|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
karoline i zaneta, wasze córeczki są przesliczne,
![]() Cytat:
musze to powiedziec: zazdroszcze Ci. ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- dziewczyny co moge zrobic za jedzonko na chrzest? bedzie lacznie 12 osob |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Może za dużo tej gotowanej marchewki wcinasz ![]()
![]() |
#3603 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno ciężko Ci mieszkać pod jednym dachem z kims za kim nie przepadasz. Dla dobra malutkiej może powinnas spróbować otworzyć sie na propozycje które ona Ci daje. Moze zostaw ją kiedys z malutką na 15 -20 minut. Wiem że Ci ciężko, ale ona ma troszke racji ze sama sie zamęczysz. Ona może nie miec do Ciebie sympatii ale myślę że swoją wnuczkę bardzo kocha i na pewno jej krzywdy nie zrobi ![]() u mnie wczoraj skonczył sie 38 i zaczął 39 ![]() ![]() i jest cudowna ![]() Cytat:
słyszałam że pierwsze powierzenie maluszka jest ciężkie Mój mąż nabył sobie nowy aparat i dzisiał wymislił akcję"robimy sesje zdjęciową brzuszkowi" jak zobaczyłam rozmiary swoich ud i rozległość cellulitu to myślałam że padne ![]() ale jak przejrzymy wszystkie i bedzie cos przyzwoitego to wkleje a w ramach podtrzymywania słusznych rozmiarów piekę ciacho czekoladowe z owocami(truskawy, borówki)i galaretką ![]() życze wam miłego długiego weekendu ![]()
![]() |
#3604 |
Raczkowanie
|
Żanetko mam prośbę!!!
Czy mogłabyś mnie z powrotem dopisać do listy mamuś, tym razem już rozpakowanych: madzia1k1, Magda, 26 lat, 17. 07.2011r. 2960 52 cm 37t2d Dominik Chcielismy wyjść na spacerek ale rozpadało sie i burza przyszła ![]() Ale jutro tez ma byc ładnie... Idę teraz do mężusia, będziemy oglądać filmik, bo Dominik właśnie zasnął, więc mamy 3 godz dla siebie ![]()
#3605 | |
Zadomowienie
|
Nerola, zaszalejesz bez swojej rodzinki
![]() ![]() Brumek, ![]() Karoline, 7 dni to już powazny wiek ![]() ![]() Żaneta, 14 dni też ![]() Patik, może daj jej szansę... Dobrze, że sama przyszła, doceń to ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Powoli, powoli i się wszystko unormuje! Szczęśliwa mamusia=szczęśliwe dziecko ![]() My dziś zaliczylismy pierwszy spacerek ![]() Mała spała jak zaczarowana, nawet motory jej nie przeszkadzały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() Nie mam na nic czasu :/ Przejdę do rzeczy: czy któraś Mamusia, która chrzciła już Dziecko ma do sprzedania ubranko na rozmiar 56 dla chłopca ? Nie uśmiecha mi się wydać na ubranie 100-150 zł, które założy tylko raz. Zresztą nie mam na to kasy. Więc jakby któraś coś chciała odsprzedać to czekam na info.
#3607 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Sliczna Emilie! Fajne ma pucki! Cytat:
![]() Cytat:
To ja cierpliwie czekam na fotki z sesji ![]() My po obiedzie, dziewczyny troche doprowadzaja mnie do szewskiej pasji, zwlaszcza Zuzka. Czekam az sie pranie skonczy i idziemy na rower. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, coś niepokojąco nam Marina zniknęła? Może by do niej napisać? Takiego doła miała wcześniej, a teraz od dwóch dni znaku nie daje...
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
Brumku pewnie, że napisać. Chociaż pewnie ma urwanie głowy z Igorkiem, ale zawsze miło jak ktoś pamięta
![]()
#3610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() karolineee, malutka śliczna!!!!i jakie ma usteczka piękne ![]() przemyśl bo to fajna sprawa, tez polecam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pokaż brzuszek ![]() Cytat:
śliczna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
youyou, brumek, dakaro dzięki za opinię. To nie do końca tak jest.. Najgorsza ona nie jest, ale jest trochę "ALE" Po moim powrocie ze szpitala przez 2 dni przynosiła obiady, mało tego, nawet tz jej się zapytał czy nam będzie gotować( o tym się dzisiaj od niego dowiedziałam). I oferowała swoją pomoc. A że ja jej o nic nie prosiłam, nie wołałam, to nas olała, przestała o cokolwiek pytać i się odzywać. Wiem, że się ofukała bo jej nie wołałam do pomocy przy Sarze. Z tym, że nie zabroniłam jej przychodzić do nas na górę. Więc stwierdziłam, że nie będę jej zaczepiać, i poczekam co czas pokaże. Najbardziej dotknęło mnie to, że po cichu wołała męża jeść, ( na podwórku ja siedziałam na ławce, a ona z tż 15 metrów ode mnie rozmawiali normalnie a nagle ścisza głos abym nie usłyszała i pyta czy mu coś zrobić jeść) dobrze wiedząc że nie mam czasu kiedy cokolwiek zrobić i ugotować. A teraz się tłumaczy ze nie chciała się w nas wtrącać- czy zapytanie się czy cos mi kupić w sklepie albo czy coś chcę zjeść jest wtrącaniem się? Tz twierdzi, ze ona dobrze wie że źle się zachowała, bo inaczej by nie przyszła porozmawiać, tylko się nie przyzna do tego. Męczy mnie to cały czas. Teściowa nie jest osobą szczerą, wręcz nawet dwulicową. Tak naprawdę to chodzi jej o kontakt z wnuczką a ja ją nie obchodzę. Różne historie już z nią przechodziłam. Wiem, że moja izolacja to nie wyjście z sytuacji, i na dłuższą metę tak żyć nie mogę. Może jutro zostawię jej Sarę pojadę z tz na zakupy- ciekawe czy da sobie radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny kupiłam butelke antykolkową TT i Dr Brown's bo niestety Lovi u nas się nie sprawdza
no i po pierwszym karmieniu TT stwierdzam, że strasznie słabo z niej mleko leci, mała jadła strasznie długo i denerwowała się bardzo, zobaczymy jak sprawdzi się do wody i herbatki następne karmienie będzie z Dr Brown's i jestem ciekawa jak ona się sprawdzi szkoda że w niej podziałka jest przeźroczysta i ciężko wyczaić te cyferki nalać dobrą ilość wody do końca miesiąc ma przyjść Avent z wygranej i też sprawdzimy jak działa, Filip od początku pił z Aventu i kolek nie miał-może małej spasuje ![]() a Wy jakie macie doświadczenia z butelkami?
#3614 |
Zakorzenienie
|
hmm mam pytanie:
Chrzestny Ali zapytał co ma kupić na chrzest dla małej A ja nie mam zielonego pojęcia co mu odpowiedzieć ![]() ![]() ![]() Pieniędzy napewno nie chcę, bo znając życie, wyda się na głupoty ![]() Co on może jej kupić ??? Zanka ja mam dr Browna i jestem bardzo zadowolona, Alicja też ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-13 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
może krzeselko do karmienia? takie z regulowanym oparciem, zebyś mogła mała na pół leżąco położyć jak będziesz dawać pierwsze obiadki a to już w sumie niedługo, za 3 miesiące gdzieś
#3616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/2w1-rozkladane-krz...752249060.html no to witam kochane, nie odpiszę na wszystkie posty więc ogólnie GRATULUJE PIEKNYCH POCIECH, zdjęcia są świetne !!! gratuluję maluszkom skończonych dni , tygodni mamusiom w 2-paku kolejnych rozpoczętych tygodni!!!!!!!!!!!!!!! Zmalowana jak chcesz to mój Ci odsprzedam albo pozycze jak wolisz tylko pewnie spodenki beda do skrócenia bo na 62 kupowałam ale koszulka była na styk np. a u nas tez imprezka ![]() ![]() ![]() no własnie tez sie zastanawiam gdzie nasza Marinka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Rozeznanie
|
tez dzis myslalam o marinie ze niema jej juz od 2 dni chyba?
brumek dzieje sie cos u ciebie,czy cisza spokoj? |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Marina pojechała z mamą na weekend do babci, a tam nie ma internetu. Będzie jutro i na pewno się odezwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki wróciłam z ktg i nic się narazie nie dzieje. Mam się pojawic we wtorek, ale to już na leżenie i jak nie urodzę, to w środę mam miec wywoływany poród.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój małż kupił swojej chrześnicy krzesełko takie drweniane ze stolikiem, maj już 4 lata i nadal korzysta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to nasz Zośka wygląda jak siostra Waszego Szymka ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Ja mam butelkę dr browna i TT i zdecydowanie bardziej wolę TT. Dzieć też bardziej polubił (może dlatego, że imitacja cyca ?) teraz dr browna nie chce w swych usteczkach nawet trzymać
![]() Sprawa ubranka rozwiązana dzięki Dziubkowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha..i nadal mi się chcę.. ![]() ![]()
#3622 |
Wtajemniczenie
|
Teliczku byłam na liscie na poczatku ale zostałam usunięta. Nie było mnie z Wami przez JAKIS czas i sie nie udzielalam. Za to teraz jetem cały czas na biezaco, ale nie prosiłam o ponowne wpisanie
![]() Ja tez zauważyłam ze Marinki nie ma ![]() Juz sie znalazła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. boli mnie od 3 dni cały czas jak na początku okresu i no jakaś biegunka się pojawia. Ale ja się wcale nie nastawiam, że to już w związku z tym. Bo na tym etapie, to zaczyna się coś na pewno. Tylko czy to coś nastąpi za 1 tydzień czy za 1 dzień to i tak nie będę wiedziała po objawach, więc po co mam siedzieć i się zamartwiać czekaniem ![]() Mówisz - masz ![]() ![]() Oto Pan Brzuch - tydzień 40-ty ![]() 87,5 cm w obwodzie ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-13 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzisz i leje się z Ciebie sama woda ![]() Wiesz co u mnie zadziałało, jak nie umiałam sie wypróżnić? Musiałam powiedzieć głośno, że nie umiem tego zrobić od kilku dni, po kilku minutach jakby ktoś nacisnął gdzięs jakiś guzik i szybko do wc ![]() Cytat:
Cytat:
dla mojej małej za szybko leciało i za każdym razem jej sie ulewało wszystko to co zjadła...zdecydowanie woli AVENT, zauważyłam że ma taki fajny smoczek, że mała musi przyssać się do niego aby coś poleciało, tak jak przy cycu.A w TT przechyliłam butelkę i już była prawie pełna buzia...I zamówiłam sobie właśnie na allegro butelki większe ![]() MAM PYTANIE ( Nie bijcie ![]() 1.Jeżeli np chce zostawić mała w domu i wyruszyć w miasto, mam odciągnąć wszystko z obu piersi czy tylko z jednej ?! Czy coś zostawić ?! 2.Czy to jest normalne, że 2tygodniowe dziecko się pręży przy kupce i przy bączku? i nie raz się budzi jak nie umie bąka puścić albo kupki zrobić. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-13 o 15:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Carmela co to jest ten złoty Avent?
Brumek ale masz malutki brzunio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3628 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki (w każdej postaci
![]() ![]() KOLINKO KOCHANA GRATULACJE!! ![]() ![]() ![]() ![]() Agni pięknie zniosłaś poród ![]() Moniczka przy Twoim opisie pojawiła się łezka w oku, byłaś dzielna ![]() Patik myślę, że powinnaś dać sobie pomóc. To tylko lepiej dla Ciebie. Zostaw czasem Sarkę babci a Ty wykorzystaj czas dla siebie ![]() Krzywdy wnuczce napewno nie zrobi! ![]() Nerola no to wybaw się, wykorzystaj dobrze chwilę "samotności" ![]() Editka kiedyś pytałaś o huśtawkę, zapomniałam odpisać ![]() Brumku gratuluję 40-stki ![]() ![]() Brzuszek do ońca pozostaje zgrabniutki i śliczniutki-taki w sam raz ![]() Telik chciałabym zobaczyć zdjęcia z sesji ![]() Karoline śliczna jest Majeczka, usteczka ma po Tobie takie pełne-piękne ![]() ![]() Zanetko a Twoja Emilie ma słodkie papulce ![]() Bartesso Karolek wygląda już na takiego straszego, słodki ![]() A u nas wporządku, w prawdzie problem kupkowy dalej na tapecie, ale jakoś dajemy radę. Dominik właśnie śpi mi na klatce piersiowej-taka moją żabka mała ![]() ![]() Byłam dzisiaj z Dominikiem na zakupach, obudził się w sklepie i zrobił mały koncert ![]() ![]() Po południu troszkę się przespaliśmy, byli moi rodzice nas odwiedzić, bo mój tata wczoraj przyjechał, nie widział wnuka 2 tygodnie, więc chciał się z nim zobaczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
BAN stały
|
Złoty avent to butelka z aventa antykolkowa w kolorze takim zlotawym, ale przezroczysta.
No wlasnie Zanka, ja mam taką niebieską z aventa i zlotą i są rewelacyjne, ale podobno kazde dzieciątko inaczej, trzeba dopasowac, no i ta zlota moim zdaniem jest lepsza niz niebieska. Lepiej odprowadza powietrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
U mnie obojojętnie jaka butelka czy TT, czy Avent czy Dr Brown... Je tak samo z wszystkiego, byle było jedzonko
![]() ![]() Cytat:
1. Ja ściągam z dwóch-nigdy nie wiadomo ile akurat będzie chciał zjeść. 2.U nas właśnie zaczęły się problemy jak Dominik miał 2 rygodnie-trwają do dziś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.