Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 22:17   #3571
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

To ja chyba powinnam być facetem, bo mój nigdzie nie wychodzi, nawet nie lubi, a ja i owszem . Potrzebuję wyjść, napić się piwa, posiedzieć .
Nie martw się Caroline, to nic groźnego - sama mam alergię na nadmiernie pijących mężczyzn, ale nadmiernie - a nie od czasu do czasu .

Rozstępów tfu tfu nie mam. A od początku smarowałam się oliwką Hippa, 2xdziennie. Teraz przerzuciłam się na Mustela - mam na biust i na rozstępy i póki co nie mam nic.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:23   #3572
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja mam wielkieee jak stodoła. I też kupiłam ten Pharmaceris i mam nadzieję że je troche wessa Mam " preparat zmniejszający istniejące rozstępy". Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie

Ja domyślam się, sama też nie lubię jak tż przesadza z alkoholem, ale u facetów tak to jest, że czasami lubią napić się piwa z kolegami, pośmiać, posiedzieć... Nie możemy im tego zabraniać i się złościć. Tym bardziej jak jeszcze robią to pod naszym czujnym okiem Zresztą my kobietki jakoś mniej tego potrzebujemy niż oni i pewnie przez to nas to tak zlosci
Nie denerwuj się na niego- co innego gdyby poszedł gdzieś wyszedł, nie wrócił na czas albo miał w tyłku to i ja bym wtedy pomogła dopaść kanalię . Niedługo będzie tatą na pełen etat i nie będzie miał na to czasu i chęci a pewnie też i sił po nocnych pobudkach
dobrze piszesz! Ja sama mam duży limit tolerancji dla TŻa i dlatego wspólne życie jakoś nam dobrze idzie. Gdybym miała płakać przez każde jego piwko - już bym korby dostała. Caroline, facet to facet i jeśli nie przegina pały wieczór w wieczór - daj mu żyć!

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-04-29 o 22:24
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:25   #3573
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Przyszłam dziś tylko na chwilę bo jutro .
Ślub o godzinie 11.40, no i przyjęcie dopóki gościom starczy sił
Trzymajcie kciuki, a relacje zdam po weekendzie majowym, bo wyjedziemy na kilka dni żeby sobie odpocząć.

Do zobaczenia! Miłego weekendu!
Niech ten dzień będzie najpiękniejszym i niezapomnianym w Twoim życiu.. Baw się dobrze kochana!

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ha! też tak robię, odruchowo, zostało mi to od czasów pierwszej diety w liceum, ale też powoli się odzwyczajam.

Do dziecka mówię tylko wtedy jak prowadzę auto- przepraszam mojego synka za te przekleństwa, które mi się same sypią z ust jak patrzę co inni robią na drodze Niby wiem, że płód doskonale słyszy, ale jakoś nie mogę się zebrać z tym śpiewaniem kołysanek i czytaniem głosno bajek. Może jak brzuch będzie już naprawdę duży...

W ogóle w ostatnich tygodniach widzę zatrzęsienie ciężarnych!! Przynajmniej dwie dziennie, nie licząc oczywiście siebie. Będzie wyż demograficzny chyba
Ja też widzę mnóstwo ciężarnych.. ;o może w końcu statystyki pójdą w górę Na razie mi ciężko gadać z maluchem, ale czasem mówię do brzuszka "kocham cię", albo wieczorami śpiewam "ach śpij kochanie" (fałszuję co nie miara ), przepraszam malutką jak za dużo skaczę i ona się wkurza (co skutkuje bólem brzucha ) no i czasem coś jej opowiem krótkiego tylko, ale to rzadko kiedy

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja w samochodzie tez przemawiam he he ale bardziej uspakajająco zeby sie nie denerwowało przez te wszystkie diury na drogach biedny brzusio mi wtedy tak podskakuje to mówie dzidzi ze staram sie omijać ale czasem sie nie da
Dobree

Cytat:
ja caly czas jestem
patrze sobie na film na tvn i czekam na frytki
Frytki ale mi smaka narobiłaś!

agnieszka 0605 możliwe, ja chyba też raz takie coś miałam jak się przejadłam, ciężko mi było i miałam wrażenie rozepchania brzuszka

MalgosiaM8 jasne że tęskniłyśmy! dobrze że już jesteś
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 06:52   #3574
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
A Mi się kończą płatki =((( chlip

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Jutro zaczynam 18 tydzień, prawie już połowa ciąży =))) nadal nie wierzę że będę mieć dziecko =)
Jestem 1dzień do przodu

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Aj bo jestem zła. TŻ zaprosił trzech kolegów(oczywiście prędzej sie mnie zapytał czy nie mam nic przeciwko) no to sie zgodziłam bo nie chciałam sama w domu być (nie wiem czy pamietacie, ze mieszkamy nadal z rodzicami i moim bratem). No a akurat wszyscy wyjechali a ja nienawidze sama w domu siedzieć więc juz wolałam zeby TŻ z nimi sobie tutaj posiedział niż gdzies chodził. No i mi się przykro zrobiło bo myslałam, ze posiedza przy piwku i tyle a tu się zapowiada mocniejsze picie A ja tak bardzo nie lubię jak mój TŻ się upije, zreszta jestem uprzedzona jakoś do alkoholu i nie lubie wogóle jak TŻ pije albo ktokolwiek pije. No i dlatego mi się smutno zrobio chociaz TŻ już widział po mojej minie i mnie przepraszał i obiecał, ze po ,meczu jutro nigdzie nie idzie. Ale i tak mi smutno jest... Wiem dziwna jestem Ale ja od zawsze mam problem z tym uprzedzeniem do alkoholu...
rozumiem Cię. Też jestem uprzedzona do picia...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:36   #3575
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
caroline - trochę rozmasowałam i ciut lepiej, ale takie napiecie brzucha czuje od kilku dni i nie wiem czy to może być coś niepokojacego??
Myślę że niemasz się co martwić jak byłam ostatnio u lekarza pytał się ile razy dziennie czuję napięcie brzuszka, to mu mówię 2-3 razy, a on na to że mało i że to dobrze, więc widzisz to chyba tak ma być

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
dobrze piszesz! Ja sama mam duży limit tolerancji dla TŻa i dlatego wspólne życie jakoś nam dobrze idzie. Gdybym miała płakać przez każde jego piwko - już bym korby dostała. Caroline, facet to facet i jeśli nie przegina pały wieczór w wieczór - daj mu żyć!
Dokładnie, jak bym miała sie z nim o takie rzeczy kłócić i wypomniać , to nie dogadywalibyśmy się tak dobrze jak teraz.
Zresztą daje mu dużo swobody co docenia, nie wypominam mu palenia fajek, zresztą nigdy nie palił przy mnie, wręcz rzadko od niego czuję papierosy. A piwko? To facet lubi czasem wypić piwko, czemu mam mu nie pozwolić ? Dobrze że nie piję wódy itp

Dziś moje kochanie jedzie na rybki , wraca jutro , a czy mam płakać że mnie zostawia ? Skądże, to jego pasja, wiadomo browar będzie, koledzy, ale mu ufam głupot mi nie zrobi a do domu wróci do mnie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:41   #3576
anciaahk
kosmitka

Jesteście bardzo tolerancyjne.
Ja swojemu mężowi powiedziałam, że dopóki pali, ślubu nie będzie. I nie pali już od 4 lat .

Stary 2011-04-30, 07:44   #3577
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Jesteście bardzo tolerancyjne.
Ja swojemu mężowi powiedziałam, że dopóki pali, ślubu nie będzie. I nie pali już od 4 lat .
mój już rzucał 2 razy przez te 6 latek, raz nie palił pół roku, raz 2 tygodnie.
Teraz przymierza się 3 raz może do trzech razy sztuka ?
Wspieram go w tym ale chce żeby była to jego decyzja , jest dorosły to czemu mam mu zabraniać i kłócić się znim. Wiem że sam się wkońcu zdecyduje.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 07:55   #3578
danika
Zakorzenienie

witam sobotnio

zaraz spadam sprzątać i chyba wyskocze do sklepu pogoda piękna jak na razie więc może grilek jednak się odbędzie

Kaileight wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia i niech ten dzień będzie taki jak sobie wymarzyliście

Cytat:
u mnie do brzucha najwiecej i tak gada mąz bo twierdzi że i tak go lepiej słyszy he he
ale wiesz, coś w tym jest ja kiedyś czytałam, że przez wody w brzuszku dziecko najlepiej słyszy właśnie niskie tony - czyli głosy męskie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Kto mnie pocieszy? Bo aj siedze sama i rycze :9 TŻ mnie troszkę wkurzyła nawet nie mam się komu wygadać

Cytat:
To ja chyba powinnam być facetem, bo mój nigdzie nie wychodzi, nawet nie lubi, a ja i owszem . Potrzebuję wyjść, napić się piwa, posiedzieć .
u nas to samo w zasadzie moi znajomi stali się naszymi wspólnymi ja też lubie wyjsc, pogadać, potańczyć i napić się a mój TZ to najchętniej w domku, ewentualnie kino

tarnowianki wybieracie się na jakieś filmy na Tarnowskiej Nagrodzie Filmowej?
patrzyłam wczoraj na program i jest troche fajnych filmów, ale nie dam rady w tym roku wysiedzieć na 2 seansach jeden po drugim a zawsze spędzałam ten tydzien "nagrodowy" w kinie - w każdym razie popołudnia
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:50   #3579
anciaahk
kosmitka

Gdzie wszystkie dziewczyny? Sprzątaja, gotują czy może śpią?
Ja się pochwalę, że obiad gotowy, mieszkanie sprzątnięte a ja właśnie zjadłam 2 śniadanko .

Małgosiu
, moge być tolerancyjna na wiele tematów, ale akurat nie na papierosy. U nas w domu nigdy się nie paliło, nie znoszę zapachu papierosów (raczej smrodu), nie pozwalam palić nikomu w domu ani w aucie. Może komuś tak nie przeszkadza, dla mnie śmierdzi potwornie.

Danika my też raczej mamy wspólnych znajomych. Teraz przez moją pracę i zamieszkanie w innym mieście te kontakty się urwały, ale nadrabiam w wakacje .

Stary 2011-04-30, 09:08   #3580
anuska_s
Rozeznanie

Cześć mamuśki!!!

No wkońcu mogłam sobie troszkę pospać, dzień wolny od pracy, szkoły też nie mam więc laba!!!! Ja posprzątałam w chatce już wczoraj. A teraz biorę się za pazurki, muszę je jakoś doprowadzić do stanu normalności A na obiadzik wbije się do mamuśki hehe
Stary 2011-04-30, 09:24   #3581
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cotynato gratuluje synka.
Keileight wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia i udanej imprezy.

Ja czuje sie marnie, pobolewa iciagnie mnie brzuch, bardzo zle spie. A w ostatnim tygodniu duzo nerwow. Mam nadzieje, ze kolejny bedzie spokoiniejszy. I musze sie pochwalic, ze za dwa tygodnie sie przeprowadzam do domu z ogrodem. W srode podpisuje umowe wynajmu.

Udanego weekendu mamusie.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 09:31   #3582
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Jakie tu dzisiaj pustki Może majówka już się zaczęła...
U mnie się zaczęła bo mam imieninki 4dni świętowania...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-04-30, 09:42   #3583
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

U mnie to ja popalałam sobie czasami przed ciążą i to wkurzało tż. On sam nigdy papierosa w ustach nie miał.

Powywalałam wczoraj wszystko na środek pokoju, przyjechał tż i pojechaliśmy na zakupy. Jak wróciłam to już mi się nie chciało i teraz tak siedzę w stercie tych książek, papierów i ciuchów i nie mam sił Może ktoś ma ociupinkę na zbyciu ?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Obchodzisz imieniny? Ja to jakoś nigdy szczególnie tego nie obchodziłam.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:46   #3584
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
acelinka dziękuję Ci, co za ulga przez chwilę nad niczym się nie zastanawiać Boję się aż co mi kolejnego przyjdzie do głowy
a zastanawiaj się, a co
ja też czasami tak mam że się nad czymś zastanawiam, np. jak się robi nalesniki, chociaż robiłam je milion razy

Cytat:
Ja zaraz idę po chałkę żeby z masełkiem zjeść + do tego herbatka którą serdecznie polecam- saga zielona herbata z maliną. Mogę ją pić litrami, oczywiście dodaję 2-3 łyżki cukru bo troszku gorzkawa bez tego Ale coś czuję że zamiast chałki coś sobie usmażę, tylko jeszcze nie wiem co..

Dzięki Tobie wpadłam na genialny pomysł na obiad, spróbuję taki przyszykować w przyszłym tygodniu, o ile babcia dopuści mnie do kuchni Ryż + te kawałki mięska podsmażone + pokrojone kawałki papryki w małe paseczki + do tego sosik meksykański Na jednej stronie też znalazłam bardzo fajny przepis na makaron polany oliwą z oliwek, do tego utarty czosnek + posypka z utartych orzechów włoskich i posypany jakimiś ziołami, podobno bardzo dobre
ja pije nałogowo sage zieloną z miętą bez cukru oczywiście bo ja i cukier to dwa odległe bieguny

brzmi pysznie jak będziesz dawać sosik meksykański to możesz też dać do tego np. kukurydze albo czerwoną fasolke jak lubisz
ja uwielbiam naleśniki po meksykańsku ale teraz na moją mega zgage to niebardzo chyba

Cytat:

Btw, śpiewacie swoim maluchom do brzucha kołysanki? W moim poradniku ciążowym pisze że dziecko zapamiętuje podobno to co mu śpiewamy gdy jest w brzuchu, i potem uspokaja się gdy słyszy tą melodię po urodzeniu i łatwiej zasypia
ja zamierzam śpiewać ale jakoś póki co mi nie wychodzi i też myślałam zeby kupić już taką jakąś zabawke z pozytywką i przykładać do brzuszka a potem się zamontuje przy kołysce

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

a może chcesz troche twarożku? Zrobiliśmy z meżem pzrepyszny z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i cebulką mniam

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Przyszłam dziś tylko na chwilę bo jutro .
Ślub o godzinie 11.40, no i przyjęcie dopóki gościom starczy sił
Trzymajcie kciuki, a relacje zdam po weekendzie majowym, bo wyjedziemy na kilka dni żeby sobie odpocząć.

Do zobaczenia! Miłego weekendu!
Wszystkiego najwspanialszego dla Was

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Właśnie ja też absolutnie w piżamach nie sypiam jakooś nie lubię być ubrana w łóżku tzn wystarczy mi krótka koszulka i majtki, także w szpitalu po prodzie to nie wiem jak ja będę biegać i w czym

ale kupiłam sobie sześciopak Bawarii a co się ludzie patrzyli jak na wariatkę, brzuch i szcześciopak
a to i tak jest mocno naubierana w tym łóżku

ile taki sześciopak kosztuje? Bo zamierzam dzisiaj wpaść po taki do reala
Cytat:
A my przedmajówkowo zaliczyliśmy z mężem Giżycko, gofry, kebaby i pękam.

.
Giżycko? ja chce do Giżycka! tak kochamy z tż Giżycko

dziewczyny, ja się wczorja zdenerwowała i popłakałam się bo po 1. nie umiałam doprawić mizerii, ciagle coś było nie tak, a po 2. wszysko mi z rąk leciało. Pobeczałam się i się śmiałam sama z siebie równocześnie a tż biedny nie wiedział co zrobić

Z wyjazdu jedna wielka kupa, za to tż stwierdził ze skoro grill u zanjomych nie wypalił (bo to była pierwsza wersja ale jakieś rury im w domu poszły i nie mają wody w ogóle) to pójdzie na impreze firmową na którą miał nie iść no nic niech sobie idzie, ja już umówiłam się z przyjaciółką i idziemy na miasto pobujać się po sklepach, potem pewnie jakieś lody i pizza na obiad a potem pewnie wylądujemy u mnie ale najpierw chce sobie skoczyć po Bavarie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 09:51   #3585
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605

a może chcesz troche twarożku? Zrobiliśmy z meżem pzrepyszny z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i cebulką mniam
z ogórkiem kurde ja zawsze robiłam z samą rzodkiewką i szczypiorkiem. muszę spróbować z ogórkiem i cebulką. Chociaż na pierwszy rzut okiem nie porywa mnie to ale strasznie ciekawi

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 11:17   #3586
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Ja mam wielkieee jak stodoła. I też kupiłam ten Pharmaceris i mam nadzieję że je troche wessa Mam " preparat zmniejszający istniejące rozstępy". Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie
ja póki co mam krem zappobiegający rozstepom, ale czytałam, ze laski smarują się niekiedy 2-3 razy dziennie a i tak jak rozstępy mają wyjść to wyjdą nawet w 9 miesiącu

Cytat:
Myślę że niemasz się co martwić jak byłam ostatnio u lekarza pytał się ile razy dziennie czuję napięcie brzuszka, to mu mówię 2-3 razy, a on na to że mało i że to dobrze, więc widzisz to chyba tak ma być
oo dzięki, uspokoiłas mnie troszkę

Cytat:
mój już rzucał 2 razy przez te 6 latek, raz nie palił pół roku, raz 2 tygodnie.
Teraz przymierza się 3 raz może do trzech razy sztuka ?
Wspieram go w tym ale chce żeby była to jego decyzja , jest dorosły to czemu mam mu zabraniać i kłócić się znim. Wiem że sam się wkońcu zdecyduje.
to trzymamy kciuki za meża

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Ja czuje sie marnie, pobolewa iciagnie mnie brzuch, bardzo zle spie. A w ostatnim tygodniu duzo nerwow. Mam nadzieje, ze kolejny bedzie spokoiniejszy. I musze sie pochwalic, ze za dwa tygodnie sie przeprowadzam do domu z ogrodem. W srode podpisuje umowe wynajmu.
.
widzisz - zawsze po złym okresie w życiu, przychodzi ten dobry 2 tygodnie szybko miną i już będziesz opalać sie u siebie w ogrodzie

Cytat:
to wszystkiego najlepszego

Cytat:
z ogórkiem kurde ja zawsze robiłam z samą rzodkiewką i szczypiorkiem. muszę spróbować z ogórkiem i cebulką. Chociaż na pierwszy rzut okiem nie porywa mnie to ale strasznie ciekawi
siostra robiła kiedyś z ogórkiem i mi smakowało, wiec teraz też dodaje. Cała micha zjedzona, wiec chyba było dobre, albo domownicy byli mega głodni

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Muszę śmigać do fryzjera, zeby mi podciał końcówki włosów. Chciałabym sie umówić na poniedziałek na czesanie, bo jedziemy z meżem do Warszawy na imprezę firmową. Nie dość, ze z brzuszkiem to jeszcze nie uzcesana ... eee brzydal... Ciekawe czy bedzie się chciała umówić i ile mnie skasuje

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:39   #3587
DzastaW
Zadomowienie

Hej dziewczyny =) czy to możliwe że czułabym kopanie? wczoraj wieczorem jak leżałam, to poczułam coś dziwnego w brzuchu i położyłam rękę (odkąd jestem w ciąży to co chwila to robię). Trzymałam dłuższy czas i nagle poczułam delikatne puknięcie, po jakieś minucie kolejne i tak z 3 lub 4 razy. Po parunastu minutach zabrałam rękę i podotykałam cały brzuszek. Z jednej strony miałam normalny (miękki), a z tej strony co czułam pukanie to twardy i wypukły. Jestem przekonana że to dzidzi, aż się popłakałam ze zwruszenia =))))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:51   #3588
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego Kasieńko
Cytat:
Hej dziewczyny =) czy to możliwe że czułabym kopanie? wczoraj wieczorem jak leżałam, to poczułam coś dziwnego w brzuchu i położyłam rękę (odkąd jestem w ciąży to co chwila to robię). Trzymałam dłuższy czas i nagle poczułam delikatne puknięcie, po jakieś minucie kolejne i tak z 3 lub 4 razy. Po parunastu minutach zabrałam rękę i podotykałam cały brzuszek. Z jednej strony miałam normalny (miękki), a z tej strony co czułam pukanie to twardy i wypukły. Jestem przekonana że to dzidzi, aż się popłakałam ze zwruszenia =))))
Myślę, że to może być już dzidzia. Wiadomo, żę nie ma reguły kiedy zaczyna czuć się ruchy. Przy pierwszym dziecku najczęściej jest to około 20 tyg, ale może być i troszkę wcześniej. Widać maleństwo ruchliwe hehe I nie wiesz jak Ci zazdroszczę mamuśka

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Zmykam do mamuśki na obiadzik. Całusy kobity
Stary 2011-04-30, 11:56   #3589
DzastaW
Zadomowienie

anuska smacznego =))) =***

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Ja też już zmykam. Wpadłam tylko to napisać =))) miłego i ciepłego weekendu =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 12:25   #3590
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku też miałam takie delikatnie pukanie . Mój mały od kilku dni się rozleniwił i czasami sobie od niechcenia da znać że nie śpi wczoraj wieczorem sama go trochę poprowokowałam bo już mi tęskno było

Wymianka.
Stary 2011-04-30, 12:41   #3591
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że tak To już skończony 18 tydzień i takie kopniaczki będą się już zdarzać częsciej
Maja maleńka ostatnio też była leniwa, ale wczoraj w nocy mnie tak skopała, że normalnie szok. Wierciła się, przekręcała... Dziś już też do mnie "zagadała". Tylko ciekawe czy jak sie urodzi też będzie najbardziej aktywna nocą

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:58   #3592
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzięki za życzonka cotynato każdy powód dobry do świętowania U mnie w rodzinie imieniny bardziej się obchodzi niż urodziny, choć dla mnie zawsze było to dziwne, bo gdybym się nie urodziła to i imienin bym nie miała... Więc dla mnie urodziny ważniejsze.
dzastaW kopniaków i zazdroszczę!!! Ja mam za dużą warstwę tłuszczu po 1ciąży Ciężko mi coś prócz muśnięć wyczuć...
agnieszka0605 co do aktywności dzieci w brzuszku i po porodzie... nie zwracam uwagi na różne opinie... ale sama z doświadczenia wiem, że mój synek w brzuszku budził się o 5rano, mąż o 5wstawał i szykował się do pracy, ja często z nim wstawałam i nawet jak Filip o 5nie dawał żadnych znaków - spał, ja "potrząsałam brzuszkiem" tak już pod konie ciąży i go budziłam, nie myślałam wówczas o tym, że po narodzinach będzie się w tych samych porach budził. No i ku mojemu zaskoczeniu codziennie budził się koło 5 - pare minut w tę czy w tę i koło 10znów zasypiał a ja razem z nim. Tatuś - mąż był zadowolony, że go rano do pracy żegnaliśmy
Tak miałam przez 11miesięcy, Łobuz codziennie budził się koło 5! latem jeszcze luz ale jesień - zima, ciemno za oknem a on chciał się bawić. No i jak skończył 11miesięcy, przeprowadzaliśmy się i chyba nowe miejsce zmieniło jego pory snu.

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-04-30, 13:21   #3593
Patiisia
Wtajemniczenie

anciaahk 2 śniadanie.. skąd ja to znam Jem podwójne obiady, podwójne kolacje, i czasem podwójne śniadania jak mam wolne od szkoły A tyję około 0,5kg na 2 tygodnie, więc to chyba dobrze? Muszę się przyznać że niedawno wstałam koło 11 wstałam żeby opróżnić pęcherz bo myślałam że już nie wytrzymie (ledwo doszłam do łazienki), i potem poszłam dalej spać Aktualnie jem obiadek

Ulcia2512
achh zazdroszczę domku z ogrodem Na uspokojenie się polecam jogę W moim poradniku pisze że jest dobra na wszystko Co do wysypiania się proponuję na wieczór może herbatkę zieloną i potem krótki spacerek przed spaniem. A na nerwy jest dobra melisa, kiedyś w kauflandzie można było dostać przepyszną melisę z pomarańczą

kasiuleczkakuleczka najlepsze życzenia ode mnie i od malucha! Mój dziadek też ma dzisiaj imieniny i w domu impreza będzie na całego

acelinka przez ciążę kobieta głupieje Jak szłam do pokoju po widelec to zamiast iść do kuchni po talerz z jedzeniem, zadowolona weszłam do pokoju z tym widelcem i usiadłam A z tą czerwoną fasolką super pomysł! Mam strasznego smaka na zupke z ciecierzycy, jak widzę ją na zdjęciu to mam ochotę ją pożreć w całości

agnieszka 0605 oj mi by się też przydało podciąć końcówki i wycieniować lekko włosiska... no i farbnąć na ciemny brąz Brzuch to nasza zaleta, prezentuj go na tej imprezie z dumą! Będziesz najśliczniejszą kobietą tam, zobaczysz

DzastaW zazdroszczę Wg mnie to prawdopodobnie kopnięcia malucha.. ciekawa jestem kiedy ja je poczuję.. czekam z utęsknieniem

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

A mnie potem czeka przepyszne jedzonko Babcia przygotowuje na te imieniny dziadka parówki w sosie pomidorowym z warzywkami, i posypane żółtym serem Najsmaczniejsza rzecz na świecie

Dziewczyny życzę ładnej pogody i udanej majówki

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Ale tu dzisiaj pustki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-30, 13:28   #3594
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie potem czeka przepyszne jedzonko Babcia przygotowuje na te imieniny dziadka parówki w sosie pomidorowym z warzywkami, i posypane żółtym serem Najsmaczniejsza rzecz na świecie

Dziewczyny życzę ładnej pogody i udanej majówki
sos pomidorowy ostatnio mam takie zachcianki na wszystko co jest z sosem pomidorowym, że aż nie mogę powstrzymac ślinotoku

co do pogody - u nas póki co jest pięknie choć straszą opadami

szwagierka mi pomalowała włosy na blond (choć wredny rudy i tak wylazł) i zrobila to pięć razy lepiej niż miesiąc temu fryzjerka

poza tym wlasnie oglądałam zdjęcia K. jak był maleńki i nie mogę uwierzyć, że po pierwsze już jest taki duży a po drugie że niedługo będę miała znów taką kruszyneczkę tylko dla siebie

co do K. to jest niesamowicie mądry - dziś mnie rozpiera duma. Leżałam jeszcze w łózku (a on z nami bo zawsze rano jak już się obudzimy to go na chwilę bierzemy do siebie) i nie chciało mi sie ruszać, a K. miał pelną pieluchę. Więc mówię od niechcenia, bo przecież wiadomo że nie zrozumie "synku kopnij się do salonu i przynieś mokre chusteczki" (bo czyste pieluszki mialam pod ręką), a on zlazł nieporadnie z łóżka, poszedł do salonu i przyniósł chusteczki i zasypkę!!!!!!!!!!!! no i jak go nie ubóstwiać

Edytowane przez lausanne
Czas edycji: 2011-04-30 o 13:32
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 13:30   #3595
Patiisia
Wtajemniczenie

Ja mam to samo! Ciągle tylko sos pomidorowy A pogoda u mnie piękna, słoneczko świeci i cieplutko jest, niestety też straszą burzami Ale to tradycja- jak do mojego miasta co roku przyjeżdżają karuzele na majówkę zawsze pada Masz cudownego synka! Widać że bardzo dobrze radzi sobie z zapamiętywaniem

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-04-30 o 13:36
Stary 2011-04-30, 13:38   #3596
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Więc mówię od niechcenia, bo przecież wiadomo że nie zrozumie "synku kopnij się do salonu i przynieś mokre chusteczki" (bo czyste pieluszki mialam pod ręką), a on zlazł nieporadnie z łóżka, poszedł do salonu i przyniósł chusteczki i zasypkę!!!!!!!!!!!! no i jak go nie ubóstwiać
mały geniusz!
mój mąż stwierdził, że teraz pewnie będziecie bardziej uważać na to co mówicie, bo mały rozumie więcej niż się Wam wydawało.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 13:42   #3597
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Ale się rozmarzyłam...
Nikogo tu nie ma, bo Patiisia też już chyba zmyka, ale co tam... pogadam sobie z komputerem
Dla mnie ślub nigdy nie był ważny - daje nazwisko, ma to jakieś znaczenie w tworzeniu rodziny. No bo jak partner i dzieci mają nazywać się X... a ja Y... Ale żebym kiedykolwiek marzyła o ceremonii w kościele, białej sukni... - nie to nie dla mnie. Ale (nie zaczyna się zdania od ale... - trudno) dzisiaj z mężem jak zaczęliśmy rozmawiać o ślubie to się sama nakręciłam
Mamy ślub cywilny - szkoda nam było kasy i właściwie biorąc ślub nie mieliśmy zbyt wiele tej kasy, no i właściwie to po co nam ten ślub??? - dla papierka... Ostatnio (od kilku miesięcy) zaczynamy myśleć o ślubie kościelnym... Jak powiedziałam mamie i mężowi, że chcę, żeby ślub odbył się w kaplicy, żeby rodzice byli naszymi świadkami i nie chcę nikogo więcej to im oczy z orbit powypadały No bo sobie myślę - po co znów kasę wydawać... Chcę ślubu, by pójść do kościoła, do komunii... nie po to by się rodzina napiła, najadła i wybawiła...
No ale jak mąż zaczął dziś swoją wizje przedstawiać to aż mi się to spodobało... i ślub mnie przekonuje - wesele narazie nie do końca.
Chciałam szybki, cichy ślub zrobić teraz ze chrzcinami Amelki albo ewentualnie na wiosnę. A mąż chce żebyśmy kasę uzbierali i zrobili weselicho - za około 2lata i tylko jedna rzecz tak bardzo mi się spodobała, że Filip i Amelka byliby druchną i drucheniem nie wiem czy występuje coś takiego w formie męskiej Mąż wymyślił, że Filip szedł by z Amelką przed nami trzymając się za rączki (on miałby 5lat a Amela 2) sypali by płatki róż... - matko jakie to piękne!!!! aż się wzruszyłam
A moja mama wymyśliła jeszcze ostatnio, że nauczyła by się grać na fortepianie i by na naszym ślubie nam zagrała
Matko ślub z moimi brzdącami tuptającymi... Już chcę tego ślubu!!!
No a że w kościele miałoby być tak pięknie to i weselicho pełną parą musi iść... W sumie, mogłoby być fajnie... Jak się z tym ślubem rozmarzyłam, to weszłam w kilka miejsc w mojej mieścinie, w których wesele mogłoby się odbyć... 1mi się spodobało!!! Nazwa "Stajnia" - ma w sobie to coś! ten klimat... bynajmniej na zdjęciach aż jestem w szoku i sama siebie nie poznaję, że się tak podjarałam
I jeszcze sesja zdjęciowa nasza i z maluchami... od zawsze o takiej marzę!!! Już jak się Filip urodził, zawsze chciałam mieć sesję zdjęciową, ale nie podobałam się sobie... Ale mam wizję ślubu i wesela... Szkoda tylko, że to nie tani "interes" już 15tys. naliczyłam, a gdzie suknia? garnitur, stroje maluchów, zespół muzyczny, fotograf i inne sprawy o których pojęcia nie mam... Fajnie mieć marzenia

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-04-30, 13:46   #3598
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mały geniusz!
mój mąż stwierdził, że teraz pewnie będziecie bardziej uważać na to co mówicie, bo mały rozumie więcej niż się Wam wydawało.
żebyś wiedziała
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 13:49   #3599
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
co do K. to jest niesamowicie mądry - dziś mnie rozpiera duma. Leżałam jeszcze w łózku (a on z nami bo zawsze rano jak już się obudzimy to go na chwilę bierzemy do siebie) i nie chciało mi sie ruszać, a K. miał pelną pieluchę. Więc mówię od niechcenia, bo przecież wiadomo że nie zrozumie "synku kopnij się do salonu i przynieś mokre chusteczki" (bo czyste pieluszki mialam pod ręką), a on zlazł nieporadnie z łóżka, poszedł do salonu i przyniósł chusteczki i zasypkę!!!!!!!!!!!! no i jak go nie ubóstwiać
mądry chłopczyk (ile ma latek - sorki jeśli pisałaś a ja zapomniałam)
Mój synek też mnie zadziwia - często!
Od tygodnia siusia na stojąco do kibelka - jak tatuś Staje na paluszkach ale nie da się posadzić - ja duzi czyt. jestem duży jak się wysiusia, urywa kawałek papieru i podciera siusiaczka tego chyba tatuś nie robi Ja go tylko mogę tylko z dumą w ukryciu podglądać Bo jak za nim idę to mówi -mamusiu idź! ja sam!
Wszystko chce robić sam...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-04-30, 13:50   #3600
Patiisia
Wtajemniczenie

kasiuleczkakuleczka nigdy nie rezygnuj z marzeń!! uwierz mi że wszystko jest do zrobienia. Cudowna wizja ślubu, jak w jakimś amerykańskim filmie Te dzieciaczki sypiące kwiatki to by było coś pięknego I gra na fortepianie Twojej mamy.. Świetny pomysł! Mi się osobiście marzy ślub nad morzem, na plaży, o zachodzie słońca, coś jak w filmie 27 sukienek.. I potem odjazd karetą z końmi gdzieś do hotelu i podróż poślubna Nie chciałabym typowego ślubu z weselichem do rana, wolałabym taki miesiąc miodowy i krótką imprezę dla przybyłych.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości