|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
A lity ja też mam była tu kiedyś o tym rozmowa jak Deli zastnawiała się czy kupić. Potwierdzam wygodne, ale ja rzadko chodze bo wtedy mój tż mógłby wtulić mi się w pierś ![]() Cytat:
Cytat:
ooo macie w h&m rzeczy do domu ?? ![]() a ręcznik jest super ! zastanawiałm się czy go brać jk był na precenie i nie żałuje Cytat:
mcie Ikee w JP ? Popularna jest czy Japończycy raczej w niej nie gustują? Cytat:
o kurcze ale tego roku ? ![]() ![]()
|
|
#3602 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia - dziś już mam lepszy nastrój ![]() Cytat:
Dlatego, że po pierwsze byłam w pracy i nie chciałam robić cyrku, a po drugie łatwiej mi po prostu niektóre rzeczy napisać niż powiedzieć, zwłaszcza, że jak kłócimy się twarzą w twarz to często nie słuchamy swoich "racji" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ninagg najlepszego dla Oleńki |
|||
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
szaja oj toksycznie sie dzieje. Nie chce w to wierzyc, to podle, to juz na patologie zakrawa
|
|
|
|
#3604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sukienki, ladna ale mi bardziej pasuje na spacer wlasnie;p Cytat:
ja to zawsze bywalam na takich co sa do rana nie slyszalam nawet o takich co sa tylk do okreslonej godziny ![]() Cytat:
|
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
A więc witam
Spałysmy z Olą do 7 i nawet sie wyspałam, bo u nas nie ma żadnych pobudek nocnych Chyba po raz pierwszy poskarże sie na moje dziecko od trzech dni nie chce mi spac w dzień! Śpi w sumie może z godzinę i to na raty. Ale żeby nie było na co narzekać - i tak jest grzeczna i nie robi mi to różnicy, sama sie bawi i nie wymaga więcej uwagi niż zwykle :p jUż nawet przez sen sie przekreca na brzuch ;] Ja powiem Wam, że odkąd sie obroniłam , to nie mogę sobie miejsca znaleźć no po prostu sie nudze jak już nic nie MUSZĘ jak np oglądam tv to nachodzą mnie myśli kurka, marnuje tyle czasu, a po chwili sobie przypominam, że nie mam nic do nauki. Oczywiście biblioteka odwiedzona, czytadla są ale nadal mi czegoś brakuje siedzę w tym domu , posprzatanym oczywiście z tych nudów Dlatego nie mogę sie doczekać października, rusze na magisterke i trochę wyjde do ludzi Nudze Was, co? Black-u nas też to inaczej wygląda, śluby bardziej pod wieczór, a wesele do rana-5,6. Potem poprawiny koło 13. Co do spania z dzieckiem-moja Ola nie ma takiej potrzeby spania ze mną jak była noworodkiem to w łóżeczku marudzila a jak braliśmy to łóżka to git. Tz mi wmówił , że tak nie wolno i próbowałam ja "tresować" mam okropne wyrzuty sumienia przez to., na szczęście szybko zrozumiałam, że to nie o to chodzi i jak potrzebowala bliskości, to ja dostawała, tak jest do dziś i tak będzie. Teraz zasypia w swoim łożeczku sama bez problemów, często siedzę przy niej i ja glaszcze. Rano zawsze razem leżymy, czasem wspólnie jeszcze dosypiamy. Ja w ikei byłam tylko raz. W nieporecznym miejscu u nas jest, bez auta ani rusz. Co do własnych domków- ja bym chciała mieć kiedyś własne mieszkanie, ot nawet dla samej inwestycji. Dom mam po rodzicach, ale to nie to samo , chciałabym wybudować po swojemu, swój mały biały domek Bokeh, z kiecką nie doradze, bo nie widzę zdjęć ;] Fewciu, przykro mi ale już bliżej niż dalej, dziś tz zaczyna urlop a po urlopie to już tylko chwila z szelkami. Marsi to pewnie z okazji takiego święta bungowała cały dzień i do tej pory z łóżka nie wylazła Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowie siedza na szarym koncu. Doslownie! |
|
|
|
|
#3607 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie leje od rana, obiad mam z wczoraj, dziecko śpi już 1, 5 godziny a ja nadrabiam
Cytat:
Cytat:
Wiesz...ja rozumiem że się nastawiłaś że to już, że już masz dosyć ale dobrze że lekarz kompetentny i że mimo że mówił wcześniej że już będziecie zdejmować to dla niego że sprawdził dokładnie i zlecił to RTG.Cytat:
Cytat:
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ciekawi mnie czy goście potem będą tak łatwo chcieli skończyć zabawe będę miała na uwadze Cytat:
choć generalnie nie ejstem osobą przejmującą się takimi rzeczami, no ale czasem ewidentnie nie pasi się wystroić Cytat:
może potem do niej wróce, takie to dla mnie zbyt wyidealizowane ![]() Ja lubię jk coś się dzieje, zagadki, trupy itp
|
|
#3609 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale w tym wieku ponad miesiąc wcześniej to szybko ![]() Cytat:
Cytat:
a co ty po prostu z racji zawodu co nieco obiło mi się o uszy i potrafię szukać info i tyle no i 2 dzieci robi swoje żadna mądrość ![]() Cytat:
fajnie ![]() Cytat:
właśnie kalafiorową gotuję, ale pachnie
|
||||||
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dla dziewczyn uzywam tylko z h&m recznikow, najfajniejsze sa: milusie i ladne
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ikea jest. Siedem w calym kraju. Dwie w mojej okolicy. Jest bardzo popularna. Nawet jako miejsce na randki. Tez droga. Ale w Japonii jest Muji - cos a la Ikea, tylko rodzime. Mnie bardziej to odpowiada. M.in. sa koldry z pierzem z Polski. W Warszawie powstalo Muji i chyba byly w planach Katowice. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Szaja bo ja ich bardzo lubię, uważam, że to taki niedoceniony zespół i się ucieszyłam, że może zaczynają się wybijać na świat
Nina brawo dla Oleńki ![]() Nawijko przykro mi, że się gmatwa z wyjazdem ![]() Authentic ogromne gratulacje! Dużo siły dla Was i trzymam kciuki za bezproblemową ciążę i lekki poród [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41752045]Patrzcie, normalnie łzy w oczach ![]() http://www.hafija.pl/2013/07/toksycznie.html[/QUOTE] Po co taki rodzic siedzi z dzieckiem w szpitalu? ![]() Na biało, wrażliwe niech nie czytają. Jak pracowałam w szpitalu to przywieźli mi małą dziewczynkę na badania, miała 14 miesięcy, sama, bez rodziców, ja się dziwiłam czemu, bo tam właściwie nikt nie był sam, a ona siedziała w tym łóżeczku swoim, bez ruchu i tylko oczkami patrzyła na wszystko. Ja zaczęłam się do niej uśmiechać, gadać i ona nic, zero reakcji. Potem dopiero na skierowaniu zauważyłam, że ona była bita przez rodziców i dlatego się tak zachowywała A chwilkę wcześniej była moja koleżanka z córeczką i to taki kontrast był, jedna taka kochana, jak powinno być dziecko, a druga...ehhh szkoda gadać Cytat:
Bokeh jak dla mnie wszystko ok z sukienką Kurde, ja po tej chorobie jestem głucha jak pień na jedno ucho Idę w poniedziałek do lekarza bo to dziwne jest póki co mam stresa, że nie usłyszę listonosza, a czekam na przesyłkę i miałam iść na spacer długi dziś i do biedronki przy okazji, ale pogoda beznadziejna. I zaś dylemat jak wyjść, jak nas deszcz chyci po drodze, ale chleba nie ma i pieluchy się kończą...
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
U nas śluby są jak młodym pasuje ale przeważnie zaczynają się o 16-zdarzają się nawet takie o 18/19.
Ja miałam na 16,potem impreza do 4/5 rano. Poprawiny od 10 do 19 i do dziś pamiętam jaka już na drugi dzień byłam nieprzytomna ![]() Najlepsze było to jak moi chrzestni (nie wiem jak,nie wiem kiedy) skombinowali pewnego pana grającego na gitarze i śpiewającego nam do białego rana ![]() Jak się później okazało był to tata mojej koleżanki ze średniej
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest kwestia "naszych stron", tylko nasz wybór.
Tak postanowiliśmy i dzięki temu płacimy 50zł mniej za osobę, niż pierwotnie było ustalone. Połowa gości jedzie z Lubelszczyzny (500km), więc szybko się zmęczą, dlatego wesele nie jest bardzo długie. Z tego samego powodu są wcześniejsze poprawiny, żeby goście mogli zjeść (bo - jak pisałam już - u nas poprawiny to kameralna impreza, obiadek, na tej zasadzie) i jechać do domu. A notabene, ja zazwyczaj wymiękałam na weselach maks o 1:00, już chciałam do domu wtedy jechać. ![]() A tak swoją drogą, to zauważyłam, że znów masa mamusiek się nie odzywa - tych, co wykreśliłyśmy je z klubu...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-07-12 o 11:54 |
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Black ale się jaram Twoim ślubem
taka podekscytowana jestem jak fix Życzę powodzenia i udanej zabawy (co prawda do 2 ??? u nas do rana wesela) A i potwierdzam, lity są baaardzo wygodne ![]() Doczytałam: skoro to Wasz wybór, to już rozumiem Bokeh zooostaw fajny podest ![]() Zamówiłam wczoraj młodemu krzesełko dokarmienia. Tzn wylicytowałam, bo ogólem pisze, że towar nowy, tylko coś tam z którymś zatrzaskiem nie tak. Więc tak pomyślałam że po prostu lekko uszkodzone, albo z ekspozycji. A TZ mnie nastraszył że pewnie używka jako nówka sprzedawana i czekam teraz i s*am w gacie, bo jak się bubel okaże to się wnerwię
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-07-12 o 11:55 |
|
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3617 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie dokońca. Podczas karmienia piersią podnosi się poziom prolaktyny a wysoki poziom prolaktyny blokuje wydzielanie przez przysadkę hormonu pobudzającego jajniki. Stąd przy pełnym karmieniu piersią utrzymuje się niepłodność ok 12 tyg. Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też będę dla Oskara na dniach zamawiać więc dopiero będę zaczynać orientacje w terenie
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Meneq, Zara home jest super ale ceny kosmiczne, no może teaz na wyprzedaży ciut znośniejsze Szklanka, chyba nici z wyjścia bo leje mega :/ ja też na razie siedze w domu. Ale zrobiłam już rano znów chodakowską kurcze super się po tym czuje potem prysznic i zaczynam dzień, mam nadzieje że wytrwam
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wytrwalam 2 tygodnie
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podpowiedz skąąąd? Cytat:
A jak z Tż, lepiej? Fewciu: przykro mi, też mialam nadzieję, że koniec. Szaja: smutne jak szlag... ale to nie jest reguła ja myślę! Albo chcę mieć nadzieję.. lata temu jak bytowałam jako dziecko w szpitalu często - pamiętam wielu kochających rodziców czytających bajki, bujających, tulących do snu i wiszących nad łóżeczkiem dziecia nocami. Teraz też na pewno tak jest. Chociaż widzę smutną tendencję coś jak Bokeh napisała..zimny chów. Tak jakby czasem dziecko przeszkadzało tylko..jakby było szybko nudzącą się maskotką a rodzic kombinował pierdyliard sposobów jak tu mieć święty spokój.. Hope: nie dałabym rady z Twoimi teściami, chyba bym nie woziła tam Dadiego, masakra... Teraz on jest mały..a z wiekiem bedą pewnie mieli więcej szalonych pomysłów... Neti: my też na własnym biznesie (po części, tzw umowa agencyjna...) i s.ramy po gaciach, idzie kiepskawo..a jedziemy na wynajmie bez perspektywy kredytu na razie (kiedyś pewnie tak bo jak inaczej żyć) i trochę płakać mi się chce bo nie wiem czy nie będziemy się musieli za chwilę wyprowadzać..tylko dokąd cholera. ;( Dzieć zalicza nocne pobudki (dzisiaj lepiej było, ale wczoraj położyłam się o 2:00 a tu dzieć się budzi i zasnęła po 4:00)..o trudno. Robiła któraś analizę rysunku dziecka? \Ostatnia praca pisemna do oddania a potem egzaminy. Wiecie jak fajnie? za tydzień w weekend mam 4 EGZAMINY, po dwa dziennie, super nam rozplanowali sesyję, prawda? |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3625 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Blaneczki, ae się cieszę!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wtorkową konsultacjęCytat:
żeby dzieciątko wytrzymało do stycznia i nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest w porządku Cytat:
dla teściówkiCytat:
![]() synek fifani też ma takie AZS że się drapie do krwi, może napisz do niej to coś doradzi bo ostatnio pisała że jest lepiej a on miał 80 % powierzchni ciała ze zmianami Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Lurker ;)
|
Black niezla promocja z tymi Litami, normalnie stoja chyba z 500 zl? Jak nie wiecej. Te modele ktore mi sie podobaja to jeszcze wiecej xD
Authentic no to gratulacje Podziwiam optymizm :P Jesli bedzie chlopiec to super, parka od razu! Jak poznasz plec pisz tutaj nam szybciutko ! ![]() Co doslubow, rok temu bylismy na slubie brata TZa, byl swiadkiem. Masakra czekac do samego konca- bodajze 4 rano, goscie z zagranicy tak sie rozbawili.. Ja wczesniej padlam bo ciaza. Co do domow, piekne projekty! Nam tez sie marzy domek ale raczej w zyciu sie nie dorobimy. No chyba, ze wygramy w totolotka Moze czas zaczac grac? ![]() To Pepti smierdzi jak psia karma... Ale mloda pije na szczescie ![]() Ugotowalam tez jej sama zupke, zjadla caly sloiczek!
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tato tzta trafil kiedys 6ke, tylko, ze to bylo kilkadziesiat lat temu. Kupili za to mieszkanie i malego fiata
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
deli, pstryczku szef z pracy. Wyobrazacie sobie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

jakoś nie umiem pozbierać się po tym pobycie w szpitalu, Bartusia uszka jeszce czasem bolą i płacze
do tego powoli idą nam zęby, a dzisiaj znowu nie chce jeść 

- dziś już mam lepszy nastrój 

, no ale juz musi tak być
dla niego że sprawdził dokładnie i zlecił to RTG.
choć generalnie nie ejstem osobą przejmującą się takimi rzeczami, no ale czasem ewidentnie nie pasi się wystroić

taka podekscytowana jestem jak fix