Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 16:42   #3601
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
nawet jak sfochowana to cudna

a tutaj sfochowana Maja

Czy Wasze dzieci Was gryzą? Bo Maja mnie tak podejdzie i łup, np w kolano mnie ugryzie A uwierzcie, 12 gryzących zębów da się boleśnie odczuć...

Przyszły dziś klocki Duplo dla Karinki, Szaja miałaś rację, zaje*** są Nie żałuję, ze nie wzięłam tych JDLT - tymi Duplo to sama bym się pobawiła chętnia
Piękna pannica! śliczna sukieneczka z next

Btw 12 zębów u takiego maluszka? noo nie mogę sobie tej buzi wyobrazić, to już na prawdę perlisty uśmiech!
Ale swoją drogą..macie już niemalże spokój z ząbkowaniem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 16:48   #3602
e_vel
Wtajemniczenie

Pstryku, 12

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Piękna pannica! śliczna sukieneczka z next

Btw 12 zębów u takiego maluszka? noo nie mogę sobie tej buzi wyobrazić, to już na prawdę perlisty uśmiech!
Ale swoją drogą..macie już niemalże spokój z ząbkowaniem.
nooo... może kiedyś uda mi się zrobić foto ale jak się śmieje to widać tylko dolne
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 16:52   #3603
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Co myślicie o tym wózku?

Szukam czegoś na trzech kołach, z wysokim siedziskiem bo mi kręgosłup już siada od schylania, no i kółka też wysokie, żeby mi się nie blokował przy wysiadaniu z autrobusu.
A i wizualnie też mi bardzo odpowiada.
Te które mi się podobają jakieś phil & teds na przykład, kosztują od 1700 - 2500 zl, więc ... wiadomo

Ten kosztuje 600 zł, przeceniony z 1200. Na angielskich stronack kosztuja 250 funtów.

Nie chce kupić jakiegoś bubla, więc piszcie szczerze, jeśli nie, to co w nim jest nei tak Waszym zdaniem.
A może znalazłyście coś innego w takim / podobnym stylu?
naprawdę bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Czasami..... ale tylko na noc..... staram się oduczyć

ja też czasami, po prostu czasem nie jemy kaszki na noc więc jest pierś i młoda usypia
wg mnie to żaden problem

Cytat:
Amelcia zjadła pół słoiczka obiadku! (małego, dla nas to dużo..)
Chętnie otwierała paszczę!

Tylko nie wiem co zrobić, żeby się nie brudziła (wsadza rączkę do buzi a potem tą brudną oczy trze i ubranko maca ) bo ona nienawidzi wszelkich śliniaków, nie spocznie póki nie zdejmie.

I dałam jej do rączki kawałek jabłka, coś tam ciumkała.
Tylko nie wiem jak zaradzić temu, że ona odgryza wielkie kawały a potem nie wie co z nimi zrobić.

Bokeh: moja dla odmiany teraz "papa" okazjonalnie zrobi jak się ją poprosi, kiedyś reagowała za każdym razem;p nie chce jej się już chyba

Mój Tż ma taką fajną zabawę z Amelcią. Jak wraca z pracy i się witają, bawią. To bierze ją na rączki, idzie np do drugiego pokoju, i mówi do niej "Gdzie jest mamusia? Biegniemy do mamusi?" i potem biegnie z nią na rękach tak śmiesznie (małe kroczki robi i szybko nogami przebiera ) i woła "mamusiuuu" i tak z nią leci. Jak mnie dopadają to Mała już nie może z radości, ryczy ze śmiechu, rozdziawia paszczę i dostaję oślinionego buziaka
Potem uciekają i znowu do mnie biegną a Mała ze śmiechu prawie oddech traci. Kocham to
brawo za obiadek!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:04   #3604
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Co myślicie o tym wózku?

Szukam czegoś na trzech kołach, z wysokim siedziskiem bo mi kręgosłup już siada od schylania, no i kółka też wysokie, żeby mi się nie blokował przy wysiadaniu z autrobusu.
A i wizualnie też mi bardzo odpowiada.
Te które mi się podobają jakieś phil & teds na przykład, kosztują od 1700 - 2500 zl, więc ... wiadomo

Ten kosztuje 600 zł, przeceniony z 1200. Na angielskich stronack kosztuja 250 funtów.

Nie chce kupić jakiegoś bubla, więc piszcie szczerze, jeśli nie, to co w nim jest nei tak Waszym zdaniem.
A może znalazłyście coś innego w takim / podobnym stylu?
bardzo fajny a co to za wózek?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
baty dla mojego tzta, jeszcze dzis do mnie nie dzwonil!! co to ma byc! !! ://
no to baty

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No to byłam z Olą i tak :
Ma lekko czerwone gardło, dał nam ceklor, żeby przez weekend gorzej nie było. Gorączki nadal zbić nie mogę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zdrówka dla Oli

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
zdrówka dla Oli !

Hej dziewczyny , ja tak na szybko bo jestem lekko rozbita. Problemy rodzinne ,nie mam humoru , najgorsze jest to, że jestem bezradna. Napisze potem w klubie jeśli będe mieć czas o co chodzi
Idę dzisiaj na koncert Comy, aczkolwiek wcale nie mam na to humoru ;/ no ale nie chce by się kasa zmarnowała.

a noc miałyśmy ciężką, znowu spała mi na brzuchu.

Najlepszego dla jubilatów !

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A Hania dziś zrobiła 3x "papa" normalnie cieszyłam się jakbym wygrałą w totka i nawet raz pokazała jakby palcem w górę na lampę

I zdjęcie dla Ciotków ;*
brawa dla Hanny! jeny uwielbiam na Nią patrzeć

Cytat:
Słoneczko małe
Brawa dla Hańci

Amelcia zjadła pół słoiczka obiadku! (małego, dla nas to dużo..)
Chętnie otwierała paszczę!

Tylko nie wiem co zrobić, żeby się nie brudziła (wsadza rączkę do buzi a potem tą brudną oczy trze i ubranko maca ) bo ona nienawidzi wszelkich śliniaków, nie spocznie póki nie zdejmie.

I dałam jej do rączki kawałek jabłka, coś tam ciumkała.
Tylko nie wiem jak zaradzić temu, że ona odgryza wielkie kawały a potem nie wie co z nimi zrobić.

Bokeh: moja dla odmiany teraz "papa" okazjonalnie zrobi jak się ją poprosi, kiedyś reagowała za każdym razem;p nie chce jej się już chyba

Mój Tż ma taką fajną zabawę z Amelcią. Jak wraca z pracy i się witają, bawią. To bierze ją na rączki, idzie np do drugiego pokoju, i mówi do niej "Gdzie jest mamusia? Biegniemy do mamusi?" i potem biegnie z nią na rękach tak śmiesznie (małe kroczki robi i szybko nogami przebiera ) i woła "mamusiuuu" i tak z nią leci. Jak mnie dopadają to Mała już nie może z radości, ryczy ze śmiechu, rozdziawia paszczę i dostaję oślinionego buziaka
Potem uciekają i znowu do mnie biegną a Mała ze śmiechu prawie oddech traci. Kocham to
brawa za obiadek!
a zabawa z Tatusiem boska
ja uwielbiam jak Mąż wraca i Hania usłyszy tylko drzwi to już leci żeby Tatusia przywitac, wtedy ja nie istnieje. ale to tylko na 3 minuty

Cytat:
u nas tak samo, nie mam na to rady, tylko mokre chusteczki w pogotowiu.

Kurde ale słodkie to że się tak śmieje, moja rzadko tak mega sie śmieje

W ogóle chcę już zęby !!!
moja tak na głos tez się rzadko chichra, trzeba naprawdę się napracować. uśmiecha się baaaaardzo czesto, ale w głos rzadko.

Cytat:

a tutaj sfochowana Maja

Czy Wasze dzieci Was gryzą? Bo Maja mnie tak podejdzie i łup, np w kolano mnie ugryzie A uwierzcie, 12 gryzących zębów da się boleśnie odczuć...

Przyszły dziś klocki Duplo dla Karinki, Szaja miałaś rację, zaje*** są Nie żałuję, ze nie wzięłam tych JDLT - tymi Duplo to sama bym się pobawiła chętnia
cudna sfochowana Majka
Hania mnie gryzie

dzisiaj znajomi przychodzą, zrobiłam sałatkę z zupek chińskich, surimi i makaronu ryżowego i roladki z boczku i śliwki suszonej no i muffiny z gruszką wstawię jak już przyjdą

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:14   #3605
e_vel
Wtajemniczenie

Macie - 6 z 12 zębaków Majusi - na dole ma tak samo - trójek brakuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170331.jpg (63,3 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-11-15, 17:14   #3606
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny czy dziecię ząbkujące robią "żrące" kupy? Nie miałam nigdy problemów z odparzeniami,a od dwóch tygodni,mam ogromny! Rano pupa piękna,w dzień po każdej kupie coraz gorsza,aż około 17 kiedy idzie ostatnia kupa,na pupie pojawiają się rany takie małe. I na noc smaruję i zasypuję mąka i od rana od nowa polska ludowa. Powiedzcie czy mogę coś poradzić?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:15   #3607
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dzisiaj znajomi przychodzą, zrobiłam sałatkę z zupek chińskich, surimi i makaronu ryżowego i roladki z boczku i śliwki suszonej no i muffiny z gruszką wstawię jak już przyjdą
to ja też do Ciebie wbijam

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dziecię ząbkujące robią "żrące" kupy? Nie miałam nigdy problemów z odparzeniami,a od dwóch tygodni,mam ogromny! Rano pupa piękna,w dzień po każdej kupie coraz gorsza,aż około 17 kiedy idzie ostatnia kupa,na pupie pojawiają się rany takie małe. I na noc smaruję i zasypuję mąka i od rana od nowa polska ludowa. Powiedzcie czy mogę coś poradzić?

tak, MAja zawsze takie robiła - teraz mamy spokój
Stary 2013-11-15, 17:19   #3608
e_vel
Wtajemniczenie

a tutaj same ząbki, bo buzia niewyjściowa była
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170326.jpg (30,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-11-15, 17:22   #3609
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

tak

Cytat:
wooow

Cytat:
to ja też do Ciebie wbijam

zapraszam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:26   #3610
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jednak zwymiotowała to mleko, jakieś 10 minut po moim poście... Co ciekawe, ona tak reaguje TYLKO na mleko, bo jak jej daję owoc czy chrupki kukurydziane, to zero wymiotów... O co tu chodzi? Oczywiście pije dużo. Przez noc wypiła mi jakieś 300ml, w tym 100 orsalitu...
A ile czasu to mleko jest otwarte?

Cytat:
Nasza noc dobra, zasneła o 19.45, pobudka na chwilkę o 3, spała do 6.20.
Także Niunia ok, ja miałam jakieś koszmary i spać nie mogłam

U nas tak jak pisze Marsi, drzemka to rzecz święta. Nawet jak mamy jakieś wyjścia, to planuję je tak, aby Mała mogła spokojnie się zdrzemnąć.
Pełnia...

I u nas tak jest. Jak do kogo idziemy, szczególnie do t. , to staram się zawsze, żeby młoda chociaż godzinę pospała przed, bo u nich by za chiny nie zasnęła... A często też śpi w foteliku.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Cytat:
Biedulka ;* buuuuuuuuuuuziak od cioci

Cytat:
baty dla mojego tzta, jeszcze dzis do mnie nie dzwonil!! co to ma byc! !! ://
Mój nie dzwonił od wtorku...

Cytat:
a tutaj sfochowana Maja

Si... Na szczęście na razie tylko 4 zęby Też tak, coś tam robi, niby idzie do mnie uhahana, sobie myślę, że chce się przytulić, pobawić, a ona haps, albo za nogę, albo palca, albo przedramię

-------------------------------

Dziędobry
Spałyśmy dziś bez przerwy do 5, a potem do 8 już na raty.
Głupi (czyt. ja), to faktycznie ma szczęście. Młoda dalej ma to, że się "odbija" podczas snu nogami w górę łóżka/łóżeczka. No i o tej 5 jak zawsze wzięłam ją do siebie. Wtedy zmieniam jedną naszą poduszkę na jej. No i zjadła, trochę się zaczęła rzucać, ale spała. Ja się obróciłam, ona dalej się kokosi. I nagle ŁUP - spadła za łóżko (nie mamy zagłówka ani ściany za łóżkiem). I uwaga - nawet się nie rozpłakała, tylko jak się przebudziła i zorientowała, to zaczęła się żalić. I co się okazało - spadła prosto na poduszkę, którą ☠☠☠☠nęłam za łóżko, kiedy zmieniałam na tą Polciową
Ja nie wiem, chyba będę musiała zrezygnować z brania jej do siebie , albo znowu jakieś przemeblowanie...

Byłyśmy na 2godzinnym spacerze, nosek miała czerwony Potem pospałyśmy od 13 do 15 i już się zrobiło ciemno, i tak nam dzień zleciał

No i... Odparzenie zeszło

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

Ja jak zwykle polecam Tanno hermal lotio, działa szybko i skutecznie
Kosztuje ok. 20 zł.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:34   #3611
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:42   #3612
hje
Zakorzenienie

Ale ruch dziś, jak nie w piątek
Stary 2013-11-15, 17:48   #3613
mala_19kw
Zakorzenienie

Pstryniu-miszczu od all poszukaj mi kręgosłupa co?

Matko nie wyrabiam z moim dzieciem,on nie chce się bawić,on chce chodzić
Jeździk/pchacz olał gorącym moczem ,bawił się dłużej kartonem

Nagrałam dla was filmik (krótszy jak ten 10 minut więc powinien wejść ) ale wrzuce później jak wejdę na lapka.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:49   #3614
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hje, ze 2 dni... no przeciez nie dalabym jej starego mleka...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:59   #3615
LadyWhisper
Zakorzenienie

Czekam na malza z obiadem a ten u dentysty, nosz kuwa, prywatnie, placi kupe kasy, wizyte mial na 17, jest 18 a on nawet nie wszedl..... Ja piedole.... Zla jestem

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 18:05   #3616
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Czekam na malza z obiadem a ten u dentysty, nosz kuwa, prywatnie, placi kupe kasy, wizyte mial na 17, jest 18 a on nawet nie wszedl..... Ja piedole.... Zla jestem

niepoważni!

my już zjedliśmy

w ogóle kupiłam dziś 1szy raz w lidlu takie gotowane buraczki dwie sztuki są za 2 zł chyba gotowane, otwarłam opakowanie starłam i gotowe
Stary 2013-11-15, 18:05   #3617
hje
Zakorzenienie

Lady, norma.
Stary 2013-11-15, 18:06   #3618
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

pięknisia

Pobawi się 5 minut , dłużej nie. A potem buszuje, otwiera szafki, dźwiga się po czym płacze bo nie wie co dalej zrobić i tak w kółko...
Cytat:

pstryku, doslownie 3min gadalysmyale dorwe ja na fejs mam nadzieje

ktoras pytala o kubeczek? w jakiej hurtowni z zabawkami i nnymi dzieciowymi rzeczami

black, spokojnej noc

sarah, bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nie martw się kochana! O ile dobrze kojarzę to Piotruś Insolito też żelazo przyjmuje i jest ok wszystko Najważniejsze, że w porę wykryte i szybko Natusia uzupełni niedobory. Dziewczyny (Szaja?) tu kiedyś pisały, że po 6 miesiącu spada zapas żelaza u dziecka i warto wtedy zrobić morfologię. A jak chcesz w posiłkach uzupełnić to może podawaj więcej żółtka i zielonej pietruszki? No i suszone morele i kasza gryczana biała niepalona (Nawijko )

No i dobrze, że się nie obudziłaś tylko ja zaś taki psychol, że jak dziecko śpi 2h to wstaję i patrzę czy ok wszystko Ostatnio się zastanawiałam ile czasu mi zajmie powrót do normalnych nocek. W sensie, że Ewa pójdzie do szkoły i będzie spała w nocy te 9-10h i co wtedy ze mną? Obchody co 1,5h po mieszkaniu? Do kwiatków chyba będę gadać

A mieszkania macie jeszcze inne do obejrzenia? Pierwsza myśl ponoć najlepsza, także szybko pisz, które najfajniejsze?

Boziu moja próżność mi nie daje spokoju i drżę o swoje uu po karmieniu. Już ostatnio Ewa wysysa wszystko do granic możliwości i takie flaczki zostają, co to będzie jak skończy pić całkiem

No i super! Teraz na spokojnie rehabilitacja i będzie ok

Black bo mi nie zacytowało wcześniej, może Oliwka jakiegoś cicika zjadła i jej siadło na żołądku? Oby noc minęła spokojnie i już było ok

Mój mąż próbuje usypiać Ewę, co chwilkę ryk, ciekawe kiedy będzie kapitulacja

dzieki dziewczyny

od pon jestem chora niby wczoraj ok a dzis znowu wrocilo
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 18:13   #3619
elllmi
Zakorzenienie

hej
witam się z rana dopiero teraz znalazłam czas, żeby coś napisać
dobrze przeczuwałam, że nocka będzie beznadziejna, ani ja, ani Filip się nie wyspaliśmy, co chwilę pobudki przez katar, nie pamiętam żeby kiedykolwiek taka zła noc była;
mama mi dzisiaj kupiła katarek (Pstryku) i rzeczywiście rewelacja

aha, mam super pchacza dla młodego - http://www.mixelectronics.pl/electro...us-3922b-35694 pół godziny z nim popitalał po pokoju

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ellmi jak Fifkowy katar?

dopiero się zaczął, więc na razie masakra, co kichnie, to cały zagluciony ale mam nadzieję, że dzięki temu szybciej przejdzie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
po kim on taki mądry? chyba nie po tatusiu
no raczej

Cytat:
wszystko w pakiecie mamy: wstawanie, tany, papa

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
hejoooooooo wracaj wracaj

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No to byłam z Olą i tak :
Ma lekko czerwone gardło, dał nam ceklor, żeby przez weekend gorzej nie było. Gorączki nadal zbić nie mogę
oj, zdrówka dla Olenki

Cytat:
I zdjęcie dla Ciotków ;*
jaka mina no i widzisz, pomarudziłaś i od razu papa i lampa są

Cytat:
a tutaj sfochowana Maja
następna z fochem
i gryzą, gryzą Filip to jest taki złośliwiec mały, że przychodzi do mnie i w palce u stóp gryzie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 18:13   #3620
bokeh
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=xhFZB...ature=youtu.be a ta się bujamy i nasladujemy konika
Stary 2013-11-15, 18:21   #3621
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez czekam na męża ze słodka niespodzianka, a ten sobie testuje z kolegami jakieś auta :pała: co do dentysty, to zawsze mnie to wkurza,kiedys zadzwoniłam nawet tuż przed wizyta czy aby na pewno wszystko idzie zgodnie z czasem,potwierdzili, ja prZyjezdzam, a tam ponad pól godziny obsowy! Zrobiłam im taka awanturę,ze nic za wizytę mnie nie skasowali ( tylko przegląd był)

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 18:32   #3622
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ezzo co za slodka niespodzianka?

Juz wraca, uf!

Moje dziecko wypilo 90ml mm Z BUTLI!!!!!!!!! Swiat sie konczy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 18:38   #3623
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=xhFZB...ature=youtu.be a ta się bujamy i nasladujemy konika
Filip też tak robi ale super się trzyma i nawet tak mocniej możecie pobujać

Stary 2013-11-15, 18:44   #3624
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ezzo co za slodka niespodzianka?

Juz wraca, uf!

Moje dziecko wypilo 90ml mm Z BUTLI!!!!!!!!! Swiat sie konczy

ewidentnie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Filip też tak robi ale super się trzyma i nawet tak mocniej możecie pobujać

no mocno bardzo się trzyma, tżbokeh korzysta i Hania galopuje prawie że
Stary 2013-11-15, 18:48   #3625
elllmi
Zakorzenienie

galop na łosiu, nieeeezłe

Stary 2013-11-15, 18:58   #3626
hje
Zakorzenienie

Cytat:

Jakbym tak młodą rzucała, to by poleciała za pierwszym razem
Stary 2013-11-15, 19:05   #3627
laurka23
Zakorzenienie

Mam całą noc i cały dzień do nadrobienia, byliśmy dziś od rana u mojej mamy, bo prądu u mnie miało nie być od 8 - 15. Najpierw pocytuję a potem napiszę co u nas, chyba że nie zdążę jak wczoraj, ale o tym później!

Cytat:

O kaszce wielozbożowej wieloowocowej to ja pisałam ostatnio - jaką porcję Michaś zjada na jeden raz?
A wszystkie tak chętnie miałyśmy samą Holle dawać....
Michaś zjada ok 80 ml i szczękościsk. Ja uważam, że dziecko wie ile ma zjeść, nie mierzę jakoś dokładnie, bo i tak rozsmaruje zawsze jakąś część na sobie lub blacie krzesełka. Raz dziennie mu daję tę wielozbożową, a drugi raz sama mu robię kukurydzianą z owocem. Holle nie kupowałam bo nie chciał jeść, może się szarpnę w grudniu.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Laurka Michaś tylko trochę na tym koniku to się rozgląda, chyba nie chciał, żeby go jakaś panna przyczaiła, że na damskim koniku pomyka
Chyba się wstydził

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

dzięki za wszystkie Julasowe komplementy

dla niefejsbukowych
Cudna jest!

Cytat:
Ale super! A jakie skupienie na koniku. Daria by pewnie się popłakała , ona się wszystkiego boi

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
laurko boski Michać

Mój Małżonek stwierdził, że uśpi dzisiaj nasze Dziecię. i co uśpiłam Hannę ja jakies 20 minut temu poszło Mu świetnie

Mój też nie jest w stanie uśpić Michała.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
elmiątko walczy z katarem u młodego (mielismy 2 tygodnie spokoju i od nowa polska ludowa ); już się zdążył 2 razy wybudzić z rykiem niesamowitym i ciężko było uśpić od nowa; chyba dzisiaj spimy razem

Zdrówka dla Zenusiątka!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie chwalilam sie (jakby bylo czym ).
Skapitulowalismy z TZ i poszlismy dzis do neurologa (pomysl TZ!!!), prywatnie co prawda mamy u tej pani wizyte na fundusz, ale w lutym. Ekhem, nie skomentuje.
Dobrze że się uspokoiłaś!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
P.s. Zrobilam wczoraj ciasto laurki,...kurde nie moglam tego przenieść do formy, wogóle jak zwijalam to bylo mega ciezko.wyszło b.dobre, a myślałam ze cos spapram.bo w przepisie jest jeden haczyk....co do szklanki mleka

Dziewczyny już wyjaśniły, może faktycznie w błąd to wprowadzać, Jak znajdę chwilę to poprawię. No i sporo więcej mąki u mnie było, ale to dopisałam na końcu. Cieszę się że jednak wyszło i smakowało!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:24   #3628
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuję Wam kochane za odpowiedzi

Blanka mnie dzisiaj załatwiła na szaro. Poraczkowała sobie do sypialni i bawi się na podłodze moją piżamką nocną. Myslę, ok, niech się bawi. Poszłam sobie i coś cicho się zrobiło. A wiecie, że cisza u takich małych dzieci jest niebezpieczna No i zachodzę, a Ona otworzyła sobie moją szafę wnękową i wyciągnęła wszystkie ubrania, do których dosięgnęła Tak więc przedświąteczne porządku w szafach mam już za sobą

A w ogóle Ona jest taka kochana Tak pięknie reaguje na imię, zawsze odkręca główkę jak do Nie mówię Dzisiaj siedzę z Nią na podłodze, a Ona przydreptała i wspina się na mnie z buziakami, obśliniła mnie całą, ale Jej radość jest bezcenna

Jeszcze miałam pisać - Mariusz wstaje do Blanki odkąd nie karmimy się piersią. Jakoś tak wychodzi samoistnie, że wstajemy na zmianę. A jak wraca z delegacji - czyt. przespał kilka nocy, to nie każe mi wstawać, ja się i tak budzę, ale nie wstaję.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:24   #3629
hje
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że Pola woli moją mamę, niż mnie Kiedy się z nią bawi, to jest wesoła, gada, śmieje się. A jak jest ze mną, to chwilę ją czymś zajmę, a ona i tak potem albo znajduje sobie jakąś inną zabawę i mnie olewa, albo zaczyna płakać. Albo jest ze mną, zobaczy moją mamę, i od razu chce do niej
To na pewno nie to, że ze mną jest częściej i jest przyzwyczajona. Mama bawi się z nią równie często, jak ja.
Widocznie ma z nią lepszy kontakt
Stary 2013-11-15, 19:29   #3630
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
własnie.....

ja mojego budze żeby szedł zrobić mleko, ja wtedy tulę Hanie i uspokajam w oczekiwaniu na mleko

proszęęę zrób zdjęcie jak wyglądasz w tym łóżeczku ja sobie nie umiem tego wyobrazić mi by spód odpadł jakbym się połozyła

wooow ale mądrala masakra

Hani tez się takie przy buzi porobiły, smaruję tym kremem z bd na wiatr i niepogodę i się robia lepsze, ale dziś znów sie pojawiły nie umem się tego pozbyć a też nic nowego nie dawałam.

A Hania dziś zrobiła 3x "papa" normalnie cieszyłam się jakbym wygrałą w totka i nawet raz pokazała jakby palcem w górę na lampę

I zdjęcie dla Ciotków ;*

Bokeh, Hania jest taka słodka, zawsze takie fajne minki robi, i niepotrzebnie sie przejmujesz Po prostu jest indywidualistka
A Borys tez dopiero dzisiaj nauczyl sie papa

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:

a tutaj sfochowana Maja

Borys mnie w ramie gryzie, za pierwszym razem to myslalam ze schodow spadne
I ile? 12 zebow?

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:

o kurde usmiech jak u duzego dziecka

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:

U nas jest podobnie, dwa dni podczas kapieli plakal
Pomaga jedynie alantan plus, czeste przemywanie woda i oilatum no i czeste zmiany pieluszki, zadnego tarcia chusteczkami, czy recznikim - wiadomo

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości