|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
co do pielęgancji pępka to tez gdzies czytalam , że kiedys zakazywano tam podmywac w trakcie kąpieli a teraz podobno się od tego zakazu odchodzi.
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
elektroniczny.
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myslalam ze chodzi o taki linomag krem |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie wiem czy on jest taki tępy czy co ?!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar kupić masc i babka na SR na pewno nie pokazywała kremu tzn tego co linka podalas
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
jak on mi sie nie zgodzi wyrzucic tego,to ja zostaje u rodziców i koniec. Ja nie bede sie z nim użerać wiecznie ,bo juz mnie wkur... z tym obstawianiem siebie !
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj sie tak ja tez nie mam gdzie rzeczy trzymac... musialam wyrzucic 2 worki moich ubran |
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mnie ten koles w☠☠☠☠ia . masakra !! on lubi miec tak zagracone wszystko . W kuchni tez mialam mala wojne z nim o 1 szafke !! a co jest najlepsze ? ze on tylko w sumie na noce jest w domu i na 2 godizny wieczorem bo od rana do nocy wpracy, i kto siedzi w tym domu ? JA !! wiec ja sobie ustalam co i jak gdzie mam anie on;/
|
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cały czas u niej się dzieje Mam nadzieję, że jak mały urodzi to w końcu odetchnie od wszystkich problemów.Cytat:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-8...-masc-30g.html Tam jest napisane, że można stosować do codziennej pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt. Cytat:
A co do pępuszka - to oczywiście każda nas sama zadecyduje. Choć ja myślę, że jak wszystko będzie ładnie się goiło to w sumie chyba nie potrzeby. Podobno za to Octenisept może się przydać kobietom, które miały cesarkę i ogólnie później przy jakiś ranach. Nam mówiła, żeby nie moczyć pępka, ale jak podczas kąpieli się zachlapie to nie ma tragedii. Trzeba po prostu później dokładnie osuszać wacikami. |
|||
|
|
|
#3613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wyprawki, to ciuszki i część małych "pierdółek" już mamy. w połowie października planujemy zamówić łóżeczko i wózek. Łóżeczko zamawiamy na allegro, już mamy wybrane. Gorzej z wózkiem, ale mam nadzieję, że się szybko zdecydujemy a resztę tych "małych" rzeczy też zamówię chyba przez allegro. Tym razem już wszystko bym chciała zamówić za 1 razem. Żeby do końca października już to mieć. A w listopadzie kosmetyki, pieluszki , chusteczki. Jakby się Mikołaj pośpieszył, to nawet tż sam będzie mógł to wszystko pozałatwiać.Cytat:
Cytat:
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko osuszyć ![]() Ja to pamiętam jak mój brat miał ten cały strupek później. |
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na spacerku
mama właśnie zadzwoniła że znalazła czapeczkę zimową dla Jasia
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się spać zachciało... dziewczyny była któras z was na "Jesteś bogiem"?
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
tak ja bylam
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
to zależy kto co lubi. Mi się podobał, choć czegoś mi w nim brakowało . Ale za 10 zł za bilet sie opłacało
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Ausente mój tez jest graciarz, gdyby nie to ze musimy wywalić biurko i robimy pod wymiar nowe w życiu nie zrobiłby w nim i obok porządku. Jak go robił to sam sie za głowę łapał...znalazł nie otwarte paczki, jakieś części do komputera w ilościach hurtowych o których nie pamiętał a potracilismy przez to kupę kasy bo teraz są warte tyle co nic...
A jak go proszę o porządek w ubraniach pod katem nowego członka rodziny to myślisz ze łatwo jest?on bedzie wszystko nosił, nawet jak czego nie miał na sobie z 5 lat i nie wie ze to ma. Więc musiałam sama to wywalić...i najlepiej ze wladowalam to na spod siatki i jak szliśmy wrzucić to do kosza na te uzywane ciuchy to on ńie wiedział ze niesie i swoje, ale nie mogłam tak sie zaczęłam śmiać z tego ze taki zadowolony idzie z ta siateczka ze sie przyznalam, rany jaka scenę zrobił...a wyglądało to jakby znalazł te rzeczy pod smietnikiem, na środku ulicy zaczął je oglądać, ale w końcu wywalił...cześć z tych rzeczy uratował i co..minęło pól roku i jakoś ich nie nosił.
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-09-26 o 15:57 |
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata wczoraj sie mnie pytał o czym to jest..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
czesc wrocilam i nadrabiam
co do linomagu ja wlasnie stosuje u gabi ten zielono bialy od poacztku super sie rozprowadza a jak miala jakies klopty to bepanthem pempek mowia zeby nie moczyc nie moczylam czasem owszem cos sie zachlapal przetearlam i bylo, przy zmianie pieluszki psikala ocatniseptem ale nie chcial dlugo odpasc u nas zadzial fiolet teraz tez od poacztku bedzie fiolet aaa ja bym sie wstrzymala z naklejkami przynajmnie widze ze u mojej gabi nic tylko myszka miki i barney u kolezanek to samooooa ja dzis kupilam brakujace spiochy kaftanik i bodziaki na wyjscie takze dla dzidziusia mam juz wszytsko oprocz gabki do wanienki dla siebie tez praktycznie juz wszytsko tyle ze my sie szykujemy na polowe pazdz aaaa iiii kupilam gabrysi buciki nawet 2 pary ![]() niteczka ja tam uzywalam chusteczek jakos nie widze w nocy zeby isc i myc jak czlowiek na oczy ledwo patrzy ale faktycznie jak byla kupa i sie wypaprala to myslam troszke wody miseczka i gotowe u mnie jeden wozek w bagazniku 2 na korytarzu ![]() austente kochana jakbys widziala jak ja mam tuuu poupychane to masakra teraz olusia ciuszki do przeprowadzki beda normalnie na polkach w pokoju lezaly bo nie mam gdzie mozna sobie pokupic jakie spudelka ozdobne wieksze i w nich |
|
|
|
#3625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyszlam z domu o 11 i wlasnie teraz wrocilam. Nienawidze urzedow - oj szczera nienawiscia z glebi mojego lodowego serduszka, a te wszystkie biurwy odsylajace z laska od okienka do okienka powinno sie torturowac. Stwierdzilam, ze jak juz jestem 'na nogach', to polaze po sklepach i poszukam jakichs przyzwoitych koszul do szpitala i NIC. Ale tak zupelnie nic! Da sie takie rozpinane znalezc gdzies w jakims normalnym sklepie...? Masakra Za to kupilam oczywiscie mase szmatek memu dzieciowi, teraz wrocilam do domu i zgon wieszcze.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt Edytowane przez dyltharra Czas edycji: 2012-09-26 o 16:03 |
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u ans bylo tyle jakis starych nie potrzebnych rzeczy ,że szok . I wszystko wyrzucalam jak go niebylo w domu. No ale kanapy niestety sama nie wyrzuce :| A kiedyś nawet potrafił przyjść i popatzrec do kosza co wyrzucilam i wyciągnąć to bo PRZECIEZ TO SIE PRZYDA !! I tak jest ze wszystkim. A najlepsze jest to ze czesc rzeczy co wyrzucilam to nawet do tej pory tego nie zauwazyl ze tego nie ma ; Ale jak on mi tego nie bedzie chcial wyrzucic no to trudno,to zostaje u mamy bo tu przynajmniej bede miala gdzie co pochowac...
|
|
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odnosnie naklejek na ścianę - to polecacie jakiś sprzedawców, którzy mają naklejki w dosyc dużych rozmiarach? byłam w sklepie i zaszłam do lumpka - i kupiłam sobie płaszczyk i tu pytanie - zaryzykowałybyscie pranie go w pralce? jakoś mi szkoda kasy na pralnie jeszcze
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
aniamotylek nie maartw sie waga kazde dziecko rosnie w swoim tempie moj w 30 mial 1330 a teraz w 34 juz 2400 prawie
|
|
|
|
#3629 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chce porownywac naszych sytuacji,ale znam to uczucie wyobcowania bardzo dobrze. Choc mam o wiele blizej do rodziny (115km) to tak czesto jak bym chciala ich nie odwiedzam i jak dzwonie i slysze,ze robia sobie razem imieniny, czy razem nad jezioro wszyscy jada,a my jak te dwie samotne nogi z jednego tylka w domu na nim siedzimy, to sie czuje taka na boku ale niedlugo i nasza rodzinka sie powiekszy i bedzie wesolo. Fajnie,ze twoj tz dzis wraca odgoni wszystkie Twoje smutne mysli Cytat:
i pochwal sie rzeczami jak dostaniesz przesylke Cytat:
Cytat:
![]() o kurcze jeszcze mam 10 stron w plecy czesc dziewczynki, latam od rana jak kot z pecherzem,a mialam siedziec na tylku z Wami ![]() dlugo spalam,potem gotowalam,a ze ja noga w tym jestem,to mi sie dlugo schodzi, pranko zrobilam, wykapalam sie, z psami dwa razy bylam, w sklepie i dzien leci jak szalony. Poczytam jeszcze co u Was. O pepku polozna wczoraj mowila,ze teraz sa wytyczne,zeby na sucho pielegnowac bez smarowania,a tylko w przypadku jak cos sie zacznie paprac to smarowac,ale po konsultacji z polozna lub lekarzem. Nie mam jeszcze na ten temat swojego zdania, podpytam inna polozna,bo ta wczoraj specyficzna byla. W ogole bylo na sr o pologu i ciagle powtarzala: wietrzyc, wietrzyc,wietrzyc Ona jest przeciwniczka majtek siatkowych i kazala kupic na bazarze wielkie gacie babciowe ogolnie smieszna byla, taka starsza i woli starsze metody, nie powiem cos na pewno w tym jest
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana znajdziesz takie koszule w normalnym sklepie, ale jak dla mnie to sie nie opłaca... bo na all takie same i dużo tańsze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

a więc, na IP nie byłam bo trochę mi lepiej. Coś tam dalej leci ale to chyba tylko śluz... W każdym razie doszło nam jeszcze jedno zmartwienie - moja mama 

tylko osuszyć