|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Kasienka no my tez rok po slubie jestesmy. 10 kwietnia rocznica wiec za niecaly miesiac. Ale niewiem czy to slyszala chyba tak. Dlugo mi nic nie mowila na ten temat , jak do niej ostatnio powiedzialam Pani to mi mowila ze mam tak nie gadac :P Chyba wkoncu mnie polubila hehe
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
My dzis u dermatologa bylismy i przepisal masc protopic jakas podobno nowej generacji i ma dzialac jak sterydowa, jak sie nie poprawi to mamy przejsc na bebilon pepti, zobaczymy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki1 Ja dziś ciagle na nogach, w parcy, spacer, lekarz i dopiero teraz siadłam na kompa. Byliśmy u lekarza bo Frania kaszle, ale to nic złego syrop mamy, oklepywać kazał i na spacery moze chodzić. Bidulek dzis pierwszy raz od tygodnia był na spacerze, taka nas piekna pogoda ominęła.
Kurcze czyli skaza co? U nas o dziwo plamy zeszły, została tylko jedna malutka. Ja go smaruje oliatum soft i nam pomogła. Oby Mai też zeszły te plamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Rozeznanie
|
Renatko - ja w tym roku będe obchodzić z moim 3 rocznicę ślubu
![]() U nas ranek do bani. Mój dzieć stwierdził o 5 rano że nie chce mu się spać. Więc od wczesnego rana na nogach. Pogoda chyba się psuje, ale i tak pójdziemy na spacerek ![]()
#3545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do odchudzania, ja przed ciąża ważyłam 53 (marzenie ![]() Brzuch też mi pozostał, duży i obwsiła skóra. Czy jest szansa, ze kiedykolwiek będzie jeszcze płaski? I w ogóle to witam, dawno się nie udzielam, ale regularnie podczytuję. ![]()
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tez ranek do bani ta lobuzica obudzila mi sie po 12, dostala butle , wywalila wszystko no i poszla spac i po 4 znow sie obudzila ale chyba cos jej sie snilo. Glodna nie byla. No to wzielam ja do lozka bo mi sie sto razy wstawac nie chcalo zeby dawac jej smoczka No i wkoncu usnela kolo 5 i o 6 juz wstala i szaprala mnie za włosy i szczypała franca mała ![]() A teraz sobie spi w najlepsze cwaniak jeden no a ja tu padam na twarz prawie ale zasnac nie umiem :/ I malzonek tez sobie cwaniak spi bo sobie gral chyba do 5 rano w PS .. Utluke go normalnie!
![]() |
#3547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasienko, ja do mamy TŻta (nie jesteśmy po ślubie) mówię "mamo mojego narzeczonego" albo "mamo ojca mojego dziecka" ![]() Niezawsze, a jaką diagnozę postawił lekarz? Natalce nie chcą się zagoić pęknięcia między górą uszka a główką i od prawie tygodnia ma czerwoną kaszkę na brzuszku, która ewidentnie ją swędzi, bo jak ją przewijam i podwijam body, to się drapie ![]() Do tego na rączkach na wysokości łokci zrobiła jej się chropowata i szorstka skóra. Marta, czym myjesz Frania? Chciałam kupić dla Natalki Hipp do mycia ciała i włosów. Byłam w dwóch Rossmannach i w żadnym nie było. Wycofali, czy co? Chciałam kupić coś delikatnego do mycia w aptece, ale tyle tego jest, że nie wiem, co wybrać. Renatko, u nas jest tak, że nawet jak Natalka wrzeszczy w nocy, to TŻ śpi jak zabity. Nie wiem, jak on to robi. Co do szczypania i ciągnięcia za włosy, uczę Natalkę, że "nie wolno". Na koty po czasie poskutkowało, to może i Niunia zaskoczy ![]() A, kupiłam dziś nocnik i tak się zastanawiam, w jakich porach, jak często i na jak długo sadzać Natalię? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
martysek, co do zelu hippa, to ja go w zadnym rossmanie nie widzialam tylko w realu i tesco.
a do mojego dziecka nie dociera ze nie wolno, patrzy sie na mnie i dalej robi to co robila. |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zadomowienie
|
Bajka, dzięki za info.
Ja mówię "nie wolno" głośno i zdecydowanie i zabieram jej rączki. Na razie patrzy na mnie zdziwiona i dalej próbuje mnie oskalpować, ale wierzę, że z czasem się nauczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
My kurde mamy dosc spory problem
![]() ![]()
#3551 |
Zadomowienie
|
Renatko, współczuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Jezus dziewczyny ... co ja przeżyłam dzisiaj
![]() byłam na wyrwaniu ósemki u chirurga szczękowego ;] nie że jestem rasistką czy jakąś uprzedzoną pindą ale ten dentysta był arabem! Miałam dostać "narkozę" czyli "głupiego jasia" bo ja panicznie się boję dentystów... to nie jest zwykły strach tylko panika, panika, panika.. Ale po kolei.. wchodzę do gabinetu a tan Pan Arab z Panią Arabką nawijają po swojemu "halama halab bala aaalaamanah" no to ja już postrana... ten mnie za rękę i na fotel "sieroko otwiera" .. otwieram.. bełkoczę, że narkozę chcę,, a on do mnie "neee, ne damy, ja robie, dobsie robie, nyc ne boli" i uśmiecha się.. ja zaś że chcę, że proszę.. i już łzy mi ciekną po polikach.. a on mi wali znieczulenie i dalej te swoje "ja dosie robie, ne boli nic, sie nie boi"... "sprafcam..." i mi tego zęba gniecie czy aby na pewno mnie już nie boli... ale boli, drę się... dowalił mi drugie znieczulenie i zaś za jakiś czas zęba gniecie "ciuje ucisk? ciuje.. nic ne boli" no to kwękam, że "ne boli".. i w głowie mam jakieś durne "talibskie" myśli o samochodach pułapkach itd. No i cały czas mi tym zębem uwięzionym w kleszczach buja... i cały czas nawija "ne boli, ja robie, ne boli nic... ucisk cziuje, ne boli" więc ja już zdrowaśki odmawiam.. zaczyna badziej bujać, że mi łeb lata... i dalej te swoje mantry odmawia.. a po chwili pach i mi tym zębem przed oczami świeci.. "ne boli nic, tu ma zalecenia, sto zloty" - dał mi kartkę z rozpiską "nie palić, nie płukać jamy ustnej, nie jeść, nie pić itd" i mnie przytulił jak wstałam z fotela ![]() ![]() I pytam go czy szóstka będzie do leczenia czy też do rwania.. a on "ja tylko wyrywam, ne lecze" więc nie wiem teraz gdzie ja znajdę araba co zęby leczy a nie tylko wyrywa ![]() Aaaa i zapomniałam, tak się podnieciłam stomatologiczną przygodną z arabem ![]() Jakie macie typy spacerówek-parasolek ? Sebek za nic nie chce mi leżeć w gondoli tylko jeździ na siedząco a ja sie boje ze na pierwszym lepszym kamieniu mi wypadnie z wózka a nasza spacerowka jest o kant d rozbić, krowa wielka maszkara paskudna... no i oglądałam taką w sklepie (200zł) mnie się wydała niekulawa ale kurka nie wiem już na co zwracać uwagę: http://www.patti.pl/?page=catalog&catId=4&proId=57
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2011-03-15 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie nie wiadomo czy skaza, zobaczymy czy sie poprawi czy nie ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Kassette witaj Renatka oby nie szpital Siala jestes boska!!!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Siala, aż się oplułam ze śmiechu
![]() Niezawsze, dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że to jednak nie skaza. Od wczoraj przecieram te miejsca dwa razy dziennie wilgotnym wacikiem i smaruję Nivea na każdą pogodę. Jest lepiej. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-03-15 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pociujes ucisk i ne boli nic ![]() I jak wyszłam od niego o 19:00 tak dopiero teraz mi chyba już całkiem puściły te znieczulenia ![]() I powiem wam coś.. głupie to ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Raczkowanie
|
Siala_Bala czasami takie "marketowe badziwie" moze byc lepsze od drogich firmowek. Ja mam np. tani wozek ,w gondoli Szymo jezdzil do 8 miesiaca zycia i nie zamienilabym na zaden inny. W spacerowce tez teraz jezdzi ,parasolka bedzie na lato i wyjazdy.
Dawno nie wklejalam. To moj diabelek ... Ja tu wklejam fotki i slysze placz malego ,wchodze zapalam swiatlo ,a ten na brzuszku. Przez sen musial sie przekrecic. Odkad zaczal pelzac ciagle by byl na brzuszku.
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
martysku kapie go w oliatum, a tego hippa widzialam. Tez go uzywałam na samym poczatku i jest dobry. Muse go kupic, bo ciagle w oliatum nie ma potrzeby a nivea jest beznadziejny, bo strasznie wysusza.
siala aj low ju!!! Brakowała mi Twoich opisów i przygód. Żabcia Szymus jest sliczny widziałam już na fb. Cytat:
Dzieki za zdrówko. Jednak mamy ospę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam ochotę coś zmienić Wojtkowi tylko nie wiem czy warto, a nie chce się czasopismami sugerować
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 | |
Wtajemniczenie
|
jejciu, jaki super jest!!! taki wielki i dorosly!!! cudny!!!
![]() ![]() Cytat:
ja o johnsonie slyszalam, ze bardzo uczula i jakos baaardzo boje sie tego uzyc i chyba nigdy tego nie zrobie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zadomowienie
|
Kashha, ja używałam, bo kupiłam go dla siebie, ale postanowiłam też wypróbować na Natalce. Pachnie ładnie, nie wysusza za bardzo, tylko jest taki śliski, przez co czasem "ucieka" z ręki, prawie wcale się nie pieni i jest przez to mało wydajny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe ciało smaruję zwykłymi balsamami lub oliwkami też raz na 3-4 dni. Od początku nie smarowałam go po każdej kąpieli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Raczkowanie
|
zaraz bedzie w ddtvn felieton pozegnanie ze smoczkiem ciekawe co tam wymyśla a poźniej temat z zawitkowskim przełomowe chwile w życiu dziecka czy coś takiego robie herbatke i ogladam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- U nas alergia ustępuje ![]() ![]() ![]() ![]() Szymek ma coraz mniejsze plamki. Maść sterydowa uzywałam dosłownie uzyłam kilkanaście razy. ostatnio z 1,5 tygodnia temu. Mały ma delikatna plamke na buzi i lekko szorstką nóżkę. Reszta OK. Jem już produkty z niewielka ilością mleka. ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Raczkowanie
|
moja Milena nie chciala smoczka jak była na piersi ale odkąd pije mm to polubiła smoczek ale myslę że to jest ta potrzeba ssania o której mówili bo jak była na persi to ssała ją co 2 godziny a mm pije 2 razy rano i wieczorem i jak ma zasnąć to musi sobie pociumciać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | ||||
Raczkowanie
|
Nie było mnie chyba ze trzy dni i myślałam że więcej będę miała nadrabiania a tu1 czy 1,5 strony, phi
![]() Cytat:
A twój mąż ma prace jakąś za granicą czy tak w ciemno jedzie? Cytat:
Cytat:
![]() leże i kwicze. ![]() ![]() ![]() A tak właściwie to też mam ósemke do usunięcia i już od grudnia się nie mogę wybrać.... ![]() Słodziak Szymek ![]() Cytat:
A Weronika też choruje mi. Już jej katary minęły prawie całkiem i się cieszyłam a tu kaszle paskudnie teraz. Byłyśmy u doktorki no i syropki i pulmex baby na noc i tyle. Na odchodne usłyszałam że się to może przerzucić na oskrzela ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Ulala na spacerówkę za 1000zł mnie nie stać
![]() ![]() Majówki zachwalają coneco i espiro.. może z tych parasolek coś wybiorę ![]() Kurka, kurka.. podoba mi się kilka wozów ![]() Espiro City, Baby Design Trip, Baby Design Bunny ![]() Chyba małża zmuszę by walił nadgodziny bo wykraczają poza mój przedział cenowy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2011-03-16 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
espiro city tez mi sie podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zadomowienie
|
Był u nas kolega TŻta z wózkiem Bebe Confort Loola Up. Może któraś z was byłaby chętna za 400 zł? Wózek w bardzo dobrym stanie, kolor czerwono-malinowy.
Super wygląda, łatwo się składa, w komplecie ochraniacz na nóżki i chyba folia. Bardzo nam się podobał, ale jest niewiele lżejszy niż nasza spacerówka od x-Landera, więc nie było sensu go kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
Siala poplulam sie
![]() ![]() ![]() ja kupilam inglesine trip zabka slodziaczek maly Haniu ciesze sie ze jest poprawa u was nadrobilam po lebkach bo na oczy juz nie widze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.