|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||
BAN stały
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
A Tobie radze jak chcesz schudnac ponad 30 kg robic tego Dukana na raty.Tzn przeplatac druga i trzecia faze.Bedzie wolniej ale zdrowiej. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Czy wasze dzieci rozmiar bielizny (body, spiochy, pajace, podkoszuki) nosza taki sam jak bluz swetrow, spodni kurtek itp?Bo Janek te drugie ma rozmiar mniejsze...Z Wika tez tak bylo Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-12-10 o 11:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś byłam z Filipem pobrać krew, jutro wybieramy się do pediatry. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() mam pytanko ile kosztuje szczepionka po 3 miesiacu ta 2 ? orientujecie sie?mam na mysli skojarzona ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
ja mam do chrztu kurteczke biala z polaru i kombinezon bialy w gwiazdki? napisz pw albo na tel moge podac ci na pw
![]() |
#3604 |
BAN stały
|
Przyznano mi Elterdgeld na Janka. Do 1.01 ma wpłynąć 1200 eu na konto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiec niestety jak by tz w PL zostal nic procz siebie bysmy nie mieli ![]() ![]() ![]() a nie stac mnie zeby kupic ziemie w szczecinie za 300 tys i postawic chate za kolejne 300 ![]() ![]() no i dodam ze tez na poczatku malzenstwa nie wyobrazalam sobie rozlaki, ale zycie weryfikuje plany niestety. zwracam honor H&M tzn moze nie do konca ![]() prezenty mam w sumie z bani, tylko dla tz mi zostal, chlopak sie jednak z narzedzi rozmyslil bo stwierdzil ze jak bedzie potrzebowal to sobie kupi ![]() ![]() no wlasnie, co kupujecie tz? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Wystawilam wczoraj Jasia na balkon na pol godzinki, dzisiaj tez spi juz pol godziny na balkonie
![]() ![]() ![]() Wystawilam go w nosidelku ubranego w body krotki i dlugi rekaw, spodenki dresowe, skarpetki i na to gruby misiowy kombinezon, noi gruba welniana czapa. Powinnan jeszcze go kocykiem otulic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasz Skarb: JAŚ ![]() ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2013-12-10 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
wlasnie przyszly mi zdjecia z empik foto, tyle ze w wielkim formacie bo chyba 40x60. moge polecic ale czas realizacji jakas masakra, zamawialam 26.11 a przyszlo dzis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie patrze juz na rozmiary, jak jeszcze 3tyg temu nosil rozmiary bodow od 56 do 74 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3609 | ||||
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy ze spacerku,młoda je i potem będę robić szpinak aaaaaaaa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my ten w łapki też mamy 62,ale on jest większy. w nogach już przykrótki,środek ok choć szeeeroooki, rękawy oczywiście długie ![]() a czemu szwagierka się miesza?czyli robicie w rodzinnej miejscowości małża? Cytat:
mniemam,że tyle samo.przecież nie masz rozpisane,że jest 1,2 lub 3 dawka.po prostu 3 razy kupujesz tę sama szczepionkę ja zamawiałam 10x15 i 20x30 i są super.jednak jakbym brała 200 zdjęć to drogo,więc wywołałam tylko najładniejsze,a resztę na All.zamówiłam 29.11, a 3.12 juz były u mnie w empiku.
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Motyl, zazdroszczę spaceru ![]() ![]() ![]() ![]() Mamy trzymiesięczniaków: czy przeszłyście już na samą witaminę D? Tak w ogóle to mój mały dziś mi wypluł całą, więc chyba podam drugi raz ![]() Wczoraj obejrzałam na VOD dzisiejszy odcinek Na Wspólnej i się poryczałam ![]() ![]()
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
kilknelam jeszcze tryologie millenium dla rodzicow, beda mieli na spole
![]() a tz chyba rozge dostanie ![]() ![]() nuuuuda co was tu tak malo ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja podaje sama D odkąd dokarmiam mm wiecej niz 250 ml na dobe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |||||
czyli Endżi
|
Miało być "co łaska". Daliśmy 50zł w kopercie i 20zł na tacę.
![]() W ogóle nie zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Tż na pewno się otrząśnie. Skoro nigdy przedtem nie było takich akcji, to powinno mu przejść. Nie nastawiaj się na najgorsze ![]() Cytat:
Może moje mleko było jakieś gęstsze czy co ![]() A ubranka cudowne! Ceny też! Niższe niż u nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dżizas, ale mi humor siadł ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
tak apropo wozkow i spacerow kiedy to ostatnio byla mala dyskusja... ze niby ciezko wozek zniesc itp.
to ja w sumie nie rozumiem, dlaczego wybierajac wozek nie patrzylo sie na jego wage? chyba ma sie swiadomosc gdzie sie mieszka. no i teraz dziecko ma miec ograniczone spacery ze wzgledu na to ze mama nie daje rady zniesc i wniesc wozka? nie pije tu do nikogo zeby nie bylo bo nawet nie pamietam kto mial taki problem ![]() ja generalnie wozek trzymam w bagazniku, ale wczoraj jak tz pojechal i wozek mialam w domu to na luzaku Amelka w gondoli w jednej rece, a stelaz wozka w drugiej, do tego Blanka i sru na spacer, no ale ja wlasnie dlatego za glowne kryterium postawilam wage bo wiedzialam ze z wozkiem bede musiala radzic sobie sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz powinna być siostra TŻta z mężem i córeczką. Poprosimy ją na chrzestną ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
joł
![]() ja czasem zostawiam stelaż wózka w aucie, czasem biorę na chatę, ale ja mam kilka schodów więc mi waga wózka wisi no i mura moim zdaniem jakaś ciężka nie jest ![]() ![]() ![]() ![]() weszłam na konto ![]() ![]()
#3618 |
Zakorzenienie
|
czy tylko ja taka nienormala ze nic dodatkowo dzeciom na swieta do ubrania nie kupuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Noi Jasiek spal sobie na balkoniku dobre 1,5godzinki
![]() ![]() Jutro drugie szczepienie wiec wyjdziemy dopiero w czwartek/ piatek. Ale wtedy mysle juz o normalnym spacerze, nie o balkonie ![]() ![]() Zastanawiam sie czy moznaby bylo podawac mu tak profilaktycznie cebion na wzmocnienie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz żałuję, bo trzeba było dziecko brać i iść ![]() ![]() Cytat:
Kurde, u nas jakoś czasu brakuje na te spacery. Bo powiedzmy Julek je ok. 8 i czasem ma ochotę na dalszą drzemkę albo ja, jeśli się późno położę w nocy. Wstaje o 11, potem jedzenie, zanim się ułoży w brzuszku to kolejne 40 minut i nagle robi się 14 i chyba to za późno na wychodzenie ![]()
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-12-10 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
czyli Endżi
|
Ja mam mega ciężki wózek i sfrajerowałam się, że dałam sobie wmówić, że nie jest ciężki
![]() ![]() ![]() ![]() Tż twierdził, że to średnia waga na wózek. Ta, tylko że on jest koksem i dla niego nic nie jest ciężkie ![]() No i teraz mam ekspedycję jak chcę wyjść sama z małym. Ja mam takie słabosilne witki, że nawet zwleczenie dziecka (7,5 kilo plus kilka warstw ubrań i śpiworek) 4 piętra w dół, gdzie mam przypięty wózek, to jest akcja liść dębu ![]() Na poprawę humoru obkupiłam małego w 5-10-15 w większe rozmiary i wpierniczyłam pół tabliczki Milki z Oreo ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-12-10 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Wtajemniczenie
|
cześć
jesteśmy po kontrolnej wizycie u chirurga i do 24 grudnia Hubert ma kolejny plaster... 7 stycznia kontrola po chirurgu pojechaliśmy na szczepienie, młody waży 5125 g i 57 długi... szczepiliśmy 5 w 1 i żółtaczka Hepavax, troszkę zakwękał podczas wkłucia, ale ogólnie był dzisiaj dzielny... |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- No co Ty? Ja chodze kolo 16-17. Raz nawet maz poszedl o 23 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy to szczęście, że dostaliśmy działkę od mojej mamy. Teraz się budujemy ale bardzo powoli. Na razie dom stoi w surowym stanie, może za kilka lat będzie gotowy ![]() Myśleliśmy nad wyjazdem za granicę, ale razem, głównie po to żeby wykończyć dom. Kredytu też boimy się brać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję że Twój tż przemyśli swoje zachowanie i się poprawi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
#3630 |
BAN stały
|
No ja mam koszule i spodnie takie ala sztruks. Poza tym nie uwazam, że 3-miesieczny bobas musi byc jakos specjalistycznie ubrany, i tak zaraz sie obrzyga.
Dla Wiki tez jest kiecka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.