|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Siala o matko!!!!! nie miej wyrzutow sumienia, on to wlasnie zrobil bys miala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
kurczę, siala to się porobiło.
![]() Ja tam nie do końca wiem o co chodzi, ale skoro byłaś zdecydowana od niego odejść z konkretnych powodów to nie powinnaś z nim zostawać z litości i troski o jego zdrowie. Oczywiście poczekałabym aż wydobrzeje troche i wtedy się rozstać. No ale jak już takie rzeczy się dzieją to psycholog rzeczywiście by się przydał, przede wszystkim tobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Matko Siala! Teraz to nie warto żadnych decyzji podejmować. Jak dojdzie do siebie to z pewnością potrzebna mu będzie pomoc psychologa albo psychiatry. Ja mysle, że to próba zwrócenia na siebie Twojej uwagi, może chciał wzbudzić w Tobie poczucie winy a może to wołanie o pomoc, o uwagę. Pewnie zdaje sobie sprawę, że między Wami jest kiepsko i tez nie umie sobie z tym poradzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Siala - nie bardzo jestem w temacie, ale co nieco się domyślam... mogę sobie tylko wyobrazić jak musi być ci ciężko
![]() całuję i ściskam ![]()
#3605 |
Zakorzenienie
|
siala straszne to, co piszesz!! Trzymaj się kochana!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Rozeznanie
|
ojej siala bardzo mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji
![]() poczekaj aż wyjdzie z tego (bo jednak to, co zrobił to oznaka słabości, bezradności, choroby nie wiem) i wtedy zrób to, co uważasz za dobre dla siebie i Sebka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Wtajemniczenie
|
kurcze siala.. to sie w siedzenie wbilam. pamietaj ze jestesmy z toba wiec jak zawsze masz nasze wsparcie! trzymaj sie kochana tam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuje Aniu
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Może wybierz się do alergologa ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() SUPER! ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Siala - współczuję... to bardzo trudna sytuacja. Powinnaś teraz myśleć o sobie i o dziecku. Dzięki Bogu masz wsparcie w rodzicach. Trzymam kciuki aby jakoś to wszystko "złagodniało". Mąż powinien trafić w ręce psychiatry a Ty (tak jak napisała Marta) nie powinnaś się obwiniać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Wtajemniczenie
|
sialuś- współczuję naprawdę tego, co co zrobił Ci tz... naprawdę nie wyobrazam sobie jak musisz się czuc, ale nie masz prawa się obwiniać, bo on to chyba zrobił ze strachu i bezradnosci przed samym soba (wnioskuje z Twojego postu) przytulam mocno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zadomowienie
|
Kurcze, Siala, mam fejsa, ale nie wiem za bardzo co się między wami wydarzyło. Bez względu na wszystko, uważam, że to co zrobił było zupełnie bezsensowne i niepotrzebne. Przecież problemy można rozwiązać na wiele innych sposobów.
Dziewczyny mają rację, że bezwzględu na wszystko nie powinnaś się obwiniać. Ściskam Cię mocno. Jeśli będziesz czegokolwiek potrzebowała, wal śmiało. |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Hania to dermatolog dal masc. Planujemy spotkanie, bo Justyna bedzie w wawie piszesz sie? Zadzwoni sie jeszcze do Mlmfm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Haniu czy będziesz miała czas zrobic album slubny dla mojej przyjaciółki? Ślub 4 czerwca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Rozeznanie
|
Oj siala, siala, jak żeś mi bliska kobieto.
Będę małpą, ale szczerą...on Cie krzywdził, czy po prostu nie powinnaś z nim być? Tak czy siak - okazuję pełne zrozumienie i współczuję. Dbaj o siebie i Sebka. Co do kąpieli - u nas królują emolienty, choć zastanawiam się, czy nie odpuścić... |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam emolientów tylko na początku, ale chyba bym zbankrutowała, jedna butelka wystarczyła nam na tydzień, w dodatku włosy po tym tak smierdziały no i żadnej rewelacji jeśli chodzi o skórę nie było. A pediatra zalecał używać, bo Iga miała zmacerowaną skórę po urodzeniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Raczkowanie
|
Siala współczuje naprawde! Nie wyobrażam sobie co przezylas ale w zadnym wypadku nie mozesz siebie za to obwiniac. Trzymaj sie kochana!
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
siala Kochana strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]() I nie obwiniaj się!!! ![]()
![]() |
#3617 |
Rozeznanie
|
Siala jedyne co mogę powiedzieć to Nie Ma w Tym Twojej winy!!!!!!!! Absolutnie żadnej!! pisałam pracę mgr z samobójstw i jest to klasyczny przykład próby wpłynięcia na ciebie - wzbudzienia poczucia winy , litości itp. on chce cokolwiek ugrać - to czysta gra nie będę tłumaczyła na czym to polega bo jak coś to sobie poczytasz w necie, teraz najważniejsze że musisz iść do psychologa - dla własnego dobra i dobra sebka - psycholog cię przygotuje na możliwe zagrania ze strony męża, bo teraz dopiero się zacznie granie na Twoich uczuciachi na uczuciach Sebka. Strasznie ci współczuję ale teraz to ty musisz być silniejsza teraz liczy się tylko szczęście Twoje i Sebka bez względu na to czy z tz czy bez! jeśli będę mogła ci jakoś pomóc - daj znać przytulam mocno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj po południu miał jechać tylko na konsultację psychiatryczną.. pojechał, wrócił, spakowali mu tobołek i wywieźli do psychiatryka. Byłam tam dziś... jezus.. tam jest tak strasznie i podle.. ci ludzie się snują po korytarzach jak cienie.. każdy z jakąś swoją "szajbą" a ten zwinięty na łóżku leży zawinięty w koc i beczy, że chce do domu, że on tu zwariuje itd. obrzydliwy, zagrzybiały szpital.. obskurny. Damian chciał się wypisać ale gadałam z panią ordynator i opowiedziałam jej wszystko, nasze brudy ze szczegółami.. od poniedziałku będzie więcej lekarzy więc ktoś się nim zajmie.. badania, tomografia itd. gadałam z nim i ordynator też i zgodził się zostać. Boi się tam jeść bo się boi ze coś dosypują do żarcia.. ci ludzie tam jak zahipnotyzowani chodzą, sama się ich bałam... w każdym razie będzie badany i pomogą nam, powiedzą gdzie iść, jakiej pomocy i u kogo szukać. Ordynatorka powiedziała mi, że nie mogę żyć w takim upodleniu, że w końcu ja wyląduję u nich jeśli nic się nie zmieni. Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy. A ta ordynator... złota kobieta.. boże.. ona tak bardzo mnie rozumiała.. co jej powiedziałam to ona dopowiadała swoje - co brzmiało dokładnie tak ja miałam to w głowie. Jakby wyciągała mi myśli z głowy patrząc na mnie. Dziwnie to zabrzmi ale miałam ochotę się do niej przytulić.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2011-03-19 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Siala, kochana, nie wyobrażam sobie, jak starsznie musi być w takim szpitalu.
Dobrze, że trafiłaś na tak wspaniałą kobietę i w pełni rozumiem chęć przytulenia. Trzymam za Ciebie kciuki i ściskam bardzo mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Raczkowanie
|
Siala wspolczuje Ci bardzo tak dramatycznej sytuacji ,strasznie przykro jak sie czyta takie rzeczy ,pozostaje nadzieja ,ze wszystko sie ulozy. Ordynator dobra kobieta, moze tam mu pomoga i wyjdzie na prosta. Trzymam kciuki!
Jedziemy na wakacje nad polskie morze... dokladnie tutaj www.sedna.pl (Jastrzebia gora) i rezygnujemy z wyjazdu za granice za duzo lotow ,zmian klimatu itp. Szymek jak slyszy muzyke to tak smiesznie kreci glowka ,ale mamy ubaw z niego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3621 |
Raczkowanie
|
siala
![]() dobrze że się nim zajęli od razu, w takich szpitalach faktycznie musi być mało przyjemnie,ale może mu dobrze pobyt tam zrobi. Ordynatorka fajna kobita, chce pomóc tobie i jemu i oby szybko się jej to udało. A jak Sebek to znosi? Bo na pewno czuje że coś nie tak jest |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damiana miał tylko 3 godziny w ciągu dnia.. od 17:00 jak wracał z pracy do 20 - kąpanko i spanko. Wiecie co.. przeraża mnie nieco fakt, że tak dobrze się czuję jak go nie ma. Czuję spokój, błogi stan. Nie nerwię się kiedy zbliża się godzina 17:00 kiedy on zawsze wracał do domu. A to chyba niezbyt dobrze wróży naszemu związkowi. Czuję się bezpieczna i spokojna. Dopiero jak się skupię na tym co się stało to smutek i wszystko co negatywne wraca. Właśnie tak myślę, że działamy toksycznie na siebie nawzajem. Pojawiła się w mojej głowie taka myśl, że ja chyba sobie go wybrałam bo chciałam mu pomóc. Bo miał okropne dzieciństwo, bo nie miał matki, ojca, bo był nieszczęśliwy, nie znał miłości, domu, ciepła.... i chyba chciałam być taką zbawicielką by pokazać mu jak można żyć... tylko to wszystko kosztem siebie samej. A tak chyba nie powinno być.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2011-03-20 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze bedzie! Nie mozna tkwic w takim zwiazku ,tym bardziej ,ze to nie jest odpowiedni dom dla dziecka. Sama widzisz ,ze brak jego obecnosci lepiej na was wplywa. Poradzisz sobie ,a dziecko bedzie mialo szczesliwy i bezpieczny dom !
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
żabka - coś ty, cenię sobie wasze zdanie i się nie obrażam bo każdy może uważać zupełnie inaczej niż ja. Ile ludzi tyle zdań. Im więcej zdań podobnych tym większe prawdopodobieństwo, że akurat to zdanie jest słuszne.
I mimo wszystko, mimo tego co mi robił, mimo wszystkich moich łez i bólu to w dalszym ciągu jest mi go żal i szkoda. Ale to czysty masochizm jakiś skazywać się na życie z kimś z kim nie jest się szczęśliwym tylko dlatego, że on tego potrzebuje.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Siala, nie będę pisać jeszcze raz tego co dziewczyny już napisały, ale podpisuje się pod tym. Życzę Ci dużo dużo siły i wytrwałości, żebyś umiała sobie z tym poradzić. To co piszesz i jak myślisz teraz jest mądre i sensowne. Życzę Ci żeby udało Ci się w tym wytrwać i wyrwać z tego związku, układu... Mam nadzieję, że wszystko Ci się dobrze poukłada. Myślami jestem z Tobą... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Siala strasznie wspolczuje sytuacji.
A ja sie melduje ze bylam w szpitalu ale dzis wyszlysmy. Mala miala grype jelitowa ale juz jest lepiej, nie wymiotuje, je po trochu coraz wiecej, kup juz tyle nie robi (na oddziale masakra byla) no i kupy juz w miare normalne. Bede jeszcze podawac cos na biegunki i mysle ze calkiem wroci do normy ale kurcze zaczela mi tam kaszlec ale to mysle ze wapno i wit C wystarczy. Bo nie chce tam wracac juz po raz 3 ![]() Co jest dobre na kaszel ? I wczoraj z rana dostala goraczki 38,5 stonpi ale zeszla. Kroplowke dostala jeszcze no i Ibufen chyba no i przeszlo na szczescie, tak biedna plakala ze zasypiala mi zmeczona na rekach, jak chcialam ja odlozyc to ryk. I musialam ja ciagle trzymac albo lezec z nia zeby mi na brzuchu lezala. A dzis juz spoko goraczki nie bylo.
#3627 |
Zakorzenienie
|
Siala nie dziwne, ze Ci go zal i czujesz smutek, przeciez to Twoj maz, ojciec Sebka, ale jednak Twoje zdrowie psychiczne jest wazniejse i dobro Sebka niz wspolczucie dla Damiana. Wiesz co ja jenak widze szczescie w nieszczesciu, bo tak to byscie dalej sobie trwali w tym i Ty bys sie coraz bardziej zatracala w tym zwiazku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Renatka bidulka mala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Niezawsze ja tez mam taka nadzieje..
#3629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SPOTKANIE - bardzo chętnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() Chyba, że to ma być album od Ciebie dla niej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Wstepnie Arkadie ustalilysmy ;P Agravka tez bez auta, no ja sie dostosuje, mi centrum nie pasuje tylko, bowiadomo auta nie bede miala gdzie postawic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.