|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() Tak z ciekawosci, ile dalas za bilety? Olimpia ma znowu stan podgoraczkowy. Mowie Wam, te zeby nas wykoncza... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
bilety british airways dla mnie i polki 165f
![]() czemu ma stan podgoraczkowy olimpia? |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
my lecimy BA bo tansze to wyszlo niz easyjet. smieszne co?
a ztym powodzeniem to niekoniecznie, bo tz zostaje ktos na rodzine harowac musi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście, nadrobie jutro.
Tylko napisze Tobie Edytko-zmykaj z malutką do lekarza,kaszel i "śiwszczenie" nie wróżą nic dobrego.Ja przez to zapalenie oskrzeli Emilki jestem wyczulona na takie rzeczy... Jutro idziemy na szczepienie-pierwszy raz,a Emilka ma juz prawie 3 m-ce! Ech,przez ten antybiotyk wszystko.I jak na złość dziś rano Emilka jakaś taka zagilona była i wyciągnęłąm jej takiego wielkiego, zielonego babola-wieczorem też.Niby to bardziej przypomina baboczki, ale jest tego więcej niż zwykle.Zobacze jutro, ale przeciez pediatra ją zbada przed szczepieniem, prawda?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Salomea Twoja Córcia to moja imienniczka i mówisz na nią tak jak moja mama na mnie ![]() Ja dzisiaj doprowadzam się do stanu używalności u fryzjera...ciekawam co z tego wyjdzie. Dziewczyny, które rodziły 14 grudni, do kiedy my mamy macierzyński??? Bo mi nie przysłali w tej sprawie żadnego pisma i się gubię w obliczeniach. No i chyba jednak muszę zacząć szukać pracy. U mojego Tż-ta zaczęły się zwolnienia i robi się nieciekawie, więc musimy jakoś się zabezpieczyć. Al ejak pomyślę, że miałabym zostawić Małą z opiekunką to aż mnie w dołku ściska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cora kolezanki jak miala 4 miesiace to jeszcze nie byla po zadnym szczepieniu - teraz ma 5,5 - jest w wieku mojej Karoli i nie jestem pewna czy juz piewrsze szczepienie zaliczyla czy jeszcze nie... Jej mala miala caly czas jakis katarek i pediatra bala sie jej szczepic - mowila, ze nic sie nie stanie, ze troche pozniej dostanie, a lepiej zeby byla pewnosc ze mala zdrowa ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzialam 10 grudnia i wyliczylam sobie urlop do 29 kwietnia. Niestety nikt mi tego nie potwierdzil. No a z tym urloperm macierzynskim to dol jakis jest. Krotki jak cholera. W Norwegii jest rok 100% platny lub 1,5 roku 80% platny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Tobie gdzie najlepiej pasuje sie spotkac? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale co tam ma nie wytrzymac?? adaptery? czy dno ma sie zarwac?? ![]() ![]() tz ja wnosi za budke na III pietro i tez nic sie nie dzieje ![]() Iga mesci sie tak na styk wiec dni gondoli i tak sa policzone ![]() A tak przy okazji masz w komplecie barierke do spacerowki?? bo my chyba dokupimy i folie(bo ta od gondoli nie pasuje) tez... ile to kosztuje w angli?? u nas pneumokokoki ok 240 za dawke ![]() EDIT; sprawdzilam u nas w instrukcji jest ze do 9 kilo a spacerowka powyzej 6 miesiaca... ufff Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-01 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
w uk kilka lat temu bylam, no a zakupy tylko dla siebie robilam, wiec jak kupilam szampon, kawe czy ryz np to mialam na dluzej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze ale wczoraj dzien milam, wieczorem to mi glowa pekala. Urodzinki moje byly i troche gosci sie przewinelo, do tego brat z 2 letnia corka byl, a wiadomo ile taki maluch chalasu robi ![]() ![]() Czy wy tez macie taki problem z ubraniem swoich dzieci. U nas jest masakra jakas. Lena caly czas na brzuch sie przekreca i zaczynam juz ja ubierac w pozycji na brzuchu bo na plecach sie nie da. A dzisaj idziemy na ostatnie szczepienie i pewnie z godzine nam zejdzie w gabinecie z tym jej ubieraniem + badanie ![]() mlego dnia |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Za nami 11 godzin snu, w tym dwie przerwy na cycusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nelijka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() Edytowane przez edyta0131 Czas edycji: 2009-04-01 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Wtajemniczenie
|
Zapomnialam napisac. Dzisiaj Maly obudzil sie o 3 w nocy. Znalazlam go w poprzek lozeczka na pieluszce ktora ma zwykle pod glowka. Ledwie sie miescil
![]() ![]() A po wczorajszym spacerze ma cala czerwona buzie ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj sloneczko tak pieknie swieci ze juz sie nie moge doczekac kiedy Wojtus sie obudzi i pojdziemy na spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny napiszcie proszę ile dawałyście księdzu za chrzest? bo ja kompletnie zielona jestem w takich cennikach.
a tak na marginesie jak dostalismy te karteczki do spowiedzi, to normalnie smiać mi się chciało jak dla małych dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Raczkowanie
|
LadyM a gdzie by Tobie pasowało? Bo ja tramwajem mogę dojechać.
Byłam dziś z Kingą u mnie w pracy, bo musiałam wypisać zaległy urlop. U mnie prawie same dziewczyny i mała była bardzo zadowolona zainteresowaniem jakie wzbudziła. Poza tym pierwszy raz z nią sama autem jechałam. Na szczęście całą drogę spała ![]() Zaraz zmykam na spacer bo pogoda dziś piękna. a propo ubierania: jak jechałam z nią rano, było jeszcze troszkę chłodniej, ale ubrałam jej body z długim rękawem, rajtuzki, spodenki i buciki, bluza z kapturem polarowa i na to jeszcze jedna polarowa rozpinana na całej długości i czapeczka, ale taka cienka. Było ok, bo się ani nie zgrzała, ani nie było zimno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak czytam że Wasze dzieci spaeruja po 3 godziny to mi sie plakac chce. Dzisiaj bylam z mala cale pol godziny z czego25min plakala. Uspokojala sie tylko na rekach. Wstyd mi z nia gdziekolwiek isc bo ryczy bez powodu. mam dosc!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wiosennie, cieplutko, milutko, kolorowo
![]() ![]() Nareszcie wróciłam ![]() Mam 4 strony do przeczytania, ale na pewno nadrobię ![]() ![]() Byłam z małym na weekend u rodziców, było suuuper!! Dziadkowie, a zwłaszcza dziadek tak oszaleli na punkcie Fiipka, że oprócz karmienia i przewijania nie mialam dostępu do dziecka przez dwa dni ![]() ![]() Za to w poniedziałek i wczoraj miałam tyle roboty papierkowej, że aż się wkurzyłam i podjęliśmy z mężem decyzję, że jednak zatrudniamy kogoś na moje miejsce, trochę mi szkoda, bo przynajmniej miałam coś, za co byłam odpowiedzialna, ale coraz więcej roboty i już się pomalutku nie wyrabiam, a nie lubię mieć zaległości ![]() Nareszcie piękna pogoda!!! ![]() Wysłałam chłopaków na pływalnię i już nie mogę się doczekać kiedy wrócą, żeby iść na spacer ![]() Dobra, więc zabieram się za czytanie, bo nieźle naskrobałyście ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
eh, jestem po zamontowaniu jak to mowi moj konkubent sprezyny, bolalo troche, ale na boga 5 miesicy emu rodzilam, wiec i to przezylam. teraz na 5 lat spokoj. no chyba ze wczesniej nam sie zachce towarzystko polce dorobic
![]() zostawilam mala z tata, juz nie raz ich zostawialam, ale tak jak on sie pieknie nia zajmuje, wszytsko zrobi, tak w domu tornado moglo by przeleciec i mialo by mniejszy impakt - w zlewie miski, miseczki, flaszki i kubeczki, zabwaki wszedzie, lozko rozmemlane, a on ocieraz pot z czola i mowi ze sie super bawili. tanczyli i spiewali ![]() mloda staje na nogi, nie chce siedziec, prezy sie jak struna i jak ja podnosze to tylko stac by chciala. a szczeliwa ze widzi wszytsko ![]() scorpinec to co, ty jeszcze miesiac w gondoli bedziesz wozic bo spacerowka od 6 miesicy? petitka, a moze malej za cieplo jest? albo za zimno? albo po prostu chce widziec co sie dzieje? drobcia, to co, teraz bedziesz pania domu? ja mysle ze nie wrocce do swojej pracy, za duzo tam sie dzieje teraz, moze pojde sobie na roczny kurs dla pracujacych z dziecmi do lat 5? zobacze niobe - jako ze my jedziemy juz nawet z zmieniakami, wiesz co kupilam mlodej? dzieciece gravy, to taki gotowy sos z kurczaka, ale bez kurczaka. mloda wcina z ziemniakiem i marchewka az sie uszy trzesa drama - ja ubieram podobnie. mloda mi od razu da znac jak za goraco jej ![]() skylie - ja moja niedawno znalazlam obrocona o 180stopni. tam gdzie spodziewalam sie glowy bylu nozki. a ona spala w najlepsze ![]() edyta, moja poszla spac o 21 dwie pobudki byly o 1 i 5 po czym spalysmy do 9.30 ![]() ![]() alyiah czekam z glutenem do 6 miesiaca, nie spieszy nam sie, nie wiedzialam tylko kiedy mozna dawac, wiec i tak jak zje cos z glutenem jest ok, bo juz jadla i bylo w porzadku. kobiety dzis dzien glupca, nie dajmy sobie wykrecic numeru ![]()
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2009-04-01 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z ta waga to mnie chyba wkrecasz. ![]() Cytat:
uwazam ze tak by bylo dla niej wygodniej.. i zdrowiej dla plecków zwlaszcza przy dłuższych spacerkach..spacerówka i tak sie jeszcze najeździ ![]() antysuj my dalismy 250 zeta.. uwazam ze za duzo ale tz pakowal koperte... a karteczki sami se podpiszcie ![]() petitka moze malej za zimno albo za goraco..albo cos ja uwiera?? moja np nie lubi wiatru.. jak jej robie pieluszka to ok..ale na spacerze jak jej w nos dmucha to sie wkurza.. tez nie skumalam odrazu co ja tak wnerwia.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-01 o 15:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za podanie cen szczepionki widzę że tania nie jest no ale czego się nie robi dla dziecka
![]() katakumba super że lecicie do Polski ![]() ![]() drobciaa fajnie że byliście z Filipkiem u rodziców zawsze to mogłaś troszkę odpocząć no i dziadki się wnusiem nacieszyli ![]() ![]() Petitka4 a może sprawdziła by się u Ciebie chusta żeby mieć w wózku i sytuacji kiedy mała będzie płakała brać ją do chusty ![]() anytsuj u nas ksiądz powiedział że nie ma żadnego cennika i wie że na dziecko sporo kasy idzie więc nic nie chce a jak mąż powiedział że da na kościół to powiedział żeby do puszeczki co łaska wrzucić i daliśmy 50 zł ![]() skylie to niezły akrobata Wam rośnie ![]() ![]() edytka mam nadzieję że Lurce przechodzi kaszelek ?? mój Igorek dzisiaj się wywietrzył ![]() ![]() ![]()
#3623 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś na kolejnej kontroli bioderek i wszystko OK
![]() Pytałam też o chustę. Pokazałam mu w jakiej pozycji jest dziecko, to powiedział, że może mi tylko pogratulować, że tak noszę. Poradził, żeby nosić tak od urodzenia. Zabobonem jest, że nie można małego dziecka w pozycji pionowej nosić. Któraś z Was się zastanawiała nad chustą, piszę więc, żeby przekazać, że lekarz jak najbardziej polecał. My na spacerku też dziś ponad 2 godziny byłyśmy. Teraz jeszcze do sklepu zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Raczkowanie
|
Drama dobrze, że z bioderkami wszystko ok
![]() ![]() Petitka może faktycznie za ciepło małą ubierasz. Ja stwierdziłam po opisach dziewczyn, że ja swoją Laurę za grubo ubierałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widziałyście pogodę na święta? Zapowiadają 25 stopni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
no hej kochane mamusie
nie ma mnie,staram sie czytac na bierzaco,ale z odpisaniem trudniej,wizyty non stop i dopiero 2 dni mamy wolne,bo sie zbuntowalam i powiedzialam ze jak ktos chce dziecko zobaczyc to niech du...pofatyguje Mlody ogolnie niby dobrze ale caly dzien rozregulowany ma i teraz widac ze mu tego brakowalo,stabilnosci,i dobrze. Fajnie jest wiecie spotkac sie z przyjaciolmi ale z kolei malo mam dla nich czasu,mnostwo spraw do zalatwienia i zapomnielismy aktu urodzenia wiec poczta ma szwagier nam doslac, bo musze dziecie zarejestrowac w polsce,pesel wyrobic i inne *******y.Ech. Edytko w piers sie bije,ale jeszcze nie wyslalam,jutro raniutko sie zrywam i nadrabiam blad,bije sie w piers,gratisa dorzuce,hihi bylm dzis na wycghodnym z mama,oczysiwsie ciuszki malemu kupowalysmy,jakie fajne,fajniusie ale wszystko grube jeszcze,a jak chcialam spodnie to sie panie sprzedawczynie dziwily,dla dziewczyn sa a dla chlopakow nie,to ja czegos nie kumam,dziewoje w spodniach maja smigac a chlopaki w czym?? szamanka dzieki wiecie co jest najgorsze,ze nie mge swojego lapka podlaczyc bo szawgier ma netie,a wszystkie foty na lapku,cholerka i bloga nie moge uzupelnic,nic nie moge zrobic,to mnie najbardziej wk... ale dam rade,od poniedzialku wielkanocnego ide do mojej mamy a tam se posmigam z kompa brata. widze ze temat ubierania na topie,no ja po angielsku dalej mlodego,czyli bodziak z krotkim,bluza cieniutka na to kurtka srednio gruba i spodnie z polaru albo rajtuzy i ciensze i wsio a czape juz wioseena nosi,i jest mu ok bo sprawdzalam i ciepluy byl. Ja wam chyba pogode przywiozlam,hi hi ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- aaa i my smigamy w spacerowie,a co niobe wiesz co,brakuje mi tej mojej budy z wozka,bo ja mozna na wsie strony wyginac i sloneczko nie razi teraz mam pozyczona fure i buda nie do ruszeia,ech szkoda
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś mieliśmy mieć szczepienie, pediatra zbadał Emilkę-wszystko ok,ale chciałam tez zaszczepić na rotawirusy,i dopiero się dowiedziałam,że tą pierwszą dawkę trezba podać do 11-ego tygodnia i dziś i jutro mamy ostatnia szansę.Tak więc, dziś kupuję szczepionkę przeciw rota i jutro rano idę na kłucie. Obdzwoniłam apteki-najniższa cena, to 322 zł i nawet mają na składzie, więc tam kupię. A w szoku byłam,jak wyszłam na dwór-tak cieplutko!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Rozeznanie
|
ja tylko na chwilę - chyba nie przeczytam co napisałyście, tak tylko przelecę. Dostałam @ i codziennie od kilku dni mam migreny
![]() Niobe - może w piątek się gdzieś spotkamy w połowie drogi - może koło ronda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.