|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
kosmitka
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
To ja chyba powinnam być facetem, bo mój nigdzie nie wychodzi, nawet nie lubi, a ja i owszem
![]() ![]() Nie martw się Caroline, to nic groźnego - sama mam alergię na nadmiernie pijących mężczyzn, ale nadmiernie - a nie od czasu do czasu ![]() Rozstępów tfu tfu nie mam. A od początku smarowałam się oliwką Hippa, 2xdziennie. Teraz przerzuciłam się na Mustela - mam na biust i na rozstępy i póki co nie mam nic.
![]() |
#3572 | |
KWC
|
Cytat:
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-04-29 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Frytki ![]() agnieszka 0605 możliwe, ja chyba też raz takie coś miałam jak się przejadłam, ciężko mi było i miałam wrażenie rozepchania brzuszka ![]() MalgosiaM8 jasne że tęskniłyśmy! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zresztą daje mu dużo swobody co docenia, nie wypominam mu palenia fajek, zresztą nigdy nie palił przy mnie, wręcz rzadko od niego czuję papierosy. A piwko? To facet lubi czasem wypić piwko, czemu mam mu nie pozwolić ? Dobrze że nie piję wódy itp Dziś moje kochanie jedzie na rybki , wraca jutro , a czy mam płakać że mnie zostawia ? Skądże, to jego pasja, wiadomo browar będzie, koledzy, ale mu ufam głupot mi nie zrobi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
kosmitka
|
Jesteście bardzo tolerancyjne.
Ja swojemu mężowi powiedziałam, że dopóki pali, ślubu nie będzie. I nie pali już od 4 lat ![]()
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz przymierza się 3 raz ![]() Wspieram go w tym ale chce żeby była to jego decyzja , jest dorosły to czemu mam mu zabraniać i kłócić się znim. Wiem że sam się wkońcu zdecyduje.
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |||
Zakorzenienie
|
witam sobotnio
![]() zaraz spadam sprzątać i chyba wyskocze do sklepu ![]() ![]() Kaileight wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tarnowianki wybieracie się na jakieś filmy na Tarnowskiej Nagrodzie Filmowej? patrzyłam wczoraj na program i jest troche fajnych filmów, ale nie dam rady w tym roku wysiedzieć na 2 seansach jeden po drugim ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
kosmitka
|
Gdzie wszystkie dziewczyny? Sprzątaja, gotują czy może śpią?
![]() Ja się pochwalę, że obiad gotowy, mieszkanie sprzątnięte a ja właśnie zjadłam 2 śniadanko ![]() Małgosiu, moge być tolerancyjna na wiele tematów, ale akurat nie na papierosy. U nas w domu nigdy się nie paliło, nie znoszę zapachu papierosów (raczej smrodu), nie pozwalam palić nikomu w domu ani w aucie. Może komuś tak nie przeszkadza, dla mnie śmierdzi potwornie. Danika my też raczej mamy wspólnych znajomych. Teraz przez moją pracę i zamieszkanie w innym mieście te kontakty się urwały, ale nadrabiam w wakacje ![]()
![]() |
#3580 |
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki!!!
No wkońcu mogłam sobie troszkę pospać, dzień wolny od pracy, szkoły też nie mam więc laba!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
#3581 |
Zadomowienie
|
Cotynato gratuluje synka.
Keileight wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia i udanej imprezy. Ja czuje sie marnie, pobolewa iciagnie mnie brzuch, bardzo zle spie. A w ostatnim tygodniu duzo nerwow. Mam nadzieje, ze kolejny bedzie spokoiniejszy. I musze sie pochwalic, ze za dwa tygodnie sie przeprowadzam do domu z ogrodem. W srode podpisuje umowe wynajmu. Udanego weekendu mamusie.
#3582 |
Rozeznanie
|
Jakie tu dzisiaj pustki
![]() ![]() U mnie się zaczęła bo mam imieninki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
U mnie to ja popalałam sobie czasami przed ciążą i to wkurzało tż. On sam nigdy papierosa w ustach nie miał.
Powywalałam wczoraj wszystko na środek pokoju, przyjechał tż i pojechaliśmy na zakupy. Jak wróciłam to już mi się nie chciało i teraz tak siedzę w stercie tych książek, papierów i ciuchów i nie mam sił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Obchodzisz imieniny? Ja to jakoś nigdy szczególnie tego nie obchodziłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też czasami tak mam że się nad czymś zastanawiam, np. jak się robi nalesniki, chociaż robiłam je milion razy ![]() Cytat:
![]() ![]() brzmi pysznie ![]() ![]() ja uwielbiam naleśniki po meksykańsku ale teraz na moją mega zgage to niebardzo chyba ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ile taki sześciopak kosztuje? Bo zamierzam dzisiaj wpaść po taki do reala ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, ja się wczorja zdenerwowała i popłakałam się bo po 1. nie umiałam doprawić mizerii, ciagle coś było nie tak, a po 2. wszysko mi z rąk leciało. Pobeczałam się i się śmiałam sama z siebie równocześnie a tż biedny nie wiedział co zrobić ![]() Z wyjazdu jedna wielka kupa, za to tż stwierdził ze skoro grill u zanjomych nie wypalił (bo to była pierwsza wersja ale jakieś rury im w domu poszły i nie mają wody w ogóle) to pójdzie na impreze firmową na którą miał nie iść ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Muszę śmigać do fryzjera, zeby mi podciał końcówki włosów. Chciałabym sie umówić na poniedziałek na czesanie, bo jedziemy z meżem do Warszawy na imprezę firmową. Nie dość, ze z brzuszkiem to jeszcze nie uzcesana ... ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny =) czy to możliwe że czułabym kopanie? wczoraj wieczorem jak leżałam, to poczułam coś dziwnego w brzuchu i położyłam rękę (odkąd jestem w ciąży to co chwila to robię). Trzymałam dłuższy czas i nagle poczułam delikatne puknięcie, po jakieś minucie kolejne i tak z 3 lub 4 razy. Po parunastu minutach zabrałam rękę i podotykałam cały brzuszek. Z jednej strony miałam normalny (miękki), a z tej strony co czułam pukanie to twardy i wypukły. Jestem przekonana że to dzidzi, aż się popłakałam ze zwruszenia =))))
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Zmykam do mamuśki na obiadzik. Całusy kobity ![]()
![]() |
#3589 |
Zadomowienie
|
anuska smacznego =))) =***
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Ja też już zmykam. Wpadłam tylko to napisać =))) miłego i ciepłego weekendu =) |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maja maleńka ostatnio też była leniwa, ale wczoraj w nocy mnie tak skopała, że normalnie szok. Wierciła się, przekręcała... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Rozeznanie
|
Dzięki za życzonka
![]() ![]() ![]() dzastaW ![]() ![]() ![]() ![]() agnieszka0605 co do aktywności dzieci w brzuszku i po porodzie... nie zwracam uwagi na różne opinie... ale sama z doświadczenia wiem, że mój synek w brzuszku budził się o 5rano, mąż o 5wstawał i szykował się do pracy, ja często z nim wstawałam i nawet jak Filip o 5nie dawał żadnych znaków - spał, ja "potrząsałam brzuszkiem" tak już pod konie ciąży i go budziłam, nie myślałam wówczas o tym, że po narodzinach będzie się w tych samych porach budził. No i ku mojemu zaskoczeniu codziennie budził się koło 5 - pare minut w tę czy w tę i koło 10znów zasypiał a ja razem z nim. Tatuś - mąż był zadowolony, że go rano do pracy żegnaliśmy ![]() Tak miałam przez 11miesięcy, Łobuz codziennie budził się koło 5! latem jeszcze luz ale jesień - zima, ciemno za oknem a on chciał się bawić. No i jak skończył 11miesięcy, przeprowadzaliśmy się i chyba nowe miejsce zmieniło jego pory snu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Wtajemniczenie
|
anciaahk 2 śniadanie.. skąd ja to znam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulcia2512 achh zazdroszczę domku z ogrodem ![]() ![]() ![]() ![]() kasiuleczkakuleczka najlepsze życzenia ode mnie i od malucha! ![]() ![]() acelinka przez ciążę kobieta głupieje ![]() ![]() ![]() ![]() agnieszka 0605 oj mi by się też przydało podciąć końcówki i wycieniować lekko włosiska... no i farbnąć na ciemny brąz ![]() ![]() DzastaW zazdroszczę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- A mnie potem czeka przepyszne jedzonko ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny życzę ładnej pogody i udanej majówki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Ale tu dzisiaj pustki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do pogody - u nas póki co jest pięknie choć straszą opadami ![]() szwagierka mi pomalowała włosy na blond (choć wredny rudy i tak wylazł ![]() ![]() poza tym wlasnie oglądałam zdjęcia K. jak był maleńki i nie mogę uwierzyć, że po pierwsze już jest taki duży a po drugie że niedługo będę miała znów taką kruszyneczkę tylko dla siebie ![]() ![]() ![]() co do K. to jest niesamowicie mądry - dziś mnie rozpiera duma. Leżałam jeszcze w łózku (a on z nami bo zawsze rano jak już się obudzimy to go na chwilę bierzemy do siebie) i nie chciało mi sie ruszać, a K. miał pelną pieluchę. Więc mówię od niechcenia, bo przecież wiadomo że nie zrozumie "synku kopnij się do salonu i przynieś mokre chusteczki" (bo czyste pieluszki mialam pod ręką), a on zlazł nieporadnie z łóżka, poszedł do salonu i przyniósł chusteczki i zasypkę!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-04-30 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam to samo!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-04-30 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mąż stwierdził, że teraz pewnie będziecie bardziej uważać na to co mówicie, bo mały rozumie więcej niż się Wam wydawało. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Rozeznanie
|
Ale się rozmarzyłam...
![]() Nikogo tu nie ma, bo Patiisia też już chyba zmyka, ale co tam... pogadam sobie z komputerem ![]() Dla mnie ślub nigdy nie był ważny - daje nazwisko, ma to jakieś znaczenie w tworzeniu rodziny. No bo jak partner i dzieci mają nazywać się X... a ja Y... ![]() ![]() Mamy ślub cywilny - szkoda nam było kasy i właściwie biorąc ślub nie mieliśmy zbyt wiele tej kasy, no i właściwie to po co nam ten ślub??? - dla papierka... Ostatnio (od kilku miesięcy) zaczynamy myśleć o ślubie kościelnym... Jak powiedziałam mamie i mężowi, że chcę, żeby ślub odbył się w kaplicy, żeby rodzice byli naszymi świadkami i nie chcę nikogo więcej to im oczy z orbit powypadały ![]() ![]() No ale jak mąż zaczął dziś swoją wizje przedstawiać to aż mi się to spodobało... ![]() Chciałam szybki, cichy ślub zrobić teraz ze chrzcinami Amelki albo ewentualnie na wiosnę. A mąż chce żebyśmy kasę uzbierali i zrobili weselicho - za około 2lata i tylko jedna rzecz tak bardzo mi się spodobała, że Filip i Amelka byliby druchną i drucheniem ![]() ![]() ![]() ![]() A moja mama wymyśliła jeszcze ostatnio, że nauczyła by się grać na fortepianie i by na naszym ślubie nam zagrała ![]() Matko ślub z moimi brzdącami tuptającymi... ![]() No a że w kościele miałoby być tak pięknie to i weselicho pełną parą musi iść... W sumie, mogłoby być fajnie... Jak się z tym ślubem rozmarzyłam, to weszłam w kilka miejsc w mojej mieścinie, w których wesele mogłoby się odbyć... 1mi się spodobało!!! ![]() ![]() ![]() I jeszcze sesja zdjęciowa nasza i z maluchami... od zawsze o takiej marzę!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój synek też mnie zadziwia - często! ![]() Od tygodnia siusia na stojąco do kibelka - jak tatuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko chce robić sam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Wtajemniczenie
|
kasiuleczkakuleczka nigdy nie rezygnuj z marzeń!! uwierz mi że wszystko jest do zrobienia. Cudowna wizja ślubu, jak w jakimś amerykańskim filmie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.