|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie pogoda piękna nie upalana taka w sam raz, mały drzemi po śniadanku a potem śmigamy do parku ![]() Co do teścia - milczenie nastało
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, że temat napięc mięśniowych sie zaczął. A myślalam, że moje dziecko jest jakieś "wyjątkowe". Teraz jakoś czuje się podbudowana, słyszać ze wszech stron, że to nic takiego i, że zdarza się to często. Trzeba się nastawić na ćwiczenia i być cierpliwym.
Póki nie miało sie dziecka takie rzeczy były takie odległe. A jak się okazuje, to bardzo częsta przypadłość. Poczytajcie na forach... mamy pocieszają Dzieci po odpowiednich ćwiczeniach ladnie sie rozwijają i nie odbiegaja od rówieśników...Mam nadzieję, że i w naszym przypadku tak będzie... Co do związków... u nas tez ostatnio trochę gorzej ale my sobie z tego zdawaliśmy sprawę decydując się na dziecko. Ale staramy się, jak tylko jest to mozliwe spędzać ze sobą jak najwięcej czasu. Nawet zwykle leżenie w swoich objęciach kiedy mała śpi w drugim pokoju. Trochę rozmow... Póki moja mała nie przestanie być takim płaczkiem to bedzie nam ciężko wyskoczyć gdzieś na dłuzej ale po mału widzę, że się to stabilizuje. Od 4 miesiąca mam zamiar wprowadzić sztuczne mleko na dokarmianie, wiec już będzie wiecej mozliwości. Postanowiłam tak właśnie dla własnej wygody... proszę nie bić ![]() Na szczęście nasze dziecko ladnie śpi na świeżym powietrzu. ostatnio dwa dni z rzędu byliśmy na grillu u znajomych. I jak zasnela tam w wozku ok 19 to obudzila sie w domu o 2!! Takze kapania nie bylo. Na drugi dzień tez ładnie zasnęła (pierwszy raz sama leżąc w wózku) i gdyby nie kąpiel to spała by znów do późnej nocy Ale już drugi dzień bez kapieli... hmmm... raczej nie
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-06-18 o 12:06 |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek a jak nocka ?? Wercia przespala spokojnie ??
a moja Julke mecza gazy placze strasznie i sie zwija i tak od rana ja sie wkurzeam ze nie umiem jej pomoc dalam kropelki nie dzialaja tak szybko pierdze brzuszek przykladam termofor tule na rekach schab spalilam na obiad beda tylko ziemniuaki i wazywa z patelni bo ona wciaz placze w dodatku sama jestem w domu
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Julka, ja wiem co to jest bo u nas to prawie codziennie ją łapie. A bywaly dni, że cały dzien ją tak trzymało. Dzis w nocy zrobiła kupkę co dziwne bo juz baaaardzo dawno w nocy nie robiła i teraz przed spacerem z dziadkiem znów Cieszę się, bo daję jej to żelazo i balam się, że nie będzie robiła. Ale woda przegotowana chyba pomaga. Choć ta ostatnia byla taka bardziej zbita dlatego bidula tak stękała mi przy cycku, że aż mi sutki pogryzła ![]() drcron- zagadaj do mnie na skype bo mi zniknęły wszystkie kontakty
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
A to nasze dzisiejsze uśmiechy i ćwiczenia brzuszkowe
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
c.d
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
no proszę jaka gwiazda
p.s. mój maciek nigdy jeszcze tak główki nie podniósłl a jest młodszy od Werci tylko o 5 dni zdołowałam się znowu ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do gazów, to jak się czegoś dowiesz od dr to proszę o przekazanie bo ja też już tego nie mogę znieść. ostatnio <tfu,tfu> jest jakby lepiej ale mimo wszystko...
|
|
#3610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś sezon przeziębień u maluszków. Mój to tylko w dzień śpi jak na cycu lub ze smokiem, albo na spacerze ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() Nic straconego, kartki do prasowanki i jechane ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
u mnie upał bez jednej chmurki, ja chętnie ten deszcz bym przejęła
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też sie pochwalę moją pół roczną córką
.Na zdjęciach widać jak ćwiczy i jak próbuje trafić łyżeczką do buzi, niestety ale sama piąstka się tylko tam mieści
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Pop70 ale slodziutka
![]() Daria mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale pozwolilam sobie troche pobawic sie twoimi zdjeciami...jak podasz meila to przesle ci to co mi wyszlo
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnie dni wypróbowywałam nową dla mnie metodę pozbywania się celulitu i pociążowych kilogramów, już po 4 dniach widzę efekty
, to na to kąto chyba dzisiaj z tz na basen się wybiorę a dzieci z dziadkami na spacer pójdą![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Heh
Widać, że Oliwka nie jada już tylko mleczka Słodka jest... Pomyśleć, ze była taka malutka w tym inkubatorku, a teraz kawał kobietki Silna babeczka
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Pop masz śliczną córkę i ma takie mądre spojrzenie
|
#3616 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale śliczna jest jak była PS czy ja dobrze widzę alkohol (barek?) przy łóżeczku na gimnastycznym zdjęciu To ile razy dziennie ćwiczysz? Trzy? Cytat:
Zdradzisz?? Ja od pewnego czasu nie pisałam, bo w te upały siedziałam u rodziców w ogrodzie, potem chrzciny (żebym nie zapomniała - dzięki drcron za cynk nt ceremonii ) a potem słomianą wdową zostałam i znowu u rodziców siedziałam co to by kręćka w samotności nie dostać. Ale tak nadrabiając: Daria - śliczne zdjęcia Pop - wszystkiego najlepszego! Oby Twoje plany się zrealizowały po Twojej myśli, a nawet żeby było jeszcze lepiej młoda - jak Daria pozwoli, pokaż i tutaj co wykombinowałaś |
||
|
|
|
#3617 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A juz na pewno jego płacz nie jest spowodowany głodem! nie złam sie tylko i karm ile wlezie.. moja tez zcasami płacze bo jzu słabo jej leci z cycka najczesciej na noc juz i pomeczy sie i zasypia. Głowa do góry i z dala od butli bo u ciebie z produkcja wsio ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak ida na ślub do młodych którzy kase potrzebuja na nowa droge zycia to ci wyskakuja z kwota 100 zł w kopercie!! na 4 osobowa rodzinę!! Cytat:
Darusiaaa wyglądałas zjawiskowo!!!
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - Wercia bardzo ładnie podnosi głowę. I co ważne ( o ile dobrze widzę ) to ma ładnie rozluźnione paluszki. A na to też zwracają uwagę.
![]() ![]() Cytat:
Catro - dobrze widzisz to barek i to dość duży więc Was wszystkie zapraszam na co nieco. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Mam pytanie do matek już starszych dzieci i doświadczenie matczyne: Jak i w czym wyprać ubranka po jedzeniu ze słoiczków? Swoje to do wanisza wrzucam ale w czym te dziecięce? U mnie wszystko pomarańczowe i zielona. Zakładam jej do jedzenia śliniaki - takie kaftaniki ale i tak wszystko brudne bo zawsze gdzieś kapnie. Tym bardziej że jak na razie to bardziej zabawa niż jedzenie ![]()
|
|
#3619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mocno trzyma glowe slodziuchnie sie smiejeCytat:
mam zwykla atramentowa a te ochraniacze dobra sprawa do przedszkola Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- POP Oliwka cudowna
|
|
#3620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety ale sama musisz sie pomeczyc aby związek odzwiezyc1 facet niestety jest mało domyslny i nie kiwnie palcem. Czytaj PoP niżej.. ujeła to bezbłędnie!! Cytat:
ja bym tego lepiej nie ujeła!!!DZIEWCZYNY ZAPAMIĘTAC I STOSOWAC! sISMUERTE boski stolik i antoś słodziuchny!! PoP Alez Oliwcia jest juz panna i to jaka sliczna!! ale niestety kawalera bedzie musiała poszukac na innych watkach bo tu za "szczyle " dla niej ![]() Asiulek alez ona jest słodziuchna!
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Z tymi sposobami na celulit różnie, mi akurat to skutkuje już po kilku dniach skóra wyraźnie gładsza, bez tych nierówności i taka no niewiem jak to ująć mniej luźna . To ja co drugi dzień 20 min na steperze, ale to od 3 tyg. i na celulit to nie pomogło. Ale teraz kupiłam sobie takie wielkie gumowe bańki, alternatywa dla tych baniek co sie kiedyś na plecach stawiało. Oliwka do masażu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...tycellulit.htmNo i po kąpieli nacieram się oliwką zamiast balsamu, i tą największą bańką okrężnymi ruchami masuję nogi od kolan wzwyż , i rak samo brzuch.już po 4 masażach co drugi dzień mam gładsze nogi i tak wizualnie szczuplejsze, brzuch tak samo. Zamiast tych baniek jest takie urządzenie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...tycellulit.htm a bańki to takie http://allegro.onet.pl/item107287279..._promocja.html Oglądałam program że jest to jedyny skuteczny sposób, ponieważ poprawia ukrwienie i rozbija komórki tłuszczowe. Tylko nie polecane przy żylakach. No i zamiennie jak nie masuje bańkami to taką gąbką z sizalu masuje w kąpieli. Więc troche z tym roboty.
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
sis wozek jest nasz
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
to urządzenie miałam wkleić i nie wyszło więc jeszzce raz http://allegro.onet.pl/item107711797...prozniowy.html
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raz mi robiła... ból niemały jak dla mnie ale dla urody my kobiety wiele przetrwamy. Porod przeżylyśmy to i to przeżyjemy Znam kobietki które chodzily regularnie i polecają w 100% Ja pamiętam, że jak mi zrobiła ten masaż to miałam popękane naczynka ale na szczęście zeszło
|
|
#3625 |
|
BAN stały
|
PoP, tylko jak to zrobic jak jego nie ma caly dzien w dmu bo pracuje :/ mamy jedynie niedziele wolne... i tylko raz w tygg bedziem sie starac a reszte tygodnia zyc jak zwierzeta? :/ zloty srodek trzeba znalesc tylko ja chyba nie potrafie
![]() A Oliwcia jaka duza! I strasznie sie zmienia, jak zaupelnie inne dziecko haha i juz wiem dlaczego mowisz ze cwiczenia to nic takiego %%%%%% udana ![]() Sismuerte, u nas wyjazdy sie nie sprawdza...TZ wyjezdza na urlop na tydzien, wiec pozniej bedzie ciezko z wolnym......jedyne co to moze sobota i w niedziele powrot.... Zobaczymy co to bedzie... tylko ciezko mi jest psychicznie, jak wiem ze krok po kroku tez zwiazek sie rozpada.....bo tak to odczuwam.... Milego dnia laski Lece robic kaweeeee
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - Co lepsze te bańki czy to urządzenie? Chodzi mi i o efekt końcowy ale także pracochłonność. Bo na z natury leniwa jestem
![]() Cytat:
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam od 3 dni regularnie Anew Clinical LASER SHAPE
zobaczymy po 2 tyg moze dołącze jeszcze masaże!! bo takiego cellulitu jak mam po ciązy to Matka natura nie widziała chyba że na moim tyłku i udach
|
|
#3629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My się szykujemy na ta niedzielę, zapowiadają brzydką pogodę, mam już stresa. Jutro muszę z TŻ biec do spowiedzi, na salę zawiozę słodycze, ciasta i tort, no i fryzjer, na którego dostałam od TZ dyspensę (będzie z małą spacerował w pobliżu).
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia kiedys obiecalam ze wkleje linka do stronki gdzie pokazane jest jak uszyc taka kurteczke polara na chuste
w koncu udalo mi sie go znalesc ![]() http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/poncho.html jeszcze gdzies mam linka jak uszyc pelerynke do karmienia ale nie moge narazie go nalesc a moje dziecko po calym dniu placzu wreszcie usnelo az nie mam sumienia jej budzic do kapania poczekam az sie sama obudzi ![]() a tu jeszcze pomysl na kurtke ![]() http://translate.googleusercontent.c...YSoNk3q4hu44zw
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2010-06-18 o 19:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

Najpierw zrobiłam stolik - odpierwszej deski, poprzez śróbki po ostatnią warstwę lakieru 

u mnie upał bez jednej chmurki, ja chętnie ten deszcz bym przejęła

Ile to może trwać? Przed wizytą u lekarza karmiłam go co 3-4h i nie robił histerii ale niestety mało przybierał. Boję się że mimo ciągłego ssania pokarm się nie produkuje bo ja jestem zestresowana. Ciągle o tym myślę i się boję że głodzę własne dziecko. Wiem że powinnam być zrelaksowana ale jak jak siedzę z nim całymi dniami sama i nie mam chwili wytchnienia? Do tego mama przez tel mi dowala