|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cześć.
![]() Wstałam grzecznie o 7.30. Umyłam się, zaczęłam czytać chemię (wypożyczyłam specjalistyczną książkę, żeby zrozumieć wszystkie mechanizmy reakcji w organicznej, bo nie lubię uczyć się na pamięć. ![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję dziewczynie, ale ta sytuacja jest tak zaskakująco zabawna. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, Bąble ;**
Wczoraj pierwszy raz poszłam z Sońką na spacer, ale chodziła mi ciągle koło nogi i patrzyła, czy oby na pewno jestem - bała się pewnie, że ją gdzieś zostawię jak poprzedni właściciele.. Ale już się rozkręcił dreptuś, lubi jak się ją pod szyjką drapie albo jak się jej ogonem kręci. A ostatnio warczała na własne odbicie w lustrze i uciekała od niego. ![]() Nie wiem, w co mam dziś ręce włożyć, za 2 dni koniec ferii. -.- I nagle tyle zostało do zrobienia. Martyna, rodzice jadą, a Ty zostajesz w domu? ![]() ![]() Miłej zabawy tam przy tych "słoniach" ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Perła jak jeszcze była małą kulką (taką jak w załaczniku) to też zawsze jej zestawiałam lustro na podłogę i się wściekała przed nim i łapą atakowała ![]() dzisiaj muszę ją wykąpać bo śmierdzi wiatrem ![]() ![]() mam to samo, dwa dni, a ja nie wiem w co ręce wsadzić ![]() chyba nie pojadę na ten zlot ![]() no ja już was zapraszałam na Mazury dawno ![]() tylko pod warunkiem, że nie będę miała pracy w wakacje ![]() i dzień dobry wszystkim !
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
dobra nadrobiłam
![]() nie będę cytowała, ale chciałam nadmienić do rozmowy Martyny z Martyną ![]() Też chciałabym pracować w czasie wakacji, na pewno za granicą, bo tutaj nie zarobię tyle ile bym chciałam. Ogólnie bardzo chcę odciążyć moją mamę. Teraz gdy zostałyśmy same wiadomo, że z jednej pensji mama by nie wydołała z płaceniem na studnia moje i siostry. (mimo różnych dodatków, wczasów pod gruszą itd.itp.). Mam w planach zapłacić za cały rok z góry, nie trzeba się martwić, ze raty czekają itd. Obym tylko znalazła jakąś pracę, muszę zadzwonić do kuzyna, który pracuje w Danii, może tam coś się uda. ![]() Ogólnie Martyna (mtynai) rozumiem Ciebie, że chcesz się uniezależnić od rodziców. Sama pewnie wiesz, że będzie to trudne. I uważam, że rodzice bardzo chcieli by Ci pomóc, tym bardziej, że jesteś sama.(tak?bo już sama nie wiem, czy masz rodzeństwo czy nie??) Przecież od czego są rodzice, pomogą kiedy trzeba i tak się od tego nie wzdrygaj. Ogólnie życzę Wam i sobie, żeby spełniły się nasze plany ![]() ooou. jakie psiaki. ![]() ![]()
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-06 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka śliczna. ![]() ![]() A co do lustra, ja mam szafę z lustrem,więc jest od samej podłogi. I jak to zobaczyła to warczała, cofała się, podchodziła podejrzliwie.. ![]() Jaki masz szampon dla Perły ;>? Okej, zaproszenie zostanie rozpatrzone. ![]() ![]() Cytat:
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała ze względu na to, że wiem jak będzie kiedy wyjadę. będę chciała 1200zł miesięcznie.. to powiedzą (tzn. mama powie, bo Tato to by mi i 5000zł wysyłał gdyby mógł), że nie umiem sama na siebie zarobić, że poszłam na studia i nie wiem ciągle co to dorosłość, że tylko chciałabym żeby mnie całe życie utrzymyali. Pójdę do pracy, wezmę kredyt studencki.. i będę chciała powiedzmy 300zł miesięcznie, albo żeby mi tylko opłacali stancję.. to mama powie, żebym dała sobie spokój z pracą, że studia ważniejsze i będzie mi dawała tyle kasy ile będę chciała. Nie będę chciała pieniędzy wcale to się obrazi, że zgrywam wielką damę. I nie wiem jak to rozwiązać..no bo tak naprawdę koło się zamyka. I tak źle, i tak niedobrze. chociaż najbardziej racjonalne wydaje mi się wyjście nr 2. Czyli pracować i brać jakąś część pieniędzy od rodziców.. i tak wiem jak się skończy ![]() ![]() ![]() ja już sama nie wiem ![]() a , no i tak, racja, jestem jedynaczką. Cytat:
te psiaki na zdjęciu to skradzione z neta, ale moja była podobna ![]() tylko pyszczek ma bardziej biały.. i łapki też białe ![]() teraz to już krówsko ![]() ![]() ![]() ![]() poza tym my kupujemy jej raczej gotowe żarcie, jakaś parówka, jakieś chude mięsko do ugotowania, a babcia to co się nawinie.. czyli jakaś kiełbasa, jakaś wędlina i zazwyczaj wszystko tłuste ![]() ![]() już trochę schudła (no bo to dla zdrowia psa niedobrze jak taki gruby, nawet weterynarz zawsze nam zwraca uwagę w sierpniu przy okazji szczepień ![]() ![]() no,ale zaraz jak tylko śnieg stopnieje i się trochę ociepli to do fryzjera pójdzie i jak malowana. a szampon, nie wiem sama ![]() ale ja to mam jeden taki sklep z artykułami dla zwierzaków gdzie robię zakupy od zawsze. i tam mi pani zawsze doradza. Biorę zazwyczaj taki żeby sierść była mocna i błyszcząca. ej, znacie jakiś przepis na makaron z (wędzonym) łososiem? żeby to jakoś dobrze smakowało ![]() Marta (blue_apple) Nigella nic takiego nie gotowała? ![]()
![]() |
#3607 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego jeśli wiem, że ona ma jakiś problem do mnie, nie odzywam się do niej na gg, niech ma dziewczyna ograniczone pole manewru i niech się przełamie i powie wprost co ją boli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() potwierdzam - G. jest sympatyczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak sobie myślę, że bez znajomości, znalezienie pracy za granicą... porządnej, bezpiecznej itd. graniczy z cudem ![]() Cytat:
![]() to samo było z moim miesięcznym wyjazdem w te wakacje ![]() a z tym zarabianiem sama na siebie itd. to ja bym na Twoim miejscu zrobiła tak, że zarobiła ile mogę, rozłożyła tę sumę na rok, zobaczyła ile wyjdzie na miesiąc i nie gardziła rodzicowymi pieniędzmi. ile przyślą, tyle przyślą, resztę odkładałabym na lokatę lub konto oszczędnościowe ![]() przydadzą Ci się na pewno ![]() albo jeśli nie chcesz przeznaczyć ich na siebie, wpłać na akcję charytatywną. Cytat:
![]() ![]() bo właśnie ja miałam organiczną już dawno ( ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja lubię, jak Frytka pachnie wiatrem ![]() ![]() pójdziem z Tobą do pracy ![]() Cytat:
![]() nie wiem xD sprawdź czy TU nie ma ![]() a dziś rano robiła takie zaje.biaszcze śniadanka ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ciężka sprawa. ![]() ![]() Mam do Was pytanie. Tzn. co o tym myślicie. Kolega wymyślił sobie, że za 1200zł na miesiąc utrzyma się w Poznaniu. Chce iśc na studia bodajże na UAM. On chyba chce mieszkać z koleżanką, o ile do tego dojdzie. Myślicie, że za 1200 się utrzyma? mi się wydaje, że to mało. Mojej mamy koleżanka wysyłała synowi do Szczecina min. 2000zł. ![]()
![]() |
#3610 | ||
Zakorzenienie
|
widzę, że połowy nie zacytowało (no bo po co
![]() ![]() ale z tą laską, co przyjechała do chłopaka, a tam jego dziewczyna ![]() zaufanie czasem jest zgubne, i nigdy nie wiadomo, co nas spotka, a nie można też z góry zaufania ograniczać ![]() apropo to ta nowa Sznaucerka mojego dziadka, to też Sonia ^^ a jak tam idzie jej załatwianie się na balkonie? ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() gdzieś jest taki wątek, ile wydaje się na utrzymanie MINIMUM. tam były raczej sumy ok. 3 tys. ale to już nie było życie studenckie, więc nie wiem jak to się ma ? ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() a ona zachowuje się jak dziecko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja koleżanka studiuje we Wrocławiu i mówi, że bez problemu utrzymuje się za 1000 zł miesięcznie. Ale ona wynajmuje pokój ze swoim chłopakiem, więc trochę idą po kosztach. Cytat:
![]() Martyna (star) jakbyś chciała wyjechać za granicę do pracy, jak załatwiałabyś sobie uczelnię etc.? Z tego co wiem trzeba raz się zjawić, by złożyć jakiś tam podpis. ![]() Bo kurczę chciałabym sobie znaleźć jakąś pracę od czerwca do września, najlepiej za granicą, ale chyba trzeba zostać na miejscu, bo nie dość, ze musiałabym osobiście odebrać świadectwo maturalne, musiałabym zawieźć dokumenty na uczelnie (wątpię, by ktoś to zrobił za mnie) i jeszcze jakies mieszkanie musiałabym załatwić ewentualnie pokój w akademiku, więc chyba zostaje mi praca w okolicy, ewentualnie nad morzem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o same dokumenty, to można wysłać je pocztą. ale ten podpis mnie zastanowił. poza tym, raczej nikt inny nie załatwi Ci mieszkania czy pokoju w akademiku. któraś z Was pisała, że chciałaby pracować czerwiec-sierpien w we wrzesniu na last minute, ja też bym właśnie chciała tak ![]() w ogóle, zawsze chciałam połączyć pracę za granicą z pewnego rodzaju wypoczynkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No domyśliłam się, że z neta,bo są dwa. ![]() No właśnie, podobno psu nie można dawać smażonego? mięsa, czegokolwiek. Zobaczę z tymi szamponami, trzeba ją obkupić w kilka drobiazgów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() Ja też, ale nie wiem, czy to możliwe. ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Branduś ( ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to był mądry pies. Pamiętam jak kiedyś chciał ukraść jakąś wędlinę z szafki. Nie dosięgał. Poskakał, poskakał. Potem wziął rozpęd na szerokość kuchni, dalej się nie udało. Ja się tak przyglądam i przyglądam co zrobi. Poszedł. Wychyliłam się zobaczyć co teraz. A ten biegnie przez cały przedpokój i sru w szafkę. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-02-06 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no właśnie przez ten podpis przynajmniej raz musisz pojawić się na uczelni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to mnie zaciekawiłyście tymi podpisami. ![]()
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-06 o 13:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz drewnianą podłogę? uważaj żeby nie zczarniała, tak jak moja ![]() ![]() ciekawe czemu ten balkon jej nie pasuje? może się boi, że ją tam zosstawicie ![]() no właśnie, a z drugiej strony nie chcę ciągnąc od taty kasy na te wakacje ![]() ja myślałam, że będzie możliwe, no, ale... niestety tak bywa, że ludzie nas wystawiają ![]() Cytat:
eeem. może niekoniecznie dobrze zinterpretowałam Twoją wypowiedż, ale mnie też może zinteresować coś z poza materiału, a że jest skomplikowane, to nie znaczy, że tego nie ogarnę ![]() Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-02-06 o 13:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||||
Konto usunięte
|
ajj, bo niby mam do kog zwrócic się o pomoc, a jak przyjdzie co do czego
![]() ![]() Cytat:
![]() a w kręgle lubię grac ![]() ![]() tez nie oglądam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
siemaaa ;* miałam dzisiaj jazdy. troszkę się bałam,bo w sumie miałam sporą przerwę ,ale nie było tak źle ![]() jeśli chodzi o niezależnośc na studiach, to też chciałabym odciążyc rodziców maksymalnie jak sie da. dlatego nie wyobrażam sobie żebym miała siedziec we wakacje w domu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcale nie miałam na myśli, że tego nie ogarniesz. Chciałam tylko ostrzec, że ta ksiązka może nieźle namieszać, a 3 miesiące przed mautrą to niezbyt dobry pomysł. Chyba ją odłożę. ![]() edit: dlaczego to skasowałaś ze swojej wypowiedzi? ![]()
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2010-02-06 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dodam, bo teraz to dopiero bez sensu, jak odpowiadasz na coś czego nie ma. Kamila, kiedy jest TEN DZIEŃ xD ? Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-02-06 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, Kamila? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17000550]jeszcze niewiem ![]() ![]() ![]() mówiłaś, że masz w następnym tygodniu, czyli pewnie pod koniec będzie termin? ale szybkie macie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem właśnie jak z tym podpisem, nie mogę znaleźć konkretów żadnych. ![]() Cytat:
Ale Sonia nie sika na "gołą" podłogę, tylko na dywany. ![]() Możliwe, bo tam jest śnieg i jej się kojarzy.. poza tym zamykamy drzwi i my jesteśmy w mieszkaniu, a ona może czuje się tam sama. No nie wiem. Mi rodzice nie dadzą kasy na wakacje za granicą. ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17000130] no właśnie chciałabym miec bardziej nawilżoną twarz ![]() a w kręgle lubię grac ![]() ![]() też chcę tak zrobic. ![]() ![]() ![]() kurde, jak tak czytam o Waszych pieskach to mi smutno, bo mój zdechł a rodzice nie chcą kupic nowego ;( [/QUOTE] Do nawilżania się dobrze nadaje, tylko nie wiem czy lubisz mieć taką tłustą powłokę na buzi - bo taką stwarza. Mnie to drażni, ale cierpię w imię wyższego dobra. ;p A myślałam, że kręgle to mało popularna rozrywka. ![]() A dlaczego nie chcesz, by siostra Ci znalazła pracę w Hiszpanii? Przynajmniej byłoby bezpiecznie. ;> Oj. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-02-06 o 14:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli chodzi o terminy to naprawdę szybkie są ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17000968]liczę że tak w czwartek powinnam miec egzamin
![]() ![]() jeśli chodzi o terminy to naprawdę szybkie są ![]() ![]() A to nie jest tak,że po 3-cim niezdanym razie musisz dokupić min. 5h jazdy?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
na noc nałożę to myslę że nie będzie drażniło ![]() pewnie byłoby lepiej, ale chciałabym sama sobie poradzic. niewiem jak to wytłumaczyc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
mniejsza.
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17000968]liczę że tak w czwartek powinnam miec egzamin ![]() ![]() jeśli chodzi o terminy to naprawdę szybkie są ![]() ![]() czemu czwartek chcesz? ![]() kurczę, egzaminy dzień po dniu? ale megaszybkie terminy. ![]()
![]() |
#3630 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.