Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 18:12   #3601
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja dzis na sniadanie jadłam bułkę z nutella, widze, że mamy faze na nią

wrócilam z miasta, mama kupiła dla Jasia z canpola nozyczki do paznokci, szczotkę z grzebukiem, gabeczkę, i dla mnie kapturki na suty
A czemu służą te kapturki? I jak to wygląda?

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
piękne!!! i nie drogie, tylko skąd ja mam wiedzieć jaki cyc będzie po porodzie
No właśnie Cyce nam teraz cały czas rosną, więc ja się na razie wstrzymiję z kupnem staników do karmienia, bo nie wiem, jak miseczka będzie potrzebna

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
byłam u lekarza - mam antybiotyk i worek innych leków... ale może w końcu uda sie pozbyć tego choróbska co mnie męczy
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
byłam juz u gina
powiedział ze wlasnie o tym myslal, i ze nareazie nie bedzie mnie do tamtego szpitala kierował. Ze tutaj bed elezała. Mialam zostac teraz w szpitalu, ale zapytałam czy nie moge w poniedzialek przyjsc. A on ze pod warunkiem ze jakby sie cos dzialo tzn mocny bol(a niemoge brac ciągle tabletek) to mam sie zglosic szybciej. No to sie zgodziłam.

Nie wiem ile bede lezała. Ale chociaz dobre to ze u nas......
Mam nadzieję, że pomogą Ci w szpitalu
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:12   #3602
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
super
gratuluje synka
jak TZ cieszy sie?
Hmm jeszcze nie.
Najpierw zareagowal milczeniem.
Troche pozniej, jak juz zjadl obiad, wykapal sie itd. Zaczal sie usmiechac i najwidoczniej godzic sie z tym, ze jednak nie bedzie corusi tatusia.
Ale teraz juz ok. Na prawdziwa radosc tez przyjdzie czas. Poki co cieszy sie ze jest zdrowe Ja tez.
Upewnimy sie na polowkowym, kiedy juz bedzie lepiej widac. Niby dali nam zdjecie, ale w 3D zobaczymy na 100%.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:14   #3603
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bylam juz u lekarza

Prawie na pewno bedzie chlopczyk.
Wszystko w porzadku, wazy prawie 250g, rozwija sie swietnie. Wszystko inne tez ok.
Super, że wszystko w porządku
Będziecie mieli dwójkę urwisów
może za trzecim razem dziołszka wyjdzie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:15   #3604
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm jeszcze nie.
Najpierw zareagowal milczeniem.
Troche pozniej, jak juz zjadl obiad, wykapal sie itd. Zaczal sie usmiechac i najwidoczniej godzic sie z tym, ze jednak nie bedzie corusi tatusia.
Ale teraz juz ok. Na prawdziwa radosc tez przyjdzie czas. Poki co cieszy sie ze jest zdrowe Ja tez.
Upewnimy sie na polowkowym, kiedy juz bedzie lepiej widac. Niby dali nam zdjecie, ale w 3D zobaczymy na 100%.
haha no patrz, a mój identycznie zareagował na wieść, że będzie córa a nie chłopak
ale tak niby się ruchami dziecka nie interesuje, ale jak mi dzisiaj mała szalała w brzuchu i brzuch odkryłam, żeby sobie popatrzeć, to widziałam, jak kątem oka podglądał tylko mała złośnica akurat musiała się w tym momencie uspokoić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:18   #3605
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Kamilka Ty też w szpitalu?? Damy rade
.w poniedzialek rano mam się stawic . ale coś czuje że jutro najem się na grilu na zaś i już w niedzielę pójdę

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:22   #3606
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
A czemu służą te kapturki? I jak to wygląda?
te kapturki nakłada sie na sutki i brodawki całe. Maja male dziurki i sa silikonowe. Służą do karmienia dziecka, wtedy gdy dzidzia kąsa sutki, sa obolale, naewet popekane. Wtedy dziecko pije mleczko a mame nie boli. Takze warto to miec, bo czasem po porodzie tak sie dzieje,a wtedy nie ma czasu na bieganie po sklepach.Polozna mi doradzila by kupowac rozmiar S, gdy to 1 dziecko, bo sutki sa male W zadnym wypadku nie brac L bo to wielkie sa i dla kobiet po kilku juz porodachz firmy canpol kosztuja 10zl za pare

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Bylam juz u lekarza

Wszystko w porzadku, wazy prawie 250g, rozwija sie swietnie. Wszystko inne tez ok.
gratuluję syneczka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:23   #3607
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam juz u lekarza

super że wszystko dobrze

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 18:26   #3608
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
heh ja mialam na bobo fruty, teraz jest makrela w pomidorach[COLOR="Silver"]
ja 4 dni pod rząd jadłam śledzia w pomidorach
Już mi przeszło...

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
byłam juz u gina
powiedział ze wlasnie o tym myslal, i ze nareazie nie bedzie mnie do tamtego szpitala kierował. Ze tutaj bed elezała. Mialam zostac teraz w szpitalu, ale zapytałam czy nie moge w poniedzialek przyjsc. A on ze pod warunkiem ze jakby sie cos dzialo tzn mocny bol(a niemoge brac ciągle tabletek) to mam sie zglosic szybciej. No to sie zgodziłam.

Nie wiem ile bede lezała. Ale chociaz dobre to ze u nas......
Czyli od pn w szpitalu? Tam będziesz pod kontrolą...

hanjah mam nadzieję, ze szybko wyleczysz infekcję

chmielinka czyli masz podobne problemy do Prince?

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
samo twardnienie podbrzusza to jeszcze normalna rzecz, gorzej jak zdarza się często i z bólami - jak u mnie, i ginka stwierdziła, że to może infekcja powodować.
Na to twardnienie bierz magnez, ja dzisiaj dostałam takie zalecenie.
I możesz też dostać globulki - ja mam antybiotyk w postaci globulek, do tego osłonowo mam brać trivagin
Aga a co sądzisz o tym: brzuch mi twardnieje cały, a nie tylko podbrzusze, na kilka sekund, raz dziennie lub nawet nie (wieczorami). Nie towarzyszy temu zaden ból. Chyba nie ma powodu do stresu?

Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam już internet, ale narazie jesteśmy u rodziców (jutro wracamy do siebie) więc będę mało pisała.

Jak Kamilka Wam pisała, mój poziom glukozy po obciążeniu 50 g wyszedł 188 mg/dl . Wizytę miałam mieć w poniedziałek,ale poszłam dzisiaj . Lekarz jak zobaczył wynik to powiedział ,że mam w poniedziałek zgłosić się na oddział . W szpitalu zostanę 2-3 dni. Jeśli coś będzie nie tak to dłużej . Boje się . Ginekolog powiedział,że w zależności od wyników jakie wyjdą w szpitalu zostanie podjęta decyzja czy mam sama zgłosić się do poradni diabetologicznej,czy diabetolog przyjdzie do mnie na oddział.
Wylałam już chyba tone łez . Było tak dobrze, wszystkie wyniki zawsze wzorowe . . . .

Póki co najważniejsze , że Patryś kopie jak szalony .
Asia, nie martw się. To nic dobrego, ale zobacz jaka to powszechna sprawa, wiele dziewczyn w ciąży ma problemy z cukrem..
Zadbasz o dietę i będzie dobrze, na pewno

Cytat:
Bylam juz u lekarza

Czyli jednak chłopak. Wazne że zdrowiutki i rośnie jak trzeba
A co TZ na to?
Właśnie zapytałam mojego czy na pewno nie był rozczarowany że dziewczyna (skrycie pragnał synka) Mówi ze absolutnie nie, ale kto go tam wie

Edit: już napisałaś jak TZ zareagował

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-23 o 18:28
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:29   #3609
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Aga a co sądzisz o tym: brzuch mi twardnieje cały, a nie tylko podbrzusze, na kilka sekund, raz dziennie lub nawet nie (wieczorami). Nie towarzyszy temu zaden ból. Chyba nie ma powodu do stresu?
to jest zupełnie normalne. Niepokoić się można zacząć dopiero, jeśli te skurcze są częste (tu można zgłupieć, bo różne źródła różnie podają, jedne że jak się pojawiają częściej niż 5-6 razy na godzinę to źle, inne że jak więcej niż 10 razy na dzień...), są regularne lub towarzyszy im ból czy plamienia

Stary 2012-03-23, 18:29   #3610
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli jednak chłopak. Wazne że zdrowiutki i rośnie jak trzeba
A co TZ na to?
Właśnie zapytałam mojego czy na pewno nie był rozczarowany że dziewczyna (skrycie pragnał synka) Mówi ze absolutnie nie, ale kto go tam wie
Tak jak pisalam, zareagowal milczeniem.
W sumie jakis zadowolony nie jest.
Po prostu nastawil sie baaaardzo na coreczke tatusia.
Ja troche tez. Przez niego. Nawet przedwczoraj ogladalam rozowe kurtki i wybralam taka na jesien. Myslalam ze dzisiaj po lekarzu z usmiechem tam wejde i ja kupie
Trudno. Ja sie z tym troche bardziej pogodzilam niz on.
Ale u nas wszyscy chcieli dziewczynke, wiec niestety kazdy reaguje "coz, ale wazne ze zdrowe". Jego mama troche ponarzekala, byc moze troche powkurzala.
Ale po powiedzeniu rodzicom pojechalismy sobie na wycieczke Wiec teraz powoli, powoli sie nastawia. Nie rozmawiamy o plci i dalej nie mowimy "on", tylko tak bezplciowo. Zobaczymy czy sie potwierdzi na polowkowym. Zdjecie mamy, ale TZ juz pozniej nie ogladal. Tylko sie przyjrzal czy to na pewno nie blad.

Nasze Drugie Dziecko

Edytowane przez Paula SHIN
Czas edycji: 2012-03-23 o 18:30
Stary 2012-03-23, 18:30   #3611
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
dlatego stwierdziłam że idę do domu i mam ich w ****

no mam nadzieję że już limit wyczerpałam na tą moją ciążę... ledwo z jednego sie wykaraskac a tu drugie.. ważne że to nie grozi dzidzi

ad.1. z firmy alles... ale jest meeeeega wygodny

ad. 2. no właśnie pojechałam do tego szpitala żeby się upewnić czy to faktycznie nerka... a oni taki cyrk odstawili.. no ale jak już wiem że nerka to dam radę sama się wyleczyć. Pewnie jakiś piasek się zebrał
albo zastój
Jak ci będzie bardzo dokuczać to prywatnie możesz się zbadać przecież
A staniczki tej firmy bardzo ładne
Cytat:
Bylam juz u lekarza

Gratulacje

A ja dziś przeczytałam w jakiejś gazecie, że wg badań z 2011 r. zażywanie probiotyków w czasie ciąży chroni dziecko przed wystąpieniem alergii Słyszałyście coś na ten temat?? Muszę zapytać gina, bo mój mąż ma na wszystko alergię, a syn jak na razie skazę białkową... więc może drugie dzieciątko mogłabym ochronić
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 18:30   #3612
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
haha no patrz, a mój identycznie zareagował na wieść, że będzie córa a nie chłopak
ale tak niby się ruchami dziecka nie interesuje, ale jak mi dzisiaj mała szalała w brzuchu i brzuch odkryłam, żeby sobie popatrzeć, to widziałam, jak kątem oka podglądał tylko mała złośnica akurat musiała się w tym momencie uspokoić
A przechodzi mu juz bardziej?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-23, 18:31   #3613
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no to super
tylko z tą luteiną gorzej Ale też nie chcę mówić, ile na moje leki dzisiaj poszło...
aha, na to twardnienie brzucha też mi ginka kazała brać magnez, tak jak radziłyście
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dobrze, że z szyjką i macicą wszystko ok

A z tą luteiną, to w konia Cię zrobiła. W tamtym tygodniu wybierałam i miałam refundowaną zamiast 58 zł za 2 opakowania, to dałam 6,50 zł
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że szyjka ok. A z tą Luteiną, to przegięcie
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
za wizytę!
Jak mnie dziś zważyła ( w ciuchach) wyszło że mam +9 , więc Twoje 7 to malutko, zwłaszcza, że jesteś dalej niż ja
Dziękuję Wam!
No z luteiną to przegięcie.... Zresztą jak generalnie z cenami leków. No ale, mówi się trudno...

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Biedny Twój Małż....
Gratuluję 19 tc!

Cytat:
niestety w nocy dostałam silnego ataku kolki nerkowej i karetka wzięła mnie do szpitala gdzie oczywiście na ip mnie nie zbadali tylko od rau przyjęli na ginekologie i jakaś ginka gada że będzie mnie badać... oczywiście wszystko było ok, a ta mi fandzoli coś o nerwobólu... tłumaczę jej że to raczej nerki bo już raz tak miałam a ona do mnie że urologa wołać nie będą że sama mi usg nerki zrobi i stwierdziła że "CHYBA NIE MA ZASTOJU" wzięli mi krew i mocz do badania... no to wyszło że krew ok a mocz paskudny z erytrocytami (wyszło na moje)... dostałam kroplówkę z pyralginą + no-spe. Rano już mnie nic nie bolało a na obchodzie ordynator mówi że mnie nie puści do domu bo chcą mnie sobie obserwować... no to ja pytam go czy zamierzają mnie badać-leczyć-konsultować z urologiem? a on że nie... będą tylko pilnować żebym dużo piłą co za szpital..... dobrze że rodzić będę w innym mieście...
w końcu się postawiłam i powiedziałam że pić to ja mogę w domu i z łaski wystawił mi wypis. Więc od 2 h jestem w domu.
ufff... ale się rozpisałam musiałam się wyżalić

może uda mi się was w tydzień nadrobić
Biedactwo...
Co do szpitala, to nóż się w kieszen otwiera...

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja też myślę nad TAKO, ale chciałabym porównać wózki wewnątrz tej firmy, bo mi przypadł Warrior GT. Porównywałaś może?
Nie porównywałam. Będę musiała zerknąć.

Cytat:
wstawiam fotki ciuszków, ale od razu zaznaczam, że to bardzo znikoma część paczki Wybrałam tylko te najciekawsze, pajace, półśpiochy, body i kaftaniki pominęłam (a tego było multum)
na jednym zdjęciu są te komplety zimowe
Śliczne!

Cytat:
taką mi kupił piżamkę a ja sobie jeszcze wybrałam taki stanik
Sexi!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:32   #3614
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja troche tez. Przez niego. Nawet przedwczoraj ogladalam rozowe kurtki i wybralam taka na jesien. Myslalam ze dzisiaj po lekarzu z usmiechem tam wejde i ja kupie
Ale u nas wszyscy chcieli dziewczynke, wiec niestety kazdy reaguje "coz, ale wazne ze zdrowe". Jego mama troche ponarzekala, byc moze troche powkurzala.
Ale po powiedzeniu rodzicom pojechalismy sobie na wycieczke Wiec teraz powoli, powoli sie nastawia. Nie rozmawiamy o plci i dalej nie mowimy "on", tylko tak bezplciowo. Zobaczymy czy sie potwierdzi na polowkowym. Zdjecie mamy, ale TZ juz pozniej nie ogladal. Tylko sie przyjrzal czy to na pewno nie blad.
Może lekarz się pomylił
Ja w każdym razie myślę, że mój tak i jednak będzie ta córeczka przecież zdarza się, że mówią nawet w 8-9m-cu, że na 100% chłopak a rodzi się dziewczyna i odwrotnie
Stary 2012-03-23, 18:34   #3615
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
A ja dziś przeczytałam w jakiejś gazecie, że wg badań z 2011 r. zażywanie probiotyków w czasie ciąży chroni dziecko przed wystąpieniem alergii Słyszałyście coś na ten temat?? Muszę zapytać gina, bo mój mąż ma na wszystko alergię, a syn jak na razie skazę białkową... więc może drugie dzieciątko mogłabym ochronić
Koniecznie napisz, jesli sie czegos dowiesz.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Może lekarz się pomylił
Ja w każdym razie myślę, że mój tak i jednak będzie ta córeczka przecież zdarza się, że mówią nawet w 8-9m-cu, że na 100% chłopak a rodzi się dziewczyna i odwrotnie
Kurcze tylko mamy zdjecie...
Widac jajka, widac peniska.
W 1 ciazy mialam identyczne, tylko w 3d
To juz raczej nie bedzie pepowina.
Poczekamy do polowkowego. Zakupow dalej nie robimy (tylko ja glupia nakupilam juz spodenki dla dziewczynki. Dobrze ze sie powstrzymalam pare dni temu, bo juz mialam koszyk rozowych bodziakow ).

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-23, 18:36   #3616
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A przechodzi mu juz bardziej?
a ja wiem, czy przechodzi? On jest bardzo skryty, tematu ciąży czy dziecka prawie w ogóle nie porusza, nie powie mi nigdy wprost co czuje. Ale myślę, że oswoił się z tą myślą, i nawet jakby był chłopak to on by się inaczej nie zachowywał, taki typ.
Za to jak się witam z psem i mówię do psa "ceść" to mnie poprawia, ze mam mówić "cześć", bo potem dziecko się nasłucha i będzie sepleniło
ostatnio też coś rozmawiał z kumplem na temat karmienia i przyszedł z "nowiną", żebym po porodzie na kawę uważała
a teraz jak mi ten brzuch twardniał i bolał, to mi dużo pomagał, wyręczał i sam kazał mi do lekarza dzwonić i konsultować jak najszybciej.
Więc to nie jest tak, że on zupełnie jest "obok" tej ciąży, tylko przeżywa to po swojemu po prostu, w środku

Stary 2012-03-23, 18:39   #3617
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
to jest zupełnie normalne. Niepokoić się można zacząć dopiero, jeśli te skurcze są częste (tu można zgłupieć, bo różne źródła różnie podają, jedne że jak się pojawiają częściej niż 5-6 razy na godzinę to źle, inne że jak więcej niż 10 razy na dzień...), są regularne lub towarzyszy im ból czy plamienia
spoko, dzięki

Cytat:
No tak.. Nam kolega opowiadał, że jak sie dowiedział że bedzie miał córkę a nie syna to tydzień do siebie dochodził nie mógł uwierzyć A teraz jego córka ma 3 lata i on mówi że oczywiscie nie wyobraża sobie inaczej..
Stary 2012-03-23, 18:40   #3618
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Bylam juz u lekarza

Gratuluje kochana super
A co do tza.... Nie wiem czy pamietasz, ale ja tez pisalam, ze moj bardzo chcial syna, ze prawie wogole sie nie okazywal tego,ze cieszy sie z coreczki, rzadko glaskal brzuszek itp.... i... po tych kilku- kilkunastu tyg... nastapily momenty zmiany w niedziele pierwszy raz rozmawial z brzuszkiem juz nie mowi na niunie ono- to, tylko moja coreczka, corcia itp nawet nie wiesz jaka bylam przeszczesliwa jak pierwszy raz powiedzial na mala moja coreczka a zrobil to dopiero w tym tyg.... Mysle, ze zarowno Twoj tz jak i Agi tez zmienia nasatwienie
ja nie oczekuje, ze bedzie tak mowil kazdego dnia itp. bo pewnie nie bedzie- taki typ, ale cieszy mnie to, ze chociaz od czasu do czasu tak sie zachowuje( chociaz brzuszek glaszcze co dzien)
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:43   #3619
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wiem, czy przechodzi? On jest bardzo skryty, tematu ciąży czy dziecka prawie w ogóle nie porusza, nie powie mi nigdy wprost co czuje. Ale myślę, że oswoił się z tą myślą, i nawet jakby był chłopak to on by się inaczej nie zachowywał, taki typ.
Za to jak się witam z psem i mówię do psa "ceść" to mnie poprawia, ze mam mówić "cześć", bo potem dziecko się nasłucha i będzie sepleniło
ostatnio też coś rozmawiał z kumplem na temat karmienia i przyszedł z "nowiną", żebym po porodzie na kawę uważała
a teraz jak mi ten brzuch twardniał i bolał, to mi dużo pomagał, wyręczał i sam kazał mi do lekarza dzwonić i konsultować jak najszybciej.
Więc to nie jest tak, że on zupełnie jest "obok" tej ciąży, tylko przeżywa to po swojemu po prostu, w środku
Moj tez przezywa po swojemu. Chociaz glaszcze, caluje brzuch codziennie. Dba o mnie, nie ma mowy zebym cokolwiek sama nosila. W miare mozliwosci stara sie mnie podwozic wszedzie jesli tego potrzebuje...
Tylko marzyl o coreczce tatusia, takiej malej ksiezniczce. Nawet wszystkim mowil, ze chce corke. Poza tym synus juz jest...
I po prostu od wizyty juz o plci nie mowi, dalej dba o mnie tak samo, ale widze, ze jest bardziej zgaszony.
Tylko raz zazartowal, ze bedziemy tak dlugo dzieci "robic" az zrobimy dziewczynke
Po czym dodal, ze gdyby trzeci tez okazal sie syn, to juz by sie zalamal
Tylko klopot w tym, ze u niego w rodzinie sami faceci. Praktycznie zadne dziewczyny sie nie rodzily...

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Gratuluje kochana super
A co do tza.... Nie wiem czy pamietasz, ale ja tez pisalam, ze moj bardzo chcial syna, ze prawie wogole sie nie okazywal tego,ze cieszy sie z coreczki, rzadko glaskal brzuszek itp.... i... po tych kilku- kilkunastu tyg... nastapily momenty zmiany w niedziele pierwszy raz rozmawial z brzuszkiem juz nie mowi na niunie ono- to, tylko moja coreczka, corcia itp nawet nie wiesz jaka bylam przeszczesliwa jak pierwszy raz powiedzial na mala moja coreczka a zrobil to dopiero w tym tyg.... Mysle, ze zarowno Twoj tz jak i Agi tez zmienia nasatwienie
ja nie oczekuje, ze bedzie tak mowil kazdego dnia itp. bo pewnie nie bedzie- taki typ, ale cieszy mnie to, ze chociaz od czasu do czasu tak sie zachowuje( chociaz brzuszek glaszcze co dzien)
Wiesz, ja tez jeszcze potrzebuje chwili zeby sie przyzwyczaic, ale widze, ze mi jest latwiej
Ja juz sie zaczynam cieszyc, powoli bo powoli, ale sie ciesze. Poczekamy do polowkowego. Jesli sie potwierdzi w 3d to uwierzymy oboje...

Nasze Drugie Dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 18:43   #3620
dottta
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie i kciuki

Cytat:
wstawiam fotki ciuszków, ale od razu zaznaczam, że to bardzo znikoma część paczki Wybrałam tylko te najciekawsze, pajace, półśpiochy, body i kaftaniki pominęłam (a tego było multum)
na jednym zdjęciu są te komplety zimowe
super
Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie

Przeczytałam w internecie jakie dziecko może mieć wady w przypadku cukrzycy ciążowej i to mnie podłamało . Sobą się nie przejmuje. Najważniejszy jest synek. Właśnie mi nie mierzyli glukozy na czczo. Zmierzyli mi dopiero po godzinie od oddania krwi.
Wcześniej na początku ciąży, jak miałam robione wyniki to moja glukoza wynosiła 98 przy normie 70-100 .
No nic ,przecież będzie dobrze - innej opcji nie przyjmuje .

Zastanawiam się tylko dlaczego będę musiała być aż tyle dni w szpitalu . W poniedziałek to zrobią mi obciążenie 75g glukozy ,wynik będę miała w ten sam dzień,ale że jeszcze wtorek. . . i środa. . .
nie smutaj lepiej niech Cię położą i mają pod kontrola

Cytat:
Bylam juz u lekarza

gratki
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:44   #3621
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, cieszy się, tylko okazuje to po swojemu

Moj też nie jest jakis bardzo wylewny, nie gada do brzucha, nie dotyka go godzinami. Wczoraj na dobranoc spontanicznie cmoknął mnie i zaraz brzuch Takie drobnostki to tak
I dba o mnie a to najważniejsze. Czyny nie słowa Myślę że Twój TŻ też woli Ci w czymś pomóc niż rozczulać sie nad brzuszkiem.
Stary 2012-03-23, 18:45   #3622
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie napisz, jesli sie czegos dowiesz.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Kurcze tylko mamy zdjecie...
Widac jajka, widac peniska.
W 1 ciazy mialam identyczne, tylko w 3d
To juz raczej nie bedzie pepowina.
Poczekamy do polowkowego. Zakupow dalej nie robimy (tylko ja glupia nakupilam juz spodenki dla dziewczynki. Dobrze ze sie powstrzymalam pare dni temu, bo juz mialam koszyk rozowych bodziakow ).
Tylko wizytę mam dopiero 18.04
Mnie jakoś nie ciągnie do zakupów...
Przejrzałam rzeczy po synku, takich małych bodziaków mam pełno białych, żółtych więc uniwersalne...różowych też mam kilka, bo moja teściowa mnie takumi obdarowywała, bo twierdziła, że chłopców się ubiera na różowo (ponoć kiedyś pojechałą do rodziny w Krakowie i tam ją tak uświadomili, że Maryja była ubrana na niebiesko, a Jezus na różowo i tak się ubiera maluszki )
Stary 2012-03-23, 18:45   #3623
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, cieszy się, tylko okazuje to po swojemu

Moj też nie jest jakis bardzo wylewny, nie gada do brzucha, nie dotyka go godzinami. Wczoraj na dobranoc spontanicznie cmoknął mnie i zaraz brzuch Takie drobnostki to tak
I dba o mnie a to najważniejsze. Czyny nie słowa Myślę że Twój TŻ też woli Ci w czymś pomóc niż rozczulać sie nad brzuszkiem.
Nie, nie... On sie rozczula.
Fakt, ze o wiele mniej niz ja.
Ale spedza sporo czasu calujac, glaszczac brzuch
Po prostu liczyl na to, ze w tym brzuszku jest mala ksiezniczka A okazal sie ksiaze.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-23, 18:46   #3624
agunia82
Zakorzenienie

Aj bo to chłopowi nie dogodzisz, jak se zrobi córkę, to chce syna, jak syna spłodzi, to chciałby córkę
no ale sami sobie winni, jaką amunicją strzelili, takie dziecko mają co my biedne możemy, to nie komórka jajowa a plemnik za płeć odpowiada

Linka mój mąż to dokładnie taki typ jak piszesz, woli coś zrobić dla mnie niż mówić mi czułe słówka. Ale jak przestaje i o mnie dbać i mówić czułe słówka, to muszę nim potrząsnąć ostatnio się w końcu ogarnął i muszę przyznać, że jest o wiele lepiej chociaż do ideału jeszcze sporo brakuje ale nie narzekam

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-23 o 18:49
Stary 2012-03-23, 18:49   #3625
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie... On sie rozczula.
Fakt, ze o wiele mniej niz ja.
Ale spedza sporo czasu calujac, glaszczac brzuch
Po prostu liczyl na to, ze w tym brzuszku jest mala ksiezniczka A okazal sie ksiaze.
Paula, to pisałam do Agi. Jej TŻ jest chyba bardziej skryty...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Aj bo to chłopowi nie dogodzisz, jak se zrobi córkę, to chce syna, jak syna spłodzi, to chciałby córkę
no ale sami sobie winni, jaką amunicją strzelili, takie dziecko mają co my biedne możemy, to nie komórka jajowa a plemnik za płeć odpowiada
właśnie nam to nic do tego, nie mamy wpływu a pretensji nigdy nie mamy..
kobieta to jednak lepsza płeć !
Stary 2012-03-23, 18:49   #3626
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, to pisałam do Agi. Jej TŻ jest chyba bardziej skryty...
a fakt, przepraszam. Jestem zakrecona po tej wizycie Jeszcze nie doszlam do siebie.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-23, 18:49   #3627
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje ! dobrze że wszystko ok !

Chyba Ide Spac nie najlepiej się czuje zrobiłam zdjęcia kilku ciuszkow ale ustawie jutro.
buzka!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:51   #3628
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
a fakt, przepraszam. Jestem zakrecona po tej wizycie Jeszcze nie doszlam do siebie.
wierzę! to są spore emocje

TŻ przetrawi i będzie ok, przecież doskonale o tym wiesz

nastawił się to teraz musi mieć chwilę by się przestawić będzie szalał z radości jestem 100% pewna, już się cieszy
Stary 2012-03-23, 18:52   #3629
hanjah
Zakorzenienie

Przypomniałam sobie że mam butelkę emulsji ginekologicznej Soraya Lactissima sensitive. Koleżanka przez pomyłkę zamówiła dwie i jedną mi odstąpiła

Z tego co czytam na opakowaniu: zawiera probiotyki i undecylenian który hamuje powstawanie grzybów chorobotwórczych. Jest to emulsja polecana szczególnie kobietom w ciąży.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111007066.jpg (48,9 KB, 14 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:54   #3630
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wizytę mam dopiero 18.04
Mnie jakoś nie ciągnie do zakupów...
Przejrzałam rzeczy po synku, takich małych bodziaków mam pełno białych, żółtych więc uniwersalne...różowych też mam kilka, bo moja teściowa mnie takumi obdarowywała, bo twierdziła, że chłopców się ubiera na różowo (ponoć kiedyś pojechałą do rodziny w Krakowie i tam ją tak uświadomili, że Maryja była ubrana na niebiesko, a Jezus na różowo i tak się ubiera maluszki )
Ja po moim pooddawalam. Teraz tylko czesc moge odzyskac. Niestety wszyscy chca brac, gorzej z oddawaniem
Ale jak tylko cos ogladalismy to zawsze skupialismy sie na ciuszkach dla dziewczynek. Rozowych kombinezonach, bodziakach. Kilka razy juz prawie kupilismy cos dla dziewczynki. Praktycznie przy kazdych zakupach, jak kupowalismy cos dla synka, to ogladalismy rzeczy dla dziewczynek i bylismy pewni, ze sie nie mylimy i bedzie dziewczynka. A po lekarzu mielismy sie rzucic w wir zakupow dla malej ksiezniczki. Co z tego wyszlo to widac. TZ najpierw milczal, teraz lezy, a ja siedze sama...

Cytat:
Wlasnie, wlasnie...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
wierzę! to są spore emocje

TŻ przetrawi i będzie ok, przecież doskonale o tym wiesz

nastawił się to teraz musi mieć chwilę by się przestawić będzie szalał z radości jestem 100% pewna, już się cieszy
Mam nadzieje, ze jeszcze tylko kilka dni i oboje SZCZERZE powiemy, ze cieszymy sie z chlopca.
Ja jeszcze w glowie mam wbite, ze to dziewczynka.

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości