|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Dziewczynki Czarna, Weronika, Meiadeleite, Musso4, Marti86 gratuluję udanych wizyt
Chłopaki rzeczywiście górą![]() Za tydzień w środę kolejna porcja nowin, bo doczytałam, że aż pięć z nas ma wtedy wizytę Za siebie i inne mamusie już trzymam kciuki Meiadeleite jeżeli chodzi o cukier to nie pomogę, ale wiem, że jeżeli będziesz trzymała dietę (co w ciąży może być troszkę męczące) to z Tobą i maleństwem będzie wszystko OK Piękny duży brzuszek, ale u "podwójnych" mamusiek zawsze jest troszeczkę większy Cytat:
Cytat:
O tym samym pomyślałam, ale każda z nas ma inaczej. Mój też jest już widoczny i mąż, który nie widział mnie od piątku powiedział wczoraj, że urósł ![]() Cytat:
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=landi0909;34505542]Lonia89 - widzę, że mamy tak samo termin
ja znam już wstępnie płeć, synuś ale to dlatego, że na USG spał, i można było poszukać ![]() Dokladnie ten sam termin mamy, a moje malenstwo bylo nadzwyczaj ruchliwe, i nie dalo sie zobaczyc, dupka sie odwracalo na osttabik usg do matki i ojca hehe;p ale za tydzien mam kolejne wiec moze cos pokaze nam , widzialam brzuszek twoj, spory jest juz , ale ladniutki moj jest o wiele mniejszy a przytylam 3,5 kg, ale chyba dlatego przytylam bo mialam niedowage wczesniej i chyba wiecej masy potrzebne mi bylo dla boba;p, bo nie mialo z czego zabierac.Jejku ja zamiast do pracy sie szykowac to tu siedze i czytam:P ale co zrobie jak mi teraz najlepiej net z rana chodzi hehe,ale zaraz zmykam bo włosy nie wyprostowane i ora wyjsc do ludzi;p za za pol godizny zaczynam prace;p wczoraj poczulam ruchy takie plywanie rybeczki ze 3 razy tak mi sie fajnie ruszylo , mojemu mezowi chcialam pokazac a tu juz sie pozniej maluch nie ruszal chyba zasnal ale jeszcze zdazy mąz poczuc kopniary;p, mysle ze go jeszcze skopie po rękach;p
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() *28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ŚLUB;*28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin Edytowane przez Lonia89 Czas edycji: 2012-06-05 o 07:30 |
|
|
|
#3333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a brzusio u mnie też już troche widać. najgorzej, że mam tylko jedne ciążowe jeansy, inne mnie uciskają a o spodniach z wysokim stanem mogę pomarzyć :/ Jedynie niskie biodrówki jeszcze mnie ratują ;] Gratuluję udanych wizyt i kolejnych synusiów! ![]() To limit na synusiów chyba się wyczerpuje i mam nadzieję na dziewczynkę
|
|
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do chłopaczków to masz rację - posypało się. Nie wiem czy znajdzie się miejsce na jeszcze więcej, bo chętnych nie brakuje Chociaż mój "męski entuzjazm" zmalał do minimum i jest mi to zupełnie obojętne. Wpływu na to żadnego nie mam Ja już w pracy i powiem wam, że pierwszy raz odkąd czuję ruchy dzieciątka mam taką długą przerwę. Już wczoraj było mało aktywne i kopało sporadycznie, wieczorem zaczęłam się stresować i czekałam z 40 min na małego kopniaczka, ale był Mam nadzieje, że po prostu przekręcił się przodem do pleców i stąd ta cisza Nie chcę panikować, ale niepokój jest Ja będę dziś robić szczawiówkę, bo znalazłam słoiczek szczawiu. To moja ulubiona zupa, do tego jajeczko i palce lizać Wczoraj na wieczór znowu objadłam się słodkiego.. MALUSZEK KOPNĄŁ A i jeszcze jedno, bo zawsze zapominam. Wiecie czego najbardziej zazdroszczę mamusiom, które znają płeć i na co czekam z utęsknieniem? Aż będę mogła mówić do swojego dziecka po imieniu. To takie słodkie i myślę, że wtedy powstaję taka prawdziwa więź, bo teraz jakoś trudno "zmaterializować" dzieciątko. Przynajmniej ja tak mam
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczawiowa ![]() Co do zwracania się do dziecka po imieniu, to zgoda, ale tylko pod warunkiem, że jesteś na 100% pewna tego imienia. jak już pisałam kiedyś to my wahamy się między dwoma, i czasem mówimy tak, czasem tak, sprawdzamy, które bardziej do niej przylgnie Ale fakt, to duża radość, że chociażby mogę mówić: ona, dziewczynka, córeczka, dziecko staje się przez to jeszcze bardziej materialne, konkretne |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za wsparcie
![]() absolutnie nie chcialam w zadnej z Was wzbudzic zaniepokojenia, ja mialam najmlodsza ciaze na tym watku. Waszym malenstwom na pewno nic nie brakuje i zdrowo sie rozwijaja ![]() Wczoraj po poludniu mialam zabieg, od wieczora jestem w domu, cale szczescie nie musialam nocowac w szpitalu. Mam dwa tygodnie chorobowego, mysle, ze ten czas wystarczy na uspokojenie najgorszych emocji. A pozniej zobaczymy.. W moim przypadku wyglada to na jakas wade genetyczna, czyli dzieje sie to niezaleznie od nas, nie mamy na to wplywu - na usg wygladalo to na otwarte powloki brzuszne. Kochane, nie chce tutaj wprowadzac negatwnych emocji, na razie sie z Wami zegnam ale na pewno sie odezwe, jak tylko ponownie ujrze dwie kreski na tescie ![]() Buziaki dziewczyny ![]() i cieszcie sie nadal ciaza.. mimo tych wszystkich dolegliwosci to calkiem przyjemny dla nas czas
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się właśnie na stronce na 27 czerwca. dopieroooo ...
to będzie 2 dni przed wizytą w szpitalu. Pogadam sobie jeszcze z Panią doktor. ![]() Powiedzcie mi... pierwsze ruchy w karcie ciąży zaznaczacie które? To przepływanie w brzuchu, łaskotanie czy wyraźne kopniaczki ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy za Ciebie bardzo mocno kciuki!! ![]() ![]() ![]() A jeśli rzeczywiście to była wada genetyczna, to maleństwo nie miało szans Odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! Powiedz, mam Cie wypisac z listy? Czy dopisac do takiej jakiby pamiątkowej, że byłaś tu z nami? Jakbyś wolała? Zmykam na egzamin ![]() Mam ich już dośc! ![]() Pa
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czekamy na wieści o dwóch kreseczkach !
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dziś mam ze sobą normalną kawę rozpuszczalną z mleczkiem bo tak mnie boli łeb,że szok. Zdążyłam już oddać siuśki do badania po poludniu do odebrania. Narazie zostaję z Wami na kawce
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Wam za tyle slow wsparcia! ![]() Odezwe sie na pewno! ![]() Powodzenia na egzaminie!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3342 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Lonia89;34514560]
Cytat:
Cytat:
I powiem wam, że uwielbiam poranki na przełomie jesieni/zimy. To taki magiczny czas. Wstajesz rano, na dworze jeszcze ciemno, zimno, szaro, a Ty siedzisz w ciepłym domku z kubkiem kawy, w ciepłych kapciach.. achhh. Zawsze listopad był moim miesiącem, bo właśnie wtedy się urodziłam i mam ogromny sentyment do tego czasu. A od tego roku stanie się wyjątkowy już na zawsze. Cieszę się, że moje dzieciątko przyjdzie na świat w tym niezwykłym czasie. Co do szczawiu to moja mama robi słoiczki ze świeżego szczawiu i powiem Ci, że różnica w smaku jest niewielka lub ja tak lubię szczawiową, że nie czuję Mój mąż jest pod tym względem ideałem. Wie, że nie jem mięsa i go nie ruszam, nigdy nie domagał się przygotowywania posiłków i nie widzi w tym nic dziwnego. Najczęściej sam gotuje dla nasJejku jak ja go uwielbiam (to chyba hormony, albo długa rozłąka ). Pisałyście o stażu w związkach. My z mężem jesteśmy razem już prawie 7 lat (będzie w listopadzie Nasz ślub też był wyjątkowy, bom pobraliśmy się w górach, dokładniej w Pieninach, w Szczawnicy. Dodam, że ja pochodzę z podlasia, a mąż ze świętokrzyskiego
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby ważne jest żeby zapamiętać dzień,w którym były pierwsze ruchy. Ale jak to się liczy? Pierwsze bulgotanie czy pierwszy prawdziwy kopniak? Nie rozmawiałam jeszcze o tym ze swoim lekarzem.Może Wy wiecie..?
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Kasia_11_83;3451479 3]
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja urodziłam się w październiku (mąż z resztą też), ślub również w październiku zeszłego roku. Od zawsze kocham jesień, i opis tych poranków, ten kubek kawy i ciepłe kapcie, mmm, o tak anett234 to ja parzę sobie drugą inkę żebyś nie piła tak samotnie Co do ruchów, to też nie wiem, ale myślę, że wystarczy orientacyjnie podać jakąś datę czy tydzień ciąży, w którym byłyśmy pewne, że to TO. Coś dziwnie się zacytowało heh ?? Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-06-05 o 08:10 |
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Zaraz zacznę Was nadrabiać, ale mam ogromną prośbę- polubicie zdjęcie mojej córeczki i stronę fotografa? Mam szansę wygrać sesję zdjęciową dla malucha Tylko jest warunek-trzeba polubić i stronę i zdjęcie pomożecie?
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-05 o 08:35 |
|
|
|
#3346 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wasz gin o tym wspominał![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasem zazdrościłam innym ,że potrafią tak długo spać ale z czasem zaczęłam dostrzegać same plusy wczesnego wstawania.Ciepła kawa gdy nik się nie plącze jeszcze po mieszkaniu,można na spokojnie zaplanować dzień i nie spieszyć się,że się z czymś nie zdąży.Mmmmm....
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Narzekałam i maluszek chyba poczuł się urażony bo teraz kopie mamusię. Oj ja niewdzięczna...
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Najlepiej by było oddać poranne takie z całej nocy.
Nie wiem jak Was ale mnie to w nocy w najlepszym wypadku ze cztery razy gania na siku. Jak wiem,że mam rano zanieść "towar" na badania to staram się w nocy nie wysikiwać do końca.Bo nie ma mowy o tym żebym całą noc wytrzymała. Zawsze zapomnę lekarza o to zapytać. |
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliweczka pomogłabym, ale nie mam facebooka Kasia ja zawsze mocz poranny, ten najpierwszy |
|
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry.Ja juz od 6 na nigach a nie spie jeszcze wczesniej bo mialam straszny koszmar.Dobrze ze dzis ide do gina podgladać DZIEWCZYNKI bo az sie poplakalam. Potem chlopcy o 6 wpedzili mi sie do lozka i juz mi smutki przeszly. Chwalilam wam sie ze mamy imiona? Po wielu dyskusjach stanelo na Klaudia Maja i Laura Kinga
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie sie nie zaznacza ale zaznaczylabym te konkrene kopniaki bo te inne to mozna z jelitami szybko pomylic. U mnie i tak od razu bylo wielkie przeciaganie dokladnie jak sie 17 tydz zaczął.Mąż mi brzus smarowac i nagle pod pępkiem taka kulka wyrosla :P Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2012-06-05 o 08:29 |
||
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Mystiquee prosze o dopisanie hehe mam nadzieje ze synek zostanie juz synkiem
chociaz slabo bylo widacmartii koffana gratuluje udanej wizyty oliweczka juz sie robi ![]() dziewczynki ale pogoda do d..... masakra biore sie za gotowanie obiadu nawet moja niunia spala dzis do 7 za tydzien znow wizyta za po niej 21 usg u mojej gin i mam nadzieje ze potwierdzi plec i bedziemy wymyslac imie dla chlopczyka na razie olek patryk
|
|
|
|
#3355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3356 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Wczoraj ustaliliśmy menu i resztę szczegółów Już nie mogę się doczekać ![]() Najgorzej, że koszta wzrastają z dnia na dzień no ale jakoś damy radę.Dziś znowu mi się śniło, że rodziłam i to synka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że w porę wykryli zagrożenie, bo to przecież jeszcze nic pewnego Cytat:
Cytat:
Moja psina też się zawsze wtrynia do zdjęcia a jak chcę jej zrobić zdjęcie to się odwraca Cytat:
za synusia!!!Cytat:
![]() Trzymaj się Kochana I czekam na dobre wieści od Ciebie! za egzamin!---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
melduje ze polubione
ja tez lubie wstawac rano aaa teraz to juz wogole jak sie przeprowadzimy i w ciszy zanim dzieci wstana wypic sobie kafke na tarasie do sloneczka uwielbiam tooooo a niestety u tesciowej nie ma gdzie i strasznie mi tego brakuje bo zawsze z mam siadalysmy na slonku i kafka
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam napisac ze kciukasy za egz zacisniete
ojjj madzia ale leci do twojego slubu szybko |
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Umówiłam się na dzisiaj na wizytę ale nie wiem czy pojadę bo nie będę miała wyniku z posiewu. A co to jest APTT? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

Chłopaki rzeczywiście górą

fotka niekorzystna, bo w sumie w rzeczywistości lepiej w niej wyglądam 
*
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Nie chcę panikować, ale niepokój jest

Odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! 
a jak chcę jej zrobić zdjęcie to się odwraca