"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 11:35   #3601
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
drcron dzięki za spotkanie było super musimy to powtórzyć koniecznie szkoda tylko że byłam taka zdenerwowana <wybacz> ale mysle że i tak nie było źle

My dziś byliśmy u neurologa jestem załamana Maciek ma jednak obniżone napięcie oczywiście mamy mieć rehabilitacje m. Vojty wizyte mamy dopiero na 30-tego <nie mają miejsc>
zazdroszczę Wam spotkania nie martw się, to napięcie znika po rehabilitacji

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cholera - oglądałam Igora - jak go położę na brzuchu, to podnosi główkę (chociaż nie zawsze, ale podobno czasem może się dziecku nie chcieć), jak jest na rękach trzyma ją (nie dość stabilnie, bo czasem odgina się w tę i tamtą, więc mu leci), ale jak podciągam go za rączki, to nie daje rady. W poniedziałek idę do lekarza. Mam pietra, że dołączę do rehabilitowanych
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To ja mam ważne pytanie- czy Wasze maluchy podnoszą główkę, jak podciągacie je za rączki do siadu? Jeśli tak, to od kiedy???? (mada faka - się nakręciłam)
a Ty już nie panikuj!!! Mój jest młodszy o kilka dni od Igorka i też nie trzyma jak go ciągnę za rączki, czasami mu się uda, ale nie zmuszam go jak nie chce, za to od wczoraj na macie pięknie się przekręca z brzuszka na plecki ale obkręca się tylko w prawo
Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze wam pokażę dlaczego mnie tak długo nie było
Trochę się wciągnęłam w swoje ulubione zajęcie Najpierw zrobiłam stolik - odpierwszej deski, poprzez śróbki po ostatnią warstwę lakieru a później komplet dla koleżanki na urodziny: bransoletkę i kolczyki - oczywiście biżuterię tylko zdobiłam własnoręcznie i nie bawiłam się w wycinanie z drewna elementów, aż tak zacięta nie jestem
Na drugim zdjęciu widać Antka w gondolce
Megi Antek trzyma głowkę jak go biorę do siadu, ale szczerze powiedziawszy dokładnie nie wiem od kiedy. Jakoś od niedawna, bo od niedawna go delikatnie sadzam, bo nie chcę zbytnio obciążać mu kręgosłupa
zdolniacha ja nie mam żadnego talentu no gotować umiem ale to jak większość bab
U mnie pogoda piękna nie upalana taka w sam raz, mały drzemi po śniadanku a potem śmigamy do parku
Co do teścia - milczenie nastało że też złego diabli nie biorą

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:36   #3602
ania p
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak siedzę w naszym salonie i coraz mniej to pomieszczenie przypomina salon. Mam tutaj dwie maty edukacyjne, kołyskę, wózek, leżaczek/huśtawkę, krzesełko do karmienia, a na stole mata do ćwiczeń. To już nie jest salon tylko jakiś plac zabaw dla dziecka.

A za oknem pada a ja muszę wyjść z domu i to z dzieckiem. Może wsadzę ją w chustę i wezmę parasol? A może przestanie padać?

A może odtańczę jakiś mały taniec.
Szymek ma swój pokój ale najwięcej zabawek jest w .. salonie , potem w kuchni i korytarzu bo jest duży .. jak zaczynaja łazić plac zabaw jest wszędzie - na tarasie samochody na dworzu jeździk z tyłu piaskownica itp
Stary 2010-06-18, 12:03   #3603
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Widze, że temat napięc mięśniowych sie zaczął. A myślalam, że moje dziecko jest jakieś "wyjątkowe". Teraz jakoś czuje się podbudowana, słyszać ze wszech stron, że to nic takiego i, że zdarza się to często. Trzeba się nastawić na ćwiczenia i być cierpliwym.
Póki nie miało sie dziecka takie rzeczy były takie odległe. A jak się okazuje, to bardzo częsta przypadłość.
Poczytajcie na forach... mamy pocieszają Dzieci po odpowiednich ćwiczeniach ladnie sie rozwijają i nie odbiegaja od rówieśników...

Mam nadzieję, że i w naszym przypadku tak będzie...

Co do związków... u nas tez ostatnio trochę gorzej ale my sobie z tego zdawaliśmy sprawę decydując się na dziecko. Ale staramy się, jak tylko jest to mozliwe spędzać ze sobą jak najwięcej czasu. Nawet zwykle leżenie w swoich objęciach kiedy mała śpi w drugim pokoju. Trochę rozmow... Póki moja mała nie przestanie być takim płaczkiem to bedzie nam ciężko wyskoczyć gdzieś na dłuzej ale po mału widzę, że się to stabilizuje. Od 4 miesiąca mam zamiar wprowadzić sztuczne mleko na dokarmianie, wiec już będzie wiecej mozliwości. Postanowiłam tak właśnie dla własnej wygody... proszę nie bić

Na szczęście nasze dziecko ladnie śpi na świeżym powietrzu. ostatnio dwa dni z rzędu byliśmy na grillu u znajomych. I jak zasnela tam w wozku ok 19 to obudzila sie w domu o 2!! Takze kapania nie bylo. Na drugi dzień tez ładnie zasnęła (pierwszy raz sama leżąc w wózku) i gdyby nie kąpiel to spała by znów do późnej nocy Ale już drugi dzień bez kapieli... hmmm... raczej nie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-06-18 o 12:06
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:31   #3604
drcron
Zakorzenienie

Asiulek a jak nocka ?? Wercia przespala spokojnie ??

a moja Julke mecza gazy placze strasznie i sie zwija i tak od rana ja sie wkurzeam ze nie umiem jej pomoc dalam kropelki nie dzialaja tak szybko pierdze brzuszek przykladam termofor tule na rekach schab spalilam na obiad beda tylko ziemniuaki i wazywa z patelni bo ona wciaz placze w dodatku sama jestem w domu

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:40   #3605
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

a moja Julke mecza gazy placze strasznie i sie zwija i tak od rana ja sie wkurzeam ze nie umiem jej pomoc dalam kropelki nie dzialaja tak szybko pierdze brzuszek przykladam termofor tule na rekach schab spalilam na obiad beda tylko ziemniuaki i wazywa z patelni bo ona wciaz placze w dodatku sama jestem w domu
Nocka w miarę dobra, bywały lepsze ale narzekac nie mogę. Jak usnęła tak obudziła sie o 2, a potem o 5. Nie chciała już zasnąć ale zawinęlam ją w ten kokon i pospała do prawie 9

Biedna Julka, ja wiem co to jest bo u nas to prawie codziennie ją łapie. A bywaly dni, że cały dzien ją tak trzymało. Dzis w nocy zrobiła kupkę co dziwne bo juz baaaardzo dawno w nocy nie robiła i teraz przed spacerem z dziadkiem znów Cieszę się, bo daję jej to żelazo i balam się, że nie będzie robiła. Ale woda przegotowana chyba pomaga. Choć ta ostatnia byla taka bardziej zbita dlatego bidula tak stękała mi przy cycku, że aż mi sutki pogryzła

drcron- zagadaj do mnie na skype bo mi zniknęły wszystkie kontakty

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-06-18, 12:44   #3606
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A to nasze dzisiejsze uśmiechy i ćwiczenia brzuszkowe

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-06-18, 12:44   #3607
ASIULEK_23
Zakorzenienie

c.d

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-06-18, 12:52   #3608
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
c.d
no proszę jaka gwiazda

p.s. mój maciek nigdy jeszcze tak główki nie podniósłl a jest młodszy od Werci tylko o 5 dni zdołowałam się znowu

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:

u nas to samo teraz usnął przy suszarce ide poważnie pogaac z dr. tak być nie może do cholery niech coś zrobi zadne krople nie pomagają
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:00   #3609
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
no proszę jaka gwiazda

p.s. mój maciek nigdy jeszcze tak główki nie podniósłl a jest młodszy od Werci tylko o 5 dni zdołowałam się znowu

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

u nas to samo teraz usnął przy suszarce ide poważnie pogaac z dr. tak być nie może do cholery niech coś zrobi zadne krople nie pomagają
Kochana, nie dołuj się. Moja tak podnosi bo ma prawdopodobnie wzmożone napięcie. Także w drugą stronę. Ona podnosiła głowke już od pierwszych tygodni a nie powinna... Także się nie łam...

A co do gazów, to jak się czegoś dowiesz od dr to proszę o przekazanie bo ja też już tego nie mogę znieść. ostatnio <tfu,tfu> jest jakby lepiej ale mimo wszystko...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-06-18, 13:10   #3610
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Plmadzia tak sobie spalam i myślałam o zdartych kolankach Twojego synka i wymyslilam dwie rzeczy może na kolanka byś mu zakładała takie ochraniacze jak maja panowie co kładą kostkę brukowa albo uszyla u laty kawałek sciagacza z duża lata skurkowa na kolanie tak by moc zakładać na wszystkie spodnie albo chociaż prostokat grubszego materiału zapinany na dwa rzepy albo z gumkami i kolanka bedą całe

moje kochane dziecko od 5 wisi na mym cycu śpi oczywiście a jak chce jej zabrać to się budzi i rzuca na cyca jakby z tydzień nie jadła i co ja mam zrobić? Jak jej zabiore będzie płacz jak dam smoka wypluje a I jeszcze ma katarek az charczy a u nas w osrodku tylko pani Doktor co dla niej wszystko normalne jest wiec nie mam po co jechac po 6 pomade chyba do Szpitala
Ja już myślałam o takich ochraniaczach co ma na rolki, ale za głośno o panele pukają

Coś sezon przeziębień u maluszków. Mój to tylko w dzień śpi jak na cycu lub ze smokiem, albo na spacerze

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
zobaczcie jakie fajne
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...mg56527755.jpg
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...mg56527897.jpg
szkoda ze u nas nie dostepne a do chin troche daleko
Super bodziak
Nic straconego, kartki do prasowanki i jechane Tylko na kilka prań starczą, ale i tak szybciej wyrośnie.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Tak siedzę w naszym salonie i coraz mniej to pomieszczenie przypomina salon. Mam tutaj dwie maty edukacyjne, kołyskę, wózek, leżaczek/huśtawkę, krzesełko do karmienia, a na stole mata do ćwiczeń. To już nie jest salon tylko jakiś plac zabaw dla dziecka.

A za oknem pada a ja muszę wyjść z domu i to z dzieckiem. Może wsadzę ją w chustę i wezmę parasol? A może przestanie padać?

A może odtańczę jakiś mały taniec.
Nawet proszę się nie ważyć tańczyću mnie upał bez jednej chmurki, ja chętnie ten deszcz bym przejęła

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:18   #3611
P0P70
Zakorzenienie

No to ja też sie pochwalę moją pół roczną córką.
Na zdjęciach widać jak ćwiczy i jak próbuje trafić łyżeczką do buzi, niestety ale sama piąstka się tylko tam mieści

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:21   #3612
mloda1989
Zakorzenienie

Pop70 ale slodziutka

Daria mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale pozwolilam sobie troche pobawic sie twoimi zdjeciami...jak podasz meila to przesle ci to co mi wyszlo
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:22   #3613
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja ostatnie dni wypróbowywałam nową dla mnie metodę pozbywania się celulitu i pociążowych kilogramów, już po 4 dniach widzę efekty , to na to kąto chyba dzisiaj z tz na basen się wybiorę a dzieci z dziadkami na spacer pójdą

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Na zdjęciach widać jak ćwiczy i jak próbuje trafić łyżeczką do buzi, niestety ale sama piąstka się tylko tam mieści
ale ona już duża, ta fotka z łyżeczką rozbraja

Stary 2010-06-18, 13:42   #3614
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Heh Widać, że Oliwka nie jada już tylko mleczka Słodka jest... Pomyśleć, ze była taka malutka w tym inkubatorku, a teraz kawał kobietki Silna babeczka

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-06-18, 14:06   #3615
aneczkkaa
Zakorzenienie

Pop masz śliczną córkę i ma takie mądre spojrzenie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:11   #3616
catro
Rozeznanie

Cytat:
No nieźle się zmieniła , ale śliczna jest jak była
PS czy ja dobrze widzę alkohol (barek?) przy łóżeczku na gimnastycznym zdjęciu To ile razy dziennie ćwiczysz? Trzy?

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja ostatnie dni wypróbowywałam nową dla mnie metodę pozbywania się celulitu i pociążowych kilogramów, już po 4 dniach widzę efekty , to na to kąto chyba dzisiaj z tz na basen się wybiorę a dzieci z dziadkami na spacer pójdą
No jak po 4 dniach efekty to i ja się piszę na tę metodę Zdradzisz??

Ja od pewnego czasu nie pisałam, bo w te upały siedziałam u rodziców w ogrodzie, potem chrzciny (żebym nie zapomniała - dzięki drcron za cynk nt ceremonii ) a potem słomianą wdową zostałam i znowu u rodziców siedziałam co to by kręćka w samotności nie dostać.

Ale tak nadrabiając:
Daria - śliczne zdjęcia
Pop - wszystkiego najlepszego! Oby Twoje plany się zrealizowały po Twojej myśli, a nawet żeby było jeszcze lepiej

młoda - jak Daria pozwoli, pokaż i tutaj co wykombinowałaś lubię patrzeć na Twoją obróbkę (ale wazeliną poleciało)

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:18   #3617
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Poradźcie proszę bo zgłupieję zaraz, ryczę jak głupia i nie wiem co robić... Michaś ciągle płacze i nie jest to taki płacz jak kiedyś ale jakby mu ktoś krzywdę robił... Nie płacze tylko jak wisi na cycku albo jakimś cudem zaśnie.. W konsekwencji je non stop ale tylko przez chwilę słychać jak połyka. W sumie ile tego mleka może się naprodukować jak przerwy są takie krótkie? No i zasypia przy cycku i nie da sobie zabrać Nie mam kiedy ściągnąć żeby sprawdzić ile tego mleka jest bo ciągle mam go na ręku Nie wiem czy on się nie najada czy po szczepieniu jest taki rozdrażniony Ile to może trwać? Przed wizytą u lekarza karmiłam go co 3-4h i nie robił histerii ale niestety mało przybierał. Boję się że mimo ciągłego ssania pokarm się nie produkuje bo ja jestem zestresowana. Ciągle o tym myślę i się boję że głodzę własne dziecko. Wiem że powinnam być zrelaksowana ale jak jak siedzę z nim całymi dniami sama i nie mam chwili wytchnienia? Do tego mama przez tel mi dowala głupia byłam że jej powiedziałam że mamy problem...
Coraz częściej myślę o butli tzn żeby mu raz podać i mieć chwilę, żeby odpocząć, napełnić piersi, ściągnąć mleczko... Chciałabym jak najdłużej karmić piersią ale nie chcę żeby Michaś cierpiał

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Po kąpieli Michał się wydzierał jakby go ze skóry obdzierali... Tz go ubierał a ja robiłam mleko. 150ml. Dossał się jakby tydzień nie jadł ale wypił 60ml (wcześniej skończył cycka o 20.30) Odbiło mu się i zasnął... Za 1-1,5h zacznę odciągać mleczko. Mam nadzieję, że Michaś pośpi...
Obudził się i zjadł jeszcze 30ml, zasypia mi na ramieniu..
No widzisz on wcale nie jest głodny, najada sie cyckiem sprawdziłas to więc sie nie stresuj.. dzieci czasami tak maja że płaczą
A juz na pewno jego płacz nie jest spowodowany głodem!
nie złam sie tylko i karm ile wlezie.. moja tez zcasami płacze bo jzu słabo jej leci z cycka najczesciej na noc juz i pomeczy sie i zasypia.
Głowa do góry i z dala od butli bo u ciebie z produkcja wsio ok.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak neurolog pociąga tak za rączki to dziecku ma prawo wisiec ta glówka do mniej wiecej 4 miesiąca . Szymek tez nie podnosił już po 4 miesiącu , bo miał tą asymetrie . Nie denerwuj się wszystko bedzie ok.
moja ma juz 2,5 msc i tez jej głowa zwisa chodx nie za kazdym razem bo dziecko odrazu nie napnie miesni jak nie ma ochoty...

Cytat:
a ja wlasnie wrocilam ze spotkania z Aneczka i jej mezem bardzo sympatyczne z nich osobki a Macius przekochany wytulilam go i wysciskalam<nie pytajac o pozwolenie hihi przepraszam chyba powinnam wpierw zapytac ale mam nadzieje ze nie jestes na mnie za to zla > i wiecie co w koncu tulilam dzieciatko kltore tez sie we mnie wtulalo bo moja Julka jak ja biore na rece to ona sie prostuje i nie chce glowy do mnie tulic a Macius sie wtulil
mam nadzieje ze jeszcze nie raz sie spotkamy jakby co to zapraszam na kawusie albo na grilka jakiegos
Szkoda że my tak daleko od siebie!!! To jakies mega spotkanie by sie zrobiło a tak to lipaaaaaaaa
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
co do prezentow ja w ogole nie jestem za tym zeby dziecko mialo quada, zazdroszcze wam laski spotkania i wiecie jaka jestem zla ? ide jutro zrobic awanture u fotografa bo wydrukowalam fotki zaplacilam 150 zl i co drugie spierrrr jakies paski czy kolory dziwne - albo niech poprawia albo odda kase i ide gdzie indziej a w niedziele mamy kolejna sesje nad stawem - fotograf sam zaproponowal
Ja tez mam nerwa jak widze że dziecko kłada dostaje na komunie za kilka tysiecy!!
A jak ida na ślub do młodych którzy kase potrzebuja na nowa droge zycia to ci wyskakuja z kwota 100 zł w kopercie!! na 4 osobowa rodzinę!! Ale kłady 8 letniemu dziekcu bosze!!!
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
drcron aparat byl dobrze zsynchronizowany po prostu mu maszyna ***** i takie sa skutki, nie drukowal ten co robil bo on zaczyna dopiero i nie ma maszyny odpowiedniej ale tez byl swoje dzisiaj drukowac i to samo z jego zdjeciami takze wiesz... musze isc jutro do poprawki 150zl droga nie chodzi;/

zaraz ci jakies przesle
drcronku wstaw prosze zdjecie darusiii w trójke jak sa na forum!! bo ona nie mozesz ... chetnie zobacze!

Darusiaaa wyglądałas zjawiskowo!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:27   #3618
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - Wercia bardzo ładnie podnosi głowę. I co ważne ( o ile dobrze widzę ) to ma ładnie rozluźnione paluszki. A na to też zwracają uwagę.

Cytat:
Ja też chcę poznać ten sposób.

Catro - dobrze widzisz to barek i to dość duży więc Was wszystkie zapraszam na co nieco.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Mam pytanie do matek już starszych dzieci i doświadczenie matczyne:
Jak i w czym wyprać ubranka po jedzeniu ze słoiczków? Swoje to do wanisza wrzucam ale w czym te dziecięce? U mnie wszystko pomarańczowe i zielona. Zakładam jej do jedzenia śliniaki - takie kaftaniki ale i tak wszystko brudne bo zawsze gdzieś kapnie. Tym bardziej że jak na razie to bardziej zabawa niż jedzenie

Stary 2010-06-18, 15:04   #3619
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
no proszę jaka gwiazda

prosze mi tu sie nie dolowac Macius niebawem bedzie podnosil glowke to i ja czekam na to co wymysli doktor
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
c.d
jak mocno trzyma glowe slodziuchnie sie smieje
Cytat:
Ja już myślałam o takich ochraniaczach co ma na rolki, ale za głośno o panele pukają

Coś sezon przeziębień u maluszków. Mój to tylko w dzień śpi jak na cycu lub ze smokiem, albo na spacerze

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Super bodziak
Nic straconego, kartki do prasowanki i jechane Tylko na kilka prań starczą, ale i tak szybciej wyrośnie.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Nawet proszę się nie ważyć tańczyću mnie upał bez jednej chmurki, ja chętnie ten deszcz bym przejęła
dobry pomysl z tymi naprasowankami :Pvtylko cz moja drukarka je druknie mam zwykla atramentowa
a te ochraniacze dobra sprawa do przedszkola
Cytat:

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

ale ona już duża, ta fotka z łyżeczką rozbraja
podaj jaki :P

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

POP Oliwka cudowna

Stary 2010-06-18, 15:28   #3620
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny tu nie ma co zazdroscic tylko trzeba zorganizowac jakies wieksze spotkanie a moze za jakis czas moznaby zrobic zlot naszych forumowiczek z rodzinami na jakis welend gdzies w polowie drogi by Mazda miala blisko
Ja jestem za.. fajnie by było tak np. w piatek wyjechac a w niedziele wrócić.. w jakims fajnym spokojnym miejscy gdzie by były domki albo pokoje do wynajęcia!!!

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Tez tak macie ze czujecie sie jak w starym 50letnim malzenstwie? taka monotonia....? dobija mnie to :/ jak odswiezyc zwiazek?;/
Już tak nie mam ale miałam kilka razy i powiem tak!!
niestety ale sama musisz sie pomeczyc aby związek odzwiezyc1 facet niestety jest mało domyslny i nie kiwnie palcem.
Czytaj PoP niżej.. ujeła to bezbłędnie!!
Cytat:
Aby faceta zmienić i wychować to musi mu na kobiecie bardzo zależeć. Bo facet podobnie jak i kobieta może dla tej drugiej zrobić bardzo dużo o ile tego chce.
No i dobrze jak facet o kobietę walczy – bo to „myśliwy”. Nie lubi nudy ale jest często za leniwy na myślenie więc oczekuje że Ty coś wymyślisz aby urozmaicić ten związek. Tylko że związek brdzo często bywa nudny bo codzienność jest nudna. To jest tak jak z np. z czekoladą. Brdzo lubię czekoladę mleczną z orzechami ale nie mogłabym jej jeść non stop. I czasem dobrze jest coś zmienić. Oczywiście nie twierdzę że partnera
ja bym tego lepiej nie ujeła!!!
DZIEWCZYNY ZAPAMIĘTAC I STOSOWAC!

sISMUERTE boski stolik i antoś słodziuchny!!

PoP Alez Oliwcia jest juz panna i to jaka sliczna!! ale niestety kawalera bedzie musiała poszukac na innych watkach bo tu za "szczyle " dla niej

Asiulek alez ona jest słodziuchna!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-18, 16:05   #3621
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mam pytanie do matek już starszych dzieci i doświadczenie matczyne:
Jak i w czym wyprać ubranka po jedzeniu ze słoiczków? Swoje to do wanisza wrzucam ale w czym te dziecięce? U mnie wszystko pomarańczowe i zielona. Zakładam jej do jedzenia śliniaki - takie kaftaniki ale i tak wszystko brudne bo zawsze gdzieś kapnie. Tym bardziej że jak na razie to bardziej zabawa niż jedzenie
Mi wszystkie plamy po jedzeniu i kupkach schodzą po zwykłym szarym mydle Biały Jeleń, a jak już coś bardziej uparte to wodą utlenioną, i jeszcze raz biały jeleń

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Z tymi sposobami na celulit różnie, mi akurat to skutkuje już po kilku dniach skóra wyraźnie gładsza, bez tych nierówności i taka no niewiem jak to ująć mniej luźna. To ja co drugi dzień 20 min na steperze, ale to od 3 tyg. i na celulit to nie pomogło. Ale teraz kupiłam sobie takie wielkie gumowe bańki, alternatywa dla tych baniek co sie kiedyś na plecach stawiało. Oliwka do masażu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...tycellulit.htm
No i po kąpieli nacieram się oliwką zamiast balsamu, i tą największą bańką okrężnymi ruchami masuję nogi od kolan wzwyż , i rak samo brzuch.już po 4 masażach co drugi dzień mam gładsze nogi i tak wizualnie szczuplejsze, brzuch tak samo. Zamiast tych baniek jest takie urządzenie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...tycellulit.htm
a bańki to takie http://allegro.onet.pl/item107287279..._promocja.html
Oglądałam program że jest to jedyny skuteczny sposób, ponieważ poprawia ukrwienie i rozbija komórki tłuszczowe. Tylko nie polecane przy żylakach. No i zamiennie jak nie masuje bańkami to taką gąbką z sizalu masuje w kąpieli. Więc troche z tym roboty.

Stary 2010-06-18, 16:10   #3622
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

sis wozek jest nasz
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:10   #3623
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

to urządzenie miałam wkleić i nie wyszło więc jeszzce raz http://allegro.onet.pl/item107711797...prozniowy.html

Stary 2010-06-18, 16:21   #3624
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wszystkie plamy po jedzeniu i kupkach schodzą po zwykłym szarym mydle Biały Jeleń, a jak już coś bardziej uparte to wodą utlenioną, i jeszcze raz biały jeleń

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Z tymi sposobami na celulit różnie, mi akurat to skutkuje już po kilku dniach skóra wyraźnie gładsza, bez tych nierówności i taka no niewiem jak to ująć mniej luźna. To ja co drugi dzień 20 min na steperze, ale to od 3 tyg. i na celulit to nie pomogło. Ale teraz kupiłam sobie takie wielkie gumowe bańki, alternatywa dla tych baniek co sie kiedyś na plecach stawiało. Oliwka do masażu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...tycellulit.htm
No i po kąpieli nacieram się oliwką zamiast balsamu, i tą największą bańką okrężnymi ruchami masuję nogi od kolan wzwyż , i rak samo brzuch.już po 4 masażach co drugi dzień mam gładsze nogi i tak wizualnie szczuplejsze, brzuch tak samo. Zamiast tych baniek jest takie urządzenie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...tycellulit.htm
a bańki to takie http://allegro.onet.pl/item107287279..._promocja.html
Oglądałam program że jest to jedyny skuteczny sposób, ponieważ poprawia ukrwienie i rozbija komórki tłuszczowe. Tylko nie polecane przy żylakach. No i zamiennie jak nie masuje bańkami to taką gąbką z sizalu masuje w kąpieli. Więc troche z tym roboty.
Zgadza sie, bańki działają cuda. iem, bo moja koleżanka miała salon masażu i właśnie takie masaże robiła i wiem, ze efekty są. Ja nie chodziłam bo mi nie potrzeba ale raz mi robiła... ból niemały jak dla mnie ale dla urody my kobiety wiele przetrwamy. Porod przeżylyśmy to i to przeżyjemy Znam kobietki które chodzily regularnie i polecają w 100%

Ja pamiętam, że jak mi zrobiła ten masaż to miałam popękane naczynka ale na szczęście zeszło

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-06-18, 16:25   #3625
NaTaLaLa
BAN stały

PoP, tylko jak to zrobic jak jego nie ma caly dzien w dmu bo pracuje :/ mamy jedynie niedziele wolne... i tylko raz w tygg bedziem sie starac a reszte tygodnia zyc jak zwierzeta? :/ zloty srodek trzeba znalesc tylko ja chyba nie potrafie

A Oliwcia jaka duza! I strasznie sie zmienia, jak zaupelnie inne dziecko haha i juz wiem dlaczego mowisz ze cwiczenia to nic takiego %%%%%% udana

Sismuerte, u nas wyjazdy sie nie sprawdza...TZ wyjezdza na urlop na tydzien, wiec pozniej bedzie ciezko z wolnym......jedyne co to moze sobota i w niedziele powrot....

Zobaczymy co to bedzie... tylko ciezko mi jest psychicznie, jak wiem ze krok po kroku tez zwiazek sie rozpada.....bo tak to odczuwam....

Milego dnia laski
Lece robic kaweeeee
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:28   #3626
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Pop70 ale slodziutka

Daria mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale pozwolilam sobie troche pobawic sie twoimi zdjeciami...jak podasz meila to przesle ci to co mi wyszlo
www.zurawskadaria@o2.pl
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 17:07   #3627
P0P70
Zakorzenienie

Madzia - Co lepsze te bańki czy to urządzenie? Chodzi mi i o efekt końcowy ale także pracochłonność. Bo na z natury leniwa jestem

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
PoP, tylko jak to zrobic jak jego nie ma caly dzien w dmu bo pracuje :/ mamy jedynie niedziele wolne... i tylko raz w tygg bedziem sie starac a reszte tygodnia zyc jak zwierzeta? :/ zloty srodek trzeba znalesc tylko ja chyba nie potrafie
No niestety ale na odległość to Ty związku nie naprawisz . Musi być i czas na pracę i czas dla rodziny. Innego wyjścia nie ma. A jak było wcześniej też tyle pracował czy tak dopiero teraz? A może to przejściowe. Przez jakiś czas musi pracować więcej a potem będzie już częściej w domu. Ale jeżeli tak ma być cały czas to .... będzie Ci bardzo ciężko utrzymać ten związek.

Stary 2010-06-18, 17:51   #3628
madziwnia
Zakorzenienie

Ja uzywam od 3 dni regularnie Anew Clinical LASER SHAPE
zobaczymy po 2 tyg moze dołącze jeszcze masaże!!
bo takiego cellulitu jak mam po ciązy to Matka natura nie widziała chyba że na moim tyłku i udach

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-18, 19:08   #3629
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

Ja od pewnego czasu nie pisałam, bo w te upały siedziałam u rodziców w ogrodzie, potem chrzciny (żebym nie zapomniała - dzięki drcron za cynk nt ceremonii ) a potem słomianą wdową zostałam i znowu u rodziców siedziałam co to by kręćka w samotności nie dostać.
Catro - jak się udały chrzciny? Daj jakieś zdjęcia z uroczystości i dzidziulka
My się szykujemy na ta niedzielę, zapowiadają brzydką pogodę, mam już stresa. Jutro muszę z TŻ biec do spowiedzi, na salę zawiozę słodycze, ciasta i tort, no i fryzjer, na którego dostałam od TZ dyspensę (będzie z małą spacerował w pobliżu).

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:21   #3630
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia kiedys obiecalam ze wkleje linka do stronki gdzie pokazane jest jak uszyc taka kurteczke polara na chuste
w koncu udalo mi sie go znalesc
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/poncho.html

jeszcze gdzies mam linka jak uszyc pelerynke do karmienia ale nie moge narazie go nalesc

a moje dziecko po calym dniu placzu wreszcie usnelo az nie mam sumienia jej budzic do kapania poczekam az sie sama obudzi

a tu jeszcze pomysl na kurtke
http://translate.googleusercontent.c...YSoNk3q4hu44zw

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-06-18 o 19:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości