|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Jeśli chodzi o tuńczyka puszkowanego, to głównym zarzutem przeciwko niemu jest zanieczyszczenie rtęcią: czytaj tutaj
Ale wiadomo, nie ma chyba produktu, który okresowo nie wzbudzałby sensacji. A to nie pić mleka, bo coś tam, a to coś innego. Ja w każdym razie tuńczyka jem. Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-03-14 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pytanie. Czy na prawdę znaczący wpływ na efekt diety będzie miało używanie do sałatek np. sosów sałatkowych (sypkich) w których składzie jest cukier (ale jak wiadomo znikome ilości) lub np. kilka sztuk kukurydzy? To nie jest przecież objadanie się a dodawanie smaku. Co o tym sądzicie?
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Proszę mi jeszcze doradzić jak najlepiej przyrządzać rosół. Może być taki zwykły czy na SB używa się jakichś specjalnych składników? ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- I jeszcze jedno ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- I w ogóle gdzie się podziałyście? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. pewnie kilka kukurydzek nie zaszkodzi, ale może spowolnic efekty ![]() 3. Rosołek najlepiej ugotować na kawałku kuraka z dodatkiem warzyw i ziół. Mięsko mozna potem zjeść lub uzyc do sałatki, zapiekanek, sosów itp. Oczywiście, jesli dodajesz marchewke i ziemniaczki do gotowania rosołu, to potem ich nie jesz ![]() 4. Zółte sery NISKOTŁUSZCZOWE. Czyli takie zawierające poniżej 20% tłuszczu.
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Co do sosów, to nie wiem, jakie dokładnie masz na myśli, ale odradzam. Istnieje przecież lista produktów dozwolonych i zakazanych i osiągniesz najlepsze efekty trzymając się zasad, zwłaszcza w I fazie, która z założenia jest najbardziej restrykcyjna, ale "racjonalizuje" funkcjonowanie organizmu. 2.Nie przypominam sobie, żeby autor diety wspominał coś o rosole, ale zezwala na bulion. Ja w każdym razie rosół ugotowałabym normalnie, wywaliłabym jedynie marchewkę i nie doprawiałabym jakimiś wynalazkami z glutaminianem sodu (wszelkie kostki itp.). A z ugotowanego kurczaka zjadłabym wyłącznie piersi. 3. Sery są dozwolone, ale odtłuszczone. Ja kupuję w Liedlu. Ewlyn, ubiegłaś mnie. Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-03-14 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Przyczajenie
|
Rewelacja
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za link do przepisów - tego szukałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Ci serdecznie Kamilo, już myślałam, że się nie doczekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Przyczajenie
|
To jeszcze raz ja. Mam pytanie, jakiego słodzika używacie? Słyszałam, że są takie, które mają jakieś szkodliwe bardzo składniki i szkodzą zdrowiu. Czy są jakieś sprawdzone i zdrowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć dobra i dozwolona jest fruktoza. Słyszałam też, że można stosować ksylitol.
![]() |
#3612 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz zrezygnować z deseru
![]() No i zawsze pozostaje gorzka czekoladka ![]()
#3614 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Zobaczysz jak szybko minie ta restrykcyjna faza I.
Mi się nigdy tak łatwo nie chudło ![]() Nic tylko chudnąć ![]()
#3616 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Trzymam trzymam
![]() dobranoc ![]()
#3618 |
Wtajemniczenie
|
Witam nowe plazowiczki
![]() ![]() Dzis wklejam szybciutko menu, ktore bylo weglowe i obfite. Jutro a wlasciwie dzis wylatuje wiec humor nie dopisuje i objadlam sie slodkosciami i nie tylko. Poza tym czyszcze lodowke wiec polaczenia skladnikow moga byc ryzykowne ![]() 1. Jajecznica z pieczarkami, mizeria, korniszon, bulka razowa, salata karbowana; byla dokladka mizerii + kromka chleba razowego 2. 3 razowe ciasteczka 3. Makarona razowy z miesem mielonym i salata karbowana z cebulka i vinegret 4. Mix orzechowo-owocowy 5. Salata karbowana z cebulka i vinegret, coleslaw, salatka z ryzu czarnego, tunczyka, cebulki, korniszona, pomidorkow koktajlowych i majonezu 6. Jedna pralinka 7. Jajko na twardo, lyzka jogurtu greckiego, fasolka szparaowa, salatka z tunczyka, pomidory z feta polane vingretem z czosnkiem, bagietka razowa 8. 5 cukierkow werter's original bez cukru Milego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Od dzisiaj mam zamiar zacząć dietę plaż południa. Mam już dość tłuszczyku na boczkach, biodrach i brzuchu:/ Niestety ze mną jest tak ze długo się diety mnie nie trzymają ale ta musi być ostatnią po której wreszcie schudnę. Chodzę jeszcze do szkoły, stad moje pytanie co można wziąć ze sobą na drugie śniadanie podczas 1 fazy? Bo kanapki i owoce odpadają i nie mam zielonego pojęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do menu, to nie bylo tak zle a przynajmniej przy mioim wczorajszym to b. ladne ![]() kobitki jaki ja mam ciag weglowy nie umiem sobie z nim poradzic ![]() ale juz sie spowiadam 1)jajecznica z jaj a szynce, pozypana szypiorkiem garsc pomidorkow koktajlowych 2)jajo na twardo+plaster sera lght+plaster szynki i zaczyna sie 3)kabanos, sok pomidorowy, garsc orzechow, kostka czekolady 4)pieczona w rekawie piers z kuraka+mizeria 5)2 ciastka orkiszowo-sezamowe+szklanka mleka i piekłam ciasto na imieniy babci(bardzo nie SB)i wszystko oblizywalam i kosztowalam, a to troche masy serowej, a troche ciastecza, a kawaleczek czekolady bialej masakra najgorzej ze nawet ciezko zliczyc ile tego bylo ale spodziewam sie ze duzo... 6)ok 180 gr sera bialego i warzywa(ogóras papryka, pomidorki) troche zdołowana jestem... juz od kilku dni musze zjesc codziennie kawalek czekolady i moja zawsze silna wola zawodzi. jak mam z tym sobie poradzic czyzby wejsc na I. nie za bardzo mi to lezy... a pozatym to mam slodkiego 5 latka(mo chrzesniak) na ten weekend w domku, i moj instykt macierzynski buzuje ![]() ![]()
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
telik-doszła moja wiadomość do Ciebie na pw
![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-03-15 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
Ale Wy produkujecie
![]() Nie było mnie kilka dni, a tu tyle nowych kart ![]() Od jutra, a właściwie od dziś (bo był świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy) wskakuje na II fazę. Mój plan na dziś: 1. Fasolka czerwona z puszki (nic nie miałam innego i byłam przed zakupami) 2. Sok z pomarańczy, filet z kurczaka smażony z pieczarkami + papryka 3. 2 jaja na miękko + pieczarki z patelni + papryka 4. sałatka = tuńczyk z puszki + 2 jaja + ogórek konserwowy + majonez - mogę tak??? 5. jogurtos...
#3625 |
Przyczajenie
|
a i jeszcze jedno pytanie czy w I fazie mogę smażyć jajka na patelni z odrobina oleju rzepakowego??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny odnosnie pytan czy mozna gorzka czekolade lub czy mozna smazyc na rzepakowym to polecam zajrzec na pierwsza strone watku do listy dozwolonych produktow - wszystko jest czarno na bialym
![]() teliczku a moze zamiast jedynki zrob dwojke ale rygorystyczna pod wzgledem wegli prostych. Zrezygnuj z owocow i deserkow na tydzien czy dwa i jedz same weglowodany zlozone jak pieczywo ciemne. Ale ogranicz do dwoch porcji dziennie. Szkoda wchodzic na jedynke bo wpadniesz w bledne kolo. Nie mowiac juz o jojo. Ja z kawa w lozku choc 13-sta u nas. Jakos nie mam nastroju ![]() Milego wieczoru ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-15 o 18:33 Powód: lit. |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
witam Was dziewczyny
![]() od jutra zaczynam I etap SB ![]() planuję na śniadanie zjeść jedno jajko z herbata ziołową bez cukru ![]() czy jest to odpowiednie do diety? ![]()
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjedz 2 jajka i dodaj jakies warzywka lub grzybki lub sok pomidorowy.
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
dobrze to coś dodam
![]() a mam pytanie czy na biuście też 'schudnę' ?bo akurat nie chciałabym.. ![]()
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Toż biust to tłuszczyk ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.