Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 10:25   #3601
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2

Na moim watku pierwsza dziewczyna sie rozpakowala

a dodam,ze to watek pazdziernikowo - listopadowy
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 10:43   #3602
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Na moim watku pierwsza dziewczyna sie rozpakowala

a dodam,ze to watek pazdziernikowo - listopadowy
To sie mama pośpieszyła lekko, ale wszystko w porządku się skończyło?

Ja dzwoniłam do mojej gin i tez powiedziala ze to nie jest normalne tylke krwawić i te bóle i kazała mi dziś do siebie przyjechac, także na 14.30 mam wizyte!!!!
Ciekawe co mi powie..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:22   #3603
Carol77
Zakorzenienie

Hej laseczki

U nas nocka tez dobra, mały zasnął o 22 a wstał o 3:30 , nie tak fajnie jak Linki michas ale tez pospałam potem pojadł i dalej spał do 6 a od 6 nie śpi i się kręci, rozgląda i miauczy zdążyłam poodkurzac i podłogi pomyć więc jest dobrze

Linka kochanie dobrze, ze idziesz do ginka, trzymam kciuki!!!!!!!!!!Daj znac co Ci powiedziała. Ja na razie się nei wybieram, musze jakiegoś na nfz znależć ,bo już nie dam 130 zł za oglądnięcie mnie, nie jestem już w ciąży a nic złego się nie dzieje więc pójde tylko rutynowo sie zbadac.
Ciesze się, ze mały tak pięknie zasypiał!

Pamelko może Ty masz jakiegoś u nas na nfz?

Gosiu powodzenia może już będziecie mogli sie przytulać
My już mamy za sobą 1 raz wprawdzie nie było jak zawsze, bo tabsów jeszcze nei biorę, ale moje podwozie działa bez zarzutu

Kasieńko jak się czujesz???

Kasieńko D
super, ze już połog dobiega końca, nei ma to jak wrócić do sprawności Ja mam jeszcze 8 na plusie, na razie stoi waga na 54 i nei chce spadac a jem malusio, ehh ja marzę o moich 45, no może 46 kg, ale to jeszcze daleka droga, ale do grudnia musze wchodzić w moje kochane jeansy!!!!!!!!!!!! A na razie z biedą w jedne się wbiłam

Mój skrzat nareszcie zasnął pogniótł sie w swoim wyrku, pomiałkolił i teraz śpi,nawet smoka mu nie dałam

Karolinko Fifik tez ulewa, ale nie tak strasznie, lekarze mówią, ze ulewane do 30% zjedzonego mleczka jest normalne a zakładam mu śliniak i mam spokój, bo tak też go nie raz i nie dwa przebierałam jak wstawał, bo ramiona miał mokre

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:23   #3604
Pamela86
Zakorzenienie

carol kochanie ale o co kaman z tym na nfz? o gina chodzi? jesli tak to w przychodniach nie polecam ale moze zobacz w mini klinice na brzeczkach tam ponoc są fajni na nfz

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:25   #3605
Carol77
Zakorzenienie

Karolinko jak się czujesz kochanie? Bóle minęły????

Irsin
Ty kobieto uważaj na siebie, masz jeszcze czas a ta kobietką sie nie martw, bo sobie zaszkodzisz tylko. Tak bywa niestety, moja przyjaciółka urodziła w 35 tc i mała cała i zdrowa, teraz ma 4 miesiace i jest przekochana, w ogóle w inkubatorze nie była.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
carol kochanie ale o co kaman z tym na nfz? o gina chodzi? jesli tak to w przychodniach nie polecam ale moze zobacz w mini klinice na brzeczkach tam ponoc są fajni na nfz
Ale Cię wywołałam tak o gina chodzi, nie dopisałam wejdę na ich stronę i obadam i poczytam opinie o lekarzach którzy tam są , dzięki kochana A jak się czujesz???

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-09-03, 11:28   #3606
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość

Irsin
Ty kobieto uważaj na siebie, masz jeszcze czas a ta kobietką sie nie martw, bo sobie zaszkodzisz tylko. Tak bywa niestety, moja przyjaciółka urodziła w 35 tc i mała cała i zdrowa, teraz ma 4 miesiace i jest przekochana, w ogóle w inkubatorze nie była.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Ale Cię wywołałam tak o gina chodzi, nie dopisałam wejdę na ich stronę i obadam i poczytam opinie o lekarzach którzy tam są , dzięki kochana A jak się czujesz???
A dziekuje ze pytasz dobrze sie czuje, mecza mnie zaparcia jak zawsze... i czasem brzusio twardnieje musze o tym ginowi powiedziec ale nie bardzo czesto wiec chyba nie jest źle
mialam sie ciebie pytac czy ty ubranka po małym bedziesz sprzedawała na all???

Stary 2010-09-03, 11:58   #3607
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
A dziekuje ze pytasz dobrze sie czuje, mecza mnie zaparcia jak zawsze... i czasem brzusio twardnieje musze o tym ginowi powiedziec ale nie bardzo czesto wiec chyba nie jest źle
mialam sie ciebie pytac czy ty ubranka po małym bedziesz sprzedawała na all???
To się ciesze kochana!!Jak Ci twardnieje raz na jakis czas, to się nie martw, mnie tak twardniał od 20 tc, z tym, że coraz bardziej po kilkanaście razy na dobę i dlatego nospe i isoptin dostałam no i plus luteina i duphaston do około 30 tc.

Kotuś nie będe sprzedawała ubranek, bo siostra Łukasza ma zamiar szybko zaciążyć,poza tym moja druga przyjaciółka też się stara o dzidzię i już im obiecałam, ze ubranka im odłożę, ale tez nie chce wszystkich wydawać, bo marzy mi sie jeszcze córcia a te neutralne się przydadzą

Wklejam Wam dzisiejsze i wczorajsze zdjęcia mojego modela

Olusia
Filipek

Adaś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 12:05   #3608
skorpionek19
Rozeznanie

Cześć skarby

A ja byłam u fryzjera, fryzurka zmieniona, w drodze powrotnej weszłam i kupiłam firankę do aneksu... no to zaszalałam.. ale po tym remoncie stwierdziłam, że nie chce mieć starej i dzisiaj kupiłam nową, teraz muszę poczekać, aż Tż mi powiesi... chyba mu się też spodobała, bo bez proszenia powiedział, że jak wróci do domku to powiesi

Karolinko- dziękuję, że pytasz o zdrówko.. czuję się "tak se", czyli bez zmian... podbrzusze pobolewa, kręgosłup też, do tego malutki jeszcze nie ma zamiaru się odwrócić więc nogami ugniata mi pęcherz i szyjkę.. jak sobie skacze, to aż mnie tak wszystko kuje... w czwartek mam wizytę i coś czuje, że z szyjką to będzie problemik... ale póki co cieszę się z każdego dnia, kiedy maluszek jest w brzuszku

Moja Wilkulka w przedszkolu, dzisiaj prosiła tatusia, żeby po nią przyszedł, po swoja córeczkę Ona już taka dużo... boziu, kiedy to zleciało wczoraj mówię do niej wieczorem , chodź do mnie Wikulka pomogę Ci ubrać piżamkę , a ona do mnie " mamusiu, przecież ja już jestem duży zajączek - już sama potrafię "..

Linka - trzymam kciuki za wizytę, dobrze, że zadzwoniłaś !!!!

Irsin - kobietko - nie denerwuj się!!!!!!! wszystko będzie dobrze!!!

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:07   #3609
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
To się ciesze kochana!!Jak Ci twardnieje raz na jakis czas, to się nie martw, mnie tak twardniał od 20 tc, z tym, że coraz bardziej po kilkanaście razy na dobę i dlatego nospe i isoptin dostałam no i plus luteina i duphaston do około 30 tc.

Kotuś nie będe sprzedawała ubranek, bo siostra Łukasza ma zamiar szybko zaciążyć,poza tym moja druga przyjaciółka też się stara o dzidzię i już im obiecałam, ze ubranka im odłożę, ale tez nie chce wszystkich wydawać, bo marzy mi sie jeszcze córcia a te neutralne się przydadzą

Wklejam Wam dzisiejsze i wczorajsze zdjęcia mojego modela
Boziu jaki on jest słodziutki a jaki fotogeniczny no no...

Tak tylko pytam, bo jak bys cos sprzedawala to moglabym odkupic duzo jest fajnych uzywanych na all w idealnym stanie za grosze ale jak masz komu dac to dobrze

A brzusio czasem czesciej twardnieje czasem ze 2razy na dzien... okaże sie na wizycie za tydzien staram sie duzo lezec i nie robic niec ciezkiego wtedy jest dobrze

Stary 2010-09-03, 12:08   #3610
skorpionek19
Rozeznanie

Karolinko - ale Filipek jest jest śliczny, no nie mogę się na niego napatrzeć!!!! Jak Bosko się śmieje!!!!!

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:19   #3611
Gosiaro
Wtajemniczenie

Carol Filipek przesliczny i widze ze tez smieszek ja Maja!!!Ty to masz dobrze ze podwozie cale, ja sie boje ze bede miala jaks blokade psychiczną, normalnie chyba bede sie czula jakbym drugi raz miala swoj pierwszy raz
Tobie marzy sie jeszzce corcia a mi synek.Moj tz chce trojkę a ja zapowiedzialam ze trojka tylko wtedy gdy druga tez bedzie dziewczynka.Wtedy do 3 razy sztuka zeby chlopaczka zrobic

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 12:29   #3612
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpionek19 Pokaż wiadomość
Karolinko - ale Filipek jest jest śliczny, no nie mogę się na niego napatrzeć!!!! Jak Bosko się śmieje!!!!!
Dziękuję kochanie!!!!!! W imieniu Filipka też

Mnie też kręgosłup nawala jaknie wiem, dalej boli ten piersiowy, mały waży już swoje,a neistety trochę ponosić go trzeba... w nocy mi dzisiaj nawet duszno było, ehh będe musiała coś z tym zrobić, bo Fifik będzie coraz cieższy, no ale przede wszystkim musze moje 8 kg nadbagażu zrzucic to tez bedzie lązej dla kręgusa

Kotuś ja tez miałam szyjkę skopaną strasznie a popatrz jak się trzymała do samego końca, pamiętasz jak narzekałam, ze mnie strasznie kłuje i boli i mały naciskał na nią jak nie wiem. Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz!!!! Kubuś posiedzi jeszcze w brzuszku u mamuni!!
Super, ze kupilas sobie firanke, ja uwielbiam takie male zmiany w domku

Pamelko kochanie z miłą chęcią bym ci dala ubranka, ale jak widzisz, chętnych na nie nie brakuje a musze obdzielić po równo

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Carol Filipek przesliczny i widze ze tez smieszek ja Maja!!!Ty to masz dobrze ze podwozie cale, ja sie boje ze bede miala jaks blokade psychiczną, normalnie chyba bede sie czula jakbym drugi raz miala swoj pierwszy raz
Tobie marzy sie jeszzce corcia a mi synek.Moj tz chce trojkę a ja zapowiedzialam ze trojka tylko wtedy gdy druga tez bedzie dziewczynka.Wtedy do 3 razy sztuka zeby chlopaczka zrobic
Dziękuję kochanaTwoja Majeczka tez jest piękna i cudnie się uśmiecha, widziałam na nk foteczki i skomentowałam oczywiście

Ja o tyle miałam dobrze, ze krocza nie cięli, ale tez się bałam, bo przeciez mam na 10 cm szramę i boli co jakiś czas, tzn ta zewnętrzna nie, tylko w środku szycie, ale to jest świeże i jeszcze poboli, ale i tak sobie pozwalam nosic ciezkie rzeczy a nie powinnam jeszcze
Nie martw się, wsyzstko bedzie dobrze, na pewno wszystko bedzie dobrze i się nie stresuj,bo nie będzie przyjemnosci tylko wielki strach

Ja tez chce właśnie 2 dziewuszki, jedna już mam, synusia też więc jak Bóg da jeszcze to poprosze piękną księżniczkę, ale to wszystko zalezy od mojego zdrowka, pieniążków, bo ni eoszukujmy się 3 dzieci to juz dużo, mam nadzieję, zę bedzie dobrze i może za jakies 2 latka postaramy sie znowu

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-09-03 o 12:31
Stary 2010-09-03, 12:31   #3613
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
I tak zrobię... pójde w przyszlym tyg bo już dzis nie zdążę.

A wogóle chciałam się pochwalić na temat mojego usypiania synka samodzielnie w łózeczku!
Wczoraj tatuś go troche poprzytulał uspokoił a ja pilnowalam zeby nie usnął mu na rękach. No więc odłożył go i.... to byla godzina 21 jak się utulił dopielusi tak sie obudził o 5.30!! nawet nie zakwękał. czyli jakies efekty powoli są teraz też sam usnal ale musialam go 3 razy podnosić i odkładać. hurrraaa! jednak ksiązka sie przydaje, jeszcze jakbym opanowala tzw"łatwy plan" to by bylo super
No to gratulacje

Łatwy plan powolutku wprowadzisz

Cytat:

Karolinko Fifik tez ulewa, ale nie tak strasznie, lekarze mówią, ze ulewane do 30% zjedzonego mleczka jest normalne a zakładam mu śliniak i mam spokój, bo tak też go nie raz i nie dwa przebierałam jak wstawał, bo ramiona miał mokre
Jest normalne ulewanie.. do 6 miesiaca
Ale można też zapobiec ulewaniu poprzez zagęszczanie

Nie nadążam zmieniać jej ubranek, wszystko zaleje. Po tym ani razu nie ulała

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość

Bo to jeeest jak drugi pierwszy raz

Blance się poprzestawiało. 3 noc budzi sie o 3 na jedzenie.. i śpimy do 9

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:32   #3614
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

Irsin

kochana na porodowke to ja sie predko nie wybieram
najchetniej to za jakies pol roku, ale chyba nie da rady
Stary 2010-09-03, 12:33   #3615
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję kochanie!!!!!! W imieniu Filipka też

Mnie też kręgosłup nawala jaknie wiem, dalej boli ten piersiowy, mały waży już swoje,a neistety trochę ponosić go trzeba... w nocy mi dzisiaj nawet duszno było, ehh będe musiała coś z tym zrobić, bo Fifik będzie coraz cieższy, no ale przede wszystkim musze moje 8 kg nadbagażu zrzucic to tez bedzie lązej dla kręgusa

Kotuś ja tez miałam szyjkę skopaną strasznie a popatrz jak się trzymała do samego końca, pamiętasz jak narzekałam, ze mnie strasznie kłuje i boli i mały naciskał na nią jak nie wiem. Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz!!!! Kubuś posiedzi jeszcze w brzuszku u mamuni!!
Super, ze kupilas sobie firanke, ja uwielbiam takie male zmiany w domku

Pamelko kochanie z miłą chęcią bym ci dala ubranka, ale jak widzisz, chętnych na nie nie brakuje a musze obdzielić po równo

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Dziękuję kochanaTwoja Majeczka tez jest piękna i cudnie się uśmiecha, widziałam na nk foteczki i skomentowałam oczywiście

Ja o tyle miałam dobrze, ze krocza nie cięli, ale tez się bałam, bo przeciez mam na 10 cm szramę i boli co jakiś czas, tzn ta zewnętrzna nie, tylko w środku szycie, ale to jest świeże i jeszcze poboli, ale i tak sobie pozwalam nosic ciezkie rzeczy a nie powinnam jeszcze
Nie martw się, wsyzstko bedzie dobrze, na pewno wszystko bedzie dobrze i się nie stresuj,bo nie będzie przyjemnosci tylko wielki strach
Nie no spoko tak sie spytałam, bo u mnie żadna z koleżanek nie ma juz ubranek bo maja juz duże dzieci ale jak masz komu dac to dobrze po co maja kupowac... ja juz mam co nie co, tez szaleć nie chce bo to dziecko szybko rosnie itd... ale musze jeszcze dokupic jakis dresik i rajstopki bo to bedzie zima to dzidzi musi byc cieplo ale tak w domu to chyba wystarczy jakis pajacyk czy spiochy z kaftanikiem i owiniete rożkiem czy kocykiem powinno byc mu cieplo, no i najwazniejsz to kombinezonik na spacerki

Stary 2010-09-03, 12:39   #3616
Linka24
Wtajemniczenie

Carol jaki chichotek Widze ze tez tak otwiera buźkę jak mój jakby chciał coś powiedziec a nie może
OO a na policzkach mój Michas ma dokładnie to samo!!! to sa potówki?

kardashi a tobie sie udało wprowadzić łatwy plan?;d

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-09-03 o 12:41
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:42   #3617
kardashi
Zakorzenienie

Maatko. Moja teściowa zwariowała.
Dostała prawie zawału jak wczoraj z małą wyszłam na spacer 'bo zimno'

Twierdzi że za cienko ją ubieram..
Matkoo..
czy body na długi + bluzka na długi i sweterek, leginsy, skety i spodnie to zimno
To co to będzie w zime

Stary 2010-09-03, 12:46   #3618
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Carol jaki chichotek Widze ze tez tak otwiera buźkę jak mój jakby chciał coś powiedziec a nie może
OO a na policzkach mój Michas ma dokładnie to samo!!! to sa potówki?

kardashi a tobie sie udało wprowadzić łatwy plan?;d
Linka kotuś to nie potówki, to sa tzw kaszaczki u bejbików normalne, nie należy ich wyciskać, same poznikająmój as nie ma potówek na szczęście i nie miał.
Paszczorkę otwiera zawsze i wszedzie a gada już guuuuuuuuuuuuu i jak się cieszy jak te guuuuuuuuuuuu mu powtarzam

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Nie no spoko tak sie spytałam, bo u mnie żadna z koleżanek nie ma juz ubranek bo maja juz duże dzieci ale jak masz komu dac to dobrze po co maja kupowac... ja juz mam co nie co, tez szaleć nie chce bo to dziecko szybko rosnie itd... ale musze jeszcze dokupic jakis dresik i rajstopki bo to bedzie zima to dzidzi musi byc cieplo ale tak w domu to chyba wystarczy jakis pajacyk czy spiochy z kaftanikiem i owiniete rożkiem czy kocykiem powinno byc mu cieplo, no i najwazniejsz to kombinezonik na spacerki
Pewno, ze w domku wystarczy, przeciez będa grzali mój teraz w te chłodne dni ma tylko body z długim rękawkiemi śpiochy, nie lubię ich, alemusi obnosic jak dostał a z wszystkich ciuchów na 56 wyrósł!!!!!!!!!!! Teraz 62 ma i ociupinkę tylko sa za duże

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-09-03, 13:12   #3619
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Linka kotuś to nie potówki, to sa tzw kaszaczki u bejbików normalne, nie należy ich wyciskać, same poznikająmój as nie ma potówek na szczęście i nie miał.
Paszczorkę otwiera zawsze i wszedzie a gada już guuuuuuuuuuuuu i jak się cieszy jak te guuuuuuuuuuuu mu powtarzam

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Pewno, ze w domku wystarczy, przeciez będa grzali mój teraz w te chłodne dni ma tylko body z długim rękawkiemi śpiochy, nie lubię ich, alemusi obnosic jak dostał a z wszystkich ciuchów na 56 wyrósł!!!!!!!!!!! Teraz 62 ma i ociupinkę tylko sa za duże
No beda grzali, ja to sie o wszystko boje ze za malo ubranek mam, ze bedzie dzidzi zimno itp.. ale to chyba norma przy 1 dziecku mam kilka na 56 i kilka na 62 nie szaleje bo pewnie cos dostane jak przyjda ogladac malenstwo a w ogole to dziecko tak szybko rosnie ze szkoda tyle kupowac niech wynosi to co ma reszte rzmiarow bede kupowala pozniej po urodzeniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 13:32   #3620
kardashi
Zakorzenienie

Ja się cieszę że mialam sporo ubranek na 56.. w niektórych jeszcze teraz chodzi.. a ma 3,5 miecha
Noo ale moja mała jest drobna

Kupiłam pampki z rossmana..
Narazie założyłam 2.. w tym jeden na noc. no i super, pupa sucha, narazie nic nie ma czerwonego. No i są dłuższe niż Pampersa a to dobrze, bo mała jest dluga jakaś

Stary 2010-09-03, 14:23   #3621
latko0
Zadomowienie

Witajcie kochane dziewczynki!
U nas nocka dobra, wieczorkiem dostał cycusia i znowu denerwował się strasznie więc dałam mu z buteleczki moje mleczko odciągnięte zjadł 160 poleżał w łóżeczku z godzinkę, pogadał później się zdenerwował wzięłam go dałam mu cycusia ciumknął troszkę i zasnął :: i od 22 spał do 4.30 później przewinięcie, jedzonko i spał do 7.30

Co do ulewania to mój też ulewa, no ale to normalne więc nic mu nie daje. Czasami bardzo żadko zdaży mu się że sporo ulej aż chlusta ale tak zdarzyło się z 3 razy wydaje mi się że wtedy po prostu przejadł się.

Linuś trzymm kciuki za Twoją wizytę i mam nadzieje że wszystko dobrze.

Karolinko śliczny ten Twój Filuś i tak ślicznie się uśmiecha. Muszę zgrać zdjęcia to pokarze wam mojego olbrzyma
Co do ubranek to mój już od 2 tyg. nie mieści się w 56 teraz nosi 62 i czasami nawet 68 ja nie wiem ale on jakoś strasznie szybko rośnie
Dobrze że nie miałam aż tak dużo tego 56
Co do moich bóli to narazie przeszło, mam nadzieje że nie powtórzą się ,ale w pon. mam wizytę u internisty to może da mi coś na wszelki wypadek.
A jak tam Twój brzusio i jelita?

Dziś idziemy z Filusiem do pediatry która jest rehabilitanktą miała go zobaczyć jak tam u niego z napięciem mięśniowym, mam nadzieje że wszystko dobrze. Trzymajcie kciuki kjochane!
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:50   #3622
Carol77
Zakorzenienie

Karolinko dziękuję za komplementy czekamy na zdjecia Twojego ślicznotka

A ja się martwię, ze mój szkrab je za dużo ale Twój ma pojemny żołądeczek, ja nie mogę! Mój dostaje 120 ml na 1 posiłek, może go głodzę? ale potrafi przespać 6h w nocy i po 3 w dzień więc chyba nie a od 8 września dostanie wiecej, nie chcę go tez przekarmic no i pokarm z piersi jest inny niz sztuczne mleczko i bejbiki moga go jesc i jesc
Dobrze kochana, ze już bóle Ci przeszły!! Ciekawa jestem co Ci lekarz na to da. Daj znac od razu.
Trzymam kciuki za wizytę Filusia! Na pewno wszystko będzie dobrze, my we wtorek na 9 rano idziemy do rehabilitantki. Tez jestem ciekawa co powie, bo Filip głowe trzyma super jak mam go na rekach, jak leży u mnie na brzusiu do bekania jak ja siedze to też już sobie pięknie radzi, ale jak go polożę na brzuchu to ni w ząb nie chce jej podnieść, wrzeszczy jak nie wiem, nie znosi leżenia na brzuchu! Jak ja

Dziękuję, ze pytasz kochana, moje jelita sa w opłakanym stanie, bolą i wzdęcia i zaparcia dalej mnie męczą jak nie wiem, do tego te wredne kolki wracają, musze uwazać żeby nie przegiać z długimi przerwami miedzy posiłkami, bo jest nieciekawie. No, ale cóż zrobić
A brzuś wisi worek taki brzydki się robi, ale umiem go super wciagnąć i zacznę ćwiczenia żeby się wchłonął szybko.

Filip własnie sie kapnął, ze guuuuuuuu można powtarzac i leży i grucha hehehhe jak sowa

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-09-03 o 14:52
Stary 2010-09-03, 15:01   #3623
kardashi
Zakorzenienie

Carol, ale karmisz go według tych tabelek?
Dostaje tyle ile dziecko w jego wieku dostaje ?
Jeśli tak to nie głodzisz go ani nic..
Już on by Ci pokazał że jest głoodnyyy

No bo nie można tez przekarmić.. bo wtedy przecież żołądeczek się rozciągnie i bedzie chciał więcej i w koncu miał nadwagę.

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-09-03 o 15:03
Stary 2010-09-03, 15:08   #3624
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Carol, ale karmisz go według tych tabelek?
Dostaje tyle ile dziecko w jego wieku dostaje ?
Jeśli tak to nie głodzisz go ani nic..
Już on by Ci pokazał że jest głoodnyyy

No bo nie można tez przekarmić.. bo wtedy przecież żołądeczek się rozciągnie i bedzie chciał więcej i w koncu miał nadwagę.
Tak kochana, karmię go według tych tabelek, dostaje po 120, tam pisze, ze od 4 miesiaca jest 150 dopiero, ale on tyle nie wytrzyma na 120 z resztą zapytam lekarki ile więcej mogę mu dac w razie czego właśnie dlatego mu nie daję wiecej zeby go nie przekarmić, bo łatwo rozepchać żołądeczek.
A fakt pokazuje jak długo nie jeoj drze sie jak szalony

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-09-03, 15:12   #3625
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak kochana, karmię go według tych tabelek, dostaje po 120, tam pisze, ze od 4 miesiaca jest 150 dopiero, ale on tyle nie wytrzyma na 120 z resztą zapytam lekarki ile więcej mogę mu dac w razie czego właśnie dlatego mu nie daję wiecej zeby go nie przekarmić, bo łatwo rozepchać żołądeczek.
A fakt pokazuje jak długo nie jeoj drze sie jak szalony
Noo lekarka bedzie wiedziała

Albo moze zagęszczać jak nie bedzie wystarczało kleikiem.... ?
chociaż na to jest jeszcze za mały..

Stary 2010-09-03, 15:20   #3626
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewcyzny, rosniemy jak na drozdzach : D
Stary 2010-09-03, 15:23   #3627
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziewcyzny, rosniemy jak na drozdzach : D
O jeej... ale już urósł!
okrąglinek

Stary 2010-09-03, 16:37   #3628
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
ja mam jakiegos dola dzisiaj z ta moja praca to chyba znowu za szybko sie ucieszylam
Karolnika Filus przeslodki
Linka i jak wizyta?
Irsin sliczny brzusio
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:10   #3629
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
ja mam jakiegos dola dzisiaj z ta moja praca to chyba znowu za szybko sie ucieszylam
Ojej Nie wyszło? Ale nie załamuj się, dobrze?

Linka jak tam wizyta? A może już dostałaś skierowanie na łyżeczkowanie?

A ja jestem od środy sama, znaczy bez męża. Wraca w sobotę wieczorem i jest mi tak dobrze samej Tak jak sobie posprzątałam, tak jest czysto, nikt mi nie brudzi, nie rozrzuca ciuchów po całym mieszkaniu, nie chrapie w nocy. Jaka ulga No i łóżko mam całe dla siebie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:35   #3630
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ojej Nie wyszło? Ale nie załamuj się, dobrze?

Linka jak tam wizyta? A może już dostałaś skierowanie na łyżeczkowanie?

A ja jestem od środy sama, znaczy bez męża. Wraca w sobotę wieczorem i jest mi tak dobrze samej Tak jak sobie posprzątałam, tak jest czysto, nikt mi nie brudzi, nie rozrzuca ciuchów po całym mieszkaniu, nie chrapie w nocy. Jaka ulga No i łóżko mam całe dla siebie
nie wiem w sumie ta praca miala byc na 100 a ja sie po prostu nie moge dodzwonic do dyrekcji...tzn nie moge jej zlapac ...
to mowisz, ze dobrze jest czasem "odpczac" od meza hehe
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości