|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
domii super brat!!! ja mam dwoch ale liczyc tez moge na jednego
|
#3602 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Już posprzątałam i zaraz wybywamy na miasto
Cytat:
To są takie nieusztywniane?Ciekawe czy na moje cyce by weszły Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Należy mu się pochwała ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula Udanej zabawy
![]() Moje dziecię jak się nieraz rozszaleje to da popalić,ale z reguły bardzo jest delikatny .Na razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry jak najbardziej,po 2 godzinach tak? Cytat:
Niech się kaja,nie odpuść! Bo następnym razem zrobi tak samo ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Rybk boskie ty masz te sny. Ale to wszystko związane z waszymi przeżyciami.
Ktosiula ja się nie smaruje wcale. Ani razu tego nie zrobiłam a teraz to już po ptokach. Domi a te bóle to ciagle czy z przerwami? Oj brzydko sie zachował Mąż. Aczkolwiek troszkę go rozumiem.. Szuka odskoczni choć na chwilę. A Ty miałaś się oszczędzać!!!! Mya dobry wynik. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Wybaczcie, że nie cytuje, ale ostatnio nie mam głowy do nadrabiania zaległości :/ Mam problem, który zaprząta moją głowę i momentami zastanawiam się czemu ja mam takiego pecha ![]() Może pamiętacie, ostatnio pisałam, że dostałam pismo z ZUSu. Miałam im donieść dokument i świadectwo pracy. I tak myślałam, ale jak świad pracy skoro ja mam umowę o pracę, która kończy mi się z dniem porodu i dopiero wtedy mogę ubiegac sie o świad pracy ale poszłam i zaczął się mój problem ZUS wstrzymał mi wypłatę pieniążków, dlaczego?Otóż dowiedziałam się, ze moja szefowa zgłosiła do ZUSu, że spółka się rozwiązała i dnia 9 sierpnia ustało moje zatrudnienie. W ZUSie panie tak miłe, że aż siedziałyśmy 30min i się zastanawiałyśmy jak to jest możliwe, ze ona mnie wyrejestrowała - kobietę w ciąży? Potem po moim tel okazało się, ze spółka się nie rozwiązała tylko ona zmieniła wspólnika. Ona nawet jakby zlikwidowała spółkę i firmę to mnie to się nie tyczy. ZUS dzięki Bogu jest po mojej stronie. Sami mówią, ze jest przekłamanie informacji i teraz czekają na wyjaśnienie tej sytuacji ze strony pracodawcy. Tylko najgorsze jest to, ze ZUS ma nr tel do firmy, a ona w firmie pojawia sie raz na ruski rok. Wczoraj Pani z ZUSu dzwoniła cały dzień i nie mogła jej zastać. W poniedziałek jak sie z nią nie skontaktują to mają jej pismo wysłac. Mam sakramenckiego pecha! Poprzednia firma to był jeden wielki machloj i przekręt, a ta firma nie lepsza. Tam mi nie wypłacali pensji, a tu suk* robi jakieś dziwne przekręty ;/ Pieniędzy narazie nie dostane a miałam takie plany Ech.... boje się, że będzie się to ciągło i ciągło, choc Pani w ZUSie mówi, że oni czasu nie mają żeby czekac aż ona łaskawie się odezwie i muszą działać. Aaaa i jeszcze suc* zanosiłam L4 21 sierpnia, które pewnie wylądowało w koszu.................... ...... ;(Także humor mam straszny. Jedziemy teraz oglądać wózki. Znalazłam fajny komis i mają fajnie wózki. Wczoraj zdecydowaliśmy, że kupujemy X-landera - mężowi tak się spodobały, że nasz Camarelo poszedł w odstawkę Stwierdziliśmy, że opinii nie czytamy, bo co osoba to opinia. Nigdy nikomu nie dogodzisz ![]() Może to mi popraw humor
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale tymczasem na razie meliska pomogła ![]() Dziękuję dziewczyny, wypłakałam się, wypiłam herbatkę i od razu lepiej Zaraz zmykam z synkiem na spacer ![]() Śliczna |
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Domi niev czekaj, jedz do lekarza.
Kyte, u mnie TO były skurcze porodowe, ktore bardzo szybko narastaly i gestnialy. Miałam dwa razy akcje przedwczesna z Alisa ale wtedy był był inny. Taki piekący-zaczynał się u góry brzucha i zaczynał go obwiązywać. Porównywalny do bólu żołądka wysokiej skali. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Na poprawę humoru mam ochotę pojechać do miasta i iść na małe zakupy dla Jaśka
Mam zamiar zainwestować w jakieś kosmetyki dla niego myślę też o pampersach, żeby mieć chociaż jedną malutką paczuszkę jakby co ![]() Będę w mieście więc jakby ból nadal się utrzymywał to zaglądnę do szpitala Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-08-31 o 11:43 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby ZUS się tym odpowiednio zajął.. z drugiej strony mogłąby najpierw Ciebie poinformować bo teraz sama bedzie miała problemy- ale to dobrze, takim pracodawcą należy się porządna sprawa jak nie z zus to z PIP. ja tak uważam .to ich otrzeźwi.. ja swojego pracodawce tez tyle razy chciałam podać- jak mi nie da premii to tak zrobie
|
|
#3613 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364]HEJ
![]() Biorę się dziś za resztę zakupów- wszystko przez internet bo jeszcze pewnie długo nie pochodzę po sklepach. Dziewczyny powiedzcie mi: jakie i ile podkładów poporodowych na łóżko??? Ja poprzednio nie kupowałam, ale teraz ponoć w moim szpitalu jest taki nakaz, że z gołą dupą trzeba na nich leżeć ;p 60x60, 60x90??? Do pępka muszę kupić Octenisept- świetnie się sprawdzał u córci i u mnie do odkażania blizny po cesarce. Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście? Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE] Zamawiaj przez internet. Jeśli w okolicy masz takie hurtownie jak ja, zaoszczędzisz sobie czasu, pieniędzy i nerwów ![]() Podkładów zamawiam 10, choć korci mnie żeby zamówić 20, bo później na przewijak można położyć, na wizyty u kogoś, żeby nic nie zabrudzić, czy na zwykły spacer. Biustonosze kupiłam w lidllu. Jeden usztywniany, ciemny, a drugi biały, nieusztywniany. Chyba po 25 zł. Nie wiem czy kupować więcej, tym bardziej, że na razie moje piersi nadal są dosyć małe i nie wiem na ile jeszcze się powiększą. Mam nadzieje, że się powiększą, bo takimi, to ja nie wykarmię Niestety jestem z tych, co o możliwość karmienia piersią walczyłby jak lwice i boje się jakiegoś załamania, jeśli mi to nie wyjdzie. Angie_gg podoba mi się Twój brzucholek ![]() Cytat:
Ja też naczytałam się o superowości pieczonych buraków i ja je robię tak: obieram ze skórki, tnę w łódeczki dosyć małe (coś jak ziemniaki z piekarnika), doprawiam octem lub sokiem z cytryny, salą, pieprzem, cukrem, rozmarynem. Polewam oliwą troszkę. Wykładam na blachę. Przykrywam folią aluminiową na godzinkę, a później jeszcze ok 30 min, przypiekam bez foli. Tylko od razu mówię, że one zazwyczaj i tak nadal są twardawe, ale bardzo lubię ich smak. Rodzinka też ![]() Cytat:
Cytat:
Pocieszające, że nie tylko ja mam tu małe piersi i jeszcze bardziej pocieszające, że wykarmiłaś nimi już jedno dziecko Na leżąco czy siedząco, co tam byleby w ogolę się udało ![]() Cytat:
![]() A w temacie mężów, to współczuję. Mój sam na imprezie był 2 razy od kiedy jestem w ciąży, a były to służbowe imprezy i tylko z jednej wrócił w stanie, który mi się nie podobał Ogólnie we wszystkim pomaga jak dawniej, kiedy pracowałam. Teoretycznie teraz siedzę w domu, więc większość obowiązków powinna spaść na mnie, jednak nadal obwiązuję podział pół na pół i żadnych sprzeciwów nie zgłasza Mamie mojej bardzo się to podoba, bo ona sama kiedy była na macierzyńskim przyzwyczaiła tatę, że robi wszystko, a on tylko zarabia. Później wróciła do pracy, a obowiązki zostały, czyli praca, dom, dzieci i wszystko na jej głowie. Co prawda udało jej się odzwyczaić tatę od wygodnego życia, ale kosztowało ją to sporo nerwów i prawię depresję. U mnie pewnie też będą wzloty i upadki, ale może będzie mi dzięki temu choć trochę łatwiej.Jedynie czego mi trochę brakuje teraz, to właśnie tego traktowania jak księżniczkę. Kiedyś dostawałam od niego mnóstwo prezentów niespodzianek ot tak bez okazji, zapraszał na kolacje. kino itp. Teraz jakoś tego wszystkiego jest mniej, a wydaje mi się, że ciąża to właśnie okres takiego dopieszczania. Dawałam mu już parę razy wskazówki czego mi brakuję, ale chyba nie kuma
|
||||
|
|
|
#3614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O kurcze ale się namieszało. Oby szybko odkręcili sprawę bo pieniążki na życie są niezbędne. Trzymam kciuki za wózkowe łowy. Kupujecie jakieś mleko modyfikowane na wszelki wypadek? Znalazłam, że są takie w saszetkach Bebilon 1 z pronutra i kupię chyba ze 3, żeby były gdyby się okazały niezbędne. Puszka niby taniej ale nie planuję stosować mm to by zwietrzała i pieniądze wyrzucone w błoto.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo, nie kupuje.
poza tym boje sie ze jak mi raz nie pójdzie to powiem- dobra daj mm skoro i tak jest, a jak nie bedzie to przynajmniej sie bede starac kilkanaście razy a nie po razie poddawać. Mogę ew. potem dokupić jak coś,
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
DZIDZIA - HH ?! O mamusiu .. Mi nie duzo cycki urosły .
Zawsze mialam duze C teraz D . Stanik do karmienia kupilam 80DD I wyglada paskudnie. Jak gorset ortopedyczny ale czuje ze bedzie wygodny.. Poki co nie moge na niego patrzec .. Dzien dobry wszystkim ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-08-31 o 12:26 |
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Babku ale wielkość biustu nie ma wpływu na zdolności laktacyjne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Ej no nie robta ze mnie takiej dojnej krowy . A określacie rozmiar zgodnie z brafitingiem? Bo ja właśnie tylko tak. Od poprzedniej ciąży (kiedy poznalam brafiting innej bielizny nie nosze). Pomierzcie sobie i sprawdzcie w tabeli to pogadamy ![]() Jak mi pani pierwszy raz w salonie przyniosła stanik, ktory miał odpowiadac mojemu ksztaltowi i rozmiarowi to ja wysmialam. Myślałam ze to firana :P A potem się okazało ze pasuje i mało nie padlam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
i też byłam zdziwiona jak babka mi przyniosła stanik to myślałam ze padne.. no ale pasuje i był zaje.bisty , w sumie nadal jest ;P
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Babku twarde fiszbiny przy karmieniu moga spowodowac zablokowanie kanalikow mlecznych i w efekcie stan zapalny. A przy tak dużym biuscie miekkie staniki sa do niczego. Nawet z usztywniona miska bo będą się zachowywac jak galareta i ciągle coś będzie cieklo od nadmiaru ruchu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
domii, super masz brata. Tylko to na męża w pierwszej kolejności powinnaś móc liczyć a nie na brata. A mi się wydaje, że Damian to tak jak coś źle zrobi to później przeprasza, tyle, że nie wyciąga wniosków i za jakiś czas znowu coś wywija. issia, ale masz przeboje. Co za szefowa! Dobrze, że ZUS jest po Twojej stronie. Jeszcze dobrze, jakby kłopotów jej narobili Idę robić ciasto
|
|
#3623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nawet jak wywaliła Twoje zwolnienie do kosza to niech się cmoknie, bo przecież oni jak wystawiają L4 to mają jeszcze kopie no nie, bo razem są 3 świstki i u lekarza oryginał pozostajeCytat:
![]() Cytat:
masakra, jak maciupko!Domii, ja uważam podobnie jak Kociak, bo zresztą robie ten sam błąd ale mojemu powiem dzisiaj, że nie ma żadnego złopapńska od 8 miesiąca. Za to mój tż nadrabia gry wszelakie...
|
|||||
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
hello dziewczyny!
humor mam w takim stanie, że nawet nie chce mi się iść pod prysznic. tż i jego miesiączki doprowadzaja mnie do szału. on nie rozumie jak stres oddziałuje na mnie i na dziecko. wg niego zasłaniam się dzieckiem i przesadzam. beznadziejny przypadek. rozmowy z nim to jak rozmowy ze ścianami w pokoju, pozostają niewzruszone. wczoraj podgrzał mnie konkretnie tekstami o pieniądzach, ja już i tak wystarczająco dużo płacze i ubolewam że jest, jak jest, ale to mało... pewne teksty podchodzące pod RASIZM doprowadzają mnie do palpitacji serca i piana leci mi z ust. no nie przeskocze tego wszystkiego i jest taki kwas, że już nigdy chyba nie zbliże się do niego, już za dużo zostało powiedziane i jestem dość daleko. mam ochotę wrócić do PL i dzięki temu raz na zawsze ograniczyć jego prawa do dziecka. zastanawiam się nad powrotem do domu, jest tak źle, chociaż zdaje sobie sprawe że to najgorsze z mozliwych rozwiązań.
|
#3625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy tutaj w Polsce masz kogoś na kogo możesz liczyć w razie w? ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Dziewczyny...myślicie że zachowam się bardzo egoistycznie i strasznie jeśli zjem ze 3 kostki czekolady?
|
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Mya, czyżby konsola na tapecie? Mój właśnie cały czas mówi, że musi się teraz nagrać, bo poźniej nie będzie miał jak, tylko coś gier nie ma takich co by mu pasowały
anka, nie wiem co Ci napisać. Takich decyzji nie podejmuje się z dnia na dzień także przemyśl sobie wszystko na spokojnie i co ważne - nie w największych nerwach. A jeśli stwierdzisz, że dla Ciebie i dziecka rozstanie to najlepsze wyjście to wszystkie tutaj jak i Twoja rodzina na pewno będziemy Ci dopingować w Twojej decyzji
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój gry sobie zawsze znjadzie, teraz na tapecie znów Diablo 3, dodatkowo world of tanks i Herosi 6
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam już wiele razy, to mnie martwi, bo ile można mieć tygodni gdzie 2 dni spokoju są okupione kilkoma dniami syfu i klotni.
wypowiedziane słowa nas oddaliły i to już lipa... bo czasu się nie cofnie. mam rodzinę w PL ale wizja szukania pracy i w ogóle... to byłaby wycieczka jak na Everest.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

za tydzień

jejciu co za rozmiar, chyba nawet takiego nie widziałam
ja kupiłam 80DD i to wydają mi się namioty
chociaż ten raz w tygodniu powinien dać Ci odpocząć...weź się wyłam i nic nie rób 
za wybór

ZUS wstrzymał mi wypłatę pieniążków, dlaczego?