|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
uff ![]() mam pytanie. ktoś wie czy taki glut z siemienia lnianego ma jakies wartosci odżywcze ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Rozeznanie
|
U
bardzo proszę o komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
wstawiam moje dzisiejsze...mam nadzieje,, prawdziwe" U ( w przyszłosci ku P):
sniadanie: ( 6:15): duuuzy jogo naturalny+ 4 garscie błonnika+ 4 łychy frutiny+ 3 łychy otrębów+ wkrojone kiwi+ łycha wióek kokosowych + jabłko+ kawa zbożowa sniadanie( 11:00) bułka grahamka posmarowana masłem/ obie połówki z pomidorem i plasterkiem szynki+ jabłko duuuże+ herbata zielona wpadła kawa 2w1 obiad ![]() po: jabłko podwieczorek ![]() kolacja( 19:30): 2 kromki razowca z masłem+ kilkanascie orzechów nerkowca+ łycha pestek słonecznika+ jajko na twrado+ herbata rooiboos + mandarynka pękam...uf....i co ???oceni ktos???ładnie prosze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Raczkowanie
|
U: (z dążeniem do P)
I: 4 łyżki owsianych, garść mieszanki studenckiej, 2 łyżeczki miodu na szkl mleka 3,2, herbata z cytryną II: pętko kaszanki usmażone z jajkiem, 1/2 kromki chleba, ogórek kiszony (jakoś miałam ochotę ![]() III: 2 chochelki zupy fasolowej bardzo gęstej IV: spory kawałek sernika z galaretką, kawa z mlekiem V: 100g twarogu ółtłustego z 4 łyżeczkami śmietany 18%, 1/4 bułki z masłem(!) potem może jabłko i kakao będę wdzięczna za ocenę i wskazówki, czy powinnam jeszcze dodawać, czy czekać, aż waga ruszy?
#3605 |
Raczkowanie
|
Dziesiejsze U/p
śn;7.30 jogurt naturalny 125 g + 5 łyżek bran flakesów + 1,5 łyżki otrębów, 4 migdały, łyżeczka słonecznika, kilkanaście rodzynek, bakalie, miód-tyle żeby nie było za słodkie. za ok 1,5 godzinki; 9.10 mini drożdżówka z różą za 45 minut; kilka nic nacks'ów 2 śniadanie;11.00 bułka kwadratowa ze słonecznikiem z almy z margaryną, wędliną drobiową i rzodkiewką przekąska;11.50 jabłko 200 g ob; 14.40 2,5 chochelki rosołu z tartą jarzyną, łyżka ryżu (nie przepadam za nim), mięso gotowane z tuszki kurczaka inaczej porcja rosołowa-nicała bo połowe tata zjadł ![]() ![]() pod; 18.00 2 pączki z lukrem i różą ok; 19.00/19.30 kolejny pączek-albo go zjem przed spaniem kol; 20.00/20.30 2 kromki z wędliną, masłem, warzywami, herbata z łyżeczką cukru po; activia/ lub pączek który mam zamiar zjeść o 19. Ocenicie??? Plis!!! ![]() ![]() P.s nie chce wiedzieć ile tu jest kalorii ODP up |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up
![]() |
#3608 |
Zadomowienie
|
Moje U:
Ś: grahamka z sałatą, szynką pomidorem,ogórkiem,cebulk ą,rzodkiewką i szczypiorem, a druga taka sama tylko,że towarzyszył jej ser gouda + korniszonki Po: kawa z mlekiem Przekąska : 2 wafle ryżowe z miodkiem IIŚ: pączesław z lukrem i nadzieniem jagodowym ![]() O: big pulpet indyczy gotowany, z sosem pieczarkowo-koperkowym+2 łychy brązowego ryżu + miseczka buraczków i 3 korniszonki Deser: prawdziwa belgijska pralina kakaowa Podwieczorek: deser z truskawek mrożonych i kawałek pomelo K: kromka świeżej bagietki z łychą wiesniaka z koktajlowymi i rzodkiewąąąą ![]() Ostatnio znowu przytyłam 1,5h.. więc sama nie wiem czy to U :/ Ale może wreszcie podreguluję metabolizm!
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
Jak zwykle "wielkie" i "ogromne" produkty.
NNKT brak. Jak zwykle zawyzone - 2050kcal to nie ma.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up up up ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zadomowienie
|
Wrzucam moje dzisiejsze UUUUUU????:
Ś: wielka micha płatków kukurydzianych zalane szklanką mleka sojowego waniliowego w to dwie duże garście bananów suszonych; 2 małe kiwi II: mała bułeczka sojowa- obie połówki z masłem orzechowym, twarożkiem grani i dżemem truskawkowym; kawa z mlekiem O: ziemniaki, pierś z kurczaka panierowana smażona na oliwce przesmarowana musztardą, suówka( ogórek świeży, marchewka, sałata lodowa, pomidor-doprawiona) P: mały jogurt "muller gracja-kiwi-jabłko" w to łycha mieszanki studenckiej, jabłko; kawa z mlekiem K: 2 kromki razowego ze śliwką: - jeden z masłem i serkiem tostowym w plastrach hochland fit - jeden z masłem i metką pół papryki czerwonej, kawał ogórka świeżego, 2 łychy twarożku grani i jak? ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
albo mi sie wydaje ale uwzieles sie na to moje jedzenie ,, bo ja widze poprawe
![]() |
#3613 |
Zadomowienie
|
szczerze to ja też nie widze... chociaz było cos nowego w jadlospisie, ale niewiele
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
p.s DO DZISIEJSZEGO JADŁOSPISU
zJADŁAM PRZED SPANIEM 2 PĄCZKI heheh i dalej mi mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Raczkowanie
|
Proszę o ocene.
![]() śn: kawa z mlekiem bez cukru, kromka rozowca z liściem salaty, plastrem szynki drobiowej, troche papryki czerwonej, druga kromka rozowca posmarowana serkiem "tosca" czosnkowym + pół pomidora, trzeci kromka rozowca posmarowana tym samym serkiem (przypomina śmietane) i 2 grube plastry twarogu 0% tł. z cebulką 2 śn: jajko na miękko z kromką razowca i 1 pomidor, 1/3 mieszanki studenckiej Kresto (?) obiad: pierś z kurczaka, dwa ugotowane ziemniaki ubite na puree z jogurtem 0% tł. i posypane przyprawą do mizerii, 3 ogórki ze słoika, dużo surówki "wiosna" podwieczorek: micha gotowanej kapusty z koncentratem pomidorowym Pudliszki, pierś z kurczaka porwana na cząstki, to miało być coś ala bigos ale wersja lekka kolacja: cały serek wiejski z czosnkiem i kromka razowca + druga kromka z twarogiem i kilkoma rzodkiewkami ************************* ************************* * śn: sałatka z: 3 pomidorów, cebulka, jajko na twardo w plasterkach, twaróg 0% tł. (ok. 4cm plaster pokrojony w kostke), kromka rozowca do tego, mała kawa z mlekiem II śn: pół makreli wędzonej obiad: duużo różyczek brokuła z wody, pierś z kurczaka, troche sosu czosnkowego, sałatka z 1/2 sałaty lodowej, 1/2 papryki, pomidora, do tego troche serka wiejskiego zamiast śmietany, miska zupy (włoszczyzna z 1 bulionetką) podwieczorek: 1 dzwonek łososia upruszony w przyprawie do ryb + surówka kolacja: niecały serek wiejski z łychą mieszanki studenckiej o 21 zjadłam jeszcze z 2 plastry twarogu 0% (posolonego) i 1 pomidora ************************* ************************* ***** śn: kawa z mlekiem, jogurt bałkański lekki z 1/2 miesz. studenckiej, pół bułki ziarnistej z 2 plastrami pol. sopockiej i troche czerwonej papryki II śn: mały banan i jabłko obiad: duużo zupy kalafiorowej z gotowaną piersią z kurczaka podwieczorek: makrela w galarecie z groszkiem i marchewką + kromka razowca w miedzyczasie się uczylam i chrupałam marchewki na surowo ![]() kolacja: twaróg 0% wymieszany z posiekanym czosnkiem + kromka razowca Błagam dziewczyny poratujcie mnie, czy to są w miare OK jadłospisy ?
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale żeby było jasne zjadłam cała paczke tych warzyw z pary i tam tez była np. kukurydza ![]() Ale postaram się jeść więcej bo waga się utrzymuje ładnie, te 1200-1400 kcal a od przyszłego tygodnia 1400-1600, zreszta w ten weekend i tak pewnie nie uda mi sie tak tego ładnie utrzymac bo mam imieniny, więc kto wie czy jaka pizza nie wpadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Wtajemniczenie
|
Wczorajsze U bylo masakryczne :P Ale dzisiaj wstawię:
1. 3 kromki ciemnego chleba kwadratowe z margaryną a) z żóltym serem, szynką, majo b) ryba wędzoną, ogórkiem świeżym c) pasztetem borowikowym z siemieniem, ogórkiem jw ok 100-150g surówki z czerwonej kapusty tutaj będą ćwiczenia intensywne 1-1,5h 2. barszcz czerwony z uszkami 3. placek po węgiersku (placek ziemniaczany, gulasz, warzywka) 4. serek wiejski z marchewką Do 2 coś może dojdzie jak będę głodna Nie chudnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
ocenicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem skromne to U. brak drugiego śniadania, owoców, nnkt . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
R/U
I. Grahamka z całym serkiem wiejskim, dwa jabłka. II. Pół makreli wędzonej. III. Grahamka z piersią z kurczaka/filetem z ryby z pary. IV. Talerz warzyw z pary. Tak już lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Raczkowanie
|
ok, wczoraj wieczorem zalamanie minelo, rpze znoc zjadlysmy tyle co rpzez tydzien, androbilysmy napewno ostatnie marne dni
![]() 3majcie is eiceplutko! ![]()
![]() |
#3624 |
BAN stały
|
U wczorajsze.
Śniadanie: kasza manna (4 łyżki ; 2 szkl. mleka 2%) + garść laskowych i żurawiny eko słodzonej cukrem trzcinowym cappuccino. II Śniadanie: grahamka z serkiem tartare "orzechowa aleja" , jogobella śliwkowa z dwiema garściami orzechów włoskich h, kinder niespodzianka Obiad: duży kawałek dorsza pieczonego w jarzynach (cos, ala mieszanka chinska, głównie3-kolorowa papryka i por) + kluski szpinakowe + porcja surówki z kapusty kiszonej i marchwi i oleju. Deser: 2 śliwki w czekoladzie Podwieczorek: latte, 1,5 pączka z różą Kolacja: 2x kromka pszennego chleba z: - masłem, bieluchem naturalnym, 4x plaster polędwicy z indyka, pomidorem (cały) i dużą ilością kiełek brokuła+ pietruszka+ chrzan. szklanka soku pomarańczowego. Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-02-12 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
|
U:
Ś: fitella bananowo-czekoladowa+125ml mleka2% dupka świeżej bagiety+sałata,szynka,pom idor,ogórek kawa&mleko Przekąska: pralinka czekoladowa+capuccino milka IIŚ: jabłko,2 plastry ananasa+2 wafle ryżowe z miodem 1,5h treningu O: łosoś grilowany z sosem z oliwy,pomidrów suszonych i świeżej bazylii + ryż brązowy Deser: lody pewnie wpadną K: homo natutralny z cynamonem i tarkowanym jabuszkiem ![]() 1,5l wody kawa-->nauka, 2 mięty
![]() |
#3627 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na R nie poleca sie ziemniakow ogolnie... Dwa owoce to nie posilek, jakies bialko do tego powinno byc. Cytat:
![]() Cytat:
Musisz koniecznie dopracowac posilki okolotreningowe. Jak przeczytalem na poczatku, to myslalem, ze sam chleb z margaryna ![]() ![]() Cytat:
Czy naprawde tak ciezko jest ulozyc jadlospis, ktory ma: - regularne posilki cos 2-3 godziny - wiec poza przypadkiem, ze spisz 12h na dobe zawsze przynajmniej 5, a pewnie i 6 posilkow bedzie. - posilki maja odpowiednia kalorycznosc - u Ciebie zawsze 2 i 4 to jakas karykatura. - w kazdym posilku jest bialko i warzywa, lub owoce. - w diecie sa zawarte NNKT Szczerze - nie ma zadnej poprawy na przestrzeni Twoich jadlospisow ktore widzialem. Zadnej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Posilki okolotreningowe leza i kwicza: kwi kwi. NNKT sa ![]() Warzyw jakos malo dla mnie? Owoce + wafle ryzowe to nie posilek ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 - okej. Może być. choć zjadłabym do tego jakieś warzywa. 2 - ładnie. ale również brak warzyw 3 - tutaj zamiast grahamki do mięsa/ryby zjadłabym kaszę czy też np. ryż brązowy. i WARZYWA! 4 - to nie jest posiłek. To raz, a dwa - bez tłuszczu witaminy zawarte w tych warzywach nie wchłoną się. poza tym na r na kolację jemy białko wolnowchłanialne. Warzywa zjedz na obiad, razem z ww złożonymi i białkiem, a na kolację twaróg czy serek homogenizowany naturalny.
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny kiedyś tu sie udzielałam.Poddałam się,ale w końcu znó sie podniosłam i jestem
![]() R: śniadanie: -trzy kromki razowca z serkiem Piątnica ,pomidor,szczypiorek -jogurt naturalny -jajko na miękko -mandarynka obiad: -zupa warzywna kolacja: -planuje zjeść makrele wędzoną plus sałata i pomidor ?? Co myślicie? ![]() tymczasem spadam na siłownie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.