|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Aniu wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- MARINA, MARINA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
BAN stały
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Aniu wszystkiego naj,naj,najlepszego!!!
Marinko w końcu!Witaj kochana ![]() Jak sie sprawują Twoje chłopaki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Nerolka specjalne zdjęcie dla ciebie na NK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
Aniu wszystkiego najlepszego!!!
super że Marina już jest opowiadaj co u Was |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A teraz moja mała koza śpi. ale ulał duzo mleka. trochę się martwie, ale czemu się dziwic. nie odbiłam go, on dostał czkawki i co miało zostac w żołądku znalazło sie na prześcieradle. Dziś T. ma impreze firmową. miał jechac wczoraj wieczorem, ale jakoś chyba nikomu nie odpowiadało spędzenie nocy poza domem. Panie pobłogosław tych inteligentnych ludzi, którzy mają na uwadze rodziny swoich pracowników. ![]() A i wiecie co? ja już sie przyzwyczajam do mego szkraba coraz bardziej już nie jest to takie straszne jak było na początku. jutro skończy 6 tygodni. i tak czytam jak te wasze dzieciaczki rosną. jeszcze trochę i zrobimy jakiś zjazd i będą nas nasze pociechy do domu odwozic autkami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Jakie macie metody usypiania dziecka w dzień ?
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaniu sto lat!!! ![]() Agni ja też wczoraj pytam się męża, co myśmy robili, gdy małego nie było9 na świecie? ![]() ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-09-21 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Spacer, a w domu leżaczek bujaczek-bez niego chyba bym padła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
BAN stały
|
Agni tu nie ma co zazdroscić a siąść i płakać.
A co teraz robi majster Krystian?-wali tłuczkiem do mięsa kredki. Zmalowana-wymęczę,nakarmie,ukocham i kładę do łóżeczka albo huśtawki i śpi. Brunetko dziękujemy!!!! ![]() Toż to CUD! |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Wtajemniczenie
|
U Nas różnie, ale głównie w wózku, a ostatnio też w bujaczku. Jak widzę, że zmęczony to zabieram mu zabawki, daję pieluszkę, okrywam kocem i lekko bujam. Ze dwa buziaki i głaskania i śpi. No chyba, że bardzo zmęczony to bez buziaków się obejdzie, oczy same lecą.
Aania sto lat!!! Choć nie wiem jaka okazja, ale zgaduję ![]() ![]() ![]() Iustyna zdrówka ![]() Marinka fajnie, że jesteś ![]() A u Nas nocka zaskakująco dobrze, mimo wieczornych wierceń ![]()
#3611 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam napisac ze w sobote idzemy na spotkanie do KLUBU KANGURA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
BAN stały
|
Ku**a nie uwierzycie co moje dziecko zrobiło.
W chwili kiedy pisałam,ze tłucze kredki przyszedł do mnie z chusteczkami.Patrzę a ma rękę osraną,nie wiem jak to zrobił.Wymyłam dupsko,rękę ,nogi,idę do kibla by spłukać wodę a tam kupska nie ma,więc pytam gdzie zrobił bo i nocnik czysty a ten zaprowadził mnie do pokoju chłopaków a na biurku Maksa wielka KOOPA. Skąd on do cholery bierze pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie moge sie doczekac fotek z nowego mieszkanka a jak wogole z Tż sie uklada???? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jest the best zdolna mala bestyjka ![]() ANIA najlepszego ![]() ![]() ![]() My po cięzkiej nocy okolo czwartej rano byla akcja "KOPA" wielkie napinanie prezenie i nadymanie maz zrobil masaz i przyciskal nozki i ......poszla kopa zielona z zoltymi grudkami ale wazne ze wogole byla.... noi potem wielki spokoj i blogi sen............ ale dzis znow baczki i napinanie ![]() ah po wczorajszym wazeniu wynik : 4060g ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-21 o 09:24 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Wtajemniczenie
|
Aaniu sto lat
![]() ![]() ![]() carmelko moja Hania też ma laleczkę Lamaze tylko inną nieco - taką ze skrzydełkami, ale jeszcze specjalnie sie nią nie zachwyca...czasem zerknie tylko (u nas lalka wisi w wózeczku)...chyba jest jeszcze za mała, bo do raczki sama jeszcze zabawek nie bierze...na razie numerem 1 dla Hanki jest karuzelka nad łóżeczkiem - żaby i ryby jak się kręca to ją chyba hipnotyzują bo potrafi z 20 minut się w nie gapić...tylko musze je co chwilę nakręcać ![]() a tutaj dowód |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jerona ten młody się kiedyś zabije ![]() a dziś znowu chrabąszcz rządził do spółki z małym hefalumpem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
BAN stały
|
Cytat:
Agni a bierz. Śmiejesz sie a on nasikał T. bo butów-obu. Teraz np. wlał sok malinowy do zupy ogórkowej i to je. Cały czas njie będę Wam pisać co ten dzieciak wyrabia ale to diabeł wcielony. Z tym,ze on to robi tak nieświadomie.nie złośliwie. Tak słodko sie przy tym uśmiech a jak spytam co zrobiłeś ,to mówi no cio-nić.In wzdryga ramionami po czym daje buziaka i uciela.Ot,cały Krystian. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Wczoraj Maja znowu spała w nocy 6,5h ciągiem ![]() ![]() A kupa poszła dopiero rano ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aniu wszystkiego naj naj najlepszego!!!!!!! ![]() Tylko spacer, ewentualnie leżaczek bujaczek, ale ostatnio to wszystko kuleje ![]() Cytat:
Ło matko!!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zamęczam na maksa potem dwa łyki herbatki smoczek moja moja i łóżeczko ![]() aniu naj naj kochana ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-09-21 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |||
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to te 3 są dziwne... dwójki były super
Zadowolona jesteś? bo mi nie podeszły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 1. Zdjecie fryzurki 2. Zdjecie butków ale ja ciekawska ![]() DZIEŃ DOBRY! Bałam się, że po szczepieniu będzie ciężka nocka a co? wyleżała się w wodzie, o 20.00 juz była gotowa do spania, dostała butle. przeleżała "na wspólnej" i kimono ![]() ![]() ![]() Lili kończy dziś 7 tyg ![]() Wiecie co... jak tak czytam o Waszych problemach to ja nie mam co narzekać na moje dziecię... nie wiemy co to kolki, problemy z kupą, problemy z bączkami, ulewanie skończyło się wraz z karmieniem piersią, ładnie przybiera - aż za ładnie ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
BAN stały
|
Aa......Iza zaczyna siadać.W wózku ,na macie,na moich kolanach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O kurde!!!! To już!!! Ale super!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No co do tych bezproblemowości to też nie, ale to takie mniejsze sprawy ![]() Mamusie mam maly problem! Lila wczoraj była do szczepienia... wieczór, nocka - wszystko super, ale o 7 rano zaczęła mi lekko wymiotować... takim wodnistym aż i smierdzi kwasem - sory za dosłowność... później o 9 dostała butle i znowu... o 10 wrzask bo głodna - co się dziwić... dałam butlę na raty i póki co nie zwymiotowała... do tego robiła dwie mega koopy, w tym ta druga doslownie z niej wystrzeliła.... czy to normalne po szczepieniu? nie gorączkowała mi, była spokojna jak zawsze, a tu rano takie coś... ![]() Któraś tu ma coś do czynienia ze stomatologią. Carmelka? Są jakieś sposoby wybielenia zębów w zaciszu domowym? możesz coś polecić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#3626 |
Rozeznanie
|
Zmalowana jak widze pierwsze oznaki zmeczenia (ziewanie albo tarcie oczek, albo marudzenie) to biore na rece, zasuwam z nią zaluzje i zaslony, dwa razy lulne na rekach (albo i nie jesli jest bardzo zmeczona i oczy sie jej same zamykaja), klade do wozka, otulam w rozka, wozkiem dwa razy lulne (albo i nie jak jest zbyt zmeczona to od razu spi) i spi
![]() ![]() Nerola Twoj Krystian The Best hehehe ![]() ![]() Brawa dla Izuni ![]() ![]() ![]() Dziekujemy wszytskim za gratulacje z okazji 3 miesiecy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marina witamy spowrotem ![]() ![]() Aniu wszytskiego naj naj naj !! ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-09-21 o 10:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co kupiłaś w lumpie ? ![]() Cytat:
![]() - woda morska - odciąganie - oklepywanie plecków - inhalacja z rumianku. Cytat:
mojej też zleci, dlatego jak jej wstrzykuję wodę to trzymam ją pionowo albo tak na jej brzuszku i odciagam. Cytat:
Ja jak miałam nawał robiłam okłady z altacetem ( czy jakoś tak to się nazywa) żeby nie było stanu zapalnego. 2 tabletki na 1 szklanke - nie nakrywać brodawek. Okłady trwały do 5 min. Cytat:
Moja też ulewa, ale jak Emil przybiera prawidłowo to się nie martw ! Leżaczek-bujaczek u mnie zdecydowanie działa, kiedy widzę że ziewa i zaraz jest marudna daję smoka i albo raz dwa zasypia albo jeszcze się meczy. Włączam wibrację i od czasu do czasu bujam nogą a w między czasie jestem na wizażu ![]() A i u mnie od jakiegoś czasu pielucha się sprawdza, chowa się w niej. Nie raz bywa tak, że usypia się 30 min a śpi 15 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Uwielbiam g o! ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że reakcja po szczepieniu. ![]() Właśnie miałam pytać ostatnio czy już coś kombinuje ![]() Nocka zdecydowanie lepsza, espumisan działa ![]() polecam na wzdęcia, bąki idą jak TRAKTOR + śmierdzące. Wstała o 4 i o 7 potem jeszcze drzemka o 8 ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Aniu wszystkiego to co najlepsze ![]() Marina dobrze że już jesteś ![]() Shira jak Boga kocham bąki są smierdzące ![]() wczoraj dzień bez koopy, pierwszy raz - tzn że moja córa dojrzewa nie ? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Żaneta no bo jak się okaże że to przejściowe po szczepieniu to nie mam co narzekać
![]() ![]() Kiedy zaczynasz szkołe? |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.