Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 12:32   #3601
Czarna93
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX

Agusia a ile masz cm w udku i w łydce ?
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:33   #3602
19agusia91
Zakorzenienie

Czarna, nigdy nie mierzyłam nawet
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:44   #3603
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Żaden filmik.
http://www.abs-ii.pl/ilustrowane-zestawy-cwiczen/ Proszę
Na stronie wszystko jest napisane co i jak.
A na razie efekt jaki widzę to to, że mnie mięśnie brzucha bolą
Robię dopiero drugi tydzień, więc na efekty jeszcze poczekam.

Dzieki
Pytanko: Poziom 2 na pierwszym zdjeciu on za cos sie trzyma czy to ja zle widze? I co oznaczaja skroty sr? I pow.?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:48   #3604
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Dzieki
Pytanko: Poziom 2 na pierwszym zdjeciu on za cos sie trzyma czy to ja zle widze? I co oznaczaja skroty sr? I pow.?
Tak, to jest drążek. Na innych stronach masz opisane
Ale zanim dotrzesz do 2 poziomu to chwila Ci minie
A jak nie masz drążka to możesz omijać te ćwiczenia.

Śr - takie "średnia szybkość"
pow - powoli
sz - szybko

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:52   #3605
19agusia91
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=12314

Takie ćwiczenia robię na nogi, 3 razy w tygodniu:http://www.✂✂✂✂✂✂✂/cwiczeniadlaciebi...gi,38,1,0.html

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

f i t.pl
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:09   #3606
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to jest drążek. Na innych stronach masz opisane
Ale zanim dotrzesz do 2 poziomu to chwila Ci minie
A jak nie masz drążka to możesz omijać te ćwiczenia.

Śr - takie "średnia szybkość"
pow - powoli
sz - szybko
Tak sie zastanwialam bo gdzies tam drazek mam

Stary 2011-03-11, 13:10   #3607
blondyna789
Zakorzenienie

ja właśnie zapisałam się do Akademii Ruchu od przyszłego tygodnia tylko jeszcze czekam na grafik z ćwiczeniami, na które są wolne miejsca.. nie ukrywam, że chciałabym coś z tyłkiem
Stary 2011-03-11, 13:12   #3608
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Nie wiem, o jakiej kolezance mowisz, ale z tymi salonami niezle
O tu o niej pisalam ciekawe rzeczy
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3311
Cytat:

Wczoraj o 17 pojechalismy do szpitala Maly w ciagu ostatnich 24 godzin robil siusiu dwa razy ( w tym raz w szpitalu troszke) Zrobil troszke siusu i zbadali, na szczascie nic nie wyszlo. Po 2 godzinach czekania przyjal nas lekarz, zbadal malego itd. Powiedzial, ze faktycznie jest blady i widac, ze bardzo chory Ale... ze oni nie maja pediatry lepiej zebymy pojechali do kolejnego szpitala... Wiec po 20 bylismy w innym miescie, w innym szpitalu. Moj brat i jego dziewczyna zajmowali sie nasza mala ale, ze ich mala rano do szkoly to zadzwonilam po mame (brat ja przywiozl do nas i miala zostac na noc) W szpitalu oczywiscie czekanie na lekarza... O 24 przyszla lekarka,przebadala malego i powiedziala, ze z takich badan nie widac aby cos sie powaznego dzialo. Mam go dalej zmuszac do picia i probowac aby chodzil siusiu, jak nie przejdzie w przeciagu 48 godzin to wrocic do nich. W domu bylam o 1. Oczywisci moja mama powiedziala, ze juz sobie da rade i zawinela sie do domu a prosilam ja zeby zostala i rano sie mala zajela zebym ja z malym chwilke pospala bo poszlismy spc o 2 a nie wiedzialam jaka noc przed nami bedzie. To pojechala... Moj Tz byl taki zly
Na szczescie noc nie byla taka zla. Mala spala ladnie i nawet malo kaszlala, maly spal ze mna - teraz jeszcze spi biedny. Zobaczymy jak wstanie...

Myslalam,ze malemu krew pzebadaj czy cos a tu nic. Tylko zwykle badania i mocz. I koniec...
Rece opadaja.
Ze tu bez awantury i grozb nie da sie glupich badan zalatwic
Przecierz jak dojdzie do zatrucia organizmu to ty w domu mu nie pomozesz.

Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

A twojej mamy to ja serio nie rozumiem. Jak tak mozna
Cytat:
Zgadzam się

Ja się własnie boję mieszkać za granicą z tego powodu. U mnie bez lekarzy się nie obędzie, a chociaż Polska jaka jest taka jest - ale mimo wszystko najgorszej służby zdrowia nie mamy - jak widać są gorsze.
Ja zawsze powtarzam. Jak ktos narzeka na polska sluzbe zdrowia to grzeszy. Pamietam czasy ja byla lepsza, ale nadal nie jest zla w porownaniu do tego co jest w UK.
Cytat:
Ja znam ich sluzbe z zdrowia z dwoch stron - potrafia byc naprawde dobrzy i wiedziec co robia. Znam pare, ktorej mala urodzila sie glucha - dzialaja ja tylko moga. Aparaty co dwa tygodnie nawet jak trzeba. Juz sie szykuja na operacje i implanty... I jest to wszystko za darmo. Druga rodzinke jak zam to ich synek 7 lat ma bardzo powazne problemy ze wzrokiem i dali mu takie soczewki, ktore zaklada si na noc i rano je sciaga i widzi bez zadnych okularow!
Wiadomo sa dobre i zle strony, niestety przyszlo mi poznac ta gorsza teraz. Mam nadzieje, ze faktycznie nic zlego sie z nim nie dzieje i bedzie ok.
No wlasnie tak tu to wyglada. Jak dostaniesz sie juz pod opieke specjalistow to masz raj, ale lekarze zwykli robia wszystko zeby do tych specjalistow nie kierowac i probuja leczyc cos o czym nie maja pojecia. Bawia sie w zgaduj zgadula. Albo powie ci taki ''to ja nie wiem co ci jest'', ale nie skieruje nigdzie zeby sie dowiedziec.
Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
ja w wyniku blednej diagnozy lekarza mialabym operacje,a jak mu sugerowałam ,ze przyczyna moze byc inna to sie na mnie wydarł,ze to on ma wykształcenie medyczne a nie ja
Wlasnie ja mam jednak wrazenie ze z doswiadczenia zyciowego wiem wiecej niz ci zakichani lekarze z ta ich wykuta z ksiazek wiedza
Cytat:
Bardzo czesto tak niestety jest! Ja ostatnio jak z malym bylam to zapytalam o testy alergiczne to dostalam pytanie : A po co?
Wiec tlumacze iz powiedzieli, ze ma astme i czesto choruje wiec moze ma jakies alergie a ja o tym nie wiem. Ona do mnie: to i tak nic nie zmieni

Juz wiem, ze nigdy do niej nie pojde skoro sama mowi, iz wiedza na temat alergii nic nie zmienia. Ciekawe po co robia testy alergiczne
Co za idiotka

A w ogole dowiedzialam sie ze w pl sa niby dostepne takie bardzo szczegolowe testy alergiczne z badania krwi. Wykazuje ono wszystkie alergie, a nie tylko czesc jak to badanie na skorze. Ale badanie jest drogie wiec lekarze nie daja na nie skierowan. Nie mam pojecia czy jest mozliwe wykonanie go prywatnie. Moja siostra ma sie dowiedziec bo malej chce zrobic.

Jenn nie wiem czy widzialas pare dni temu podalam nazwe tego leku ktory brala moja siostrzenica. Jesli nie to podam jeszcze raz : VIRLIX
Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
mów mi więcej

masakra, co się dzieje w Japonii
Wlasnie ogladam na BBC na zywo. Juz nie tylko Japonia, ale i Tajwan, Indonezja. Powiedzieli ze w tej chwili zagrozenie jest na calym Pacyfiku.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:35   #3609
Jennifer85
Zakorzenienie

kocurzyco widzialam kochana i juz sobie zapisalam Dziekuje
Co do mamy - Tz byl taki zly, ze ledwo mu buzie zamknelam aby nie zaczal sie klocic.
Maly wstal i wmusilam w niego dwa kubki soku i nie byl jeszcze w toalecie - to nie jest normalne! On sie czasmai potrafi dwa razy w nocy zalatwic teraz ani razu. A pije cholerka jasna coraz wiecej a do toalety nie chodzi
Zobaczymy, jak jutro tam pojedziemy to juz tak latwo nie odpuszcze, chociaz ciagle mam nadzieje, ze mu przejdzie

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

VIRLIX jest lekiem o działaniu przeciwhistaminowym to moj maly ma syrop Cetrizine o takim samym dzialaniu

Stary 2011-03-11, 14:00   #3610
pamfilia
Zakorzenienie

ale cisza...
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:02   #3611
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
kocurzyco widzialam kochana i juz sobie zapisalam Dziekuje
Co do mamy - Tz byl taki zly, ze ledwo mu buzie zamknelam aby nie zaczal sie klocic.
Maly wstal i wmusilam w niego dwa kubki soku i nie byl jeszcze w toalecie - to nie jest normalne! On sie czasmai potrafi dwa razy w nocy zalatwic teraz ani razu. A pije cholerka jasna coraz wiecej a do toalety nie chodzi
Zobaczymy, jak jutro tam pojedziemy to juz tak latwo nie odpuszcze, chociaz ciagle mam nadzieje, ze mu przejdzie

Ja sie wcale TZ nie dziwie.

A jesli chodzi o lekarza to ja nie wiem czy nadal bym czekala, bo wiem czym grozi zatrucie organizmu moczem.

A z lekarzami trzeba zalatwiac tak. ''Nie wyjde z gabinetu dopoki nie dasz mi na pismie, ze odmawiasz wykonania szczegolowych badan, mimo ze dziecko jest chore i nie wesz co mu jest, a jesli dziecku cos sie stanie to poniesiesz odpowiedzilnosc i zaplacisz za to.''
Powedz jakich badan zadasz (krew, usg...) Powinno zadzialac. Zwykle dziala.

Cytat:
VIRLIX jest lekiem o działaniu przeciwhistaminowym to moj maly ma syrop Cetrizine o takim samym dzialaniu
Nie wiem jak to z tym dzialaniem, ale moja siostra tez podbierala malej te tabletki i jej tez pomagalo. Siostra z kolei leczyla sie na oczy. Bo ja piekly, miala spuchniete i juz nie wiedziala co robic (lekarze oczywiscie tez). A ze moja siostra lubi eksperymentowac to wziela leki malej i problem z oczami przeszedl jak reka odjal.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Ide jajco na glowe nalozyc.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-11, 14:05   #3612
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

A z lekarzami trzeba zalatwiac tak. ''Nie wyjde z gabinetu dopoki nie dasz mi na pismie, ze odmawiasz wykonania szczegolowych badan, mimo ze dziecko jest chore i nie wesz co mu jest, a jesli dziecku cos sie stanie to poniesiesz odpowiedzilnosc i zaplacisz za to.''
Powedz jakich badan zadasz (krew, usg...) Powinno zadzialac. Zwykle dziala.
O, to jest dobry pomysł
Stary 2011-03-11, 14:39   #3613
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
A wlasnie. Moja kolezamka, ta co nie wiedziala co to Sudan i Afryka, jak przyjechala do uk miala wlosy do kolan.
Obciela bo sama nie radzila sobie z pielegnacja. Zdziwilam sie bo jaki to problem. Ale okazalo sie ze w Chinach oni maja takie salony gdzie idzie sie i myja wlosy. I ona zwyczajnie sama nie umiala umyc sobie wlosow.
Teraz ma do ramion.
o ja, pierwsze słyszę! nieźle...ale jak ja myję włosy co dzień- dwa to nie wyobrażam sobie tak często chodzić do salonu. ile to czasu by zajęło! i jeszcze nikt nigdy nie ułożył mi włosów tak, jak by mi się podobało...

Cytat:
ja śpię w przeróżnych pozycjach... w ciągu nocy zmieniam pozycję kilka razy, więc włosy o poranku wyglądają różnie
jak ja dlatego najczęściej myję włosy rano.

Cytat:
a ja na listonosza z książką
a z jaką książką?

Cytat:

Wczoraj o 17 pojechalismy do szpitala Maly w ciagu ostatnich 24 godzin robil siusiu dwa razy ( w tym raz w szpitalu troszke) Zrobil troszke siusu i zbadali, na szczascie nic nie wyszlo. Po 2 godzinach czekania przyjal nas lekarz, zbadal malego itd. Powiedzial, ze faktycznie jest blady i widac, ze bardzo chory Ale... ze oni nie maja pediatry lepiej zebymy pojechali do kolejnego szpitala... Wiec po 20 bylismy w innym miescie, w innym szpitalu. Moj brat i jego dziewczyna zajmowali sie nasza mala ale, ze ich mala rano do szkoly to zadzwonilam po mame (brat ja przywiozl do nas i miala zostac na noc) W szpitalu oczywiscie czekanie na lekarza... O 24 przyszla lekarka,przebadala malego i powiedziala, ze z takich badan nie widac aby cos sie powaznego dzialo. Mam go dalej zmuszac do picia i probowac aby chodzil siusiu, jak nie przejdzie w przeciagu 48 godzin to wrocic do nich. W domu bylam o 1. Oczywisci moja mama powiedziala, ze juz sobie da rade i zawinela sie do domu a prosilam ja zeby zostala i rano sie mala zajela zebym ja z malym chwilke pospala bo poszlismy spc o 2 a nie wiedzialam jaka noc przed nami bedzie. To pojechala... Moj Tz byl taki zly
Na szczescie noc nie byla taka zla. Mala spala ladnie i nawet malo kaszlala, maly spal ze mna - teraz jeszcze spi biedny. Zobaczymy jak wstanie...

Myslalam,ze malemu krew pzebadaj czy cos a tu nic. Tylko zwykle badania i mocz. I koniec...
namęczysz sie... mam nadzieję, ze jednak wyzdrowieje i nie będziesz musiała z nim w szpitalu zostawać.
Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
spódnice i sukienki też uwielbiam

ostrzegam, są też jak wirus, budzisz sie któregś dnia, i nagle stwierdzasz, że fajnie byłoby ubrać sie w spódnice, i tak sie zaczyna szaleńczy pęd po sklepach
sukienki uwielbiam, a spódnic mam sporo, czasem noszę, ale jakoś nie przepadam aż tak za nimi.
jednak nic mi nie zastąpi ukochanych jeansów

Cytat:
A w ogole dowiedzialam sie ze w pl sa niby dostepne takie bardzo szczegolowe testy alergiczne z badania krwi. Wykazuje ono wszystkie alergie, a nie tylko czesc jak to badanie na skorze. Ale badanie jest drogie wiec lekarze nie daja na nie skierowan. Nie mam pojecia czy jest mozliwe wykonanie go prywatnie. Moja siostra ma sie dowiedziec bo malej chce zrobic.
myślę, że bez problemu będzie można prywatnie, u nas można w przychodni wszystkie badania z krwi jakie tylko się chce zrobić bez skierowania. jedynie pozostaje cena do uiszczenia... a ile by to kosztowało to nie mam pojęcia.

jak ostatnio byłam na badaniach, to jakemuś chłopcu kilkuletniemu pobierali właśnie krew na badania alergiczne.
Stary 2011-03-11, 14:55   #3614
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja nie rozumiem. Ja jak zmieniam pozycję i ruszam głową to nie ma możliwości, żeby włosy nie zmieniły pozycji jakkolwiek bym ich nie ułożyła. Chyba, że przykleiła do poduszki
Samiiiiiiiing przyklejanie włosów do poduszki, poległam

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Muszę mieć te szampony Alterry, Agusia, to Twoja wina!
Znowu! Cześć szamponowa wariatko

przyznam się ze też byłam dziś w rossie zerknąć na alterre. Ale jak stanęłam przed wyborem: piątek wieczór z piwkami czy piątek wieczór z nowymi szamponami, piwo wygrało

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość

jeszcze nie znam się na szminkach, kupiłam w tym tygodniu trzy dopiero ale dzisiaj atakuję Kobo bo mają takie przecudowne kolory z tego co widziałam, to mają cielaczki wpadające w róż ja marzę o takim kolorze chłodnego stonowanego różu, lekko ciemniejszym od ust, matowym i kremowym
Powiedz coś o kosmetykach Kobo, ciągle słyszę a nigdy jeszcze ich nie widziałam, gdzie występują w naszym mieście?

Cytat:
Trzęsienie ziemi 9 st. w skali Richtera , a następnie tsunami.
zmywa Japonię
mój tata mówi, że to co pokazują na tvn24 to dramat

ale ja np. jestem mała.. nie przejmuj się
Straszne z tą Japonią

Każdy ma coś. Ja mam problemy z cerą, odstające uszy i sterczącą pupę trzeba nauczyć się z tym żyć.

Cytat:

Dziewczyny, wy naprawdę robicie problem z niczego Nikt nie widzi, że macie krzywy nogi a wy się tego dopatrujecie i oceniacie. Naprawdę nie warto. Trzeba zaakceptować i eksponować.
Tu się nie zgodzę. Kiedy ktoś ma naprawdę (a nie sądzę żeby u którejś z was było tak źle) krzywe nogi, nie powinnien ich eksponować. Widziałam parę takich przypadków- nogi w kształcie litery X dosłownie, mini i wysokie buty. Dramat. Gdyby spódniczka była minimalnie dluższa, albo rajstopy bardziej kryjące nie wyglądało by to tak źle. Ja rozumiem że ta dziewczyna którą widziałam gwiżdże na swoje krzywe nogi- jeśli tak, to i mi to wisi, niech sobie nosi co chce, ale jeśli jej te nogi przeszkadzają to niech nie nosi takich rzeczy i nikt ich nie zauważy. Można to skutecznie zatuszować i nikt nie widzi problemu a eksponowanie, i narzekanie że są krzywe i paskudne jest bez sensu.

ja mam bardzo odstające uszy i w życiu np nie będę miała koczka czy wysokiego upięcia, bo wyglądam jak elf. No cóż, życie

Jeszcze raz zaznaczam że jak dla mnie nie widzę problemów z nogami Asi, mówię o naprawdę poważnych przypadkach Asia to niezła laska i tyle

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
o ja, pierwsze słyszę! nieźle...ale jak ja myję włosy co dzień- dwa to nie wyobrażam sobie tak często chodzić do salonu. ile to czasu by zajęło! i jeszcze nikt nigdy nie ułożył mi włosów tak, jak by mi się podobało...
Wlasnie, ile to czasu, ja gardzę suszarkami, w naturalnie włosy mi schną tak ze 3 h.. nawet do 5.. Więc, co drugi dzien 5 godzin w salonie piękności
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:05   #3615
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Mooniek, ale dałaś czadu na zdjęciach. Aż chyba jeśc mi się odechciało..
hahaha, wiem, dziwna jestem
Stary 2011-03-11, 15:09   #3616
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
a z jaką książką?
do pracy mgr
Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
przyznam się ze też byłam dziś w rossie zerknąć na alterre. Ale jak stanęłam przed wyborem: piątek wieczór z piwkami czy piątek wieczór z nowymi szamponami, piwo wygrało
eee ja myślałam, że dziś będzie wieczór dla włosów.. wiesz długie pieszczenie olejkiem itd, a tu się okazuje , że czeka mnie wieczór z 40% roztworem chleba naszego powszedniego i tym samym włosy będą musiały się zadowolić szybkim myciem między sprzątaniem a przemeblowaniem
Stary 2011-03-11, 15:12   #3617
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie, ile to czasu, ja gardzę suszarkami, w naturalnie włosy mi schną tak ze 3 h.. nawet do 5.. Więc, co drugi dzien 5 godzin w salonie piękności
ja tak samo. schną mi około 3 godziny. ale u fryzjera nigdy nie chce mi się tyle siedzieć, więc tam mam suszone włosy. ale jak mi ich szkoda wtedy! na szczęście to tylko około 2 razy w roku, góra 3

aa, podcięłam dziś grzywkę. ok wszystko. ale w szoku byłam, na stanowisku obok u fryzjerki stały kosmetyki isany z rossmanna hehe
Stary 2011-03-11, 15:16   #3618
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
eee ja myślałam, że dziś będzie wieczór dla włosów.. wiesz długie pieszczenie olejkiem itd, a tu się okazuje , że czeka mnie wieczór z 40% roztworem chleba naszego powszedniego i tym samym włosy będą musiały się zadowolić szybkim myciem między sprzątaniem a przemeblowaniem
Wczoraj miałam testowac glorię i niestety zostałam zmuszona do spożycia roztworu, niestety nie 40% a 6%, ale dla włosów czasu zabrakło niestety dziś też nie poszaleje, bo także będę zajmowała się rożnymi stężeniami roztworów etanolu w poszczególnych substancjach
Stary 2011-03-11, 15:19   #3619
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sie jest dzieckiem z uprzywilejowanej chinskiej rodziny to codziennie sie myje wlosy w takim salonie. Ja tez wczesniej o czyms takim nie slyszalam.
Cytat:
Tu się nie zgodzę. Kiedy ktoś ma naprawdę (a nie sądzę żeby u którejś z was było tak źle) krzywe nogi, nie powinnien ich eksponować. Widziałam parę takich przypadków- nogi w kształcie litery X dosłownie, mini i wysokie buty. Dramat. Gdyby spódniczka była minimalnie dluższa, albo rajstopy bardziej kryjące nie wyglądało by to tak źle. Ja rozumiem że ta dziewczyna którą widziałam gwiżdże na swoje krzywe nogi- jeśli tak, to i mi to wisi, niech sobie nosi co chce, ale jeśli jej te nogi przeszkadzają to niech nie nosi takich rzeczy i nikt ich nie zauważy. Można to skutecznie zatuszować i nikt nie widzi problemu a eksponowanie, i narzekanie że są krzywe i paskudne jest bez sensu.
Niom. Ja znow ostatnio widzialam w szkole dziewczyne. Wzyla ok 150 kg na moje oko, a do tego legginsy i krotka bluzka.
I jeszcze inna, podobna waga, tez legginsy i dzinsowa mini.
To jest kraj w ktorym nikt zupelnie sie nie przejmuje wygladem.
Moje kolezanki w grupie wszystkie wygladaja jakby wlasnie zostaly od garow oderwane. W jakichs wycieruchah chodza. Ja jestem jedyna w grupie ktoera sie maluje i jest jedna dziewczyna, ktora zawsze jest ladnie i estetycznie ubrana. A reszta ma gdzies.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-11, 15:21   #3620
blondyna789
Zakorzenienie

oh, ale mamy przesrane z tym piciem
nie chce mi się myć włosów, ale jak znam życie to wpadnie mnóstwo znajomych.. a ja taki pasztet... hm.. chyba, że je jakoś sprytnie upnę a mycie zostawię na jutro no.. grunt to pomysłowość
Stary 2011-03-11, 15:25   #3621
kocurzyca
Zakorzenienie

Ale mam mieszanke na glowie
Zoltko, olej rycynowy, olej konopny, sok z cytryny, miod, cassja i olejek rozmarynowy.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-11, 15:26   #3622
blondyna789
Zakorzenienie

spadam do domu
buziaki
Stary 2011-03-11, 15:30   #3623
moooniek
Zakorzenienie

ide powycierac podlogi w mieszkaniu.. ale ja nie lubie tego robić, grrrrrr
Stary 2011-03-11, 15:41   #3624
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Niom. Ja znow ostatnio widzialam w szkole dziewczyne. Wzyla ok 150 kg na moje oko, a do tego legginsy i krotka bluzka.
Moje kolezanki w grupie wszystkie wygladaja jakby wlasnie zostaly od garow oderwane. W jakichs wycieruchah chodza. Ja jestem jedyna w grupie ktoera sie maluje i jest jedna dziewczyna, ktora zawsze jest ladnie i estetycznie ubrana. A reszta ma gdzies.
ooo mamuniu.. No pięknie..

Cytat:

oh, ale mamy przesrane z tym piciem
nie chce mi się myć włosów, ale jak znam życie to wpadnie mnóstwo znajomych.. a ja taki pasztet... hm.. chyba, że je jakoś sprytnie upnę a mycie zostawię na jutro no.. grunt to pomysłowość

Ja jestem mistrzem maskowania tego jak źle wygląda moja fryzura/ twarz kiedy nie chce mi się nic porządnie robić
Tym bardziej że czasem bach: leżysz sobie w dresie, nic nie robisz, dzien brzydala, a tu nagle telefon ze za pół godziny przyjeżdża do Ciebie butelka i bez dyskusji.
Stary 2011-03-11, 15:42   #3625
n0emi
Zakorzenienie

a ja cala kuchnie wysprzatalam, tata na wyjezdzie, mama w pracy od 8 do 21 i nie bylo ani jeednej czystej szklanki, lyzki i talerza dwa mycia wyszly w zmywarce

a za godzine TZ przywiezie kebaba
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:52   #3626
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Tym bardziej że czasem bach: leżysz sobie w dresie, nic nie robisz, dzien brzydala, a tu nagle telefon ze za pół godziny przyjeżdża do Ciebie butelka i bez dyskusji.
Skad ja to znam
Czasem butelka przyjezdzala bez ostrzezenia

A teraz juz stara jestem. Nie lubie jak mi sie ktos zwala bez zapowiedzi. Kiedys zylam chwila, a teraz nie lubie jak mi sie przeszkadza w mojej cudownej samotnosci.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
a ja cala kuchnie wysprzatalam, tata na wyjezdzie, mama w pracy od 8 do 21 i nie bylo ani jeednej czystej szklanki, lyzki i talerza dwa mycia wyszly w zmywarce

a za godzine TZ przywiezie kebaba
Dobrze ze masz zmywarke. Jakbys miala tak to wszystko recznie...

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-11, 16:04   #3627
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Samiiiiiiiing przyklejanie włosów do poduszki, poległam
No bo jak można inaczej spać, zmieniając pozycje, a żeby włosy pozycji nie zmieniły? No nie ma szans w moim przpadku Więc... można je jakoś przymocować do poduszki

Cytat:
Ale te skrajne przypadki to już nie eksponowanie a oszpecanie siebie i swojego wyglądu
Ale jestem pewna, że mimo krzywych nóg można jakoś dobrać może nie krótką mini, ale dłuższą spódnicę i do tego fajne rajtki i nie byłoby problemu

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 16:07   #3628
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale jak zmieniasz pozycję to głowy nie ruszasz? Czy się budzisz i dalej układasz włosy?
Jak zmieniam pozycję przed zaśnięciem, to od nowa układam włosy. O ile tego potrzebują. Ale przez sen to przecież nie układam włosów...

Cytat:
Bo ja nie rozumiem. Ja jak zmieniam pozycję i ruszam głową to nie ma możliwości, żeby włosy nie zmieniły pozycji jakkolwiek bym ich nie ułożyła. Chyba, że przykleiła do poduszki
Ja chyba wtedy źle wytłumaczyłam o co mi chodzi z układaniem włosów na poduszce. Albo wszyscy bez sensu doszukują się drugiego dna.
Więc od początku: odpowiednio układam włosy na poduszce. Nie przyklejam ich, nie trzymam na siłę. Ot, układam. Jak trochę zmienię pozycję to włosom nic się nie dzieje. To nie tak, że muszą być dokładnie w tej samej pozycji przez całą noc. Chodzi o to żeby ich za bardzo nie przygniatać, o to żeby były wokół głowy jak aureolka i żeby się za bardzo nigdzie nie prostowały. Spokojnie idzie przy takim ułożeniu włosów ruszać głową bez uszkodzenia fryzury. I śpię normalnie. Zazwyczaj rano się budzę w dobrej fryzurze. A bywa, że robię nocą takie wygibasy, że rano wstaję i np. jeden bok mam zupełnie odgnieciony I na to już nic nie poradzę

Cytat:
Bo jedzenie, język i pogotowie mamy najlepsze jak stwierdził.
No i ma rację

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
ja mam za chude nogi to swojej sylwetki,( jak byłam w ciąży to wyglądałam komicznie, wielki brzuch i te nogi jak u pająka) ale co z tego, mi to nie przeszkadza, to tym bardziej innych nie powinno ruszać
Dobre podejście

Cytat:
Racja. Jak ktoś się wstydzi swoich nóg (czy innej części ciała) to niech je ukrywa (i w zaciszu domowym ćwiczy ich eksponowanie ). Ale jak ktoś lubi swoje krzywe nogi czy inne uznawane powszechnie za nieidealne, części ciała- niech je śmiało pokazuje

Cytat:
Skoro te kobiety się dobrze czują tak ubrane, to ich sprawa Grunt, że im pasuje to jak wyglądają.
Ty po prostu masz wzorce z Polski. W Polsce jest masa zakompleksionych dziewczyn przez co, co druga porządnie otynkowana i wystrojona. Polki są w świecie uznawane za atrakcyjne właśnie dlatego, że niemalże zawsze są "zrobione", nie pokażą się sąsiadowi w dresie itp.
Wiem, trochę przejaskrawiłam. I wiem, że Polki są też uznawane za atrakcyjne, bo często mają egzotyczną dla wielu ludów urodę (jasne oczy itp.)
Stary 2011-03-11, 17:14   #3629
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Skoro te kobiety się dobrze czują tak ubrane, to ich sprawa Grunt, że im pasuje to jak wyglądają.
Ty po prostu masz wzorce z Polski. W Polsce jest masa zakompleksionych dziewczyn przez co, co druga porządnie otynkowana i wystrojona. Polki są w świecie uznawane za atrakcyjne właśnie dlatego, że niemalże zawsze są "zrobione", nie pokażą się sąsiadowi w dresie itp.
Wiem, trochę przejaskrawiłam. I wiem, że Polki są też uznawane za atrakcyjne, bo często mają egzotyczną dla wielu ludów urodę (jasne oczy itp.)
Mam wpojone wzorce z Polski dlatego to zauwazam, ale nie neguje. Moze czasami taka pani odbiera apetyt, ale w nosie z nia.
Podoba mi sie to ze tu nikogo nie obchodzi wyglad ale czasem jedna ludzie z tym wygladem przesadzaja. polki nie zawsze sa ''zrobione'' z powodu kompleksow. Ja bym to raczej nazwala zadbane. Moje sasiadki chodza do Tesco w pizamie a ja do sklepu na rog ubieram sie jak czlowiek (moze sie nie pindrze, ale nie wychodze w pizamie czy dresie).
Nie wiem nie potrafie tego wytlumaczyc ale na przyklad kazda angielka idzie w stroju roboczym do pracy (fartuchu, mundurku jakims tam stroju sluzbowym) Polka przebiera sie w pracy. I wydaje mi sie ze to lepiej jak kobieta jest jakostam zadbana i wyglada estetycznie a nie tylko lachy sluzbowe i dres do garow. No ale to kazdej kobiety wybor. niech sie potem nie dziwia ze faceci je zdradzaja i leca na bardziej zadbane kobiety.

A Polki sie podobaja bo sa bardziej kobiece (ja akurat przykladem kobiecosci nie jestem ale jednak wiekszosc taka jest). Dbaja o chlopa i o siebie. A wyglad, to nie wiem. musialabym zapytac Anglika bo jednak od Angielek az tak bardzo sie nie roznimy. Moze Polki z niektorych regionow maja dosc charakterystyczne rysy i wszystkie mamy troszke inna budowe niz Angielki, ale nie wydaje mi sie zeby to byly az tak wielkie roznice.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-11, 17:14   #3630
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:

Powiedz coś o kosmetykach Kobo, ciągle słyszę a nigdy jeszcze ich nie widziałam, gdzie występują w naszym mieście?
Kupiłam dwie szminki i puder sypki
Jest szafa Kobo w mongolii a poza tym nie wiem. Docelowo ma być chyba w każdej Naturze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości