|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
nom ja tez na chwilke wyskoczylam z domku... jestem z lodzi a tu podobna pogoda...najgorsze to wiatrzysko ![]() w Carrefourze?? to moj najblizszy market do ktorego czesto chodze...oj moze tez sie skusze, taki maly prezencik od mamusi dla dzidzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
ale dziś szaruga za oknem... Chociaż mi to osobiście nie przeszkadza, bo ja jestem listopadowa panienka i jesienią odżywam ![]() Zerkałam sobie wczoraj na Wasze maleństwa, nie powiem, wzruszyłam się ![]() Dzieciaczki listopadowej i mazianki (jeśli czegoś nie pochromoliłam) po prostu cudne. Do schrupania ![]() Plastrami mnie trochę przestraszyłyście, bo nie wiedząc, że jestem w ciąży, którejś nocy przykleiłam sobie rozgrzewający plaster żelowy na bolące plecy... Mam nadzieję, że nic złego z tego powodu się nie stało... ![]() Ściskam wszystkie, miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Rozeznanie
|
Eweska, zazdroszczę placków ziemniaczanych! Może wpadnę do Ciebie na obiad?
![]() Też oglądałam DDTVN i szczerze mówiąc trochę mnie przeraziło,to że nie będzie można zapłacić za znieczulenie. Ja jednak mam nadzieję,że będzie dało się to jakoś załatwić bo inaczej sobie nie wyobrażam..... ![]() Kurcze, zmartwiłyście mnie troszkę tym rozjaśnianiem włosów w ciąży ![]() ![]() A u mnie teraz słoneczko świeci ![]() Kasia,tak w Carrefour'ze kupiłam 2 body po 4 zł ![]() Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-10-21 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my kiedys zaprosilismy znajomych na noc (popilismy troche)... zaczeli sie kochac a lozko tak piszczalo ze szok, bylo slychac nawet o czym mowia ![]() ![]() u nas na gorze jest gosciu co codziennie o 6 rano cwiczy...strasznie glosno to robi...a pozniej ok.8 rano zalacza sobie plytke z muzyka klasyczna ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Właśnie sobie oglądałam kamerki internetowe z okolic tż-ta i łanie mu tam śniegu napadało, najwiecej na wysokościach. Ach tęskno mi, chciałabym tam być. Kasia z początku to z tz-tem się z tego smialiśmy, ale zaczęlo to się powtarzać dosyć często i w koncu zaczęło mnie to denerwować zwłaszcza jak robia to o tej porze jak syn jeszcze nie śpi, a on późno nie chodzi spać bo ok 21.30 Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-10-21 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() buziolki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wyobrażam sobie, że facet nie może zosać z dzieckiem i nie umie go nakramić albo pieluchy zmienić ! Jest RODZICEM tak samo jak ja, więc ma te same obowiązki, fuks że mleka nie mają to ich karmienie na początku omija ![]() ![]() Jedyne czego raczej nie robi, to nie pierze, tzn nie wrzuca do pralki prania, bo ja wcześniej wracam od niego i zdążę wrzucić brudy ![]() Zocha śpi i biedna się męczy bo nie może noskiem oddychać, biedactwo... ![]() ooo właśnie się obudziła i słyszę jak sobie z łóżeczka światło zapaliła, spryciara mi rośnie :P
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-21 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak naprawde wspolczuje... tym bardziej ze nie mozesz sie denerwowac. Ten pomysl z anonimowa kartka byl dobry... bo to bedzie takie stukanie w kaloryfer na odbijanego...syzyfowa praca
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ojej, żeby szybko katarek minął!
![]() |
#3611 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na szczescie jest dobrze, dzidzia rosnie co potwierdzilo wczorajsze moje usg. Czyli takie bole i plamienia nie musza swiadczyc o poronieniu. Ja tez przed dzien tych boli sprzatalam i wmawialam sobie ze to dlatego... jestem delikatna widocznie... trzeba sie oszczedzac i tyle. Glowa do gory!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
andziot, nie martw się na zapas, ja jakiś czas temu też miałam plamienie, minęło szybko, pani dr nie widziała w tym nic niepokojącego; głowa do góry!
eweska, ale placuchy... takie właśnie lubię najbardziej, nie za grube, nie za mocno przysmażone, mniam, normalnie czuję ich zapach! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
tez bym zjadla
![]() ja mam dzisiaj koperty drobiowe z serkiem, ziemniaczki i suroweczki - z bialej apustki i z marcheweczki : ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
listopadowa80 dzieki za info o rozjasnianiu... w takim razie zrobie to po porodzie... moria44 i eweska zaraz sie zabiore za zdjatko
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Wtajemniczenie
|
anula_81 powodzenia u fryca!
Ja też mam już niezły odrost a włosy rozjaśniam. Opinie są różne, jedni mówią, że można bo dzisiejsze farby są łagodne, inni że absolutnie nie można, bo każde szkodzę a jeszcze inni, że można ale po 12 tyg. ![]() ![]() Ha a mi się piecze właśnie chlebek. Wyciągnęłam też książkę kucharską "Rodzinne Gotowanie" i mam ochotę kremową zupę pomidorową i pieczone ziemniaczki z sosem koperkowym ![]()
#3618 |
Rozeznanie
|
Moria, mówisz,że rozjaśniałaś włosy?? Ja zapytam moją gin. o opinię ale tak czy siak będę musiała się umówić do fryzjerki, ach te okropne odrosty...
![]() Głodna się przez Was zrobiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Moderatoreska
|
Ja od ok roku kupuję tylko farbę Loreal Casting Creme Gloss bez amoniaku, trwałośc farby do około 28 myć, a uzywam bo mniej niszczy włosy niż farba z amoniakiem, a moje włosy sa dość zniszczone i wypadają, teraz w sumie wypadają bardziej niż przed ciążą.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale podziwiam waszych meżów, narzeczonych i chlopakow- taki facet to skarb. ojjj no mojego tez bym nie zamienila na nikogo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki dziewczynki, dobrze, że Was mam ![]() brzuch mnie trochę boli, ale powiem Wam, że teraz w miare jestem w terminie okresu i pamięam miesiąc tewmu też mnie brzuch bolał i miałam lekkie plamienia też w terminie okresu, może to to ??? Jest lepiej bo już znika ten kolor .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Wtajemniczenie
|
pisza o jedzeniu pokazuja jedzenie i jak tu nie jesc???
ja wlasnie zupke pomidorowa robie- skromnie... ale na drugie gulasz z kasza ![]()
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() caly czas mi tak zimno i nieprzyjemnie w zoladku, niby zbiera sie na hafcik, ale jednak nie ![]() Jesli chodzi o farbowania i rozjasniania - rozjasnialam wlosy w pierwszej ciazy i to kilkukrotnie. W poronienie od oparcia sie o cieply piec jakos nie moge uwierzyc, ale nie chce mi sie szukac info na ten temat, to samo z podgrzewana podloga, troche przesady tu widze, zreszta ja do wielu ciazowych "wolno" i "nie wolno" podchodze z przymruzeniem oka ![]() mowicie, ze w Polsce rezygnuja z zzo ? Matko... U mnie jest wszystko do wyboru i za darmo, o cudownej i przezyczliwej opiece pan poloznych nie wspomne, bo bylo tak milo, ze ze szpitala wychodzilam z placzem - nie przesadzam ![]() ![]() Co do tatusiow i ich zajmowania sie dzieckiem, moj tz jest w pelni ojcem ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze dzisiaj nie zjem zadnego loda ![]() ![]() i nawet nie mam zachcianek, to raczej w glowie jest, ze ciaza = kubel lodow dziennie ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() Mnie tez sie takie plamienia zdarzaly w poprzedniej ciazy, teraz poki co cisza, ale to dopiero koniec 5 tyg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Wtajemniczenie
|
jest to zdjecie zdjecia, ale mam nadzieje ze cosik zobaczycie
![]()
![]() |
#3625 |
Wtajemniczenie
|
kiepsko widać
![]() ![]() nozkami fikalo wiec prawie w ogole nie rzucaja sie w oczy, jedynie brzuszek i twarzyczka- bynajmniej na moim foto od doktora. dobrze ze w ogole dalo sobie zdjatko zrobic bo tak sie ruszalo hehe
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę iść malować z Zosią ![]() a żeby Wam też śliny narobić to właśnie otworzyłam brzoskwinki w syropie :P
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-21 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
Mnie też dziś trzepało jak słuchałam DDTVN. Tę babkę z ministerstwa udusiłabym własnymi rękami. Jej przekaz był mniej więcej taki: im więcej bólu podczas porodu, tym więcej późniejszej miłości do dziecka. I teksty w stylu: jeśli kobieta będzie potrzebowała znieczulenia przy porodzie, to na pewno je dostanie. A, przepraszam bardzo, niby na jakiej podstawie ktoś da jej to znieczulenie? Bo wrzeszczy głośniej niż inne, bo powie, że już dłużej nie wytrzyma? I kto to weźmie sobie do serca? Przecież każdą boli, a ta, co tak mówi, widocznie jest panikarą i hipochondryczką.
Powiem Wam, dziewczyny, że jak myślę o porodzie w naszej polskiej rzeczywistości, to aż mnie ciarki przechodzą na myśl, jak to może wyglądać. I wcale się nie dziwię kobietom, które decydują się na cesarkę ze strachu przed bólem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
zwariowac można. a tz - cyba oni nie rozumieja tak do końca co się z nami dzieje, na pewno jesteś bardziej wrażliwa i reagujesz bardziej niż normalnie, ale na spokojnie te spróbuj wziąc i pogadaj z nim. Cytat:
![]() własnie oglądające zdjęcie - miałam pytać czy przypadkiem nie byłaś tam u mojego lekarza ![]() cieszę się że Ci odpowiada, ja mam go od 6 lat, więc kupe czasu ![]() szkoda że nie spotkałyśmy się w poczekalni. ja byłam 19.10, a nast wizyte mam 16.11, Ty zapewne 12.11?. gratuluje pięknego bobaska ![]() Cytat:
![]() ![]() własnie tez bym chciałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
widze buźkę ![]() ![]() dziewczyny - a propos farbowania włosów, tak jak pisałam wyżej, dzwoniłam właśnie do lekarza mojego - powiedział, że NIE wolno henny i perhydrolu :| nic mi to nie dało generalnie, bo teraz musze pytać się mojej fryzjerki, czy jej farba ma perhydrol. powiedział, że nie można "czarnić" włosów ![]() i chce mi się wędzonego (na zimno)łososia - wiem, że wiele razy o tym tu wspominałam, ale nie wiem czy mogę zjeść, boje sie za bardzo tego wszystkiego. miłego dnia dziewczynki! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
Dokładnie Vinca...aż boję się myśleć jak to z nami będzie. Ale to jest przesada,żebym nawet za własne pieniądze nie mogła dostać znieczulenia!
Moniqac perhydrol? Hmm...zaraz muszę poszukać w necie jakie farby go zawierają,czy rozjaśniacze też. Kurcze,ale faktycznie zwariować można z tymi opiniami..każdy lekarz mówi co innego ![]() Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-10-21 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Kasia, pięknego masz maluszka..
![]() A ja mam trochę problem. Obawiam się, że rozkręca mi się infekcja grzybicza, do lekarza dopiero we wtorek idę, teraz jest na jakiejś konferencji gdzieś w Polsce. Nie wiem co mam zrobić. Clotrimazolum krem w pierwszym trymestrze zakazany... Ona napisała mi smsa, że Pimafucin lub Nystatynę mam wziąć, ale chyba nie wzięła pod uwagę problemu braku recepty...Co Wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.