|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Rozpakowalismy łóżeczko ( tż sam chciał i cieszył się jak dziecko
![]() Oczywiście żeby nie gadać ze sobą też idę spać |
|
|
|
#3602 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodki kiciuś ![]() Cytat:
mi kiedyś kopytka nie wyszły i tż jak wrócił z pracy to też sam zrobił, ale byłam z niego dumna i poczułam się jak sierooooota ostatnia, ze nawet kopytek pożądnie zrobić nie umiem Cytat:
jakby był sprawdzony "system" to by nie było takich rozbieżności w tym co mówią i w tym jakie dzieciątka potem rodzimy ![]() Mówisz maleństwo tam masz w takim ślicznym duuużym brzucholku? ![]() Cytat:
ale z drugiej strony skoro stwierdzili ze możesz być w domku to może to nie az tak groźne? Kochana obserwuj siebie po prostu i staraj się być spokojna bo pewnie maleństwo odczuwa stresik i dlatego jest mało ruchliwe ![]() co do moczu to ja też miałam białko i inne rzeczy ale brałam urosept, dużo piłam i zniknęło ![]() ![]() Cytat:
tylko musze mu powiedzieć że kołysanke jakąś a nie jego hip-hopy i rymy bo już rymował do brzuszka ja puszczam do brzusia pozytywke, ale to nie to samo co super głosik tatusia ![]() w życiu bym nie pomyślała że środkowe miejsce jest najbezpieczniejsze ale jeżeli chodzi o zderzenia boczne to rzeczwiście mają racje ![]() a to lusterko dodatkowe koniecznie musze kupić, bo ja nawet to normalne mam ustawione tak że nie widze szyby tylko cały czas tak jakby tryb nocny jak wymienialiśmy szybe to pytałam czy umieją je niżej przymocować ale niestety ono musi być w konkretnym miejscu i nikt nie wie dlaczego nie idzie go ustawić niżej ![]() Cytat:
Moje dziecko chyba za bardzo integruje się z tatusiem, bo jak tylko wychodzi do pracy to się wierci, kopie i nie daje mi spać
|
|||||||
|
|
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Muminki
Na dzień dobry opowiem Wam co wczoraj usłyszałam. Otóż byłam sobie u mojej koleżanki, która bierze ślub w sobotę i jej mama opowiadała, że UWAGA jej młodsza córka Ania ważyła po porodzie 4950 To jeszcze nic. Ona ją urodziła NATURALNIE od 3 w nocy do 8 rano. Pocieszające nie? ![]() A tak poza tym złaziłam się wczoraj za butami na to wesele i w ostateczności kupiłam czarne balerinki. Ot tak na odwal się bo miałam już dosyć Nie potrafilam znaleść żadnego kompromisu pomiędzy tym co mi się podobało,a tym co mogę teraz nosić... Stwierdzilam, że do cholery jestem w ciaży, za 1,5 miesiąca rodzę, więc nie będę wydziwiać z obcasami ![]() Tż pojechał na dwa dni do Niemiec w sprawach służbowych. Na dodatek pokłóciliśmy się wczoraj i dziś rano nawet się z nim nie pożegnałam... Jestem idiotką...Chciał mi dać buziaka, a ja sie odsunęłam, on wyszedł, a ja - idiotka zamknęłam za nim drzwi i zaczęłam ryczeć...No debilka Wiem, że się zdwonimy, ale jest mi tak wstyd i tak przykro, że nawet nie macie pojęcia....Jeszcze te mysli, że coś mogłoby się stać.... A teraz Was ponadrabiam bo wczoraj przeczytałam, ale już nie mialam siły odpowiedzieć...
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosiu, ja na weselu miała obcasy tylko w kościele a potem tez czarne balerinki stwierdziłam że jak jestem w ciązy to mi wolno
![]() co do tej wagi to mój tż też miał koło tego i tez poród naturalny mam nadzieje ze Natalka wielkościowo będzie bardziej podobna do mnie ![]() te kłótnie zawsze przychodzą wtedy kiedy są najmniej potrzebne. No ale nie gryź się kochana, przecież się pogodzicie raz dwa
|
|
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde ja myslalam, że 5 kilo to już wskazanie do cesarskiego, a tu masz ![]() Wiem, wiem Acelinko... Wszystko przez to, że jestem uparta jak osioł
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
osiołku
teraz to moze i wskazanie do cesarki, ale gdzie tam 25 lat temu myśleli żeby z takiego "błachego" powodu kobiecie cesarke robić
|
|
|
|
#3607 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Asia Luźno. Jak moge się do czegoś przydać to waj not Co ja mam tu na tym L4 do roboty Poza tym kawę to powinnaś postawić mojemu Tż bo to on tam załatwia ;-) Tylko ja nie wiem, no nie wiem ![]() ![]() Aaaaa masz coś na mejlu ![]() Na jakim wózku stanęło? To wyjazd na weekend mocno prawdopodobny? Narysowałaś żyrafę Konkurujesz z moim Tż? A tak serio to ładnie Ci to wyszło ![]() Agnieszka Poka grzywacza ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Masz rację. Jak to mówiła mama mojej koleżanki: Jakie L4 kobiety w polu robiły do samego rozwiązania... Na szczęście czasu się zmieniły
|
|
#3608 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że płeć już potwierdzona. I gratulacje za dobre wyniki i udaną wizytęCytat:
Ostatnio wyedukowałam męza i teraz siedzę w przymierzalni, a on przynosi. Ostatnio jak się "kłócił" ze sprzedawczynią: "mówiłem przecież że obwód ma być mniejszy a miseczka większa, a nie odwrotnie!"![]() Aiszka22 A dziś jak się czujesz? spokojniejsza trochę? Może na inne pogotowie pojedziesz? malamutka za udaną wizytęCytat:
![]() Cytat:
, a ja w kółko gotowane warzywa i ciemny chleb![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Dla chłopca Jan lub Ignacy, dla dziewczynki Marcjanna lub Helena Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Moja prababcia- drobniutka kobieta (150 wzrostu, 40kg) w wieku 45 lat urodziła ostatnie dziecko siłami natury, oczywiście w domu, zaraz po tym jak zeszła z pracy w polu. "Maluszek" ważył ponad 5 kg i był ustawiony nóżkami w dół ![]() ![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-07-28 o 08:42 |
||||||
|
|
|
#3609 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() własnie zjadłam sniadanko numer 1 wrzuciłam pranie bo w koncu nie pada, moze choc troche mi przeschnieAiszko mam nadzieje, ze mały się rozruszał i jestes dzis spokojniejsza ![]() Cytat:
" a wstaje osatecznie koło 8Cytat:
a jakie panie sprzedawczynie robią wielkie oczy, jak TZ zacznie się wymądrzać 2)łączę się w bólu 3)Jan jest super nad Helenką sama się zastanawiałam, ale TZ cos nie bardzo, a Marcjanna pierwszy raz słyszę, ale w sumie mi się podoba
|
||
|
|
|
#3611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szacun ![]() Napisałam
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3612 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na efekty .Cytat:
. Oczywiście wszystkie porody naturalne, a w jednym złamali dziecku obojczyk, tak wypychali naciskając brzuch .Jan i Ignacy bardzo ładnie, oba imiona to były moje typy. O Marcjannie nigdy nie słyszałam, ale też ładnie . A Helenę miałam koleżankę, o jak ona nie cierpiała jak się do niej mówiło "Hela" .---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- W temacie fotelików - w książce "Mamo Tato co ty na to" też jest tak opisane, jak wkleiła Malamutka .
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie typy śliczne
![]() jakbym miała z nich wbierać to Jan i Marcjanna ![]() Cytat:
Normalnie ale ja dzisiaj wyglądam jade do bratowej poleżakować "na wsi" i po ciuszki dla Natalci podobno ma tego mnóstwo, ciuszki od malutkich do roczku gdzie ja to pochowam
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miłego pobytu i wypoczynku ![]() I fajnych łupów
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Dobry dzień wszystkim
moje oczy są wdzięczne za ilość stron do nadrobienia z rana ![]() Aiszka mam nadzieję że dziś dzidziolek bryka, wczoraj zmierzyłam się w końcu z niefajnym rozdziałem jednej książki m. in. o wszelkich chorobach, powikłaniach itd. pewno cię wyczulili na IP na objawy tej zakrzepicy a ja stanę się na chwilę ciotką dobra rada (sorry ) i napiszę co podają w niej jeśli chodzi o zapobieganie objawom a mianowicie "najlepsza terapia to dbałość o dobre krążenie krwi poprzez zażywanie ruchu i unikanie długiego siedzenia,można tez nosić specjalne rajstopy uciskowe (w każdej aptece powinni takie mieć) do tego ta heparyna oczywiście, tylko tyle a może aż tyle by się nie bać że się sobie szkodzi Agnyska81 za Benia, i już nie pamiętam co komu ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- acelinka jak to mówi mój tata "jak dają to bierz, jak biją to uciekaj" ![]() więc zabieraj tyle ile uniesiesz a potem się pomartwisz gdzie to przechować ![]() szczerze zazdroszczę
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć moje brzuchatki kochane
dziękuję przede za fluidki i mile słowa. Tobie sister dziękuję, szczegolnie za ten telefon u mnie tak sobie, ale żyję i zanosi się na to że żyć będę ![]() Przynajmniej termometr już nie wariuje przy mnie dwie noce mam już nieprzespane, ale najgorsze że dziś w nocy Konradek zaczął gorączkować![]() No i jak on dostał wysokiej temperatury to ja od razu dostałam skurczy, które mnie trzymają do teraz. Malz na mnie krzyczal że mam iść do łózka, a niby jak kiedy moj maluszek chory Te dzieci to mnie wykończą ![]() Aiszka to chamstwo w szpitalu, no nie mogę! Ty się nie denerwuj kochana i dziewczyny mają rację - mają obowiązek Ci pomóc i kropka. Jak już dzis się dobrze czujesz to dobrze, jak wciąż się martwisz to jedź tam i znow powiedz że masz skierowanie. I że się boisz, że coś się Wam stanie. Moze będzie inny lekarz i Cię przyjmą? nadrobiłam Was dziewczyny ale nie odniosę się do wszystkiego bo naprodukowałyście tyyyyle stron że można zwariować
|
|
|
|
#3617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Agnyska gratulacje dla Benia !
Cytat:
miejsc było 2 a chętnych 4... dostałam się tylko i wyłącznie dzięki mojemu lekarzowi który z tych 4 jestem konieczna do położenia... a tak to sama jak bym poszła ze skurczami to chyba kazali by mi leżeć w domu Jak tam maluszek ? Pewnie już fika do tej pory ![]() Cytat:
i budzenie się nad ranem o 4 i kaplica ![]() Cytat:
a jak założyłam taką kwiecistą bombke , byłam w niej wielka, to mężowi najbardziej się wtedy podobałam Wczoraj z małżem leżeliśmy już wieczorkiem , mały oczywiście podkreślł swoją aktywność nocną aż za bardzo chcielismy zobaczyć czy zareaguje na muzykę, taka jaka nam się podoba, mąż wybrał kawałki w telefonie jeden jego, jeden mój i taki który nam się nie podobał , jakie było nasze zdziwienie kiedy położyliśmy ggrający telefon na brzuszku że kopał/uderzał prosto w telefon jak leciały nasze piosenki, prawie telefonu nie zrzucił a my oboje jak zaczarowani, a na tej piosence co nam się nie podobała nawet znaku nie dał ![]() Poszliśmy spać w tak dobrych humorach ehh ![]() a w nocy no niestety miałam skurcze i to takie silne promieniującew w kręgosłup po kilkadziesiąt sekund przysypiałam między, także nie wiem co ile były, ze 4 takie, wkońcu wstałam i zaczełam sobie chodzić po mieszkaniu , a po 4 jakoś usnełam ale ból nie powiem zapierający dech w piersiach coraz cześciej chyba już te przepowiadacze będę
|
|
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
No u mnie już dzisiaj z humorkiem lepiej to i na forum wróciłam
![]() Tylko tyle stron namachałyście, że nie obiecuję że wszystko nadrobię... Zauważyłam że w tym trzecim trymestrze to mi się hormony uaktywniły. I to z siłą za całą ciążę chyba... Dzisiaj z rana znowu się pobeczałam. Tż pojechał z rana w okolice Łodzi załatwiać sprawy a mnie po 8 obudziło grajace radio pod oknem. A w radio akurat wiadomości i informacja że trasa na Łódź zablokowana bo jakiś wypadek był. Ja za tel a Tż nie odbiera... Raz, drugi, trzeci. Wiedziałam że na spotkanie pojechał i może akurat trafiłam ale nerwy już mnie ruszyły. Napisałam smsa żeby pilnie zadzwonił. No i po 10 minutach zadzwonił- faktycznie był na spotkaniu i miał wyciszony tel... Rozpłakałam mu się do słuchawki. |
|
|
|
#3619 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i oby sie wyjasnilo z tym szpitalemCytat:
odpoczywaj jak najwiecej![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
#3620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wasze zdrówko ![]() Cytat:
moja lubi wieczorem patrzec na telewizor jak jest zgaszone światło i telewizor miga to tez fika sobie Cytat:
|
|
|
#3621 | ||
|
Zadomowienie
|
Agnieszka-super,że fryzurka się udała i że TŻ zachwycony
Tydzień temu jak zrobiłam sobie grzywke, a na pytanie czy dobrze wyglądam TŻ stwierdził,że "zawsze dobrze wyglądam" -miał to być taki komplement (chyba)na całe życie![]() Natka- ze spaniem mam tak samo, tylko w nocy na siuranie wstaje. Martusia-super,że następne pomieszczenie gotowe ![]() Mamalutka- za wizyteLausanne- życzę zdrówka Aiszka- kurcze co za szpital, masakra .jak tylko będzie Cię coś niepokoić jedź i siedź tam dopuki Cię nie przyjmą na oddział.W końcu to ich zasrany obowiązek, a Ty przecież z własnego widzimisię tam nie pojechałaś.. mam nadzieje,ze maluch dzisiaj już więcej kopie i że masz lepsze samopoczucie..Cytat:
![]() Cytat:
helloo.. wczoraj córa pomagała mi rozpakować paczke z laktatorem, wyciągneła go i z hasłem do TŻ: "Tato patrz-wsiąkacz! Ostatnio wszystko mnie wzrusza/doprowadza do płaczu, w niedziele wypadł mojej córce pierwszy ząb to prawie się poryczałam jak sobie przypomniałam że dopiero co pierwszy wyszedł a tu już wypadł.. Mój TŻ tylko tuli i mówi: "Achh te hormony
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szybo Wam idzie ten remont, tylko czekać końca Mamalutka super, że wizyta udana
|
|
|
|
|
#3623 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no i co- buła (chałka nawet
Mąż musiał gnać do piekarni ) z miodkiem była na śniadanko i do tego kakao ![]() Cytat:
![]() Malgosia1983 - Tez ide na wesele w sobotę ale ja standardowo na płaskim, obcasów nigdy nie mogłam.A o do hormonów- no tak bywa,ze odstawiamy takie sceny. Ale przecież to nasz urok ![]() Cytat:
![]() Kochane słodkie dziewczynki- co do frytek, jakby któraś miała wielką chęć to można je zastąpić selerem- wg diety montignaca- maja niski indeks glikemiczny ![]() PRZEPIS NA FRYTKI DLA ZASŁODZONYCH Cytat:
o taaaaaaaaaaak ![]() Cytat:
Cytat:
I współczuję tych skurczybyczków! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez zauwazylam taka zaleznosc-kiedy Ł sie kladzie spac a ja sie przytulam od tylu do jego pleckow, wtedy maluszek automatycznie zaczyna brykac i kopie Ł po plecachCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do skurczy-malgos mi sie wydaje ze one juz beda do samego konca, to juz chyba sa TeA w ogole dzien dobry i wyobrazcie sobie ze snilo mi sie dzisiaj ze cotka sie rozpakowala pierwsza
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
co tak mało naprodukowane??? Pouciekały wszystkie, czy co??? a kogo mąż wykomplementował, że ładnie z rana wygląda, co?? ![]() nie chce na forum pokazywać buźki, przepraszam męskie podobają mi się oba, a Marcjanna też pierwsze słyszę. Jak jest wtedy zdrobniale do dziecka?? MalgosiaM8 nie odpuszcają Ci te paskudne skurcze a teraz leżysz??? Lausanne ZAWSZE DO USŁUG ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() a jak Twoja noc? jak skurcze? LEŻYSZ?? |
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i generalnie udalo mi sie pospac ogolem jakies 4 godz wiec nie jest zle bo gdzies przed 3 jeszcze nie spalam a pozniej pamietam jak przez mgle ze chodzilam do tej lazienki i w ogole przydarzylo mi sie cos dziwnego bo czulam autentycznie jak mam skurcz miesni posladkow i do tego macica i tak mnie bolalo ze snilo mi sie ze jestem na porodowce (to byl drugi krotki sen tej nocy )
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-07-28 o 12:16 |
|
|
|
|
#3627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bry mamuśki
mąż się pewnie martwi bo za każdym razem jak dzwonił zaczynałam ryczeć i nie mogłam rozmawiać ![]() Cytat:
ważne że wysłałaś eska i masz spokojne sumienie, będzie dobrze [QUOTE=lausanne;28402133]cześć moje brzuchatki kochane Cześć lau Cytat:
Agnyska Benio był Ci pisany chyba od początku
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Lausanne i Madzialena
Dobrze, że jesteście znowu z nami Archinta Super fryteczki z selera Agnieszka 0605 Zdrobnienie od Marcjanna może być np Marcysia , ja się w tym imieniu zakochałamAleż piękny dzień dziś, słoneczko i cieplutko- nareszcie ![]() Też tak macie, że nie dacie rady zjeść więcej? ja mam takie problemy z żoładkiem, zgagą i kopniakami maluszka, że obiad jem na 3-4 tury. Czuję głód, ale mam wrażenie że pojemność żołądka nie pozwala na zjedzenie więcej
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nastepne pytanie z seri głupich
![]() w wózku jest materacyk i czy na niego sie jeszcze kładzie jakis kocyk czy cos czy juz nie ![]() masakra takie pytanie mnie dopadaja ![]() a dzis sniło mi sie ostatnie USG ze widziałam wielka bułeczke mojej małej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

prawie cały dzień przeleżałam, zresztą pogoda też do d.py. Lipcopad to naprawdę dobra nazwa na obecny miesiąc
mi kiedyś kopytka nie wyszły i tż jak wrócił z pracy to też sam zrobił, ale byłam z niego dumna
Moim zdaniem to tak na oko podają

będę mogła wyciągnąć tża do sklepów w końcu bo i tak będzie miał popołudnie zmarnowane i nic w domku nie zdąży zrobić 

a teraz leżysz??? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)