|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 33,33% |
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
23 | 40,35% |
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
2 | 3,51% |
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
0 | 0% |
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
5 | 8,77% |
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
1 | 1,75% |
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
0 | 0% |
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
5 | 8,77% |
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
1 | 1,75% |
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
ale podczas ciazy tez nie mozna malowac?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Eee no myślę, że niewielka
![]()
#3603 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie w czasie ciąży można malować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Brunetka2000 dobrze że poruszyłaś ten temat
![]() Ja pewnie bym sobie pomalowała na bezbarwny, bo lubię jak paznokcie u rąk fajnie się świecą ![]() ale by było ![]() Nie maluje paznokci od dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Margaret wybieram się wybieram i wybrać nie moge. Ale mysle, ze w przyszłym tygodniu przed sr zalicze ten Twój lumpek
![]() Ale się obżarłam, moj M. zrobił sobie jeszcze jedną, ale zabrakło nam kurczaczka to sobie mortadeli odsmażył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak więc pozostaje mi czekać na razie i liczyć że jak się odbijemy od dna to też trafi się jakaś fajna okazja z wózkiem ![]() ciągle ta kasa... no ale na razie dajemy radę tylko takie wieksze wydatki musimy odłożyć w czasie. Za dużo nieprzewidzianych kosztów nam teraz doszło i trzeba zacisnąć pasa.
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
Nerola gdzie jesteś
![]() ![]() rybki?? hmmmm no niby takie dziwne ale ja bym chyba spróbowała jakie to uczucie ale raczej nie poszłabym po obejrzeniu filmu piranie ![]() ![]() ![]() zmalowana ja wiem dlaczego nie wolno malować bo miałam dużo operacji po kolorze skóry pod paznokciami lekarze widzą czy krążenie w porządku i czy nic złego się nie dzieje zawszę przed operacją trzeba zdjąć wszelką biżuterie i zmyć lakier z paznokci taki standard ![]()
#3608 |
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć z tymi paznokciami... Choć ja się tak rozleniwiłam przez ciążę, że nawet nie chce mi sie lakieru do rąk brać, a co dopiero malować...
![]() Chyba mam problem z zatokami, bo ciągle zatkany nos mam, głowa boli i już smaki czuć wręcz przestałam ![]()
#3609 |
Zakorzenienie
|
Nie można, bo kolor płytki paznokcia jest dla lekarza jednym z ważnych wskaźników stanu zdrowia, i tego że wszystko przebiega ok.
Dokładnie nie pamiętam o co chodzi, czy tylko o krążenie czy coś jeszcze, ale po paznokciach zauważają czy nic się nie dzieje złego w organizmie...
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będę mieć ten tele [może juz jutro ![]() ![]() A tę przeglądarkę to jak się instaluje że tak zapytam? normalnie pobiera na kompa np. i potem instaluje w telefonie? czytałam gdzies właśnie że ten model super fajnie śmiga z Operą mini ![]() ale się napaliłam na ten fonik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie pielęgniarka mierzy ciśnienie a wagę podaję sama (bo ważę się rano na wadze w domu), jak się ważyłam u nich to zawsze miałam więcej ![]() ![]() Pewnie już nie możesz doczekać sie wózka?A imię zostawcie Emilia ![]() Cytat:
![]() Szczególnie mocno trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |||
Zakorzenienie
|
u rąk wiem że nie powinno się ale to z tego względu ze zakładają Ci na palca np. podczas cesarki taki czujnik specjalny chyba tętna czy czegoś tam - coś jak klips i lakier na paznokciu może zakłócać pracę tego czujniczka. Ale na palcach u stóp chyba nie ma znaczenia więc luzik ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co Wy dziewczyny, nigdy żadnej operacji nie miałyście? ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam że gin mężczyzna delikatny, nie mogę porównać bo od zawsze chodzę do kobiety i jak dla mnie jest delikatna ![]() Wiesz że nie zwróciłam uwagi, że faktycznie waga z rana jest bardziej prawidłowa, miałam wniosek że jak mnie mierzy co do grama to będę tej wagi się trzymała co pokaże u niej w gabinecie , aż jutro stanę na wagę rano ![]() A na wózek czekam z utęsknieniem ![]() Dzisiaj troszeczkę pojeździłam w sklepie i tak chciałam nim wyjechać, będę miała za nie długo swój i będę jeździć po ogródku ![]() No właśnie mój mąż stwierdził że Emilia już mu się nudzi, bo te imię mamy wybrane już bardzooooooooooo długo a Ja kiedyś mówiłam że Emily mi się podoba to mówił, że nieee że mam nie kombinować, a teraz sam kombinuje ![]() Mnie się też podoba Hania, ale jakoś nie pasuje mi to do Naszego nazwiska które nie jest polskie. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Takie głupie paznokcie a pokazują jaki jest stan osoby operowanej itp Ja miałam mały zabieg usuwania paznokcia ze stopy, przy którym miałam ogólne znieczulenie, ale co przy mnie robili nie wiem , spałam twardo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też mam teraz lenia w dupce i mi się nie chce paznokci malować. Miałam nawet dziś, ale w piątek albo sobotę czeka mnie gruntowne sprzątanie kuchni w mieszkanku bo w poniedziałek meble przychodzą montować ![]()
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
brumek - zdziwiona? malo tego że nie mialam operacji ale nigdy nie bylam w szpitalu tylko w odwiedzinach i to tez 3 razy ah i teraz na izbie 2 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zadomowienie
|
Do porodu NIE WOLNO miec pomalowanych paznokci zarowno palcow rak jak i nog, to wazne
![]() To samo z bizuteria - jak nie daj boshhe palce spuchna to nie patrza czy pierscionek czy obraczka tylko rozcinaja, w poprzedniej ciazy przestalam nosic bizuterie juz 3 miechy przed tp, ale to raczej ze wzgledu na to, ze mi palce puchly z letniego upalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3619 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie było to bardzoważne że on był przy mnie, bo poród trwał baardzo długo i on mi pomagał, masował, pocieszał, a w kulminacyjnym momencie nawilżał usta, przytrzymywał itd. Nie zaglądał mi między nogi bo to taka rzeźnia i zreszta po co ma tam patrzeć ![]() Teraz też nie wyobrażam sobie żeby go przy mnie nie było ![]() Cytat:
Ja myślę że to normalne na tym etapie, maluchy rosną i już nie mają tyle miejsca na akrobacje ![]()
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
ja sobie siebie nie wyobrazam w szpitalu.....ten zapach ludzie zero intymnosci wogole niby kilka dni a dla mnie wiecznosc.
a jak jest z odwiediznami ....odrazu moga wchodzic odwiedzajacy na sale czy tylko przez domofon czy jak???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jutro będe próbować co i jak ![]() ja już paznocki nie maluje ze dwa miechy bo mi się nie chce, czasem pomaluje jakimś jasnym tak na niedziele albo jak idziemy do znjaomych ale zaraz zmywam bo jakoś wolę bez lakieru teraz, a wcześniej to miałam non stop pomalowane czymś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Ja kocham malować pazurki
![]()
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
BAN stały
|
No jestem,już jestem znieceirpliwione co niektóre ciotki
![]() AQle najpiwrw: zrobiłąm sobie u stóp tylko french kreski i to wsio. To na porodówce mozna bo miałam ostatnio. Żel kładę cały rok a latem lekko ubarwniam.A nogi nałożyłąm sobie dziś niemal na nos ale dałam radę,a co!!! Do żadnej operacji nie wolno mieć pomalowanych pazurów.I jeszcze trzeba obciać!!!! Glukozę w Diagnostyce dają od razu rozrobioną.Zawsze tam chodzę. Bombowe zakupy Brunetko!!! No i: Iza jest Izą. Waży 1750 g. Główka nadal na dole. Wypada mi z USG 31 tydz. Szyjka zamknięta i nie skraca sie dalej-ma 26 mm. (to badanie tylko przez USG a nie an paluszka-rozwarcie badają na palce). Zdjęcia moja mama zrobiłą.I kręgosłupa od szyjki do dupy w sumie 4 zdjęcia+te żebra. No i ma odpoczywać,smarować brak przeciwbólowe i przeciwzapalne. Uff...chyba tyle bo resztę zapomniałam ![]() Dziękujuę za kciukasy!! ![]() ![]() ![]() A jak dr.robił USG,to Izunia ssała kciuka ![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-06 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Wygrałam, wygrałam
![]() http://allegro.pl/st-bernard-swietny...537828586.html Są piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
|
Wreszcie Was nadrobiłam ufff
![]() Zaliczyłam dziś Urząd Skarbowy korekta zeznania . Musiałam włazić na 3 piętro ![]() ![]() Ochroniarze jak zobaczyli mój brzuchol to już chcieli wzywać urzędniczke na dół ![]() ![]() Zaneta fajny wózek ![]() A jeśli chodzi o badanie na glukoze to po wypiciu nie można chodzić tylko grzecznie siedzieć mi pozwolili wody mineralnej sie napić . Oczywiście trzymam kciuki za dziewczyny żeby nie musiały przeżywać tego co ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam ostatnio tam u gina, bo miała mi dać receptę to mnie wygonili i opiernicz dostałam, że wchodzę ![]() Wiec nie mam pojęcia jak to jest z odwiedzinami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda w szpitalu byłam ale jakoś operacji nie miałam "przyjemności" mieć
![]() W sumie dalej nie wiem czy TŻ będzie ze mną... a znajomi wszyscy się dopytują ![]() Chciałabym żeby był, ale jeśli nie to też dam radę, no trudno...TŻ by też chciał ale żebym to wiedziała że się w dniu terminu urodzi to by dzień wolny zaplanował..... a tak to u nas jest problem no bo TŻ nie dostanie nagle wolnego z pracy, o tym mogę zapomnieć ![]() ![]() nerolka, cieszę się że dobrze! Niech Iza siedzi dalej grzecznie ![]() koleżanka mi dziś przysłała http://sierpowy.pl/text/506_pamietnik_meza.html ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-04-06 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
POWIEDZCIE mi kochane,
jaki kupujecie śpiworek? Chodzi mi czy opłaca się kupić teraz do 6 miesięcy, czy lepiej szukać te 6-12 miesięcy? Bo zgłupiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.