|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
Jest zmęczony, własnie to jest to, dzisiaj u logopedy nie chciał za bardzo wykonywać polecen. chociaz angielski i rytmika podobaja mu się. Co do krwiaka to bardzi dziwne, karol mial napuchnięte i takie rozpulchnione jakby dziąsła, ale żeby krwiak?? ![]() może skonsultuj to z jakims znaomym pediatrą, nie mam pojecia o co chodzi. Cytat:
Cytat:
tż też chciał Bartka dać na karate, jakąs sztuke walki, żeby sie wyszalał na tym, ale sama nie wiem czy to dobry pomysł, zeby pózniej nie weszlo mu w krew i na wszystkich będzie trenowac. Cytat:
Ty to normalnie biznes women jestes, gdzie pracujesz? Albo czym sie zajmujesz? pewnie pisałas wiele razy ale ja to wiesz jak to ja, raz jestem raz mnie nie ma. Czekam na kuriera
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-10-09 o 16:47 |
||||
|
|
|
#3602 | |||
|
Zadomowienie
|
no miałam takiego smaka, że trzeba było temu zaradzić
![]() Cytat:
![]() my też niecałą godzinkę i s powrotem bo oboje ręce jak sopelki ![]() Cytat:
![]() 2) hmmm u siostry są te zajęcia rozłożone na cały tydzień to jeszcze sporo czasu na nudę jest Cytat:
więc chciała pomóc słabszemu
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
Marina, po porodzie włosy wypadały mi mocno ze 3 miesiące. Stosowałam tą odżywkę Wax, ale okazjonalnie, po prostu samo przeszło.
Wcześniej 2 razy miałam problem z wypadaniem i za każdym razem byłam u dermatologa. Na początku dostawałam robioną miksturę do wcierania, ale to nie pomagało. Później dostałam coś gotowego na receptę i to pomogło. Nazwy nie pamiętam, ale dość drogie było. Generalnie problemy z włosami często wskazują na problemy ginekologiczne (poziom hormonów, torbiele ect). Byłaś ostatnio u gina? Tak czy inaczej zapisz się do dermatologa. |
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest jeszcze jakaś odżywka do włosów, dla osób po chemioterapiach, jest bezpieczna, dostępna bez recepty w aptekach. Nie pamietam jak się nazywa, siostra ją kiedys miała, polecił ją lekarz. Droga po prawie 50 zl, ale efekt murowany, siostrze zrobiło się u nasady afro
|
|
|
|
|
#3605 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
310 g maki tortowej 170 g wody letniej 30 g zwykłych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 1 plaska, mala łyżeczka soli 1 mala łyżeczka cukru Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Składniki łączymy i wyrabiamy ciasto. Ciasto jest z natury klejące, można trochę podsypać mąką, ale im mniej tym lepiej. Ważne jest to, że na rozwałkowane ciasto dajemy koncentrat pomidorowy a na to żółty ser. Później warzywka, mięcho co kto lubi. Ser na dole zabezpiecza ciasto przed zakalcem. To cały sekret. Piec w 250 stopniach na dolnej półce od 10 do 15 min. W zależności od grubości ciasta ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Piątki??? Nie pisałam wam chyba, że idula ma ładne czwórki z 3 stron do kompletu z jedynkami i dwójkami, zaś na na dole z jednej strony ma tylko.... jedynkę. Śmiesznie to wygląda. Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2012-10-09 o 18:55 |
|||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Myha wolałabym kupić tańsze ale nowe. Poprzednie dziecko mogło zupełnie inaczej chodzić niż Twoje, więc wolę tańsze a nowe.
DODATKOWE ZAJĘCIA - moja też na nie będzie chodzić,wybierze sobie z czasem takie które jej się podobają.Będzie jeździć (mam nadzieję, żę finanse mi na to pozwolą) na różne kolonie,obozy itd.Sama jeździłam i wspominam to cudownie,każde wakacje spędzałam gdzie indziej jak nie na wsi, to nad morzem to w górach itd.Piekny czas pierwszy raz pojechałam jak byłam w drugiej klasie podstawowej najpierw Zielona Szkoła a potem ferie zimowe Chyba wolałabym aby moje dziecko miało dodatkowe zajęcia niż siedziało przed komputerem jak większość dzieciaków teraz siedzi, wiem że to ode mnie zależy czy pozwolę czy nie,ale wolałabym pokazać że można też robić coś innego niż tylko siedzieć i płaszczyć zadek ![]() Iustyna, Aga no to nie mam pojęcia może trzeba zacząć najpierw od zakupów? tylko nie isć na dżemy i nutelle Marzena komin bomba! |
|
|
|
#3607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikt inny nie jadł tej sałatki z owocami morza Wzięli sobie normalne mięcho Więc tylko ja na szczęście padlam ofiara Ale już jest dużo lepiej Cytat:
Żadna bizneswoman. Poprostu prowadzę rodzinna firmę z tata i bratem. Zajmujemy sie handlem min. rusztowan a ze jest to handel miedzynarodowy mam czasami takie okazje. Akurat Ci wyspiarze to prawnicy więc nieco nudnawo było ![]() Bardziej lubię prace z klientami takimi normalnymi przyziemnymi ![]() Problem wypadajacych włosów tez miałam prze pól roku po porodzie. Zaczęłam lykac merz special i zaczęło mi dorastał dużo takich króciutkich włosów. Pozatym zrezygnowałem z farbiwania na jaśniutki kolor. Zamykam na dextera Lubi tez ktoś ?
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
hejka
Brumku moja Karolinka też miała krwiaka na dziąśle jak jej czwórka wychodziła - trochę panikowałam ale to chyba jest normalne. No...bo mamy w końcu dwie czwórki górne na wierzchu Ja ciągle nie mam czasu na wizaż ![]() Ale teraz przylatuję do was zatroskana ![]() Czy waszemu dziecku zdarzyła się blada - taka odbarwiona kupka? Bo własnie Karolcia taką zrobiła, w sumie to była trzecia tego dnia, nie wiem jakie były dwie poprzednie, ale ta mnie zaniepokoiła. Na googlach wyczytałam że to nie za dobrze
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U gina wszystko gra- byłam w lipcu. No masakrycznie drogie lekarstwa, ja ze te co mam dałam łącznie 260 zl Dzisiaj sama ścięłam trochę włosy, bo nie mogę już na nie patrzeć. Nie czeszę, jak myję zamykam oczy... Boję się patrzeć. Dzięki za odzew!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mieliśmy ostatnio taka białawą Ale na jednej sie skończyło więc stwierdziłem ze nie powinno to być coś strasznego
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż właśnie z Zuzą pojechał na pogotowie, bo dostała prawie 40 stopni gorączki i drgawki
. Jak ona strasznie wygląda od tej gorączki .
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby to nie było nic poważnego ![]()
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
U nas bywają czasem żółte.
Oglądałam namiętnie, ale wymiękłam w połowie poprzedniego sezonu. Jakoś przestało mnie wciągać. Biedna Zuza, oby jej nie chcieli tam zatrzymać. |
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz co? masz rewelacyjnego faceta. Nie mówię, że mój zły, ale sam nigdy nie pojechałby z dzieckiem do lekarza, nie wiedziałby co i jak mówić, nie poradziłby sobie sam na sam z młodym, no i jest bez prawka...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna
pewnie sie stresujesz..pisz szybko jak tz zadzwoni z wiadomosciami. Biedna mala. Podejrzewam ze i ja dopadla angina..Sory że bez polskich znaków.
|
#3616 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko sliczny kombinezon i ladnie sie w nim Hania prezenmtuje.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. No to rezultat w sumie niezly, choc poczatek ciezki. Biedaczek. Cytat:
Ja chodzilam do przedszkola, ale w moich czasach nie bylo zajec dodatkowych, raz bylam na obozie jezykowym... Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3617 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór...
Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie... Zadomowiłam się w krzakach i już... Nawet nie wiem, co mam Wam napisać ![]()
|
#3618 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam pojecia, co to znaczy. Cytat:
Mam przeczucia, ze to angina, bo przy niej lubi byc wlasnie taka wysoka goraczka. Trzymajcie sie! U mnie wlasnie Wiki kaszle... |
|||
|
|
|
#3619 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyznaje poleciałam po łebkach
![]() TELIK biedna Ty. W sumie Wy...Moze tak jak pisza dziewczyny-trzeba "zareklamowac" w sensie napisac do sanepidu ![]() IUSTYNA Biedna Zuz Kto napisał o domowych frytkach No zesz teraz chyba nie pójde spac. Swoja droga to jak byłam w ciazy to tylko na takie frytki miałam chec Nawet pare dni przed porodem maz smażył...Zafajdał cała kuchenke, ale frytki były pyszne ![]() Co do butów to pojechaliśmy do smyka z Martyna i kupiliśmy...Tz stwierdził, że możemy oszczędzać na sobie ale na dziecku nie zamierza i kupiliśmy nowe nieśmigane ![]() I przyszła nam kuchnia z allegro-jest szał ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- JACIE może co u Was
|
|
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak myślę, że to początek anginy.
Marina mój Tż sobie świetnie radzi z dzieciakami. Czasami o czymś zapomni (np. przez dłuższy czas dać pić ), ale w naszym związku on jest bardziej rozgarnięty i "przebojowy". Ja to taka
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-10-09 o 21:47 |
|
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zyciu bym nie powiedziała, że Ty dup.a wołowa jesteś ![]() Generalnie wydaję mi się, że właśnie ogarniasz życie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- No akurat uwierzę.... |
|
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna, a jednak i Zuzę dopadło.
Zdrówka. ![]() Ellika, nie spotkałam się z takimi kupkami, więc nie pomogę. Nie zamartwiaj się na zapas. Jeśli sytuacja się powtórzy to może oddaj kał do badania?Carmela, jednym słowem masz piękne komody - nie ma to jak Ikea. Lubię tą szufladę w szufladzie. Patik, kombinezon z Zary. Niestety tani nie był : 95 zł spodnie i 129 zł kurtka- Hania dostała kasę od dziadków, więc zaszaleliśmy. ![]() Brumku, bardzo fajny kombinezon wyszukałaś. Patrząc na to, że zeszłoroczny kombinezon Nam się dobrze sprzedał stwierdziłam, że lepiej dołożyć i kupić nowy, a za rok opchnąć go dalej. ![]() Telik, jednym słowem noc z wrażeniami- współczuję dolegliwości, dobrze że już lepiej się czujesz. Jeszcze tylko 4 dni i avatar zobaczysz na żywo. ![]() Poka, poka, jaka kurtka? ![]() Zaneta, a jak Emi, dostaje coś jeszcze na te pneumokoki, czy już koniec? Chodzi do żłobka? ![]() Co do wypełniania dziecku czasu wolnego, to ja również będę starała się zapewnić Hani takie atrakcje- tylko z umiarem i jakoś sensownie. Moi rodzice starali się jak mogli i nigdy nie odmówili mi jeśli chciałam spróbować czegoś nowego choć z kasiorą różnie bywało. Dzięki temu chodziłam na karate, szkołę tańca,angielski, zajęcia plastyczne,pływanie, obozy, kolonie itd.- niestety nic nie przerodziło się w jakąś trwałą pasję. No może jedynie hobbystyczne pływanie pozostało , ale i tak uważam że to był dobrze spędzony czas. Dzisiaj byłyśmy z Hanią na spotkaniu z Blondynką i jej chłopakami. Brunek rośnie jak na drożdżach i powala swoim uśmiechem i komunikatywnością. Zwalam to na zęby (wczoraj przebiła jej się pierwsza trójka) i chyba nadal ją pobolewało. Przez moją przyssaną Jęczysławę nie udało mi się zrobić żadnego zdjęcia. Mam nadzieję, że w sobotę mi takich numerów nie będzie robiła.
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmmm.....
Dominik w dalszym ciągu jest wulkanem energii, zarówno w dzień jak i w nocy (ja dalej w kupie ), tańczy i śpiewa. Idą mu nieszczęsne czwórki, jedna jest już na wierzchu, na resztę czekamy z utęsknieniem bo przez te zębiska jest ostatnio marudny (Brumku też ma krwiaki na dziąsłach). Jesteśmy na etapie poszukiwań kombinezonu dwuczęściowego. TŻtowi spodobała się dla Małego kurtka z H&M, więc przydałyby się same spodnie, ale ciężko dostać rozmiar 80, a 86 przeważnie u Nas dużo za duży. Zaciekawiły mnie te które mają być w lidlu, ale pewnie dzieć mi się w nich utopi. W pracy stresujący okres, dziś na szczęście miałam wolne w związku z wielokrotnie przekładaną wizytą u fryzjera, ale jutro już idę i pewnie nocy nie prześpię, bo czekamy na audyt i strasznie się stresuję. AgaG też mam ostatnio kiepski czas jeśli chodzi o macierzyństwo. Dość, że spędzam z Dominikiem mało czasu, to i to potrafię w sekundzie się na niego zezłościć, a potem mieć wyrzuty sumienia. Wybucham jak grzebie w kwiatku, nie chce spać, ciągnie mnie za włosy, mam mało cierpliwości i mi z tym źle, bardzo źle ![]() W weekend wybieramy się sami do Zakopca na imprezkę urodzinową, a w następny (pewnie już od czwartku) jedziemy tam już całą rodzinką. Mam nadzieję, że pogoda dopisze.
|
#3627 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A'propo kombinezonow: dziewczyny ja polecam dla tych, ktorych stac kombinezony z Tchibo, mozna kupic przez ich strone lub w sklepie stacjonarnym. Mamy jeden sprzed kilku lat, chodzila w nim Wika, teraz jeszcze Zuzka, potem poczeka na Antka (bo niebieski jest) A jeden typowo dziewczecy w zeszlym roku sprzedalam z minimalna strata. |
|||
|
|
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby wypad do Zakopca sie udal, moze tam stres zwiazany z praca opadnie i znowu nabierzesz cierpliwosci dla malego. Tego zycze tez sobie (my moze pojedziemy do rodzicow na chwile, to tez odsapne) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Spuchnietę i sine. Też tak miałyscie przy któryś zebach?
Jak są wielkie mrozy, to zakładam getry albo leginsy
)

pierwszy raz pojechałam jak byłam w drugiej klasie podstawowej najpierw Zielona Szkoła a potem ferie zimowe
może trzeba zacząć najpierw od zakupów? tylko nie isć na dżemy i nutelle
A inne osoby, ci Twoi kontrahenci, też?

zębole