Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 17:01   #3601
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja plamiłam prawie 7 tygodni, a byłam po cc, więc powinnam krócej niby...
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:02   #3602
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a na przewijak kupuję podkłady babydream z rossmanna 10szt za 10,49 teraz jest chyba jeszcze promocja, bo mam te materiałowe z ikei np misia, ale to ciągle brudne było i do prania, a teraz jak zabrudzi, albo obsika, to wymieniam
kurcze a ja do tej pory piluche kladlam tetrowa i mam przez to wiecej prania i prasowania a te podklady to oszczednosc czasu

Krusiak ja dopiero w piatek wyslalam do firmy akt ur wiec nie wiem kiedy dojdzie to do ZUS i kiedy przelew zroba
a ktos sie orientuje czy wyplaca mi zalegla kase od marca czy tylko od maja ??
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:03   #3603
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Własnie dziś oglądałam swoje cięcie.. i ono się nawet juz zagoiło, mnie bardziej jak chodzę boli coś w środku, tak jakby mi miało wszystko wylecieć. Sam szew od dwóch dni już mniej dokucza.

A ja bym właśnie chciała usłyszeć co uważają osoby które decydują się na refundowane i czym się kierują. Bo zawsze są tylko argumenty osób wybierających 5w1 i 6w1. A ja już przyznam że sama nie wiem Na pewno rota nie biorę, bo w sumie powodów wymiotów i biegunek może być wiele, rota nie jest śmiertelny i najważniejsze jest nawadnianie. Na pneomo zaszczepimy chyba jak mały będzie miał 6 ms.

Tylko nie wiem co wybrac teraz zwykle czy 5w1

Super ze jednak ok

trzyrazyi nie wierz w takie rzeczy, dzieki temu moja mama ma brata Karmienie piersią może opóźnić powrót do płodności ale nie musi

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Mordka mała piękna i te włosy
Ja mam na przewijaki taki ochraniacz z frotte a na to na środku jeszcze podkład panda i pieluszkę tetrową, bo środek jest najbardziej zagrożony

Ja też nie wiem jak ubierać... Frankowi jest ciągle zimno i kicha jak sciagam pajaca. Ehhh no i ma te zimne rece wiec ja sprawdzam kark, bo zeby rece mial cieple to chyba w kombinezonie by byl.

My mielismy isc na spacer, ale przez ten brzuch nie mozemy sie wybrac :/
moze po tym karmieniu się uda..
ja nie pisalam ze jak sie karmi piersia to jest sie bezplodnym nie wierze w to komus sie zle skopiowalo i wyszlo ze ja tak napisalam
Stary 2011-05-10, 17:06   #3604
tajka88
Zakorzenienie

moze byc takie zdjecie do paszportu??

dwie opcje mojego malego brzydala;p heh(wyglada smiesznie tak z bliska:P)

zdjecie skasowane

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-05-10 o 21:09
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:06   #3605
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ale jestem matka, zostawilam dziecko w pracy i skoczylam na poczte
no i przy okazji polozna sobie patronaż zrobiła ostatni. ale mały ma potówki, ubrałam go na krotki rekaw body i spodenki i skarpetki, no i bez czapki!!! i jak pediatra akurat zobaczyla nas na dwoerze , to podeszla i mowi, no w koncu normalna matka ktora dziecku czapki na glowy nie pcha! dziecku ponoc jest lepiej jak jest chlodno niz za gorąco.
kurcze ja bym sie bala bez czapeczki taką cienką zakładam do wózka boję się jak wiatr wieje żeby gdzieś nie zawiało... może bezpodstawnie...

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY PONAWIAM MOJE PYTANIE Z WCZORAJ-czy ktoras z was bierze macierzynski z zus?? Bo ja nadal nie mam kasy za kwiecien a na macierzynskim/wczesniejszym/ jestem od 1kwietnia ;-/ DOSTALA JUZ KTORAS Z WAS PIENIADZE ZA KWIECIEN???

Moj maly mial dzis na spacerze body kr. krekaw, kaftanik, spiochy/cienkie bawelna/ i pajac tez cienki plus czapka i przykryty byl pielucha flanelowa myslicie ze bylo mu goraco?? Temp. okolo 25stopni bez wiatru
o jedną warstwę za dużo mój dziś miał body krótki rękaw i na to cienka bawełniana koszulka na długi rękaw...spodenki cienkie skarpetki i czapeczka i teraz spał do 18 na dworku nie przykryty kocykiem bo było mu za gorąco. rece miał ciepłe jak nigdy

a co do zusu ja nie wiem jak to jest ja pensję dostaję przez zakład pracy dalej tzn zus im przelewa a oni mi jakoś tak i normalnie jak do tej pory dostaję 10

Cytat:
PS w swieta chodzi po oddziale ksiadz i przychodzi do mnie i mowi ALE SLICZNY KIEDY SIE URODZIL?? W WIELKA SOBOTE?? NIEDZIELE?? ALE WSPANIALA DATA!! Ja na to w wielki piatek-a on zonk i do mnie ALE I TAK BEDZIE KOCHAŁ PANA JEZUSA ;-)))
dobry ksieżulek

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:16   #3606
Jok3r
Zadomowienie

Zglaszam sie, ze zyje i mimo wykonczenia czuje sie sweitnie Z Mateuszem powiedzmy, ze ok, bo ostatnimi czsy nie robie nic innego tylko latam z nim po lekarzach. Zaliczylismy neurologa, bo balam sie, ze te jego wygibasy to wstep do napiecia miesniowego i w sumie nie dostalam jednoznacznej diagnozy, bo ponoc byl ulozony w brzuchu na lewej stronie i dlatego teraz jak je to wykrzywia glowe na lewo i w lozeczku tez wygina sie na lewo. Ogolnie wszystkie odruchy ma w normie, ale gdyby jednak te wygibasy nie przeszly w ciagu miesiaca to musimy jechac na kontrole i ewentualnie na rehabilitacje, lub jakies cwiczonka w domu.
Inna sprawa, ze od ladnych paru dni zaczal bardzo malo jesc. Potrafi meczyc 120ml przez caly dzien i niestety efektem jest maly przyrost wagi. Tz niby nie jest zle, bo jednak przybiera, ale powinien zblizac sie juz powoli do 6kg, bo za 9 dni skonczy 3 miesiace i musi podwoic swoja wage urodzeniowa, a tymczasem ma 5350.
Kolejna sprawa to brak kupy. Tz dzis tesciowa wsadzila mu term w tylek, bo steklal, kwekal i poszlo takie kupsko, ze zabraklo mi pampersa, ale jednak jesli jutro nadal nie bedzie to mamy kolejny problem, bo dzis byl 4 dzien bez kupy.
No i na koniec okazuje sie, ze Mateusz jest zbyt nerwowy. Ma powazne problemy z zasypianiem, wybudza sie nagle i placze. Mam mu podawac herbatke uspokajajaca i skierowanie do kolejnego lekarza. Tak wiec przed samym wyjazdem zalicze chyba wiekszosc Sosnowieckich lekarzy dzieciecych
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:19   #3607
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
no i przy okazji polozna sobie patronaż zrobiła ostatni. ale mały ma potówki, ubrałam go na krotki rekaw body i spodenki i skarpetki, no i bez czapki!!! i jak pediatra akurat zobaczyla nas na dwoerze , to podeszla i mowi, no w koncu normalna matka ktora dziecku czapki na glowy nie pcha! dziecku ponoc jest lepiej jak jest chlodno niz za gorąco.

my tydzien po szczepieniu i wzielismy wszytskie szczepionki. mały przeżył takze nie ma co sie przejmowac.
tutaj w uk,wrecz zakazuja dziecku pchania czapy na glowe mowia ze to zapobiega smierci lozeczkowej i dziecko uczy sie kontrolowac cieplo ...ja malej nigdy po kapieli nie wkladam czapki a na dwor to opaska na uszy,albo kapelusz,czapke miala chyba raz czy 2 i to cieniastwo z dziurkami...a na spacer czesto bez skarpet tylko sprawdzam stpy czy nie za zimne

a jak w szpitalu po kapieli chcialam czape zalozyc to patrzyli na mnie jak z kosmosu
Stary 2011-05-10, 17:20   #3608
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
tutaj w uk,wrecz zakazuja dziecku pchania czapy na glowe mowia ze to zapobiega smierci lozeczkowej i dziecko uczy sie kontrolowac cieplo ...ja malej nigdy po kapieli nie wkladam czapki a na dwor to opaska na uszy,albo kapelusz,czapke miala chyba raz czy 2 i to cieniastwo z dziurkami...a na spacer czesto bez skarpet tylko sprawdzam stpy czy nie za zimne
moja tez czapeczke bawelniana, ale zazwyczaj bez, czasami kaptur. po kapieli czapka ale na 3 minuty, jak wycieramy ja i tyle, bo dlugie wloski ma;p

Stary 2011-05-10, 17:21   #3609
Eirene1987
Zakorzenienie

Lenka świetnie wygląda jak się patrzy fajnie

Jok3r współćzuję tego latania po lekarzach trzymam kciuki aby wszystko było w porządeczku kochana
a powiedz mi jakie objawy ma Mati tego wyginania? bo mój oli ciągle głowę przechyla do tyłu w prawą stronę ma też z tej stroy bardziej płaską główkę i lekarz powiedział zeby go kłasć na lewej stronie glowy bo widocznie na prawej lezał w brzuchu i tak mu zostalo ale on tez tak wygina tą głowę go tyłu... w łóżku też jak leży...

Stary 2011-05-10, 17:23   #3610
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
myslisz ze takie foto do paszportu moze byc?? ktore lepsze??

tata pstrykal palcami a mala sie patrzyla;p

Stary 2011-05-10, 17:23   #3611
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
DZIEWCZYNY PONAWIAM MOJE PYTANIE Z WCZORAJ-czy ktoras z was bierze macierzynski z zus?? Bo ja nadal nie mam kasy za kwiecien a na macierzynskim/wczesniejszym/ jestem od 1kwietnia ;-/ DOSTALA JUZ KTORAS Z WAS PIENIADZE ZA KWIECIEN???

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

ODWAZNA JESTES

Moj maly mial dzis na spacerze body kr. krekaw, kaftanik, spiochy/cienkie bawelna/ i pajac tez cienki plus czapka i przykryty byl pielucha flanelowa myslicie ze bylo mu goraco?? Temp. okolo 25stopni bez wiatru

ja mysle ze ja moja bardzo rozbieram a nie wiem czemu potowki miala ale tylko na buzce

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-05-10 o 17:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 17:31   #3612
agus87
Zakorzenienie

[QUOTE=Eirene1987;26831051]zapomniałam napisać anessa mi napisała że Nino jest piękny i cudowny i ładnie je z piersi dzisiaj powinni już być w domu a poród miała z przygodami

a gosiawolna napisała że wczoraj wzięła ostatnią dawkę antybiotyku. lekarka badała małego i nie słyszy już charczenia także jakby był już zdrowy. w dzień jest ładnie a w nocy charczy i ciagnie nosem. dlatego dostanie krople. ale jej się wydaje że to od ciepła w nocy bo w nocy jak w saunie. i daje małemu smoczka bo marudzi
I dziś mi napisąła że kończą miesiąc jeszcze 5 dni na pewno będą w szpitalu. z zapaleniem płuc lepiej ale ie wiadomo skąd katar przez 3 tygodnie... byli dziś na konsultacji u laryngologa i tylko podrażniona śluzówka noska i krople przez 5 dni jak nic nie da to może alergia na coś. ale mały dalej musi być na antybiotyku do końca pobytu.

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Monti ja też początkowo nie wiedziałam co to za pasek ? Ale dotarło do mnie jak zaczęłam wkładać Alanka do nosidła bo pomyślałam sobie, że przecież on szpagat musi zrobić żeby to objąć nogami i mi się wspomniało, że przecież po to ten pasek zwężający QUOTE]

słysząłam właśnie że te nosidła dobrze na bioderka robią bo nóżki odgięte od siebie

biały język mój ma naprzykłąd od mleczka

może sapka? bo mój ma tak od urodzenia a gilki wyciągam 1-2 dziennie a jak już nosek czyściutki to i tak sapie jak traktor... charczy, furka...

ja mam cycki twarde po jakiś 8 godzinach dopiero
ja nie zakładam dziś np spał w cieniu (temp w słońcu była ok 22) to miał body krótki rękaw i na to cieniutka bawełniana bluzka. i lekko kocykiem przykryty.

ja cały czas sprawdzam nosek dlonie i policzki bo mam schizę że mu za zimno

dużo je tak jak mój ale kurcze jak dziecko głodne to jak mu nie dać jeśc no??? mnie teściowa wkurzyła bo zaczela gadac ze jak sie karmi butla to na godziny trzeba a ja karmie mieszanie w sumie wiec... poza tym jak tu dziecku jesc nie dac skoro np zje te 120 o 10 i za godzine chce jesc (a widze ze chce i ze to placz z glodu) i zjada jeszcze np 30-60ml... no i co mam nie dac tylko niech placze bo 3 godziny musza minac??? bez sensu... musze tylko pilnowac zeby dobowo nie przekraczac ale nie wiem ile 5tygodniowe dziecko powinno zjesc dobowo?

ja mam taki podklad co nam do wozka gratis dali a jak to do prania idzie to wtedy ten podklad seni albo rozek bo rozka i tak nie uzywam wiec przydal sie do tego na zimnym przewijaku bym nie polozyla malego

no to ma katar czy sapkę? ale super że zdrowa
NO MOWIL, ZE KATAR BYL SKORO ZOLTE BYLY, ALE TO PRZEZ TO ZE JA BYLAM CHORA
a to jest sapka
musi przejsc samo
Stary 2011-05-10, 17:31   #3613
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Jok3r współćzuję tego latania po lekarzach trzymam kciuki aby wszystko było w porządeczku kochana
a powiedz mi jakie objawy ma Mati tego wyginania? bo mój oli ciągle głowę przechyla do tyłu w prawą stronę ma też z tej stroy bardziej płaską główkę i lekarz powiedział zeby go kłasć na lewej stronie glowy bo widocznie na prawej lezał w brzuchu i tak mu zostalo ale on tez tak wygina tą głowę go tyłu... w łóżku też jak leży...

ja mojej podkladalam pieluszke bo glowki nie chciala przekrecic tylko na lewej stronie miala....
Stary 2011-05-10, 17:32   #3614
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:

Wlasnie wygina tak samo ta glowe tylko w lewa strone, podczas karmienia to samo, az czasem trudno mu ta butle w dziobie utrzymac tak sie czasem wygnie i szarpie i jak biore go na rece to lewa reka ucieka do tylu i jest bardzo wyprostowana. To ponoc wszystko zasluga tego, ze w brzuchu byl na lewej stronie. I tez ma lewa strone glowki bardziej plaska. Jeszcze wluzeczku jak go czasem karmie to sie az w palak wygina, ale to ponoc nic groznego i ma przejsc w ciagu miesiaca. Jak nie to znaczy, ze to cos powazniejszego i cwieczenia.
Stary 2011-05-10, 17:34   #3615
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Zglaszam sie, ze zyje i mimo wykonczenia czuje sie sweitnie Z Mateuszem powiedzmy, ze ok, bo ostatnimi czsy nie robie nic innego tylko latam z nim po lekarzach. Zaliczylismy neurologa, bo balam sie, ze te jego wygibasy to wstep do napiecia miesniowego i w sumie nie dostalam jednoznacznej diagnozy, bo ponoc byl ulozony w brzuchu na lewej stronie i dlatego teraz jak je to wykrzywia glowe na lewo i w lozeczku tez wygina sie na lewo. Ogolnie wszystkie odruchy ma w normie, ale gdyby jednak te wygibasy nie przeszly w ciagu miesiaca to musimy jechac na kontrole i ewentualnie na rehabilitacje, lub jakies cwiczonka w domu.
Inna sprawa, ze od ladnych paru dni zaczal bardzo malo jesc. Potrafi meczyc 120ml przez caly dzien i niestety efektem jest maly przyrost wagi. Tz niby nie jest zle, bo jednak przybiera, ale powinien zblizac sie juz powoli do 6kg, bo za 9 dni skonczy 3 miesiace i musi podwoic swoja wage urodzeniowa, a tymczasem ma 5350.
Kolejna sprawa to brak kupy. Tz dzis tesciowa wsadzila mu term w tylek, bo steklal, kwekal i poszlo takie kupsko, ze zabraklo mi pampersa, ale jednak jesli jutro nadal nie bedzie to mamy kolejny problem, bo dzis byl 4 dzien bez kupy.
No i na koniec okazuje sie, ze Mateusz jest zbyt nerwowy. Ma powazne problemy z zasypianiem, wybudza sie nagle i placze. Mam mu podawac herbatke uspokajajaca i skierowanie do kolejnego lekarza. Tak wiec przed samym wyjazdem zalicze chyba wiekszosc Sosnowieckich lekarzy dzieciecych

trzymam za was kciukasy.... a ja oni wkladali ten term????moja drugi dzien nie moze zrobic kupki i sie prezy przy tym,steka i nic...pierwszy raz od porodu i zastanawiam sie czy tego nie zrobic chociaz boje sie jak cho....ra ale strasznie mi jej szkoda bo meczy sie jak nie wiem
Stary 2011-05-10, 17:53   #3616
Krusiak
BAN stały

Cytat:
ja mysle ze Ja moja bardzo rozbieram a nie wiem czemu potowki miala ale tylko na buzce
wiesz,ze moj tez ma ylko na buzi??? Nie wiem co z tym jest... Sa dokladnie na policzkach pod oczami juz sie zastanawialm czy nie od cycka bo jak mniamka to akurat tam przysciska
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:54   #3617
wanilia83
Zadomowienie

powiem wam że pieluszki rosmanowskie są całkiem całkiem, będziemy kupować na pewno po zużyciu całej paczki lepiej przekonam się do ich jakości

Cytat:

my tydzien po szczepieniu i wzielismy wszytskie szczepionki. mały przeżył takze nie ma co sie przejmowac.
ja ubrałam dziś Nadię w body krótki rękaw, pół śpiochy, sweterek i opaska zamiast czapki nie przykrywałam jej bo i tak się zastanawiałam czy jej nie za gorąco

Cytat:
Cytat:
No a ja juz nie wiem sama to sa jaja... Powinno byc po 30dniach czyli koniec kwietnia niech oni sobie w kulki nie leca bo miesiecznie to 6tys /mam ten wysoki macierzynski na firme/ ale wsciekla jestem wrrrr nie dlatego,ze mi brakuje kasy ale z tego powodu ze im placic skladke trzeba super terminowo bo jak nie to nie dostaniesz kasy a oni tobie graja na nosie wrrrrrr/jak by przyszlo byla bym spokojniejsza bo wiadomo jak z tym naszym zusem
po prostu zadzwoń do swojego oddziału zus my ci nie pomożemy, każdy oddział rządzi się swoimi prawami, jedni wypłacają wcześniej drudzy później

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
boszzee widzisz i nie grzmisz

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

tajka Lenka wygląda jak nie Lenka weź jej rozczapierz grzywę bo dziecka nie poznaje z takim ulizem na głowie, Nadia też czasami na zdjęciach wygląda jak mały buldożek z policzkami opadniętymi w dół
patrzy się miała zapytać matka co ty ze mną robisz

Joker kurcze zmartwiłaś mnie trochę bo Nadia też cały czas głowę na jedną stronę przekręca, na wszystkich zdjęciach głowa przechylona na lewo, kurcze będę musiała zapytać o to pediatrę przy kolejnej wizycie a za was trzymamy kciuki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:03   #3618
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

tajka Lenka wygląda jak nie Lenka weź jej rozczapierz grzywę bo dziecka nie poznaje z takim ulizem na głowie, Nadia też czasami na zdjęciach wygląda jak mały buldożek z policzkami opadniętymi w dół
patrzy się miała zapytać matka co ty ze mną robisz
wiem ze wyglada jak buldog ale chodzi mi tlyko o to zeby zdjecie przeszlo do paszportu... nie musi byc ladne:d dlatego napialam brzydal;p. wlosy ulizane, tz tego nienawidzi ale trudno... wiesz jak ciezko zlapac ja patrzaca w prost i naplaczaca na bialym tle;p??!!:P

Stary 2011-05-10, 18:06   #3619
iizabelaa
Zakorzenienie

mała śpi a niedługo czeka ją kąpiel,
ciekawe czy po kąpieli będzie spała

Cytat:
A tą Nystatynę jak mu aplikowałaś, gazikiem? Bo nie bardzo wiedziałam jak to zrobić, żeby było skutecznie ?
ja też używam Nystatyne na pleśniawki
i lekarz powiedział że mam normalnie namoczyć w niej palec a potem tym palcem potraktować pleśniawki w buzi
i tak 4 razy dziennie po jedzeniu

a na noc używamy fioletu

Cytat:
chciałąm zapytac do dziewczyn karmiących MM, ile wasze pociechy wypijają teraz? bo mój 120 ok 8 razy dziennie. ale widze ze butla sie konczy a on dalej ciagnie, to chyba znak ze mu mało??? i teraz nie wiem ile wiecej powinnam mu robic,a lekarz powiedzial zeby sie nie sugerowac tym co jest napisane na pudełku od mlekka. moze dzis podejde do przychodni to sie zapytam, akurat jest obok poczty.
ja daje mojej od kilku dni 120ml
i je średnio 6-7 razy dziennie

ale np. dzisiaj coś mało zjadła

Cytat:
Ja zakładam mniej warstw. Dzisiaj były 22C i założyłam mu body z długim rękawkiem, dżinsy, skarpetki i na górę tylko taką cieńszą kurteczkę, ale była rozpięta, a potem ją zdjęłam. Na wszelki wypadek tylko wzięłam kocyk, czapeczki w wózku nie zakładałam, bo miał nasunięty kaptur.
ja jeszcze mniej,
dzisiaj mała tylko w body z dł. rękawem i półśpiochach

no i miałam cienki kocyk

Cytat:
a jak w szpitalu po kapieli chcialam czape zalozyc to patrzyli na mnie jak z kosmosu
czapkę po kąpieli
a po co?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 18:10   #3620
Castia
Wtajemniczenie

hej

gosiawolna czekamy na was fajnie ze juz lepiej z synkiem

anessa na was tez czekamy, i na opis porodu ostatniej mamuśki
agus ja mam ten Disnemar ale ja wiem czy on taki dobry fakt sapka przeszła szybko moze to i dzieki niemu ale jak dla mnie ma za duze cisnienie. do nawilzania noska chyba lepsza sól fizjologiczna.
moją małą przyzwyczaiłam do tego disnemaru a ze troche kosztował to nie zmieniałam juz.

Jokr ojej ale odwiedziłaś specjalistów. mam nadzieje ze bedzie wszystko z Mateo ok. moja tez główkę trzyma często w jednej pozycji tak do góry na prawa stronę ale staram sie jej przekręcać i nie protestuje , albo coś jej podkładam i blokuje ruchy tylko za jakiś czas znowu sama wraca do pozycji wyjściowej. chyba tak lubi po prostu leżeć...

ja odpukać nie miałam do czynienia jeszcze z zadnym takim lekarzem i obym nie musiała mieć. miałyśmy dwie wizyty u pediatry w tym jedna na szczepionce i koniec. żadnego katarku tylko mała sapka nam dokuczała, zadnych wysypek, zadnych problemów zdrowotnych i mam nadzieje ze tak zostanie

my dziś na dworku cały Bozy dzień
co do ubierania to ja dziś założyłam Malwince bodziaka z krótkim rękawkiem, na to bluzeczka bawełniana, spodnie dresowe i skarpetki i czapka taka dziurawa. miałam jeszcze bluzę sobą ale zdjęłam bo stwierdziłam ze za gorąco jej będzie.jak bardziej wiało albo spała to przykrywałam ją lekkim kocykiem. ja tez zawsze śpię przykryta i z rogiem kołdry w ręce. myślę ze tak przyjemniej spać pod czymś. taka mam schizę
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:11   #3621
Harrods
Zadomowienie

No i przegrzałam małego. Na buźce i szyjce pojawiły się potówki . Jak sobie z nimi poradzić?
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:35   #3622
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
No i przegrzałam małego. Na buźce i szyjce pojawiły się potówki . Jak sobie z nimi poradzić?
wykąp synka w krochmalu może pomoże. polecają też kąpiel w nadmaganianie potasu no ale to musisz mieć w domu saszetki tego
Stary 2011-05-10, 18:38   #3623
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

mała śpi a niedługo czeka ją kąpiel,
ciekawe czy po kąpieli będzie spała

ja też używam Nystatyne na pleśniawki
i lekarz powiedział że mam normalnie namoczyć w niej palec a potem tym palcem potraktować pleśniawki w buzi
i tak 4 razy dziennie po jedzeniu

a na noc używamy fioletu

ja daje mojej od kilku dni 120ml
i je średnio 6-7 razy dziennie

ale np. dzisiaj coś mało zjadła

ja jeszcze mniej,
dzisiaj mała tylko w body z dł. rękawem i półśpiochach

no i miałam cienki kocyk

czapkę po kąpieli
a po co?
bo chlodno bylo i mala miala mokra glowke i nie chcialam zeby sie przeziebila i na dodatek glowke miala oliwka posmarowana
Stary 2011-05-10, 18:46   #3624
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
bo chlodno bylo i mala miala mokra glowke i nie chcialam zeby sie przeziebila i na dodatek glowke miala oliwka posmarowana
ja też zakładam czapeczkę po kąpieli bo już w domku nie palimy i jest dość chłodno wieczorem a najwięcej ciepła ucieka przez głowę
karmię Malwinkę odrazu po kąpieli i jak juz odkładam do łóżeczka to czapkę zdejmuję.

mamusie dzieciątek około 5kg używacie już pampków trójek ?my konczymy dwójki i nie wiem jakie kupic teraz??? 3 są dużo większe od 2???

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-10 o 18:54
Stary 2011-05-10, 18:58   #3625
Krusiak
BAN stały

wanilia83 dzwonilam-mila Pani powiedziala wladczym tonem JAK BEDZIE TO BEDZIE WIDOCZNIE SA POWODY,ZE NIE MA A JAK CZUJE SIE PANI POKRZYWDZONA ZE JEST OPOZNIENIE TO MOZNA DO SADU ISC/DLATEGO WAS PYTAM
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:15   #3626
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
disnemar mi przepisal

Cytat:
może sapka? bo mój ma tak od urodzenia a gilki wyciągam 1-2 dziennie a jak już nosek czyściutki to i tak sapie jak traktor... charczy, furka...
sapka to chyba nie , bo ma tylko gilki

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ja po porodzie miałam oliwcie 2 godziny przy sobie. To było cudowne, zaraz przyssała się do cycka (patrz zdjęcie) a teraz już taki bobasek
ma 6,5 tyg i waży 5530kg, 60 cm lekarka mówi że jest zdrowa dziewucha
śliczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
kurcze a ja do tej pory piluche kladlam tetrowa i mam przez to wiecej prania i prasowania a te podklady to oszczednosc czasu

Krusiak ja dopiero w piatek wyslalam do firmy akt ur wiec nie wiem kiedy dojdzie to do ZUS i kiedy przelew zroba
a ktos sie orientuje czy wyplaca mi zalegla kase od marca czy tylko od maja ??
pewnie, że tak, muszą

Cytat:

moim zdaniem może jeżeli nie wymagają takiego od fotografa

Cytat:
współczuję, ale mnie chyba też czeka wizyta u neurologa, bo mały się strasznie wygina i dodatkowo bardzo nerwowy jest, i chyba ma kolkę popołudniami, dzisiaj powtórka z wczoraj z wypluwaniem cyca i darciem się

a teraz zjadł butle usnął na rękach ale w łóżeczku od razu oczy otwarte i co chwila płacze
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:26   #3627
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
trzymam za was kciukasy.... a ja oni wkladali ten term????moja drugi dzien nie moze zrobic kupki i sie prezy przy tym,steka i nic...pierwszy raz od porodu i zastanawiam sie czy tego nie zrobic chociaz boje sie jak cho....ra ale strasznie mi jej szkoda bo meczy sie jak nie wiem
Wzielam term z dluga i cienka koncowka, tesciowa nasmarowala go oliwka i wlozyla nie za gleboko, chwile potrzymala i ledwo wysunela, a juz wylala sie mega kupa
Stary 2011-05-10, 19:47   #3628
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja też zakładam czapeczkę po kąpieli bo już w domku nie palimy i jest dość chłodno wieczorem a najwięcej ciepła ucieka przez głowę
karmię Malwinkę odrazu po kąpieli i jak juz odkładam do łóżeczka to czapkę zdejmuję.

mamusie dzieciątek około 5kg używacie już pampków trójek ?my konczymy dwójki i nie wiem jakie kupic teraz??? 3 są dużo większe od 2???
ja kiedys kupilam 3 ale sa za duze
Stary 2011-05-10, 19:54   #3629
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze, że się odzywasz, mam nadzieję, że z Mateuszem będzie wszystko w porządku, nalataliście się po tych lekarzach...

zmartwiłyście mnie tymi neurologami, może coś jest na rzeczy, bo dziś co chwila ryk płacz i lament, nic nie pomagało poza trzymaniem na rękach a i to po jakimś czasie dopiero... też się pręży i wygina, nie sądziłam, że to może być neurologiczne najpierw pediatrę wypytam, mamy w tym tyg wizytę...
idę wziąć kąpiel, bo usnął alleluja!
A cycki to mam zmasakrowane

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:54   #3630
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
myslisz ze takie foto do paszportu moze byc?? ktore lepsze??

tata pstrykal palcami a mala sie patrzyla;p
mi się to drugie podoba świetne są takie zdjęcia hehe

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
NO MOWIL, ZE KATAR BYL SKORO ZOLTE BYLY, ALE TO PRZEZ TO ZE JA BYLAM CHORA
a to jest sapka
musi przejsc samo
no szkoda że na sapkę nie ma lekarstwa

Cytat:
Wlasnie wygina tak samo ta glowe tylko w lewa strone, podczas karmienia to samo, az czasem trudno mu ta butle w dziobie utrzymac tak sie czasem wygnie i szarpie i jak biore go na rece to lewa reka ucieka do tylu i jest bardzo wyprostowana. To ponoc wszystko zasluga tego, ze w brzuchu byl na lewej stronie. I tez ma lewa strone glowki bardziej plaska. Jeszcze wluzeczku jak go czasem karmie to sie az w palak wygina, ale to ponoc nic groznego i ma przejsc w ciagu miesiaca. Jak nie to znaczy, ze to cos powazniejszego i cwieczenia.
aha dobrze wiedzieć. no mój właśnie prawą stronę ma płaską

Cytat:
my dziś na dworku cały Bozy dzień
co do ubierania to ja dziś założyłam Malwince bodziaka z krótkim rękawkiem, na to bluzeczka bawełniana, spodnie dresowe i skarpetki i czapka taka dziurawa. miałam jeszcze bluzę sobą ale zdjęłam bo stwierdziłam ze za gorąco jej będzie.jak bardziej wiało albo spała to przykrywałam ją lekkim kocykiem. ja tez zawsze śpię przykryta i z rogiem kołdry w ręce. myślę ze tak przyjemniej spać pod czymś. taka mam schizę
ja nawet w najgorsze upały lubię być przykryta

Cytat:
my przeważnie też

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
współczuję, ale mnie chyba też czeka wizyta u neurologa, bo mały się strasznie wygina i dodatkowo bardzo nerwowy jest, i chyba ma kolkę popołudniami, dzisiaj powtórka z wczoraj z wypluwaniem cyca i darciem się
mój też jakiś nerwowy w sumie rzadko się zdarza zeby leżał spokojnie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości