Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 11:34   #3601
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

[/COLOR]maharet co do Twojej wagi to i tak super wynik uzyskałas na samym PW.Gratki
Dzieki. Mnie najbardziej ciesza cm, bo ladnie polecialy jak zaczelam cwiczyc.

A Tobie radze jak chcesz schudnac ponad 30 kg robic tego Dukana na raty.Tzn przeplatac druga i trzecia faze.Bedzie wolniej ale zdrowiej.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
aa

Kurde mam problem. W niedziele dostalam @ wieczorem. Tak troche mi sie polalo ale zadowolona wzielam tabletke anty, zaaplikowalam tampona i poszlam spac. Rano chcialam go zmienic to zamiast krwi bylo duzo brazowego sluzu. po kolejnej wymianie to samo ale mniej. Az od wczorajszego wieczora nie ma juz nic :/ o co kaman? Najgorsze to to ze zaczelam antykoncepciuchy i nie wiem czy nie za wczesnie ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tez mialam cos podobnego, ale po dniu przerwy bylo normalne krwawienie. I tez zaczelam brac pigulki i teraz nie mam krwawienia z odstawienia wiec radzilabym uwazac.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Czy wasze dzieci rozmiar bielizny (body, spiochy, pajace, podkoszuki) nosza taki sam jak bluz swetrow, spodni kurtek itp?Bo Janek te drugie ma rozmiar mniejsze...Z Wika tez tak bylo

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-12-10 o 11:54
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:48   #3602
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A z innej beczki to Julek ma dziś 3 dobę bez kupy Ale nie zauważyłam żeby jakoś narzekał na brzuszek. Bąki sadzi na okrągło.

Uspokójcie mnie, że to normalne i nic mu nie jest
U nas nie ma kupki częściej niż co 3 dni.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no co,ja się wszystkiego lękam.jutro będzie szpinak i też mam obawy
Szpinaku się nie lękaj
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

dziewczyny nie ma któraś do sprzedania jakiegoś kombinezonu albo kompletu do chrztu dla chłopca ? zimowego na rozm 62/68
normalnie oszaleje
szkoda mi dać 150zł na coś co raz mu założe tymardziej że ma zimowe kombinezony... tylko akurat nie nadające się raczej na chrzest :/
Moja siostra chrzciny swojego synka ma w święta i kupiła w tamtym tygodniu używany biały kombinezon za 30 złotych. I rozmiar właśnie 62/68. Może tam poszukaj
Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Najgorsza noc :-( po godzinie snu placz 2h :-( nie dalam rady sama, maz musial zwolnic sie z pracy o 1 :-( az dostala kataru z tego placzu :-( nie chce jesc nawet i 90ml :-( nie przespalam w ogole, dobrze ze pol nocy bylam z mezem :-( Czego uzywacie do noska? Ja mam spray physiomer i aspirator canpol ale slabo ciagnie sie ustami :-\
Ja polecam katarek. Fride też mam ale do takiego małego katarku. Na większy sprawdza się zdecydowanie katarek

A ja dziś byłam z Filipem pobrać krew, jutro wybieramy się do pediatry.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:05   #3603
t_89
Zakorzenienie

hej
mam pytanko ile kosztuje szczepionka po 3 miesiacu ta 2 ? orientujecie sie?mam na mysli skojarzona

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
U nas nie ma kupki częściej niż co 3 dni.

Szpinaku się nie lękaj

Moja siostra chrzciny swojego synka ma w święta i kupiła w tamtym tygodniu używany biały kombinezon za 30 złotych. I rozmiar właśnie 62/68. Może tam poszukaj

Ja polecam katarek. Fride też mam ale do takiego małego katarku. Na większy sprawdza się zdecydowanie katarek

A ja dziś byłam z Filipem pobrać krew, jutro wybieramy się do pediatry.

ja mam do chrztu kurteczke biala z polaru i kombinezon bialy w gwiazdki? napisz pw albo na tel moge podac ci na pw
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:05   #3604
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Przyznano mi Elterdgeld na Janka. Do 1.01 ma wpłynąć 1200 eu na konto Mam jednak nadzieje, że bedzie wczesniej. Nie dali mi odpowiedzi o sprawie Wiki. Pewnie jeszcze rozmyslaja.
Stary 2013-12-10, 12:18   #3605
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajko bardzo Ci dziękuje za linki.Moze uda mi się poszukac na alli takiego shoppera co tam w linku jest bo mi się bardzo podoba.

rusałko kurtka z zeszlorocznej kolekcji.w rzeczywistosci prezentuje sie jeszcze lepiej jak na te modelce.
ogolnie patrzac na allegro to 2/3 rzeczy widzialam na ali

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo

Natala ostatnia strona
http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/

Motylek ale super miałyście z mamą to wybieranie sukni jak będę miała córkę to też jej taki wypad zasponsoruję

co do kombinezonu to ja Mikusiowi zakładałam ten:
Załącznik 5506026
ale już za mały i rozważam zakup większego, tylko granatowego bo jest super, nóżki można rozdzielić i normalnie do fotelika pasuje
tez mam ten kombinezon tylko ze 62/68 i mloda jeszcze go ponosi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja polecam katarek. Kiedyś się przed nim wzbraniałam, ale przy gęstym katarze, siedzącym gdzieś głęboko naprawdę się sprawdza.
tez polecam

Cytat:
Lilek wiercipiętek.Próbowała mi chyba uciec z tego łózeczka

Wybaczcie ten nieład jesli chodzi o ochraniacz na szczebelkach ale mąż wymieniał baterie w karuzelce i jak zwykle nie poprawił....a ja dopiero zauwazyłam:/

slicznotka moja tez sie wierci, wczoraj jak sie z nia bawilam na kanapie to po 5 min juz lezala w poprzek heh.

Cytat:

Podziwiam Was
Ja tam nie umiałabym się rozstać z mężem na tak długo. W ogóle to wolimy sobie żyć skromniej ale razem

Nadrabiam dalej
no niestety nie kazdy ma farta ze np rodzice czy ktos z rodziny ziemie podaruje i sie na spokojnie budowac mozna, albo dostaje mieszkanie. tzn my dostalismy mieszkanie, ale prawnie jeszcze nie jest nasze. no i dla nas jest za male mimo wszystko. nie mamy tez zamiaru zakopywac sie na 30 lat kredytu bo to nie dla nas lubimy zyc bez cienia banku za soba
wiec niestety jak by tz w PL zostal nic procz siebie bysmy nie mieli a jednak chcemy wiecej zycie w PL we troje juz przerabialismy, tz nie bylo w domu po 16 h bo nie dosc ze etat to jeszcze wlasna firma i niestety kokosow przy tym nie bylo a tz zajezdzal sie totalnie. wiec zycie tez nie na tym polega
a nie stac mnie zeby kupic ziemie w szczecinie za 300 tys i postawic chate za kolejne 300 jakies 3 lata sie przeboleje a pozniej sie zobaczy
no i dodam ze tez na poczatku malzenstwa nie wyobrazalam sobie rozlaki, ale zycie weryfikuje plany niestety.

zwracam honor H&M tzn moze nie do konca bylam dzis po prezenty i wstapilam, niemowlecych rzeczy tyle co kot naplakal, tzn dla dziewczynek bo dla chlopcow duuuuzo. wiec A. kupilam tylko rajstopki a B. kupilam dwie koszule i bluzeczke.
prezenty mam w sumie z bani, tylko dla tz mi zostal, chlopak sie jednak z narzedzi rozmyslil bo stwierdzil ze jak bedzie potrzebowal to sobie kupi wiec poki co nie mam pomyslu. mamie kupilam zestaw kremow z vichy, tacie chivas'a ze szklankami, a tesciom tez jakies kosmetyki jak co roku

no wlasnie, co kupujecie tz?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:27   #3606
Madzia000
Zadomowienie

Wystawilam wczoraj Jasia na balkon na pol godzinki, dzisiaj tez spi juz pol godziny na balkonie bede go trzymac dopoki sie nie obudzi mialam isc na spacerek, ale jedyna okazja zebym cos zjadla... Na balkonie tez swieze powietrze jak i w wozku na spacerku

Wystawilam go w nosidelku ubranego w body krotki i dlugi rekaw, spodenki dresowe, skarpetki i na to gruby misiowy kombinezon, noi gruba welniana czapa.
Powinnan jeszcze go kocykiem otulic?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Edytowane przez Madzia000
Czas edycji: 2013-12-10 o 12:34
Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:39   #3607
bajka1807
Zakorzenienie

wlasnie przyszly mi zdjecia z empik foto, tyle ze w wielkim formacie bo chyba 40x60. moge polecic ale czas realizacji jakas masakra, zamawialam 26.11 a przyszlo dzis
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-10, 12:39   #3608
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dzieki. Mnie najbardziej ciesza cm, bo ladnie polecialy jak zaczelam cwiczyc.

A Tobie radze jak chcesz schudnac ponad 30 kg robic tego Dukana na raty.Tzn przeplatac druga i trzecia faze.Bedzie wolniej ale zdrowiej.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Tez mialam cos podobnego, ale po dniu przerwy bylo normalne krwawienie. I tez zaczelam brac pigulki i teraz nie mam krwawienia z odstawienia wiec radzilabym uwazac.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Czy wasze dzieci rozmiar bielizny (body, spiochy, pajace, podkoszuki) nosza taki sam jak bluz swetrow, spodni kurtek itp?Bo Janek te drugie ma rozmiar mniejsze...Z Wika tez tak bylo
Uwazac z przytulaniem? Nie wiem czy brac dalej te tabletki? Dzisiaj bede brac 3tabletke.... Pozniej sie unormuje czy jak :l

Ja nie patrze juz na rozmiary, jak jeszcze 3tyg temu nosil rozmiary bodow od 56 do 74

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-12-10, 13:05   #3609
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłyśmy ze spacerku,młoda je i potem będę robić szpinak aaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dziekujemy za komplementy

Sliczna Albo probowala sie schowac prze mama

My mamy fride, Amelka sie smieje jak do niej podchodze z tym

U nas dalej pogoda do bani.. Amelka spala ciagiem 7 godzin pozniej przebieranko, szamka i dalej kima wstalysmy 9.30, chociaz ja chetnie bym jeszcze polezala :P

A dzisiaj przeglad podwozia u gin. Tz juz sie nie moze doczekac, a ja sie lekam
moja się cieszy jak widz gruchę,ale tego aspiratora nie znosi

Cytat:
Lila dzis kończy 15 tydzA co do okresu to niestety nie pomoge

motylku a w reinforescie nie ma tej melodii?Myslałam ze ona róznią się tylko wyglądem.

Dziękujemy za miłe komentarze
jest jakaś odgłosy lasu,oda do młodości, jeszcze jakiś mozart i coś tam

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
masakra i z ta kasa i z tak krotkim macierzynskim...chociaz w niemczech macierzynski trwa 6 tygodni przed terminem porodu i 8 tygodni po porodzie... potem mozesz sobie wziac wychowawczy i dostajesz bodajze 60 % zarobkow do ukonczenia przez dziecko 1 r.z. a potem mozesz jeszcze 2 lata byc na wychowawczym ale nie dostajesz nic... wiec jesli bym pracowala to jakos w polowie listopada juz powinnam wrocic do pracy...

a jak w ogole znalezliscie sie w usa??

ja mam kremowy 68 z F&F, nowy, nienoszony... moge odsprzedac ale dopiero po 29.12, bo mam nadzieje ze sie uda jednak zrobic te chrzciny....

ja tez mam kombinezon w lapki rozm. 62 i maly juz dawno w nim smiga chociaz jest jeszcze lekko za duzy

ja tez mam problem z myciem raczek maly nie lubi...

moj sie dzisiaj 3 razy obudzil w poprzek lozka... powinien spac na prawym boczku bo ma z tylu splaszczona lekko glowke i lewy bok tez jakos bardziej splaszczony, ale co go poloze to mi sie odwraca z powrotem na plecy

zwykla czarna herbatka pomaga na kupke? moj tez ostatnio rzadziej robi...

W ogole to wczoraj myslalam ze zejde na zawal... mamy wybrana restauracje i zarezerwowany stolik na chrzciny... ja wszystko mailowo ustalalam i mowilam tesciowi ze powiem mu jak bedzie trzeba sie tam pojawic i zaplacic...bo koles chce zaliczke 200 zl a na 14 dni przed impreza calosc... (jak dla mnie placic calosc przed impreza to troche nie halo no ale nie wiem czy powinnam sie klocic?)... no i ostatnio wynikly te problemy z zaswiadczeniem, bylismy w niedziele w kosciele i ksiadz nam nie dal, mamy isc w kolejna niedziele i bedziemy dopiero cos wiedziec, przez weekend nie kontaktowalismy sie z rodzina meza bo mielismy gosci.... i co zrobila szwagierka?? wczoraj ni z gruchy ni z pietruchy poszla sobie potwierdzic termin w naszej restauracji... no normalnie myslalam ze ja zabije a cisnienie tak mi skoczylo ze masakra... na szczescie nic jeszcze nie zaplacila tylko umowila sie z gosciem na srode na podpisanie umowy... nieproszona...noz kutwa... no i teraz wychodzimy na rodzine idiotow bo ja musze gosciowi napisac ze bedziemy wiedziec czy chrzciny beda dopiero w przyszly poniedzialek.... mam nadzieje ze do panny dotarlo i nic juz nie wymysli ORGANIZATORKA....

a to moje zakupy dla malego
http://www.hm.com/de/product/15595?a...#shopOrigin=SA
http://www.hm.com/de/product/14035?a...#shopOrigin=SA
http://www.hm.com/de/product/08295?a...#shopOrigin=SA
http://www.hm.com/de/product/08540?a...#shopOrigin=SA
http://www.hm.com/de/product/13110?a...#shopOrigin=SA

i jeszcze bluza z Puchatkiem ktorej juz dzisiaj nie ma

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

kahunia sliczna corcia
suuuper zakupy.ja jutro zajrzę do h&m. idę tacie poszukać prezentu dla mamy 9torebki) a on za to zajmuje sie Natką

my ten w łapki też mamy 62,ale on jest większy. w nogach już przykrótki,środek ok choć szeeeroooki, rękawy oczywiście długie

a czemu szwagierka się miesza?czyli robicie w rodzinnej miejscowości małża?

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
hej
mam pytanko ile kosztuje szczepionka po 3 miesiacu ta 2 ? orientujecie sie?mam na mysli skojarzona

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

ja mam do chrztu kurteczke biala z polaru i kombinezon bialy w gwiazdki? napisz pw albo na tel moge podac ci na pw

mniemam,że tyle samo.przecież nie masz rozpisane,że jest 1,2 lub 3 dawka.po prostu 3 razy kupujesz tę sama szczepionkę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wlasnie przyszly mi zdjecia z empik foto, tyle ze w wielkim formacie bo chyba 40x60. moge polecic ale czas realizacji jakas masakra, zamawialam 26.11 a przyszlo dzis
ja zamawiałam 10x15 i 20x30 i są super.jednak jakbym brała 200 zdjęć to drogo,więc wywołałam tylko najładniejsze,a resztę na All.zamówiłam 29.11, a 3.12 juz były u mnie w empiku.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:14   #3610
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam po beznadziejnej nocy i to nie przez Wiktorka,który znów pięknie pospał, a przez jego ojca ten człowiek doprowadza mnie już do pasji... ogólnie do 2 w nocy się kłóciliśmy.. w jego oczach ja całymi dnami leżę do góry d... i nic nie robię bo zajmowanie się małym i codzienne obowiązki to pikuś. Gdy znów on się zajmuje Wikiem to co chwilkę wymaga mojej pomocy (podaj, zrób, przynieś, gdzie jest itp).Nie wiem co w niego wstąpiło ostatnio że zachowuje się jak jakiś patol- co drugie słowo w kłótni w moją stronę to było przekleństwo... Nigdy tak się nie zachowywał. masakra-nie chce takiego domu dla syna i dałam TŻ tydzień na zastanowienie się nad sobą bo co z tego, że przeprasza jak za 10 minut robi to samo jeśli nie zobaczę poprawy to święta spędzi sam bo zabiorę małego i psa ze sobą Przepraszam musiałam się wygadać komuś bo rodziny nie chce w to na razie mieszać.

może masz rację, że za szybko się poddałam ale ta cała nerwówka związana z ryczącym w wózku dzieckiem na tyle mnie przeraża, że po prostu czasem odpuszczam spacer

cudo

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Motyl, zazdroszczę spaceru Ja nawet nie pamiętam, kiedy byliśmy z Julkiem Dziś nawet była pogoda, ale zanim on zjadł, jedzonko w brzuszku się ulokowało to pogoda się zaczęła psuć, ciemno się zrobiło i zrezygnowaliśmy, choć TŻ już wózio zniósł na dół Lipa, bo moje dziecko w ogóle nie dostaje świeżego powietrza

Mamy trzymiesięczniaków: czy przeszłyście już na samą witaminę D?
Tak w ogóle to mój mały dziś mi wypluł całą, więc chyba podam drugi raz

Wczoraj obejrzałam na VOD dzisiejszy odcinek Na Wspólnej i się poryczałam Jaka ta Julka Igora smutna, ale słodka dziewuszka

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:17   #3611
bajka1807
Zakorzenienie

kilknelam jeszcze tryologie millenium dla rodzicow, beda mieli na spole

a tz chyba rozge dostanie no nie wiem totalnie co mu kupic koszulek nie kupie bo znow mi strzeli ze przy kazdej okazji mu je kupuje

nuuuuda co was tu tak malo
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-10, 13:18   #3612
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Wczoraj obejrzałam na VOD dzisiejszy odcinek Na Wspólnej i się poryczałam Jaka ta Julka Igora smutna, ale słodka dziewuszka
Ja na wczorajszej zapowiedzi dzisiejszego odcinka tez mialam lzy w oczach

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:20   #3613
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Motyl, zazdroszczę spaceru Ja nawet nie pamiętam, kiedy byliśmy z Julkiem Dziś nawet była pogoda, ale zanim on zjadł, jedzonko w brzuszku się ulokowało to pogoda się zaczęła psuć, ciemno się zrobiło i zrezygnowaliśmy, choć TŻ już wózio zniósł na dół Lipa, bo moje dziecko w ogóle nie dostaje świeżego powietrza

Madzia dalej niewiem jaki byl powód braku spaceru? że się zrobiło ciemno? wierz mi Julkowi to lotto, ja chodziłam nawet w deszcz. teraz nie byłam już 2 dni szok, az zaraz go chyba zapakuje i pójde jest po jedzeniu po 50 min drzemce ale tlen dobrze mu zrobi.
ja podaje sama D odkąd dokarmiam mm wiecej niz 250 ml na dobe
Stary 2013-12-10, 13:24   #3614
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie ile dajecie księdzu za chrzest ?
Miało być "co łaska". Daliśmy 50zł w kopercie i 20zł na tacę.

Cytat:

Moje dziecko spało - uwaga! - od 21.30 do 7

W ogóle nie zazdroszczę

Cytat:
Witam po beznadziejnej nocy i to nie przez Wiktorka,który znów pięknie pospał, a przez jego ojca ten człowiek doprowadza mnie już do pasji... ogólnie do 2 w nocy się kłóciliśmy.. w jego oczach ja całymi dnami leżę do góry d... i nic nie robię bo zajmowanie się małym i codzienne obowiązki to pikuś. Gdy znów on się zajmuje Wikiem to co chwilkę wymaga mojej pomocy (podaj, zrób, przynieś, gdzie jest itp).Nie wiem co w niego wstąpiło ostatnio że zachowuje się jak jakiś patol- co drugie słowo w kłótni w moją stronę to było przekleństwo... Nigdy tak się nie zachowywał. masakra-nie chce takiego domu dla syna i dałam TŻ tydzień na zastanowienie się nad sobą bo co z tego, że przeprasza jak za 10 minut robi to samo jeśli nie zobaczę poprawy to święta spędzi sam bo zabiorę małego i psa ze sobą Przepraszam musiałam się wygadać komuś bo rodziny nie chce w to na razie mieszać.
Oj biedna
Tż na pewno się otrząśnie. Skoro nigdy przedtem nie było takich akcji, to powinno mu przejść. Nie nastawiaj się na najgorsze

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

zwykla czarna herbatka pomaga na kupke? moj tez ostatnio rzadziej robi...
Raczej nie jest to jakiś oficjalny sposób, ale pomyślałam, że warto spróbować. Mój mały zaczął się wypróżniać raz na dzień więc teraz jak minęły 3 dni i zaczął się 4, to zaczęłam sobie wkręcać, że coś się dzieje. Strasznie się cieszę, że obyło się bez czopka.

Może moje mleko było jakieś gęstsze czy co

A ubranka cudowne! Ceny też! Niższe niż u nas W dodatku można kupować w sklepie internetowym. Marzenie...

Cytat:
Hej
Wczoraj mnie nie było bo 'umierałam'. Eh dopadła mnie chyba grypa żołądkowa czy cuś i całą noc wymiotowałam. Ból żołądka i głowy masakryczny ;/ Dzisiaj na szczęście już lepiej
Biedaku, dobrze, że już lepiej

Cytat:
Mój ma o rozmiar większą górę niż dół Szeroka klata i bary

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
hej
Szczepisz tym samym co na początku. Tak więc zależy czy 5w1 czy 6w1.

Dżizas, ale mi humor siadł Wlazłabym pod kołdrę i poszłabym spać, ale raczej marne szanse Już się naryczałam tż do telefonu - w sumie nie wiem po co, bo on nie ogarnia moich emocji
Stary 2013-12-10, 13:25   #3615
bajka1807
Zakorzenienie

tak apropo wozkow i spacerow kiedy to ostatnio byla mala dyskusja... ze niby ciezko wozek zniesc itp.
to ja w sumie nie rozumiem, dlaczego wybierajac wozek nie patrzylo sie na jego wage? chyba ma sie swiadomosc gdzie sie mieszka. no i teraz dziecko ma miec ograniczone spacery ze wzgledu na to ze mama nie daje rady zniesc i wniesc wozka?
nie pije tu do nikogo zeby nie bylo bo nawet nie pamietam kto mial taki problem

ja generalnie wozek trzymam w bagazniku, ale wczoraj jak tz pojechal i wozek mialam w domu to na luzaku Amelka w gondoli w jednej rece, a stelaz wozka w drugiej, do tego Blanka i sru na spacer, no ale ja wlasnie dlatego za glowne kryterium postawilam wage bo wiedzialam ze z wozkiem bede musiala radzic sobie sama.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-10, 13:26   #3616
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
U nas też różnie jest z rozmiarami. Body i pajace Szymon nosi 62 lub 68, ale spodnie, koszule i sweterki w rozmiarze 62 są jeszcze za duże.

Cytat:
Przyznano mi Elterdgeld na Janka. Do 1.01 ma wpłynąć 1200 eu na konto Mam jednak nadzieje, że bedzie wczesniej. Nie dali mi odpowiedzi o sprawie Wiki. Pewnie jeszcze rozmyslaja.
gratki Kciukam, żeby i na Wiki przyznali

Cytat:
Lilek wiercipiętek.Próbowała mi chyba uciec z tego łózeczka

Wybaczcie ten nieład jesli chodzi o ochraniacz na szczebelkach ale mąż wymieniał baterie w karuzelce i jak zwykle nie poprawił....a ja dopiero zauwazyłam:/

ale fajna ta Twoja córcia!

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Wystawilam wczoraj Jasia na balkon na pol godzinki, dzisiaj tez spi juz pol godziny na balkonie bede go trzymac dopoki sie nie obudzi mialam isc na spacerek, ale jedyna okazja zebym cos zjadla... Na balkonie tez swieze powietrze jak i w wozku na spacerku

Wystawilam go w nosidelku ubranego w body krotki i dlugi rekaw, spodenki dresowe, skarpetki i na to gruby misiowy kombinezon, noi gruba welniana czapa.
Powinnan jeszcze go kocykiem otulic?

Ja Szymka ubieram na dwór trochę cieplej niż Ty swojego synka, ale to dlatego że on ciepłolubny jest. Na Twoim miejscu otuliłabym go jeszcze kocykiem, tym bardziej że to nosidełko, a nie osłonięta gondola od wózka. Ja dziś np. ubrałam małemu body na długi rękaw, spodenki, skarpetki, kombinezon z 5 10 15 w łapki, ciepłą czapę i włożyłam go do "barana" w wózku. Pospał niecałą godzinkę na spacerze

Zaraz powinna być siostra TŻta z mężem i córeczką. Poprosimy ją na chrzestną I chwalę się, że był kurier - przyszedł komplet z C&A. Słodki jest Szymonek będzie miał na Wigilię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 112821_1.jpg (73,7 KB, 4 załadowań)
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:32   #3617
kaska87
Zakorzenienie

joł

ja czasem zostawiam stelaż wózka w aucie, czasem biorę na chatę, ale ja mam kilka schodów więc mi waga wózka wisi no i mura moim zdaniem jakaś ciężka nie jest i mam nadzieję, że zostanie dla drugiego dziecka bo jestem mega zadowolona i jak widzę te wózki bez pompowanych kół to mi słabo a już te malutkie stukające kółeczka wykrzywiające się przy podjezdzie pod krawężnik nie wiem kto to projektuje

weszłam na konto nie wiem gdzie wywaliłam tyle kasy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:33   #3618
83monia
Zakorzenienie

czy tylko ja taka nienormala ze nic dodatkowo dzeciom na swieta do ubrania nie kupuje?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:39   #3619
Madzia000
Zadomowienie

Noi Jasiek spal sobie na balkoniku dobre 1,5godzinki jak go rozebralam to wszedzie byl cieply, tylko pyśki mial zimne, ale kremik oczywiscie byl
Jutro drugie szczepienie wiec wyjdziemy dopiero w czwartek/ piatek. Ale wtedy mysle juz o normalnym spacerze, nie o balkonie zapowiadaja piekne slonce i 6stopni na plusie u nas
Zastanawiam sie czy moznaby bylo podawac mu tak profilaktycznie cebion na wzmocnienie?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 13:54   #3620
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Madzia dalej niewiem jaki byl powód braku spaceru? że się zrobiło ciemno? wierz mi Julkowi to lotto, ja chodziłam nawet w deszcz. teraz nie byłam już 2 dni szok, az zaraz go chyba zapakuje i pójde jest po jedzeniu po 50 min drzemce ale tlen dobrze mu zrobi.
ja podaje sama D odkąd dokarmiam mm wiecej niz 250 ml na dobe
No właśnie potem się rozjaśniło Powód był taki, że Julek nagle zaczął marudzić, że chce spać. Dodatkowo - durna matka! - go wystraszyłam jak leżał na przewijaku, bo nagle się nad nim pochyliłam, no i się rozpłakał. Nie chciałam już go stresować tym ubieraniem w kombinezon, bo przy tym wisku jest co niemiara Poza tym czekałam aż TŻ wróci z zakupami, a że potem jechał do pracy, więc musiałam je rozpakować, a czas leciał.
Teraz żałuję, bo trzeba było dziecko brać i iść Może jutro się uda

Cytat:
tak apropo wozkow i spacerow kiedy to ostatnio byla mala dyskusja... ze niby ciezko wozek zniesc itp.
to ja w sumie nie rozumiem, dlaczego wybierajac wozek nie patrzylo sie na jego wage? chyba ma sie swiadomosc gdzie sie mieszka. no i teraz dziecko ma miec ograniczone spacery ze wzgledu na to ze mama nie daje rady zniesc i wniesc wozka?
nie pije tu do nikogo zeby nie bylo bo nawet nie pamietam kto mial taki problem

ja generalnie wozek trzymam w bagazniku, ale wczoraj jak tz pojechal i wozek mialam w domu to na luzaku Amelka w gondoli w jednej rece, a stelaz wozka w drugiej, do tego Blanka i sru na spacer, no ale ja wlasnie dlatego za glowne kryterium postawilam wage bo wiedzialam ze z wozkiem bede musiala radzic sobie sama.
Ja nie mam problemu z wózkiem. Czasem TŻ znosi jak idzie do pracy, a jak nie to ja po kolei - stelaż, gondolę i na końcu Julka w kombinezonie.

Kurde, u nas jakoś czasu brakuje na te spacery. Bo powiedzmy Julek je ok. 8 i czasem ma ochotę na dalszą drzemkę albo ja, jeśli się późno położę w nocy. Wstaje o 11, potem jedzenie, zanim się ułoży w brzuszku to kolejne 40 minut i nagle robi się 14 i chyba to za późno na wychodzenie

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-12-10 o 13:55
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:55   #3621
your Angel
czyli Endżi

Ja mam mega ciężki wózek i sfrajerowałam się, że dałam sobie wmówić, że nie jest ciężki Kiedy kupowaliśmy, to byłam w 9 miesiącu ciąży i jakoś, durna, się nie chciałam gimnastykować żeby robić z nim jakieś bardziej skomplikowane dźwignięcia Popchałam do przodu po płaskim i wydawało mi się, że o to w tym wszystkim chodzi
Tż twierdził, że to średnia waga na wózek. Ta, tylko że on jest koksem i dla niego nic nie jest ciężkie

No i teraz mam ekspedycję jak chcę wyjść sama z małym. Ja mam takie słabosilne witki, że nawet zwleczenie dziecka (7,5 kilo plus kilka warstw ubrań i śpiworek) 4 piętra w dół, gdzie mam przypięty wózek, to jest akcja liść dębu

Na poprawę humoru obkupiłam małego w 5-10-15 w większe rozmiary i wpierniczyłam pół tabliczki Milki z Oreo

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-12-10 o 13:56
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 14:01   #3622
Asiek84
Wtajemniczenie

cześć

jesteśmy po kontrolnej wizycie u chirurga i do 24 grudnia Hubert ma kolejny plaster... 7 stycznia kontrola

po chirurgu pojechaliśmy na szczepienie, młody waży 5125 g i 57 długi... szczepiliśmy 5 w 1 i żółtaczka Hepavax, troszkę zakwękał podczas wkłucia, ale ogólnie był dzisiaj dzielny...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 14:03   #3623
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czy tylko ja taka nienormala ze nic dodatkowo dzeciom na swieta do ubrania nie kupuje?
No ja tez nie kupuje.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
i chyba to za późno na wychodzenie
No co Ty? Ja chodze kolo 16-17. Raz nawet maz poszedl o 23
Stary 2013-12-10, 14:05   #3624
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez nic nie kupuję ... mamy jeansy, koszulę w kratkę i kamizelkę i myślę że będzie dobrze
Stary 2013-12-10, 14:05   #3625
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
ja myślę, że wszystko z Tobą jak najbardziej w porządku
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 14:06   #3626
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
weszłam na konto nie wiem gdzie wywaliłam tyle kasy
w H&M
Stary 2013-12-10, 14:06   #3627
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety nie kazdy ma farta ze np rodzice czy ktos z rodziny ziemie podaruje i sie na spokojnie budowac mozna, albo dostaje mieszkanie. tzn my dostalismy mieszkanie, ale prawnie jeszcze nie jest nasze. no i dla nas jest za male mimo wszystko. nie mamy tez zamiaru zakopywac sie na 30 lat kredytu bo to nie dla nas lubimy zyc bez cienia banku za soba
wiec niestety jak by tz w PL zostal nic procz siebie bysmy nie mieli a jednak chcemy wiecej zycie w PL we troje juz przerabialismy, tz nie bylo w domu po 16 h bo nie dosc ze etat to jeszcze wlasna firma i niestety kokosow przy tym nie bylo a tz zajezdzal sie totalnie. wiec zycie tez nie na tym polega
a nie stac mnie zeby kupic ziemie w szczecinie za 300 tys i postawic chate za kolejne 300 jakies 3 lata sie przeboleje a pozniej sie zobaczy
no i dodam ze tez na poczatku malzenstwa nie wyobrazalam sobie rozlaki, ale zycie weryfikuje plany niestety.
Ale ja Cię rozumiem. Tylko piszę, że ja bym tak nie umiała. Niestety życie w pl jest 'okrutne'
My mieliśmy to szczęście, że dostaliśmy działkę od mojej mamy. Teraz się budujemy ale bardzo powoli. Na razie dom stoi w surowym stanie, może za kilka lat będzie gotowy
Myśleliśmy nad wyjazdem za granicę, ale razem, głównie po to żeby wykończyć dom.
Kredytu też boimy się brać
Cytat:
Jak Filip skończył 3 miesiące zaczęłam dawać mu tylko wit.D
Cytat:
Ja też nie kupuję. Na pewno coś znajdę ładnego w szafie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 14:12   #3628
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
mojemu tez jakiś czas temu cos na mózg padło i się pultał że sprzata mi dom, że musi śmieci wynieść, czy pranie rozwiesić (ja wstawiłam), więc mu focha wywaliłam, nawsadzałam od durnych bufonów, egoistów i się rehabilituje, w Mikołajki w wiąchą kwiatów przyleciał, zaczyna sam w nocy wstawać i chociaż raz przebierać młodego, w dzień sam sprawdzi pieluchę i nie muszę mu mówić i jak ja coś robię a młody np kwęka to mi nie mówi "weź Go bo płacze", tylko sam idzie i go zabawia...

mam nadzieję że Twój tż przemyśli swoje zachowanie i się poprawi
Stary 2013-12-10, 14:13   #3629
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
w H&M
no w h&m reserved myślę, że sporo tego poszło

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 14:14   #3630
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

No ja mam koszule i spodnie takie ala sztruks. Poza tym nie uwazam, że 3-miesieczny bobas musi byc jakos specjalistycznie ubrany, i tak zaraz sie obrzyga.

Dla Wiki tez jest kiecka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości