Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 13:32   #3601
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Witam

Ja już jestem po wizycie. Wszystko jest w porządku
Dokładne wyniki będę mieć jak będę u lekarza za tydzień. Bo u mnie tak jest, że jak się robi badanie to wyniki odbiera się u lekarza prowadzącego. Chodzę na NFZ.
Niestety nie udało się zrobić przezierności, bo dzidziuś jest już za duży. Trochę szkoda, ale lekarz wymierzył co się dało i powiedział, że wszystko jest w porządku.
Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że pozostałe dziewczyny, które mają badania będą również zadowolone. Trzymam kciuki
Cieszęs ię, że wszystko ok !
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:32   #3602
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Dokładne wyniki będę mieć jak będę u lekarza za tydzień. Bo u mnie tak jest, że jak się robi badanie to wyniki odbiera się u lekarza prowadzącego. Chodzę na NFZ.
Niestety nie udało się zrobić przezierności, bo dzidziuś jest już za duży. Trochę szkoda, ale lekarz wymierzył co się dało i powiedział, że wszystko jest w porządku.
Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że pozostałe dziewczyny, które mają badania będą również zadowolone. Trzymam kciuki
super że dzidzia zdrowa
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:39   #3603
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Super
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:52   #3604
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!
Wiedziałam - od rana mnie nie było, teraz będę godzinę nadrabiać No nic, biorę się za czytanie
Stary 2012-06-05, 13:58   #3605
DeKajka
Zakorzenienie

Sola .. fajnie ze z maluszkiem wszystko ok ..

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Jeszcze poł godzinki i do domciu

Dziewczyny kiedy wkoncu zaczyna sie 5 miesiac ? bo ja dzisiaj zaczelam 18 tydzien i nie wiem czy to juz 5 czy jeszcze 4 ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:04   #3606
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Dziewczyny kiedy wkoncu zaczyna sie 5 miesiac ? bo ja dzisiaj zaczelam 18 tydzien i nie wiem czy to juz 5 czy jeszcze 4 ..
Wg tego:
http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy
to zaczęłaś 5 Gratulacje
Ale wiem, że różnie liczą
Stary 2012-06-05, 14:04   #3607
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Od 18 tygodnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 14:08   #3608
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:

5 miesiąc

A ja się witam dawno mnie nie było ale co Was nadrobie to albo już nie mam siły na odpisywanie albo Nadia wchodzi mi na kolana i zaczyna klikać Dzisiaj w nocy poczułam kopniaka, już zapomniałam jakie to słodkie uczucie!

No i za prawie dwa tyg jak będe u lekarza to mam nadzieje że mi powie już na 100% płeć, bo w 13 tyg ciąży to dla mnie troszkę niewiarygodne może z chłopaka zrobi się córcia?

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:10   #3609
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
5 miesiąc

A ja się witam dawno mnie nie było ale co Was nadrobie to albo już nie mam siły na odpisywanie albo Nadia wchodzi mi na kolana i zaczyna klikać Dzisiaj w nocy poczułam kopniaka, już zapomniałam jakie to słodkie uczucie!

No i za prawie dwa tyg jak będe u lekarza to mam nadzieje że mi powie już na 100% płeć, bo w 13 tyg ciąży to dla mnie troszkę niewiarygodne może z chłopaka zrobi się córcia?

Gratuluję kopniaczków!
I trzymam za wizytę

Odzywaj się częściej
Stary 2012-06-05, 14:20   #3610
landi0909
Zakorzenienie

Hej pięknie, pół dnia mnie nie było, teraz nadrabianie mnie czeka...

w banku siedziałam a młody ciągle dawał mi kopniaki, i pochwalę się, że teraz na 100% jestem pewna, że to jednak jego sprawka! było widać, jak pod bluzką rusza mi się brzusio tak drżał pięknie jak mnie Kuba kopał

miałam dziś dostać moje ukochane książki o ciąży, a listonosza jeszcze nie było muszę poczekać do jutra, bo za godzinę zamykają pocztę.

Gratuluję udanych wizyt, i mam nadzieję, że wszystkie wizyty będą u nas wszystkich udane!

Ja dziś się dowiedziałam, że egzamin praktyczny mam o 14 19-go czerwca, więc posiedzę w szkole do... 19? Masakra, jak ja wytrzymam

Co do obiadu, to ja na mieście kupiłam pyszne pączki i tak się obżarłam, że do 19 mam spokój gdzieś o 17 pójdę na zakupy to coś kupię, Mati i tak do 22 w pracy

A mój cudny piesek dziś dał popis. Otworzył szafkę, w której mam kosz na śmieci, po czym wszystko wysypał. Na stole miałam kupioną bułkę tartą i sól, więc rozgryzł opakowania i wysypał wszystko od kuchni do pokoju, robiąc piękną "piaskową" ścieżkę, a to co nie zdążyło się wysypać, wysypał i wtarł w dywan. Do tego zrzucił wieszak na pranie i posikał pranie teraz to mnie czeka sprzątanie do wieczora...
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:21   #3611
happy_eve
Wtajemniczenie

Znowu na raty muszę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
no i nadszedl ten moment-maluch spal oczywiscieno ale cos tam ogladal, zaglaal widzialam ze to "cos" tam jest znaczy sie jajka:P i pytam-chlopak??on nic, z drugiej str zaglada i teraz on pyta-co macie w domu mowie ze dziewczynke-i znow pytm-facet a on jak to on milczy i po chwili-moge sie myslic, sprawdze jeszcze czy to aby nie pepowina-zrobil przeplywy i tam ich nie bylo wiec pepowina to nie bylo tak wiec mowi chyba BOLEK ale sprawdzac bedziemy na nastepnej wizycie i pogdlac czy nic sie nie zminillo.mowie do niego jakie duze-a on ze ciezko bedzie zmierzyc bo jest zle ulozone, mowie ze tak z czystej ciekawosci na co moj doktor to jak z czystej ciekawosci to zrobimy cos innego i wlaczyl 4D Mkos dotykal sie po buzce, otwieral ja, usmiechalmoj tz byl w totalnym szoku i pozniej nie mogl przezyc ze ma "tak malo miejsca tam". wysdrukowal mi zdjecie twarzyczki ale kuzwa cos mial z drukarka nie tak bo wyszlo rozmazane i prosil zebym mu przypomniala nastepnym razem bo ma zapisane w usg i mi wydrukuje drugi raz.jak chcecie moge pokazac-tylko nie jest ostre.
Super Gratuluję chłopca Tylu ich już tu mamy, że może u mnie będzie dziewczynka Chociaż wszyscy mi chłopca przepowiadają.

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość

wczoraj poczulam ruchy takie plywanie rybeczki ze 3 razy tak mi sie fajnie ruszylo , mojemu mezowi chcialam pokazac a tu juz sie pozniej maluch nie ruszal chyba zasnal ale jeszcze zdazy mąz poczuc kopniary;p, mysle ze go jeszcze skopie po rękach;p
Zazdroszczę ruchów

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Czytam was zamiast się zbierac do pracy. Dziś mam wizytę więc proszę trzymajcie kciuki!
Kciuki

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy była któraś z Was w wawe na targach mother&baby?? my byliśmy i było fajnie, można było wymacać wózeczki, pooglądać wszystkie pierdółki dla dzieci, ale co najważniejsze muszę się pochwalić!! WYGRALIŚMY FOTELIK DZIECIĘCY HEHEH a raczej mój dzielny narzeczony wygrał taaaaka byłam z niego dumna!! i super się cieszę ja też wygrałam jakieś pierdółki dla dziecka - kubeczek niekapek, smoczki, fajna butelka no świetnie naprawdę warto było jechać!
W ten weekend kupiłam tez wreszcie sukienkę na ślub , za 2 tygodnie ten ślub więc w sumie już by pasowało ją mieć tak szczeże moówiąc to przekonana do niej nie jestem ale wiem też że musi być w takim fasonie a nie tak jak do tej pory kupowałam obcisłe bo moje rozmiary juz nie te same. Jeszcze dokupię buciki i jest super a że sukienka kremowa z brązowym paseczkiem to buciki jasbrązowe planuję i będą też na inne okazje.
Z atrakcji jeszcze, niekoniecznie pozytywnych..... byliśmy w arkadii kupić w niedzielę ta kieckę, kierujemy się już do parkingu a tam nagle co?? alarm ewakuacyjny!! polecieliśmy szybko na parking bo juz byliśmy w drodze do niego, co prawda trochę głupio ale juz było blisko....wiem że powinnismy leciec do wyjscia ale co tam...jak sie okazało oczywiscie madre glowy nie wiedzialy gdzie samochod, ludzie zaczeli panikowac, w samochodach szalenstwo, nikt nikogo na parkingu nie puszczal a ja juz mialam wizje smierci w ataku terrorystycznym ;l( tak sie balam, juz lzy w oczach ale tż zachowal zimna krew, tak pieronek pokombinowal ze bylismy przy samym wyjezdzie z tego parkingu, na szczescie alarm odwolali ! ale tyle streesu o moj skarb co sie najadlam ehhh
To chyba tyle z nowości, teraz juz postaram sie byc na bierząco i z gory przepraszam za mega dlugi post
Gratuluję fotelika
I dobrze, że sytuacja z alarmem tak się zakończyła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 14:25   #3612
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

ja sobie pospałam prawie 2h
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:25   #3613
Lonia89
Raczkowanie

Ja po pracy wkoncu, siedze w domku po obiadku u mamusi i czekam na męza , jak wroci z pracy i zje obiadem wyruszamy do miasta , licze na to ze cos upoluje dla maluszka chociaz jednego ciuszka, taka mam ochote cos kupic dla malenstwa, maz mi mowi ze jeszcze za wczesnie bo zanim sie dziecko urodzi to zdaze wymolestowac te ciuszki i bede non stop wyciagac je i oglądac;p a no i ma racje ze bede ogladac;p ale i tak chce cos kupic bo wole stopniowo zaczac, niz potem zeby mi sie nawarstwilo na osttanie miesiace.

Widze ze na topie temat slubny, oj z checia powtorzylabym ten dzien, wychodzilam za maz niecaly rok temu 16.07.2011, minie nam piekny roczek juz niedlugo. Ach co to byl za slub, powtorzylabym zchecia ten dzien, wtedy kobieta cuzje sie wyjatkowo, i te przygoitowania przed slubem sa takie ekscytujace wybor sukni, fotografa, sesji, i innych spraw, naprawde fajna rzecz zycze wszystkim przyszłym Pannom młodym tak pieknego dnia jak moj bylo idelanie, nawet pogoda byla wymarzona , przed slubem sie stresoiwalismy strasznie, i chcielismy zeby juz bylo po, bo wiaodmo jest sie w centrum uwagi itd, ale potem oboje stwierdzilismy ze najlepiej sie czlowiek bawi na własnym weselu, kilka wpadek mielismy , ale teraz to sie milo wspomina;p na slubie ja chcialam zakladac mezowi obraczke na lewa rekę:P i ciagne za t alewa reke a on nie chce mi dac;p a ksiadz w smiech i wkonu sie kapnelam;p ze to jednak na prawa;p , za to mąż, zamiast Brac mniejsz aobraczke na moj palec to wziął ta swoja wieksza i chce mi zakladac;p ksiadz wkoncu nie wytrzymal i mowi "tę mniejszą, tę mniejsza, ta jest panny mlodej" ;D

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin

Edytowane przez Lonia89
Czas edycji: 2012-06-05 o 14:29
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:31   #3614
landi0909
Zakorzenienie

Hehehe moi rodzice jak się pobierali, to mój tata też wziął większą. I mama mówi "nie tą!" a on co robi? odkłada obrączkę, i bierze ją drugą ręką ale w końcu się zorientował, że to chodziło nie o jego rękę, tylko o obrączkę

Ja jestem ciekawa co to u nas będzie, Zostały 24 dni, większość już przygotowana, obrączki też już są złote, płaskie, ale takie piaskowane i ja mam diamencik w środku grawer też jest, ale to jest nasza słodka tajemnica co my tam mamy

A dokładnie, zostało do ślubu 23 dni, 22 godziny i 56 minut!

AAAAAAAAAA!! Wiadomość z ostatniej chwili! Przyszły książki!!

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-06-05 o 14:43
Stary 2012-06-05, 14:40   #3615
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Nie pamiętam czy pisałam Wam mojej wizycie w środę na usg genetycznym (nr 2). Wyniki coprawda bedą za jakiś czas ale "z wyglądu" Pan doktor stwierdził że dzieciątko zdrowe
Także już dwóch stwierdziło że zdrowe i że...prawdopodobnie chłopak...
A ja tam dalej myślę że dziewczynka
No ale jak będzie chłopak to też będę kochać jak swoje
Gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Wyniki mam dobre,spotkałam mojego lekarza i kazał jednak przyjechać dziś kontrolnie mimo dobrych wyników.
Mam nadzieje,że weźmie mnie dziś "do kina" i zobaczę drugą płeć.Niestety wizyta dopiero po godzinie 21 więc dopiero jutro Wam opowiem.
W takim razie kciuki za wizytę

Cytat:
Super, że wszystko ok

Uff nadrobiłam
Stary 2012-06-05, 14:48   #3616
wiolcia3108
Przyczajenie

Właśnie wstawilam skrzydełka do piekarnika ale pięknie pachną a jeszcze godzina zanim się upieką heh u mnie na obiadki przeważnie jakieś mięsiwo bo Emilka i mąż je uwielbiają tak że ja nie mam za duzo do gadania ale za to Kocham ziemiaczki młode z koperkiem wiec i dla mnie coś jest.
Zazdroszczę wam wizyt i ujawniania płci, ja mam dopiero na 28.06 usg.połówkowe.

Edytowane przez wiolcia3108
Czas edycji: 2012-06-05 o 14:51
wiolcia3108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:54   #3617
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
A mój cudny piesek dziś dał popis. Otworzył szafkę, w której mam kosz na śmieci, po czym wszystko wysypał. Na stole miałam kupioną bułkę tartą i sól, więc rozgryzł opakowania i wysypał wszystko od kuchni do pokoju, robiąc piękną "piaskową" ścieżkę, a to co nie zdążyło się wysypać, wysypał i wtarł w dywan. Do tego zrzucił wieszak na pranie i posikał pranie teraz to mnie czeka sprzątanie do wieczora...
no to cię piesek załatwił ; p

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Widze ze na topie temat slubny, oj z checia powtorzylabym ten dzien, wychodzilam za maz niecaly rok temu 16.07.2011, minie nam piekny roczek juz niedlugo. Ach co to byl za slub, powtorzylabym zchecia ten dzien, wtedy kobieta cuzje sie wyjatkowo, i te przygoitowania przed slubem sa takie ekscytujace wybor sukni, fotografa, sesji, i innych spraw, naprawde fajna rzecz zycze wszystkim przyszłym Pannom młodym tak pieknego dnia jak moj bylo idelanie, nawet pogoda byla wymarzona , przed slubem sie stresoiwalismy strasznie, i chcielismy zeby juz bylo po, bo wiaodmo jest sie w centrum uwagi itd, ale potem oboje stwierdzilismy ze najlepiej sie czlowiek bawi na własnym weselu, kilka wpadek mielismy , ale teraz to sie milo wspomina;p na slubie ja chcialam zakladac mezowi obraczke na lewa rekę:P i ciagne za t alewa reke a on nie chce mi dac;p a ksiadz w smiech i wkonu sie kapnelam;p ze to jednak na prawa;p , za to mąż, zamiast Brac mniejsz aobraczke na moj palec to wziął ta swoja wieksza i chce mi zakladac;p ksiadz wkoncu nie wytrzymal i mowi "tę mniejszą, tę mniejsza, ta jest panny mlodej" ;D
ojj tak ja też po slubie jeszcze nie cały rok jestem a już bym powtórzyła ten dzień : )) mo tż też się w kościele pomylił... heheh ksiądz mu mówi w imię ojca, ten ładnie powtórzył, mówi w imię syna, a mój tż zamiast powtórzyć to i ducha świętego ; p hehe

sola gratuluję udanej wizyty!

a ja dziś pojadłam pysznych truskawek od babci, ale maleństwu chyba nie smakowały, bo zaraz byłam w kibelku i wszystkie tam oddałam : (((

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:58   #3618
Sola1
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki
Przekazujecie mnóstwo pozytywnej energii

----

Jeśli chodzi o obrączki i ktoś się zastanawia czy nie wziąć ciut większej to niech weźmie większą.
Ja ślub miałam prawie 6 lat temu. Obrączka była idealna. Niestety od jakiegoś czasu nie jestem w stanie jej założyć. Mówię o okresie sprzed ciąży.
Muszę iść ją rozciągnąć. Nie wiem z czym do końca jest to związane, bo wagę miałam w sumie niezmienioną od kilku lat ( poza ciążą oczywiście). Być może z wiekiem palce robią się jakieś bardziej umięśnione lub kości grubieją - nie mam pojęcia.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:59   #3619
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

Proponuję zrobić wakacyjną wycieczkę do Wrocławia, pozwiedzać a przy okazji wygrać coś na targach wrocławskich w sierpniu
ja na bank pojadę daleko nie ma
Cytat:
Witam

super

TŻ chyba ma focha. bo sie nie odzywa od tamtego telefonu..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 15:00   #3620
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczynki
Przekazujecie mnóstwo pozytywnej energii

----

Jeśli chodzi o obrączki i ktoś się zastanawia czy nie wziąć ciut większej to niech weźmie większą.
Ja ślub miałam prawie 6 lat temu. Obrączka była idealna. Niestety od jakiegoś czasu nie jestem w stanie jej założyć. Mówię o okresie sprzed ciąży.
Muszę iść ją rozciągnąć. Nie wiem z czym do końca jest to związane, bo wagę miałam w sumie niezmienioną od kilku lat ( poza ciążą oczywiście). Być może z wiekiem palce robią się jakieś bardziej umięśnione lub kości grubieją - nie mam pojęcia.
a ja miałam większą a pare miesięcy po slubie leciałam i zmniejszałam jednak, bo przy chłodniejszych dniach to mi z palca spadac zaczela , raz myslalam że ją zgubiłam, ale się poryczałam. na szczeście wpadła do buta jak się rozbierałam z kurtki... ale co się strachu najadłam...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:04   #3621
landi0909
Zakorzenienie

Ja jak mi zimno dosłownie zrzucam pierścionek tzn.. spada mi, mimo że teraz w ciąży czasem jest nawet za mały

Moja mama na ślubie miała za dużą obrączkę o 1 rozmiar a po kilku latach już była dobra. Na 25 rocznicę ślubu już jej nie była w stanie założyć. Powiększyła ją już o 3-4 rozmiary, bo tak jej palce urosły
Stary 2012-06-05, 15:07   #3622
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
No tak, jak się kobieta uprze to już rozumiem Fotelik nawet powyżej 3lat dlatego zastanawiamy się co z nim zrobić...... bo jednak za 3-4lata już będą inne, może mi się do tego czasu nie podobać a z drugiej strony nagroda to nagroda, zawsze będzie miło pomyśleć że to tż wygrał trzeba było noworodka ( lalkę oczywiście ) pod kontrolą ekspertów z maxi cosi włożyć do fotelika bezpiecznie i jednocześnie na czas, zwracali uwagę na sprawdzenie pasów , wpięcie fotelika w stelaż itd, jak się dowiedziałam jaka będzie konkurencja to myślę - o matko przecież on nigdy tego nie robił ale dostali instruktaż i okazał się najlepszy, jako jedyny bezbłędnie i bezpiecznie! cudo nie tatuś

Proponuję zrobić wakacyjną wycieczkę do Wrocławia, pozwiedzać a przy okazji wygrać coś na targach wrocławskich w sierpniu

A mieszkamy na wschód od wawy
Myślę, że fotelik Maxi Cosi nawet za trzy lata będzie dobry, a wydatek z głowy Zresztą warto go mieć chociażby po to aby pamiętać jak TŻ walczył dla maluszka Ja bym zostawiła
A do Wrocławia to kawał drogi; odpada, bo podróże w ciąży nie sprawiają mi przyjemności

Cytat:

Witamy w 5 miesiącu Zresztą chyba na pierwszej stronie jest ta rozpiska z miesiącami (ja też się nią sugeruje).

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
5 miesiąc

Może, wszystko jest możliwe. Jaja by były jak nasze męskie grono zacznie się "zmieniać" w dziewuchy

Cytat:

w banku siedziałam a młody ciągle dawał mi kopniaki, i pochwalę się, że teraz na 100% jestem pewna, że to jednak jego sprawka! było widać, jak pod bluzką rusza mi się brzusio tak drżał pięknie jak mnie Kuba kopał

miałam dziś dostać moje ukochane książki o ciąży, a listonosza jeszcze nie było muszę poczekać do jutra, bo za godzinę zamykają pocztę.

Gratuluję udanych wizyt, i mam nadzieję, że wszystkie wizyty będą u nas wszystkich udane!

Ja dziś się dowiedziałam, że egzamin praktyczny mam o 14 19-go czerwca, więc posiedzę w szkole do... 19? Masakra, jak ja wytrzymam

Co do obiadu, to ja na mieście kupiłam pyszne pączki i tak się obżarłam, że do 19 mam spokój gdzieś o 17 pójdę na zakupy to coś kupię, Mati i tak do 22 w pracy

A ja myślałam, że mój psiak jest niegrzeczny Byłabym załamana gdyby mi się to przytrafiło

A co do kopniaczków to też często czuję je w takich miejscach jak bank, bo wtedy siedzi się bezruchu, najczęściej w ciszy i ewentualnie wypełnia jakieś papiery. Warunki sprzyjające do harców

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

ja sobie pospałam prawie 2h
Ja godzinkę

Cytat:
Napisane przez wiolcia3108 Pokaż wiadomość
Właśnie wstawilam skrzydełka do piekarnika ale pięknie pachną a jeszcze godzina zanim się upieką heh u mnie na obiadki przeważnie jakieś mięsiwo bo Emilka i mąż je uwielbiają tak że ja nie mam za duzo do gadania ale za to Kocham ziemiaczki młode z koperkiem wiec i dla mnie coś jest.
Zazdroszczę wam wizyt i ujawniania płci, ja mam dopiero na 28.06 usg.połówkowe.
Kochana zaraz będzie Twoja kolej, czas leci jak szalony. Ja też uwielbiam młode ziemniaczki, najlepiej podsmażone z patelni

Właśnie pora coś przekąsić, bo mało dziś zjadłam (mimo to czuję się pełna jak bania). Może skoczę do Biedry, bo wody też nie mam.

Zobaczcie co znalazłam: http://www.brightstarts.pl/index.php...aczek-babelek/
Muszę to mieć

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:18   #3623
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

No to masz cyrk z psiakiem. Ale z drugiej strony, to może i dobrze - taki chrzest bojowy zanim Twój maluszek zacznie rozrabiać
Stary 2012-06-05, 15:21   #3624
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz chyba nie ma reguły
mąż wziął większą i zaraz zmieniał rozmiar

a moja mama np nosi tą samą od 28 lat i jej pasuje cały czas

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Muszę to mieć
ale śliczny
Stary 2012-06-05, 15:30   #3625
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ja na bank pojadę daleko nie ma

super

TŻ chyba ma focha. bo sie nie odzywa od tamtego telefonu..
Mężczyźni

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Myślę, że fotelik Maxi Cosi nawet za trzy lata będzie dobry, a wydatek z głowy Zresztą warto go mieć chociażby po to aby pamiętać jak TŻ walczył dla maluszka Ja bym zostawiła
A do Wrocławia to kawał drogi; odpada, bo podróże w ciąży nie sprawiają mi przyjemności

Witamy w 5 miesiącu Zresztą chyba na pierwszej stronie jest ta rozpiska z miesiącami (ja też się nią sugeruje).

Może, wszystko jest możliwe. Jaja by były jak nasze męskie grono zacznie się "zmieniać" w dziewuchy

A ja myślałam, że mój psiak jest niegrzeczny Byłabym załamana gdyby mi się to przytrafiło

A co do kopniaczków to też często czuję je w takich miejscach jak bank, bo wtedy siedzi się bezruchu, najczęściej w ciszy i ewentualnie wypełnia jakieś papiery. Warunki sprzyjające do harców

Ja godzinkę

Kochana zaraz będzie Twoja kolej, czas leci jak szalony. Ja też uwielbiam młode ziemniaczki, najlepiej podsmażone z patelni

Właśnie pora coś przekąsić, bo mało dziś zjadłam (mimo to czuję się pełna jak bania). Może skoczę do Biedry, bo wody też nie mam.

Muszę to mieć
super ten leżaczek

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:37   #3626
MiciaKicia
Zakorzenienie

ide szamać pierogi

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:43   #3627
DeKajka
Zakorzenienie

Juz jestem w domku .. rozmawialam dzisiaj z moja '' szefową '' i jakos mi tak smutno . Rozstajemy sie pod koniec czerwca i dopiero to do mnie teraz dotarlo .. Pracowalam u nich 2 lata .. Dzieki nim poznalam TŻeta .. wszystko sie tam zaczęło .. oni są dla mnie bardziej jak znajomi niż pracodawcy ...do tego zżyłam sie z tymi dzieciakami ..żal jakos tak odchodzic ..
No i zdalam sobie sprawe ze moje zycie diametralnie sie zmienia .. w wakacje bede w domu .. potem na wrzesien wracam do Kielc i tylko bedzie wielkie oczekiwanie na rozwiązanie .. Lubie moje poukładane życie . szkoda mi je zostawiać ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:43   #3628
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
juz wiem super te ubranka ale mi tez szkoda kasy wole cos uzywanego lub tanszego na all

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

ja mialam bukiet ze storyczow a marzyl sie mi z konwali
hej dziewczyny zaraz was nadrobie weroniczka ja tez chce z konwalii) bardzo mi sie podobaja

marti gratuluje chlopaka!!!!!wczoaj byl dzien chlopaka u nas heheheh, moj michal tez szcesliwy zrsezta tak samo pewnie bylb6y na dziewczynke ale oboje sie bradzo cieszymy))

ja dzisiaj mialam zalatany dzien dopiero wrocilam, musialam jechac do firmy swojej dac L4 i podbić książeczkę i oczywiscie mi pol dnia minelo bo tramwajem w jedną strne godzine pogoda do dupy dopiero obiad robie kotlety mielone , sosik , mlode ziemniaczki i szparagi z bulką tartą pyycha
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:49   #3629
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Juz jestem w domku .. rozmawialam dzisiaj z moja '' szefową '' i jakos mi tak smutno . Rozstajemy sie pod koniec czerwca i dopiero to do mnie teraz dotarlo .. Pracowalam u nich 2 lata .. Dzieki nim poznalam TŻeta .. wszystko sie tam zaczęło .. oni są dla mnie bardziej jak znajomi niż pracodawcy ...do tego zżyłam sie z tymi dzieciakami ..żal jakos tak odchodzic ..
No i zdalam sobie sprawe ze moje zycie diametralnie sie zmienia .. w wakacje bede w domu .. potem na wrzesien wracam do Kielc i tylko bedzie wielkie oczekiwanie na rozwiązanie .. Lubie moje poukładane życie . szkoda mi je zostawiać ..

wszelkie zmiany w życiu a zwłaszcza poważniejsze budzą wiele emocji
ale poukłada się
Stary 2012-06-05, 15:53   #3630
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
mój nic mi nie powiedział... to chyba obejdę się smakiem
co do wątrobki to ja mam jesc bo duzo zelaza moja siostra tez cala ciaze jadła wiec nie wiem.lekarz stwierdzil ze bardzie mi szkodza spaliny ktore wdycham co dzien niż raz na jakis czas wątrobka

gratuluje wizyt karolamankowa i sola) i trzymam kciuki mocno za kolejne
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości