Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 11:32   #3601
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bokeh, bardzo ładna ta sukienka, do twarzy Ci w niej - taka japan style jak dla mnie.

Deli, to Ty masz oryginalne Lity i się nie chwalisz?
bo na niej są róze i kwiaty wiśni to pewnie dlatego

A lity ja też mam była tu kiedyś o tym rozmowa jak Deli zastnawiała się czy kupić. Potwierdzam wygodne, ale ja rzadko chodze bo wtedy mój tż mógłby wtulić mi się w pierś

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej laskie jakoś nie umiem pozbierać się po tym pobycie w szpitalu, Bartusia uszka jeszce czasem bolą i płacze do tego powoli idą nam zęby, a dzisiaj znowu nie chce jeść chciałabym być na bieżąco z wami ale wiem że jestem teraz bardzo potrzebna mojemu synkowi

Deli np. ja miałam ślub o 12 i wesele trwało do 2 a poprawiny od 13 do 19, w moich stronach to normalne że tak wcześnie, kiedyś byłam na ślubie który był o 10:30
trzymaj sie!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Wiem, poznalam Moja jest z h&m ale niemal identyczna Reczniki dla naszych malych (takie kroliki z h&m tez mamy takie same ).

ooo macie w h&m rzeczy do domu ??

a ręcznik jest super ! zastanawiałm się czy go brać jk był na precenie i nie żałuje

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ikeowskie sledzie i borowka czerwona Moze w ramach spaceru do Ikei podjechac?

mcie Ikee w JP ?
Popularna jest czy Japończycy raczej w niej nie gustują?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Z tego wszystkiego zapomniala sie "pochwalic". zapisalam wczoraj mlodego do naurologa na UWAGA!!!! 18 lipca! tak, tak lipca juz sr.am po gaciach!

o kurcze ale tego roku ?

Stary 2013-07-12, 11:33   #3602
Ewik86
Zakorzenienie

hej

dzięki dziewczyny za słowa wsparcia - dziś już mam lepszy nastrój

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
aha, no to Filip zjada 180ml; to rzeczywiście mało, ale zawsze tak jadła czy teraz jej się odwidziało? może chwilowe
Ona nigdy jakoś dużo nie jadła, ale był okres, że 100-130 ml wypijała. Ciekawe jak na wadze przybiera - pod koniec lipca się dowiem.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a dlaczego Wy się przez sms-y dogadujecie?
Dlatego, że po pierwsze byłam w pracy i nie chciałam robić cyrku, a po drugie łatwiej mi po prostu niektóre rzeczy napisać niż powiedzieć, zwłaszcza, że jak kłócimy się twarzą w twarz to często nie słuchamy swoich "racji"

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

jak ja za Wami tęsknię! Przepraszam, ale mam gorsze dni, TŻ jutro wraca więc jestem sama z moim upiorkiem
Mam złe wieści... Wczoraj byłyśmy u ortopedy i jeszcze minimum 6 tyg w tym cholerstwie!!!!!!!!! ;(;( rozpłakałam się normalnie jak wyszłam. wiem,że dysplazja to nie koniec świata, ale już myślałam, że koniec.
Przykro mi, że jeszcze trochę to potrwa, ale dacie radę - silne babeczki jesteście

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Cześć
To znowu ja

Witam się z Wami trzymając na kolanach 6- miesięczną Agatkę i będąc w 15 tygodniu ciąży

Nie mam żadnych objawów, moje ciało póki co nic się nie zmienia (poprzednio byłam gruba od początku ) i ogólnie rewelacja na samą myśl, że w grudniu znów będzie mnie rozrywało od środka A tak na serio, to się bardzo cieszymy Za 4 tygodnie wizyta i poznamy płeć, a może już za dwa poczuję ruchy (lekarz tak mówi). Fajnie, bo poszłam do lekarza, a tu już drugi trymestr Miałam nadzieję, że nie jestem w ciąży, a tu szok Myślałam, że laktacja "wstrzymuje" płodność Jednak... NIE!
No to bezproblemowej ciąży i porodu życzę

Ninagg najlepszego dla Oleńki

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:36   #3603
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

szaja oj toksycznie sie dzieje. Nie chce w to wierzyc, to podle, to juz na patologie zakrawa
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:37   #3604
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wcześnie? u nas to przeważnie od 12-16 właśnie, potem to już chyba głupio no bo co tak z pusty żołądkiem do weselnego obiadu który byłby o 20? o nie
no i światła na zdjęcia nie ma już potem fajnego

Black będę jutro o Tobie myśleć na pewno będzie super !
.
taa to u nas to od 15 sa sluby no ale jakos ostatnio to duzo widze 18/19 nawet. Mnie sie to podoba akurat ;p

co do sukienki, ladna ale mi bardziej pasuje na spacer wlasnie;p

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Deli np. ja miałam ślub o 12 i wesele trwało do 2 a poprawiny od 13 do 19, w moich stronach to normalne że tak wcześnie, kiedyś byłam na ślubie który był o 10:30
szok ja to zawsze bywalam na takich co sa do rana nie slyszalam nawet o takich co sa tylk do okreslonej godziny

Cytat:
Tez o tym pomyslalam widzac sukienke

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Delicjanko u mnie tez sluby sa do poludnia. Poznieniej wesele dla najblizszych, przyjaciol i przelozonych z pracy max. 2h, poprawiny dla dalszych znajomych 2h i finito. A teraz pytanie za 100 punktow: kto siedzi na kolejnym najbardziej honorowym miejscu po mlodych?
rodzice pana mlodego?;P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:37   #3605
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

A więc witam
Spałysmy z Olą do 7 i nawet sie wyspałam, bo u nas nie ma żadnych pobudek nocnych
Chyba po raz pierwszy poskarże sie na moje dziecko od trzech dni nie chce mi spac w dzień! Śpi w sumie może z godzinę i to na raty. Ale żeby nie było na co narzekać - i tak jest grzeczna i nie robi mi to różnicy, sama sie bawi i nie wymaga więcej uwagi niż zwykle :p
jUż nawet przez sen sie przekreca na brzuch ;]
Ja powiem Wam, że odkąd sie obroniłam , to nie mogę sobie miejsca znaleźć no po prostu sie nudze jak już nic nie MUSZĘ jak np oglądam tv to nachodzą mnie myśli kurka, marnuje tyle czasu, a po chwili sobie przypominam, że nie mam nic do nauki. Oczywiście biblioteka odwiedzona, czytadla są ale nadal mi czegoś brakuje siedzę w tym domu , posprzatanym oczywiście z tych nudów zajuje czasem, że nie mieszkam już w Wawie, mogłabym z Ola całe dnie na mieście itd a tak to tylko podwórko, ileż można pod altana siedzieć na leżaku
Dlatego nie mogę sie doczekać października, rusze na magisterke i trochę wyjde do ludzi
Nudze Was, co?

Black-u nas też to inaczej wygląda, śluby bardziej pod wieczór, a wesele do rana-5,6. Potem poprawiny koło 13.

Co do spania z dzieckiem-moja Ola nie ma takiej potrzeby spania ze mną jak była noworodkiem to w łóżeczku marudzila a jak braliśmy to łóżka to git. Tz mi wmówił , że tak nie wolno i próbowałam ja "tresować" mam okropne wyrzuty sumienia przez to., na szczęście szybko zrozumiałam, że to nie o to chodzi i jak potrzebowala bliskości, to ja dostawała, tak jest do dziś i tak będzie. Teraz zasypia w swoim łożeczku sama bez problemów, często siedzę przy niej i ja glaszcze. Rano zawsze razem leżymy, czasem wspólnie jeszcze dosypiamy.

Ja w ikei byłam tylko raz. W nieporecznym miejscu u nas jest, bez auta ani rusz.

Co do własnych domków- ja bym chciała mieć kiedyś własne mieszkanie, ot nawet dla samej inwestycji. Dom mam po rodzicach, ale to nie to samo , chciałabym wybudować po swojemu, swój mały biały domek

Bokeh, z kiecką nie doradze, bo nie widzę zdjęć ;]

Fewciu, przykro mi ale już bliżej niż dalej, dziś tz zaczyna urlop a po urlopie to już tylko chwila z szelkami.

Marsi to pewnie z okazji takiego święta bungowała cały dzień i do tej pory z łóżka nie wylazła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:37   #3606
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Przyzwyczajaj sie. bedzie tylko gorzej

Byl listonosz, przywiozl mi 3 czesc szarego
Bokeh, skonczylas 1 czesc?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

tesciowe?
Pudlo. To byloby dla mnie normalne. przeciez zawsze rodzice sa najwazniejsi zaraz po mlodych.
Tesciowie siedza na szarym koncu. Doslownie!
Stary 2013-07-12, 11:38   #3607
ILLUSION
Wtajemniczenie

U mnie leje od rana, obiad mam z wczoraj, dziecko śpi już 1, 5 godziny a ja nadrabiam

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, ze wam sprawnie pójdzie
Nasz domek pow. użytkowej ma 124 m2 . Tylko nie wiem czy nie będziemy żałować , że wybraliśmy dach kopertowy, no ale juz musi tak być
Super domek. A gdzie się będziecie budować. W Ł. czy gdzieś w okolicach na wsi?
Cytat:

jak ja za Wami tęsknię! Przepraszam, ale mam gorsze dni, TŻ jutro wraca więc jestem sama z moim upiorkiem
Mam złe wieści... Wczoraj byłyśmy u ortopedy i jeszcze minimum 6 tyg w tym cholerstwie!!!!!!!!! ;(;( rozpłakałam się normalnie jak wyszłam. wiem,że dysplazja to nie koniec świata, ale już myślałam, że koniec..
Fewciu, super że się odezwałaś
Wiesz...ja rozumiem że się nastawiłaś że to już, że już masz dosyć ale dobrze że lekarz kompetentny i że mimo że mówił wcześniej że już będziecie zdejmować to dla niego że sprawdził dokładnie i zlecił to RTG.
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Znalazłam fajne porównanie chusteczek do dupci i powiem wam że troszkę w szoku jestem
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
oooo zobacz...wysoko ocenione te z Lidla i te Dady co są przy okazji dzieciowych gazetek a nie na stałe w sprzedaży. Miałam i te i te. I te zielone Huggiesy co Black polecała wysoko ocenione.
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny,
odezwała się do mnie na fejsie sarah67 i prosi bym przekazała, że nie będzie jej jakiś czas na forum, przebywa poza domem i nie ma dostępu do netu, cieszy się obecnoscią męża i przygotowują się do niedzielnych chrzcin. tęskni i pamięta.

no to przekazałam
Miło że się odezwała
Stary 2013-07-12, 11:40   #3608
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy wesele do 2:00, dlatego tak wcześnie ślub. I poprawiny o 11:00.
do 2? zawsze w Waszych stronach tak? bo u nas o 2 to sie zabawa rozkręca dopiero, np ślub o 15 i sale wynajmują przeważnie do 5-6 rano
Bo ciekawi mnie czy goście potem będą tak łatwo chcieli skończyć zabawe

Cytat:
Sama bym chetnie odkupila jakby mi sie jakies wesele szykowalo

będę miała na uwadze
Cytat:
bierz, bierz! no, ja tam bym poszla na spacer w takiej. taka letnia, zwiewna
ja właśnie lubie sobie kupić jakiś taki inny ciuch, ale potem boje się że się wystroje jak stróż w boże ciało choć generalnie nie ejstem osobą przejmującą się takimi rzeczami, no ale czasem ewidentnie nie pasi się wystroić
Cytat:
Przyzwyczajaj sie. bedzie tylko gorzej

Byl listonosz, przywiozl mi 3 czesc szarego
Bokeh, skonczylas 1 czesc?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

tesciowe?
kurde nie umiem jej zmęczyć stanęłam w 2/3 i zaczęłam inną może potem do niej wróce, takie to dla mnie zbyt wyidealizowane
Ja lubię jk coś się dzieje, zagadki, trupy itp
Stary 2013-07-12, 11:43   #3609
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nie wlasnie nie biore zadnych, po porodzie mialam super wlosy, ale od miesiaca to jest katastrofa. Myslalam ze mnie to ominie juz.. ;]
Uzywacie jeszcze wkladek laktacyjnych? bo ja to musze, kapie ze mnie jak nie wiem..
używam, jak karmię to leci z drugiej

Cytat:
to zle sie wyrazilam, chodzilo mi o siedzenie to fajnie, probuje siadac a sam nie siedzi
p.s. - Kubulszczak za chwile konczy 7 miesiecy

wiem wiem ale w tym wieku ponad miesiąc wcześniej to szybko

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Pstryczku ... www.pranienazawolanie.pl

nie wiem, jak ceny, natomiast chyba po prostu przeciętny Kowalski woli sam to robić

Cytat:
Ślub mamy o 15:20 - bo o 15:00 jest koronka, dlatego taka dziwna godzina. Ale goście są zaproszeni na 15:00.

Stres jakiś tam jest, ale chyba bardziej ekscytacja, szczerze mówiąc.

Nawet zaszalałam i sobie zamówiłam - http://shoes.highlife.com.pl/product.php?id_product=102 Zawsze chciałam je mieć, a że są za pół ceny, to zrobiłam sobie prezent ślubny. A co mi tam.
tak samo miałam

Cytat:

Kurde Szaja, Ty to taka mądra jesteś , podziwiam

a co ty
po prostu z racji zawodu co nieco obiło mi się o uszy i potrafię szukać info i tyle
no i 2 dzieci robi swoje
żadna mądrość

Cytat:
aaaa
powiem tak, nie korzystalam nigdy z uslug takiej firmy ale maz mial niedawno zapedy bo chcial porzadnie auto wyczyscic ale jakos rozeszlo sie po kosciach dlatego tez troszke przegladalismy cenniki pobliskich firm i wydaje mi sie ze troche wysokie ceny macie. nie gniewaj sie ale pierwsze co jak weszlam w cennik to strasznie rzucaja sie w oczy 100, 200, 300 zl!
byc moze u Was takie ceny to norma i jest ok ale u nas dla potencjalnego klienta, takiego zwyklego kowalskiego to wydaje mi sie ze troche sporo.. a moze spuscic z ceny na poczatek, zanim firma sie nie rozkreci?
ja bym jeszcze rozpisala czyszczenie auta na czynniki pierwsze, moze pomoze? http://pranieparowe.manifo.com/cennik
i moze zjedźcie z cena min do 50 - 70 zl?
a tak w ogole te firmy to raczej taka nowosc chyba na polskim rynku i ludzie chyba nie sa jeszcze przekonani do tego typu uslug.
Zycze Wam powodzenia!
wiesz co, u nas od dawna takie firmy są, bo ja pamiętam jak na początku lat 90 moja mama zamawiała do prania dywanów czyli zaraz po prywatyzacji

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Poszczepienny marud przechodzi już
fajnie

Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniala sie "pochwalic". zapisalam wczoraj mlodego do naurologa na UWAGA!!!! 18 lipca! tak, tak lipca juz sr.am po gaciach!
super! na nfz tak ci się udało?

właśnie kalafiorową gotuję, ale pachnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:44   #3610
ania13.03
Zadomowienie

Talking Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
a ręcznik jest super ! zastanawiałm się czy go brać jk był na precenie i nie żałuje
Tylko on-line niestety. Ale zamawiam na okraglo
Ja dla dziewczyn uzywam tylko z h&m recznikow, najfajniejsze sa: milusie i ladne

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:47   #3611
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
bo na niej są róze i kwiaty wiśni to pewnie dlatego

A lity ja też mam była tu kiedyś o tym rozmowa jak Deli zastnawiała się czy kupić. Potwierdzam wygodne, ale ja rzadko chodze bo wtedy mój tż mógłby wtulić mi się w pierś

trzymaj sie!

ooo macie w h&m rzeczy do domu ??

mcie Ikee w JP ?
Popularna jest czy Japończycy raczej w niej nie gustują?

o kurcze ale tego roku ?

U nas jest Zara Home i H&M Home. Ale ceny z kosmosu.
Ikea jest. Siedem w calym kraju. Dwie w mojej okolicy. Jest bardzo popularna. Nawet jako miejsce na randki. Tez droga.
Ale w Japonii jest Muji - cos a la Ikea, tylko rodzime. Mnie bardziej to odpowiada. M.in. sa koldry z pierzem z Polski. W Warszawie powstalo Muji i chyba byly w planach Katowice.
Stary 2013-07-12, 11:48   #3612
szklanka19
Zadomowienie

Szaja bo ja ich bardzo lubię, uważam, że to taki niedoceniony zespół i się ucieszyłam, że może zaczynają się wybijać na świat

Nina brawo dla Oleńki

Nawijko przykro mi, że się gmatwa z wyjazdem

Authentic ogromne gratulacje! Dużo siły dla Was i trzymam kciuki za bezproblemową ciążę i lekki poród

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41752045]Patrzcie, normalnie łzy w oczach

http://www.hafija.pl/2013/07/toksycznie.html[/QUOTE]

Po co taki rodzic siedzi z dzieckiem w szpitalu?

Na biało, wrażliwe niech nie czytają. Jak pracowałam w szpitalu to przywieźli mi małą dziewczynkę na badania, miała 14 miesięcy, sama, bez rodziców, ja się dziwiłam czemu, bo tam właściwie nikt nie był sam, a ona siedziała w tym łóżeczku swoim, bez ruchu i tylko oczkami patrzyła na wszystko. Ja zaczęłam się do niej uśmiechać, gadać i ona nic, zero reakcji. Potem dopiero na skierowaniu zauważyłam, że ona była bita przez rodziców i dlatego się tak zachowywała A chwilkę wcześniej była moja koleżanka z córeczką i to taki kontrast był, jedna taka kochana, jak powinno być dziecko, a druga...ehhh szkoda gadać

Cytat:
Aaale to zlecialo! Super!!!
Jak tak czytam o tych wszystkich przygotowaniach to sobie mysle, ze tez sie chyba kiedys zdecydujemy Ale pozniej sobie mysle, ze jestem juz coraz starsza, brzydsza i nie bede sie dobrze prezentowac w sukni slubnej
Ty to masz pomysły

Bokeh jak dla mnie wszystko ok z sukienką nie zwracałabym.

Kurde, ja po tej chorobie jestem głucha jak pień na jedno ucho Idę w poniedziałek do lekarza bo to dziwne jest póki co mam stresa, że nie usłyszę listonosza, a czekam na przesyłkę i miałam iść na spacer długi dziś i do biedronki przy okazji, ale pogoda beznadziejna. I zaś dylemat jak wyjść, jak nas deszcz chyci po drodze, ale chleba nie ma i pieluchy się kończą...
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:49   #3613
mala_19kw
Zakorzenienie

U nas śluby są jak młodym pasuje ale przeważnie zaczynają się o 16-zdarzają się nawet takie o 18/19.

Ja miałam na 16,potem impreza do 4/5 rano. Poprawiny od 10 do 19 i do dziś pamiętam jaka już na drugi dzień byłam nieprzytomna

Najlepsze było to jak moi chrzestni (nie wiem jak,nie wiem kiedy) skombinowali pewnego pana grającego na gitarze i śpiewającego nam do białego rana

Jak się później okazało był to tata mojej koleżanki ze średniej
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:51   #3614
BlackSanctum
Zakorzenienie

To nie jest kwestia "naszych stron", tylko nasz wybór. Tak postanowiliśmy i dzięki temu płacimy 50zł mniej za osobę, niż pierwotnie było ustalone. Połowa gości jedzie z Lubelszczyzny (500km), więc szybko się zmęczą, dlatego wesele nie jest bardzo długie. Z tego samego powodu są wcześniejsze poprawiny, żeby goście mogli zjeść (bo - jak pisałam już - u nas poprawiny to kameralna impreza, obiadek, na tej zasadzie) i jechać do domu.

A notabene, ja zazwyczaj wymiękałam na weselach maks o 1:00, już chciałam do domu wtedy jechać.

A tak swoją drogą, to zauważyłam, że znów masa mamusiek się nie odzywa - tych, co wykreśliłyśmy je z klubu... A Monamur to raz napisała i cisza...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-07-12 o 11:54
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:54   #3615
hope01
Zakorzenienie

Black ale się jaram Twoim ślubem taka podekscytowana jestem jak fix Życzę powodzenia i udanej zabawy (co prawda do 2 ??? u nas do rana wesela)
A i potwierdzam, lity są baaardzo wygodne ja kupowałam dzień, dwa po Deli

Doczytałam: skoro to Wasz wybór, to już rozumiem

Bokeh zooostaw fajny podest

Zamówiłam wczoraj młodemu krzesełko dokarmienia. Tzn wylicytowałam, bo ogólem pisze, że towar nowy, tylko coś tam z którymś zatrzaskiem nie tak. Więc tak pomyślałam że po prostu lekko uszkodzone, albo z ekspozycji. A TZ mnie nastraszył że pewnie używka jako nówka sprzedawana i czekam teraz i s*am w gacie, bo jak się bubel okaże to się wnerwię

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-07-12 o 11:55
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 11:56   #3616
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
U nas jest Zara Home i H&M Home. Ale ceny z kosmosu.
Ikea jest. Siedem w calym kraju. Dwie w mojej okolicy. Jest bardzo popularna. Nawet jako miejsce na randki. Tez droga.
Ale w Japonii jest Muji - cos a la Ikea, tylko rodzime. Mnie bardziej to odpowiada. M.in. sa koldry z pierzem z Polski. W Warszawie powstalo Muji i chyba byly w planach Katowice.
OoO w moim miescie to nawet jest, a ja nie wiedzialam. Trzeba sie bedzie kiedys wybrac

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-12, 11:57   #3617
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
U mnie w mieście... co za pacany.
Znalazłam fajne porównanie chusteczek do dupci i powiem wam że troszkę w szoku jestem
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html
Jestes z Oświęcimia? Spędziłam tam 3 lata życia i przyjemnie je wspominam
Cytat:
fajne te projekty Wasze mnie sie podobają takie -> http://extradom.pl/projekt-domu-ariel-BSA1929 tylko bez garazu. No ale w gre tez wchodzi domek z dwuspadowym dachem. Jeju na fox life leca powtórki gotowych na wszystko i chirurgów
bardzo mi się podobają parterowe domy, chociaz jak się zastanawiałam kiedyś to pomyślałam jak/gdzie będę uciekała w razie włamania mordercy
Cytat:
Ps. Laktacja NIE wstrzymuje płodności i nigdy tego nie robiła.
nie dokońca. Podczas karmienia piersią podnosi się poziom prolaktyny a wysoki poziom prolaktyny blokuje wydzielanie przez przysadkę hormonu pobudzającego jajniki. Stąd przy pełnym karmieniu piersią utrzymuje się niepłodność ok 12 tyg.

Cytat:
ja nie narzekam, zawsze 2 godz od pobudki idzie spaciu, potem zazwyczaj sa jeszcze 2 dxemki. spi sam ale zawsze jest jakies ale zasypia na raczkach
lepiej Ci?
narazie mi to nie przeszkadza bo jest lekki a i to zasypianie trwa w sumie krociutko. nieraz moglabym go odlozyc juz bo widze ze spi mocna to jeszcze z nim chodze bo tak lubie go miec blisko siebie
a nie powiem, troszkę lepiej
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:00   #3618
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Black ale się jaram Twoim ślubem taka podekscytowana jestem jak fix Życzę powodzenia i udanej zabawy (co prawda do 2 ??? u nas do rana wesela)
A i potwierdzam, lity są baaardzo wygodne ja kupowałam dzień, dwa po Deli

Doczytałam: skoro to Wasz wybór, to już rozumiem

Bokeh zooostaw fajny podest

Zamówiłam wczoraj młodemu krzesełko dokarmienia. Tzn wylicytowałam, bo ogólem pisze, że towar nowy, tylko coś tam z którymś zatrzaskiem nie tak. Więc tak pomyślałam że po prostu lekko uszkodzone, albo z ekspozycji. A TZ mnie nastraszył że pewnie używka jako nówka sprzedawana i czekam teraz i s*am w gacie, bo jak się bubel okaże to się wnerwię
Pokażesz jakie?
Też będę dla Oskara na dniach zamawiać więc dopiero będę zaczynać orientacje w terenie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:01   #3619
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko on-line niestety. Ale zamawiam na okraglo
Ja dla dziewczyn uzywam tylko z h&m recznikow, najfajniejsze sa: milusie i ladne
kurce u nas chyb nie ma h&m online....lbo ja nie wiem jak znaleść

Meneq, Zara home jest super ale ceny kosmiczne, no może teaz na wyprzedaży ciut znośniejsze

Szklanka, chyba nici z wyjścia bo leje mega :/ ja też na razie siedze w domu.

Ale zrobiłam już rano znów chodakowską kurcze super się po tym czuje potem prysznic i zaczynam dzień, mam nadzieje że wytrwam
Stary 2013-07-12, 12:03   #3620
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pokażesz jakie?
Też będę dla Oskara na dniach zamawiać więc dopiero będę zaczynać orientacje w terenie
http://www.ceneo.pl/24754556 brązowe

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:04   #3621
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
nie dokońca. Podczas karmienia piersią podnosi się poziom prolaktyny a wysoki poziom prolaktyny blokuje wydzielanie przez przysadkę hormonu pobudzającego jajniki. Stąd przy pełnym karmieniu piersią utrzymuje się niepłodność ok 12 tyg.
No jak widac nie do konca

Cytat:

Jeszcze nie ma, ale podobno wkrotce ma powstac

Ale zrobiłam już rano znów chodakowską kurcze super się po tym czuje potem prysznic i zaczynam dzień, mam nadzieje że wytrwam
Ja wytrwalam 2 tygodnie

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-12, 12:05   #3622
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
OoO w moim miescie to nawet jest, a ja nie wiedzialam. Trzeba sie bedzie kiedys wybrac
Muji jest bardzo fajne. Nawet kosmetyki sa i ubrania
Stary 2013-07-12, 12:06   #3623
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
heh, Pstryczku jak Ty to robisz? Zawsze (tj. od jakiegoś m-ca) Ci zazdroszcze jak czytam: Kubuś własnie śpi, mam czas Kubuś usnął
Moja od paru tyg. nie usnie beze mnie i bez cyca (sama nie wiem, co ważniejze), gdyby chociaz usnęła i spała, ale ona jak radar, ja wstaje ona się budzi, a włozenie do łóżeczka to już w ogóle masakra i koniec swiata dla Niej.
Moja tez obecnie nie zaśnie sama, ani w dzień ani na noc. Nie przejmuję się - robię co trzeba, żeby pomogło

Cytat:
tzn mają w środku taka restauracje, ale niektore produkty można też kupić w takim sklepiku szwedzkim. Ale brdzo dobre mają jedzenie i tanie dość np zupy dnia za 1 zł są też droższe rzeczy ale jak chcesz taniej to też się najesz

Authentic ! gratuluje dacie rade poniekąd ciut zazdroszczę że już będziesz mić dwoje odchownych a może tym razem chłopczyk ? na kiedy termin???

Fewciu, to tylko 6 tyg zleci szybko zobaczysz ! jesteś strasznie silna i Blaneczka też !

Mam do Was prośbę, bo kupiłam ostatnio na szybko sukienke no i do jutra mam czas ją zwrócić bo tylko 3 dni na zwrot, no i nie wiem sama.... myślałam iść w niej na wesele koleżanki tylko że pewnie ubiorę ją raz i koniec....(czyli standrd w mojej szafie) a dwa nie wiem czy dobrze w niej wyglądam tż to oczywiście tak doradza choby wcale tzn jemu średnio się podoba.... mi się strasznie podoba wzór <3 ale ja w niej? sama nie wiem.... kosztowała 100 zł więc niby dużo no ale jak na sukienke to też nie jakoś strasznie dużo pewnie jak będe miała kupić inną to też tyle wydam no i nie wiem
Śliczna sukienka! A powiesz mi skąd? kojarzy się z japanem, ale bardzo mi się motywy i kolorystyka podoba.Ja bym zostawiła, do niej się można i na elegancko zrobić i na spacer letni z dzieciem też iść.
Podpowiedz skąąąd?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Insolito, tez uwazam, ze lepiej wynajac mieszkanie. Zawsze jakis dochod bedzie i rata za kredyt bedzie mniejsza...

A co do tej ksiazki-szaja pisala, ze samodzielne siedzenie jest mniej wiecej od 8 mca i co-dopiero wtedy mialoby nastapic rozszerzenie?
Albo cos pokrecilam...

Juz sie mialam zalic, ze po 2 dniach marchewki nie ma kupsztalka, ale wlasnie Kuba pokazal, co potrafi go wienko oczywiscie wszedzie - na bodziakach, spodenkach, podkladzie do przewijania, nosidelku...
A co za zapach... Do tej pory wietrzymy pokoj :P

A TZcior pojechal juz do domu...
Mial jechac pociagiem, ale okazalo sie, ze akurat moi dziadkowie musza jechac na Pomorze, wiec zabral sie z nimi autem.

Gratuluję pierwszej marchewy!
A jak z Tż, lepiej?

Fewciu: przykro mi, też mialam nadzieję, że koniec.

Szaja: smutne jak szlag... ale to nie jest reguła ja myślę! Albo chcę mieć nadzieję..
lata temu jak bytowałam jako dziecko w szpitalu często - pamiętam wielu kochających rodziców czytających bajki, bujających, tulących do snu i wiszących nad łóżeczkiem dziecia nocami. Teraz też na pewno tak jest.
Chociaż widzę smutną tendencję coś jak Bokeh napisała..zimny chów. Tak jakby czasem dziecko przeszkadzało tylko..jakby było szybko nudzącą się maskotką a rodzic kombinował pierdyliard sposobów jak tu mieć święty spokój..

Hope: nie dałabym rady z Twoimi teściami, chyba bym nie woziła tam Dadiego, masakra...
Teraz on jest mały..a z wiekiem bedą pewnie mieli więcej szalonych pomysłów...:mur :

Neti: my też na własnym biznesie (po części, tzw umowa agencyjna...) i s.ramy po gaciach, idzie kiepskawo..a jedziemy na wynajmie bez perspektywy kredytu na razie (kiedyś pewnie tak bo jak inaczej żyć) i trochę płakać mi się chce bo nie wiem czy nie będziemy się musieli za chwilę wyprowadzać..tylko dokąd cholera. ;(

Dzieć zalicza nocne pobudki (dzisiaj lepiej było, ale wczoraj położyłam się o 2:00 a tu dzieć się budzi i zasnęła po 4:00)..o trudno.

Robiła któraś analizę rysunku dziecka?
\Ostatnia praca pisemna do oddania a potem egzaminy.

Wiecie jak fajnie? za tydzień w weekend mam 4 EGZAMINY, po dwa dziennie, super nam rozplanowali sesyję, prawda?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 12:07   #3624
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jestes z Oświęcimia? Spędziłam tam 3 lata życia i przyjemnie je wspominam

bardzo mi się podobają parterowe domy, chociaz jak się zastanawiałam kiedyś to pomyślałam jak/gdzie będę uciekała w razie włamania mordercy

a nie powiem, troszkę lepiej
Wszystko sie zgadza, ale trzeba odpowiednio czesto i dlugo karmic, zeby zahamowac.
Stary 2013-07-12, 12:10   #3625
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale z dobrych wieści, Malutka jak położę ją przy przebieraniu bez szelek to przekręca się z plecków na brzuszek i złości się bo w drugą stronę już nie umie No i wczorajsza noc była piękna! Mała zasnęła o 19,45, jadła o 2,4 i 6 i wstała o 8.15. Każdą butelke dostawała na śpiocha. Moja słodzizna
dla Blaneczki, ae się cieszę!
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Taki sieciowy lump, ponoć 300m2 Na Ligocie jest ogromny, bywałam tam kiedyś jak jeszcze byłam młoda
O kurde...muszę pisać że zazdroszczę?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Mam pytanie-czy na poczatku rozszerzania diety po kazdym sloiczku robilyscie przerwe czy od razu nastepny lecial??
mały słoiczek na 3 dni i od razu następny
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
[/COLOR]chwalę się ugotowałam pierwszy raz zupki dla Fifka i nawet wyszły, lepiej mi smakują niż te słoiczkowe, zobaczymy, czy młodemu też ale bajzel taki zrobiłam, jakbym dla wojska gotowała, a wyszły mi tylko 3 słoiczki po takiej zwykłej musztardzie ale następnym razem będzie lepiej
Pasteruzyjesz czy mrozisz?
Cytat:
Cześć
To znowu ja

Witam się z Wami trzymając na kolanach 6- miesięczną Agatkę i będąc w 15 tygodniu ciąży

Nie mam żadnych objawów, moje ciało póki co nic się nie zmienia (poprzednio byłam gruba od początku) i ogólnie rewelacja na samą myśl, że w grudniu znów będzie mnie rozrywało od środka A tak na serio, to się bardzo cieszymy Za 4 tygodnie wizyta i poznamy płeć, a może już za dwa poczuję ruchy (lekarz tak mówi). Fajnie, bo poszłam do lekarza, a tu już drugi trymestr Miałam nadzieję, że nie jestem w ciąży, a tu szok Myślałam, że laktacja "wstrzymuje" płodność Jednak... NIE!
Jeju, gratuluję aż mi się łezka w oku zakręciła jak przeczytałam pierwsze zdanie. Życzę spokojnej ciąży i szybkiego porodu.
Cytat:
I chyba chciałabym córeczkę Dziś kupowałam sukieneczkę dla córki koleżanki i nie omieszkałam ustroić w nią Piotrka No, dziewczynką też byłby śliczną
powiedz że zrobiłaś zdjęcie
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hej ostatnio malo się odzywam ale praca i rehabilitacja a pozniej cwiczenia w domu jakos cala energie ze mnie wysysaja postaram sir byc na bierzaco ale zvdobrych wiesci chodzimy juz tydzien na rehabilitację i juz widsc efekty , we wtorek jefxiemy na kknsultacje do kielc wiec trzymajcie kciuki mam nadzieje ze bedzie ok , choc wczoraj bylismy u logopedy i julek nie ma odruchu optyczno twarzowego , a akustyczno twarzowy ok zna sie ktos na tym co to oznacza..? Nie moge nic w necie znalesc sorry za literowki ale z tableta piszę i jeszcze go nie ogarniam
Super że widać efekty rehabilitacji
za wtorkową konsultację
Cytat:
Przetrzymam do stycznia Agatkę przenosiłam o tydzień, "młodego" (bo czuję, że to syn) też przetrzymam

Termin wychodzi koło 28.12. Zrobię wszystko co w mojej mocy, by dotrwać do stycznia, bo dzieci z jednego roku........ tak dziwnie

Żałuję tylko, że nie zgłosiłam się do lekarza prędzej, jak tylko 2-3 tygodnie okres się spóźniał, ale kto mógł wiedzieć, że to TO. Ominęło mnie badanie usg w 13-tyg. i się boję, ale lekarz mówi, że wszystko wygląda w porządku...
żeby dzieciątko wytrzymało do stycznia i nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest w porządku
Cytat:

Kobiety! mam pytanie. Czy jest szansa, mozliwosc pieczenia ciast w takich mini piekarnikach? tesciowa mi wypucowała całą chate, moge wejsc i mieszkac mowila ze z piekarnikiem lipa, bo tam trzeba miec butle i no lipa piec w takim piekarniku, lepiej sobie kupic taki maly na prąd. Więc pytam, mozna piec ciasto w takim czyms -------> http://allegro.pl/mini-piekarnik-opi...366723958.html
dla teściówki
Cytat:

Nocki miałyśmy już przespane, a tu od nowa 2 nocne karmienia. Wrrr... No i jednak męczymy się z cholernym AZS... Już nie wiem co robić. Emolienty nic nie dają, bo ona wiecznie się drapie do krwi. A ostatnio przez ząbkowanie wyssała sobie rączkę do krwi i ma ranę. Masakra... Wampir jeden, jak poczuła krew to ssała jeszcze mocniej, a za chwilę płacz, bo bolało. Daję jej krople Fenistil na odczulanie. Niby miałyśmy Bebilon Pepti, ale to wyglądało, że alergia nie jest od mleka. Teraz sama nie wiem czy znów nie wrócić na Pepti.
Biedulka mała
synek fifani też ma takie AZS że się drapie do krwi, może napisz do niej to coś doradzi bo ostatnio pisała że jest lepiej a on miał 80 % powierzchni ciała ze zmianami
Cytat:
Ja dopiero dziś popołudniu dostałam tę książkę, także jeszcze leży n ie tknięta, zostawię sobie na weekend Właśnie tak jak napisałaś to ma być na zasadzie zabawy Też się boję ewentualnego zakrztuszenia, ale zobaczę co tam piszą na ten temat. Jeśli chcesz to w przyszłym tygodniu mogę Ci podesłać książkę to nie będziesz musiała kupować
insolito, a mogłabym ja też po laurce?
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A i zapomniałam, ale Ola dziś skończyła 7 miesięcy Boże kiedy to zleciało
dla Oleńki za 7 miesięcy!!!!
Stary 2013-07-12, 12:10   #3626
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Meneq, Zara home jest super ale ceny kosmiczne, no może teaz na wyprzedaży ciut znośniejsze

Szklanka, chyba nici z wyjścia bo leje mega :/ ja też na razie siedze w domu.

Niestety do Zaru Home sie nie wybiore. Nie dosc, ze wyprzedaze, to jeszcze jest w najbardziej obleganym centrum handlowym. Doslownie: ludzi jak mrowkow. Mowie: pas.
Stary 2013-07-12, 12:12   #3627
litllesweetangel
Lurker ;)

Black niezla promocja z tymi Litami, normalnie stoja chyba z 500 zl? Jak nie wiecej. Te modele ktore mi sie podobaja to jeszcze wiecej xD

Authentic no to gratulacje Podziwiam optymizm :P Jesli bedzie chlopiec to super, parka od razu! Jak poznasz plec pisz tutaj nam szybciutko !

Co doslubow, rok temu bylismy na slubie brata TZa, byl swiadkiem. Masakra czekac do samego konca- bodajze 4 rano, goscie z zagranicy tak sie rozbawili.. Ja wczesniej padlam bo ciaza.

Co do domow, piekne projekty! Nam tez sie marzy domek ale raczej w zyciu sie nie dorobimy. No chyba, ze wygramy w totolotka Moze czas zaczac grac?

To Pepti smierdzi jak psia karma... Ale mloda pije na szczescie
Ugotowalam tez jej sama zupke, zjadla caly sloiczek!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:12   #3628
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moja tez obecnie nie zaśnie sama, ani w dzień ani na noc. Nie przejmuję się - robię co trzeba, żeby pomogło

Śliczna sukienka! A powiesz mi skąd? kojarzy się z japanem, ale bardzo mi się motywy i kolorystyka podoba.Ja bym zostawiła, do niej się można i na elegancko zrobić i na spacer letni z dzieciem też iść.
Podpowiedz skąąąd?

Gratuluję pierwszej marchewy!
A jak z Tż, lepiej?

Fewciu: przykro mi, też mialam nadzieję, że koniec.

Szaja: smutne jak szlag... ale to nie jest reguła ja myślę! Albo chcę mieć nadzieję..
lata temu jak bytowałam jako dziecko w szpitalu często - pamiętam wielu kochających rodziców czytających bajki, bujających, tulących do snu i wiszących nad łóżeczkiem dziecia nocami. Teraz też na pewno tak jest.
Chociaż widzę smutną tendencję coś jak Bokeh napisała..zimny chów. Tak jakby czasem dziecko przeszkadzało tylko..jakby było szybko nudzącą się maskotką a rodzic kombinował pierdyliard sposobów jak tu mieć święty spokój..

Hope: nie dałabym rady z Twoimi teściami, chyba bym nie woziła tam Dadiego, masakra...
Teraz on jest mały..a z wiekiem bedą pewnie mieli więcej szalonych pomysłów...:mur :

Neti: my też na własnym biznesie (po części, tzw umowa agencyjna...) i s.ramy po gaciach, idzie kiepskawo..a jedziemy na wynajmie bez perspektywy kredytu na razie (kiedyś pewnie tak bo jak inaczej żyć) i trochę płakać mi się chce bo nie wiem czy nie będziemy się musieli za chwilę wyprowadzać..tylko dokąd cholera. ;(

Dzieć zalicza nocne pobudki (dzisiaj lepiej było, ale wczoraj położyłam się o 2:00 a tu dzieć się budzi i zasnęła po 4:00)..o trudno.

Robiła któraś analizę rysunku dziecka?
\Ostatnia praca pisemna do oddania a potem egzaminy.

Wiecie jak fajnie? za tydzień w weekend mam 4 EGZAMINY, po dwa dziennie, super nam rozplanowali sesyję, prawda?
Raz a dobrze! Dasz rade z egzaminami
Stary 2013-07-12, 12:15   #3629
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do domow, piekne projekty! Nam tez sie marzy domek ale raczej w zyciu sie nie dorobimy. No chyba, ze wygramy w totolotka Moze czas zaczac grac?
Nigdy nie wiesz Tato tzta trafil kiedys 6ke, tylko, ze to bylo kilkadziesiat lat temu. Kupili za to mieszkanie i malego fiata

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-12, 12:15   #3630
meneq
Zakorzenienie

deli, pstryczku szef z pracy. Wyobrazacie sobie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości