|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Kasia moj ma 13 miesięcy. Ale zazdroszczę siusiania do kibelka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie i co do wesela - drogo jak nie wiem... ja wolałabym tę kasę na coś innego wydać, niż na ciotki, których nie widuję... - na jakąś podróż we 4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Ja też byłam w szoku jak ta mała którą się opiwekowałam, ledwie co coś mówiła, wydawało się że jeszcze nierozumny ludek a jak się powiedziało żeby buty przyniosła albo coś to to robiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
A mnie znowu głowa boli.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz mój synek w zeszłym roku późną wiosną i latem kiedy więcej chodził w majtusiach albo z gołą dupką chętnie siadał na nocnik, później mu przeszło, wręcz dostawał szału na widok nocnika - nie wiem dlaczego, co się stało??? No i nic na siłę... nie zmuszałam go. Na początku marca tego roku, przynósł zakurzony ![]() ![]() Myślałam, że niebawem czeka mnie burza bo bardzo chciałam go przez lato nauczyć załatwiana na nocnik a tu wszystko samo przyszło ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- O i buciki mój niuniu ubiera sam ![]() ![]() Coś Wam powiem tylko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dzisiaj rano brzusio mnie pobolewal wiec mam w nosie sprzatanie i leze i odpoczywam. Ostatnio przestalam poznawac tez mojego meza, normalnie jak nie on zaczal mi pomagac w domu - zmywac naczynia, sprzatac. Szok, ale pozytywny ![]()
![]() |
#3607 |
KWC
|
No air, moja siostra cierpi na straszliwe migreny i mówi, że tylko 'wymrażanie' jej pomaga. Okłada głowę torebkami z kostkami lodu i wtedy ból staje się znośny. Z resztą - sama też kiedyś próbowałam i rzeczywiście pomagało.
Ja właśnie wróciłam z marketu - wydałam 150zł na głupie żarcie i jakieś drobiazgi higieniczne i taki mnie to zdołowało, że aż mi się płakać chce, bo się u nas ostatnio zdecydowanie nie przelewa i na lepsze też się nie zapowiada. Musieliśmy nawet zrezygnować z zaproszenia na wesele (tego samego, na które kupiłąm sobie chabrową sukienkę - wklejałam nawet foto) bo nas nie stać na prezent dla pary młodej. TŻ chodzi przez to rozdrażniony i atmosfera w domu coraz gęstsza. Cholerna polska egzystencja! Jakie ja życie zapewnię temu dziecku w moim brzuchu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja mam taki regał z 5 półkami i on miał jeszcze książki z liceum, jakieś z poprzednich kierunków... masę papierów, kserówek, notatek, pierdoły pokurzone, wszystko tam było. Więc wyrzuciłam to wszystko na podłogę i zmagam się od wczoraj , dzisiaj od 10 rano siedzę i jeszcze trochę mi zostało. A właśnie też mnie brzuch teraz rozbolał a łóżko mam zawalone rzeczami i muszę je pierw odgruzować żeby odpocząć
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kasiuleczkakuleczka - powiem Ci, że ten pomysł nie jest głupi, zresztą nie musisz robić dużego wesela, a skromne przyjęcie (skoro nie chcesz prosić żadnych dalszych ciotek). Zamiast orkiestry - DJ. Naprawdę duzo osób teraz tak robi i bardzo sobie chwalą takie rozwiazanie. Wydacie mniej na taką imprezę, a nie bedziesz musiała rezygnować z marzeń. Tym bardziej, że chyba takie duze wesele dla całej rodziny, kiedy macie juz dzieci (a wtedy będa juz duze) i każdy wie, że macie ślub cywilny - to moim zdaniem takie dziwne... A takie przyjęcie byłoby super. Ale Kasiu to tylko moje zdanie, nie gniewaj się jeśli uwarzasz inaczej ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- spray - na pewno zapewnisz mu życie w otoczeniu kochających rodziców ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Wtajemniczenie
|
Matko, dziewczyny zazdroszczę Wam synków
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Spray nie przejmuj się kochana ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- I spray- pamiętaj że zamartwianie się w ciąży jak to będzie potem nie jest najlepsze dla rozwijającego się w Tobie dzieciątka. Pamiętaj, że ono czuje tak jak Ty, i nawet nie wie o co chodzi, co się dzieje że jego mamusia się smuci. (Przynajmniej ja w takie coś wierzę ![]() U mnie pogoda już zaczyna się psuć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się tak rozmarzyłam to i miejsce na wesele mi się spodobało... ale wystarczy piękny ślub i właśnie sobie notuję ciocie, wujków, kuzynowstwo i segreguję... -nigdy jeszcze tego nie robiłam, tzn. nie robiłam listy gości weselnych ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie pojedliśmy z synkiem truskawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Ja właśnie wróciłam z obiadku od mamuśki, oczywiście najadłam się aż za bardzo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie tż wkurzył
![]() Niby glupia sprawa, ale zaraz mnie trafi. Mój tż ma coś nie hallo ze swoim kuzynkiem. Dzisiaj okazuje się że przyjeżdża kuzynek, już nie wspomnę że irytuje mnie jego baba, która najmądrzejsza, wlampia się w mojego tż jakby swojego nie miała bo się sprawdzać musi ;/ i przyjedzie z nia i spią u tż. To jeszcze tż który widzi kuzynka co miesiąc jak nie częściej i gada z nim kilka razy w tygodniu chce kuzynkowi zapewnić atrakcje. Kino itp. Jestem tak w✂✂✂✂*** bo już wiem jak to będzie wyglądało. Będzie z nim gadał, nim się zajmował bo to gwiazda wieczoru, a ja sobie będę z boku wielce zadowolona bo w końcu idziemy do kina. I oczywiście wielka atrakcja ze nie idziemy sami tylko z cudną osobistością ![]() A kuzyn jak mnie nie znał jeszcze to już mnie nie lubił, więc jakoś nieszczególnie ciągnie mnie do spędzania czasu z taką osobą. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-30 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jestem dzisiaj padnięta, tak jakbym nie wiem ile przeszła a byłam tylko z Tż w Factory, bo chciał sobie kupić buty. Jeszcze chwilkę polerze, bo za chwilkę zabieram się za robienie pizzy, bo po południu mają przyjść znajomi...matko chyba się za ziewam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bryyy... jak mi dobrze bez nich ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- bruma dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nic do niego nie miałam do czasu, aż nie zaczął się mnie czepiać a tż w jego towarzystwie mnie olewać i traktować jak powietrze.
Poza tym kurcze, nie jestem jakaś niegościnna. Rozumiem, że jak przyjedzie rodzina której się długo nie widziało to się zabiera na miasto itp. A oni się widują często, gadają przez telefon jak dwie baby na plotach i jeszcze jak kuzyn przyjedzie to trzeba czerwony dywan rozkładać, organizować atrakcje. Oczywiście kuzynek chciał imprezę, jak by nie wiedział że w ciąży jestem. Później tż pewnie kino wymyślił, ale jak się rzadko do kina chodzi to fajnie iść razem, rozmantycznie a nie z 2 osobami za którymi się nie przepada i doskonale się wie że się przedynda obok - słuchając jak oni sobie gadają a ja jak na doczepkę. Ryczeć mi się chce- to pewnie te hormony. Niech idzie sam a nie. Bym sobie poszła spać, ale jeszcze łóżka nie odgruzowałam ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-30 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Rozeznanie
|
Ja tu się dzisiaj udzielam jak nigdy a gdzie Was wszystkie wcięło???
![]() Och nie... to chyba nie z mojego powodu tu taka cisza? że mnie nie lubicie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Wtajemniczenie
|
Pokaż tż-towi swój protest, i zrzuć wszystko na podłogę i idź spać
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tż jeszcze na wspólokatorce mieszka, wiec to mnie dodatkowo wpienia. ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu co Ty gadasz! Ja teraz jadłam, dlatego nie pisałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- To może spróbuj mu zrobić z leksza drastyczną nauczkę, żeby spróbował się zmienić? Tylko nie zaskoczyło mi jedno w głowie, mieszkacie razem, czy nie? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-04-30 o 15:42 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Pisałam już ze nie mieszkamy jeszcze razem. Ale już sobie pobeczałam, idę sprzątać i z nim nie gadam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam (jaka ja głupia byłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Albo teraz sobie uknułam plan, że powiem mu że się awanturowałam przez hormony i że do kina chętnie , ale jak mi kupi wielki popcorn, colę, żelki i jeszcze coś wymyślę.
![]() ![]() ![]() Kurde brzuch mnie boli od tego dzisiejszego sprzątania i nerwów. Idę faktycznie zwalę te rzeczy z łóżka i pokimam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Oj... będę zmykać, jeszcze kumpela z synkiem mają wpaść w ramach imienin ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Idę zjem sobie jeszcze chlebka z makrelą w sosie pomidorowym - głupieję na punkcie tego "przysmaku" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Choć wcale głodna nie jestem... ![]() Dobra pa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale się dzisiaj nachodziłam z psiapsiółką po sklepach ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mieszkam na wsi, ale byłam dziś na takiej prawdziwej wsi ![]() ![]() ale super było ! Odpoczełam, na słoneczku leżałam lekko buzię opaliłam mmm ![]() A jak wracałam (prawie godzine jazdy) to zahaczyłam Mcdonalds, ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Na początek najważniejsze ![]() kaileight ![]() Gromadki dzieci i dużego mienia Zaufania, cierpliwości i duuużo MIŁOŚCI Niech nie zabraknie i nutki zazdrości A oprócz tego udanego życia Słodkości, czułości i razem bycia Siły na co dzień, męstwa i bliskości I tak na koniec: jeszcze raz miłości!: slub752.jpg Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-04-30 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Malgosiu, ja w Delimie płaciłam 3.75, w realu zawsze widziałam te sześciopaki ale nie było przy nich ceny a byłam zbyt leniwa żeby podejsc pod czytnik cen
![]() ![]() ![]() w ogóle zdenerwowałam się w tym realu, bo wszystko znowu poprzekładali ![]() a tak ogólnie to powiedziałam bratu żeby sprawdził po ile w Holandii jest ta Bavaria jak tańsza to mi przywiezie większą dostawe przy okazji ![]() Asiu, jak zakupy - kupilaś sukienke? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.