Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 09:54   #3601
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za Malutka
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 09:57   #3602
xpressja
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

widać ?

oooo nawet mój włos się załapał na zdjęcie... uuups przepraszam

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 10:02   #3603
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Niestety nie pomogę, bo sama używam wody morskiej i fridy i wystarcza...

Lucky kurcze ale się najedliście starchu:\ A nie jadła jakoś strasznie łapczywie albo dużo?

Kamyk jak pisałam już- Paulinka urocza

Xpressja ja mam taką zwykłą mate ale małemu się podoba. Ma różne kolory, lusterko, piszczałki, szeleści. No i wieszam czasem coś innego- np. lsiążeczke z Rossmmana wtedy do niej sięga anwet jak leży i ją gryzie

No i mój robalek pierwszy raz skonsumował stopę Wykorzystał okazje jak mu pupkę wycierałam i zaatakował stópkę
a moja niunia jeszcze nie znalazła swoich stópek
coś tam do nich wymachuję rękami łapie je ale jeszcze nie popróbowała ich smaku hehe
a nie mogę się doczekać bo to tak fajnie wygląda
ale znów jak leży w łóżeczku to stópki położy na szczebelki i spaceruje po nich a jak leży na boczku to zagląda przez szczebelki śmieje się łapie rączkami za szczebelki i dzwiga się leżąc na tym boczku
musimy po mału chyba obniżyc łóżeczko bo za mocno się tak podnosi
Stary 2010-05-14, 10:20   #3604
katekatee
Zadomowienie

Witam Wczoraj siedziałam na allegro i szukałam prezentu dla Wikiego na roczek Znalazłam dwa które kosztują razm 500 zł i oświadczyłam tżtowi że od dziś na to zbieramy

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
a my musimy jechać z małą do raciborza aby wymrozić znamię, nie to co kiedyś pokazywałam bo ma też duży pieprzyk nad pachwinką
ale na prawym kitku ma taką małą kropkę jakby kuleczkę krwi pod skórą, ma to od urodzenia ale jak rośnie to zrobiło się to lekko wypukłe i ciut większe i kazali nam jechać to wymrozić bo ona rośnie zaczyna się mocno ruszac i lepiej żeby tego nie zadrapała albo nieuderzyła czy przetarła i żeby to nie pękło, trochę się boję ale mam nadzieję że szybko jej to zejdzie i nie bedziemy musieli jej męczyć kilkoma zabiegami a tylko dwoma góra trzema
Aniulko trzymam kciuki za Agusię Napewno będzie wszystko dobrze Pisałaś wczoraj o tanim sklepie miałaś na myśli Markusie w Wodzisłąwiu?? Bo ja tam pare razy byłam i mają różne ceny jedne droższe drugie tańsze no chyba że masz coś innego na oku.

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
domi7ks rzeczywiscie fajny wozek moja tez w niebieskim jezdzi i jakos nie narzeka ja chociaz nie lubie rozowego, to wiekszosc ciuszkow dla niej mam rozowych (m.in. od tesciowej i siostr TZ, ale sama tez troche "typowo dziewczecych" kupilam i jak jezdzimy, to chyba nikt nie ma watpliwosci, ze to coreczka

dziewczyny chce kupic jakis drobny prezent dla coreczki znajomych (jest troche mlodsza od naszych pociech, ale przeciez dorosnie. i nie wiem czy wybrac:
http://allegro.pl/item1034310207_sas...k_dzwieki.html
http://allegro.pl/item1038236495_tin...czkowania.html <--- tego wariata moja Majucha ma i go baaardzo KOCHA
http://allegro.pl/item1035326713_bac..._maluszka.html

czy takie cosik? bo to ma byc raczej symbolicznie, dokupie jeszcze jakis mega gryzak i bedzie
Mówisz że ten skoczek się podoba Twojej małej?? To muszę taki kupić Wikiemu. Mam mu też teraz zamiar na dzień dziecka telefon kupić bo on ostatnio pała wielką miłośćią to pilotów, telefonów i a jak dorwie pad od Xboxa to już wogóle szaleje z radości

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
... dziewczyny jeszcze proszę o rade,
chciałam Lence kupić drugą matę bo ta z Tiny Love obrzydliwie różowa najwyraźniej się memu dziecku znudziła, ta mata nie ma nic edukacyjnego, wszytskie barwy zlewają sie w jeden wielki róż, zabawki wiszące tez różowe :/
z całą moją miłością do tego koloru.... mata jest przesadzona!

i myślałam o takiej -
ma któras taką? może ktoś znajomy ??? co sądzicie?
Ja mam rainforesta z FP i mój Wiki bardzo ją lubi jak był mniejszy to wystarczyło że mu muzyczka grała i on sobie leżał godzinami i patrzał gdzie tu gra i co to tak świeci. Teraz jego ulubionym zajęciem jest dosięgnąć motylki które są na środku i są wyżęj niż inne zabawki Ale mój WIktor to jest raczej grzeczny i spokojny i jemu niewiele trzeba żeby go zainteresować Ja na początku też chciałam tą mate co ty bo uważałam żę jest przesłodka ale potem tak jakoś wyszło że tżt zamówił Rainforesta no i tak już zostało. W matach FP jest taki tryb zabawy gdzie muzyka się włącza jak dziecko poruszy matą i Wiki to ostatnio też odkrył i kopie sobie w żyrafe i mu muzyczka leci. Poza tym baterie które tam są to działąją od początku jak kupiliśmy mate czyli jakieś 6 miesięcy a i muzyczki są takie że nawet można wytrzymać słuchająć je przez cały czas. Nie wiem czy Ci to coś pomoże ale podobno ta mata jest następcą rainforesta więc pewnie działanie ma podobne

Domi mnie się też bardzo podoba kolorek Twojej spacerówki

Mamrotko my na szczepienie idziemy 21 i ja też już mam ciary ja sobie o tym płaczu pomyślę. TYm bardziej że ja nie przyzwyczajona jak mi dziecko płacze to już wogóle jest dla mnie mega stres

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 10:21   #3605
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

śpi sobie mój kurczaczek kochany...na razie jest dobrze

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
\
a mnie już 2 noce z rzędu śniło się, że Nili wyszły zęby
chyba już strasznie nie mogę się tego doczekać skoro aż po nocach mi się to śni
ja mam tak samo i codziennie po kilka razy oglądam bużkę czy coś się tak zmienia
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 10:35   #3606
elalank
Zadomowienie

heloł

moje dziecko postanowiło dziś wstać o 5: 30
no ale cóż, tak się zaśmiewała w łóżeczko, ze jakoś z TZem nie moglismy być nawet źli, tylko wstaliśmy i piliśmy pyszna kawusie z ekspresu, który w końcu dostaliśmy od ciotki na zaległy prezent ślubny

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
na facebooku profil szerlok.pl uklada rozne konkursy i pierwsze 5 osob ktore odpowie prawidlowo wygrywa
a jak mam wyszukać to na FB?
bo ja tylko farmę tam uprawiam i za bardzo jeszcze nie kumam jak się tam mam poruszać

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze Wam chciałam napisać że przedwczoraj wieczorem zamówiłam Wikiemu body z krókim rękawem i dziś już przyszły. Są naprawde przesłodkie i niedrogie. Byłam w szoku że tak szybko odesłali.

Jakby któraś chciała to daje link:

http://www.allegro.pl/item1011385735...szki_7pak.html
fajne muszę tez kupić, bo juz nie mamy rzeczy. Tak zawsze mieliśmy jakis zapas większych rzeczy a teraz musimy na bieżąco kupować

Cytat:
Napisane przez agapiw14 Pokaż wiadomość
Witam, jestem mamą 6-cio miesięcznego Bartka (urodził się 2 listopada). Od 3 tygodni zmagamy się z "wewnętrznym" katarkiem. Używamy Streimar baby i aspiratora i nic, pomaga na chwilę. Lekarz stwierdził, że narazie nie ma się czym martwić Najgorzej jest w nocy, mały budzi się z płaczem, bo nie może oddychać przez nos i cały czas bulgocze mu gdzieś głęboko w nosku.
Przepraszam, że tak pozwoliłam sobie na wtargnięcie na Wasz wątek, ale może któraś z Was ma jakąś skuteczną metodę na takie katarzysko.
witaj
mi tylko przychodzi nawilżanie i wyciąganie kataru fridą, nic więcej chyba nie da się zrobić. W dzień można nosić na rękach lub na brzuszku dużo kłaść dziecko

Cytat:
fajnie, ze Ci sie ten podoba kolor taki jak na zdjeciu. A ja juz prawie mialam zamawiac tamten. Dobrze, ze sie wtrzymalam

fajny wózek
Domi, a już go masz w domu?? daj znać jaki jest i jaki to model, bo ja tez myślę o zakupie jeszcze jednej spacerówki

a to ostrzeżenie, to myślisz, ze ktoś podkablował? czy jak? oni sami tak przeglądają wątki i wyłapują jak coś jest nie tak?
ale w klubie możecie prosić o kliki??

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
witajcie

za nami ciężka noc.. Mała nam wymiotowała 2 razy ale tak strasznie.. czegoś takiego jeszcze nie było.. łóżeczko zalała i prawie nam się zakrztusiła tymi wymiocinami - to jeszcze wczoraj wieczorem jak byliśmy z Tz,em pod prysznicem - usłyszeliśmy że coś jest nie tak i on bieusiem do małej a ona leżała i nie mogła oddychać!!! tak więc całą noc przy niej czuwałam czy historia będzie się powtarzać.. na szczęście dziś już jest dobrze. nie wiem co to było.. nie jadła nic nowego.. temperatury też nie miała... mam nadzieję tylko że to taki pierwszy i ostatni raz bo tyle strachu co się najadłam... uuughhhhh...

a dziś czeka nas ciężki dzień bo mamy duuużo zakupów do zrobienia bo jutro przyjeżdżają na noc goście - rodzeństwo tz'a - 7 osób a w niedziele dołączają dziadki i moje rodzeńtwo bo robimy imieniny Oli (które wypadają we wtorek, ale żeby next weekend mieć wolny to robimy wszytko razem.. oj bedzie sie działo.. oby tylko humor małej dopisał
oj, biedactwo, to musieliście się wystraszyć. Mi tez raz Olka tak zwymiotowała, że wszystko było mokre, całe łóżeczko, tyle ze zobaczyłam to dopiero nad ranem. Już miałam wizję, że mogła się udusić tymi wymiocinami!

My też mamy imieniny 18 maja tak fajnie akurat po pół roku wypadają
to udanej imprezki życzę

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
my wlasnie wrocilismy ze szczypienia, mala tak plakala bidulka ze mnie serce bolalo wazy 8500 i mierzy 73cm wiec mala kluseczka z niej jest mamy przechodzic juz na mleko 2 bo Gabi jest duza i jej juz jedynka moze nie wystarczac no i wit D mam podawac juz tylko 2xtyg ale zadnych innych witamin nam nie kazali brac, ani wit c ani nic innego, a ja przez ten placz malej juz zapomnialam zapytac o tych witaminach spi moje dziecie i pora jedzenia jest juz przeszla i nie wiem czy przez sen jej teraz butli nie dac ale jak sie obudzi to bedzie dyskoteka

w ogole jestem bardzo niezadowolona dzisiejsza wizyta nic sie kopletnie nie dowiedzialam ani o tym czy mamy sie zabrac za gluten
no pięknie waży!

a właśnie z ta witaminą D- jak się daje juz tylko sztuczne mleko to nie dawać jej codziennie???????

a moja lekarka kazała się wstrzymać z podawaniem glutenu, ze względu na to że olka jest małym klopsikiem. powiedziała, ze ja tylko jeszcze bardziej utuczy

i załączam zdjęcie Olki bo akurat mam je na pulpicie

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 10:35   #3607
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Wczoraj siedziałam na allegro i szukałam prezentu dla Wikiego na roczek Znalazłam dwa które kosztują razm 500 zł i oświadczyłam tżtowi że od dziś na to zbieramy

Aniulko trzymam kciuki za Agusię Napewno będzie wszystko dobrze Pisałaś wczoraj o tanim sklepie miałaś na myśli Markusie w Wodzisłąwiu?? Bo ja tam pare razy byłam i mają różne ceny jedne droższe drugie tańsze no chyba że masz coś innego na oku.

no o Markusi pisałam byłam tam wczoraj i normalnie szalałam między tymi pułkami
porównywałam ceny z cenami z allegro i praktycznie wszystko co znalazłam a mnie ciekawiło to było tańsze oczywiście są też drogie zabawki różne różniaste co faktycznie sa fajne i mi się podobają ale sobie na takie niestety nie pozwolę
ale na pewno będę tam częstszym gościem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 10:37   #3608
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie

Ja juz dzis po pracy jestem tak mi teraz brakuje czasu ze masakra kompa nie mam kiedy wlaczyc, albo praca, albo budowa i tak mi leci. Teskno mi za tymi czasami co siedzialam z Kamilka w domku

Lece was nadobi bo Kamilka spi to moze uda mi sie cos poczytac co tamu was nowego

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 10:39   #3609
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Muszę Wam pokazać moją "damę"...
Piękna poza

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczyny.. Elus, Tarasiu, Brombi najgorsze a moze najlepsze jest to ze kobieta nie podala mi nazwy tego co podejrzewa ze mogobybyc problemem a ze jest to bardzo zadkie kazala sie nie przejmowac.. mowila cos o cieciu szabla. obejrzala mu plecki i brzuszek..

obydwaj chlopcy jako pamiatke z nad morza przywiezli katar wiec wycieram gluty..

a dzis po raz pierwszy w zyciu sprobowalam kaszanke dziwne..
Trzymam kciuki, żeby to jednak nie było nic poważnego. Poza tym co to za lekarka, że żadnych konkretów nie podała, Ciebie tylko nastraszyła.
Witam w katarkowym klubie, też walczymy z glutami.
Pierwszy raz w życiu?? I jak wrażenia?

Cytat:
Napisane przez agapiw14 Pokaż wiadomość
Witam, jestem mamą 6-cio miesięcznego Bartka (urodził się 2 listopada). Od 3 tygodni zmagamy się z "wewnętrznym" katarkiem. Używamy Streimar baby i aspiratora i nic, pomaga na chwilę. Lekarz stwierdził, że narazie nie ma się czym martwić Najgorzej jest w nocy, mały budzi się z płaczem, bo nie może oddychać przez nos i cały czas bulgocze mu gdzieś głęboko w nosku.
Przepraszam, że tak pozwoliłam sobie na wtargnięcie na Wasz wątek, ale może któraś z Was ma jakąś skuteczną metodę na takie katarzysko.
My stosujemy sterimar, aspirator frida i kropelki do noska homeopatyczne Euphorbium. Dużo leżenia na brzuszku i noszenia. Nie wiem jak dla mnie, to trochę za długo 3 tygodnie, ja poszłabym do innego lekarza.

Cytat:
... dziewczyny jeszcze proszę o rade,
chciałam Lence kupić drugą matę bo ta z Tiny Love obrzydliwie różowa najwyraźniej się memu dziecku znudziła, ta mata nie ma nic edukacyjnego, wszytskie barwy zlewają sie w jeden wielki róż, zabawki wiszące tez różowe :/
z całą moją miłością do tego koloru.... mata jest przesadzona!

i myślałam o takiej -
Ja mam obrzydliwie różową matę, ale Alicji się nie znudziła, zresztą już od półtora miesiąca ma zdjęte pałąki i mata służy jako mata do zabawy.
A Rainforest ma moja szwagierka, mata sprawdziła się świetnie u małego. Bardzo lubił tego misia, a poza tym mata jest bardzo wytrzymała.

Cytat:
witajcie

za nami ciężka noc.. Mała nam wymiotowała 2 razy ale tak strasznie.. czegoś takiego jeszcze nie było.. łóżeczko zalała i prawie nam się zakrztusiła tymi wymiocinami - to jeszcze wczoraj wieczorem jak byliśmy z Tz,em pod prysznicem - usłyszeliśmy że coś jest nie tak i on bieusiem do małej a ona leżała i nie mogła oddychać!!! tak więc całą noc przy niej czuwałam czy historia będzie się powtarzać.. na szczęście dziś już jest dobrze. nie wiem co to było.. nie jadła nic nowego.. temperatury też nie miała... mam nadzieję tylko że to taki pierwszy i ostatni raz bo tyle strachu co się najadłam... uuughhhhh...

a dziś czeka nas ciężki dzień bo mamy duuużo zakupów do zrobienia bo jutro przyjeżdżają na noc goście - rodzeństwo tz'a - 7 osób a w niedziele dołączają dziadki i moje rodzeńtwo bo robimy imieniny Oli (które wypadają we wtorek, ale żeby next weekend mieć wolny to robimy wszytko razem.. oj bedzie sie działo.. oby tylko humor małej dopisał
Mam nadzieję, że nic takiego się więcej nie powtórzy!

My w środę mieliśmy dzień wyjazdowy, byliśmy u ortopedy i neurologa. Z bioderkami wszystko dobrze, mamy teraz się stawić jak Ala zacznie chodzić na ocenę chodu.
U neurologa wszystko super, asymetria jest, ale minimalna i trzeba się mocno przyjrzeć, żeby coś zauważyć. Pani neurolog wzięła Alę za 8 miesięczne dziecko Mała dobrze się rozwija i nawet trochę do przodu jest, więc jestem super spokojna i szczęśliwa (tfu tfu).
Poza tym Alicja zaczęła śpiewać sobie takim cienkim głosikiem i zaczęła dźwigać pupę do góry Siedzi już prawie samodzielnie, czasem się jej jeszcze kiwnie i wtedy ma taką zdziwioną minę.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 10:45   #3610
zebra666
Zakorzenienie

Super, że wizyty lekarskie się udały

Elalank jaka Olka już duża! Leci ten czas jak szalony

A to mój Skarbek - kiepskoa jakość, bo telefonem ale tak fajnie leżał na zabawce Marudny dziś i śpi co godzinę po 20-40 minut... Co za dzień.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 10:49   #3611
martaN23
Zadomowienie

czemu moja jeszcze nie siedzi nooo
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 11:07   #3612
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Revenne, Zebra zdjecia cudne

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Spokojnie Martus bedzie siedziec, doczekasz sie

Aniołek[*]
Stary 2010-05-14, 11:27   #3613
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
no pięknie waży!

a właśnie z ta witaminą D- jak się daje juz tylko sztuczne mleko to nie dawać jej codziennie???????

a moja lekarka kazała się wstrzymać z podawaniem glutenu, ze względu na to że olka jest małym klopsikiem. powiedziała, ze ja tylko jeszcze bardziej utuczy

i załączam zdjęcie Olki bo akurat mam je na pulpicie
Olcia cudna jaka kiecka
My wit D bierzemy prawie od poczatku 3xtyg bo mala ma male
ciemiaczko i zeby za szybko nie zaroslo A teraz to kazala nam rac 2xtyg bo raz ze ciemiaczko ladnie zarasta a dwa mala ma czasami kupki takie zbite i to podobno od tej wit D tak jest
Skoro taki numer z tym glutenem to moze i my dlatego sie wstrzymujemy ze mala jest takim pulpecikiem zadzwonie jeszcze do pediatry i sie dopytam

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
My w środę mieliśmy dzień wyjazdowy, byliśmy u ortopedy i neurologa. Z bioderkami wszystko dobrze, mamy teraz się stawić jak Ala zacznie chodzić na ocenę chodu.
U neurologa wszystko super, asymetria jest, ale minimalna i trzeba się mocno przyjrzeć, żeby coś zauważyć. Pani neurolog wzięła Alę za 8 miesięczne dziecko Mała dobrze się rozwija i nawet trochę do przodu jest, więc jestem super spokojna i szczęśliwa (tfu tfu).
Poza tym Alicja zaczęła śpiewać sobie takim cienkim głosikiem i zaczęła dźwigać pupę do góry Siedzi już prawie samodzielnie, czasem się jej jeszcze kiwnie i wtedy ma taką zdziwioną minę.
Dobrze ze z Ala wszystko ok A jak slicznie wyglada

Cytat:
Super, że wizyty lekarskie się udały

Elalank jaka Olka już duża! Leci ten czas jak szalony

A to mój Skarbek - kiepskoa jakość, bo telefonem ale tak fajnie leżał na zabawce Marudny dziś i śpi co godzinę po 20-40 minut... Co za dzień.

slodziak

Kate zazdroszcze nieplaczliwego dziecka moja nonstop cos chce i cos jej nie pasuje i placz u nas na porzadku dziennym jest niestety i w ogole mala moja est wymagajacym dzieckiem, caly czas jej poswiecam i wieczorem jak usypia ja tez padam na pysk

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

xpresjo mam paczki hippa i chyba gdzies mam taka tabelke jaka wkleilas

u nas tak leje ze masakra i jak ja mam mala dzis uspic ona mi w dzien w lozeczku nie zasnie w zyciu moze wezme ja do wozka i tak sprobuje oszukac

Domi, fajny tem wozeczek, gdzie kupilas, moglabys wkleic linka? mamy spacerowke ale jest cieeeeeeeeeeeeeeeeeeezkaa aaaaaaaaaaaaaaaa i duzo miejsca w samochodzie zajmuje i tez mysle nad czyms zeby kupic tylko ze na moje tereny to terenowke musze kupowac zeby po lakach smigac
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:38   #3614
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie
Paulina leży sama w kojcu i się sama do siebie śmieje i gada...
Już dwa dni kupki nie było, teraz leci trzeci dzień, a dostaje jabłuszka troszkę... Pewnie to od tego kleiku co poprzednio próbowaliśmy...

Śliczne dzieciaczki widziałam na zdjęciach

Cytat:
za nami ciężka noc.. Mała nam wymiotowała 2 razy ale tak strasznie.. e
Bidulka... Mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze...
Stary 2010-05-14, 11:54   #3615
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

cześć dziś!!!

zaraz wam tu powypisuje ahy i ohy dla Waszych pieknych dzieci, ale najpierw muszę cyca iść wystawić.... bo jęki

aha - pochwalę się,że JA ZĄBKUJĘ wyrasta mi górna 8...
ale boli, nic nie mogę jeść ani żuć.....
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:57   #3616
xpressja
Zadomowienie

a ja też siedzę

Stary 2010-05-14, 12:02   #3617
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
a ja też siedzę

uuu łał niezle

ja mojej jeszcze sie boje sadzac

Pinky to podkradnij corci gryzaczka

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

Domi, fajny tem wozeczek, gdzie kupilas, moglabys wkleic linka? mamy spacerowke ale jest cieeeeeeeeeeeeeeeeeeezkaa aaaaaaaaaaaaaaaa i duzo miejsca w samochodzie zajmuje i tez mysle nad czyms zeby kupic tylko ze na moje tereny to terenowke musze kupowac zeby po lakach smigac
zamowilam wczoraj wiec pewnie w przyszlym tyg przyjdzie:
http://allegro.pl/item1026504762_woz...ylka_0_zl.html

wszytskie Malutkie slodkie: Mamrotki, Eli i Xpresji prawdziwe damy

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-14 o 12:03
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 12:03   #3618
xpressja
Zadomowienie

domi, ona sie rwie do siadania! jak tylko podaje jej rączki jak leży to ona chwyta i się dźwiga,
a jak już zasiądzie to cała przeszczęśliwa !
Oczywiście nie robimy tego często

właśnie czytam w "Pierwszym Roku z Życie Twojego Dziecka" że pod koniec 5go miesiaca dziecko potrafi siedzieć bez podparcia, opierając się na rękach , także chyba możesz Polince pozwolić oglądać świat z innej perspektywy

słuchajcie u mnie jest 10 st. i leje... jest środek maja! czy tam "na górze" o tym nie wiedzą ?!?!?!

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-05-14 o 12:09
Stary 2010-05-14, 12:18   #3619
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Moze warto sie postarac o drugiego potomka? a kiedy planujesz druga dzidzie?
fajnie, ze Ci sie ten podoba kolor taki jak na zdjeciu. A ja juz prawie mialam zamawiac tamten. Dobrze, ze sie wtrzymalam
hyh ja jestem po CC wiec tak szybko nie moge planowac drugiego dzidzia:P planuje za rok w lutym tak zeby urodzil sie tak jak fifi pazdziernik/listopad

a co do wozka to dobrze ze sie wstrzymalas bo ten jest prze swietny

Cytat:
Agusia_a9 na Twoim miejscu do apteki bym leciala)) a nóż proroctwo??

dziewczyny chce kupic jakis drobny prezent dla coreczki znajomych (jest troche mlodsza od naszych pociech, ale przeciez dorosnie. i nie wiem czy wybrac:
http://allegro.pl/item1034310207_sas...k_dzwieki.html
http://allegro.pl/item1038236495_tin...czkowania.html <--- tego wariata moja Majucha ma i go baaardzo KOCHA
http://allegro.pl/item1035326713_bac..._maluszka.html
wes wes lepiej nie zreszta nie ma raczej chyba mozliwosci ?:P a jesli chodzi o zabawke to zdecydowanie nr 2

Cytat:
jak była na nk, to pewnie do nas też zaglądała
tylko może weny albo czasu nie miała na pisanie
no nie wiem napisalam do niej zobaczymy co mi odpisze

Cytat:

Lenka jezdzi w spacerówce ale na płasko, czasami podnosze do takiej pół siedzącej pozycji,
ona generalnie bardzo rwie sie do siadania! i do stania!
Gondola zrobiła się mała... a spacerówke mam Teutonii i też jest bardzo ciężka, wygodna zwrotna, super ja sie prowadfzi, mała zadowolona świat ogląda... ale ten cieżar!
uwielbiam szary kolor a jeszcze w polaczeniu z rozem .. oh ah jak bede miala kiedys corcie to urzadze jej pokoj wlasnie w tych kolorkach

Cytat:
i myślałam o takiej -
mhm nie mam takiej ale bardzo mi sie podoba

Cytat:
witajcie

oj kiepska noc za wami.. fifikowi tez sie nie raz zdarzy zwymiotowac.. podczas snu zdarzylo sie raz.. to byl taki wielki ptzerazliwy ogromny krzyk i zaczal wymiotowac.. dobrze ze na czas dolecialam bo nie wiem co by sie stalo.. w wypadku fifika tak sie dzieje jak za duzo zje..

Cytat:
No i mój robalek pierwszy raz skonsumował stopę Wykorzystał okazje jak mu pupkę wycierałam i zaatakował stópkę
hihi gratulujemy skonsumowania stopki:d na pewno byla pyszniasta

dzisiejsza noc jak zwykle do bani.. Fifi sie normalnie zuca po calum lozeczku w nocy.. jak usnie o 21 to do 3/4 jst ok ale pozniej to masakra ciagle z jednego boku na drugi potmem spowrote i tak wkolko.. i placze ciagle przez sen.. dzisiaj sal ze mna zebym go miala blizej zebym mogla go szybciej uspokoic zanim zdazy sie rozedrzec..

Juz prawie umie sam siedziec troche sie jeszcze chwieje ale z dnia na dziec zoraz dluzej udaje mu sie utrzymac prosta postawe

obudzil sie dzisiaj o 7:30 i zasnal dopiero teraz.. tak sie wymeczym ze zasnal w lozeczku po sekundzie bez ani jednego odglosu protestytu

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 12:31   #3620
zebra666
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Ale Wasze maluchy super siedzą! Mój też się dźwiga jak tylko poda mu się rączki ale nie pozwalam mu za często, ma 4,5 miesiąca to niech trenuje spokojnie

Stary 2010-05-14, 13:45   #3621
asioczka
Zadomowienie

mamrotka wspolczuje szczepienia. dla mnie to zawsze duze przezycie oj oj. Malutka pieknie wazy i mierzy rosnie dziewczyna
ja tez mam tak, ze nie wypytam sie o to, co mnie interesuje, bo jestem za bardzo szczepieniem zestresowana. a nasza pediatra raczej sie ogranicza do tego, ze zbada, zmierzy, zwazy, costam se popisze u siebie w zeszyciku i gada, ze wszystko ok i mala sie ladnie rozwija. i jaka to ona czysta rodzina TZta :P (bo wszystkie 3 siostry TZta chodzily do niej jako dzieci i twierdzi, ze pamieta;], a ze do mnie nie podobna nic a nic :P kiedys mnie zabila tesktem "jak to mozliwe, ze dziecko z mamy wychodzi, a nic a nic do niej nie podobne". no myslalam, ze tam padne!

katekatee pokazuj jakie te prezenty! i jeszcze trzeba pomyslec nad Dniem Dziecka, bo juz niedlugo

a skoczek jest ulubiony, zaraz po misku- przytulasku (taki płaski jak nalesnik jest, tylko glowke ma normalna i lapki Maja bez niego nie usnie).

lucky1910
ciesze sie, ze juz w porzadku. a my zaliczylismy trzydniowke, wczoraj goraczki brak, a dzis pojawila sie drobna wysypka.

elalank jaka farme??? ja tez chce!!! moze chociaz wirtualnie sie spelnie w moim zawodzie hihi
a zdjecie normalnie

Ravenne super, ze wszystko ok. Ale Alusia piekna! i jak sobie siedzi

zebra666 Twoj Skarbek zawsze mnie rozwala swoimi minkami
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
moja tez nie. tylko sie podciaga. a u mnie w knidze pisza, ze dziecko siada, w wieku okolo 7,5 miesiaca;] wiec jeszcze czas.

pinky_deer moze zapodaj bobodent

xpressja sprawdz sobie prognoze na pogodynka.pl. ma byc jeszcze gorzej!

a dzieki za odpowiedzi a propos zabawek- oczywiscie kupilam skoczka i taki gryzaczek
http://www.allegro.pl/item1015427027...a.html#gallery

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
a ja też siedzę
ale siedzi ladnie!!! moja starsza miesiac, a tak nie umie ;]

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-05-14 o 13:41
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:55   #3622
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

A u mnie burza idzie, pada strasznie i grzmi kiedy w koncu bedzie pogoda

Aniołek[*]
Stary 2010-05-14, 14:33   #3623
belladonna78
Raczkowanie

Ja tylko na chwilkę, bo muszę coś porobić i uciekać na dwór (dopierooo)
Pinky_deer - gratuluję uwolnienia malutkiej od lekarzy!

Agusia - a pytałaś lekarza czy niemowlę może schudnąć, w sumie sporo? fakt, że był naprawdę ciężki

Ja nie tęsknię za brzuchem, pewnie przez to że pod koniec to już masakra była z rwą kulszową no i rodzenie 16 dni po terminie na psychę mi ostro siadło... ale może kiedyś zatęsknię

Kropko - trzymam kciuki za Adusia, żeby to nie było nic poważnego

Lucky, o rety co za paskudne przeżycie. Mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy. Może malutka za dużo zjadła?

Kate, a co chcesz Wikiemu kupić ? pokaż, co wybrałaś

A ja tak tylko cichutko przypominam, że mój synek dzisiaj 4 miesiące skończył

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:46   #3624
agapiw14
Przyczajenie

Witam, stosujemy już takie metody, oprócz leżenia na brzuchu ponieważ Bartek nadal ulewa pomimo gęstszych pokarmów. Może to być też alergia, odstawiliśmy teraz kaszkę malinową z powodu wysypki na czole jak nie przejdzie to zmiana mleka nas czeka. Drażni mnie postawa lekarza już drugiego u którego byliśmy.
agapiw14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:52   #3625
zebra666
Zakorzenienie

Bella gratulacjesto lat dla maluszka

Asioczka dziękuję

Stary 2010-05-14, 15:57   #3626
katekatee
Zadomowienie

Dziewczyny a wy w taką okropną zimną i deszczową pogodę wychodzicie z maluszkami

Maluszki przesłodkie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

no o Markusi pisałam byłam tam wczoraj i normalnie szalałam między tymi pułkami
porównywałam ceny z cenami z allegro i praktycznie wszystko co znalazłam a mnie ciekawiło to było tańsze oczywiście są też drogie zabawki różne różniaste co faktycznie sa fajne i mi się podobają ale sobie na takie niestety nie pozwolę
ale na pewno będę tam częstszym gościem
My też jak tam raz byliśmy to 200zł poszło w półgodzinki.... ja to bym tak mogła i cały dzień spędzieć ale wtedy by chyba z 2000 nie wystarczyły
My też mamy tego owoca z TL jabłko ale Wiki średnio zainteresowany. A ty co kupiłaś??

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Kate, a co chcesz Wikiemu kupić ? pokaż, co wybrałaś

mój synek dzisiaj 4 miesiące skończył
Oczywiście stooooo latek i zdróweczka:ro za:

Cytat:

katekatee pokazuj jakie te prezenty! i jeszcze trzeba pomyslec nad Dniem Dziecka, bo juz niedlugo

A i dziewczyny błagam nie piszcie że Wasze dzidzi nie umie tego czy tamtego bo każe jest inne. Ja bym chyba musiałą oszaleś z przejmowania że mój WIki to jest takim dzieckiem że żeby się obrucić to już go musi coś tak bardzo, bardzo, bardzo zainteresować że ja już nie mam słów. Jemu wystarczy jak gra muzyczka i święcą światła na macie i ewentulanie czasem obruci się na bok żeby sobie coś siegnąć, a jak coś jest już dalej to po prostu sobie odpuszcza i grzecznie leży. I potrafi tak nawet z godzinę-dwie leżeć. Coś tam podje, w coś pokopie i tyle. Z siadaniem też jesteśmy w tyle bo o ile z podpórką nieźle mu idzie to bez jest totalna klapa. Mówić też za bardzo nie mówi. On nawet nie płacze, ja jego łzy widziałam raz na szczepieniu i taka byłam zaskoczona że zamiast go ubierać to patrzałam jak mu lecą I co mam być załamana że moje ciecko jest leniuszkiem czy się cieszyć że grzeczne Także naprawde nie ma sensu się tak przejmować bo prędzej czy później i tak się wszystko wyrówna. Się rozpisałąm

A zabawki to takie:

http://allegro.pl/item1026801731_akt...ce_stolik.html

http://www.allegro.pl/item1026528969...olory_bon.html

A na dzień dziecka nie ma pomysłów. Ktoś coś ma??

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2010-05-14 o 15:59
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:25   #3627
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

bellla sto lat dla synka

Aniołek[*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 16:27   #3628
xpressja
Zadomowienie

katee, ten stoliczek jest super! tez planuje kupić go dla Lenki

bella, najlepszego dla małego solenizanta!

Stary 2010-05-14, 16:29   #3629
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
A i dziewczyny błagam nie piszcie że Wasze dzidzi nie umie tego czy tamtego bo każe jest inne.
popieram w 100%
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:36   #3630
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
domi, ona sie rwie do siadania! jak tylko podaje jej rączki jak leży to ona chwyta i się dźwiga,
a jak już zasiądzie to cała przeszczęśliwa !
Oczywiście nie robimy tego często

właśnie czytam w "Pierwszym Roku z Życie Twojego Dziecka" że pod koniec 5go miesiaca dziecko potrafi siedzieć bez podparcia, opierając się na rękach , także chyba możesz Polince pozwolić oglądać świat z innej perspektywy

słuchajcie u mnie jest 10 st. i leje... jest środek maja! czy tam "na górze" o tym nie wiedzą ?!?!?!

Moja Lenka jest 3 dni starsza od twojej i też strasznie się rwie do siedzenia, jak leży to sama prawie do siadu się podnosi. Ostatnio mówiłam o tym z naszą rehabilitantką i ona powiedziała żeby jeszcze nie sadzać dziecka, że jeszcze za słabe mięśnie kręgosłupa i jeszcze ma czas.
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości