Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 15:16   #3601
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

co do pielęgancji pępka to tez gdzies czytalam , że kiedys zakazywano tam podmywac w trakcie kąpieli a teraz podobno się od tego zakazu odchodzi.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:17   #3602
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki macie/kupujecie termometr? Ja na pewno nie kupię tego do tylka i nikt mnie do tego nie przekona, nawet na SR odradzano. Po krótkiej analizie tego co jest na rynku podobno niezły jest Braun douszny,najchętniej jakby ktoś mi polecił ten do czoła czy na podczerwien.
ja mam ten z zestawu TT
elektroniczny.

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:18   #3603
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
hm to nie wiem..ale to wlasnie tym mozna smarowac tak?

ja myslalam ze chodzi o taki linomag krem
Stary 2012-09-26, 15:18   #3604
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię..ja również jestem przeciwniczką zagracania.. lepiej się mieszka jak jest trochę przestrzeni..No a tam gdzie stoi ta kanapa mogłabyś szafę miec
no dokladnie,ale juz nie mam sily an klotnie z nim o to. Bo to jego ulubiona kanapa i chuj. Gorzej niz z dzieckiem małym. A ubrania i reszte to se chyba na głowie postawie;/ chyba naprawde w jakis dzien zawołam kolegów i mu ją wyrzuce jak nie zrobi tego sam.
ja nie wiem czy on jest taki tępy czy co ?!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:20   #3605
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
no dokladnie,ale juz nie mam sily an klotnie z nim o to. Bo to jego ulubiona kanapa i chuj. Gorzej niz z dzieckiem małym. A ubrania i reszte to se chyba na głowie postawie;/ chyba naprawde w jakis dzien zawołam kolegów i mu ją wyrzuce jak nie zrobi tego sam.
Może jak zobaczy teraz ile macie rzeczy dla małej to zrozumie, ze musi byc to wszystko pochowane i ładnie ułożone.. Na spokojnie Kochana..nie denerwuj się, bo mała tego nie lubi

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:22   #3606
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hm to nie wiem..ale to wlasnie tym mozna smarowac tak?

ja myslalam ze chodzi o taki linomag krem
Ja mam zamiar kupić masc i babka na SR na pewno nie pokazywała kremu tzn tego co linka podalas

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:24   #3607
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
z facetami neistety tak bywa..musza spokojnie sami do tego dojsc, teraz sie upiera za tydzien zmieni zdanie moj tez czasem stoi za czymś uparcie po czym po przemysleniu przyznaje mi racje i się zgadza na to co chce

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Ja mam zamiar kupić masc i babka na SR na pewno nie pokazywała kremu tzn tego co linka podalas
ok dzieki
Stary 2012-09-26, 15:25   #3608
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny w tamten czartek facet dostał kase za łóżeczko i miał wysłac kurierem, a do dzisiaj go nie ma. Myślicie żeby zadzwonić i sie zapytac kiedy bedzie paczka?
ja bym zadzwonila
Cytat:
dziewczyny ... co mam zrobic ?! zabieram mój segment od mamy, ktory jest caly w moich ubraniach , w tym pokoju gdzie to bedzie stac jest jeszcze komoda ,ale to tam damy ubrania TŻ, no i jest drugi pokój gdzie.. mamy ta komode http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80053933/ no i w to nie zmieszcze ubranek dzidzi. No i wlasnie tu jest problem,bo zadnej inne komody nie zmieszcze a gdzie ja dam te rzeczy od dzieciaczka??
a jakie wymiary ma ta komoda? bo nigdzie nie widze??
Cytat:
Stary 2012-09-26, 15:27   #3609
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Może jak zobaczy teraz ile macie rzeczy dla małej to zrozumie, ze musi byc to wszystko pochowane i ładnie ułożone.. Na spokojnie Kochana..nie denerwuj się, bo mała tego nie lubi
jak on mi sie nie zgodzi wyrzucic tego,to ja zostaje u rodziców i koniec. Ja nie bede sie z nim użerać wiecznie ,bo juz mnie wkur... z tym obstawianiem siebie !

Stary 2012-09-26, 15:29   #3610
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
jak on mi sie nie zgodzi wyrzucic tego,to ja zostaje u rodziców i koniec. Ja nie bede sie z nim użerać wiecznie ,bo juz mnie wkur... z tym obstawianiem siebie !
kochana nie stresuj sie tak ja tez nie mam gdzie rzeczy trzymac... musialam wyrzucic 2 worki moich ubran
Stary 2012-09-26, 15:29   #3611
ausente
Zadomowienie

Cytat:
z facetami neistety tak bywa..musza spokojnie sami do tego dojsc, teraz sie upiera za tydzien zmieni zdanie moj tez czasem stoi za czymś uparcie po czym po przemysleniu przyznaje mi racje i się zgadza na to co chce

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

ok dzieki
a on juz zdania nt tej kanapy nie zmienia od przynajmniej 3 miesiecy,bo to jest jego kanapa, i ejgo tata na niej spal, i on spi na niej jak sie poklocimy i chuj i stoi !
ale mnie ten koles w☠☠☠☠ia . masakra !! on lubi miec tak zagracone wszystko . W kuchni tez mialam mala wojne z nim o 1 szafke !!
a co jest najlepsze ? ze on tylko w sumie na noce jest w domu i na 2 godizny wieczorem bo od rana do nocy wpracy, i kto siedzi w tym domu ? JA !! wiec ja sobie ustalam co i jak gdzie mam anie on;/

Stary 2012-09-26, 15:31   #3612
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomość na fejsie od naszej Landi
"
kochane, dziękuję za smsy ale nie mam jak odpisać a więc, na IP nie byłam bo trochę mi lepiej. Coś tam dalej leci ale to chyba tylko śluz... W każdym razie doszło nam jeszcze jedno zmartwienie - moja mama bardzo z nią źle, i chyba to z nią będzie trzeba jechać na IP albo pogotowie. Wymiotuje, zapomina słów, zachowuje się jak pijana, słabo jej... Masakra ale nie martwcie się o mnie jak będzie się coś działo to pojadę na IP i dam Wam od razu znać co i jak kocham Was "
Trzymam kciuki za jej mamę
Cały czas u niej się dzieje Mam nadzieję, że jak mały urodzi to w końcu odetchnie od wszystkich problemów.

Cytat:
któras tu pisala o smarowaniu pupci linomagiem, ale jednoczesnie ze nie mozna z tlenkiem cynku a ten linomag na pupę ma tlenek cynku to mam kupowac czy nie??
Linomag ma wiele produktów. Nam położna polecała przede wszystkim maść - ta którą wklejała Gabi.
http://www.i-apteka.pl/product-pol-8...-masc-30g.html

Tam jest napisane, że można stosować do codziennej pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt.

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
W kwestii pielęgnacji - ja miałam dwa tyg temu i nasza położna mówiła o Linomagu (położna do której dzwoniłam w kwestii szpitala i moja kuzynka też mówiły o Linomagu). Za to na sr mówili żeby jak najmniej używać tych nawilżonych chusteczek, najlepiej woda i mydełko do wycierania. Sudocrem oczywiście tylko jak już się coś dzieje, są jakieś odparzenia (bo tylko zaszkodzimy wcześniej).
Co do pępuszka to na sr położna mówiła o Octanisepcie.
Także co szkoła to chyba zależy od położnej i jej podejścia.
Zapomniałam też napisać o tych chusteczkach - żeby używać ich raczej na wyjście. W domu to nawet mówiła, żeby zwykłą wodą myć. Mówiła, że później jak nabierze się wprawy to fajnie się myje pupę pod kranem w zlewie.

A co do pępuszka - to oczywiście każda nas sama zadecyduje. Choć ja myślę, że jak wszystko będzie ładnie się goiło to w sumie chyba nie potrzeby.

Podobno za to Octenisept może się przydać kobietom, które miały cesarkę i ogólnie później przy jakiś ranach.

Cytat:
co do pielęgancji pępka to tez gdzies czytalam , że kiedys zakazywano tam podmywac w trakcie kąpieli a teraz podobno się od tego zakazu odchodzi.
Nam mówiła, żeby nie moczyć pępka, ale jak podczas kąpieli się zachlapie to nie ma tragedii. Trzeba po prostu później dokładnie osuszać wacikami.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:33   #3613
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Czarnamadonna - ja mam ten co Gabi i Sola podały - czyli Linomag maść (biało-zielona, mała tubka). Taki zwykły z apteki. I taki pokazywała nam położna na sr.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:39   #3614
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Rozumiem Cię..ja również jestem przeciwniczką zagracania.. lepiej się mieszka jak jest trochę przestrzeni..No a tam gdzie stoi ta kanapa mogłabyś szafę miec

Gusiak- ale już coś z wyprawki masz kupione ? Ja miałam wrażenie, ze późno się za to bierzemy, bo nie mamy nic a tu widzę, ze jeszcze później planujesz Ja głównie musze wózek zamówic, bo sie czeka do 4 tygodni..
też nie lubię graciarni w domu, u teściów mieliśmy 1 pokój i tam stało wszystko, strasznie mnie to męczyło. Teraz na szczęście mamy więcej miejsca.
A co do wyprawki, to ciuszki i część małych "pierdółek" już mamy. w połowie października planujemy zamówić łóżeczko i wózek. Łóżeczko zamawiamy na allegro, już mamy wybrane. Gorzej z wózkiem, ale mam nadzieję, że się szybko zdecydujemy a resztę tych "małych" rzeczy też zamówię chyba przez allegro. Tym razem już wszystko bym chciała zamówić za 1 razem. Żeby do końca października już to mieć. A w listopadzie kosmetyki, pieluszki , chusteczki. Jakby się Mikołaj pośpieszył, to nawet tż sam będzie mógł to wszystko pozałatwiać.

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
kochana nie stresuj sie tak ja tez nie mam gdzie rzeczy trzymac... musialam wyrzucic 2 worki moich ubran
ja też muszę zrobić miejsce w szafie, nie wiem gdzie to poupycham.

Cytat:
a on juz zdania nt tej kanapy nie zmienia od przynajmniej 3 miesiecy,bo to jest jego kanapa, i ejgo tata na niej spal, i on spi na niej jak sie poklocimy i chuj i stoi !
ale mnie ten koles w☠☠☠☠ia . masakra !! on lubi miec tak zagracone wszystko . W kuchni tez mialam mala wojne z nim o 1 szafke !!
a co jest najlepsze ? ze on tylko w sumie na noce jest w domu i na 2 godizny wieczorem bo od rana do nocy wpracy, i kto siedzi w tym domu ? JA !! wiec ja sobie ustalam co i jak gdzie mam anie on;/
współczuję. Ale na prawdę nie przekonuje go, że nie masz gdzie poukładać rzeczy Amelki??? Spróbuj może wytłumaczyć dokładnie, pokazać, zapytać gdzie on by to położył i może wtedy się uparciuch opamięta
Stary 2012-09-26, 15:40   #3615
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Zapomniałam też napisać o tych chusteczkach - żeby używać ich raczej na wyjście. W domu to nawet mówiła, żeby zwykłą wodą myć. Mówiła, że później jak nabierze się wprawy to fajnie się myje pupę pod kranem w zlewie.

A co do pępuszka - to oczywiście każda nas sama zadecyduje. Choć ja myślę, że jak wszystko będzie ładnie się goiło to w sumie chyba nie potrzeby.
Podobno za to Octenisept może się przydać kobietom, które miały cesarkę i ogólnie później przy jakiś ranach.

Nam mówiła, żeby nie moczyć pępka, ale jak podczas kąpieli się zachlapie to nie ma tragedii. Trzeba po prostu później dokładnie osuszać wacikami.
to też nam mówiła - że nie ma tragedii tylko osuszyć
Ja to pamiętam jak mój brat miał ten cały strupek później.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:45   #3616
T'ai
Zakorzenienie

byłam na spacerku
mama właśnie zadzwoniła że znalazła czapeczkę zimową dla Jasia
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:48   #3617
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

ale mi się spać zachciało... dziewczyny była któras z was na "Jesteś bogiem"?

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:52   #3618
ausente
Zadomowienie

Cytat:
tak ja bylam

Stary 2012-09-26, 15:53   #3619
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja bylam
wart pójścia do kina????

P

Szymonek
Stary 2012-09-26, 15:55   #3620
ausente
Zadomowienie

Cytat:
wart pójścia do kina????
to zależy kto co lubi. Mi się podobał, choć czegoś mi w nim brakowało . Ale za 10 zł za bilet sie opłacało

Stary 2012-09-26, 15:55   #3621
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Ausente mój tez jest graciarz, gdyby nie to ze musimy wywalić biurko i robimy pod wymiar nowe w życiu nie zrobiłby w nim i obok porządku. Jak go robił to sam sie za głowę łapał...znalazł nie otwarte paczki, jakieś części do komputera w ilościach hurtowych o których nie pamiętał a potracilismy przez to kupę kasy bo teraz są warte tyle co nic...
A jak go proszę o porządek w ubraniach pod katem nowego członka rodziny to myślisz ze łatwo jest?on bedzie wszystko nosił, nawet jak czego nie miał na sobie z 5 lat i nie wie ze to ma. Więc musiałam sama to wywalić...i najlepiej ze wladowalam to na spod siatki i jak szliśmy wrzucić to do kosza na te uzywane ciuchy to on ńie wiedział ze niesie i swoje, ale nie mogłam tak sie zaczęłam śmiać z tego ze taki zadowolony idzie z ta siateczka ze sie przyznalam, rany jaka scenę zrobił...a wyglądało to jakby znalazł te rzeczy pod smietnikiem, na środku ulicy zaczął je oglądać, ale w końcu wywalił...cześć z tych rzeczy uratował i co..minęło pól roku i jakoś ich nie nosił.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-09-26 o 15:57
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:56   #3622
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tata z siostrzeńcem jadą na to dzisiaj
Tata wczoraj sie mnie pytał o czym to jest..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 15:58   #3623
weronika23
Zakorzenienie

czesc wrocilam i nadrabiam
co do linomagu ja wlasnie stosuje u gabi ten zielono bialy od poacztku super sie rozprowadza a jak miala jakies klopty to bepanthem

pempek mowia zeby nie moczyc nie moczylam czasem owszem cos sie zachlapal przetearlam i bylo, przy zmianie pieluszki psikala ocatniseptem ale nie chcial dlugo odpasc u nas zadzial fiolet teraz tez od poacztku bedzie fiolet

aaa ja bym sie wstrzymala z naklejkami przynajmnie widze ze u mojej gabi nic tylko myszka miki i barney u kolezanek to samoooo

a ja dzis kupilam brakujace spiochy kaftanik i bodziaki na wyjscie takze dla dzidziusia mam juz wszytsko oprocz gabki do wanienki dla siebie tez praktycznie juz wszytsko tyle ze my sie szykujemy na polowe pazdz

aaaa iiii kupilam gabrysi buciki nawet 2 pary

niteczka ja tam uzywalam chusteczek jakos nie widze w nocy zeby isc i myc jak czlowiek na oczy ledwo patrzy ale faktycznie jak byla kupa i sie wypaprala to myslam troszke wody miseczka i gotowe

u mnie jeden wozek w bagazniku 2 na korytarzu

austente kochana jakbys widziala jak ja mam tuuu poupychane to masakra teraz olusia ciuszki do przeprowadzki beda normalnie na polkach w pokoju lezaly bo nie mam gdzie mozna sobie pokupic jakie spudelka ozdobne wieksze i w nich
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:00   #3624
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
mój tata z siostrzeńcem jadą na to dzisiaj
Tata wczoraj sie mnie pytał o czym to jest..
:d

P

Szymonek
Stary 2012-09-26, 16:02   #3625
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Bylismy. Jesli znasz historie i nastawiasz sie na dokument - cienko to widze. Jako 'dramat' film mnie bardzo ruszyl i tu naprawde polecam.

Wyszlam z domu o 11 i wlasnie teraz wrocilam. Nienawidze urzedow - oj szczera nienawiscia z glebi mojego lodowego serduszka, a te wszystkie biurwy odsylajace z laska od okienka do okienka powinno sie torturowac.
Stwierdzilam, ze jak juz jestem 'na nogach', to polaze po sklepach i poszukam jakichs przyzwoitych koszul do szpitala i NIC. Ale tak zupelnie nic! Da sie takie rozpinane znalezc gdzies w jakims normalnym sklepie...? Masakra Za to kupilam oczywiscie mase szmatek memu dzieciowi, teraz wrocilam do domu i zgon wieszcze.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt

Edytowane przez dyltharra
Czas edycji: 2012-09-26 o 16:03
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:03   #3626
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Ausente mój tez jest graciarz, gdyby nie to ze musimy wywalić biurko i robimy pod wymiar nowe w życiu nie zrobiłby w nim i obok porządku. Jak go robił to sam sie za głowę łapał...znalazł nie otwarte paczki, jakieś części do komputera w ilościach hurtowych o których nie pamiętał a potracilismy przez to kupę kasy bo teraz są warte tyle co nic...
A jak go proszę o porządek w ubraniach pod katem nowego członka rodziny to myślisz ze łatwo jest?on bedzie wszystko nosił, nawet jak czego nie miał na sobie z 5 lat i nie wie ze to ma. Więc musiałam sama to wywalić...i najlepiej ze wladowalam to na spod siatki i jak szliśmy wrzucić to do kosza na te uzywane ciuchy to on ńie wiedział ze niesie i swoje, ale nie mogłam tak sie zaczęłam śmiać z tego ze taki zadowolony idzie z ta siateczka ze sie przyznalam, rany jaka scenę zrobił...a wyglądało to jakby znalazł te rzeczy pod smietnikiem, na środku ulicy zaczął je oglądać, ale w końcu wywalił...cześć z tych rzeczy uratował i co..minęło pól roku i jakoś ich nie nosił.
no to jakbym czytala o K !!
u ans bylo tyle jakis starych nie potrzebnych rzeczy ,że szok . I wszystko wyrzucalam jak go niebylo w domu. No ale kanapy niestety sama nie wyrzuce :| A kiedyś nawet potrafił przyjść i popatzrec do kosza co wyrzucilam i wyciągnąć to bo PRZECIEZ TO SIE PRZYDA !! I tak jest ze wszystkim. A najlepsze jest to ze czesc rzeczy co wyrzucilam to nawet do tej pory tego nie zauwazyl ze tego nie ma ;
Ale jak on mi tego nie bedzie chcial wyrzucic no to trudno,to zostaje u mamy bo tu przynajmniej bede miala gdzie co pochowac...

Stary 2012-09-26, 16:04   #3627
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja szukam jakiś ładnych przytulnych kocyków dla maluszka.. może coś polecicie ?

Dorotka- ja myślałam o naklejkach, ale będę chyba nad łóżeczkiem wieszac z dwie, trzy ramki ze zdjeciami maluszka
mi się podobają kocyki m.in u tego sprzedawcy, niektóre są boskie http://allegro.pl/listing/user.php?s...us_id=10547220

odnosnie naklejek na ścianę - to polecacie jakiś sprzedawców, którzy mają naklejki w dosyc dużych rozmiarach?

byłam w sklepie i zaszłam do lumpka - i kupiłam sobie płaszczyk jesienno zimowy z top shopu ciemno granatowy z odpinanym kapturkiem. Ma 50% wełny. Ma kształt litery A więc spokojnie się w nim dopinam.
i tu pytanie - zaryzykowałybyscie pranie go w pralce? jakoś mi szkoda kasy na pralnie jeszcze
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:04   #3628
weronika23
Zakorzenienie

aniamotylek nie maartw sie waga kazde dziecko rosnie w swoim tempie moj w 30 mial 1330 a teraz w 34 juz 2400 prawie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:05   #3629
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning.. ja już też na nogach..
W sumie to się wczoraj trochę zdołowałam.. jak tak człowiek sam siedzi w domu to zaczyna o bzdurach myśleć, wszystko za bardzo analizować i zastanawiać się..
Najpierw zaczęłam kalkulować przyszłość finansowo, no niby tragedii nie ma, ale nie będzie już tak z górki jak teraz.. i tak w rezultacie puściłam totka na piątek - do wygrania 80mln funtów.. więc proszę o kciuki a podzielę się
Drugi raz zdołowałam się po rozmowie telefonicznej z tż.. niby nic wielkiego, ale on z okazji pogrzebu rodzinnie spędza czas i znów poczułam się obco.. bo oni wszyscy tam, razem.. rodzice, brat z bratową, kuzynki, ciotki (części nawet nie znam) itp. Ja wiem, że to głupie i nie mogłam tam być, ale tymbardziej poczułam się jak nie część rodziny (bo w końcu oficjalnie nie jestem). No to się wyżaliłam..
Dziś tż wieczorem przylatuje - może już mi przejdzie jak będzie na miejscu.

Z dobrych newsów to zaczynam dziś 36 tydzień - 35 dni zostało wg OM
Miłego dnia wam życzę dziewczynki
gratulacje 36 tyg
Nie chce porownywac naszych sytuacji,ale znam to uczucie wyobcowania bardzo dobrze. Choc mam o wiele blizej do rodziny (115km) to tak czesto jak bym chciala ich nie odwiedzam i jak dzwonie i slysze,ze robia sobie razem imieniny, czy razem nad jezioro wszyscy jada,a my jak te dwie samotne nogi z jednego tylka w domu na nim siedzimy, to sie czuje taka na boku ale niedlugo i nasza rodzinka sie powiekszy i bedzie wesolo. Fajnie,ze twoj tz dzis wraca odgoni wszystkie Twoje smutne mysli
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Cześć kochane
....
Zaczynam dziś 35 tydzień ciąży
I to jest chyba najważniejsza informacja dnia Poza tym czekam na kuriera, i na wózek, i na śpiworek zamówiony
....
gratulacje i pochwal sie rzeczami jak dostaniesz przesylke
Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
czesc jestem dziś bez sił .. przeziębienie mnie łapło... wszystko mnie boli i kręci ... czuje się okropnie
duzo zdrowka Dorcia
Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
heyka kochane

Po wczorajszej wizycie jestem coraz bardziej zakochana w swoim dzieciaczku- i tak jak mówiłam- dobrze zrobiłam, że zmieniłam ginekologa- buzia się mu nie zamykała! nawet nie musiałam pytać- wszystko mi objaśnił

Mały waży 1326 gram, jest troszkę większy niż na swój "wiek" ale powiedział mi, że termin porodu ustala się tylko do 15 tygodnia- później nie ma to już większego znaczenia, ponieważ to jest tylko teoretyczny termin i mam już być przygotowana 2 tygodnie przed tą datą (i tak samo może się stać, że 2 tyg. po )

Nikoś jest cudowny!!!! Wogóle się nie wstydził i pokazał jakim to jest mężnym chłopczyskiem i jego siuraczka nie dało się nie zauważyć sprzęt pierwsza klasa od razu pokazywało na monitorze obraz 4D - obok zwykłego. I wiecie co? uznaliśy że to bliźniak mojego starszego syna- są identyczni.. usta nosek... tak jakbym przeżywała tą samą ciążę 2 raz.. skarbek taki kochany

Na temat ucisku pod żebrami powiedział mi że jestem tak drobna, że wszystkie narządy mudzą się gdzieś pomieścić i, że jeśli mniej mnie boli gdy leżę- to po prostu mam leżeć szyjka zamknięta i utrzymana- mały okazem zdrowia ahhhh wszystko sprawne- serduszko, nereczki, żołądek pępowinka- bo zrobił mi usg przepływu

I z tej oto okazji mam zamiar iść do fryzjera a co! taka szczęśliwa jestem

eh nie wiem komu będzie się to chciało czytać ale chciałam wam przekazać troszkę mojego szczęścia z rana
wspaniale wiesci, gratulacje slicznego synka i udanej wizyty

o kurcze jeszcze mam 10 stron w plecy

czesc dziewczynki, latam od rana jak kot z pecherzem,a mialam siedziec na tylku z Wami

dlugo spalam,potem gotowalam,a ze ja noga w tym jestem,to mi sie dlugo schodzi, pranko zrobilam, wykapalam sie, z psami dwa razy bylam, w sklepie i dzien leci jak szalony.
Poczytam jeszcze co u Was.
O pepku polozna wczoraj mowila,ze teraz sa wytyczne,zeby na sucho pielegnowac bez smarowania,a tylko w przypadku jak cos sie zacznie paprac to smarowac,ale po konsultacji z polozna lub lekarzem. Nie mam jeszcze na ten temat swojego zdania, podpytam inna polozna,bo ta wczoraj specyficzna byla.
W ogole bylo na sr o pologu i ciagle powtarzala: wietrzyc, wietrzyc,wietrzyc
Ona jest przeciwniczka majtek siatkowych i kazala kupic na bazarze wielkie gacie babciowe ale tylko do chodzenia zakladac,a w lozku wietrzyc,wietrzyc,wietrzy c
ogolnie smieszna byla, taka starsza i woli starsze metody, nie powiem cos na pewno w tym jest
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 16:05   #3630
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Bylismy. Jesli znasz historie i nastawiasz sie na dokument - cienko to widze. Jako 'dramat' film mnie bardzo ruszyl i tu naprawde polecam.

Wyszlam z domu o 11 i wlasnie teraz wrocilam. Nienawidze urzedow - oj szczera nienawiscia z glebi mojego lodowego serduszka, a te wszystkie biurwy odsylajace z laska od okienka do okienka powinno sie torturowac.
Stwierdzilam, ze jak juz jestem 'na nogach', to polaze po sklepach i poszukam jakichs przyzwoitych koszul do szpitala i NIC. Ale tak zupelnie nic! Da sie takie rozpinane znalezc gdzies w jakims normalnym sklepie...? Masakra Za to kupilam oczywiscie mase szmatek memu dzieciowi, teraz wrocilam do domu i zgon wieszcze.
Na to liczyłam....

Kochana znajdziesz takie koszule w normalnym sklepie, ale jak dla mnie to sie nie opłaca... bo na all takie same i dużo tańsze

P

Szymonek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości