|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
Jest zmęczony, własnie to jest to, dzisiaj u logopedy nie chciał za bardzo wykonywać polecen. chociaz angielski i rytmika podobaja mu się. Co do krwiaka to bardzi dziwne, karol mial napuchnięte i takie rozpulchnione jakby dziąsła, ale żeby krwiak?? ![]() może skonsultuj to z jakims znaomym pediatrą, nie mam pojecia o co chodzi. Cytat:
Cytat:
tż też chciał Bartka dać na karate, jakąs sztuke walki, żeby sie wyszalał na tym, ale sama nie wiem czy to dobry pomysł, zeby pózniej nie weszlo mu w krew i na wszystkich będzie trenowac. Cytat:
Ty to normalnie biznes women jestes, gdzie pracujesz? Albo czym sie zajmujesz? pewnie pisałas wiele razy ale ja to wiesz jak to ja, raz jestem raz mnie nie ma. Czekam na kuriera ![]() Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-10-09 o 15:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |||
Zadomowienie
|
no miałam takiego smaka, że trzeba było temu zaradzić
![]() Cytat:
![]() my też niecałą godzinkę i s powrotem bo oboje ręce jak sopelki ![]() Cytat:
![]() 2) hmmm u siostry są te zajęcia rozłożone na cały tydzień to jeszcze sporo czasu na nudę jest ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
Marina, po porodzie włosy wypadały mi mocno ze 3 miesiące. Stosowałam tą odżywkę Wax, ale okazjonalnie, po prostu samo przeszło.
Wcześniej 2 razy miałam problem z wypadaniem i za każdym razem byłam u dermatologa. Na początku dostawałam robioną miksturę do wcierania, ale to nie pomagało. Później dostałam coś gotowego na receptę i to pomogło. Nazwy nie pamiętam, ale dość drogie było. Generalnie problemy z włosami często wskazują na problemy ginekologiczne (poziom hormonów, torbiele ect). Byłaś ostatnio u gina? Tak czy inaczej zapisz się do dermatologa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest jeszcze jakaś odżywka do włosów, dla osób po chemioterapiach, jest bezpieczna, dostępna bez recepty w aptekach. Nie pamietam jak się nazywa, siostra ją kiedys miała, polecił ją lekarz. Droga po prawie 50 zl, ale efekt murowany, siostrze zrobiło się u nasady afro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
310 g maki tortowej 170 g wody letniej 30 g zwykłych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 1 plaska, mala łyżeczka soli 1 mala łyżeczka cukru Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Składniki łączymy i wyrabiamy ciasto. Ciasto jest z natury klejące, można trochę podsypać mąką, ale im mniej tym lepiej. Ważne jest to, że na rozwałkowane ciasto dajemy koncentrat pomidorowy a na to żółty ser. Później warzywka, mięcho co kto lubi. Ser na dole zabezpiecza ciasto przed zakalcem. To cały sekret. Piec w 250 stopniach na dolnej półce od 10 do 15 min. W zależności od grubości ciasta ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Piątki??? Nie pisałam wam chyba, że idula ma ładne czwórki z 3 stron do kompletu z jedynkami i dwójkami, zaś na na dole z jednej strony ma tylko.... jedynkę. Śmiesznie to wygląda. Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2012-10-09 o 17:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Myha wolałabym kupić tańsze ale nowe. Poprzednie dziecko mogło zupełnie inaczej chodzić niż Twoje, więc wolę tańsze a nowe.
DODATKOWE ZAJĘCIA - moja też na nie będzie chodzić,wybierze sobie z czasem takie które jej się podobają.Będzie jeździć (mam nadzieję, żę finanse mi na to pozwolą) na różne kolonie,obozy itd.Sama jeździłam i wspominam to cudownie,każde wakacje spędzałam gdzie indziej jak nie na wsi, to nad morzem to w górach itd.Piekny czas ![]() ![]() ![]() Iustyna, Aga no to nie mam pojęcia ![]() ![]() Marzena komin bomba! |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikt inny nie jadł tej sałatki z owocami morza Wzięli sobie normalne mięcho ![]() Więc tylko ja na szczęście padlam ofiara Ale już jest dużo lepiej ![]() Cytat:
Żadna bizneswoman. Poprostu prowadzę rodzinna firmę z tata i bratem. Zajmujemy sie handlem min. rusztowan a ze jest to handel miedzynarodowy mam czasami takie okazje. Akurat Ci wyspiarze to prawnicy więc nieco nudnawo było ![]() Bardziej lubię prace z klientami takimi normalnymi przyziemnymi ![]() Problem wypadajacych włosów tez miałam prze pól roku po porodzie. Zaczęłam lykac merz special i zaczęło mi dorastał dużo takich króciutkich włosów. Pozatym zrezygnowałem z farbiwania na jaśniutki kolor. Zamykam na dextera ![]() Lubi tez ktoś ?
![]() |
#3608 |
Rozeznanie
|
hejka
Brumku moja Karolinka też miała krwiaka na dziąśle jak jej czwórka wychodziła - trochę panikowałam ale to chyba jest normalne. No...bo mamy w końcu dwie czwórki górne na wierzchu ![]() Ja ciągle nie mam czasu na wizaż ![]() Ale teraz przylatuję do was zatroskana ![]() Czy waszemu dziecku zdarzyła się blada - taka odbarwiona kupka? Bo własnie Karolcia taką zrobiła, w sumie to była trzecia tego dnia, nie wiem jakie były dwie poprzednie, ale ta mnie zaniepokoiła. Na googlach wyczytałam że to nie za dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U gina wszystko gra- byłam w lipcu. No masakrycznie drogie lekarstwa, ja ze te co mam dałam łącznie 260 zl ![]() Dzisiaj sama ścięłam trochę włosy, bo nie mogę już na nie patrzeć. Nie czeszę, jak myję zamykam oczy... Boję się patrzeć. Dzięki za odzew!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mieliśmy ostatnio taka białawą Ale na jednej sie skończyło więc stwierdziłem ze nie powinno to być coś strasznego ![]()
![]() |
#3611 |
Wtajemniczenie
|
Tż właśnie z Zuzą pojechał na pogotowie, bo dostała prawie 40 stopni gorączki i drgawki
![]() ![]()
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zadomowienie
|
U nas bywają czasem żółte.
Oglądałam namiętnie, ale wymiękłam w połowie poprzedniego sezonu. Jakoś przestało mnie wciągać. Biedna Zuza, oby jej nie chcieli tam zatrzymać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz co? masz rewelacyjnego faceta. Nie mówię, że mój zły, ale sam nigdy nie pojechałby z dzieckiem do lekarza, nie wiedziałby co i jak mówić, nie poradziłby sobie sam na sam z młodym, no i jest bez prawka...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Justyna
![]() Sory że bez polskich znaków.
![]() |
#3616 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Marzenko sliczny kombinezon i ladnie sie w nim Hania prezenmtuje.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. No to rezultat w sumie niezly, choc poczatek ciezki. Biedaczek. Cytat:
Ja chodzilam do przedszkola, ale w moich czasach nie bylo zajec dodatkowych, raz bylam na obozie jezykowym... Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór...
Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie... Zadomowiłam się w krzakach i już... Nawet nie wiem, co mam Wam napisać ![]() ![]()
#3618 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam pojecia, co to znaczy. Cytat:
Mam przeczucia, ze to angina, bo przy niej lubi byc wlasnie taka wysoka goraczka. Trzymajcie sie! U mnie wlasnie Wiki kaszle... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Wtajemniczenie
|
Przyznaje poleciałam po łebkach
![]() TELIK biedna Ty. W sumie Wy...Moze tak jak pisza dziewczyny-trzeba "zareklamowac" w sensie napisac do sanepidu ![]() IUSTYNA Biedna Zuz ![]() Kto napisał o domowych frytkach ![]() ![]() ![]() Co do butów to pojechaliśmy do smyka z Martyna i kupiliśmy...Tz stwierdził, że możemy oszczędzać na sobie ale na dziecku nie zamierza i kupiliśmy nowe nieśmigane ![]() I przyszła nam kuchnia z allegro-jest szał ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- JACIE może co u Was ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
Tak myślę, że to początek anginy.
Marina mój Tż sobie świetnie radzi z dzieciakami. Czasami o czymś zapomni (np. przez dłuższy czas dać pić ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-10-09 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zyciu bym nie powiedziała, że Ty dup.a wołowa jesteś ![]() Generalnie wydaję mi się, że właśnie ogarniasz życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- No akurat uwierzę.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
Iustyna, a jednak i Zuzę dopadło.
![]() ![]() Ellika, nie spotkałam się z takimi kupkami, więc nie pomogę. Nie zamartwiaj się na zapas. ![]() Carmela, jednym słowem masz piękne komody ![]() ![]() ![]() Patik, kombinezon z Zary. Niestety tani nie był ![]() ![]() Brumku, bardzo fajny kombinezon wyszukałaś. ![]() ![]() ![]() Telik, jednym słowem noc z wrażeniami- współczuję dolegliwości, dobrze że już lepiej się czujesz. ![]() ![]() ![]() Poka, poka, jaka kurtka? ![]() Zaneta, a jak Emi, dostaje coś jeszcze na te pneumokoki, czy już koniec? Chodzi do żłobka? ![]() Co do wypełniania dziecku czasu wolnego, to ja również będę starała się zapewnić Hani takie atrakcje- tylko z umiarem i jakoś sensownie. Moi rodzice starali się jak mogli i nigdy nie odmówili mi jeśli chciałam spróbować czegoś nowego choć z kasiorą różnie bywało. Dzięki temu chodziłam na karate, szkołę tańca,angielski, zajęcia plastyczne,pływanie, obozy, kolonie itd.- niestety nic nie przerodziło się w jakąś trwałą pasję. No może jedynie hobbystyczne pływanie pozostało ![]() ![]() Dzisiaj byłyśmy z Hanią na spotkaniu z Blondynką i jej chłopakami. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Wtajemniczenie
|
Hmmmm.....
Dominik w dalszym ciągu jest wulkanem energii, zarówno w dzień jak i w nocy (ja dalej w kupie ![]() ![]() Idą mu nieszczęsne czwórki, jedna jest już na wierzchu, na resztę czekamy z utęsknieniem bo przez te zębiska jest ostatnio marudny (Brumku też ma krwiaki na dziąsłach). Jesteśmy na etapie poszukiwań kombinezonu dwuczęściowego. TŻtowi spodobała się dla Małego kurtka z H&M, więc przydałyby się same spodnie, ale ciężko dostać rozmiar 80, a 86 przeważnie u Nas dużo za duży. Zaciekawiły mnie te które mają być w lidlu, ale pewnie dzieć mi się w nich utopi. W pracy stresujący okres, dziś na szczęście miałam wolne w związku z wielokrotnie przekładaną wizytą u fryzjera, ale jutro już idę i pewnie nocy nie prześpię, bo czekamy na audyt i strasznie się stresuję. AgaG też mam ostatnio kiepski czas jeśli chodzi o macierzyństwo. Dość, że spędzam z Dominikiem mało czasu, to i to potrafię w sekundzie się na niego zezłościć, a potem mieć wyrzuty sumienia. Wybucham jak grzebie w kwiatku, nie chce spać, ciągnie mnie za włosy, mam mało cierpliwości i mi z tym źle, bardzo źle ![]() W weekend wybieramy się sami do Zakopca na imprezkę urodzinową, a w następny (pewnie już od czwartku) jedziemy tam już całą rodzinką. Mam nadzieję, że pogoda dopisze.
#3627 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A'propo kombinezonow: dziewczyny ja polecam dla tych, ktorych stac kombinezony z Tchibo, mozna kupic przez ich strone lub w sklepie stacjonarnym. Mamy jeden sprzed kilku lat, chodzila w nim Wika, teraz jeszcze Zuzka, potem poczeka na Antka (bo niebieski jest) A jeden typowo dziewczecy w zeszlym roku sprzedalam z minimalna strata. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby wypad do Zakopca sie udal, moze tam stres zwiazany z praca opadnie i znowu nabierzesz cierpliwosci dla malego. Tego zycze tez sobie (my moze pojedziemy do rodzicow na chwile, to tez odsapne) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.