplutko!!!
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 17:42   #3629
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie proszę ile dawałyście księdzu za chrzest? bo ja kompletnie zielona jestem w takich cennikach.
a tak na marginesie jak dostalismy te karteczki do spowiedzi, to normalnie smiać mi się chciało jak dla małych dzieci
Hehe, mój tż dał 50 zł i też dostał karteczki - dla całej czwórki
Stary 2009-04-01, 18:25   #3630
poisone
Rozeznanie

ja tylko na chwilę - chyba nie przeczytam co napisałyście, tak tylko przelecę. Dostałam @ i codziennie od kilku dni mam migreny

Niobe - może w piątek się gdzieś spotkamy w połowie drogi - może koło ronda?
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości