|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
![]() |
#3602 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
widać ?
oooo nawet mój włos się załapał na zdjęcie... uuups przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() coś tam do nich wymachuję rękami łapie je ale jeszcze nie popróbowała ich smaku hehe a nie mogę się doczekać bo to tak fajnie wygląda ![]() ale znów jak leży w łóżeczku to stópki położy na szczebelki i spaceruje po nich a jak leży na boczku to zagląda przez szczebelki śmieje się łapie rączkami za szczebelki i dzwiga się leżąc na tym boczku ![]() musimy po mału chyba obniżyc łóżeczko bo za mocno się tak podnosi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Domi mnie się też bardzo podoba kolorek Twojej spacerówki ![]() Mamrotko my na szczepienie idziemy 21 i ja też już mam ciary ja sobie o tym płaczu pomyślę. TYm bardziej że ja nie przyzwyczajona jak mi dziecko płacze to już wogóle jest dla mnie mega stres ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Rozeznanie
|
śpi sobie mój kurczaczek kochany...na razie jest dobrze
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | ||||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() moje dziecko postanowiło dziś wstać o 5: 30 ![]() no ale cóż, tak się zaśmiewała w łóżeczko, ze jakoś z TZem nie moglismy być nawet źli, tylko wstaliśmy i piliśmy pyszna kawusie z ekspresu, który w końcu dostaliśmy od ciotki na zaległy prezent ślubny ![]() Cytat:
bo ja tylko farmę tam uprawiam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mi tylko przychodzi nawilżanie i wyciąganie kataru fridą, nic więcej chyba nie da się zrobić. W dzień można nosić na rękach lub na brzuszku dużo kłaść dziecko Cytat:
fajny wózek ![]() Domi, a już go masz w domu?? daj znać jaki jest i jaki to model, bo ja tez myślę o zakupie jeszcze jednej spacerówki a to ostrzeżenie, to myślisz, ze ktoś podkablował? czy jak? oni sami tak przeglądają wątki i wyłapują jak coś jest nie tak? ale w klubie możecie prosić o kliki?? Cytat:
My też mamy imieniny 18 maja ![]() ![]() to udanej imprezki życzę ![]() Cytat:
a właśnie z ta witaminą D- jak się daje juz tylko sztuczne mleko to nie dawać jej codziennie??????? a moja lekarka kazała się wstrzymać z podawaniem glutenu, ze względu na to że olka jest małym klopsikiem. powiedziała, ze ja tylko jeszcze bardziej utuczy ![]() i załączam zdjęcie Olki ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no o Markusi pisałam ![]() ![]() porównywałam ceny z cenami z allegro i praktycznie wszystko co znalazłam a mnie ciekawiło to było tańsze ![]() ![]() ale na pewno będę tam częstszym gościem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Ja juz dzis po pracy jestem ![]() ![]() Lece was nadobi bo Kamilka spi to moze uda mi sie cos poczytac co tamu was nowego ![]()
#3609 | ||||
Raczkowanie
|
Piękna poza
![]() Cytat:
![]() Witam w katarkowym klubie, też walczymy z glutami. Pierwszy raz w życiu?? I jak wrażenia? Cytat:
Cytat:
A Rainforest ma moja szwagierka, mata sprawdziła się świetnie u małego. Bardzo lubił tego misia, a poza tym mata jest bardzo wytrzymała. Cytat:
My w środę mieliśmy dzień wyjazdowy, byliśmy u ortopedy i neurologa. Z bioderkami wszystko dobrze, mamy teraz się stawić jak Ala zacznie chodzić na ocenę chodu. U neurologa wszystko super, asymetria jest, ale minimalna i trzeba się mocno przyjrzeć, żeby coś zauważyć. Pani neurolog wzięła Alę za 8 miesięczne dziecko ![]() Poza tym Alicja zaczęła śpiewać sobie takim cienkim głosikiem i zaczęła dźwigać pupę do góry ![]() ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Super, że wizyty lekarskie się udały
![]() Elalank jaka Olka już duża! Leci ten czas jak szalony ![]() A to mój Skarbek - kiepskoa jakość, bo telefonem ale tak fajnie leżał na zabawce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zadomowienie
|
czemu moja jeszcze nie siedzi nooo
![]()
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Revenne, Zebra zdjecia cudne
![]() ![]() ![]() Spokojnie Martus bedzie siedziec, doczekasz sie ![]()
#3613 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My wit D bierzemy prawie od poczatku 3xtyg bo mala ma male ciemiaczko i zeby za szybko nie zaroslo ![]() ![]() Skoro taki numer z tym glutenem to moze i my dlatego sie wstrzymujemy ze mala jest takim pulpecikiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
slodziak ![]() Kate zazdroszcze nieplaczliwego dziecka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- xpresjo mam paczki hippa i chyba gdzies mam taka tabelke jaka wkleilas ![]() u nas tak leje ze masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domi, fajny tem wozeczek, gdzie kupilas, moglabys wkleic linka? mamy spacerowke ale jest cieeeeeeeeeeeeeeeeeeezkaa aaaaaaaaaaaaaaaa i duzo miejsca w samochodzie zajmuje i tez mysle nad czyms zeby kupic ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Paulina leży sama w kojcu i się sama do siebie śmieje i gada... Już dwa dni kupki nie było, teraz leci trzeci dzień, a dostaje jabłuszka troszkę... Pewnie to od tego kleiku co poprzednio próbowaliśmy... Śliczne dzieciaczki widziałam na zdjęciach ![]() Bidulka... Mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze...
#3615 |
Raczkowanie
|
cześć dziś!!!
zaraz wam tu powypisuje ahy i ohy dla Waszych pieknych dzieci, ale najpierw muszę cyca iść wystawić.... bo jęki aha - pochwalę się,że JA ZĄBKUJĘ ![]() ale boli, nic nie mogę jeść ani żuć..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
a ja też siedzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
uuu łał ![]() ![]() ja mojej jeszcze sie boje sadzac ![]() Pinky to podkradnij corci gryzaczka ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/item1026504762_woz...ylka_0_zl.html wszytskie Malutkie slodkie: Mamrotki, Eli i Xpresji ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-14 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
domi, ona sie rwie do siadania! jak tylko podaje jej rączki jak leży to ona chwyta i się dźwiga,
a jak już zasiądzie to cała przeszczęśliwa ! Oczywiście nie robimy tego często ![]() właśnie czytam w "Pierwszym Roku z Życie Twojego Dziecka" że pod koniec 5go miesiaca dziecko potrafi siedzieć bez podparcia, opierając się na rękach , także chyba możesz Polince pozwolić oglądać świat z innej perspektywy ![]() słuchajcie u mnie jest 10 st. i leje... jest środek maja! czy tam "na górze" o tym nie wiedzą ?!?!?! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-14 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do wozka to dobrze ze sie wstrzymalas bo ten jest prze swietny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzisiejsza noc jak zwykle do bani.. Fifi sie normalnie zuca po calum lozeczku w nocy.. jak usnie o 21 to do 3/4 jst ok ale pozniej to masakra ciagle z jednego boku na drugi potmem spowrote i tak wkolko.. i placze ciagle przez sen.. dzisiaj sal ze mna zebym go miala blizej zebym mogla go szybciej uspokoic zanim zdazy sie rozedrzec.. Juz prawie umie sam siedziec ![]() ![]() obudzil sie dzisiaj o 7:30 i zasnal dopiero teraz.. tak sie wymeczym ze zasnal w lozeczku po sekundzie bez ani jednego odglosu protestytu ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ale Wasze maluchy super siedzą! Mój też się dźwiga jak tylko poda mu się rączki ale nie pozwalam mu za często, ma 4,5 miesiąca to niech trenuje spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
mamrotka wspolczuje szczepienia. dla mnie to zawsze duze przezycie oj oj. Malutka pieknie wazy i mierzy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja tez mam tak, ze nie wypytam sie o to, co mnie interesuje, bo jestem za bardzo szczepieniem zestresowana. a nasza pediatra raczej sie ogranicza do tego, ze zbada, zmierzy, zwazy, costam se popisze u siebie w zeszyciku i gada, ze wszystko ok i mala sie ladnie rozwija. i jaka to ona czysta rodzina TZta :P (bo wszystkie 3 siostry TZta chodzily do niej jako dzieci i twierdzi, ze pamieta;], a ze do mnie nie podobna nic a nic :P kiedys mnie zabila tesktem "jak to mozliwe, ze dziecko z mamy wychodzi, a nic a nic do niej nie podobne". no myslalam, ze tam padne! ![]() katekatee pokazuj jakie te prezenty! i jeszcze trzeba pomyslec nad Dniem Dziecka, bo juz niedlugo ![]() a skoczek jest ulubiony, zaraz po misku- przytulasku (taki płaski jak nalesnik jest, tylko glowke ma normalna i lapki ![]() lucky1910 ciesze sie, ze juz w porzadku. a my zaliczylismy trzydniowke, wczoraj goraczki brak, a dzis pojawila sie drobna wysypka. elalank jaka farme??? ja tez chce!!! moze chociaz wirtualnie sie spelnie w moim zawodzie hihi ![]() a zdjecie normalnie ![]() ![]() ![]() Ravenne super, ze wszystko ok. Ale Alusia piekna! i jak sobie siedzi ![]() ![]() ![]() zebra666 Twoj Skarbek zawsze mnie rozwala swoimi minkami ![]() moja tez nie. tylko sie podciaga. a u mnie w knidze pisza, ze dziecko siada, w wieku okolo 7,5 miesiaca;] wiec jeszcze czas. pinky_deer moze zapodaj bobodent ![]() ![]() xpressja sprawdz sobie prognoze na pogodynka.pl. ma byc jeszcze gorzej! ![]() ![]() a dzieki za odpowiedzi a propos zabawek- oczywiscie kupilam skoczka i taki gryzaczek http://www.allegro.pl/item1015427027...a.html#gallery ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- ale siedzi ladnie!!! moja starsza miesiac, a tak nie umie ;]
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-05-14 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
A u mnie burza idzie, pada strasznie i grzmi
![]() ![]()
#3623 |
Raczkowanie
|
Ja tylko na chwilkę, bo muszę coś porobić i uciekać na dwór (dopierooo)
Pinky_deer - gratuluję uwolnienia malutkiej od lekarzy! Agusia - a pytałaś lekarza czy niemowlę może schudnąć, w sumie sporo? fakt, że był naprawdę ciężki ![]() Ja nie tęsknię za brzuchem, pewnie przez to że pod koniec to już masakra była z rwą kulszową no i rodzenie 16 dni po terminie na psychę mi ostro siadło... ale może kiedyś zatęsknię ![]() Kropko - trzymam kciuki za Adusia, żeby to nie było nic poważnego ![]() Lucky, o rety co za paskudne przeżycie. Mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy. Może malutka za dużo zjadła? Kate, a co chcesz Wikiemu kupić ? pokaż, co wybrałaś ![]() A ja tak tylko cichutko przypominam, że mój synek dzisiaj 4 miesiące skończył ![]()
#3624 |
Przyczajenie
|
Witam, stosujemy już takie metody, oprócz leżenia na brzuchu ponieważ Bartek nadal ulewa pomimo gęstszych pokarmów. Może to być też alergia, odstawiliśmy teraz kaszkę malinową z powodu wysypki na czole jak nie przejdzie to zmiana mleka nas czeka. Drażni mnie postawa lekarza już drugiego u którego byliśmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Bella gratulacje
![]() Asioczka dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |||
Zadomowienie
|
Dziewczyny a wy w taką okropną zimną i deszczową pogodę wychodzicie z maluszkami
![]() Maluszki przesłodkie ![]() Cytat:
![]() My też mamy tego owoca z TL jabłko ale Wiki średnio zainteresowany. A ty co kupiłaś?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A i dziewczyny błagam nie piszcie że Wasze dzidzi nie umie tego czy tamtego bo każe jest inne. Ja bym chyba musiałą oszaleś z przejmowania że mój WIki to jest takim dzieckiem że żeby się obrucić to już go musi coś tak bardzo, bardzo, bardzo zainteresować że ja już nie mam słów. Jemu wystarczy jak gra muzyczka i święcą światła na macie i ewentulanie czasem obruci się na bok żeby sobie coś siegnąć, a jak coś jest już dalej to po prostu sobie odpuszcza i grzecznie leży. I potrafi tak nawet z godzinę-dwie leżeć. Coś tam podje, w coś pokopie i tyle. Z siadaniem też jesteśmy w tyle bo o ile z podpórką nieźle mu idzie to bez jest totalna klapa. Mówić też za bardzo nie mówi. On nawet nie płacze, ja jego łzy widziałam raz na szczepieniu i taka byłam zaskoczona że zamiast go ubierać to patrzałam jak mu lecą ![]() ![]() ![]() A zabawki to takie: http://allegro.pl/item1026801731_akt...ce_stolik.html http://www.allegro.pl/item1026528969...olory_bon.html A na dzień dziecka nie ma pomysłów. Ktoś coś ma?? Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-05-14 o 15:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
bellla sto lat dla synka
![]()
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
katee, ten stoliczek jest super! tez planuje kupić go dla Lenki
![]() bella, najlepszego dla małego solenizanta! |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
popieram w 100%
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Lenka jest 3 dni starsza od twojej i też strasznie się rwie do siedzenia, jak leży to sama prawie do siadu się podnosi. Ostatnio mówiłam o tym z naszą rehabilitantką i ona powiedziała żeby jeszcze nie sadzać dziecka, że jeszcze za słabe mięśnie kręgosłupa i jeszcze ma czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.