Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 cz. II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 19:05   #3601
gabriellao0
Zakorzenienie

Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Cytat:
Napisane przez kajaska87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedze i rycze Czemu mam takiego pecha od urodzenia? To skaza bialkowa, krostki ma do teraz i nie schodza, to ropien na dziasle- to biale co pisalam, to to nie zabek a jakis ropien, teraz ta rehabilitacja bo krzywo trzyma glowe! dlaczego do cholery?? bedzie krzyk, placz, cwiczenia na sile.. dbam o niego jak moge, wszystko robie, staram sie i nic!!! zawsze cos zle, zawsze cos mu sie stanie k..a, jeszcze sie okaze ze jak bede mu wprowadzac jedzenie to pewnie na wszystko bedzie uczulony, no zesz k...aaaaa jak nie urok to sraczka!
no co Ty, nie jesteś jedyna, Kai ciągle coś wychodzi to od farby to od truskawek teraz też i pies jeden wie od czego! ja niedługo chleb z masłem będę jadła! Ty masz takie kłopoty, inni inne, ale myślę, że każdy jakieś tam ma ze swoją dzidzią

ps. czy ktoś wie jak w fotoOffice zrobić tak że dwa zdjęcia się łączy jako jedno albo więcej fotek jako jedną? kurna jaka ja ciemna materia jestem jak o kompa chodzi
chyba wszystkie "fotoshopy" działają podobnie? niech mnie ktoś ratuje
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:12   #3602
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Ja tylko na moment.Chciałam Wam przepisać co kiedyś było wpisywane do książeczek zdrowia dziecka...(mam ja przed sobą) byłam lekko w szoku.Książeczka jest z 1985 r a to co jest napisane było jak widac przybite pieczątką więc :

"Karmić co 3 godz z przerwą nocną 6 godzinną. Między karmieniami poić wodą gotowaną z glukozą lub cukrem (100 ml wody+łyżeczka cukru zagotować)
MIESZANKA II
3 płaskie łyżeczki mleka w proszku 1 1/2 płaskiej łyżeczki cukru na 100 ml wody gotować 3 minuty.
Pępowinę przemywać Acnosanem lub spirytusem do odpadnięcia.
Zgłosić się do poradni D za 4 tygodnie
Podawać witaminy po ukończeniu 2 tygodni
wit.C 1x1/2 tabl
wit. B2 1x1/2 tabl
wit. A+D3 1x 4 krople...."

Ja byłam lekko w szoku....co Wy na to ??

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:22   #3603
gabriellao0
Zakorzenienie

ALKAMOR
te wodę z cukrem to jeszcze zalecaną miała bratowa jak 9 lat temu urodziła synka. No i ona podawała wodę z glukozą, żeby sie najadał!!! czymś "między posiłkami".
Pamiętam bo raz się napiłam, ohydne to to! było.
Stary 2009-07-15, 20:52   #3604
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja tylko na moment.Chciałam Wam przepisać co kiedyś było wpisywane do książeczek zdrowia dziecka...(mam ja przed sobą) byłam lekko w szoku.Książeczka jest z 1985 r a to co jest napisane było jak widac przybite pieczątką więc :

"Karmić co 3 godz z przerwą nocną 6 godzinną. Między karmieniami poić wodą gotowaną z glukozą lub cukrem (100 ml wody+łyżeczka cukru zagotować)
MIESZANKA II
3 płaskie łyżeczki mleka w proszku 1 1/2 płaskiej łyżeczki cukru na 100 ml wody gotować 3 minuty.
wit.C 1x1/2 tabl
wit. B2 1x1/2 tabl

a fuj !

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:30   #3605
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja do tej pory mam traumę po glukozie jak robili krzywą cukrową.....bleeeeeeeee:k wasny::md leje:

Maja
Stary 2009-07-15, 21:41   #3606
lapochka81
Raczkowanie

Kajaska...kurcze, a moze nie bedzie tak zle...no wszystko na raz Ci sie na glowe zwala...
Spice - moze cos z bateriami???no nie zazdroszcze "czujnej nocki"...a z ta plcia to faktycznie, o takich konsekwencjach nawet nie pomyslalam???
Alkamor - niezle...ale jak juz mowilam kiedys: moja mama nas dokarmiala juz od 2 tygodnia...
Co tak dzisiaj ciiiichooo?
U mnie Tz pracowal w domu...a pogoda piekna
Dobrej nocki!
A gdzie reszta dziewczyn???
lapochka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:11   #3607
anadun
Rozeznanie

Jakaś zmęczona znów jestem, ale nie ma dużo do czytania to nadrobię szybko
Malpka - ale się pięknie uśmiecha Julka
Buziaczek - jak tam w Zakopanem? Duże tłumy?
Sija - jakoś nie przypominam sobie o jakiej to stronce piszesz Może to nie ja dawałam linka
Monix - u mnie do chrztu tylko akt urodzenia i nasze dowody były potrzebne, no i zaświadczenie chrzestnego.
Emilka - ja nie drukowałam żadnych podziękowań dla chrzestnych, pierwszy raz o tym słyszę
Poczytałam dyskusję o paznokciach i sobie przypomniałam, ze miałam dziś małemu obciąć jak zaśnie, a teraz już mi go szkoda z łóżeczka wyciągać, eh ta pamięć
Kajaska poćwiczysz i będzie dobrze
Spicegirl - niezła akcja z tym alarmem, mam nadzieję, że na dzisiejszą noc już to naprawicie
Gabi - nie pomogę z tymi zdjęciami, też się nie znam na obrabianiu zdjęć
Też już zaczynam mieć mętlik z tym wprowadzaniem pokarmów. Na pewno, zgodnie z zaleceniem lekarza zacznę wprowadzać po skończeniu 4 miesiąca. Ale co i jak - to musze przemyśleć jeszcze. A na przyszłość to już się zastanawiam, jak przekonać moich rodziców, którzy nam w opiece pomogą nad Emilem, żeby mu słodyczy nie dawali Mój tato to już by chętnie wnukowi lizaki kupował, muszę mu podsunąć jakiś inny sposób na rozpieszczanie wnuka niż słodycze, może by tak książki regularnie kupował
Stary 2009-07-15, 22:26   #3608
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Mam ta dobra sytuacje ze babcia mieszka na wsi i juz z mam i babcią powoli mrozimy wszystko dla dziubelka(np szpinak, jagody, truskawki, beda jeszcze ziemniaki, marchewka, kurczaki)
Ale masz dobrze.... zazdraszczam i to bardzo zazdraszczam...
Gdybym miala ogród też bym tak robiła
Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy
potrzebny mi na szybko tekst podziękowań dla chrzestnych (oddzielnie dla chrzestnego a oddzielnie dla chrzestnej) podziekowań za chrzest oczywiscie a wszedzie sa tylko podziekowania za slub.....
moze wy macie jakies?
ja znalazlam jedynie taki
Fajny pomysł Pomogę szukać jeśli chcesz
My nie robiliśmy dla chrzestnych (ale bardzo dobry pomysł) tylko dla każdego robiłam małe karteczki z aniołkami i podziękowanie.... kurczę muszę znaleźć tekst (od razu mowię, że ściągałam )
Poniżej wklejam teksty jakie ja znalazłam do aniołków
Cytat:
Napisane przez kajaska87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedze i rycze Czemu mam takiego pecha od urodzenia? To skaza bialkowa, krostki ma do teraz i nie schodza, to ropien na dziasle- to biale co pisalam, to to nie zabek a jakis ropien, teraz ta rehabilitacja bo krzywo trzyma glowe! dlaczego do cholery?? bedzie krzyk, placz, cwiczenia na sile.. dbam o niego jak moge, wszystko robie, staram sie i nic!!! zawsze cos zle, zawsze cos mu sie stanie k..a, jeszcze sie okaze ze jak bede mu wprowadzac jedzenie to pewnie na wszystko bedzie uczulony, no zesz k...aaaaa jak nie urok to sraczka!
Kajaska Nie martw się na zapas...
A z tymi problemami to się masz... ale na pewno będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Pomijam, ze w niektorych instytucjach wypelniajac formularze do wyboru mam 'male' 'female' i 'other'.
U nas też tak jest
Cytat:

MIESZANKA II
wit.C 1x1/2 tabl
wit. B2 1x1/2 tabl

Moja mama karmiła mnie piersią równo z zegarkiem co 3 godziny, a jak wyłam z głodu, to dopajała mnie właśnie wodą z glukozą, bo takie były zalecenia, żeby dzieci nie przekarmiać....
I jak przyjechała, to była bardzo zdziwiona, że tak często karmię... bo ona tak nie karmiła, ale za to jej mama tłumaczyła jej że dziecka na piersi nie można przekarmić, ze ona karmiła i wszystko było dobrze...
Mogę się założyć, że za 20 lat zalecenia pewnie również się zmienią i nasze dzieci jeszcze inaczej będą karmić...

Spice a udało Ci się obrobic to zdjęcie???

Emilko ta sama wersja ale dla Chrzestnego
https://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=646714109
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f6ce6859ab94.jpg (62,1 KB, 16 załadowań)

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Edytowane przez Judy_21
Czas edycji: 2009-07-15 o 23:17
Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 23:42   #3609
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Moja mama karmiła mnie piersią równo z zegarkiem co 3 godziny, a jak wyłam z głodu, to dopajała mnie właśnie wodą z glukozą, bo takie były zalecenia, żeby dzieci nie przekarmiać....
I jak przyjechała, to była bardzo zdziwiona, że tak często karmię... bo ona tak nie karmiła, ale za to jej mama tłumaczyła jej że dziecka na piersi nie można przekarmić, ze ona karmiła i wszystko było dobrze...
Mogę się założyć, że za 20 lat zalecenia pewnie również się zmienią i nasze dzieci jeszcze inaczej będą karmić...
ja się jednak troszkę zdziwiłam bo moja siostra ma 33 lata i już wtedy z tego co wiem mama karmiła ją na żądanie jak to się mówi...poprostu kiedy chciała...a powiedziała, że wody z glukozą nie dawała bo powiedziała, że dziecku takiego świństwa nie da (no fakt obrzydliwe) i dawała jej ew.rumianek do przepojenia.....

rzeczywiście dzisiaj cicho...Ja spadam spać...chyba będzie u nas burza w nocy...ale przejdzie bokiem jak zwykle u nas....Takie zadupie, że nawet burze nas omijają Dobranoc

Maja
Stary 2009-07-16, 08:19   #3610
gabriellao0
Zakorzenienie

a ja dostałam wczoraj dwie paczki o których pisałyście:
mleko Nan, soczek i słoiczek i kaszkę i z bebilonu też kaszkę i mleczka próbkę i zapinkę do smoczka.
i brechtamy z mężem, a po co nam to???
no ale nie wyrzucamy bo daty ważności do 2011 więc może kiedyś

ps. jak Kaja ma taką czerwoną kropkę na brzusiu która rośnie razemz nią i pediatra twierdzi (i położna) ze to krwiaczek który właśnie będzie rósł razem z nią, a ja jednak chciałabym aby obejrzał to jakiś SPECJALIsta to PYTANKO jaki? chirurg?
Stary 2009-07-16, 08:28   #3611
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
ps. jak Kaja ma taką czerwoną kropkę na brzusiu która rośnie razemz nią i pediatra twierdzi (i położna) ze to krwiaczek który właśnie będzie rósł razem z nią, a ja jednak chciałabym aby obejrzał to jakiś SPECJALIsta to PYTANKO jaki? chirurg?
Może dermatolog?
Stary 2009-07-16, 08:33   #3612
gabriellao0
Zakorzenienie

hmmmm, może faktycznie a ja odrazu do chirurga chciałam się pchać
Stary 2009-07-16, 08:58   #3613
monix0
Zakorzenienie

dzien dobry
Alkamor piękna ta róża...koniecznie pochwal się dzidziuskiem jak już siostra wyszyje- ma dziewczyna talent
Małpka Julka jest urocza
Alkamor u mnie w szpitalu też dawali wode z glukozą między posiłkami, jak dziecko płakało
Judy co tam u Was?gratuluje spadku wagi!!
Jasti wygoń już tych gości- tęsknimy!!!
Buziak jak tam samopoczucie po wycieczce?
Spicegirl- i co istnieje jeszcze ten pokój dla karmiących?
Kajaska mój miał ciągle odparzoną pupe(przewijałam co godzine)a teraz ma potówki

Masako, Anadun a u mnie jest:
  • wymagana rozmowa z księdzem na temat:dlaczego nie macie jeszcze kościelnego?"
  • błaganie o pozwolenie na chrzest tam gdzie chcemy,
  • co łaska,
  • zaświadczenie od chrzestnych
  • jeden chrzestny tylko w wyjątkowych przypadkach ( np szpital itd)
do
Anya Dawidofikowi musze obcinac u rąk pazurki 2 razy w tygodniu, a u nóg średnio raz w miesiącu
Gabi śliczny awatarek i brawa dla Kaji że tak pięknie kompocik wypiła
Astrzyk pamiętamy i pozdrawiamy
Cocci
Lapochka tez przegrzewam( chyba ma potówki) pomimo że już nago leży
Czorno halooo co Ty jeszcze śpisz???co się dzieje?że Cię nie ma wcale
Sija masz złote dziecko, leży cichutko i ciamka co popadnie ciesz się moja droga, póki możesz
Małpka mój dawid sie nie kręci
Kizia słodkiego lenistwa
Emzeta wyczytałam dziś, że docxzekam się kiedyś przespanej nocy, ale może to nastąpic jak dawidofik będzie miał 1,5 roku, skoro nie wszyscy podnoszą do odbijania na noc, to stwierdziłam że nie będę Go wybudzać. Próbowałam w nocy oszukiwać smoczkiem, tylko przytulać ale był płacz i całkowite wybudzeniewięc chyba Dawidek jest jednak głodny. Wczoraj spał od 16 do 17:30 i odziwo zasnął o 20:30 bez problemów większych

wczoraj była burza u mnie trwała pół nocy, pozalewało, powylewało ( ciekawe co z Buziakiem)
przyplątało Nam się znów odparzenieniecierpie tego cholerstwa
chrząszcze jak latały wieczorem tak latają i umieram bo w mieszkaniu 32 stopnie, a okna nie ma jak otworzyc, chyba będę musiała zaopatrzyć się w siatke choc do 1 okna bo sie ugotujemy!
Wczoraj i przedczoraj zaliczyliśmy 4 godzinne spacerki znów karmiłam publicznie( a zawsze twierdziłam, że ja to NIGDY<tak, tak nigdy nie mów nigdy>karmić nie będę publicznie) parasolka i zarzucona pielucha świetnie się sprawdzają, chodzę z Dawidkiem już wszędzie.
Zamówiłam na allegro wage, bo bez wagi to jak bez ręki się czuje<chyba to moja obsesja>
Całe zamieszanie z chrzestem mnie wkurzyło i odechciało mi się wszystkiego, księża to potrafia człowiekowi utrudnić życie
Dzwoniłam do zakładu pracy, szef mniał oddzwonić i nie oddzwonił!!!a miałam iść wypisywac itd...i mam pytanie do Was związane z wychowawczym:czy jeśli po macierzyńskiem ide na urlop, to wystarczy jak podanie o wychowawczy złoże 2 tyg przed końcem urlopu? Kto wie, ręka do góry

a na necie znalazłam coś takiego ( ćwiczenia dla Ciebie w towrzystwie dzidzi)http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...odzie.html?i=0 trzeba by zacząć robić:-P

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-16 o 09:03
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 10:43   #3614
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Czorno halooo co Ty jeszcze śpisz???co się dzieje?że Cię nie ma wcale
leń jestem

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 11:00   #3615
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
leń jestem
jak to leń? za dużo sexu, za dużoi teraz Ci się na zdrowiu to odbiło pokaz lepiej co ostatanio kupiłaś
Stary 2009-07-16, 11:07   #3616
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj była burza u mnie trwała pół nocy, pozalewało, powylewało ( ciekawe co z Buziakiem)
przyplątało Nam się znów odparzenieniecierpie tego cholerstwa
chrząszcze jak latały wieczorem tak latają i umieram bo w mieszkaniu 32 stopnie, a okna nie ma jak otworzyc, chyba będę musiała zaopatrzyć się w siatke choc do 1 okna bo sie ugotujemy!
Wczoraj i przedczoraj zaliczyliśmy 4 godzinne spacerki znów karmiłam publicznie( a zawsze twierdziłam, że ja to NIGDY<tak, tak nigdy nie mów nigdy>karmić nie będę publicznie) parasolka i zarzucona pielucha świetnie się sprawdzają, chodzę z Dawidkiem już wszędzie.
Zamówiłam na allegro wage, bo bez wagi to jak bez ręki się czuje<chyba to moja obsesja>
Całe zamieszanie z chrzestem mnie wkurzyło i odechciało mi się wszystkiego, księża to potrafia człowiekowi utrudnić życie
Dzwoniłam do zakładu pracy, szef mniał oddzwonić i nie oddzwonił!!!a miałam iść wypisywac itd...i mam pytanie do Was związane z wychowawczym:czy jeśli po macierzyńskiem ide na urlop, to wystarczy jak podanie o wychowawczy złoże 2 tyg przed końcem urlopu? Kto wie, ręka do góry

a na necie znalazłam coś takiego ( ćwiczenia dla Ciebie w towrzystwie dzidzi)http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...odzie.html?i=0 trzeba by zacząć robić:-P
Dzien dobry

U nas tez upal i tez wielkie chrzaszcze lataja a ja sraczki dostaje jak wleci toto na mnie...
U nas praktycznie nie ma odparzen wiec nie pomoge .
super, ze karmilas publicznie nie ma sie czego bac ani wstydzic a byc dumnym
Stary 2009-07-16, 11:12   #3617
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
jak to leń? za dużo sexu, za dużoi teraz Ci się na zdrowiu to odbiło pokaz lepiej co ostatanio kupiłaś
nic nie kupilam
od dzis inwestuje w siebie-zapisalam sie na kurs prawa jazdy
zadnego seksu nie ma okres wczoraj znowu dostalam
no dobra wcale nie znowu bo dostalam po 28dniach od poprzedniego pierwszy raz w zyciu mam tak regularnie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

mialam pytac-czy u was tez jest tyle "przecinkow" ? tzn takich malutenkich robaczkow co siadaja na wszystkich i wszystko i wygladaja jak przecinek
wynioslam Igora na balkon i poszlam po smoczka jak wrocilam to z 5 mial na buzce

Stary 2009-07-16, 11:17   #3618
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
a ja dostałam wczoraj dwie paczki o których pisałyście:
mleko Nan, soczek i słoiczek i kaszkę i z bebilonu też kaszkę i mleczka próbkę i zapinkę do smoczka.
i brechtamy z mężem, a po co nam to???
no ale nie wyrzucamy bo daty ważności do 2011 więc może kiedyś
Ja to mleko NAN oddałam koleżance która karmi butelką a soczek i słoiczki to wykorzystam

Cytat:
Wczoraj spał od 16 do 17:30 i odziwo zasnął o 20:30 bez problemów większych

Cytat:
a u nas tylko nastraszyło...burza przeszła gdzieś obok....błyskało się, grzmiało ale do nas nie przyszło...tylko padało...za to dzisiaj nie ma słońca ale jest parno

Cytat:
i umieram bo w mieszkaniu 32 stopnie, a okna nie ma jak otworzyc, chyba będę musiała zaopatrzyć się w siatke choc do 1 okna bo sie ugotujemy!
a czemu okna nie ma jak otworzyć ??

Cytat:
tak....to jest Twoja obsesja

Cytat:

Powiem Wam szczerze, że tak bardzo mi się nic nie chce, że nawet na spacer jakoś nie pałam optymizmem

a gdzie zanka??

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

a wiecie co?? Jak poprzednio były takie upały to Kubuś się też lekko odparzył niestety skończył mi się Sudocrem i zaczęłam smarować zwykłym kremem Bambino i powiem Wam, że się pięknie zagoiło

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
nic nie kupilam
oooooo

Cytat:
mialam pytac-czy u was tez jest tyle "przecinkow" ? tzn takich malutenkich robaczkow co siadaja na wszystkich i wszystko i wygladaja jak przecinek
wynioslam Igora na balkon i poszlam po smoczka jak wrocilam to z 5 mial na buzce

Maja
Stary 2009-07-16, 11:33   #3619
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

monix a z ta twoja obsesja na punkcie wazenia sie moze powinnas udac sie do psychologa ?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

chcialabym kupic jakis porzadny robot kuchenny...najlepiej blender. polecacie cos? bo glowie mysle o tym jak bede robic papki dla Igora

Stary 2009-07-16, 11:35   #3620
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

dzień dobry

Kajaska o tym fatum to coś wiem... Obaj moi chłopcy mają skazę, a Nikodem ma już 2 lata.
W czwartek przeziębiłam pierś, skończyło sie gorączką dreszczami i antybiotykiem.
W niedzielę Nikodem zagorączkował, od wtorku jest na antybiotyku - ma zapalenie gardła - ogólnie jęczy, marudzi, nie chce jeść, meksyk normalnie...
wczoraj byłam z Miłoszkiem u lekarza - też antybiotyk, też zapalenie gardła. 4 godziny noszenie na rękach, spanie na siedząco.
W dodatku jestem sama w domu, bo tż całe dnie w pracy, wieczorem Nikosia -obrobił.

troszkę sie poskarżyłam i uciekam, bo Niki wyje...
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 11:48   #3621
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość
dzień dobry

Kajaska o tym fatum to coś wiem... Obaj moi chłopcy mają skazę, a Nikodem ma już 2 lata.
W czwartek przeziębiłam pierś, skończyło sie gorączką dreszczami i antybiotykiem.
W niedzielę Nikodem zagorączkował, od wtorku jest na antybiotyku - ma zapalenie gardła - ogólnie jęczy, marudzi, nie chce jeść, meksyk normalnie...
wczoraj byłam z Miłoszkiem u lekarza - też antybiotyk, też zapalenie gardła. 4 godziny noszenie na rękach, spanie na siedząco.
W dodatku jestem sama w domu, bo tż całe dnie w pracy, wieczorem Nikosia -obrobił.

No to niezły masz meksyk w domu...współczuję...:glas iu:

a właśnie kajaska zapomniałam Ci wczoraj odpisać, że niestety czasem tak jest, że wszystko na raz się wali...ale może to była ostatnia rzecz??nikt przecież nie mówi, że skaza czy ropień to Twoja wina...no bo to nie ma jak być Twoja wina

Maja
Stary 2009-07-16, 11:56   #3622
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
...Takie zadupie, że nawet burze nas omijają
u mnie tez zadupie a burze przychodzą a mogłyby i nas omijać

Cytat:

1. przyplątało Nam się znów odparzenieniecierpie tego cholerstwa

2, Wczoraj i przedczoraj zaliczyliśmy 4 godzinne spacerki znów karmiłam publicznie( a zawsze twierdziłam, że ja to NIGDY<tak, tak nigdy nie mów nigdy>karmić nie będę publicznie) parasolka i zarzucona pielucha świetnie się sprawdzają, chodzę z Dawidkiem już wszędzie.

3. Zamówiłam na allegro wage, bo bez wagi to jak bez ręki się czuje<chyba to moja obsesja>

4. mam pytanie do Was związane z wychowawczym:czy jeśli po macierzyńskiem ide na urlop, to wystarczy jak podanie o wychowawczy złoże 2 tyg przed końcem urlopu? Kto wie, ręka do góry
1.
2. no to super ja do tej pory publicznie to karmiłam u ortopedy na korytarzu bo po tym wyginaniu nózek mi sie Julka rozwyłą i nie mogla jej uspokoic
3.

4. tak tylko podanie jest potrzebne no i jesli macie niskie dochody za 2007 to z opieki spolecznej mozesz kase dostawac na wychowawczym tylko trzeba wniosek wypełnic

Cytat:
super
Cytat:

zdrówka dużo
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 12:05   #3623
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

normalnie jakie pustki...

A zapomniałam wczesniej napisać....Mój Kubek się ostatnio uparł i za wszelką cenę chce usiąść w foteliku samochodowym...a to wiadomo...dupka zapadnięta więc nawet jakby umiał siadać to nie wiem czy by dał radę...ale on próbuje i nie ma siły żeby spokojnie usiedział w nim....Podnosi głowę i nogi tak do góry fajnie zadziera a skupia się przy tym tyle, że zaraz potem jest wielkie wkur******

Maja
Stary 2009-07-16, 12:33   #3624
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U nas tez upal i tez wielkie chrzaszcze lataja a ja sraczki dostaje jak wleci toto na mnie...
U nas praktycznie nie ma odparzen wiec nie pomoge
super, ze karmilas publicznie nie ma sie czego bac ani wstydzic a byc dumnym
jak to latają?tak cały czas???omg
Cytat:
dzień dobry

Cytat:
monix a z ta twoja obsesja na punkcie wazenia sie moze powinnas udac sie do psychologa ?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

chcialabym kupic jakis porzadny robot kuchenny...najlepiej blender. polecacie cos? bo glowie mysle o tym jak bede robic papki dla Igora
ja Ci dam zaraz psychologa Ty przecinku, Ty- u Nas lataja tylko duze robale a nad robotem tez sie zastanawiam odgapiasztak jak z sokowirówka
Cytat:
a u nas tylko nastraszyło...burza przeszła gdzieś obok....błyskało się, grzmiało ale do nas nie przyszło...tylko padało...za to dzisiaj nie ma słońca ale jest parno

a czemu okna nie ma jak otworzyć ??

tak....to jest Twoja obsesja

a wiecie co?? Jak poprzednio były takie upały to Kubuś się też lekko odparzył niestety skończył mi się Sudocrem i zaczęłam smarować zwykłym kremem Bambino i powiem Wam, że się pięknie zagoiło
u Nas tez parno, mimo burzy, okien nie mozna wieczorem otworzyc bo lata guniak czerwczyk, a obsesje to kazdy jakas ma, nie?właśnie zastosowałam bambino-ciekawe czy pomoze
Cytat:
nic nie kupilam
zadnego seksu nie ma okres wczoraj znowu dostalam
no dobra wcale nie znowu bo dostalam po 28dniach od poprzedniego pierwszy raz w zyciu mam tak regularnie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

prawa jazdy powiadasznie no

a to mi lata wieczorami i jeśli jest otwarte okno, wpada do środka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg guniak.jpg (19,6 KB, 4 załadowań)
Stary 2009-07-16, 12:43   #3625
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
właśnie zastosowałam bambino-ciekawe czy pomoze
jak masz Sudokrem to trzeba było sudokremem ja poprostu nie miałam

Boże moje dziecko ledwo buzię otworzy a ślina cieknieeee

CO do robota to zależy ile kasy chcecie przeznaczyć bo ogólnie to słyszałam, że TEN jest rewelacyjny A moja siostra ma TAKI i jest zadowolona, że ho ho.ma baaardzo dużo funkcji

a ma ktoś doświadczenie z TAKIM spieniaczem do mleka ??

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Chyba się wybierzemy na ten spacer chociaż nie chce mi się jak cholera....

dziewczyny coś się obijacie .... gdzie zanka,emilka,buziaczek, nikolajj, emzeta??

Maja
Stary 2009-07-16, 12:51   #3626
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
j
ja Ci dam zaraz psychologa Ty przecinku, Ty- u Nas lataja tylko duze robale a nad robotem tez sie zastanawiam odgapiasztak jak z sokowirówka
taa?? ciekawe nerwusie
ja mam dowod-na pw wysylalas mi wiadomosc jak sie sprawuje sokowirowka ja bylam pierwsza i zastanawiam sie nad tym: http://allegro.pl/item688261052_blen...00w_sklep.html
tylko troszke drogi chyba

Stary 2009-07-16, 12:54   #3627
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie jakie pustki...

A zapomniałam wczesniej napisać....Mój Kubek się ostatnio uparł i za wszelką cenę chce usiąść w foteliku samochodowym...a to wiadomo...dupka zapadnięta więc nawet jakby umiał siadać to nie wiem czy by dał radę...ale on próbuje i nie ma siły żeby spokojnie usiedział w nim....Podnosi głowę i nogi tak do góry fajnie zadziera a skupia się przy tym tyle, że zaraz potem jest wielkie wkur******
hehe moja Julke tez od jakiegos czasu próbuje siąśc jak jest w foteliku i tez głowe i nogi podnosi a wogóle to ona tez sie tak próbuje podnosic ak lezy na płasko na plecach i wtedy to juz komicznie wyglada bo głowy dzwignąć nie moze tylko taka smieszna mine robi skupioną

Cytat:

a to mi lata wieczorami i jeśli jest otwarte okno, wpada do środka
a fuj, mi ostatnio takie cos wlecialo na koszulke jak bylam na dworku, ale krzyku narobilam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 12:55   #3628
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
jak masz Sudokrem to trzeba było sudokremem ja poprostu nie miałam

Boże moje dziecko ledwo buzię otworzy a ślina cieknieeee

CO do robota to zależy ile kasy chcecie przeznaczyć bo ogólnie to słyszałam, że TEN jest rewelacyjny A moja siostra ma TAKI i jest zadowolona, że ho ho.ma baaardzo dużo funkcji

a ma ktoś doświadczenie z TAKIM spieniaczem do mleka ??
ten pierwszy to cena taka ze oczy mam takie
a ten drugi to tez go widzialam ale wolalabym blender reczny raczej...
a na spieniaczach sie nie znam

Edytowane przez czoornoo
Czas edycji: 2009-07-16 o 12:56
Stary 2009-07-16, 13:00   #3629
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
taa?? ciekawe nerwusie
ja mam dowod-na pw wysylalas mi wiadomosc jak sie sprawuje sokowirowka ja bylam pierwsza i zastanawiam sie nad tym: http://allegro.pl/item688261052_blen...00w_sklep.html
tylko troszke drogi chyba
dlatego się pytałam ile chcecie wydać.....braun a przypuszczam, że bedzie dobry.... Tak jak pisałam Ta KASIA do której wkleiłam link jest bardzo dobra...ma mnóstwo innych funkcji....prawie wszystko można tam zetrzeć/posiekać itd....Poza tym nie wiem czy Ty chcesz ręczny czy nie ?? Ja w końcu nie kupiłam ale przymierzałam się do TAKIEGO (jeden z tańszych a Clactronic mimo, że tani to dobre ma rzeczy)

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

jak chcesz ręczny to tu masz TAKI niedrogi Bosha

Maja
Stary 2009-07-16, 13:02   #3630
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
dlatego się pytałam ile chcecie wydać.....braun a przypuszczam, że bedzie dobry.... Tak jak pisałam Ta KASIA do której wkleiłam link jest bardzo dobra...ma mnóstwo innych funkcji....prawie wszystko można tam zetrzeć/posiekać itd....Poza tym nie wiem czy Ty chcesz ręczny czy nie ?? Ja w końcu nie kupiłam ale przymierzałam się do TAKIEGO (jeden z tańszych a Clactronic mimo, że tani to dobre ma rzeczy)

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

jak chcesz ręczny to tu masz TAKI niedrogi Bosha
no wolalabym reczny,ale skoro mowisz ze kasia jest dobra to sie zastanowie... bo doloze stówe i mam juz taki robocik ze ho ho
bo kasia jak na swoje funkcje to jest nie droga,ale za to ten ktory ja pokazalam wydaje mi sie drogi jak tylko reczny i 2 miski

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości