|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() lepiej nie pytaj google, bedziesz spokojniejsza |
|
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
No, też mi się to spodobało Tym bardziej, że przez 2lata jej w nocy nie słyszał, a teraz takie cyrki.Cytat:
Więc jeszcze 2tyg, bo 2xdziennie bierze.Reszte mam odstawiać jak zuważę że kupa się normuje. ja przesadziłam...poszłam z rana na 3h spacer.Niby z nogi na nogę, ale się umęczyłam i opaliłam ![]() Potem obiad, kawka ze znajomą i teraz klapłam do kompa, ale na chwilę.Idę leżeć zaraz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też tak mam,że zawsze muszę poszukać choróbska na google i wiem,że źle robię,bo człowiek tylko niepotrzebnie się nakręca,no ale tak już mam![]() Wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Ojojoj... |
|||
|
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu długi ten spacer
![]() My też dzisiaj prawie cały dzień na dworze Obiad dzisiaj potraktowałam na luzie krupniczek z wczoraj i na drugie kasza gryczana z sosikiem i mięskiem![]() Jak łyknę Ibuprom zatoki,to katar leci,tak że bez chusteczek ani rusz ale po 2-3 godzinach znowu mam zatkany nos dobrze,że choć głowa przestała mnie boleć![]() Teściu znowu zaczął palić fajki Bartosz z daleka potrafi go wypatrzyć i mówi dziadzia pali dym![]() Dobrze,że dzisiaj ciepło,to nie mam dużo nadrabiania
|
|
|
|
#3606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Angy, wspolczuje bardzo, normlanie az cos czlowieka trafia
![]() Trzymam kciuki za czwartek ![]() Skierko, trzymaj sie, nawet nie wiesz, jak ja cie rozumiem Miramej, Maggi, przytulam Was mocno. Mam nadzieje, ze samopoczucie Wam sie wkrotce polepszy. Nie jestescie zlymi matkami Cytat:
Sciskam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3608 |
|
Ola-Unhola
|
Spokojnej nocki i miłego jutrzejszego dnia
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Sylka nadmieniłaś o obiedzie i mój mi się przypomniał
![]() Ćwiartki młodej kapusty z parowaru z masełkiem fasolka szparagowa, puree i odrobina piersi z kurczaka.Zjadałyśmy z córką więcej niż była potrzeba, ale tak nam smakowało ![]() Młoda taki sam zestaw na kolacje zjadła ![]() A na jutro nie mam pomysłu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
hmmm kapusta z masłem? na parze? yyy znaczy się jak? bo mnie zaintrygowałaś... osobno ta szparaga i pure? Nigdy takiego połączenia nie jadłam...
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() bylismy na odwiedzinach u mojej przyjaciolki -jej miesieczny synus jest taki slodkiiiiii wrocilismy po 21 -Werka umeczona zasnela w wozku bo bylismy piechotka, przebralam ja tylko w pizamke , dalam mleko i zasnela a dzisiaj kapala sie ze mna pod prysznicem i tak jej sie podobalo ze nie chciala wyjsc a pozniej chciala jeszcze raz ![]() dobranoc
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Przemek ma lejący się katar i mokry kaszel ![]() nie wiem... choroba mu się chyba na raty rozłożyła ![]() Katar na razie sam spływa więc mu wycieram chusteczką, na kaszel dostał flegaminę junior... Poobserwuje go i najwyżej jutro pójdziemy do lekarza żeby go osłuchał... Oczywiście o 2 w nocy usłyszałam, ze to moja wina ![]() Jestem totalnie nie wyspana ![]() miłego dnia |
|
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o szpitalu czytałam, ale miałam nadrobić wszystko i coś się zabrać nie mogę...współczuję Ci tych nerwów...drugi raz przygotowana, nastawiona a tu by jej się przydało![]() Pana Google nie czytaj bo można się przerazić...jakby coś miało być to pewnie Twój lekarz już by Ci wspomniał Przytulam Cię mocno Cytat:
ZdrówkaCzytałam ![]() Cytat:
to już jest nudne z ich strony ![]() Dzień dobry ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Już wiem co zrobię w weekend...ptysie z budyniem
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Karo nie mów o tym publicznie
|
|
|
|
|
#3615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Proste i pewnie pyszne ![]() Ja bym zrobiła, ale szprycy nie mam, a łyżką już pewnie nie będą takie ładne ![]() Dzień dobry Ja dzisiaj w pracy. A pogoda cuuudna Miłego dnia
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fasolkę też uparowałam, jako drugie warzywo. Puree ze smietanką, czyste-w sensie nie mieszałam z nim żadnych warzyw.Pyyycha.Moje ulubione wiosenne obiady się zaczynają Cytat:
może worek z dziurką by sobie poradził?
||
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
O, rzeczywiście, nie wpadłam na to
![]() Dzięki
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko sztywny musiałby być żeby można było wbić
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz obiadek zrobiłam, tzn zapiekanka sie piecze, a ja z Oli ide na podwórko pobawić się w piaskownicy. Potem jade kupic prezent dla brata i jakąś zabawke dla Oli, bo juz większość jej się znudziła. Myslałam moze o jakiejs ciastolinie/plastelinie, zebysmy mogły lepic sobie. i drugą zabawke na dwór bo piasek tez zaczyna sie nudzić ![]() info dla studentek , jest zniżka 50% do levis'a za okazaniem legitymacji studenckiej. |
|
|
|
#3621 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie rozmawiałam z nimi o tej kłótni, ale z Tatą już prawie normalnie rozmawiam, a z Mamą troszkę gorzej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jolka jesteś cudowną Mamą i w ogóle nie wiem co Ty masz sobie do zarzucenia I wiesz, że wszystkie chyba bez wyjątku czasami marzymy by dzieci już poszły spać Buziaki Kochana ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
gdzie kupiłaś? ja właśnie chce owe puzzle dla Zu, bo te co ma już jej się znudziły![]() Gorgulku gdzie jesteś????? hop hop! ![]() i p4w co się z Tobą dzieje?
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie ciepłe słowa i pocieszanki Karo, Małż będzie miał urlop od drugiej połowy lipca, On chyba najpierw sam musi dojść do siebie, bo teraz pracuje po 13-14 godzin na dobę, jest zmęczony chyba bardziej niż ja. Trochę Mu się zluzuje w drugim tygodniu czerwca, bo koniec semestru ![]() Kuba nie chce już robić siku do nocnika , nawet raz na jakiś czas To by było na tyle więc
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj moja mama siedziala z Natalka i niestety moja mama narozrabiala.
Wyszla na plac zabaw z wiaderkiem Natalki a wrocila z cudzym. Moj TZ jest zalamany. On je kupowal. Eeeh, - tak to wygladaja czasem niedziwiedzie przyslugi.
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż też zmęczony całej Waszej Trójce dobrze zrobią wakacje![]() e tam, może ma co innego teraz na głowie ![]() Cytat:
Ja to bym się wiaderkiem nie przejęła...dopiero jakby Babcia z innym dzieckiem wróciła to bym się "załamała"
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-05-11 o 14:02 |
||
|
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze zaznaczyc ze moj TZ kupil raptem 3 zabawki dla malej: - wiaderko - malpke - pudelko Lego. Nie ma juz nigdzie takiego wzoru i modelu wiaderka. |
|
|
|
|
#3626 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem za. O takich rzeczach mówienie powinno być zakazane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny HELP zachciało mi się krokietów. Tylko mam pytanie, jak je potem panierować będe, to w czym? Jajko i bułka? Bo nigdy krokietów nie robiłam...
|
||||
|
|
|
#3627 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3628 | |||
|
Zakorzenienie
|
O rany czy ja wątek pomyliłam, co za bezruch
![]() worek do ptysi, a do nadziewania to mam dużą strzykawkę.Taką naprawdę dużą...(do cewnikowania) za czasów jak L strzykawką karmiłam Cytat:
Jedyne co to mogłam wybrać kapsułki, bo mam saszetki i musi wypić to rozrobione w szklance, a potem w ciągu 2h jeszcze 1 szklankę.To trochę dużo moim zdaniem. Obeszłam to.Najpierw dużo pije, a potem rozrabiam to w 20ml i podaję strzykawką.Lekarstwa pięknie bierze.A potem staram się podtykać picie, choćby po łyku by w 2h nazbierało się 250ml W Skrzacie są jeszcze inne rodzaje, no i droższe, bardziej wypasione zestawy też.Cytat:
![]() Cytat:
Tak w jaju i bułce choć już na pewno zdążyłaś zrobić.Jak wyszły? Niech zgadnę wszystkie spacerują i robią babki z piasku ![]() Mi tak minął dzień.Opalam się niechcąc, ale jak tyle czasu na powietrzu to jak uniknąć. Miramej
|||
|
|
|
#3629 |
|
Ola-Unhola
|
Hej,
angy, współczuję Ci tych przezyć ze szpitalem...no normalnie "roztrzelac" ... No i nie czytaj google, choć wiem, że łatwo się mówi ![]() ślepa, usmiałam się z wiaderka, no co jak co, ale wiaderko ![]() ![]() Wiecie, co...zmęczona jestem. Mam jeszcze do 21 dziecko sąsiadki pod opieką. 5 latkę - cale szczeście grzeczną . Mama poszła na zebranie, a Tata na nocna zmianę i nie miała gdzie zostac.Szczerze powiedziawszy nie wyrabiam na zakrętach i z checią posiedziałabym w domu, ale co zrobic...taki żywot. Jeszcze się wzięłam za dodatkowe zajęcie, więc jeżeli wyjdzie to już w ogóle, bedę chodzić tyłem...No ale ważne, zeby wyszło.. Tylko dlaczego ja o wszystkim muszę myśleć. A co tam u Was? Widzę, że frekwencja marna ![]() Ale co się dziwić jak taaaka pogoda Jakby co jestem z doskoku ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- pół żartem, pół serio
|
#3630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() To chorujemy rodzinnie ![]() Cytat:
Nie wiem czy dobrze zrobiłąm ale dzisiaj byliśmy na podwórku i to 2 x... Było tak ciepło ![]() Zresztą i tak jutro chyba muszę wsadzić go w wózek i iść do pediatry... a może nie przebieraj mu od razu tych majtek... może jak poczuje dyskomfort w związku z mokrą dupką to zacznie sikać do nocnika ![]() Moje dziecko przed wczoraj mówiło śiii i siadało w ubraniu na nocnik... To mu założyłam majteczki i tak chodził godzinę, ale się nie zesikał... Przed kąpielą posadziłam go na naszym wc (miał nakładkę)... Siedzieliśmy chyba ze 20 minut... Pół rolki papieru toaletowego mi zerwał listek po listku i wyrzucał do kosza... siku nie zrobił, za to ja straciłam przytomność ![]() Kucałam tak przed nim jakieś 15 minut... w końcu powoli wstałam bo czułam, ze mi nogi drętwieją... strasznie zakręciło mi się w głowie ... ocknęłam się jak mały zaczał płakać, bo poleciałam na niego to trwało kilkanaście sekund (tak myślę)... Płakał bo się przestraszył, nic mu na szczęście nie zrobiłam ![]() Cytat:
zamienimy się ![]() Cytat:
nie dziwię Ci się Tyle na Twojej głowie ![]() pół żartem, pół serio BARDZO MI SIĘ PODOBA *** Dziewczyny... Kupiłam dzisiaj małemu Cerutin junior... Będę dawać mu 1 łyżeczkę wieczorem... chyba mu nie zaszkodzi... bo pisze że od 3 lat to jest
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

. Niby nic specjalnego, ale są pycha, jak jestem w pracy nie mam czasu na takie cuda
:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Poza tym pocieszam się, że głupia kurzajka to też brodawczak...
i wiem,że źle robię,bo człowiek tylko niepotrzebnie się nakręca,no ale tak już mam

krupniczek z wczoraj i na drugie kasza gryczana z sosikiem i mięskiem
dobrze,że choć głowa przestała mnie boleć

by jej się przydało

ja właśnie chce owe puzzle dla Zu, bo te co ma już jej się znudziły
to trwało kilkanaście sekund (tak myślę)... Płakał bo się przestraszył, nic mu na szczęście nie zrobiłam