Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 21:57   #3601
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hahaha o tym nie pomyślałam :brzyda l:

co to ma być????

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

mykam spać, dobranoc
teledysk , wlasnie rece opadaja

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 22:00   #3602
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

Każda z nas będzie miała taką pamiątkę

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
hahahahah, mówisz poważnie? Myślałam, ze może się pomyliłaś pisząc tamtego posta
hehe, uwielbiam Cię
niieee, no żartowałam sernik na zimno w lodówce robiłam zawsze

ale i tak nie wychodził jakbym próbowała piec to bym poznała przyczynę
Stary 2011-12-19, 22:17   #3603
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
eee, nie skapną się

a podobno żelki haribo są polecane na stawy, ale tylko haribo a nie podróby. Ale tylko 3 dziennie... nie wiem jak można otworzyć paczkę i jeść trzy dziennie :conf used:
Mniam uwielbiam

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

[/COLOR]Cookie- czekamy aż będziesz miała woplne i będzie Cię więcej, wypoczywaj ile możesz
Juz niedlugo.... wizyte mam pojutrze i tez wezme sobie wolne do sylwestra a co

Cytat:
Inutil, ja też nie sądzę, by opadł... Ale urósł jest taki okrąglutki...

Ja haribo też lubię, ale rzadko kupuję, właśnie ze względu na niepohamowany apetyt. cała paczka poszłaby na dzień dobry :/
ja tak mam do wszystkiego, czekolady, ciastek itp..... jakbym nigdy nie jadla (teraz mi sie tak zrobilo hehehe )

Sliczne prezenty dostalyscie Cudenka i fajne pamiatki bedziecie mialy....

Uciekam lulu bo o 5 wstaje, buziaki
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 06:40   #3604
prince_polo
Zakorzenienie

hej dziewczyny. Obudzialm sie z strasznym bolem glowym, z takim samym sie kladlam spac ostatnio boli mnie prawie caly czas. Ide dzis do gina moze mnie przyjmie, brzuch mnie boli mniej, ale jeszcze boli. No i ta glowa. Nie wiem czy az takie bole są ok?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 07:24   #3605
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
też chciałabym żyć dłużej baz zmartwień typu co by tu dzisiaj ugotować
życie jest życiowe... a dla ilu osób gotujesz?

Cytat:
ale sernika na zimno się nie piecze. Może dlatego nie wychodzi?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 07:28   #3606
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Stary 2011-12-20, 08:01   #3607
prince_polo
Zakorzenienie

ale mam biegunke masakra

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 08:06   #3608
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ale mam biegunke masakra
dobrze, że idziesz do lekarza... może coś poradzi...

dobrze pamiętam, że idziesz
Stary 2011-12-20, 08:22   #3609
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

prince to leć do lekarza. Ja też miałam straszne bóle, kręciło mi się w głowie gorzej jak po karuzeli, aż wymiotowałam, a ból był masakra. Ale to kilka razy się zdarzyło i to była wina ciśnienia chyba

Edytowane przez Maga83
Czas edycji: 2011-12-20 o 08:24
Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:22   #3610
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry

śliczne macie prezenty

Inutil pakuj torbę pakuj!! Chociaż brzuszek moim zdaniem nie opadł

Prince całe szczęście że idziesz do gina dziś!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:31   #3611
prince_polo
Zakorzenienie

no wlasnie na polozna czekam czy mnie na dzis wcisnie' oby' zjadlam czekolade to moze biegunka ustapi chociaz'

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 08:32   #3612
Nita6
Zakorzenienie

dzien dobry
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:36   #3613
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry
nie bylo mnie 3 dni i mam tyle do nadrobienia,ze masakra....
zabieram sie za nadrabianie tlyko kawke sobie zrobie,bo przed chwila wstalam.

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:37   #3614
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie na polozna czekam czy mnie na dzis wcisnie' oby' zjadlam czekolade to moze biegunka ustapi chociaz'
jak to??!! Powiedz że Cię brzuch boli strasznie!! I głowa naściemniaj tam jeszcze i musi Cie przyjąć!!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
dzien dobry
nie bylo mnie 3 dni i mam tyle do nadrobienia,ze masakra....
zabieram sie za nadrabianie tlyko kawke sobie zrobie,bo przed chwila wstalam.
Gdzie byłaś jak Cie nie było??!!

Nitka dzień dobry

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-12-20, 09:01   #3615
prince_polo
Zakorzenienie

przyjmie mnie' ale jeszcze kekarza niema' wiec czekam jestem pierwsza

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 09:22   #3616
amilcia
Wtajemniczenie

Witam.

Cytat:
hej dziewczyny. Obudzialm sie z strasznym bolem glowym, z takim samym sie kladlam spac ostatnio boli mnie prawie caly czas. Ide dzis do gina moze mnie przyjmie, brzuch mnie boli mniej, ale jeszcze boli. No i ta glowa. Nie wiem czy az takie bole są ok?
- niestety ale tak może być - to ciąża kochana, ciąża

Inutil - brzusio masz super. Ja też muszę jakieś zdjęcie wstawić bo nie pokazywałam chyba z 3 miesiące

Ja się nie wyspałam, 4 razy byłam w WC Ale udało mi się rano iść na zakupy i kupić prezenty dla TŻ-ta i meli Mela pojechała na wycieczkę do fabryki bombek a ja się chyba zdrzemnę

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 09:47   #3617
eseska
Zakorzenienie

Helloł! Zostawić Was na jeden dzien i 7 stron nadrabiania! Wczoraj byłam na wycieczce z dzieciakami i jeszcze dziś dochodzę do siebie!
Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
hej.

Po wizycie poszłam do pracy zanieść L4 potem padłam w domu
Wszystko jest OK.

- to mój tż ze staruszków chyba ... bo ma 38 lat
Super ze z dzidzi ok Na którą idziesz dziś do lekarza? A mój Tż jest najstarszy (chbya) 40 lat mineło jak jeden dzień

Cytat:
Uwaga, chwalę się mój prezent

i jeszcze raz dziękuję Mikołajowi i nawet nie próbuje się domyślić kto się za nim skrywa
Ale dobrze Cie zna!

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a we Wrocławiu funkcjonuje szkoła rodzenia dla rodziców po stracie, nie dokońca wiem czym ona się różni pewnie ma więcej spotkań z psychologiem np,
zajęcia są bezpłatne bo współfinansowane z jakiegoś funduszu zastanawiam czy się na to nie wybrać, ale mam jeszcze czas, oby w nowym roku też było darmowe jak nie podejdą zawsze moge zrezygnować
Alfa1 - ja tez podejrzewam ze wiecej spotakn z psychologiem! A moze też mówiąz o tej radosci i więzi z którą AM mają czasmi trudności. Myśle ze to fajnie ze wreszcie mówi się o AM i dostrzega ich problemy. Dobrze ze szkolą tez personel - tylko czy lekarze na nie pojadą bo chyba wiekszośc z nas ma odczuła ze im tego potrzeba!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Przyszedl do mnie Mikolaj Lucy dziękuje Kochana przepiekny prezen
Piękny!Lucy

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm ja do komuni szłam a tż na 18tce upity spał
u nas podobnie!
Cytat:
Ok, zmontowałam. Ostatnie sprzed chwili. Moim zdaniem nie opadł, bo ja ciągle miałam tak bardziej na dole ten brzuch chyba
Inutil! Pięknie Urósl!!!!!! ale chyba nie opadł!

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Juz niedlugo.... wizyte mam pojutrze i tez wezme sobie wolne do sylwestra a co
I badzo dobrze bo juz najwyższa pora!
Cytat:
Dobrze ze lekarz Cię dzis zobaczy!

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Inutil - brzusio masz super. Ja też muszę jakieś zdjęcie wstawić bo nie pokazywałam chyba z 3 miesiące
COOOOOOOOOOO? To się popraw!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:07   #3618
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry!!
ja niedawno wstałam

zaraz zjemy z Tz wspólnie śniadanko (lubię jak ma wolne )

Cytat:
Kochana, mnie w I trymestrze też strasznie bolała głowa! w całym życiu tyle razy nie bolała, jak wtedy...
A biegunka? hmm, lepiej jej zaradzić czym prędzej... Powodzenia
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:21   #3619
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgotka Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane
Uwaga walne dlugiego posta... nadrabialam was ale przyznaje ze tak 5 przez 10. Nie bylo mnie pare dni bo mialam wypadek w pracy. Wyobrazcie sobie ze jedzac kabanosa na szybko w miedzy czasie kichnelam i ten kabanos utkwil mi za strunami glosowymi w jakiejs kieszonce, tak mi lekarz tlumaczyl. Matko i corko myslalam ze umre zanim pogotowie przyjedzie, nie moglam zlapac oddechu i bol niesamowity, no ale jak widac zyje. W szpitalu mialam od razu zabieg w pelnej narkozie i wyjeli to cholerstwo, teraz jestem na zwolnieniu w domu ale mowic nie moge tak mnie struny glosowe bola bo sa podraznione i to jeszcze pare dni potrwa. Hanka ryczy bo sie mama nie odzywa nie czyta i kolysanek nie spiewa. Dziewczyny nigdy sie tak nie balam, myslalam tylko o mezu i Hani ze ja zostawie...
ojej to strachu sie najadlas....
Jak sie czujesz??

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
prezenty spakowane juz mam,
szalona kobieto....podziwiam

Cytat:
ja pojechalam w jeden dzien jak mi tesciowa przyjechala i zostala z sylwia, kupilam prezenty dla 12 osób
normalnie az mi wstyd.....TY masz dwojke dzieci i juz dla tylu osob prezenty kupione....ba spakowane....a ja nie pracuje a nawet nie kupilam prezentow jeszcze....ale jak to ja....penwie z Tz bedziemy na ostatnia chwile kupowac....

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które macie psiaki, mam pytanko.
My już jakiś czas temu zastanawialiśmy się nad psiakiem i myślimy nadal tylko, że my mieszkamy w bloku. I tak się zastanawiam, co by to było jak by nam się udało zajść w ciąże. Czy takie psiak by nie miał problemu z zaakceptowaniem dziecka. No i wiadomo, że dziecko by było na I miejscu,a a dla psiaka by było mniej czasu. I jak ogarnąć rano i dziecko i psa. Takie jakieś dylematy mam, ale wy mnie pewnie zrozumiecie
ja mam psiaka
I powiem szczerze,ze zwierze w domu to naprawde cos wspanialego....
Oczywiscie mega obowiazek,ale te sliczne oczka jak patrza i podaja Ci swoja lapke sa tego warte....
Ponoc dzieci dobrze sie chowaja przy psiakach. Ja mam kundelka. Ma 11 lat prawie,ale jest dalej maly, szalony , zabawny jak byl maly.
Jak pojawi sie dziecko trzeba potrafic sie zachowac wobec zwierzaka.... nie mozna go olac nagle, wyganiac z pokoju. Bo poczuje sie odrzucony i bedzie zlosliwy lub zazdrosny. Trzeba tez mu poswiecac uwage. Nadal traktowac jak wczesniej. I pokazac,z dziecko to nie konkurencja. Pies tez czuje. Ja akurat sie przekonalam dwa razy z moim. Mojej mamy siostra jak urodzila i czesto z wtedy jeszcze malym kuzynem przychodzili,to psinek byl zazdrosy jak ja czy mama bralysmy na rece Bartusia,ale jak sie go poglaskalo, pozwolilo polozyc sie na dywanie w pokoju to bylo ok. czy jak wstawalam z malym na rekach szlam o mieszkaniu to on od razu krok w krok za mna. ale nie mozna wtedy krzyczec na psa. Niech sobie chodzi skoro ma byc spokojny. A mial moj wtedy 2 lata jakos. a Pozniej jak urodzila sie kuzynka Bax mial jakos 6-7 lat i to samo bylo. A teraz uwielbia te dzieciaki a maja prawie 9 i 4 lata
Sama tlyko boje sie jak to bedzie jak bede dzidzia i wyprowadzic psa rano bedac sama w domu.... moj na szczescie jest nauczony,ze ja lubie pospac i np idzie pierwszy raz ok 10-11 rano ,wiem,ze nie narobi nic w domu,wiec przy dziecku mysle,ze bede mogla spokojnie wstac rano, ogarnac, ubrac dzidzie i isc na spacer o takiej porze z dzidzia i psem.

Cytat:
obiecane fotki z urodzin kolezanki Nicoli.
NIta sliczne sa Twoje dziewczynki

Cytat:
tesciowa byla w domu tescia nie bylo wiec z nia byla rozmowa. Wsume ja jej powiedzialam bo tz wybyl z bratem cos mu pomoc........ zapytala sie czmeu ja nie w pracy to mowie ze na l4 jestem. A ona ze cos sie stalo a ja z enic, ze w ciazy jestem a ona sie usmiechnela i nic. Pozniej mowi zebym uwazala na siebie i w ogole, ale jakos z radosci nie skakala. A co an to tesciu to nie wiem .

reakcja moich rodzicow byla inna zupelnie, tato nas oboje przytulil mnie i tżta i mama tez. A tesciowa to jak by po nieju splyneło.....

Wyslalam juz paczke polecony priorytet wiec do swiat napewno dojdzie
im wlasnie zjadlam pączka
jak zobaczy tesciowa wnuka badz wnuczke to moze wiecej radosci okaze....zreszta nie przejmuj sie nia....Wy macie byc szczesliwi. To bedzie Wasze dziecko, przynajmniej szansa ze nie bedzie sie wtracala zbytnio....

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
no to ja się przyznam że mamy po 28 latek
jestescie w tym samym wieku z Tz?? Fanie tez Miedzy mna a Tz jest rocznikowo 2 lata roznicy,a miesiacami prawie 3.... Ja niedawno skonczylam 24,a Tz w lutym juz 27 bedzie mial.

Cytat:
Ok, zmontowałam. Ostatnie sprzed chwili. Moim zdaniem nie opadł, bo ja ciągle miałam tak bardziej na dole ten brzuch chyba
Sliczny masz brzusio

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

Gdzie byłaś jak Cie nie było??!!
eh osttanio jakas strasznie zalatana jestem. ciagle cos.
Sobote Tz wrocil o 15 do domu z pracy, zjadl zasnelismy.Przespalismy do wieczora....wstalismy na troche i poszlismy spac...A niedziela to caly dzien cos.
Od rana ogarnialam,robilam obiad, upieklam babke,przyjechala mamy siostra z mezem,a potem pojechalismy do siostry Tza.
Wczoraj wyszlam z domu przed 11 na chwile wpadlam o 14 i wrocilam jakos o 20. tz wyszedl z pracy o 12 wczoraj. Zakupy z moja mama przedwiateczne robilismy,ale tlyko jedzenie narazie. Po urzedach sie nalatalismy. U nas cos zalatwic to masakra:/
A wieczorem u wujka na imieninach bylismy jeszcze.

Widze,ze tu temat gotowania poruszalyscie. Ja tam expertem w kuchni nie jestem,ale potrafie sporo ugotowac,choc nie lubie. Nigdy nie lubialam. Tylko ze musialam szybko sama,bo rodzice pracowali,wiec ja szybciej po szkole bylam w domu.
Mama mnie glownie uczyla,tzn mowila mi tak z grubsza,czasami podpatrzylam,ale nie lubilam i nie zmienia sie to....Wole sprzatac.
Ciasta to mam kilka ktore upieke bez problemu,ale nie wymyslam szczegolnie.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

w ogole super macie te prezenty
zazdroszcze Wam
A na szkle ten obrazek to taka paterka pod np swieczki??sliczna jest
kolczyki .....
zelki

....coraz bardziej Wam zazdroszcze....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 10:45   #3620
agatkaa1
Zakorzenienie

Zeberka dziękuję ślicznie!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-12-20, 10:52   #3621
Maga83
Zakorzenienie

Black a jak wychodzisz na cały dzień np na zakupy to z piesiem nie masz problemu? Zabierasz go ze sobą do rodziny?

Stary 2011-12-20, 11:03   #3622
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Black a jak wychodzisz na cały dzień np na zakupy to z piesiem nie masz problemu? Zabierasz go ze sobą do rodziny?
nie ma problemu. Jak jeszcze np rodzice pracowali,a ja sie uczylam, to szedl rano i kto pierwszy wracal to wychodzil z nim od razu. Zostawal sam po 8-9 godzin.
Jak pozniej zostalam sama z mama to to samo. Nie bylo nas czasami cale dnie,ale rano i po powrocie mial od razu spacer no i oczywscie jeszcze wieczorem przed spaniem idzie zawsze.
Teraz akurat jestem w domu to nie ma problemu. Wstaje wychodze z nim, pozniej po obiedzie i wieczorem. To jak czesto wychodzisz z psem to kwestia tego jak go nauczysz.
Znajoma mamy w bloku obok ma spa,ktory piszczy ze chce isc co 2 godziny....bo go tak nauczyli czesto.....

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Magus a duze masz mieszkanie?? Mysleliscie jakiego psiaka chcielibyscie miec??
Do bloku moim zdaniem maly lepiej....duzy bedzie sie meczyl....
Moj to kundelek i bede sie tego trzymala,ze kundelki sa wspaniele i madre....

Stary 2011-12-20, 11:06   #3623
Nita6
Zakorzenienie

moja teściowa ostatnio przyjechała z psem do mnie na kilka dni bo nie miała go gdzie zostawić ,
rano - wychodne
i kilka razy dziennie ale akurat dla mnie to frajda i dla nicolki też ,
tak na codzień nie dałabym rady , dzieci małe i jeszcze z psem wyjść
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:13   #3624
prince_polo
Zakorzenienie

lekarz skierowal mnie do szpitala' wlsnie w nim jestem masakra' mowil ze mam glukoze na czczo za wysoka i dostalam zrype ze wczoraj z tymi bolami nie przyszlam na oddzial '

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-20, 11:16   #3625
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
lekarz skierowal mnie do szpitala' wlsnie w nim jestem masakra' mowil ze mam glukoze na czczo za wysoka i dostalam zrype ze wczoraj z tymi bolami nie przyszlam na oddzial '

ojej....
czyli zostajesz na oddziale??
trzymaj sie kochana i pisz koniecznie jak wyglada sytuacja caly czas. Duzo zdrowka dla Ciebie i dzidzi

Stary 2011-12-20, 11:21   #3626
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
oj kurcze dobrze że dziś poszłaś!! A teraz juz będziesz pod dobrą opieką!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-12-20, 11:21   #3627
eseska
Zakorzenienie

princepolo! o cholera! Mam nadzieje ze dojdą co Ci jest i szybko wypuszcza! I będzie wszytsko OK!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 11:25   #3628
prince_polo
Zakorzenienie

no zostaje tu mam nadz ze nie na dlugo' lekarz tu mnie jeszcze niebadal' bo chyba jest na objedzie' wiec czekam ale juz na sali'

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-12-20, 11:30   #3629
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość

Magus a duze masz mieszkanie?? Mysleliscie jakiego psiaka chcielibyscie miec??
Do bloku moim zdaniem maly lepiej....duzy bedzie sie meczyl....
Moj to kundelek i bede sie tego trzymala,ze kundelki sa wspaniele i madre....
Mieszkanko mamy małe, 2 pokoje, 50m^2. I już od miesiąca myślimy nad buldogiem francuskim. Mamy upatrzoną sunię, ma już 4,5 miesiąca, ale i tak się cały zastanawiamy.

Cytat:
moja teściowa ostatnio przyjechała z psem do mnie na kilka dni bo nie miała go gdzie zostawić ,
rano - wychodne
i kilka razy dziennie ale akurat dla mnie to frajda i dla nicolki też ,
tak na codzień nie dałabym rady , dzieci małe i jeszcze z psem wyjść
No właśnie o to się martwię najbardziej, czy sobie dam radę jak będzie dziecko albo i dwa później. Bo pies to już na długie lata przecież będzie i tak staramy się podjąć dobrą decyzję, ale ciężko nam to idzie

Cytat:
To dobrze, że poszłaś. Przynajmniej będziesz wiedziała, co się dzieje.

Stary 2011-12-20, 11:36   #3630
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkanko mamy małe, 2 pokoje, 50m^2. I już od miesiąca myślimy nad buldogiem francuskim. Mamy upatrzoną sunię, ma już 4,5 miesiąca, ale i tak się cały zastanawiamy.

No właśnie o to się martwię najbardziej, czy sobie dam radę jak będzie dziecko albo i dwa później. Bo pies to już na długie lata przecież będzie i tak staramy się podjąć dobrą decyzję, ale ciężko nam to idzie
Rozumiem w sumie Twoje obawy. Inaczej zapewne ja patrze majac juz iles lat psa-zreszta od zawsze byly w domu zwierzeta u mnie.
Wiadomo,ze nie oddam psiaka,bo to przyjaciel, czlonek rodziny. Czlowiek z zwierzakiem moze sie naprawde bardzo zzyc....dlatego ja widze to pozytywniej posiadanie psa i urodzenie dziecka. Poprostu wiem,ze bede musiala pogodzic wszysko i dac rade. Dobrze,ze na parterze mieszkamy.
A ktos kto nie ma i ma sie zdecydowac dopiero, szczegolnie planujac dzidzie to bardzo trudna decyzja. Szczegolnie ze szczeniakiem bedzie na poczatku trudniej. Psa trzeba uczyc tez roznych zachowan od malego. A do roku to z reguly male szalone psotniki

Jejku dziewczyny ja jak sieadam na wizaz to jak inna czasoprzestrzen.....czas tu leci,ze masakra.... mylam okno i zerkalam na forum co chwile wlasnie.... ide odgruzowac kuchnie,a na 16 musze byc w miescie.... Nie moge sie z niczym ostatnio wyrobic....
Poza tym czuje sie tu jak wielka gadula Mam nadzieje,ze nie macie mnie dosc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości