Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 17:42   #3601
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

ALE Wam zazdroszcze mieszkanek.... nasze się ciągle "robi" i konca nie widac.... no ale chociaz cos sie dzieje.... jeszcze 3 scianki, podłogi, powiesic kaloryferki, rurki, no i malowanie itd.... ło matko.... mam wrazenie ze koniec nigdy nie nastąpi
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:11   #3602
mona_ja
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ALE Wam zazdroszcze mieszkanek.... nasze się ciągle "robi" i konca nie widac.... no ale chociaz cos sie dzieje.... jeszcze 3 scianki, podłogi, powiesic kaloryferki, rurki, no i malowanie itd.... ło matko.... mam wrazenie ze koniec nigdy nie nastąpi
rok temu też tak myślałam, zrobiliśmy mieszkanie ze strychu, nie było tu kompletnie nic tylko jedna duża pusta powierzchnia, więc trzeba było wszystko zrobić od podstaw.Ale to był fajny okres, urządzanie własnego"m"

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:17   #3603
kasiaher
Wtajemniczenie

również napisałam w K dokładnie w WZ
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:25   #3604
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja od samego początku pracuje w przedszkolu na wsi. Moje przedszkole ma kilka oddziałów zamiejscowych, teraz pracuje w jednym z nich i już zauważam różnicę w zachowaniu dzieci i podejściu rodziców. Fakt, że grupa jest mniejsza niż ta poprzednia, ale dzieci o niebo grzeczniejsze. Raz się im powie i słuchają, co naprawdę jest rzadkością.
Są oczywiście minusy takiej pracy, utrudniony dostęp do ofert edukacyjnych jakie posiada miasto, jak chce się pojechać do muzeum czy gdziekolwiek trzeba załatwiać autobus, co niestety kosztuje, ale mimo wszystko wolę małe przedszkola na wsi i jak uda mi się w takim pracować dalej to będę mega szczęsliwa
popieram cie calkowicie.. dzieci sie spokojniejsze nie sa rozwydrzone... szanuja innych..
ehsss...
zycze ci zebys tam zostala jak najdluzej..
Stary 2010-05-06, 18:32   #3605
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć
O rety, ależ dziś pogoda, od rana leje, głowa mnie boli, że hej...ja chcę słonka !!!

a u nas dzisiaj piekna pogoda

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Miałam uskutecznić autoreklamę...czyli maleńka próbka majowej sesyjki, o której wspominałam...a co tam
sliczna sesja
aaa i udanej randki zycze

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
wszystko ok, 9 tydz.+1d, całe 2,15 cm
super

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
biale meble fajne sa nie mam nic przeciwko
fajnie tez na nich wszystko widac

Dziewczyny chcecie sie mi zrzucic na bilet do Polski?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:32   #3606
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
bo w kuchni sie pracuje a nie chucha i dmucha
wyobraz sobie, ze pieczesz placek i nasypujac make na blacie masz same okruszki, kazdy jeden bedzie widac, bedziesz musiala go 10 razy dziennie wycierac, pucowac itp
tak samo jest z indukcyjnymi plytkami
moj znajomy sobie kupil, powiedzial, ze to byl taki blad, ze szok
co ugotuje to musi 15 minut je czyscic inaczej wygladaja jak w chlewie...
ale to jest tylko moje zdanie
Oj nie zgodze sie plyta indukcyjna to super sprawa to wlasnie kuchenki gazowe mozna przeklinac My teraz mamy taka plyte i we wlasnym mieszkanku tez taka chcemyJak cos sie rozleje to raz dwa wycierasz i masz spokoj ,łatwiej zachowac czystosc i garnki nie sa okopcone ,wiecej plusow zdecydowanie

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:37   #3607
kliwia
Zakorzenienie

najgorsze w utrzymaniu i tak sa gazowki z szklana plyta

ja bede miec gazowke ale stalowa. Na gotowanie pradem mnie nie stac i ne umiem gotowac na elektrycznej
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:43   #3608
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:43   #3609
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
martucha goscie beda z roznych stron oddalonych nawet o 50 km, to co maja zostawic auta pod kosciolem i bus ma je odwozic do domu? a nastenego dnia beda sie wracali na nogach po te auta?bo ja to nei wiem jak to bedzie:/
U mnie goście też byli dojeżdżający, ale nie załatwiałam żadnego transportu czy noclegów. Nigdy się nie spotkałam z tym, będąc gościem na weselu, żeby młodych interesowało jak ja dojadę i jak wrócę. Nocleg opłaciłam tylko mojej koleżance, która jechała 150 km, bo w domu swoim nie mogłam jej położyć, bo tam było pełno ludzi. Ale inna koleżanka, która miała 20 km do domu a chciała spać w hotelu płaciła sobie sama. Teściowa kazała nam zamówić autobus, żeby jej rodzina miała wrócić do domu, ale kategorycznie się sprzeciwiliśmy, bo w takim razie moja rodzina dojeżdżająca 100 km tez powinna mieć zapewniony transport. I na koniec wszyscy jakoś dotarli do domów i było ok.

Kliwia ten pierwszy blat bardzo fajny
Stary 2010-05-06, 18:45   #3610
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
rok temu też tak myślałam, zrobiliśmy mieszkanie ze strychu, nie było tu kompletnie nic tylko jedna duża pusta powierzchnia, więc trzeba było wszystko zrobić od podstaw.Ale to był fajny okres, urządzanie własnego"m"
no my własnie tak tez robimy- strych od zera. jedno wielkie pomieszczenie dzielimy na pokoje. zrobilismy schody na zewnatrz, wstawilismy drzwi, wszystko ocieplilismy, sa sufity, wzmocnilismy szczyty, podprowadzony prąd, odpływy itd...a konca nie widac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:51   #3611
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
w Dąbkach

Ja też mojej jeszcze nie sprzedałam, ba nawet jej jeszcze nigdzie nie wystawiłam, a to dlatego, że teraz w maju chcę plener ślubny (tak rok po czasie) a jeszcze nasi znajomi, którzy pobierają się teraz we wrześniu zaproponowali nam wspólny plener, na który pewnie się skusimy i wtedy postaram się sprzedać.
i nad morzem taka super pogoda byla?? kurcze jak zazdroszcze wypadu... mi sie juz urlop tak marzy ze szok... ale nie wiadomo jak z nim bedzie bo tz bez pracy jak znajdzie prace to od razu urlopu nie dostanie, a teraz to ja nigdzie jechac nie moge bo trzyma mnie szkola i zajecia... do tego do 10 lipca mam zajecia ;/ ale juz ustalilam z mezuniem ze jak on nie bedzie mogl jechac to biore moja mamcie nad morze bo dawno nie byla ale nie ma z kim jechac.... a z nami we 3 nie chce bo mowi ze bedzie jak 3 kolo u wozu ehhh

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Mój tak samo powiedział ostatnio, a chcielibyśmy chociaż 2 dzieci tż teraz ma 33 lata, w lipcu skończy 34 więc czas najwyższy na ojcostwo
nooo moj tz ma juz 30 ale sie zdziwilam bo on jeszcze do niedawna w ogole o dzieciach nie myslal a tu ostatnio taka przemiana... jeszcze mi powiedzial ze chce tylko i wylacznie coreczke zeby byla taka piekna jak mamusia

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
aaa dzwoniła dziewczyna (ta z Anglii) i jutro przylatuje zobaczyc sukienke, wiec musze na rehabilitacje jechac z samego rana. Bo on ma byc sok ok. 11-12 . Najlepiej to aby jak najpóźniej bo musi byc przy tym moja mama, bo ja jej sama tej sukni nie załoze niestety dzis mnie ręka napiernicza jak nie wiem co, bo za bardzo nią szarpnełam wiec trzymajcie kciuki, moze uda mi sie sprzedac. dziewczyna leci z anglii, potem autobusem 130 km z wawy do mnie i z dworca taksówką do mnie do domu
ojeja to niezla z niej desperatka cos mi sie wydaje ze wezmie ta suknie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 18:54   #3612
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
najgorsze w utrzymaniu i tak sa gazowki z szklana plyta

ja bede miec gazowke ale stalowa. Na gotowanie pradem mnie nie stac i ne umiem gotowac na elektrycznej
Myslisz ze kuchenka na prad jest drozsza w utrzymaniu?

szafa

Stary 2010-05-06, 19:01   #3613
kliwia
Zakorzenienie

atomufka tanszy mam gaz wiec dla mnie taniej.
Stary 2010-05-06, 19:11   #3614
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka tanszy mam gaz wiec dla mnie taniej.
Podobno gotowanie na kuchni indukcyjnej wychodzi duzo taniej niz na gazie ,ale ja tam nie wiem

szafa

Stary 2010-05-06, 19:18   #3615
kliwia
Zakorzenienie

atomufka moze jakbym budowala domek i miala tylko prad to bym sie nie zastanawial, ale tak? w mieszkaniu w starszym budownicwtie, kuchenka indykcyjna wywalila by wszytskie korki musialabym ciagnac sile nie wiem skad
Stary 2010-05-06, 19:19   #3616
bzyczka1
Zakorzenienie

Atomufka ja mam butle gazową i płacę 49 zł za butle a mam na 4 miesiące średnio tak więc pewnie taniej niż elektryczna. Za to mamy teraz gazowo-elektryczną kuchenkę i piekarnik w końcu mam sprawny i na prąd..zobaczymy jak z rachunkami wyjdziemy

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:19   #3617
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Znów tylko trochę Was nadrobiłam. Czuję się dziś średnio bo mam jakiś spadek sił witalnych i w ogóle...
Domi po pierwsze na spokojnie spisuj wszystko, co masz czego nie itd. Ja miałam taki specjalny zeszyt ślubny i tam prowadziłam notatki. Lista gości , numery do sali, Dj, fotografa kamerzysty. Co muszę kupić załatwić itd.
Bardzo mi to pomogło, na gorąco spisywałam różne rzeczy a potem odgadywałam to z Tż.

W sprawie naszego kredytu hipotecznego nic nie wiem... Dobija nas to, Tż chodzi jak struty ja ledwo żyję. Martwię się
Czemu to tak długo trwa
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:22   #3618
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka moze jakbym budowala domek i miala tylko prad to bym sie nie zastanawial, ale tak? w mieszkaniu w starszym budownicwtie, kuchenka indykcyjna wywalila by wszytskie korki musialabym ciagnac sile nie wiem skad
ano tak nie pomyslalam My bedziemy mysleli jak juz nam wybuduja nasze M

daysy ile juz czekacie?

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-05-06 o 19:24
Stary 2010-05-06, 19:25   #3619
ania20m
Wtajemniczenie

cześć
Kliwia i neska kliknelam na was

P.S. fizykoterapia mi pomaga, już dzisiaj mnie mniej boli

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:27   #3620
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
cześć
Kliwia i neska kliknelam na was

P.S. fizykoterapia mi pomaga, już dzisiaj mnie mniej boli
to super
Stary 2010-05-06, 19:30   #3621
kliwia
Zakorzenienie

ania ja juz rano n Ciebie, ale to nawet nie pisze bo to oczywiste
Stary 2010-05-06, 19:40   #3622
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
ale u mnie z rana świeci w salonie a wieczorem w sypialni,no i mam okna dachowe przez co słońce wchodzi do pokoju pod kątem i nie świeci na ściany tylko na podłoge.
Edt pokręciłam strony wychodzi tez od północy
mona sliczna kuchnia a mozesz zdradzic ile Cie wyniosło urządzenie razem z agd ?

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
U mnie goście też byli dojeżdżający, ale nie załatwiałam żadnego transportu czy noclegów. Nigdy się nie spotkałam z tym, będąc gościem na weselu, żeby młodych interesowało jak ja dojadę i jak wrócę. Nocleg opłaciłam tylko mojej koleżance, która jechała 150 km, bo w domu swoim nie mogłam jej położyć, bo tam było pełno ludzi. Ale inna koleżanka, która miała 20 km do domu a chciała spać w hotelu płaciła sobie sama. Teściowa kazała nam zamówić autobus, żeby jej rodzina miała wrócić do domu, ale kategorycznie się sprzeciwiliśmy, bo w takim razie moja rodzina dojeżdżająca 100 km tez powinna mieć zapewniony transport. I na koniec wszyscy jakoś dotarli do domów i było ok.
:
Powiem szczerze, ze ja jeszcze nie byłam na weselu gdzie młodych by nie interesowało gdzie bede spac o to nigdy sie nie musiałam martwic, nawet jak nocowalismy w hotelu to wszystko oplacała para mloda, a na innych weselach miałam zagwarantowany nocleg u rodziny w domu (u mnie tez tak było, bo na wynajecie pokoi w hotelu nas nie było stac ) Transport we wlasnym zakresie. Raz jechałam autokarem, spod domu weselnego goscie przesiedli sie do autokaru i jechalismy do cerkwi chyba zeby nikt po drodze sie nie zgubil
Stary 2010-05-06, 19:44   #3623
kliwia
Zakorzenienie

india Tz kuzynostwo na dwoch weselach sie nie martwilo o to gdzie bedzie spal on i jego rodzice. rodzina!
Tesciowa mi kiedys mowila ze sie musiala w smaochodzie przebierac bo nawet nie bylo gdzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 19:58   #3624
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
a do mniejszych miejscowości za miastem też będziesz składać? Ja szczerze mówiąc najbardziej bym się cieszyła z pracy na wsi, zupełnie inaczej jest jak w mieście, dzieci o wiele grzeczniejsze i rodzice bardziej normalni
tak, tak. W weekend sobie przygotuje podania. Bo tam juz jestem zależna od TZ. Nie moze jechac w trasę i wtedy powoli je poroznosze. Jutro TZ jest tez na miejscu, ale pomaga mamie między 13 a 16 a zresztą a po rehabilitacji musze siedziec w domu i czekac na tą dzięwczynę
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

ojeja to niezla z niej desperatka cos mi sie wydaje ze wezmie ta suknie
aby tylko rozmiar był dobry

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ech.. jak ja już bym chciała budowę. Dzis byłam z TZ u mojej mamy znajomych zobaczyc ich domek, bo mają podobny do tego co nam sie podoba. I jestesm zauroczona.

Przed chwilą dzwoniła do mnie tesciowa abym wyszła przed dom wyszłam a ta bach i daje mi miskę kotletów schabowych jeszcze gorących a ja nigdy nie jadłam tak robrych kotletów jak ona robi mogłabym je jeśc codziennie

aaa i cos wam napisze, Moja mama ma chrzesniaka, urodził sie tez 1 maja, tak jak mama. z 5 czy 6 lat nie dzwonił do mamy z zyczeniami (moja mama dzwoniła, choc sie ostatnio wkurzyła i tez dupa, nie dzwoniła) Tylko na świeta jak jechała do mojej prababci (on tam mieszka) to dała mu jakis prezent. I wiecie... od tera zpo tych latach do mamy zadzwonił w sobote z zyczeniami. mama mało z krzesełka nie spadła. a ja tylko stwierdziłam,z e scos chce... no i dzis zadzwonił i mame na cisto na niedziele zaprosił bo.. konczy 18 lat jak nic nasuwa mi sie tu " kasa" bo sorrry ale jesli ktos tyle lat nie dzwoni i nagle dzwoni bo ma 18 urodziny to wiecie pffffff ale moja mama sie dała złapac i mysli ile mu dac (jak myslicie ile wypada??)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:59   #3625
india83
Zakorzenienie

Cytat:
india Tz kuzynostwo na dwoch weselach sie nie martwilo o to gdzie bedzie spal on i jego rodzice. rodzina!
Tesciowa mi kiedys mowila ze sie musiala w smaochodzie przebierac bo nawet nie bylo gdzie
Masakra, szczerze to ja bym na takie chyba nie pojechała
Stary 2010-05-06, 20:05   #3626
kliwia
Zakorzenienie

india pojechalabys, bo to najblizsza rodzina, dzieci braci tescia. odleglosc nie jakas wielka bo 45km, ale po weselu, tancach etc srednio sie tacie tz by chcialo wracac, zwlaszcza ze najmlodszy nie jest.
Ja im na naszym weselu tez noclegu nie fundowalam, jak chcieli to sobie zamawiali pokoj. i zrobily tak dwie pary.
Stary 2010-05-06, 20:06   #3627
*Agatek*
Zakorzenienie

ania20m kliknięte

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 20:08   #3628
india83
Zakorzenienie

Cytat:
india pojechalabys, bo to najblizsza rodzina, dzieci braci tescia. odleglosc nie jakas wielka bo 45km, ale po weselu, tancach etc srednio sie tacie tz by chcialo wracac, zwlaszcza ze najmlodszy nie jest.
Ja im na naszym weselu tez noclegu nie fundowalam, jak chcieli to sobie zamawiali pokoj. i zrobily tak dwie pary.
moze i bym pojechała no ale poki co na szczescie jeszcze w takiej sytuacji nie byłam
Stary 2010-05-06, 20:16   #3629
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ania20m kliknięte

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 20:24   #3630
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
mona sliczna kuchnia a mozesz zdradzic ile Cie wyniosło urządzenie razem z agd ?

Powiem szczerze, ze ja jeszcze nie byłam na weselu gdzie młodych by nie interesowało gdzie bede spac o to nigdy sie nie musiałam martwic, nawet jak nocowalismy w hotelu to wszystko oplacała para mloda, a na innych weselach miałam zagwarantowany nocleg u rodziny w domu (u mnie tez tak było, bo na wynajecie pokoi w hotelu nas nie było stac ) Transport we wlasnym zakresie. Raz jechałam autokarem, spod domu weselnego goscie przesiedli sie do autokaru i jechalismy do cerkwi chyba zeby nikt po drodze sie nie zgubil
Ale powiem szczerze, że dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. Nigdy mnie jako gościowi weselnemu nie przyszło do głowy, żeby młodzi w tym nawale spraw do załatwienia mieli się jeszcze martwić czy mam czym dojechać albo czy będę gdzieś spać. Skoro zadeklarowałam się, że idę na wesele to już moja w tym głowa, żeby zorganizować sobie dojazd. A jak nie mam takiej możliwości to nie idę. I tak samo moi goście nie mieli żadnych wymagań co do dojazdu czy noclegu. Każdy miał dogadane, że z kimś się zabierze, ktoś po kogoś przyjedzie i ja się o to nie musiałam martwić. Rodzina dojeżdżająca miała nocleg u mnie w domu, a tak jak mówiłam tylko koleżance zapłaciłam za hotel, bo ona miała w sumie najdalej i nie miałaby gdzie spać, a i tak musiałam się z nią kłócić, żeby mi pozwoliła zapłacić za ten nocleg.
No ale co kraj to obyczaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości