|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |||
BAN stały
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam się tak w ogóle ![]() ![]() Byłam dzisiaj rano na badaniach. Mnóstwo tego było. Jakieś wr, toxo, hiv-y, morfologia, mocz, hbs-y i hcv chyba...i kilka innych dziwnych oznaczeń. Robiłam prywatnie..i wiecie ile zapłaciłam? 295 zł ! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Mój syn właśnie wraca z tatą z Międzylesia.
W badaniach wyszło mu że ma chorobę genetyczną, której nikt w rodzinie nie ma. Wyniki wyszły aż tak nieprawdopodobne, że dziś powtarzali badanie. Niestety internet nie mówi zbyt wiele o takim zaburzeniu, nie wiem co z tym robić. Lekarz kazał nie panikować. Wyniki za 2 tygodnie przyjdą pocztą. Mam nadzieję że drugie dziecko tego miec nie będzie. Cytat:
My spaliśmy w salono-kuchnio-jadalni, a dziecko w osobnym pokoiku od powrotu do domu ze szpitala. Teraz mamy 3 pokoje: salon, sypialnia i pokój dziecięcy. Dzieciaki będą spać razem od początku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Hm..a mogę zapytać co to za choroba? I ogólnie czy to pewne? Bo faktycznie dziwna sprawa, że to choroba genetyczna a u nikogo z rodziny nie było. A jest szansa na wyleczenie/złagodzenie objawów ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Raczkowanie
|
My narazie mieszkamy w duzej kawalerce, ale powoli oswajamy sie z mysla ze trzeba bedzie kupic cos swojego. Beda to raczej dwa pokoje bo faktycznie ceny mieszkan nadal sa przerazajace i na wiecej nie dostaniemy pewnie kredytu. A jesli nie uda sie nam kupic niczego do porodu to chcac nie chcac dziecko bedzie z nami w pokoju spalo
![]() Ktoras z dziewczyn pytala o seriale. Jesli lubicie zagraniczne seriale to polecam The Bing Bang Theory. Pierwsze kilka odcinkow moze jest troche nudne, ale pozniej sie rozkreca i naprawde polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
musisz się tez liczyć z wymiarami materacy, które raczej są standardowe... a nie da sie jakoś pokombinować, żeby standardowe weszło u nas dwa pokoje, Kazikowy + nasze szafy, i salon, w którym śpimy my... zobaczymy co się urodzi, dlatego mocno chcę chłopaka, bo nie trzeba będzie zmieniać na większe i przez dwa lata pomęczy się Kazik z łóżeczkiem w pokoju, przy opcji dziewczynka za kilka lat czeka nas robienie 3 pokoi z 2, a mamy i taką możliwość... kiedyś ludzie żyli na 50m w kilkoro (nas było z rodzicami 5) wiec i my damy radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice do sierpnia spali z moim bratem w jednym pokoju, a on ma 12 lat. Niestety takie mieliśmy warunki. Ja miałam swój pokój no bo wiadomo starsza byłam a tu narzeczony przyszedł tu znajomi. I jakoś tak 12 lat żylismy. Jak się chce to da się zrobic wszystko. Zamyslona - a może to pomyłka? Przecież to wręcz nie do pomyślenia jest ![]() Dziewczyny!! Wyłączyli mi wodę!! ![]() ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-11 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie na początku tak będzie, ale my nie uczymy syna spania w ciszy. Przyzwyczai się i po jakimś czasie nie będzie się budził. Cytat:
Lekarz na razie kazał nie panikować i nic mężowi nie powiedział ani o objawach ani o leczeniu (czy jest) no nic, a ta pierdoła się nie zapytała. Podał mi nazwę badania ze skierowania: Izoformy Transferyny (CDG) w surowicy (jesli dobrze przez telefon usłyszałam). W necie znalazłam, że jak wynik jest zły to znaczy że są zaburzenia syntezy N-glikanu. Nie mam pojęcia co to znaczy. Nie mam czasu przejść się do pediatry. Koleżanki syn jest na medycynie, to może mi coś podpowie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do miejsca na łożeczko to u nas też bedzie na styk (jak już zrobimy tą sypialnie:p ) ale jak chcesz na dwa lata to nie wiem czy warto mniejsze, dzieci często, bardzo często śpią w poprzek łożeczka ![]() coodmalina też właśnie o tym myślę, jak będzie chłopak to dłuuugo będa mogli razem mieszkać, jak dziewczynka to trza będzie oddac sypialnie ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
Zmyslona skoro wynik jest tak nieprawdopodobny to moze laboratorium popelnilo blad przybadaniu i tak naprawde nie ma sie czym stresowac. A moge spytac z jakiego powodu synek mial robione badania genetyczne, mial jakis problem ze zdrowiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem zdjęcia do klubu dodac
![]() No ale dodam tu dwa ![]() Brzusio 10 tydz i 3 dz Bąbel 9 tydz i 6 dz
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-11 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarka powiedziała mi że to od kręgosłupa ;/ Jakiś ucisk na nerw, mogę smarować maściami typu Fastum , plastry rozgrzewające, masaże i lekkie ćwiczenia na kręgosłup . I w sumie tylko tyle wiem . Dziewczyny sprężać się z PW do mnie :P na razie tylko 6 dziewczyn chce być na pierwszej stronie :P Wiem że jest jeszcze czas , ale ja za wczasu chcę to ogarnąć przed stworzeniem jeszcze , ułożyć chronologicznie itp. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to my mamy jakiś klub? ![]()
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Własnie - jest jakis klub ? ![]() co trzeba zrobic zeby do niego nalezec ? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Ojc, jaki mnie bol zlapal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny dzidziulo i brzusio fajny ![]() U mnie na początku pewnie będzie mało widać czy mam brzuszek ciążowy bo zawsze miałam troszkę brzuszka ![]() Wróciłam z zakupów, z milką oreo ![]()
![]() |
#3620 | ||
Zakorzenienie
|
Kurde miałam wszystko zacytowane i mi się skasowało... masakra jakaś....
Cytat:
Lolitka888 wszystkiego dobrego... Zobaczysz wszystko sie uda i będzie ok. ja 3 mam kciuki ![]() Cytat:
No nic nie nadrobię znów i nie zacytuję... Bo młoda weszła do biura, więc nie mogę się tak przy niej na baszczelnego lenić przy wizażu. Mam do was pytanie. W pon 14 mam kolejną wizytę: będe w 13 tc. Czy powinnam o coś szczególnego zapytać ginkę? Chce się dowiedzieć o basen czy mogę chodzić. Kiedy w ogóle robi się badania genetyczne??? Czasem mi się wydaje że ja nic nie wiem o tej ciąży ![]() A wogóle w 13 tc będę miała robione usg przez brzuch czy do(w)cipnie?? nie oreintujecie się???
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że chodziło o niekończący się kaszel i katar przechodzący w zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, którego nie dąło się pozbyć ani sterydami, ani antybiotykami, ani lekami na alergię. Albo chodziło o szukanie przyczyny wiotkości. Szczerze mówiąc to nie wiem, bo syn był z tatą u pediatry, dała masę skierowań i kolejno je realizowaliśmy. Cytat:
Podaj proszę konkretnie jakie będą rubryczki, czyli jakie dane Ci podać. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Rozmawiałam z tatą, mieliśmy kiedyś sąsiada pediatrę, ale to moja mama ma do niego numer telefonu. Nie chcę jej nic mówić, bo zacznie panikować. Ustaliliśmy, że jak badanie powtórne potwierdzi, to wysępimy od mamy ten numer. Na razie syn koleżanki z pracy, który jest na medycynie, ma się zorientować. Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2013-10-11 o 11:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie przechodziłam toxo, po prostu badanie trzeba będzie co jakiś czas powtarzać, żeby w razie zarażenia móc szybko działać. Toxo jest najgroźniejsza w I trymestrze, bo grozi wadami rozwojowymi dziecka ale też w na tym etapie ciąży możliwość zarażenia dziecka jest najmniejsza, w kolejnych trymestrach ryzyko zarażenia dziecka wzrasta ale ryzyko poważnych wad jest mniejsze. Nie ma co panikować, myć dokładnie warzywa i owoce, jak lekarz każe powtarzać badania a wszystko będzie dobrze. Trochę się tym interesowałam bo mam w domu kotka a to te biedne sierściuchy są najczęściej obwiniane za roznoszenie toxo, choć trochę niesprawiedliwie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a to jest jakis klub? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie mi przypomniałaś, że mam w domu milkę jogurtową - już wiem co zrobię po powrocie do domu ![]()
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() My mamy 3 sypialnie i salon. Jedna sypialnia pełni funkcję pokoju gościnnego i graciarni, w drugiej śpimy my, a trzecia, najmniejsza jest teoretycznie pokojem synka. Teoretycznie, ponieważ synek śpi z nami (w naszym łóżku), a dokładnie mówiąc ze mną, bo mąż pracuje na nocną zmianę. Jak pojawi się drugi dzieciaczek, to łóżeczko z pokoju synusia przeniesiemy do naszej sypialni, a potem to się zobaczy... ![]() lolitka888, wszystkiego dobrego ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-10-11 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() czytam Wasz wątek (choć czasem trudno nadążyć) już od kilku tygodni i postanowiłam, że spróbuję się do Was "wprosić" ![]() Nawet specjalnie w tym calu założyłam sobie konto na wizażu... Jestem w ciąży, 9t6d ![]() Mam nadzieję, że będę mogła dołączyć do Waszego grona. |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
BAN stały
|
ZamyslonaRoztargniona w takim razie trzymam kciuki żeby to był błąd w badaniu! Bądź dobrej myśli.
Lolitka wszystkiego naj na nowej drodze życia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że Was opuściłam na półtora dnia, ale wczorajsze południe i noc (do 3 nad ranem) były trochę dramatyczne, bo się zdenerwowałam i popłakałam, że nigdzie na wakacje nie pojedziemy.
Jedynym naszym wyjściem po tym jak nam uciekła wycieczka na Kretę był Egipt za miesiąc, a jednak do Egiptu w ciąży bałabym się pojechać ![]() Aleeee ja to ja, zdenerwowałam się, że nie może tak być, że mi kolejne wakacje uciekają sprzed nosa, wzięłam ![]() ![]() W poniedziałek rano lecimy na Kretę ![]() ![]() ![]() Więc wybaczcie, że przyszłam się tylko pochwalić. Bo zostać póki co nie mam czasu, bo muszę jechać zorganizować sobie ubezpieczenie zdrowotne na Europę. No i przy okazji chcę zakomunikować, że w zasadzie do najbliższego poniedziałku raczej mnie nie będzie, bo teraz w weekend szkoła i pakowanie, a potem wyjazd. Choć będzie wi-fi, więc może Wam dam znać czy żyję ![]()
#3629 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak to klub? Mieliśmy czekać do czerwcówek i teraz co jest grane?? Działacie tam?? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Co do czekolady to wczoraj zrobiłam domowy blok czekoladowy z mleka w proszku, to jest przestępstwo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.