|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
|
|
|
|
#3602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krusiak ja dopiero w piatek wyslalam do firmy akt ur wiec nie wiem kiedy dojdzie to do ZUS i kiedy przelew zroba a ktos sie orientuje czy wyplaca mi zalegla kase od marca czy tylko od maja ?? |
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
komus sie zle skopiowalo i wyszlo ze ja tak napisalam |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
moze byc takie zdjecie do paszportu??
dwie opcje mojego malego brzydala;p heh(wyglada smiesznie tak z bliska:P) zdjecie skasowane
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-10 o 22:09 |
|
|
|
#3605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój dziś miał body krótki rękaw i na to cienka bawełniana koszulka na długi rękaw...spodenki cienkie skarpetki i czapeczka i teraz spał do 18 na dworku nie przykryty kocykiem bo było mu za gorąco. rece miał ciepłe jak nigdy ![]() a co do zusu ja nie wiem jak to jest ja pensję dostaję przez zakład pracy dalej tzn zus im przelewa a oni mi jakoś tak i normalnie jak do tej pory dostaję 10 Cytat:
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Zglaszam sie, ze zyje i mimo wykonczenia czuje sie sweitnie
Z Mateuszem powiedzmy, ze ok, bo ostatnimi czsy nie robie nic innego tylko latam z nim po lekarzach. Zaliczylismy neurologa, bo balam sie, ze te jego wygibasy to wstep do napiecia miesniowego i w sumie nie dostalam jednoznacznej diagnozy, bo ponoc byl ulozony w brzuchu na lewej stronie i dlatego teraz jak je to wykrzywia glowe na lewo i w lozeczku tez wygina sie na lewo. Ogolnie wszystkie odruchy ma w normie, ale gdyby jednak te wygibasy nie przeszly w ciagu miesiaca to musimy jechac na kontrole i ewentualnie na rehabilitacje, lub jakies cwiczonka w domu.Inna sprawa, ze od ladnych paru dni zaczal bardzo malo jesc. Potrafi meczyc 120ml przez caly dzien i niestety efektem jest maly przyrost wagi. Tz niby nie jest zle, bo jednak przybiera, ale powinien zblizac sie juz powoli do 6kg, bo za 9 dni skonczy 3 miesiace i musi podwoic swoja wage urodzeniowa, a tymczasem ma 5350. Kolejna sprawa to brak kupy. Tz dzis tesciowa wsadzila mu term w tylek, bo steklal, kwekal i poszlo takie kupsko, ze zabraklo mi pampersa, ale jednak jesli jutro nadal nie bedzie to mamy kolejny problem, bo dzis byl 4 dzien bez kupy. No i na koniec okazuje sie, ze Mateusz jest zbyt nerwowy. Ma powazne problemy z zasypianiem, wybudza sie nagle i placze. Mam mu podawac herbatke uspokajajaca i skierowanie do kolejnego lekarza. Tak wiec przed samym wyjazdem zalicze chyba wiekszosc Sosnowieckich lekarzy dzieciecych
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko sprawdzam stpy czy nie za zimnea jak w szpitalu po kapieli chcialam czape zalozyc to patrzyli na mnie jak z kosmosu
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale zazwyczaj bez, czasami kaptur . po kapieli czapka ale na 3 minuty, jak wycieramy ja i tyle , bo dlugie wloski ma;p
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka świetnie wygląda jak się patrzy fajnie
![]() Jok3r współćzuję tego latania po lekarzach a powiedz mi jakie objawy ma Mati tego wyginania? bo mój oli ciągle głowę przechyla do tyłu w prawą stronę ma też z tej stroy bardziej płaską główkę i lekarz powiedział zeby go kłasć na lewej stronie glowy bo widocznie na prawej lezał w brzuchu i tak mu zostalo ale on tez tak wygina tą głowę go tyłu... w łóżku też jak leży...
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
myslisz ze takie foto do paszportu moze byc?? ktore lepsze??
tata pstrykal palcami a mala sie patrzyla;p
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mysle ze
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-10 o 18:25 |
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Eirene1987;26831051]zapomniałam napisać anessa mi napisała że Nino jest piękny i cudowny i ładnie je z piersi
dzisiaj powinni już być w domu a poród miała z przygodami a gosiawolna napisała że wczoraj wzięła ostatnią dawkę antybiotyku. lekarka badała małego i nie słyszy już charczenia także jakby był już zdrowy. w dzień jest ładnie a w nocy charczy i ciagnie nosem. dlatego dostanie krople. ale jej się wydaje że to od ciepła w nocy bo w nocy jak w saunie. i daje małemu smoczka bo marudzi ![]() I dziś mi napisąła że kończą miesiąc jeszcze 5 dni na pewno będą w szpitalu. z zapaleniem płuc lepiej ale ie wiadomo skąd katar przez 3 tygodnie... byli dziś na konsultacji u laryngologa i tylko podrażniona śluzówka noska i krople przez 5 dni jak nic nie da to może alergia na coś. ale mały dalej musi być na antybiotyku do końca pobytu.Cytat:
a to jest sapka musi przejsc samo |
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mojej podkladalam pieluszke bo glowki nie chciala przekrecic tylko na lewej stronie miala.... |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam za was kciukasy.... a ja oni wkladali ten term????moja drugi dzien nie moze zrobic kupki i sie prezy przy tym,steka i nic...pierwszy raz od porodu i zastanawiam sie czy tego nie zrobic chociaz boje sie jak cho....ra ale strasznie mi jej szkoda bo meczy sie jak nie wiem |
|
|
|
|
#3616 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3617 | |||||
|
Zadomowienie
|
powiem wam że pieluszki rosmanowskie są całkiem całkiem, będziemy kupować
Cytat:
nie przykrywałam jej bo i tak się zastanawiałam czy jej nie za gorąco Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tajka Lenka wygląda jak nie Lenka weź jej rozczapierz grzywę bo dziecka nie poznaje z takim ulizem na głowie, Nadia też czasami na zdjęciach wygląda jak mały buldożek z policzkami opadniętymi w dół patrzy się miała zapytać matka co ty ze mną robisz Joker kurcze zmartwiłaś mnie trochę bo Nadia też cały czas głowę na jedną stronę przekręca, na wszystkich zdjęciach głowa przechylona na lewo, kurcze będę musiała zapytać o to pediatrę przy kolejnej wizycie a za was trzymamy kciuki
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodzi mi tlyko o to zeby zdjecie przeszlo do paszportu... nie musi byc ladne:d dlatego napialam brzydal;p. wlosy ulizane, tz tego nienawidzi ale trudno... wiesz jak ciezko zlapac ja patrzaca w prost i naplaczaca na bialym tle;p??!!:P
|
|
#3619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
mała śpi a niedługo czeka ją kąpiel, ciekawe czy po kąpieli będzie spała Cytat:
i lekarz powiedział że mam normalnie namoczyć w niej palec a potem tym palcem potraktować pleśniawki w buzi i tak 4 razy dziennie po jedzeniu a na noc używamy fioletu ![]() Cytat:
i je średnio 6-7 razy dziennie ale np. dzisiaj coś mało zjadła ![]() Cytat:
dzisiaj mała tylko w body z dł. rękawem i półśpiochach no i miałam cienki kocyk Cytat:
![]() a po co?
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() gosiawolna czekamy na was anessa na was tez czekamy, i na opis porodu ostatniej mamuśki ![]() agus ja mam ten Disnemar ale ja wiem czy on taki dobry fakt sapka przeszła szybko moze to i dzieki niemu ale jak dla mnie ma za duze cisnienie. do nawilzania noska chyba lepsza sól fizjologiczna.moją małą przyzwyczaiłam do tego disnemaru a ze troche kosztował to nie zmieniałam juz. Jokr ojej ale odwiedziłaś specjalistów. mam nadzieje ze bedzie wszystko z Mateo ok. moja tez główkę trzyma często w jednej pozycji tak do góry na prawa stronę ale staram sie jej przekręcać i nie protestuje , albo coś jej podkładam i blokuje ruchy tylko za jakiś czas znowu sama wraca do pozycji wyjściowej. chyba tak lubi po prostu leżeć...![]() ja odpukać nie miałam do czynienia jeszcze z zadnym takim lekarzem i obym nie musiała mieć. miałyśmy dwie wizyty u pediatry w tym jedna na szczepionce i koniec. żadnego katarku tylko mała sapka nam dokuczała, zadnych wysypek, zadnych problemów zdrowotnych i mam nadzieje ze tak zostanie ![]() my dziś na dworku cały Bozy dzień co do ubierania to ja dziś założyłam Malwince bodziaka z krótkim rękawkiem, na to bluzeczka bawełniana, spodnie dresowe i skarpetki i czapka taka dziurawa. miałam jeszcze bluzę sobą ale zdjęłam bo stwierdziłam ze za gorąco jej będzie.jak bardziej wiało albo spała to przykrywałam ją lekkim kocykiem. ja tez zawsze śpię przykryta i z rogiem kołdry w ręce. myślę ze tak przyjemniej spać pod czymś . taka mam schizę
|
|
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
No i przegrzałam małego. Na buźce i szyjce pojawiły się potówki
|
|
|
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karmię Malwinkę odrazu po kąpieli i jak juz odkładam do łóżeczka to czapkę zdejmuję. mamusie dzieciątek około 5kg używacie już pampków trójek ?my konczymy dwójki i nie wiem jakie kupic teraz??? 3 są dużo większe od 2??? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-10 o 19:54 |
|
|
|
|
#3625 |
|
BAN stały
|
wanilia83 dzwonilam-mila Pani powiedziala wladczym tonem JAK BEDZIE TO BEDZIE WIDOCZNIE SA POWODY,ZE NIE MA A JAK CZUJE SIE PANI POKRZYWDZONA ZE JEST OPOZNIENIE TO MOZNA DO SADU ISC/DLATEGO WAS PYTAM
|
|
|
|
#3626 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz zjadł butle usnął na rękach ale w łóżeczku od razu oczy otwarte i co chwila płacze |
|||||
|
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmartwiłyście mnie tymi neurologami, może coś jest na rzeczy, bo dziś co chwila ryk płacz i lament, nic nie pomagało poza trzymaniem na rękach a i to po jakimś czasie dopiero... też się pręży i wygina, nie sądziłam, że to może być neurologiczne najpierw pediatrę wypytam, mamy w tym tyg wizytę...idę wziąć kąpiel, bo usnął alleluja! A cycki to mam zmasakrowane |
|
|
|
|
#3630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne są takie zdjęcia hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój też jakiś nerwowy w sumie rzadko się zdarza zeby leżał spokojnie...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.

Na pewno rota nie biorę, bo w sumie powodów wymiotów i biegunek może być wiele, rota nie jest śmiertelny i najważniejsze jest nawadnianie. Na pneomo zaszczepimy chyba jak mały będzie miał 6 ms.
Karmienie piersią może opóźnić powrót do płodności ale nie musi

Ale dotarło do mnie jak zaczęłam wkładać Alanka do nosidła bo pomyślałam sobie, że przecież on szpagat musi zrobić żeby to objąć nogami