Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 18:41   #3601
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam, że to chodzi o to, że w razie jakiś komplikacji przy porodzie sn czy cc po wyglądzie paznokci widać że coś nie tak, jak sinieją czy coś chyba
ale podczas ciazy tez nie mozna malowac?????
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:41   #3602
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czy jest różnica między nogami a stopami?!
Eee no myślę, że niewielka

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:45   #3603
brunetka2000
Zakorzenienie

Spokojnie w czasie ciąży można malować Chociaż jak komuś przeszkadza ten smrodek to nie polecam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:46   #3604
zanetaa88
Zakorzenienie

Brunetka2000 dobrze że poruszyłaś ten temat
Ja pewnie bym sobie pomalowała na bezbarwny, bo lubię jak paznokcie u rąk fajnie się świecą
ale by było

Nie maluje paznokci od dzisiaj

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:47   #3605
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Margaret wybieram się wybieram i wybrać nie moge. Ale mysle, ze w przyszłym tygodniu przed sr zalicze ten Twój lumpek

Ale się obżarłam, moj M. zrobił sobie jeszcze jedną, ale zabrakło nam kurczaczka to sobie mortadeli odsmażył

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:49   #3606
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cofam sie wiec - musze poczytac bo nic nie wiem jak minely wizyty piatkowe i te w tym tygodniu, czy beata w koncu wozek kupila, ktory miala w weekend ogladac i takie tam
akurat nie pisałam o tym a oglądać go nie miałam w weekend bo babce i tak na tygodniu dopiero pasowało, a poza tym to na razie go nie weźmiemy bo musimy przeczekać najgorszy okres braku kasy

tak więc pozostaje mi czekać na razie i liczyć że jak się odbijemy od dna to też trafi się jakaś fajna okazja z wózkiem

ciągle ta kasa... no ale na razie dajemy radę tylko takie wieksze wydatki musimy odłożyć w czasie. Za dużo nieprzewidzianych kosztów nam teraz doszło i trzeba zacisnąć pasa.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:50   #3607
Shira_83
Zadomowienie

Nerola gdzie jesteś halllo!!! ja tu czekam i się zastanawiam co tam u Was??

rybki?? hmmmm no niby takie dziwne ale ja bym chyba spróbowała jakie to uczucie ale raczej nie poszłabym po obejrzeniu filmu piranie ciekawe ciekawe

zmalowana ja wiem dlaczego nie wolno malować bo miałam dużo operacji po kolorze skóry pod paznokciami lekarze widzą czy krążenie w porządku i czy nic złego się nie dzieje zawszę przed operacją trzeba zdjąć wszelką biżuterie i zmyć lakier z paznokci taki standard

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 18:51   #3608
zapałeczka
Zadomowienie

Dobrze wiedzieć z tymi paznokciami... Choć ja się tak rozleniwiłam przez ciążę, że nawet nie chce mi sie lakieru do rąk brać, a co dopiero malować...

Chyba mam problem z zatokami, bo ciągle zatkany nos mam, głowa boli i już smaki czuć wręcz przestałam
Stary 2011-04-06, 18:52   #3609
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A no właśnie, dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci ?
Nie można, bo kolor płytki paznokcia jest dla lekarza jednym z ważnych wskaźników stanu zdrowia, i tego że wszystko przebiega ok.
Dokładnie nie pamiętam o co chodzi, czy tylko o krążenie czy coś jeszcze, ale po paznokciach zauważają czy nic się nie dzieje złego w organizmie...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:53   #3610
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wyszukujesz swój router na telefonie, łączysz się i już. Jest free. Tyle, że to jest tak, że otworzysz onetlajt czy miniwp, czyli strony skompresowane do możliwości telefonów, ale z wizażem już słabiej Polecam od razu zainstalować sobie jakąś fajną, stabilną przeglądarkę np. opera mini i powinno być ok. Tylko pamiętaj o ustawieniach w telefonie, żeby Ci się nie łączył domyślnie przez wap tylko wi-fi.
Jak coś to pisz na pryw, jak będę umiała to pomogę

Jutro muszę przez Was robić naleśniki bo mi się zachciało. Dziś już wolę nie, bo napchałam się lodami
ech... gdyby tak zrobili jakąś lżejszą wersję wizażu to bym chyba osobiście podziekowała Złośliwcowi

jak będę mieć ten tele [może juz jutro ] to się odezwę w razie potrzeby kochana jesteś.

A tę przeglądarkę to jak się instaluje że tak zapytam? normalnie pobiera na kompa np. i potem instaluje w telefonie? czytałam gdzies właśnie że ten model super fajnie śmiga z Operą mini

ale się napaliłam na ten fonik

Stary 2011-04-06, 18:53   #3611
Makobratek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja wszystkie badania tam robię ale jak się robi tam glukozę to trzeba czekać na miejscu 2hwięc pójdę gdzie indziej.A nie wiem czy trzeba mieć swoją ale najczęściej tak jest.Lepiej zadzwoń i zapytaj.
Ale to dla mnie oczywiste że trzeba siedzieć w poczekalni i czekać na drugi pomiar więc nie za bardzo rozumiem Ale zadzwonię i dowiem się

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja jutro idę do diagnostyki własnie na glukozę i jak dzwoniłam to pani powiedziała, że nie muszę kupować bo oni dają sami tą glukozę...ale nie spytałam ile to kosztuje
Zadzwonię a co Jak coś to dostanie w kieszeni 5 zeta w sam raz na zakupy w lumpku

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Ja robilam glukoze w diagnostyce i u mnie dawali mi w lab gotowa rozpuszczona glukoze juz a koszt to nie pamietam niestety jaki był.

Cytat:
Ja też chciałam na początku, aby poczekał i nawet tak było,
tylko że Ja z tego stresu, że nie wiem co się będzie działo
co mi gin będzie robił, bałam się zapytać gin czy może mój mąż wejść.
Była to akurat II moja w życiu wizyta u gina,
i stres z tym związany bo nie wiem co i jak
zupełnie mnie przyćmił.

Teraz wchodzi ze mną i rozmawia z gin co i jak.
I ogląda na USG Nasze dzieciątko
Widzi jak gin mnie bada, jak waży jak mierzy ciśnienie
i teraz to naturalne jest i wie co go czeka i mnie.

Pewnie, że wie.
Ale myślę, że nie do końca był świadomy,
albo nie chciał do siebie dopuścić że wiesz paluchy.
Myślę, że dużo facetów jest nie świadomych co się robi za drzwiami gina, prędzej ich wyobraźnia działa.
Przecież żaden facet nie wchodzi z kobieta do gina i wszystko wie

Są różni ludzie i każdy ma inne poglądy
Ja na szczęście mam kobietę gina
i np musiałabym się przełamać aby iść do faceta,
pewnie będzie tak że facet będzie odbierał mi poród,
ale wtedy to już będzie mus a nie wybór

~~*~~

A my się zastanawiamy bo jak będzie 100% to ma być Emilia,
ale myślimy czy nie zmienić na Emily

Wózek zostanie wysłany jutro i pewnie będzie gdzieś w poniedziałek
Ja mam faceta gina, wcześniej chodziłam do babki ale mężczyźni są delikatniejsi
Mnie pielęgniarka mierzy ciśnienie a wagę podaję sama (bo ważę się rano na wadze w domu), jak się ważyłam u nich to zawsze miałam więcej Najbardziej wiarygodny wynik jest jak się zważę rano, zaraz po tym jak zrobię siusiu
Pewnie już nie możesz doczekać sie wózka?A imię zostawcie Emilia

Cytat:
jak mi milo bardzo, dziekuje ze zauwazylas moja nieobecnosc mialam dni w biegu, poza dostepem do inernetu, a wieczorem juz sil nie mialam
duzo sie dzialo, chcemy sie przeprowadzic w dlugi weekend majowy i trzeba bylo podkrecic tempo
co odczuwam - jestem zmeczona i wieczorami pobolewa mnie brzuch, ale w wolnych chwilach leniuchuje, teraz juz sie bycze w lozku i staram sie was nadrobic, nadrobilam przed poludniem 5 stron i kolejne 5 sie stworzylo
cofam sie wiec - musze poczytac bo nic nie wiem jak minely wizyty piatkowe i te w tym tygodniu, czy beata w koncu wozek kupila, ktory miala w weekend ogladac i takie tam
Nawet nie wiesz jak fajnie masz z budową, chciałabym już być na twoim miejscu i zacząć budować nasz wymarzony dom
Szczególnie mocno trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:01   #3612
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
A no właśnie, dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci ?

u rąk wiem że nie powinno się ale to z tego względu ze zakładają Ci na palca np. podczas cesarki taki czujnik specjalny chyba tętna czy czegoś tam - coś jak klips i lakier na paznokciu może zakłócać pracę tego czujniczka. Ale na palcach u stóp chyba nie ma znaczenia więc luzik

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja na pobranie weszłam pierwsza bo u mnie pobierają od 7 do 8 ( teoretycznie bo zawsze po 8 kilka minut ktoś przyjeżdża zeby zabrać materiał do laboratorium ) mimo że jak przyszłam to kilka osób już siedziało, ale nikt sie nie odezwał. Tak mi kazała wejśc ta pani co pobiera i jakby się ktoś odezwał to bym powiedziała kilka ciepłych słów

A jeśli chodzi o zachcianki to ja ostatnio mam ochotę na kaszkę taką z proszku z Biedronki mam w domu chyba z 6 torebeczek
ja to kompletnie nie mam odwagi tak dogryźć komuś "od serca" - wolę przemilczeć i się nie odzywać. Cóz, taki mam głupi charakter.. peszy mnie po prostu jak ktos zwraca mi uwage

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam, że to chodzi o to, że w razie jakiś komplikacji przy porodzie sn czy cc po wyglądzie paznokci widać że coś nie tak, jak sinieją czy coś chyba
o tym też słyszałam i to prawda

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci."
Brunetka - o to dokładnie mi chodziło - wyjęłaś mi to z ust

Stary 2011-04-06, 19:02   #3613
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
jak mi milo bardzo, dziekuje ze zauwazylas moja nieobecnosc mialam dni w biegu, poza dostepem do inernetu, a wieczorem juz sil nie mialam
duzo sie dzialo, chcemy sie przeprowadzic w dlugi weekend majowy i trzeba bylo podkrecic tempo
co odczuwam - jestem zmeczona i wieczorami pobolewa mnie brzuch, ale w wolnych chwilach leniuchuje, teraz juz sie bycze w lozku i staram sie was nadrobic, nadrobilam przed poludniem 5 stron i kolejne 5 sie stworzylo
No, dobrze że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hmmm a co to niby przeszkadza Nigdy o czymś takim nie słyszałam
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zmalowana - ja tez nic nie iwem ze nie mozna malowac ????????
No co Wy dziewczyny, nigdy żadnej operacji nie miałyście? Sinienie pod paznokciami to pierwszy sygnał zapaści. Lekarze muszą je widzieć "w naturze", żeby wiedzieć że wszsytkie życiowe parametry są ok

Cytat:
A to do porodu, czy w czasie ciąży nie wolno mieć pomalowanych paznokci Kurczę a ja sobie malowałam ale to u rąk i nawet utwardzaczem, żeby mi się nie rozdwajały
Czy jest różnica między nogami a stopami?!
Zanetka, spokojnie. Tylko do porodu nie możesz mieć pomalowanych. A w ciąży to hulaj dusza
Stary 2011-04-06, 19:10   #3614
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Ale to dla mnie oczywiste że trzeba siedzieć w poczekalni i czekać na drugi pomiar więc nie za bardzo rozumiem Ale zadzwonię i dowiem się

Ja mam faceta gina, wcześniej chodziłam do babki ale mężczyźni są delikatniejsi
Mnie pielęgniarka mierzy ciśnienie a wagę podaję sama (bo ważę się rano na wadze w domu), jak się ważyłam u nich to zawsze miałam więcej Najbardziej wiarygodny wynik jest jak się zważę rano, zaraz po tym jak zrobię siusiu
Pewnie już nie możesz doczekać sie wózka?A imię zostawcie Emilia
Co do glukozy Ja mam mieć 50 i dzwoniłam się dowiedzieć co i jak, to powiedziała mi pielęgniarka, że najpierw pobierają na czczo a po wypiciu glukozy i po 120 min pobierają ponownie krew, więc trzeba czekać na kolejne pobranie- taka jest reguła krzywej cukrowej, przy 75 pobieraja chyba po 2h.

Słyszałam że gin mężczyzna delikatny,
nie mogę porównać bo od zawsze chodzę do kobiety
i jak dla mnie jest delikatna
Wiesz że nie zwróciłam uwagi, że faktycznie waga z rana jest bardziej prawidłowa, miałam wniosek że jak mnie mierzy co do grama to będę tej wagi się trzymała co pokaże u niej w gabinecie , aż jutro stanę na wagę rano

A na wózek czekam z utęsknieniem
Dzisiaj troszeczkę pojeździłam w sklepie i tak chciałam nim wyjechać,
będę miała za nie długo swój i będę jeździć po ogródku

No właśnie mój mąż stwierdził że Emilia już mu się nudzi,
bo te imię mamy wybrane już bardzooooooooooo długo
a Ja kiedyś mówiłam że Emily mi się podoba to mówił, że nieee
że mam nie kombinować, a teraz sam kombinuje
Mnie się też podoba Hania, ale jakoś nie pasuje mi to do Naszego nazwiska które nie jest polskie.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No, dobrze że wszystko ok

No co Wy dziewczyny, nigdy żadnej operacji nie miałyście? Sinienie pod paznokciami to pierwszy sygnał zapaści. Lekarze muszą je widzieć "w naturze", żeby wiedzieć że wszsytkie życiowe parametry są ok

Zanetka, spokojnie. Tylko do porodu nie możesz mieć pomalowanych. A w ciąży to hulaj dusza

Takie głupie paznokcie a pokazują jaki jest stan osoby operowanej itp
Ja miałam mały zabieg usuwania paznokcia ze stopy, przy którym miałam ogólne znieczulenie, ale co przy mnie robili nie wiem , spałam twardo

Stary 2011-04-06, 19:15   #3615
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ech... gdyby tak zrobili jakąś lżejszą wersję wizażu to bym chyba osobiście podziekowała Złośliwcowi

jak będę mieć ten tele [może juz jutro ] to się odezwę w razie potrzeby kochana jesteś.

A tę przeglądarkę to jak się instaluje że tak zapytam? normalnie pobiera na kompa np. i potem instaluje w telefonie? czytałam gdzies właśnie że ten model super fajnie śmiga z Operą mini

ale się napaliłam na ten fonik
W telefonie powinnaś mieć ikonkę sklepu Nokii - Ovi i stamtąd pobierzesz i zainstalujesz za darmo, oczywiście łącząc się najpierw przez wi-fi

Ja też mam teraz lenia w dupce i mi się nie chce paznokci malować. Miałam nawet dziś, ale w piątek albo sobotę czeka mnie gruntowne sprzątanie kuchni w mieszkanku bo w poniedziałek meble przychodzą montować No i ma sensu, bo i tak się wszystko pozdziera.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:19   #3616
SweetAngel1984
Zadomowienie

brumek - zdziwiona? malo tego że nie mialam operacji ale nigdy nie bylam w szpitalu tylko w odwiedzinach i to tez 3 razy ah i teraz na izbie 2 razy
Stary 2011-04-06, 19:21   #3617
meszsares
Zadomowienie

Do porodu NIE WOLNO miec pomalowanych paznokci zarowno palcow rak jak i nog, to wazne ale fakt, ze najczesciej na porodowkach maja zmywacze, chociaz ja nie bede na wszelki wypadek malowac paznokci tak z miesiac przed tp..
To samo z bizuteria - jak nie daj boshhe palce spuchna to nie patrza czy pierscionek czy obraczka tylko rozcinaja, w poprzedniej ciazy przestalam nosic bizuterie juz 3 miechy przed tp, ale to raczej ze wzgledu na to, ze mi palce puchly z letniego upalu.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:27   #3618
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek - zdziwiona? malo tego że nie mialam operacji ale nigdy nie bylam w szpitalu tylko w odwiedzinach i to tez 3 razy ah i teraz na izbie 2 razy
Coś Ty, nie jestem zdziwiona, tylko zażartowałam
Stary 2011-04-06, 19:30   #3619
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
A widziałyście tzw. fish pedicure ?
To jedna z rzeczy, która mnie obrzydziła w ostatnim czasie
Ja widziałam i dla mnie to obrzydliweboję się takich małych obślizgłych stworków

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Mój też się wybiera rodzić i wydaje mi się, że będzie pomocny, choć dużo głosów słyszę, zeby mu oszczędzić itd...
Mój TŻ był przy porodzie i bardzo sobie to chwali, mówi że wieeeele to dla niego znaczyło, widział jak cierpię i jaki to wysiłek urodzić dziecko i ma jeszcze większy szacunek za to że rodziłam.

Dla mnie było to bardzoważne że on był przy mnie, bo poród trwał baardzo długo i on mi pomagał, masował, pocieszał, a w kulminacyjnym momencie nawilżał usta, przytrzymywał itd.

Nie zaglądał mi między nogi bo to taka rzeźnia i zreszta po co ma tam patrzeć

Teraz też nie wyobrażam sobie żeby go przy mnie nie było

Cytat:

Jak Wasze Dzidzie się ruszają? Bo moją od jakiegoś czasu nie ma takich 'ataków' tylko takie powolne ruchy jakby ktoś palcem powoli mi jechał przez cały brzuch, albo do środka wali. Ale to nie takie ruchy jak wcześniej.

Ja myślę że to normalne na tym etapie, maluchy rosną i już nie mają tyle miejsca na akrobacje
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 19:40   #3620
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Coś Ty, nie jestem zdziwiona, tylko zażartowałam
ja sobie siebie nie wyobrazam w szpitalu.....ten zapach ludzie zero intymnosci wogole niby kilka dni a dla mnie wiecznosc.

a jak jest z odwiediznami ....odrazu moga wchodzic odwiedzajacy na sale czy tylko przez domofon czy jak????
Stary 2011-04-06, 19:40   #3621
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
W telefonie powinnaś mieć ikonkę sklepu Nokii - Ovi i stamtąd pobierzesz i zainstalujesz za darmo, oczywiście łącząc się najpierw przez wi-fi

Ja też mam teraz lenia w dupce i mi się nie chce paznokci malować. Miałam nawet dziś, ale w piątek albo sobotę czeka mnie gruntowne sprzątanie kuchni w mieszkanku bo w poniedziałek meble przychodzą montować No i ma sensu, bo i tak się wszystko pozdziera.
aaaa... już rozumiem
to jutro będe próbować co i jak

ja już paznocki nie maluje ze dwa miechy bo mi się nie chce, czasem pomaluje jakimś jasnym tak na niedziele albo jak idziemy do znjaomych ale zaraz zmywam bo jakoś wolę bez lakieru teraz, a wcześniej to miałam non stop pomalowane czymś

Stary 2011-04-06, 19:41   #3622
brumek
Zakorzenienie

Ja kocham malować pazurki W zasadzie zawsze mam pomalowane.
Stary 2011-04-06, 19:42   #3623
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
ja też poza odwiedzinami nigdy nie byłam w szpitalu, tyle co przy własnym urodzeniu a na izbie byłam raz bo myślałam że sobie palca u nogi złamałam - kopnęłam niechcąco w kant drzwi ale na szczęście nie było złamania.

Stary 2011-04-06, 19:44   #3624
nerola
BAN stały

No jestem,już jestem znieceirpliwione co niektóre ciotki

AQle najpiwrw:
zrobiłąm sobie u stóp tylko french kreski i to wsio.
To na porodówce mozna bo miałam ostatnio.
Żel kładę cały rok a latem lekko ubarwniam.A nogi nałożyłąm sobie dziś niemal na nos ale dałam radę,a co!!!
Do żadnej operacji nie wolno mieć pomalowanych pazurów.I jeszcze trzeba obciać!!!!

Glukozę w Diagnostyce dają od razu rozrobioną.Zawsze tam chodzę.

Bombowe zakupy Brunetko!!!

No i:
Iza jest Izą.
Waży 1750 g.
Główka nadal na dole.
Wypada mi z USG 31 tydz.
Szyjka zamknięta i nie skraca sie dalej-ma 26 mm.
(to badanie tylko przez USG a nie an paluszka-rozwarcie badają na palce).

Zdjęcia moja mama zrobiłą.I kręgosłupa od szyjki do dupy w sumie 4 zdjęcia+te żebra.
No i ma odpoczywać,smarować brak przeciwbólowe i przeciwzapalne.
Uff...chyba tyle bo resztę zapomniałam

Dziękujuę za kciukasy!!:cm ok:

A jak dr.robił USG,to Izunia ssała kciuka

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-04-06 o 19:57
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:45   #3625
zanetaa88
Zakorzenienie

Wygrałam, wygrałam
http://allegro.pl/st-bernard-swietny...537828586.html

Są piękne

Stary 2011-04-06, 19:47   #3626
Vaniliova11
Zadomowienie

Wreszcie Was nadrobiłam ufff
Zaliczyłam dziś Urząd Skarbowy korekta zeznania . Musiałam włazić na 3 piętro chciałam podjechać sobie windą ale niestety jej nie ma
Ochroniarze jak zobaczyli mój brzuchol to już chcieli wzywać urzędniczke na dół ale jakoś dałam rade . Przytargałam wór ubranek od kuzynki no właściwie to Tż przytargał
Zaneta fajny wózek my mamy wariora
A jeśli chodzi o badanie na glukoze to po wypiciu nie można chodzić tylko grzecznie siedzieć mi pozwolili wody mineralnej sie napić . Oczywiście trzymam kciuki za dziewczyny żeby nie musiały przeżywać tego co ja
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:47   #3627
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No i:
Iza jest Izą.
Waży 1750 g.
Główka nadal na dole.
Wypada mi z USG 31 tydz.
Szyjka zamknięta i nie skraca sie dalej-ma 26 mm.
(to badanie tylko przez USG a nie an paluszka-rozwarcie badają na palce).
Super, ekstra, brawo!!! Kawał zdrowej dziewczynki
Stary 2011-04-06, 19:48   #3628
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie siebie nie wyobrazam w szpitalu.....ten zapach ludzie zero intymnosci wogole niby kilka dni a dla mnie wiecznosc.

a jak jest z odwiediznami ....odrazu moga wchodzic odwiedzajacy na sale czy tylko przez domofon czy jak????
U mnie nie można wejść na oddział położniczy
Byłam ostatnio tam u gina, bo miała mi dać receptę to mnie wygonili
i opiernicz dostałam, że wchodzę
Wiec nie mam pojęcia jak to jest z odwiedzinami

Stary 2011-04-06, 19:50   #3629
aania_20
Zakorzenienie

Ja co prawda w szpitalu byłam ale jakoś operacji nie miałam "przyjemności" mieć ale wiem że nie wolno malować więc sobie odpuszczę pod koniec. Ostatnio mam lenia i maluję jak sobie przypomnę, ale generalnie to lubię, a poza tym są wtedy mocniejsze.

W sumie dalej nie wiem czy TŻ będzie ze mną... a znajomi wszyscy się dopytują
Chciałabym żeby był, ale jeśli nie to też dam radę, no trudno...TŻ by też chciał ale żebym to wiedziała że się w dniu terminu urodzi to by dzień wolny zaplanował..... a tak to u nas jest problem no bo TŻ nie dostanie nagle wolnego z pracy, o tym mogę zapomnieć ....więc Maluszek ma dwa wyjścia - albo grzecznie urodzić się w terminie, albo przynajmniej w weekend

nerolka, cieszę się że dobrze! Niech Iza siedzi dalej grzecznie

koleżanka mi dziś przysłała http://sierpowy.pl/text/506_pamietnik_meza.html

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-04-06 o 19:52
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:55   #3630
zanetaa88
Zakorzenienie

POWIEDZCIE mi kochane,
jaki kupujecie śpiworek?
Chodzi mi czy opłaca się kupić teraz do 6 miesięcy,
czy lepiej szukać te 6-12 miesięcy?

Bo zgłupiałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości