Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 13:40   #3601
Bartessa
BAN stały

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

karoline i zaneta, wasze córeczki są przesliczne,

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zbieram sie powoli do miasta kupić ten prezent dla przyjaciółki ale jade z drugą przyjaciółką,więc wybór będzie prostszy(albo trudniejszy).

Potem jadę an 40-chę a potem jeszcze na Dzień Pieczonego Chleba i wszędzie sama bez dzieci i T.

T. stwierdził,ze nie jedzie bo nie ma spodni i butów-ale jak tu je mieć jak się w wyjściówkach do warsztatu chodzi?

Iza po skoku od wczorajszego południa.
Wróciła moja słodka grzeczna córeczka

Bartessa dziekuję-lepiej ale wiesz,jemu dentystka rozwierciła zęba i zakleił a ten trzykrotnie wyciągnął plombę
Teraz jest otwarty ale za to skruszył się od gryzienia cukierków
Raz kiedyś go ból złapie i drze się pół nocy.

Karolek jak cudnie się podpiera na piastkach

Edit:Maju jakaś piękna!!I masz już tydzień
(mamy takiego samego bodziaka).
a bo wlasnie czasem tak robią ze rozwiercają i nawet zostawiaja bez niczego, a to tak naprawde jeszcze gorzej, pomaga ale na chwile. Ja mam nadzieje ze teraz bedzie spokoj z zebami do momentu chociaz ząbkowania karolka.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Biegunke mam why?
musze to powiedziec:
zazdroszcze Ci.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

dziewczyny co moge zrobic za jedzonko na chrzest? bedzie lacznie 12 osob
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 13:41   #3602
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
A ja się pochwale, zrobiłam pierwszy krok, zostawiłam małą z moją mamą i poprosiłam tatę, żeby pojechał ze mną na zakupy
Pobuszowałam trochę po sklepach kupiłam małej papmersy w Rossmanie, trochę owoców, warzyw, rajstopki dla małej na chrzest i dla siebie buty To ostatnie sprawiło mi największą frajdę bo nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam
No, brawo że się za siebie wzięłaś

Cytat:
Biegunke mam why?
Może za dużo tej gotowanej marchewki wcinasz
Stary 2011-08-13, 13:53   #3603
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
poczekamy, poczekamy, a zostalo 10 mam, jeszcze ja, nie ma mnie na liscie
A to czemu Ciebie nie ma
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej. Muszę się wyżalić.
Pamiętacie jak opisywałam ostatnie akcje z teściową? nie odzywanie się, wołanie tz po cichu na obiad itp...

Co o tym myślicie
patik to dobrez ze tesciowa przyszła porozmawiać, to świadczy że żle sie czuje z całą sytuacja
na pewno ciężko Ci mieszkać pod jednym dachem z kims za kim nie przepadasz. Dla dobra malutkiej może powinnas spróbować otworzyć sie na propozycje które ona Ci daje. Moze zostaw ją kiedys z malutką na 15 -20 minut. Wiem że Ci ciężko, ale ona ma troszke racji ze sama sie zamęczysz. Ona może nie miec do Ciebie sympatii ale myślę że swoją wnuczkę bardzo kocha i na pewno jej krzywdy nie zrobi

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Dziś zaczęłam 40 tydzień ciąży

.

u mnie wczoraj skonczył sie 38 i zaczął 39

Cytat:
Aaaaa,to już wiem dlaczego

Emilie ma dzisiaj 2 tygodnie

i jest cudowna
Cytat:
Hej mamuśki
A ja się pochwale, zrobiłam pierwszy krok, zostawiłam małą z moją mamą i poprosiłam tatę, żeby pojechał ze mną na zakupy
Pobuszowałam trochę po sklepach kupiłam małej papmersy w Rossmanie, trochę owoców, warzyw, rajstopki dla małej na chrzest i dla siebie buty To ostatnie sprawiło mi największą frajdę bo nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam
gratuluje
słyszałam że pierwsze powierzenie maluszka jest ciężkie

Mój mąż nabył sobie nowy aparat i dzisiał wymislił akcję"robimy sesje zdjęciową brzuszkowi"
jak zobaczyłam rozmiary swoich ud i rozległość cellulitu to myślałam że padne
ale jak przejrzymy wszystkie i bedzie cos przyzwoitego to wkleje
a w ramach podtrzymywania słusznych rozmiarów piekę ciacho czekoladowe z owocami(truskawy, borówki)i galaretką

życze wam miłego długiego weekendu
Stary 2011-08-13, 13:59   #3604
madzia1k1
Raczkowanie

Żanetko mam prośbę!!!
Czy mogłabyś mnie z powrotem dopisać do listy mamuś, tym razem już rozpakowanych:
madzia1k1, Magda, 26 lat, 17. 07.2011r. 2960 52 cm 37t2d Dominik

Chcielismy wyjść na spacerek ale rozpadało sie i burza przyszła
Ale jutro tez ma byc ładnie...
Idę teraz do mężusia, będziemy oglądać filmik, bo Dominik właśnie zasnął, więc mamy 3 godz dla siebie

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:14   #3605
wodaqua
Zadomowienie

Nerola, zaszalejesz bez swojej rodzinki Ciekawe czy potrafisz...

Brumek, za 40!

Karoline, 7 dni to już powazny wiek
Żaneta, 14 dni też

Patik, może daj jej szansę... Dobrze, że sama przyszła, doceń to Niech się zajmie małą, Ty odpoczniesz. Może sytuacja się już nie powtórzy, nie będzie po cichaczu męża wołała na żarcie. Ale jeśli znowu zaszaleje, to spokojnie będziesz mogła jej wygarnąć i robić po swojemu. Swoją drogą super mąż się zachował!!! Moja mama miała podobne sytuacje, ale tata byl za głupi i zawsze za babcią poszedł... Po latach zrozumiał, że to żona jest ważniejsza niż mamuśka i sie postawił. Tak więc Twój dużo mądrzejszy

Cytat:
Hej mamuśki
Jestem z Ciebie dumnakla ski:
Powoli, powoli i się wszystko unormuje! Szczęśliwa mamusia=szczęśliwe dziecko

My dziś zaliczylismy pierwszy spacerek
Mała spała jak zaczarowana, nawet motory jej nie przeszkadzały Wózeczek się sprawuje jak trzeba, moja kondycja słaba, kręgosłup o sobie przypomniał, ale rozkręcam się.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:19   #3606
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laski
Nie mam na nic czasu :/

Przejdę do rzeczy: czy któraś Mamusia, która chrzciła już Dziecko ma do sprzedania ubranko na rozmiar 56 dla chłopca ? Nie uśmiecha mi się wydać na ubranie 100-150 zł, które założy tylko raz. Zresztą nie mam na to kasy. Więc jakby któraś coś chciała odsprzedać to czekam na info.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:20   #3607
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Sliczna Emilie! Fajne ma pucki!

Cytat:
Hej mamuśki
Super, ze sie na to odwazylas!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Mój mąż nabył sobie nowy aparat i dzisiał wymislił akcję"robimy sesje zdjęciową brzuszkowi"
a w ramach podtrzymywania słusznych rozmiarów piekę ciacho czekoladowe z owocami(truskawy, borówki)i galaretką

życze wam miłego długiego weekendu

To ja cierpliwie czekam na fotki z sesji

My po obiedzie, dziewczyny troche doprowadzaja mnie do szewskiej pasji, zwlaszcza Zuzka. Czekam az sie pranie skonczy i idziemy na rower.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 14:29   #3608
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ja chcę już!!!

Dziewczyny, coś niepokojąco nam Marina zniknęła?
Może by do niej napisać? Takiego doła miała wcześniej, a teraz od dwóch dni znaku nie daje...
Stary 2011-08-13, 14:30   #3609
Zmalowana
Zakorzenienie

Brumku pewnie, że napisać. Chociaż pewnie ma urwanie głowy z Igorkiem, ale zawsze miło jak ktoś pamięta

Stary 2011-08-13, 14:35   #3610
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
To świetną datę wybraliście! Szczęśliwą Bo to też 10 rocznica moja i męża
to fajna wstępnie myśleliśmy o 28, połączyć z pierwszą rocznicą ślubu, ale nie wyszło

karolineee, malutka śliczna!!!!i jakie ma usteczka piękne

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
tak chwalicie te chusty że muszę przemyśleć zakup
przemyśl bo to fajna sprawa, tez polecam

Cytat:
hej. Muszę się wyżalić.
Pamiętacie jak opisywałam ostatnie akcje z teściową? nie odzywanie się, wołanie tz po cichu na obiad itp...
pierwszy krok już zrobiłyście...a on ponoć najtrudniejszy mam nadzieję że jakoś się dogadacie

Cytat:
Dzień doberek
Dziś zaczęłam 40 tydzień ciąży
klask i:
pokaż brzuszek

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Jak czytałam o chustach, to odniosłam wrazenie, że te tkane nie są dla niemowlaków
I tkane i elastyczne są dla niemowlaków, tyle że w tkanych możesz dziecko nosić dłużej, w elastycznych do ok. 10 kg.

Cytat:
śliczna

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:37   #3611
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
patik a ja przyznam jednak troche racji Twojej tesciowej z Twojego opisu wynika ze to nie jest zla kobieta, chce dobrze ale za bardzo nie wie jak sie zchowac bo co nie zrobi to źle... chce zostac z mala to zle, nie przychodzi tez zle. gotuje obiad zle... nie gotuje - jeszcze gorzej
musi sie obchodzic z wami jak z jajkiem i zgadywac niczym wrózka..
przepraszaam ze tak pisze ale tak to odbieram z twojego opisu..

najlepiej bedzie jak wprowadzicie jasne zasady. skoro chce pomoc to np ustalcie ze np. codziennie przed poludniem bierze mala na spacerek, a ty masz czas na zrobienie obiadu czy ogarniecie domu. Jak nie robisz obidu to chetnie poczestujesz sie u niej..cos w tym stylu

Musicie wspolpracowac a nie robic podchody i walczyc ze soba - szkoda nerwow

youyou, brumek, dakaro dzięki za opinię.
To nie do końca tak jest..
Najgorsza ona nie jest, ale jest trochę "ALE"
Po moim powrocie ze szpitala przez 2 dni przynosiła obiady, mało tego, nawet tz jej się zapytał czy nam będzie gotować( o tym się dzisiaj od niego dowiedziałam). I oferowała swoją pomoc.
A że ja jej o nic nie prosiłam, nie wołałam, to nas olała, przestała o cokolwiek pytać i się odzywać. Wiem, że się ofukała bo jej nie wołałam do pomocy przy Sarze.
Z tym, że nie zabroniłam jej przychodzić do nas na górę. Więc stwierdziłam, że nie będę jej zaczepiać, i poczekam co czas pokaże.
Najbardziej dotknęło mnie to, że po cichu wołała męża jeść, ( na podwórku ja siedziałam na ławce, a ona z tż 15 metrów ode mnie rozmawiali normalnie a nagle ścisza głos abym nie usłyszała i pyta czy mu coś zrobić jeść) dobrze wiedząc że nie mam czasu kiedy cokolwiek zrobić i ugotować. A teraz się tłumaczy ze nie chciała się w nas wtrącać- czy zapytanie się czy cos mi kupić w sklepie albo czy coś chcę zjeść jest wtrącaniem się?
Tz twierdzi, ze ona dobrze wie że źle się zachowała, bo inaczej by nie przyszła porozmawiać, tylko się nie przyzna do tego.
Męczy mnie to cały czas.
Teściowa nie jest osobą szczerą, wręcz nawet dwulicową. Tak naprawdę to chodzi jej o kontakt z wnuczką a ja ją nie obchodzę.
Różne historie już z nią przechodziłam.
Wiem, że moja izolacja to nie wyjście z sytuacji, i na dłuższą metę tak żyć nie mogę.
Może jutro zostawię jej Sarę pojadę z tz na zakupy- ciekawe czy da sobie radę
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 14:45   #3612
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski
Nie mam na nic czasu :/

Przejdę do rzeczy: czy któraś Mamusia, która chrzciła już Dziecko ma do sprzedania ubranko na rozmiar 56 dla chłopca ? Nie uśmiecha mi się wydać na ubranie 100-150 zł, które założy tylko raz. Zresztą nie mam na to kasy. Więc jakby któraś coś chciała odsprzedać to czekam na info.
kochana, ja mam - tzn kupiłam na 62, ale znajoma krawcowa mi przerobiła, bo na Adasia było za duże. W sklepach cięzko w ogóle 56 znaleźć bo pytałam na niego dopiero ciuszki 56 pasują, a nie wiszą więc ubranko jakoś tak teraz jest. Jeśli będziesz chciała to ci pożyczę.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:49   #3613
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny kupiłam butelke antykolkową TT i Dr Brown's bo niestety Lovi u nas się nie sprawdza
no i po pierwszym karmieniu TT stwierdzam, że strasznie słabo z niej mleko leci, mała jadła strasznie długo i denerwowała się bardzo, zobaczymy jak sprawdzi się do wody i herbatki
następne karmienie będzie z Dr Brown's i jestem ciekawa jak ona się sprawdzi
szkoda że w niej podziałka jest przeźroczysta i ciężko wyczaić te cyferki nalać dobrą ilość wody
do końca miesiąc ma przyjść Avent z wygranej i też sprawdzimy jak działa, Filip od początku pił z Aventu i kolek nie miał-może małej spasuje
a Wy jakie macie doświadczenia z butelkami?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:52   #3614
brunetka2000
Zakorzenienie

hmm mam pytanie:
Chrzestny Ali zapytał co ma kupić na chrzest dla małej
A ja nie mam zielonego pojęcia co mu odpowiedzieć
Pieniędzy napewno nie chcę, bo znając życie, wyda się na głupoty

Co on może jej kupić ???

Zanka ja mam dr Browna i jestem bardzo zadowolona, Alicja też Przy Avencie cały czas się dławiła

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-08-13 o 14:59
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:00   #3615
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
hmm mam pytanie:

Co on może jej kupić ???
może krzeselko do karmienia? takie z regulowanym oparciem, zebyś mogła mała na pół leżąco położyć jak będziesz dawać pierwsze obiadki a to już w sumie niedługo, za 3 miesiące gdzieś

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:04   #3616
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupiłam butelke antykolkową TT i Dr Brown's bo niestety Lovi u nas się nie sprawdza
no i po pierwszym karmieniu TT stwierdzam, że strasznie słabo z niej mleko leci, mała jadła strasznie długo i denerwowała się bardzo, zobaczymy jak sprawdzi się do wody i herbatki
szkoda że w niej podziałka jest przeźroczysta i ciężko wyczaić te cyferki nalać dobrą ilość wody
do końca miesiąc ma przyjść Avent z wygranej i też sprawdzimy jak działa, Filip od początku pił z Aventu i kolek nie miał-może małej spasuje
wydaje mi się ze z dr browna tez słabo leci ale nie mam porównania do tt, mój jednak się do nich przyzwyczaił choć był problem ze smoczkiem bo kupiłam ta wąską i smoczek tez wąski a w avencie szeroki i jak ciągnął butle to mu ustka az do plastiku na poczatku sięgały bo szeroki avent go hamował ale jak się chce jeść to sie do wszystkiego człowiek przyzwyczaja :

Cytat:
Napisane przez brunetka2000;2873z6201
hmm mam pytanie:

Co on może jej kupić ???
nam znajomi kupili krzesełko już na później , cos takiego ale mysle że fajna sprawa
http://allegro.pl/2w1-rozkladane-krz...752249060.html

no to witam kochane, nie odpiszę na wszystkie posty więc ogólnie GRATULUJE PIEKNYCH POCIECH, zdjęcia są świetne !!!

gratuluję maluszkom skończonych dni , tygodni

mamusiom w 2-paku kolejnych rozpoczętych tygodni!!!!!!!!!!!!!!!

Zmalowana jak chcesz to mój Ci odsprzedam albo pozycze jak wolisz tylko pewnie spodenki beda do skrócenia bo na 62 kupowałam ale koszulka była na styk np.

a u nas tez imprezka Szymus dzis kończy 6 tygodni

no własnie tez sie zastanawiam gdzie nasza Marinka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:15   #3617
editka2022
Rozeznanie

tez dzis myslalam o marinie ze niema jej juz od 2 dni chyba?
brumek dzieje sie cos u ciebie,czy cisza spokoj?
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:23   #3618
brunetka2000
Zakorzenienie

Marina pojechała z mamą na weekend do babci, a tam nie ma internetu. Będzie jutro i na pewno się odezwie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:25   #3619
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej dziewczynki wróciłam z ktg i nic się narazie nie dzieje. Mam się pojawic we wtorek, ale to już na leżenie i jak nie urodzę, to w środę mam miec wywoływany poród.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 15:27   #3620
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
youyou, brumek, dakaro dzięki za opinię.
To nie do końca tak jest..
Najgorsza ona nie jest, ale jest trochę "ALE"
Po moim powrocie ze szpitala przez 2 dni przynosiła obiady, mało tego, nawet tz jej się zapytał czy nam będzie gotować( o tym się dzisiaj od niego dowiedziałam). I oferowała swoją pomoc.
A że ja jej o nic nie prosiłam, nie wołałam, to nas olała, przestała o cokolwiek pytać i się odzywać. Wiem, że się ofukała bo jej nie wołałam do pomocy przy Sarze.
Z tym, że nie zabroniłam jej przychodzić do nas na górę. Więc stwierdziłam, że nie będę jej zaczepiać, i poczekam co czas pokaże.
Najbardziej dotknęło mnie to, że po cichu wołała męża jeść, ( na podwórku ja siedziałam na ławce, a ona z tż 15 metrów ode mnie rozmawiali normalnie a nagle ścisza głos abym nie usłyszała i pyta czy mu coś zrobić jeść) dobrze wiedząc że nie mam czasu kiedy cokolwiek zrobić i ugotować. A teraz się tłumaczy ze nie chciała się w nas wtrącać- czy zapytanie się czy cos mi kupić w sklepie albo czy coś chcę zjeść jest wtrącaniem się?
Tz twierdzi, ze ona dobrze wie że źle się zachowała, bo inaczej by nie przyszła porozmawiać, tylko się nie przyzna do tego.
Męczy mnie to cały czas.
Teściowa nie jest osobą szczerą, wręcz nawet dwulicową. Tak naprawdę to chodzi jej o kontakt z wnuczką a ja ją nie obchodzę.
Różne historie już z nią przechodziłam.
Wiem, że moja izolacja to nie wyjście z sytuacji, i na dłuższą metę tak żyć nie mogę.
Może jutro zostawię jej Sarę pojadę z tz na zakupy- ciekawe czy da sobie radę
Słuchaj, skoro ona dwulicowa, to niech się kobieta pomęczy - pomoże bo taka dobra, a tak naprawdę będzie to wbrew niej - zobzczymy co z tego wyjdzie. Skoro ona nastawiona tylko na Sarę, to dlaczego i Ty nie możesz przy tym skorzystać? Niech pogotuje, poopiekuje się nią, a Ty skorzystaj i choć na te zakupy wyskocz. Tłumaczyć się będzie, bo jej głupio i pewnie wie, że źle robiła, pomimo dwulicowości....

Cytat:
Ja daję mm z antykolkowej TT i zwykłych Avent i w zasadzie małej nie robi to różnicy, tak sądzę.

Cytat:
hmm mam pytanie:

Co on może jej kupić ???
My chrześniakowi kupiliśmy takie prawdziwe piękne Pismo Święte -nie byliśmy wtedy przy kasie i z łapanki bylismy wzięci, więc nic więcej nie wyczrowalismy. Teraz dla małej też chcemy Pismo Święte od chrzestnych, żadnych bajerów czy kasy.

Mój małż kupił swojej chrześnicy krzesełko takie drweniane ze stolikiem, maj już 4 lata i nadal korzysta

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a u nas tez imprezka Szymus dzis kończy 6 tygodni
klask i:
za 6 tygodni... Czy to już aby nie można teges tamteges w sypialni? Jejku, jakie ja mam skojarzenia.... Chyba kobiecość wraca

A tak w ogóle to nasz Zośka wygląda jak siostra Waszego Szymka Jak oglądaliśmy z Tż Wasze zdjęcia, to stwierdziliśmy, że jesli by podmienili nam dzieci, to tylko po kroku byśmy się połapali... No właśnie, muszę foty wstawić...

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki wróciłam z ktg i nic się narazie nie dzieje. Mam się pojawic we wtorek, ale to już na leżenie i jak nie urodzę, to w środę mam miec wywoływany poród.
Mam nadzieję, że jednak szybciej się coś ruszy...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:30   #3621
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja mam butelkę dr browna i TT i zdecydowanie bardziej wolę TT. Dzieć też bardziej polubił (może dlatego, że imitacja cyca ?) teraz dr browna nie chce w swych usteczkach nawet trzymać

Sprawa ubranka rozwiązana dzięki Dziubkowej Ania Tobie też dziękuje

Aha..i nadal mi się chcę..

Stary 2011-08-13, 15:31   #3622
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Teliczku byłam na liscie na poczatku ale zostałam usunięta. Nie było mnie z Wami przez JAKIS czas i sie nie udzielalam. Za to teraz jetem cały czas na biezaco, ale nie prosiłam o ponowne wpisanie cała historia.

Ja tez zauważyłam ze Marinki nie ma
Juz sie znalazła
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:33   #3623
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
tez dzis myslalam o marinie ze niema jej juz od 2 dni chyba?
brumek dzieje sie cos u ciebie,czy cisza spokoj?
Cisza i spokój
Tzn. boli mnie od 3 dni cały czas jak na początku okresu i no jakaś biegunka się pojawia. Ale ja się wcale nie nastawiam, że to już w związku z tym. Bo na tym etapie, to zaczyna się coś na pewno. Tylko czy to coś nastąpi za 1 tydzień czy za 1 dzień to i tak nie będę wiedziała po objawach, więc po co mam siedzieć i się zamartwiać czekaniem

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
klask i:
pokaż brzuszek
Mówisz - masz Akurat rano sobie pstryknęłam, bo może to już ostatni raz...

Oto Pan Brzuch - tydzień 40-ty
87,5 cm w obwodzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (27,3 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (33,4 KB, 109 załadowań)

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-08-13 o 15:36
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 15:47   #3624
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
karoline i zaneta, wasze córeczki są przesliczne,

a bo wlasnie czasem tak robią ze rozwiercają i nawet zostawiaja bez niczego, a to tak naprawde jeszcze gorzej, pomaga ale na chwile. Ja mam nadzieje ze teraz bedzie spokoj z zebami do momentu chociaz ząbkowania karolka.

musze to powiedziec:
zazdroszcze Ci.

Oj kochana dla mnie to udręka...
siedzisz i leje się z Ciebie sama woda
Wiesz co u mnie zadziałało, jak nie umiałam sie wypróżnić?
Musiałam powiedzieć głośno, że nie umiem tego zrobić od kilku dni,
po kilku minutach jakby ktoś nacisnął gdzięs jakiś guzik i szybko do wc

Cytat:
No, brawo że się za siebie wzięłaś

Może za dużo tej gotowanej marchewki wcinasz
MArchewke odstawiłam już w poniedziałek, bo patrzec na nią nie mogłam!! teraz powoli jem normalnie...

Cytat:
U mnie TT się nie sprawdziła,
dla mojej małej za szybko leciało i za każdym razem jej sie ulewało wszystko to co zjadła...zdecydowanie woli AVENT, zauważyłam że ma taki fajny smoczek, że mała musi przyssać się do niego aby coś poleciało, tak jak przy cycu.A w TT przechyliłam butelkę i już była prawie pełna buzia...I zamówiłam sobie właśnie na allegro butelki większe

MAM PYTANIE ( Nie bijcie)

1.Jeżeli np chce zostawić mała w domu i wyruszyć w miasto,
mam odciągnąć wszystko z obu piersi czy tylko z jednej ?!
Czy coś zostawić ?!
2.Czy to jest normalne, że 2tygodniowe dziecko się pręży przy kupce i przy bączku? i nie raz się budzi jak nie umie bąka puścić albo kupki zrobić.

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-08-13 o 15:51
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:54   #3625
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuch mnie boli
nie lubię tego,
od razu myślę, że mała się wybudzi i kto jej da jeść ?
a JA będe wWC?!
a gdzie ty masz ten WC, gdzies za miastem

Cytat:
u nas wszytko dobre TT, Brown i złoty Avent, jedynie Lovi do kitu-smoczek sie zasysa

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:59   #3626
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Carmela co to jest ten złoty Avent?
Brumek ale masz malutki brzunio
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 16:01   #3627
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
a gdzie ty masz ten WC, gdzies za miastem

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brumek ale masz malutki brzunio

Stary 2011-08-13, 16:14   #3628
Natka_
Zakorzenienie

Witajcie Mamuśki (w każdej postaci )

KOLINKO KOCHANA GRATULACJE!!: oklaski::c mok:

Agni pięknie zniosłaś poród

Moniczka przy Twoim opisie pojawiła się łezka w oku, byłaś dzielna

Patik myślę, że powinnaś dać sobie pomóc. To tylko lepiej dla Ciebie. Zostaw czasem Sarkę babci a Ty wykorzystaj czas dla siebie
Krzywdy wnuczce napewno nie zrobi!

Nerola no to wybaw się, wykorzystaj dobrze chwilę "samotności"

Editka kiedyś pytałaś o huśtawkę, zapomniałam odpisać U nas się sprawdza, nie jest absolutnie głośna, jest cichutka, Mały zasypia w niej w moment, a jak nie jest śpiący to sobie patrzy na ptaszki. Teraz nam bardzo pomaga, kiedy Mały się pręży i cierpi, na płaskim śpi niespokojnie a w huśtawce przestaje się spinać...

Brumku gratuluję 40-stki Lada moment zostaniesz mamą cudownego małego stworka
Brzuszek do ońca pozostaje zgrabniutki i śliczniutki-taki w sam raz

Telik chciałabym zobaczyć zdjęcia z sesji

Karoline śliczna jest Majeczka, usteczka ma po Tobie takie pełne-piękne
za wiek Mai-to już tydzień!

Zanetko a Twoja Emilie ma słodkie papulce

Bartesso Karolek wygląda już na takiego straszego, słodki

A u nas wporządku, w prawdzie problem kupkowy dalej na tapecie, ale jakoś dajemy radę. Dominik właśnie śpi mi na klatce piersiowej-taka moją żabka mała Uwielbiam czuć tą bliskość, on chyba też bo śpi tak spokojnie
Byłam dzisiaj z Dominikiem na zakupach, obudził się w sklepie i zrobił mały koncert Ale sobie z nim poradziłam -oszukałam go troszkę smoczkiem i poszedł spać dalej, ale to już był znak, że należy zbierać się do domku
Po południu troszkę się przespaliśmy, byli moi rodzice nas odwiedzić, bo mój tata wczoraj przyjechał, nie widział wnuka 2 tygodnie, więc chciał się z nim zobaczyć Przywiózł taką ramkę dla Domka, w której jest 12 otworów na zdjęcia z każdego miesiąca życia i na środku taki większy jak już będzie miał rok, bardzo fajny pomysł, będzie widać jak młody rośnie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 16:21   #3629
Bartessa
BAN stały

Złoty avent to butelka z aventa antykolkowa w kolorze takim zlotawym, ale przezroczysta.

No wlasnie Zanka, ja mam taką niebieską z aventa i zlotą i są rewelacyjne, ale podobno kazde dzieciątko inaczej, trzeba dopasowac, no i ta zlota moim zdaniem jest lepsza niz niebieska. Lepiej odprowadza powietrze.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 16:21   #3630
Natka_
Zakorzenienie

U mnie obojojętnie jaka butelka czy TT, czy Avent czy Dr Brown... Je tak samo z wszystkiego, byle było jedzonko Mąż się śmieje, że dać mu schabowego to pewnie też wciągnie

Cytat:
U mnie TT się nie sprawdziła,
dla mojej małej za szybko leciało i za każdym razem jej sie ulewało wszystko to co zjadła...zdecydowanie woli AVENT, zauważyłam że ma taki fajny smoczek, że mała musi przyssać się do niego aby coś poleciało, tak jak przy cycu.A w TT przechyliłam butelkę i już była prawie pełna buzia...I zamówiłam sobie właśnie na allegro butelki większe

MAM PYTANIE ( Nie bijcie)
1.Jeżeli np chce zostawić mała w domu i wyruszyć w miasto,
mam odciągnąć wszystko z obu piersi czy tylko z jednej ?!
Czy coś zostawić ?!
2.Czy to jest normalne, że 2tygodniowe dziecko się pręży przy kupce i przy bączku? i nie raz się budzi jak nie umie bąka puścić albo kupki zrobić.
To jaki Ty ten smoczek masz, w naszej jak nie przyssie to nic nie poleci...

1. Ja ściągam z dwóch-nigdy nie wiadomo ile akurat będzie chciał zjeść.
2.U nas właśnie zaczęły się problemy jak Dominik miał 2 rygodnie-trwają do dziś...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości