Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 08:36   #3601
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Aniu wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

MARINA, MARINA
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:39   #3602
nerola
BAN stały

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Aniu wszystkiego naj,naj,najlepszego!!!

Marinko w końcu!Witaj kochana
Jak sie sprawują Twoje chłopaki?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:47   #3603
brunetka2000
Zakorzenienie

Nerolka specjalne zdjęcie dla ciebie na NK
Stary 2011-09-21, 08:51   #3604
agadus
Wtajemniczenie

Aniu wszystkiego najlepszego!!!

super że Marina już jest opowiadaj co u Was

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:57   #3605
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Moje wieczorem nie maja problemów ze spaniem, bo jak tylko ciemno się robi to one same zasypiają...a mamusia ma czas dla siebie albo tatusia
to jak kanarki

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Żeby szybko te kolki poszły precz! U nas pomógł Infacol.

Witam się!
Radek już w łóżeczku pojękuje a miał spać...
Mam pytanie odnośnie wody morskiej... Codziennie kozy Radkowi wyciągam i fukam tymi wodami do noska... To nie za dużo? Bo czasem to mu do gardła zaleci i musi odkaszlnąć, i czy to jest bezpieczne?
Nie mam się kogo zapytać....
mnie wczoraj pediatra powiedziała, że wodę morską można używac bez ograniczeń, bo jest bezpieczna.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Pralka pierze,ja pilnuję Szymona z ubieraniem do szkoły a mój mądry synuś(Krystian) wszedł w pidżamie do wanny gdzie leciała woda z pralki i się skąpał.Przed samym moim wyjściem
kurczę Nerola az zazdraszczam ci tych wybryków, u mnie na razie najwiekszym osiagnięciem było pierdnięcie mi prosto w nos. dobrze, że kupa poszła bokiem, bo tez mogła byc na mojej twarzy.

A teraz moja mała koza śpi. ale ulał duzo mleka. trochę się martwie, ale czemu się dziwic. nie odbiłam go, on dostał czkawki i co miało zostac w żołądku znalazło sie na prześcieradle.
Dziś T. ma impreze firmową. miał jechac wczoraj wieczorem, ale jakoś chyba nikomu nie odpowiadało spędzenie nocy poza domem. Panie pobłogosław tych inteligentnych ludzi, którzy mają na uwadze rodziny swoich pracowników.. fakt faktem pojechał dzisiaj. i dobrze. niech sobie facet tez odetchnie, a nie słucha moich narzekań.

A i wiecie co? ja już sie przyzwyczajam do mego szkraba coraz bardziej już nie jest to takie straszne jak było na początku. jutro skończy 6 tygodni.
i tak czytam jak te wasze dzieciaczki rosną. jeszcze trochę i zrobimy jakiś zjazd i będą nas nasze pociechy do domu odwozic autkami
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:59   #3606
Zmalowana
Zakorzenienie

Jakie macie metody usypiania dziecka w dzień ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:07   #3607
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Moje Kochane
Mój Dżony znowu ma mega katarek
mam wrażenie że ta woda morska pomaga tylko na chwile
serducho mi sie kraja jak on charczy, nawet apetyt mu sie zmniejszył
jakieś rady?
U nas też katarek... Położna poleciła mi zakrapianie też noska własnym mlekiem...

Aaniu sto lat!!!

Agni ja też wczoraj pytam się męża, co myśmy robili, gdy małego nie było9 na świecie? Musieliśmy chyba strasznie się nudzić

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:08
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:09   #3608
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Spacer, a w domu leżaczek bujaczek-bez niego chyba bym padła

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:09   #3609
nerola
BAN stały

Agni tu nie ma co zazdroscić a siąść i płakać.
A co teraz robi majster Krystian?-wali tłuczkiem do mięsa kredki.

Zmalowana-wymęczę,nakarmie,ukocham i kładę do łóżeczka albo huśtawki i śpi.

Brunetko dziękujemy!!!!
Toż to CUD!
Stary 2011-09-21, 09:09   #3610
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
U Nas różnie, ale głównie w wózku, a ostatnio też w bujaczku. Jak widzę, że zmęczony to zabieram mu zabawki, daję pieluszkę, okrywam kocem i lekko bujam. Ze dwa buziaki i głaskania i śpi. No chyba, że bardzo zmęczony to bez buziaków się obejdzie, oczy same lecą.

Aania sto lat!!! Choć nie wiem jaka okazja, ale zgaduję
Iustyna zdrówka
Marinka fajnie, że jesteś

A u Nas nocka zaskakująco dobrze, mimo wieczornych wierceń

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:12   #3611
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Zapomnialam napisac ze w sobote idzemy na spotkanie do KLUBU KANGURA juz sie nie moge doczekac!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 09:15   #3612
nerola
BAN stały

Ku**a nie uwierzycie co moje dziecko zrobiło.
W chwili kiedy pisałam,ze tłucze kredki przyszedł do mnie z chusteczkami.Patrzę a ma rękę osraną,nie wiem jak to zrobił.Wymyłam dupsko,rękę ,nogi,idę do kibla by spłukać wodę a tam kupska nie ma,więc pytam gdzie zrobił bo i nocnik czysty a ten zaprowadził mnie do pokoju chłopaków a na biurku Maksa wielka KOOPA.
Skąd on do cholery bierze pomysły
Stary 2011-09-21, 09:20   #3613
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też tak "pożerają" smoczek ?
słyszę jak powietrze połyka

a jadła nie dawno
moj pozera wszystko butle,smoka, palca jak mu sie da i nawet jak nosem go do ustek dotknac to zasysa

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie polecić jakieś dobre legginsy na allegro? chodzi mi o jakieś grubsze, nieprześwitujące, które nie rozciągną się na tyłku po jednym założeniu...
no ja wlasnie tez sie za takimi rozgladam.....

Cytat:
Patiktakich historii z Krystkiem w roli głównej jest znacznie więcej

Pisałąm Wam,ze powiesił się na szafce wpokoju na majtkach?I wisiał z nogami w górze i wierzgał?Z gaci sobie stringi zrobił.
ja nie moge moze zostanie akrobata w przyszlosci

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć kochane moje mamy i ich skarby!

Stęskniona już i prosto do Was mnie przygnało, jak tylko dopięli nas ( w wynajmowanym miejscu ) do internetu !

Teraz już będę udzielała się na bieżąco, obiecuję ! Przed tem nawet nie miałąm internetu, a i telewizja też dopiero od dzisiaj hula.
Myślę, że osiądziemy jednak tu na dłużej, trochę przemeblowałam, poprzestawiałam, jeszcze tapety chcemy przykleić, bo te ściany jakieś takie zimne.
Potem popstrykam fot, to Wam wkleję w klubie.

Napewno się nie wdrążę w to co przegapiłam, ale myślę, że będę już na bieżąco z wszystkim, tak jak kiedyś.

Ale teraz jeszcze lecę pisać pracę i dziennik praktyk na studia bo nie mam żywcem nic, a w następnym tyg. mam oddać do dziekanatu.
Może dam radę póki Igor śpi.
Małego oczywiście też wkleję, bo dawno go tu nie było.

Buziiii!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Aaa i Aaniu sto lat sto lat, niech żyje żyje nam!!!!!!!!!!!!!!
wlasnie dzis rano o Tobie myslalam

nie moge sie doczekac fotek z nowego mieszkanka
a jak wogole z Tż sie uklada????

Cytat:
W chwili kiedy pisałam,ze tłucze kredki przyszedł do mnie z chusteczkami.Patrzę a ma rękę osraną,nie wiem jak to zrobił.Wymyłam dupsko,rękę ,nogi,idę do kibla by spłukać wodę a tam kupska nie ma,więc pytam gdzie zrobił bo i nocnik czysty a ten zaprowadził mnie do pokoju chłopaków a na biurku Maksa wielka KOOPA.
n ie no padne
jest the best
zdolna mala bestyjka

ANIA najlepszego

My po cięzkiej nocy okolo czwartej rano byla akcja "KOPA"
wielkie napinanie prezenie i nadymanie
maz zrobil masaz i przyciskal nozki
i ......poszla kopa zielona z zoltymi grudkami ale wazne ze wogole byla....
noi potem wielki spokoj i blogi sen............
ale dzis znow baczki i napinanie

ah po wczorajszym wazeniu wynik : 4060g

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:24
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:20   #3614
pieleszka
Wtajemniczenie

Aaniu sto lat

carmelko moja Hania też ma laleczkę Lamaze tylko inną nieco - taką ze skrzydełkami, ale jeszcze specjalnie sie nią nie zachwyca...czasem zerknie tylko (u nas lalka wisi w wózeczku)...chyba jest jeszcze za mała, bo do raczki sama jeszcze zabawek nie bierze...na razie numerem 1 dla Hanki jest karuzelka nad łóżeczkiem - żaby i ryby jak się kręca to ją chyba hipnotyzują bo potrafi z 20 minut się w nie gapić...tylko musze je co chwilę nakręcać
a tutaj dowód
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9192426.jpg (99,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9192430.jpg (94,0 KB, 32 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:27   #3615
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Patik no cos Ty nie gniewam się, poprostu jak Nati się kręci lub marudzi to chcę szybko post napisać i dlatego tak jest, że nie stosuję przecinków, ale postaram się. Obiecuję
Chyba dobrze mi poszło. A to dlatego, że Nati już śpi.
hihih a ja miałam zawsze ubaw jak czytałam takim ciągiem bo mi czasem śmieszne rzeczy wychodziły

Cytat:
ale to chyba tak nie działa, żeby zrobić zwrot to musi być adres danego sklepu i numer kasjera, no chyba że wystarczy sam paragon i nie sprawdzają ogólnie danych. Tak przynajmniej było w rossmanie. Żeby zrobić zwrot to musiał być paragon z tego samego sklepu co towar.
a ja wymieniłam kupiłam w jednym a wymieniłam w innym to od sieci sklepów pewnie zależy
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
witam w klubie pracujących kiedyś w rossmanie

mamuśki mam zażalenie!!! jak siedzę na wizażu to piszecie tyle co kot napłakał a jak mam dzień w biegu to 5 stron do nadrabiania !! nieładnie
w związku z tym, że dopiero teraz siadłam i przeczytałam a wizaż nie zaznaczy mi tylu postów na które bym chciała odpisać to zadziałam ogólnie:

i gratulacje za wszystkie skończone tygodnie i miesiące
oj dorastają nam dzieci dorastają

Natka skarbie pamiętałaś , tak zaliczyłam dziś fryzjera i z włosów sięgających daleeeeeko za łopatki teraz ledwo sięgają ramion
ale ulga nieziemska i czuję się taka leeeeekkkkkkaaaaa

a u nas byli dziś goście (kumpele z pracy z mojego byłego działu który musiałam oddać i Szymuś dostał prezent :
http://allegro.pl/playskool-przyrzad...782767498.html
któraś z Was pisała że kupiła to dla maleństwa (Carmelka, Ania???? przepraszam nie pamiętam ) i osobiscie mogę polecić ten gadżet , jest super , Szymek lezał wpatrzony a potem gadał jak najęty i na brzuszku i na pleckach
oj Carmleka ma taką fajny sprzęcior

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
A ja kupiłam lalke i konia, bo nie moglam sie na jedno zdecydowac ale to z okazji 3 miesiecy, wiec sie należy Sarence

http://allegro.pl/lamaze-lalka-emilk...830783605.html

http://allegro.pl/lamaze-konik-przyw...823766783.html
mi się bardzo ośmiornica podoba ale 80 zł cena mnie powala
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Witam i żegnam się od razu.
Mamy z Tż jakieś straszne grypsko. Dawno się tak paskudnie nie czułam. Przez cały dzień zjadłam 2 biszkopty i wieczorem zmusiłam się na bułkę z masłem. Ledwo żyjemy. Nie mamy siły zajmować się dzieciakami. Kuba dzisiaj z domu zrobił sajgon bo my dogorywaliśmy na tapczanie.

Z kibelkiem się tuliłam, Tż też. Do tego ogólne osłabienie, bóle mięśni, kości, stawów. Dopiero wieczorem po lekach trochę odżyłam, to na wizaż zajrzałam. Trzymajcie kciuki, żebyśmy jutro się lepiej czuli .
Dobranoc
bidulko kuruj się Skarbie i tż też ZDRÓWKA DLA WAS

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc dziewzyny ja tak na zybko meldujemy sie ze zyjemy ale mamy problemy z brzuszkiem i cale dnie przekichane do tego kolka wieczorem,wczoraj plakalam razem z mala niewiedzialm juz co zrbic a ona biedna az sie zanosila i trzesla z bolu,mam nadzieje ze juz niedluo przestanie ja meczyc,co ja bym dala zeby to mnie bolalo a nie ja.
buziaki dla wszystkich
A sab simplex nie działa ani troszkę?

Cytat:
Patiktakich historii z Krystkiem w roli głównej jest znacznie więcej

Pisałąm Wam,ze powiesił się na szafce wpokoju na majtkach?I wisiał z nogami w górze i wierzgał?Z gaci sobie stringi zrobił.

Aga,możesz zamrozić mleczko.

Iustynko bidulko to straszne,co przezywacie.Kurujcie się,Mam nadzieję,ze dziś już lkepiej?

Carmelko ale fajne zabaweczki!Konika mam on wydaje dzwięki(ja mam w innymkolorze coś z fioletowym)jest świetny a laleczka cudna

Shirko godzina spokoju?Zabawka warta ceny

Iza wczoraj śpiewała zółwiowi z bijącym serduszkiem piosenkę.Po takich 20 minutach spiewu zasnęła wtulona w niego
Padliśmy z T. ze śmiechu.

Natko
OMG aż mi ciary przeszły.Czy tego nie trzeba zgłosić doopieki by przyglądali sie tej rodiznie nim dojdzie do tragedii?

Żanetko ja nie pomoge bo jedziemy na zapasach.

Jerona ten młody się kiedyś zabije

a dziś znowu chrabąszcz rządził do spółki z małym hefalumpem
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
matko - ale produkujecie

ja ostatnio wizaz zaniedbuje bo mam w domku troche roboty, wczoraj byłam pół dnia na miescie na zakupkach, fryzjera zaliczyłam, w ciuchlandzie pobuszowałam, butki na wesele kupiłam do sukienki, napadłam na biedrone, połaziłm po sklepach i zleciało, a potem szybko obiad, sprzatanie i juz padłam wieczorem.

Aha, w pon @ dostałam, po rocznej przerwie, ale o dziwo mniej bolesne niz przed ciążą.

Madzik
- a u Ciebie jak? tez juz @ przyszła?

biedactwo zebyscie szybko zdrowieli - Justynko trzymaj sie i zdrowia życze.

a podajesz jej cos na kolke? biedna Nelcia ze tak sie meczyc musi

co za ludzie chodza po swiecie....
witaj w klubie wolałam bezzzz

Cytat:
Pralka pierze,ja pilnuję Szymona z ubieraniem do szkoły a mój mądry synuś(Krystian) wszedł w pidżamie do wanny gdzie leciała woda z pralki i się skąpał.Przed samym moim wyjściem
oj coś czuję że ciąg dalszy nastąpi
Stary 2011-09-21, 09:34   #3616
agni82
Zadomowienie

Cytat:
( wybacz, ale wiem że ci nie do śmiechu). zadziwiające dziecko.. wzięłabym go do siebie na trochę. niech i mój T. zobaczy że dzieci są zauważalne w domu. och gdyby on mu tak nakupkał do buta
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:41   #3617
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
( wybacz, ale wiem że ci nie do śmiechu). zadziwiające dziecko.. wzięłabym go do siebie na trochę. niech i mój T. zobaczy że dzieci są zauważalne w domu. och gdyby on mu tak nakupkał do buta
Shirko dzień sie dopiero zaczął.Oj nastąpi ciag dalszy.

Agni a bierz.
Śmiejesz sie a on nasikał T. bo butów-obu.

Teraz np. wlał sok malinowy do zupy ogórkowej i to je.

Cały czas njie będę Wam pisać co ten dzieciak wyrabia ale to diabeł wcielony.
Z tym,ze on to robi tak nieświadomie.nie złośliwie.
Tak słodko sie przy tym uśmiech a jak spytam co zrobiłeś ,to mówi no cio-nić.In wzdryga ramionami po czym daje buziaka i uciela.Ot,cały Krystian.
Stary 2011-09-21, 09:42   #3618
karolinee1983
Zadomowienie

Witam właśnie bujam moją małą zołzę w leżaczku-bujaczku jedną nogą sen ma nadal jak zajączek - drzemki po 10 minut i oczka znowu otwarte

Wczoraj Maja znowu spała w nocy 6,5h ciągiem nie wiem, czy tak sobie rytm ustala (oby) czy padła ze zmęczenia bo wieczorem znowu brzuszek zaczął ją męczyć - była głodna, ale przy cyckach ryk, brzuszek twardy, nóżki podkurczone i płacz, ale kolka to to chyba nie była bo nie wyła tak strasznie jak ostatnio. W końcu zasnęła na maminej piersi...
A kupa poszła dopiero rano Ech, wcześniej szło jak po maśle, a teraz widzę, że kup mniej i bąki idą jak ta lala. Luz, gdyby się nie prężyła, ale niestety bidulka cierpi czasami

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A mi normalnie dziś szczęka opadła i odcinam się od narzekań na urzędy i biurokrację
WoW!!! To faktycznie fajnie trafiłaś szkoda, że w mojej sprawie, która leży odłogiem już ponad miesiąc, nie trafiłam na takiego urzędnika, który by się nami przejął (w koncu dziecko do dziś nie ma aktu urodzenia, o peselu nie wspominam)

Aniu wszystkiego naj naj najlepszego!!!!!!!

Cytat:

No i zapomniałam najważniejszegoSKOŃCZYLIŚMY DZIŚ 2 MIESIĄCE

Cytat:
Tylko spacer, ewentualnie leżaczek bujaczek, ale ostatnio to wszystko kuleje

Cytat:

Ło matko!!!! No ma chłopak pomysły!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:43   #3619
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Aż się popłakałam ze śmiechu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 09:43   #3620
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzien dobry,

tak - kupic urzadzenie o nazwie Katarek - i odciagac, odciagac...
bo jak wiemy na katar nie ma lekarstwa - leczony trwa tydzien, nieleczony 7 dni

Kmat - bidulko wspolczuje sytuacji, nawet sobie nie probuje wyobrazic jak to jest..
iustyna-zdrowka Wam zycze, ja tez niedomagam, dostalam wczoraj 39 stopni goraczki, ale je chyba wypocilam dzisiejszej nocy bo czuje sie troszke lepiej.

CO Z BRIDA hop hop???

Mi dzisiaj starsza cora ukradla godzine z moich ciezko ciulanych przespanych chwil, bo obudzila sie o 5tej rano(o 6tej sie karmimy z Blanka i juz wtedy wstaje) jestem zla na mala zolze i nic na to nie poradze
padam z nog - i jak tu isc na spacer...??
przepraszam nie mogłam się powstrzymać:cojes t:

Cytat:
zamęczam na maksa potem dwa łyki herbatki smoczek moja moja i łóżeczko
aniu naj naj kochana

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:46
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:43   #3621
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
okazało się po czasie że przechodzimy na 3,
Jak dla mnie to te 3 są dziwne... dwójki były super
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
My też już przeszliśmy na 3
Zadowolona jesteś? bo mi nie podeszły
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Witam i żegnam się od razu.
Mamy z Tż jakieś straszne grypsko. Dawno się tak paskudnie nie czułam. Przez cały dzień zjadłam 2 biszkopty i wieczorem zmusiłam się na bułkę z masłem. Ledwo żyjemy. Nie mamy siły zajmować się dzieciakami. Kuba dzisiaj z domu zrobił sajgon bo my dogorywaliśmy na tapczanie.

Z kibelkiem się tuliłam, Tż też. Do tego ogólne osłabienie, bóle mięśni, kości, stawów. Dopiero wieczorem po lekach trochę odżyłam, to na wizaż zajrzałam. Trzymajcie kciuki, żebyśmy jutro się lepiej czuli .
Dobranoc
O matko kochana zdrowia!! kurujcie się szybko
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj mama mi opowiadała, że do jej znajomej z pracy podeszła dziewczyna w ciąży i się zapytała czy nie chce kupić dziecka Ta koleżanka tak z głupoty zapytała za ile a ona jej na to że za 200zł! Wyobrażacie sobie?! Tyle warte dziecko?! To straszne. Tak strasznie mi szkoda tego dziecka Jak to jest, że jedne dostają tyle miłości a inne są takie niechciane
Zabic taka to malo
Cytat:
sikam!
Cytat:
fryzjera zaliczyłam, butki na wesele kupiłam do sukienki,
1. Zdjecie fryzurki
2. Zdjecie butków
ale ja ciekawska

DZIEŃ DOBRY!
Bałam się, że po szczepieniu będzie ciężka nocka a co? wyleżała się w wodzie, o 20.00 juz była gotowa do spania, dostała butle. przeleżała "na wspólnej" i kimono obudziła się o 1, zjadła butlę przez sen i spala do 5 rano później na zmiane sie bawiła i drzemała do 7.30

Lili kończy dziś 7 tyg

Wiecie co... jak tak czytam o Waszych problemach to ja nie mam co narzekać na moje dziecię... nie wiemy co to kolki, problemy z kupą, problemy z bączkami, ulewanie skończyło się wraz z karmieniem piersią, ładnie przybiera - aż za ładnie śpi w nocy pieknie, nie krzyczy całymi dniami, nie musze jej nosić ciągle, ale lubimy się kilka razy dziennie potulić kocham ją nad życie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:43   #3622
nerola
BAN stały

Aa......Iza zaczyna siadać.W wózku ,na macie,na moich kolanach.
Stary 2011-09-21, 09:47   #3623
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Lili kończy dziś 7 tyg

Wiecie co... jak tak czytam o Waszych problemach to ja nie mam co narzekać na moje dziecię... nie wiemy co to kolki, problemy z kupą, problemy z bączkami, ulewanie skończyło się wraz z karmieniem piersią, ładnie przybiera - aż za ładnie śpi w nocy pieknie, nie krzyczy całymi dniami, nie musze jej nosić ciągle, ale lubimy się kilka razy dziennie potulić kocham ją nad życie
Gratulacje z okazji skończonych 7 tygodni a takiego bezproblemowego dzieciaczka troszku zazdroszczę ale i tak swojej z żadnym innym dzieckiem bym nie zamieniła

Cytat:
O kurde!!!! To już!!! Ale super!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:55   #3624
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
:mdjele:
Cytat:
kurcze to już?!

No co do tych bezproblemowości to też nie, ale to takie mniejsze sprawy typu wysypka na skórze czy coś...

Mamusie mam maly problem!
Lila wczoraj była do szczepienia... wieczór, nocka - wszystko super, ale o 7 rano zaczęła mi lekko wymiotować... takim wodnistym aż i smierdzi kwasem - sory za dosłowność... później o 9 dostała butle i znowu... o 10 wrzask bo głodna - co się dziwić... dałam butlę na raty i póki co nie zwymiotowała... do tego robiła dwie mega koopy, w tym ta druga doslownie z niej wystrzeliła.... czy to normalne po szczepieniu? nie gorączkowała mi, była spokojna jak zawsze, a tu rano takie coś...

Któraś tu ma coś do czynienia ze stomatologią. Carmelka? Są jakieś sposoby wybielenia zębów w zaciszu domowym? możesz coś polecić?

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-21, 09:56   #3625
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
poka poka masz fotke??
Stary 2011-09-21, 09:58   #3626
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Zmalowana jak widze pierwsze oznaki zmeczenia (ziewanie albo tarcie oczek, albo marudzenie) to biore na rece, zasuwam z nią zaluzje i zaslony, dwa razy lulne na rekach (albo i nie jesli jest bardzo zmeczona i oczy sie jej same zamykaja), klade do wozka, otulam w rozka, wozkiem dwa razy lulne (albo i nie jak jest zbyt zmeczona to od razu spi) i spi czasem zasnie w lezaczku sama

Cytat:
Nerola Twoj Krystian The Best hehehe
Brawa dla Izuni juz zaczyna siadac no ladnie własnie fotke poprosimy

Dziekujemy wszytskim za gratulacje z okazji 3 miesiecy

Marina witamy spowrotem

Aniu wszytskiego naj naj naj !!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-09-21 o 10:08
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:07   #3627
agulaaabar
Zakorzenienie

Marinko witaj

Aniu wszystkiego najlepszego!

Czas na zmiany !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 10:19   #3628
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
matko - ale produkujecie

ja ostatnio wizaz zaniedbuje bo mam w domku troche roboty, wczoraj byłam pół dnia na miescie na zakupkach, fryzjera zaliczyłam, w ciuchlandzie pobuszowałam, butki na wesele kupiłam do sukienki, napadłam na biedrone, połaziłm po sklepach i zleciało, a potem szybko obiad, sprzatanie i juz padłam wieczorem.
A Ja myślałam co porabiasz, że Cię nie ma
co kupiłaś w lumpie ?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Moje Kochane
Mój Dżony znowu ma mega katarek
mam wrażenie że ta woda morska pomaga tylko na chwile
serducho mi sie kraja jak on charczy, nawet apetyt mu sie zmniejszył
jakieś rady?
maść majerankowa pod nosek aby mu się lepiej oddychało
- woda morska
- odciąganie
- oklepywanie plecków
- inhalacja z rumianku.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Żeby szybko te kolki poszły precz! U nas pomógł Infacol.

Witam się!
Radek już w łóżeczku pojękuje a miał spać...
Mam pytanie odnośnie wody morskiej... Codziennie kozy Radkowi wyciągam i fukam tymi wodami do noska... To nie za dużo? Bo czasem to mu do gardła zaleci i musi odkaszlnąć, i czy to jest bezpieczne?
Nie mam się kogo zapytać....
Na wodzie morskiej pisze 4-6 razy na dzień tą wodę morską,
mojej też zleci, dlatego jak jej wstrzykuję wodę to trzymam ją pionowo albo tak na jej brzuszku i odciagam.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Ale mam nowe zmartwienie - od wczoraj mam zatkane kanaliki, boli jak cholera. Karmienie spod pachy nie skutkuje, masowanie tez nie, ze nie wspomne, ze az strach sie dotknac.

Chyba Kajool ostatnio z tym walczyla, jak sobie poradzilas?
Jak dobrze pamiętam masowanie pod prysznicem i polewanie ciepła wodą, masowani i wiem że kajool robiła okłady z kapusty.

Ja jak miałam nawał robiłam okłady z altacetem ( czy jakoś tak to się nazywa) żeby nie było stanu zapalnego. 2 tabletki na 1 szklanke - nie nakrywać brodawek. Okłady trwały do 5 min.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

A teraz moja mała koza śpi. ale ulał duzo mleka. trochę się martwie, ale czemu się dziwic. nie odbiłam go, on dostał czkawki i co miało zostac w żołądku znalazło sie na prześcieradle.
Dziś T. ma impreze firmową. miał jechac wczoraj wieczorem, ale jakoś chyba nikomu nie odpowiadało spędzenie nocy poza domem. Panie pobłogosław tych inteligentnych ludzi, którzy mają na uwadze rodziny swoich pracowników.. fakt faktem pojechał dzisiaj. i dobrze. niech sobie facet tez odetchnie, a nie słucha moich narzekań.
Znalazło się na prześcieradle, bo nie odbiłaś i miał powietrze dlatego czkawka i pewnie ulewanie stąd.
Moja też ulewa, ale jak Emil przybiera prawidłowo to się nie martw !

Cytat:
Leżaczek-bujaczek u mnie zdecydowanie działa,
kiedy widzę że ziewa i zaraz jest marudna daję smoka i albo raz dwa zasypia albo jeszcze się meczy. Włączam wibrację i od czasu do czasu bujam nogą a w między czasie jestem na wizażu )

A i u mnie od jakiegoś czasu pielucha się sprawdza, chowa się w niej.
Nie raz bywa tak, że usypia się 30 min a śpi 15

Cytat:
: hahaha:
Uwielbiam g o!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

ah po wczorajszym wazeniu wynik : 4060g
Pięknie !

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY!
Bałam się, że po szczepieniu będzie ciężka nocka a co? wyleżała się w wodzie, o 20.00 juz była gotowa do spania, dostała butle. przeleżała "na wspólnej" i kimono obudziła się o 1, zjadła butlę przez sen i spala do 5 rano później na zmiane sie bawiła i drzemała do 7.30

Lili kończy dziś 7 tyg

Chyba za bardzo pchwaliłaś bo doczytałam, że wymiotuje
Myślę, że reakcja po szczepieniu.
za 7 tydzień!

Cytat:
Właśnie miałam pytać ostatnio czy już coś kombinuje

Nocka zdecydowanie lepsza,
espumisan działa
polecam na wzdęcia,
bąki idą jak TRAKTOR + śmierdzące.
Wstała o 4 i o 7 potem jeszcze drzemka o 8

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Aniu wszystkiego to co najlepsze

Marina dobrze że już jesteś

Shira jak Boga kocham bąki są smierdzące dobrze że są !

wczoraj dzień bez koopy, pierwszy raz - tzn że moja córa dojrzewa nie ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:26   #3629
agulaaabar
Zakorzenienie

Żaneta no bo jak się okaże że to przejściowe po szczepieniu to nie mam co narzekać czekam własnie na opinie mamuś
Kiedy zaczynasz szkołe?

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-21, 10:28   #3630
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
A

Shira jak Boga kocham bąki są smierdzące dobrze że są !

wczoraj dzień bez koopy, pierwszy raz - tzn że moja córa dojrzewa nie ?
hmm ale ja nic nie pisałam o bączkach ale mój też wali jak stary chłop aż falbanki pampa furczą

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości