Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 08:22   #3601
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dzięki kapukat mi też się te rady przydadzą. a kiedy zaczełaś wprowadzać gluten Adasiowi? ja planuje w 6mcu. mam nadzieję że to nie za późno...

mamuśki dwa pytania do Was:

1. ile Wasze dzieci robią kup dziennie? (te karmione piersią)
  2. ile Wasze dzieciaki przebywają na zewnątrz codziennie?
dzięki za odp
1. standardowo ok 3 dziennie, ale ostatnio miała 4 dni przerwy i dopiero dzisiaj pielucha była pełna
2. 2-3godziny, czasami 4 a czasami wcale
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Potrzebuję dobry, nie drogi szampon przeciwłupieżowy
Polecicie jakiś?? Mam mega łupież !!!
tylko Catzy healing (czerwony) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...g-shampoo.html u mnie w aptece koszt 12 zł , pomaga

Cate oby tak dalej było

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2012-09-18 o 08:23
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:12   #3602
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
dzięki kapukat mi też się te rady przydadzą. a kiedy zaczełaś wprowadzać gluten Adasiowi? ja planuje w 6mcu. mam nadzieję że to nie za późno...

dzięki za odp
1. W dzien po kazdym karmieniu, w nocy nie robi juz kup.
2. Bywa ze nie wychodze w ogole, wczesniej ok. 1 h, ale ogolnie to 2 h i ewentualnie popołudniu jeszcze 1 h.
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Pare zdjęć mojej niuni. Idziemy w koncu spac
Słodka.

Czy Wasze dzieci zareagowały na zmiane temperatury? U nas bylo goraco, i z dnia na dzien zrobiło sie chłodno. I ta zmiane widze po kapieli, wczesniej bez problemu była kapiel i przewijak ok., a teraz kąpil ok. a na przewijaku płacz. Gdy skoncze ja ubierac to juz jest spokoj. Wczoraj podgrzalam piecykiem w pokoju, ale mimo to i tak płakała. Wydaje mi sie ze jest jej zimno, bo cóz innego by było?

Czy jest tu jakas kadrowa? Potrzebuje porady...
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:09   #3603
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Zdjęcia przecudne,mojej Liwce też zrobie sesje jak będzie ciut większa
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Ewunia - zdjęcia słodkie, Twoja córcia śliczna taka delikatna uroda;
Dzekuje Wam, jestem z tej sesji bardzo zadowolona, ale powiem szczerze, że nie było łatwo.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Uczę moje starsze dziecko zasypiania samemu w swoim łóżku, 3 razy musiałam go odnieść bo przychodził ale wreszcie zasnął, miałam cały wieczór dla siebie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Śliczna

Dopadła mnie biegunka, brzuch mnie boli. Ma to wpływ na małego?
Kiedys mi połozna powiedziała, że może to miec to wpływ na dziecko bo rozumiem, że karmisz piersią???

Cytat:
Dzień dobry

Nie wiem co robisz ale może mówisz do niej przy karmieniu, Alex kiedyś też mi się rozbudzał bo Tż d niego zagadywał. Robiłam tak, że wyjmowałam z łóżeczka, przebierałam, karmiłam, odbijałam i do łóżeczka, wszystko w ciszy, no i ważne jest by światło było jak najmniejsze z czasem powinna zajarzyć że to noc

Mała się budzi, wsadza sobie nóżki do buzi, troszke się sama bawi, a mnie budzi jak juz jej się znudzi więc jest już rozbudzona.

Dziewczyny, jakie zabaweczki kupujecie swoim dzieciaczkom??? Ja wymyslam i wymyslam, ale ona strasznie wymagająca się.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:11   #3604
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Dzekuje Wam, jestem z tej sesji bardzo zadowolona, ale powiem szczerze, że nie było łatwo.

Kiedys mi połozna powiedziała, że może to miec to wpływ na dziecko bo rozumiem, że karmisz piersią???

Mała się budzi, wsadza sobie nóżki do buzi, troszke się sama bawi, a mnie budzi jak juz jej się znudzi więc jest już rozbudzona.

Dziewczyny, jakie zabaweczki kupujecie swoim dzieciaczkom
??? Ja wymyslam i wymyslam, ale ona strasznie wymagająca się.
dziewczyny dzięki za odp w sparwie kupek i spacerów

Ewunia śliczne zdjęcia! zakochałam się we fryzurze szkoda że Marci włoski jeszcze nie rosną. taki mały łysolek z niej

u nas sprawdza się mata - zarówno taka z pałąkami jak i taka mata-kołderka. mamy ją na podłodze a na niej mnóstwo zabawek - taki domowy plac zabaw marcia fajnie bawi się różnymi zawieszkami, klocuszkami takimi miękkimi szeleszczącymi - kładę je na brzuszku a ona je próbuje obracać , karuzelka już jej się znudziła ale polubiła teraz takie mini pianinko zakładane na szczebelki łóżeczka - naciska na klawisze i one grają i świecą, poza tym uwielbia tą książeczkę:

http://allegro.pl/tiny-love-ksiazecz...622114958.html

i fajne są jeszcze takie pluszaki z wibracją w środku, kładę je na brzuszek i ona się cieszy
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:25   #3605
blueelektron
Rozeznanie

Ewunia śliczne to zdjęcie

no i chyba nas dopadł kryzys laktacyjny

moje dziecko 23 września skończy 4 miesiąc i tym samym będzie miesiąc jak nic nie przytył, coraz mniej je z piersi, obawiam się, że sam się odstawia a tak bardzo chce go karmić naturalnie
Stary 2012-09-18, 12:01   #3606
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Zdjęcia przecudne,mojej Liwce też zrobie sesje jak będzie ciut większa
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Ewunia - zdjęcia słodkie, Twoja córcia śliczna taka delikatna uroda;

Cytat:
Uczę moje starsze dziecko zasypiania samemu w swoim łóżku, 3 razy musiałam go odnieść bo przychodził ale wreszcie zasnął, miałam cały wieczór dla siebie

Cytat:

Śliczna

Cytat:
Dzień dobry

Nie wiem co robisz ale może mówisz do niej przy karmieniu, Alex kiedyś też mi się rozbudzał bo Tż d niego zagadywał. Robiłam tak, że wyjmowałam z łóżeczka, przebierałam, karmiłam, odbijałam i do łóżeczka, wszystko w ciszy, no i ważne jest by światło było jak najmniejsze z czasem powinna zajarzyć że to noc

Dziewczyny, jakie zabaweczki kupujecie swoim dzieciaczkom??? Ja wymyslam i wymyslam, ale ona strasznie wymagająca się.
Stary 2012-09-18, 12:05   #3607
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
Cudne! Jaka fajna fryzurka

Cytat:

Cytat:
Pewnie ma, ale jeśli to coś wirusowego to dostaje od Ciebie też przeciwciała. Jeśli kwestia żołądkowa, to pewnie i tak już w mleku dotarło do niego to coś... Ja bym karmiła

Cytat:
Nie mamy dużo zabawek, ale dość często je zmieniam. Przewieszam między matą, pałąkiem przy leżaczku, wózkiem. Hitem zaczynają być najprostsze grzechotki, ale wiadomo trzeba je na razie dość często bobasowi wkładać do ręki. Powoli nadchodzi czas, kiedy dziecko lubi oglądać się w lustrze, kiedy pokazuje mu się oczy, nos i inne części ciała.
Na razie nic więcej z zabawek nie mamy, ale pamiętam, że kiedy Maksowi zaczynały nudzić się grzechotki, to pierwszą zabawką którą mu kupiłam były kubeczki wkładane jeden w drugi, z których buduje się też piramidę i taki panel - zabawka z przyciskami włączającymi dźwięki pociągu, zwierząt i melodie, coś w rodzaju takich:
kubki - http://allegro.pl/kubeczki-aktywne-k...637537461.html
panel - na szybko znalazłam coś podobnego
http://allegro.pl/interaktywa-kierow...625638535.html
http://allegro.pl/edukacyjny-muzyczn...630680255.html

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
moje dziecko 23 września skończy 4 miesiąc i tym samym będzie miesiąc jak nic nie przytył, coraz mniej je z piersi, obawiam się, że sam się odstawia a tak bardzo chce go karmić naturalnie
Szukaj i dzwoń do doradcy laktacyjnego!!
Jak nie znajdziesz, to pisz do naszej miss, na pewno coś doradzi.
Czy Wiktorek dostaje coś oprócz piersi?
Gdybyś przypadkiej nie znalazła fachowej porady, to ja mogę Ci napisać, jak z Kajem sobie poradziliśmy, kiedy słabo jadł i nie przybierał
Nie poddawaj się, jeśli Ci zależy, bo na pewno masz jeszcze duży potencjał w piersiach, tylko trzeba go umiejętnie pobudzić
kism jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 12:12   #3608
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Cudne! Jaka fajna fryzurka

Pewnie ma, ale jeśli to coś wirusowego to dostaje od Ciebie też przeciwciała. Jeśli kwestia żołądkowa, to pewnie i tak już w mleku dotarło do niego to coś... Ja bym karmiła

Nie mamy dużo zabawek, ale dość często je zmieniam. Przewieszam między matą, pałąkiem przy leżaczku, wózkiem. Hitem zaczynają być najprostsze grzechotki, ale wiadomo trzeba je na razie dość często bobasowi wkładać do ręki. Powoli nadchodzi czas, kiedy dziecko lubi oglądać się w lustrze, kiedy pokazuje mu się oczy, nos i inne części ciała.
Na razie nic więcej z zabawek nie mamy, ale pamiętam, że kiedy Maksowi zaczynały nudzić się grzechotki, to pierwszą zabawką którą mu kupiłam były kubeczki wkładane jeden w drugi, z których buduje się też piramidę i taki panel - zabawka z przyciskami włączającymi dźwięki pociągu, zwierząt i melodie, coś w rodzaju takich:
kubki - http://allegro.pl/kubeczki-aktywne-k...637537461.html
panel - na szybko znalazłam coś podobnego
http://allegro.pl/interaktywa-kierow...625638535.html
http://allegro.pl/edukacyjny-muzyczn...630680255.html

Szukaj i dzwoń do doradcy laktacyjnego!!
Jak nie znajdziesz, to pisz do naszej miss, na pewno coś doradzi.
Czy Wiktorek dostaje coś oprócz piersi?
Gdybyś przypadkiej nie znalazła fachowej porady, to ja mogę Ci napisać, jak z Kajem sobie poradziliśmy, kiedy słabo jadł i nie przybierał
Nie poddawaj się, jeśli Ci zależy, bo na pewno masz jeszcze duży potencjał w piersiach, tylko trzeba go umiejętnie pobudzić
Ciekawe te zabaweczki, ale jeszze z miesiac z nimi poczekam.
Moja siostra przywiezie mi to http://allegro.pl/wielofunkcyjny-lez...641414858.html Jej synek uwielbiał sie tym bawic.
Ja sie szybko poddałam i przeszłam na butle. Czasami brakuje mi tego karmienia piersia

Dopiero teraz zauważyłam, że zdjęcia nie są w pełnym wymiarze :/ Np. tam gdzie ma słuchawki powinno być pokazane tło i płyty dookoła niej. Ech, a chciałam się pochwalić fajnymi zdjęciami. :/

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-09-18 o 12:39
Stary 2012-09-18, 12:42   #3609
nacia_n
Raczkowanie

Cytat:

dzięki za odp
Co do glutenu to ja planuję po skończonym piątym miesiącu. Trochę się tego obawiam, bo mąż jako niemowlę miał celiakię (ale być może dlatego, że gluten otrzymał dopiero w 9 miesiącu - wcześniej tylko pierś).

1. 2-3 dziennie, czasem więcej, a czasem tylko jedną
2. Minimum 1h, jak ma humorek to 2. Dłużej bez karmienia rzadko wytrzyma. Jak ściągnę i mam w butelce, to i pół dnia może być na dworze.

Cytat:
Cudne zdjęcia...

Cytat:
Też to przechodziłam. Wypiłam smectę, wzięłam kilka tabletek węgla i przeszło. Małemu nic nie było.

moniczka - gratuluję ząbka

My w dalszym ciągu walczymy z katarem. Frida w użyciu nawet w nocy. Dostał inne krople do nosa z antybiotykiem. Prawdopodobnie jego infekcja przeciąga się w czasie z powodu ropiejącego oczka. W poniedziałek idziemy na płukanie kanalika łzowego. Wg lekarza jest szansa, że skończą się problemy z zapchanym noskiem.

Ja walczę z niewyspaniem... Chodzę jak zombie ostatnio, Młody dziś od 2.30 budził się co godzinę Wzięłam go do nas do łóżka koło 5 i dzięki temu spałam trochę spokojniej, bo nie musiałam wstawać co rusz...

W netto jest promocja Pampers Sleep and Play, 58 sztuk za ok. 25 zł. Żałuję, że wzięłam tylko jedną paczkę... Ale może podjadę dzisiaj i dokupię.

Mam do Was pytanko odnośnie mm. Chciałabym od czasu do czasu móc podać mu mm, bo nie zawsze mam tyle pokarmu, by ściągnąć na zaś, a i czasem młody chce jeść np. po godzinie, a mnie nie ma w domu i jest ryk. Po Bebiko już mi zwymiotował dwukrotnie, więc chyba muszę sobie podarować. Fakt, iż podałam mu od razu całą butelkę bez jakiegoś stopniowego przygotowania. Jak myślicie, podawać stopniowo czy kupić inne?

I jeszcze jedno pytanko: Macie nianię elektroniczną? Szukam jakiejś dobrej w cenie ok. 200 zł. Kupiłam przez allegro Baby Ono, ale była wadliwa i w ogóle nie działała, więc się zraziłam. Macie już jakieś doświadczenia?

Miłego dzionka życzę, idę się wyprostować na kanapie póki Dawid śpi.
nacia_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:05   #3610
kapukat
Zakorzenienie

ja mam nianię firmy Tomy - z drugiej ręki, stara ale jara. Jak na moje potrzeby wystarcza w zupełności
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:56   #3611
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno pytanko: Macie nianię elektroniczną? Szukam jakiejś dobrej w cenie ok. 200 zł. Kupiłam przez allegro Baby Ono, ale była wadliwa i w ogóle nie działała, więc się zraziłam. Macie już jakieś doświadczenia?
Tez miałam tą niankę i to jakaś porażka!!! Szumy i kłopoty z zasięgiem. Wkurzona wywaliłam ją po godzinie
Mam teraz super nianie z kamerka i duzym zasiegiem(moge z psem wychodzic i spacerować po osiedlu i dalej widzę dziecko), ale była już dużo droższa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 14:00   #3612
blueelektron
Rozeznanie

ewunia tylko cycuś
ide z malym na spacer może zgłodnieje
chętnie przyjmę Twoje rady
Stary 2012-09-18, 14:08   #3613
rozowa1987
Zadomowienie

Są fajne kombinezony dla dzieciaczków w Carrefour do ceny 39,90 tylko w gazetce tekstylia,sama poised Liwce kupic a ask Sie ktore podobają? Doradzcie .Ja miałam biegunke I musialam odstawic od piersi bo brałam lekarstwa ,bo doszła do tego gorączka z tego co wiem węgiel można.
Stary 2012-09-18, 15:12   #3614
cate_
Zadomowienie

Cytat:

To nieciekawie, nie wiem co w takim razie, może nie wyjmować z łóżeczka no chyba że ma czas karmienia. Trudna sytuacja
Cytat:
Posiadam taką http://allegro.pl/fisher-price-elekt...625896629.html, służy mi już przy drugim dziecku, jedyna jej wada to taka, że część którą stawiasz przy łóżeczku jest tylko na kabel.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:01   #3615
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam do Was pytanko odnośnie mm. Chciałabym od czasu do czasu móc podać mu mm, bo nie zawsze mam tyle pokarmu, by ściągnąć na zaś, a i czasem młody chce jeść np. po godzinie, a mnie nie ma w domu i jest ryk. Po Bebiko już mi zwymiotował dwukrotnie, więc chyba muszę sobie podarować. Fakt, iż podałam mu od razu całą butelkę bez jakiegoś stopniowego przygotowania. Jak myślicie, podawać stopniowo czy kupić inne?
Ja bym raczej spróbowała inne mleko, ale może niech jeszcze jakieś specjalistki od mm się wypowiedzą, bo Maksiu jak na początku sporadycznie dostawał mm od 6 mies., a potem po roku mleko junior, tak caluteńki czas było to Nan i nie mieliśmy kłopotów
Zdrówka dla Dawidka
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:31   #3616
ladybird_1987
Rozeznanie

Fajne zabawki pokazujecie, zapisuję sobie.

Dziś jeszcze sobie leniuchuję, czytam fora.... itd. Byłam dziś w firmie, w skrócie tylko napiszę że czeka mnie sporo pracy. Nawet się cieszę, zobaczymy jak to będzie dalej. Ważne że mogę pracować w domu, pozostajemy przy całkowitym kp. Zostawiłam dziś Hanię na godzinkę z M. i znowu był wielki płacz.
Stary 2012-09-18, 18:54   #3617
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Ewunia śliczne to zdjęcie

no i chyba nas dopadł kryzys laktacyjny

zrób tak jak pisze kism, nie poddawaj się tak łatwo. dla mnie kp to cud i bardzo się cieszę że nam się udało!

Cytat:
Co do glutenu to ja planuję po skończonym piątym miesiącu. Trochę się tego obawiam, bo mąż jako niemowlę miał celiakię (ale być może dlatego, że gluten otrzymał dopiero w 9 miesiącu - wcześniej tylko pierś).

1. 2-3 dziennie, czasem więcej, a czasem tylko jedną
2. Minimum 1h, jak ma humorek to 2. Dłużej bez karmienia rzadko wytrzyma. Jak ściągnę i mam w butelce, to i pół dnia może być na dworze.

Cudne zdjęcia...

Też to przechodziłam. Wypiłam smectę, wzięłam kilka tabletek węgla i przeszło. Małemu nic nie było.

moniczka - gratuluję ząbka

My w dalszym ciągu walczymy z katarem. Frida w użyciu nawet w nocy. Dostał inne krople do nosa z antybiotykiem. Prawdopodobnie jego infekcja przeciąga się w czasie z powodu ropiejącego oczka. W poniedziałek idziemy na płukanie kanalika łzowego. Wg lekarza jest szansa, że skończą się problemy z zapchanym noskiem.

Ja walczę z niewyspaniem... Chodzę jak zombie ostatnio, Młody dziś od 2.30 budził się co godzinę Wzięłam go do nas do łóżka koło 5 i dzięki temu spałam trochę spokojniej, bo nie musiałam wstawać co rusz...

W netto jest promocja Pampers Sleep and Play, 58 sztuk za ok. 25 zł. Żałuję, że wzięłam tylko jedną paczkę... Ale może podjadę dzisiaj i dokupię.

I jeszcze jedno pytanko: Macie nianię elektroniczną?
Szukam jakiejś dobrej w cenie ok. 200 zł. Kupiłam przez allegro Baby Ono, ale była wadliwa i w ogóle nie działała, więc się zraziłam. Macie już jakieś doświadczenia?

Miłego dzionka życzę, idę się wyprostować na kanapie póki Dawid śpi.
dużo zdrówka życzę!!

my mamy taką nianie i jestem mega zadowolona, tyle że dość droga ...

http://www.amazon.co.uk/Motorola-MBP...7990797&sr=8-1

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Fajne zabawki pokazujecie, zapisuję sobie.

Dziś jeszcze sobie leniuchuję, czytam fora.... itd. Byłam dziś w firmie, w skrócie tylko napiszę że czeka mnie sporo pracy. Nawet się cieszę, zobaczymy jak to będzie dalej. Ważne że mogę pracować w domu, pozostajemy przy całkowitym kp. Zostawiłam dziś Hanię na godzinkę z M. i znowu był wielki płacz.
faaajnie że będziesz mogła pracować w domku!! dzieciak na oku a nie w obcych rękach i kasa jakaś wpłynie. super!!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:55   #3618
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam
U nas dzień spoko, ale jak poszłam na zakupy do biedry, to po 500m musiałam zawrócić tak się darła nie wiem co jest grane wzięłam ją na ręce cisza, położyłam ryk i tak w kółko. Ludzie z autobusu szli, załamka Jak doszłam do domu to zdążyła się uspokoić. Zostawiłam ją z teściową i poszłam sama, bo pustą lodowkę miałam. Jak mnie nie było to w ogóle nie płakała, leżała i patrzyła w jeden punkt a po jakimś czasie zasnęła.

l
Cytat:
Cudna jest

Cytat:
Moniczka- Ja kupiłam w tesco ten smoczek na kaszke,stokroteczko- moj mąż ma szampon przeciwłupieżowy catzy kupił w aptece za 16 zł jemu pomógł,aptekarka mówiła ze ma działanie podobne do nizorala tylko że tańszy.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Stokroteczko ja też zmagałam się kiedyś z łupieżem- i to strasznym. Czego ja nie próbowałam, było nawet nacieracie głowy naftą (po tym to dopiero była jazda, musiałam przez kilka dni chodzić w chustce na głowie tak mi spaliło skórę głowy). Polecam kupić w aptece nizoral w saszetce albo zoxin (tańszy odpowiednik- ta sama substancja aktywna, ogólnie coś co ma w składzie ketokenazol). Saszetka kosztuje ok. 5-6 zł. Jak już się wyleczysz z tego najgorszego to polecam stosować na co dzień head&shoulders- dla mnie to jedyne wyjście.
Dziękuję

Cytat:
Nizoral
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
tylko Catzy healing (czerwony) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...g-shampoo.html u mnie w aptece koszt 12 zł , pomaga
Dziękuję znalazłam dwa, ten drugi jest do włosów przetłuszczających się, to ten chyba wybiorę.

Cytat:
Są fajne kombinezony dla dzieciaczków w Carrefour do ceny 39,90 tylko w gazetce tekstylia,sama poised Liwce kupic a ask Sie ktore podobają? Doradzcie .Ja miałam biegunke I musialam odstawic od piersi bo brałam lekarstwa ,bo doszła do tego gorączka z tego co wiem węgiel można.
Tak, tak, carrefour, wkurza mnie bardzo ten sklep, bo jak coś fajnego jest w ofercie to piszą że akurat nie w naszym mieście. Było już tak w milion razy

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

http://www.bobovita.pl/wiadomosci/88...check_cookie=1

niestety nie w moim mieście

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:20   #3619
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

1. Seba robi kupę raz na kilka dni, ale za to taką, że trzeba go od razu wykąpać
2. Spacer typowy minimum godzinę, zazwyczaj trochę dłużej. Teraz jak jest ciepło i można w każdej chwili wyjść z domu nie ubierając dziecka jakoś specjalnie to wychodzę nawet kilka razy dziennie, tak choć na chwilkę do ogródka

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ale było dziś miłe wizażowe spotkanie

Cytat:
Luuuudzie, ja chcę spać!!! Coo noc pobudka przed 3 i idziemy znowu spać po 5ej. Jak ta buntowniczkę tego oduczyć??? Jak karmiłam piersią to bralam ja do łóżka, wsadzałam cyca do buzi i spałyśmy do rana, a teraz...
U nas podobnie. Jak Seba był mniejszy to wiadomo, karmiłam też w nocy, ale już od sierpnia przesypiał całe noce, szedł spać ok. 21 i spał do 6 rano. A tu od 1,5 tygodnia odmiana - budzi się w nocy i to kilka razy i znowu daję mu jeść. Śpię jakimiś urywkami, ciągiem to tak ze 2-3 godziny. Masakra... Na razie się jeszcze trzymam, ale mam nadzieję, że mu się odmieni na lepsze zanim wykituję

Cytat:
U nas najlepsze jest wszystko, co ma buźkę (oczy, usta)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 21:53   #3620
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dobranoc

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:03   #3621
_millena
Zadomowienie

witajcie.

Cytat:
Cześc dziewczyny!!! O Bozie! Jak ja do Was dawno nie pisalam!!! Stęskniłam się!!!
U nas wszystko ok, wrecz super Moja Niuncia jest tak kochana, że nie potrafie przestac się nią zachwycać!!! Jest wesoła, grzeczna, bardzo kontaktowa i...bardzo wymagająca, tzn. jak mnie woła(czytaj:wrzeszczy, że mam przyjść się z nią bawić) to musze z nią siedziec i bawić się, i bawić, az padnie, ale w tych zabawach jest super! Czasami tak głośno sie smieje, że sama sikam ze smiechu W nocy...od 20ej spi, ale o 2 wstaje i idzie znowu spac dopiero po 4ej...Ech, juz sie przyzwyczailam, ale fajnie by bylo gdyby przysypiala cała noc.

U nas problem ze spacerkami już dawno sie rozwiązał. Po prostu wiązałam ja w pieluche, przykładałam iphona z dzwiękiem suszarki i Mała zasypiała. teraz juz tak mamy wszystko opanowane, że jestesmy w parku 2 godziny
Ja dzisiaj wyciągam spacerówkę!!! W gondoli sie wkurza bo jest strasznie ciekawska i chce wszystko widzieć!!! lekarz juz pozwolił, oczywiście żeby bardziej leżała niz siedziała. Mała będzie zachwycona bo ona musi wszystko widzieć.

Ja już od 3 dni nie karmie piersią. Wczoraj dostała pierwszy słoiczek (3łyczeczki marchewki) i bardzo jej smakowało. Mam jej też dawac kaszke. Ale teraz jak to wszystko robić. Marchewke toleruje, czyli moge zwiekszyc dawke, tak? a kiedy wprowadzic np jablko?

Hehe dla teskniących za alkoholem. Ja po tak długimczasie wypiłam 100ml adwokata i niezle mi zaszumiało w gowie Już powoli sie wyrabiam bo wczoraj ze znajomymi wypiłam 3 drinki i juz mi nic nie było

Zrobiłam Małej sesje zdjeciowa. Jestem zachwycona zdjeciami. macie gdzies iejsce gdzie wrzucacie swoje focie???

No to w koncu napisałam, ależ się ciesze. Jako, że jesien idzie będę się czesciej odzywac. Buziaczki dla Was wszystkich.
Ewunia, super, że u Was same tak radosne informacje !!!

Nataszka na foci to super bobas ! Notabene, jak fotograf hipnotyzuje, zeby małe zasnęło i dało sie obfocic ?? bo mój Borys mógłby tak twardo zasnąć tylko po kąpieli

Cytat:
dzięki za odp
- moj co prawda karmiony mieszanie, ale robi 1-2 kupy na dobę.
- różnie... 1-2 godziny. Zależy. czasem wychodzimy na spacer i jak sie obudzi po 50 minutach i drze japkę to musimy szybko wracać. ale jak jest grzeczny to i czasem 4 godziny się pałętaliśmy po okolicy albo gdzieś tam w "świecie".

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Potrzebuję dobry, nie drogi szampon przeciwłupieżowy
Polecicie jakiś?? Mam mega łupież !!!
Nizoral, nie taki tani, ale skuteczny mega.
Cytat:
moj Borys jest młodszy co prawda, ale jego interesuje wszystko to co jest kolorowe i co może złapać i nie wyślizguje się z reki. Ma swoją ulubioną maskotkę krówkę, która wieszam mu na macie, albo nad wózkiem. jest tak kolorowa ze aż ja dostaję oczopląsu, chyba dlatego go tak rajcuje. Dziś kupiłam mu takie grzechotki do wózka , w formie pluszowych misiów i też je uwielbia. Ma taką grzechotkę z ruszającą glówką pieska , jej akurat lubi słuchać, jest mega głosna. I chyba tyle z ulubionych zabawek. Aaaaa no i jeszcze MIś pozytywka, też chyba dlatego, że jest kolorowy.
święcące zabawki jeszcze do niego nie przemawiają
Borys uwielbia przeglądać się w lustrze, tak jak Kajko Kism.
bardzo lubi zabawy typu "sroczka kaszkę ważyła" , albo "tańcowały dwa michały" albo "jedzie jedzie pan". Kocha samolocik na rękach.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:39   #3622
asiula_n
Rozeznanie

Puk puk, jest tu kto?

Oj cichutko na wątku, więc postanowiłam się wygrzebać z kurzu. U nas dziś taka jesień, że strach z domu wychodzić.
Właśnie wróciłam z przedszkola i strasznie zmarzłam, teraz siedzę z Gabi przy piersi i nie mam co czytać dziewczyny co z Wami?

Mam pytanko - czy są wsród waszych dzieciaczków 3,5 miesięczne bąble , któte NIE przewracają się jeszcze same (ani z brzucha, ani z plecków) czy tylko mi trafił sie taki leniwy egzemplarz

Miłego dnia
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:00   #3623
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Mam pytanko - czy są wsród waszych dzieciaczków 3,5 miesięczne bąble , któte NIE przewracają się jeszcze same (ani z brzucha, ani z plecków) czy tylko mi trafił sie taki leniwy egzemplarz

Miłego dnia
Mój też leniwy pod tym względem, przekręcił się dokładnie 2 razy z pleców na brzuch (łapka mu co prawda jeszcze została i nie potrafił jej wziąć do przodu) ale tylko na macie, na łóżku czy w łożeczku nie ma opcji żeby sie przekrecił. Na macie najpierw wygina glowę do tyłu żeby zobaczyc jakiś rysunek, wygina sie w literę c i potem nogę nagle hop do góry i ląduje na brzuchu.
Może zachęcaj go jakąś atrakcyjną rzeczą, zabawką czy czymś tam ciekawym, chociaż myślę, że musi na to po prostu przyjść czas.

Mam pytanie. Czy takiego typu książeczki są może w empiku? http://allegro.pl/interaktywna-ksiaz...617018127.html
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:19   #3624
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:

Miłego dnia
Mój też się nie przewraca, fizjoterapeutka powiedziała, że mamy ćwiczyć obracając Małego raz w jedną stronę raz w drugą

Ale jestem niewyspana a dzieci ładnie dzisiaj spały, ta jesienna pogoda mnie zabije :/

MAXIMILIAN
Stary 2012-09-19, 08:22   #3625
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Puk puk, jest tu kto?

Oj cichutko na wątku, więc postanowiłam się wygrzebać z kurzu. U nas dziś taka jesień, że strach z domu wychodzić.
Właśnie wróciłam z przedszkola i strasznie zmarzłam, teraz siedzę z Gabi przy piersi i nie mam co czytać dziewczyny co z Wami?

Miłego dnia
hej mój ma 4 miechy i przekręca się z pleców na brzuszek ale rączki nie potrafi wyjącJeśli mogę nazwac to przekręcaniem ponieważ zdarza mu się to sporadycznie tzn może 2-3 razy na dzień a czasami wcale się nie przekręci.

I u mnie pogoda do bani,pada deszcz

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Mój też się nie przewraca, fizjoterapeutka powiedziała, że mamy ćwiczyć obracając Małego raz w jedną stronę raz w drugą

Ale jestem niewyspana a dzieci ładnie dzisiaj spały, ta jesienna pogoda mnie zabije :/
Ile dla mamy jest????????????

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:34   #3626
onething
Zadomowienie

Cytat:

Miłego dnia
Szymon pierwszy raz przewrócił się wczoraj. Tyle, że ja od kilku dni sama go obracałam, pokazywałam mu jak można i tak się bawiliśmy i wczoraj leżał i naglę bęc, na brzuszku. Dziś też już się przewócił, więc wydaje mi się, że jak mu pokażesz i będziesz się z nim tak bawiła to szybko załapie.

U nas grypa żołądkowa- tragedia. Mam tylko nadzieję, że małemu nic nie będzie.

Jak tylko dojdę do siebie to po nadrabiam.

Aha, jak to jest z tym przechodzeniem na mm? Jeśli chcę karmić do 6 miesiąca, to później karmię w dzień cycem, a w nocy mm czy jak?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:35   #3627
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:

Miłego dnia
O rany, moja ma 4,5 i tylko raz sie przewróciła??? Mam to z nią ćwiczyc???
Stary 2012-09-19, 08:53   #3628
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Ile dla mamy jest????????????
Nie rozumiem pytania, musisz mi wyjaśnić
A swoją drogą zastanawiam się kiedy mi minie ten debilizm ciążowy

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
O rany, moja ma 4,5 i tylko raz sie przewróciła??? Mam to z nią ćwiczyc???
My mamy ćwiczyć to przewracanie ale bardziej ze względu na asymetrię bo wzmacnia mięśnie.

MAXIMILIAN
Stary 2012-09-19, 09:01   #3629
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

No jak idzie samodzielne zasypianie synaIle jest dla mamy?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:06   #3630
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

My mamy ćwiczyć to przewracanie ale bardziej ze względu na asymetrię bo wzmacnia mięśnie.
Nie martw się, ja też nie zrozumiałam i co gorsze, po wyjaśnieniu też nie rozumiem
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości