Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 20:15   #3601
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
nie powinnam podnosić go przodem (twarzą w twarz) tylko bokiem (gdy leży obracam go na boczek, przekładam swoją rękę między jego nogami a drugą pilnuję by kręgosłup i główka były w linii prostej, mam nadzieje ze w miare logicznie się wypowiadam)

Oceniłam na 20 i mam nadzieję że się nie pomyliłam

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia kim jest Zawitkowski ale zaraz wygooglam i Ci powiem

czyli masz podnosić jak zawitkowski.ja podnoszę zawsze bokiem,choć nie zawsze z ręką między nogami

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jabłuszko kochana albo śliweczkę, albo soczek jabłkowy.

O a natala będzie doradcą latacyjnym, kaska będzie kasą rządziła.
jak kaśka będzie trzymać kasę to z głodu poumierami, o suchym chlebie i wodzie:P

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Bo wolałabym jakiś kubeczek bez dziubka. Nic co przypomina smoczek.
Teraz karmię piersią i już nie chcę przyzwyczajać do takich kubków/smoczków.
Ktoś tu wklejał niedawno kubeczek, o którym myślę. Ale jeszcze nie kupiłam. Póki co Miłosz będzie piersią popijał.

ja też tak myślałam,że lepszy bez dzióbka ale skoro i tak póki co daję tylko pierś,to jeszcze jakos bardzo się nie zastanawiałam co kupić

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:16   #3602
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny było juz pewnie mówione o smoczkal ale prosze przypomnijcie.Co ile nalezy wymieniac smoczek uspokajający?mamy 3 smoczki z Aventa 0-6 i uzywamy ich naprzemiennie od urodzenia-czy ja dałam ciała w tym momencie?czy ja jej nie powinnam juz dawno tych smoczkow wymienic?
hmm zabilas mi gwozdzia
ale ja nie planuje wymieniac bo nie widze potrzeby
sterylizuje co drugi dzien i tez mam 3sztuki

Cytat:
Muszę kupić takie puzzle a nie chce zamawiać przez all bo rehabilitantka mnie nastraszyła że niektóre są śliskie co uniemożliwi nam ćwiczenie na nich.
Twoje są śliskie? gdzie kupiłaś?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

hmm 5 min bo przy myciu głowy zaczyna marudzić

Maciuś chyba nie miał tak wcześniej?

ja kupilam sliskie ale nie da sie po nich slizgac bo maja takie kwadracikowe wgniecenia, a kupilam takie bo maja imitacje miasteczka (uliczki, domki itp) wiecpozniej mlody bedzie mial radoche
w tym samym sklepie po 50zl byly takie nie sliskie tez super, ale napalilam sie na miasteczko
kupilam w sklepie MIKI w galerii solvay

a co do kapieli to uwielbia nadal ale cos mu ta wanna nie lezy
dzis pierwszy raz od miesiaca kapal sie ze mna i byl zachwycony
taplalismy sie chyba z 15minut z kaczuszka, lapal mnie za stopy i w igole rozne wygibasy odstawial
ale jak kapiemy go samego to jakas panika go ogarnia i naparza rekami i.nogami jakby sie topil
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:16   #3603
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nie dam rady nadrobić, przepraszam...

Odebrałam wyniki moczu i Zuzka ma sześciokrotnie przekroczoną normę leukocytów ;( Doczytałam, że to oznacza "ostry, przewlekły stan zapalny układu moczowego". Boję się co nam jutro powie urolog A tak się cieszyłam, że te 3 miesiące było dobrze... ;( A teraz ten zakażony mocz jej się cofa i szkodzi nerkom. Furaginum nie pomogło...
kochana zdrówka dla Zuzinki
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś zagaduje a one nic
to się nazywa milczenie owiec

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
spoko spoko
nena to jeszcze może nam igły wbijać

Cytat:
Co za dzień...

Byliśmy rano w poradni rehabilitacyjnej. Dziękujemy za wszystkie kciuki
Antoś ma asymetryczne napięcie mięśniowe i problem z trakcją. Mięśnie z prawej strony ciałka są silniejsze przez co ma związek z jego ciągłym odwracaniem główki w lewo. Rehabilitantka zrobiła nam instruktaż jak mam z nim ćwiczyć. Dowiedziałam się również że nieświadomie działałam na jego niekorzyść pozwalałam na to by wyginał się do tyłu, podnosiłam go nie tak jak powinno się podnosić dziecko z takim problemem.. czuje się jak okropna matka
Mamy ćwiczyć na piłce, na macie.. muszę od dziś pilnować by wszystko było tak jak być powinno.
Martwię się o niego..

Byliśmy potem na zakupach w galerii krakowskiej. Młody obudził się na środku smyka i wpadł w histerię, dobrze że mają tam pokoik dla matki i dziecka gdzie mogłam go uspokoić.. trwało to z 20 min..
Bojatoja SĄ PRZECENY ale już końcówki. Kupiłam 3 pary bodziaków z długim, półśpiochy, pakiet skarpet, body z krótkim, na ramiączkach, szalik i co najważniejsze buty na przyszły rok na zimę, w smyku porządne buty są przecenione na 35zł i to wszystkie modele !! W h&m też jeden model- tam kupiłam Antkowe za 30zł przecenione ze 100zł , jestem zadowolona z zakupów.

Potem pojechaliśmy do mojej mamy na obiad i wróciliśmy do domu o 19. Wykąpałam Antka, ululałam i padam na pysk..

jeszcze tż mnie wku** na koniec dnia swoimi humorkami, debil

nadrabiam, zaraz pocytuje
Będzie dobrze, ćwiczenia na pewno pomogą

Cytat:
nie jesteśmy złymi matkami, czasem może trochę nieświadomymi, ale to nasze pierwsze dziecko....Zawsze chcemy jak najlepiej.
Teraz wiesz co robić, bedzie dobrze
Ja mam trójkę a często łapię się że robię nie tak jak powinnam tyle się zmienia

Matko dwie godziny nadrabiania... ale się udało

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:17   #3604
papuga_69
Zakorzenienie

Natala aaaaa już wiem kim jest Zawitkowski.
Tak chodzi dokładnie o to co pokazuje na tym filmiku (2:15)
http://www.youtube.com/watch?v=W7dcFTuHbek

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:17   #3605
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Poka
wyszla jak pampuch haha
a tu tez zdjecie jak niedobra mama na brzuch położyła
i tu maly kasztaniak po kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010232.jpg (41,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010204.jpg (73,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010214.jpg (69,6 KB, 41 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:17   #3606
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
obecnie pampers , na dady się obraziłam gdy ostatnim razem kupiłam na promocji i były trefne
to chyba tak jest ze wszystkim ze zalezy jak im sie uda partia.Ja wlasnie chyba trafilam na trefne pampersy

Stary 2014-01-24, 20:19   #3607
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
czyli masz podnosić jak zawitkowski.ja podnoszę zawsze bokiem,choć nie zawsze z ręką między nogami

jak kaśka będzie trzymać kasę to z głodu poumierami, o suchym chlebie i wodzie:P

ja też tak myślałam,że lepszy bez dzióbka ale skoro i tak póki co daję tylko pierś,to jeszcze jakos bardzo się nie zastanawiałam co kupić
Dokładnie , z ręką między nogami.
Też czasem podnoszę bokiem ale nie pilnowałam wcześniej by główka była w osi prostej z kręgosłupem a powinnam

Stary 2014-01-24, 20:21   #3608
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Endżi to u mnie później bo ja zrobiłam test własnie w walentynki Z nudów w sumie bo na TZ czekałam bo gdzies pojechał i nie miałam auta do pracy. Dalej mi się chce śmiać jak mu mówie, że dwie kreski a ten "a co to znaczy?"
No to miałaś idealny prezent Walentynkowy! Mąż tego nie przebije choćby chciał

Wiesz co, ja miałam na myśli bardziej tygodnie ciąży, bo Twoja Polcia sporo młodsza od mojego Hulio Ja chyba w 13 tygodniu zostałam oświecona skąd te tragiczne mdłości

Cytat:

gorgulek, endżi, larysa i czarna będą robić w modelingu, żeby nas utrzymać.
Haha, weeeź ;p

Cytat:
Co za dzień...
Papużko, super sobie radzisz!

Ja ma schizę i boję się sama wypuszczać z wózkiem na jakieś dalsze eskapady, bo jak mi się maluch rozryczy, to boję się uspokajania na jakimś obcym rewirze. Jak ostatnio Julek mi zaczął płakać pod koniec spaceru, to niemal biegłam z powrotem do domu

Jak ktoś jest ze mną to już luz, ogarnie mi pilnowanie wózka, podźwiga nosidło itd.
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Endżi () a Ty zaczęłaś podawać te kaszki ryżowe?
Miałam w środę pierwsze podejście do kaszy mannej, mały zjadł łyżeczkę, ale szczęśliwy nie był
Dzisiaj chciałam znowu, ale kupowa histeria sprawiła, że już odpuściłam.

Nie wiem czy widziałaś, wczesniej rozpisałam się w kwestii tego spania Julka
Powiedz proszę, co w takim badaniu moczu mogłoby się ujawnić? Jakieś braki w organizmie?

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-01-24 o 20:24
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:22   #3609
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
jeszcze słyszałam, że ułożenie łóżeczka ma znaczenie, powinno być północ-południe i głowa na północ

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Ty jesteś laska, to nie musisz
przyjedz do mnie i wyznacz mi te kierunki

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo
nena-dzięki bardzo za relacje!naparwde ciekawe wskazowki!

bajko super ze u Amelki wszystko wporządku

Trzymam mocno kciuki za wsystkie !

Wiecie co,musiałam powyciągać wszystkie wiszące zabawki z łóżeczka Lilki..Dzis włozyłam ją tylko na moment bo musiałam isc do kibelka,wracam a ona chwytając za zabawke podciągneła się i w takiej dziwcznej pozycji wisiała mając głowe przy szczebelkach.Dodatkowo ten szczebelek probowała zjescnie potrafie tego opisac ale wyglądało to przekomicznie choc w pierwszym moemencie nie było mi do smiechu..Kocham te moją dziecine ale kiedys chyba przez nią wysiwieje..
ulala akrobatka nam rosnie moj maly trzyma sie za szczebelki i wyglada jak w wiezieniu

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja w tym miesiącu chyba nic nie kupiłam z ubrań ani sobie ani Mikiemu, ale właśnie mnie TZ namawia na pilotkę z h&m dla Mikiego
jaka?

Cytat:
Tak, ale w kroplach. I zaleca się częste spacery uwaga BEZ CZAPKI !

Dzisiaj wiatr 57 km/h
ale ze teraz w zimie? ja ostatnio widzialam pare z wozkiem z dzieckiem moze kolo roczku mialo... i bez czapki... nie ma to jak zimny wychow

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Tassia mój młody daje rade z niekapka także to od dziecka chyba wiele zależy a spróbować zawsze można.

Misiu doczytałam wagę Kornela i mój tak samo jest długi i chudy. Jakis tydzień temu miał 6180g i 66cm więc też waga nie powala

jakiego masz niekapka?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
papuga będzie dobrze z ta rehabilitacja!! trzeba ćwiczyć! źle podnosisz tzn jak? na jaki oceniłaś rozmiar buta na za rok?

dla samby fota:
to moj takiego nie ma... u Ciebie widac ze jest suche, a u mnie czasem pojawia sie czerwony rumieniec tylko... sprobuj zmienic mleko

Cytat:
Mam ważne pytanie- moje dziecko robiło kupe codziennie zazwyczaj rano, wszystko się pokićkało gdy podałam mu dwa razy żelazo, które go zatwardziło na 3 dni.. żelaza nie podaje a z kupą nadal jest problem..
Czy w takiej sytuacji powinnam podawać słoiczki? Czy one nie pogorszą jeszcze bardziej sprawy? Nie mam pojęcia już co robić. Wczoraj zjadł cały słoik marchewki a kupy brak, dzisiaj się prężył i widziałam że go gniecie w brzuchu :conf used:
ja daje od tygodnia marchew i jak kupa byla codziennie to teraz raz na 2 dni... ale bez prezenia...

Cytat:
nie powinnam podnosić go przodem (twarzą w twarz) tylko bokiem (gdy leży obracam go na boczek, przekładam swoją rękę między jego nogami a drugą pilnuję by kręgosłup i główka były w linii prostej, mam nadzieje ze w miare logicznie się wypowiadam)

Oceniłam na 20 i mam nadzieję że się nie pomyliłam

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia kim jest Zawitkowski ale zaraz wygooglam i Ci powiem
nie jestes zla matka... i nie obwiniaj sie bo to ze synek ma asymetrie na pewno nie wyniknelo tylko ze sposobu jak go nosisz itd, wg mnie dziecko musi miec predyspozycje do tego... ja np mojego na poczatku zle podnosilam i durne polozne w szpitalu ani ta co chodzila do domu nie zwrocily mi uwagi...dopiero potem ogarnelam prawidlowe podnoszenie i sie stresowalam...ale malemu nic nie ma...a Twojemu tez rehabilitacja pomoze i bedzie dobrze nic sie nie martw

Cytat:
papuga ja juz pisałam z 1o razy i napisze 11 u nas po marchewce jest m.a.s.a.k.r.a... no cóż marchewka zatwardza- kupa masakra o ile jest i to pręzenie straszne, ale teoretycznie jabłka, gruszki, śliwki, ziemniak ze szpinakiem powinny rozluźniać!
wlasnie mialam pytac bo cos kojarzylam ze marchew=zatwardzenie

czy wszystkie dawalyscie pasternak?? bo ja od tygodnia daje marchew, mam jeszcze 2 sloiczki, potem planuje przez tydzien dynie, potem zastanawiam sie czy dawac przez tydzien pasternak, ale na sama mysl mi niedobrze chociaz nie zamierzam jesc i potem laczone z ziemniaczkiem... tylko sie zastanawiam czy ten pasternak dawac czy przejsc do laczonych?

i w ogole to wiem dlaczego mi sie kojarzylo ze sloiczek jest na 2 dni a nie na 48h... bo na niemieckich sloiczkach jest wyraznie napisane ze w jeden dzien moge rozpoczac, wstawic do lodowki i nastepnego dnia zuzyc reszte...czyli tak jakby 24h a nie 48h
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:22   #3610
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kochane prosze o pomoc
jutro cjce zamowic z gemini cos
ale w sumie to nie wiem co

czopki homeopatyczne na zabkowanie
smoczki do butelek jesli sa
witaminy dla mnie
co wy tam zamawiacie?
podpowiedzcie bo znajac zgcie zrobie zamowienieba za tydzien uzbiera sie jakas nowa sterta i bede do stacjonarnej apteki latac

ja kupiłam ostatnio

serum bioliq
krople do oczu
linoderm plus (krem do pupy, na spróowanie bo podobno lepszy od linomagu)
smoczki i gryzaki
woreczki dla tusi do pobierania moczu
dla mnie pojemniki na mocz bo musze zbadać
kompresy medicomp,bo używam na codzień
dentinox
juvit aby krople D3

no i tez kupuję witaminki dla siebie

Stary 2014-01-24, 20:23   #3611
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
hmm zabilas mi gwozdzia
ale ja nie planuje wymieniac bo nie widze potrzeby
sterylizuje co drugi dzien i tez mam 3sztuki

ja kupilam sliskie ale nie da sie po nich slizgac bo maja takie kwadracikowe wgniecenia, a kupilam takie bo maja imitacje miasteczka (uliczki, domki itp) wiecpozniej mlody bedzie mial radoche
w tym samym sklepie po 50zl byly takie nie sliskie tez super, ale napalilam sie na miasteczko
kupilam w sklepie MIKI w galerii solvay

a co do kapieli to uwielbia nadal ale cos mu ta wanna nie lezy
dzis pierwszy raz od miesiaca kapal sie ze mna i byl zachwycony
taplalismy sie chyba z 15minut z kaczuszka, lapal mnie za stopy i w igole rozne wygibasy odstawial
ale jak kapiemy go samego to jakas panika go ogarnia i naparza rekami i.nogami jakby sie topil
Szkoda, że nie ma nie śliskich z tym miasteczkiem, super sprawa, prawie jak ukochany dywan z przedszkola
A jaką średnice mają te puzzle gdy się je złoży?
Dzięki moja mama jeździ w tamte rejony więc może poproszę ją by zajrzała bo przez all na pewno nie kupie

Zazdroszczę wanny i wspólnych kąpieli
A kąpiesz go w normalnej wanience?

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-01-24 o 20:25
Stary 2014-01-24, 20:24   #3612
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ważne pytanie- moje dziecko robiło kupe codziennie zazwyczaj rano, wszystko się pokićkało gdy podałam mu dwa razy żelazo, które go zatwardziło na 3 dni.. żelaza nie podaje a z kupą nadal jest problem..
Czy w takiej sytuacji powinnam podawać słoiczki? Czy one nie pogorszą jeszcze bardziej sprawy? Nie mam pojęcia już co robić. Wczoraj zjadł cały słoik marchewki a kupy brak, dzisiaj się prężył i widziałam że go gniecie w brzuchu :conf used:
juz ci laseczki nasze napisaly ze mafefka

Cytat:
Bo wolałabym jakiś kubeczek bez dziubka. Nic co przypomina smoczek.
Teraz karmię piersią i już nie chcę przyzwyczajać do takich kubków/smoczków.
Ktoś tu wklejał niedawno kubeczek, o którym myślę. Ale jeszcze nie kupiłam. Póki co Miłosz będzie piersią popijał.

taki skosny?

Cytat:
Strzelałam, wzięłam 20, nie sądzę by urosła mu bardziej. Jak coś to zawsze można opchnąć.
Pewnie, ze to nie firma obuwnicza. Też stawiam na jakość i co ciekawe te buty w smyku po mimo tego że były porządne to przestrzeń w środku buta przy końcu tam gdzie jest miejsce na palce była niesamowicie wąska, jak pomyślałam że pod spodem ma mieć jeszcze grubszą skarpetę to dziecku byłoby niewygodnie. Te z h&m porządne, serio, i szerokie przede wszystkim.
ja buty bede kupowac z wojcika ale drogie masakrycznie
najwazniejsze w butach dla dzieci jest wysokie trzymanie na piecie nawet jak sa to sandaly
(wygladaja jak ortopedyczne ale sa najlepsze przynajmiej wg ortopedow)
i wkladki tez powiny miec profilowane ale nie wiem do.konca jak

[/RIGHT]
Stary 2014-01-24, 20:24   #3613
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a zapomnialam dodac ze ja chce wyprowadzac nasze dzieci na spacery bo ta fucha jeszcze chyba nie obsadzona, a ja od poczatku opuscilam moze z 5 spacerow
Stary 2014-01-24, 20:25   #3614
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja chyba w 13 tygodniu zostałam oświecona skąd te tragiczne mdłości

hola hola, z głodu nie zdechniemy bo na jedzeniu to akurat nie oszczędzam z resztą TZ tylko mięsko toleruje na obiad

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:25   #3615
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, ja miałam na myśli bardziej tygodnie ciąży, bo Twoja Polcia sporo młodsza od mojego Hulio Ja chyba w 13 tygodniu zostałam oświecona skąd te tragiczne mdłości

Haha, weeeź ;p

Ja ma schizę i boję się sama wypuszczać z wózkiem na jakieś dalsze eskapady, bo jak mi się maluch rozryczy, to boję się uspokajania na jakimś obcym rewirze. Jak ostatnio Julek mi zaczął płakać pod koniec spaceru, to niemal biegłam z powrotem do domu

Jak ktoś jest ze mną to już luz, ogarnie mi pilnowanie wózka, podźwiga nosidło itd.
Miałam w środę pierwsze podejście do kaszy mannej, mały zjadł łyżeczkę, ale szczęśliwy nie był

Powiedz proszę, co w takim badaniu moczu mogłoby się ujawnić? Jakieś braki w organizmie?
aaa to przebiłaś mnie:P

Stary 2014-01-24, 20:26   #3616
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
wyszla jak pampuch haha
a tu tez zdjecie jak niedobra mama na brzuch położyła
i tu maly kasztaniak po kąpieli
Ale ma pucki słodkie

Stary 2014-01-24, 20:26   #3617
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje, że nie uważacie mnie za złą matkę. Wiem, że nie miałam pojęcia o tym jak powinnam z nim ćwiczyć i na co uważać ale mimo to źle mi z tym, że mu szkodziłam bo inaczej nie można tego nazwać.

Z tym podnoszeniem chodzi o to że gdy podnoszę go na płasko twarzą do siebie to nie pracują u niego te słabsze mięśnie.. Podnosząc go bokiem tak jak mi pokazano na instruktarzu prowokuje go do ćwiczenia mięśni szyi z którą mamy problem.

I w ogóle dziękuje Wam za miłe słowa
no pewnie ze nie jestes zla matka jestes najlepsza matka dla swojego dziecka! przeciez specjalnie bys nic nie zrobila pewnie kazda z nas popelnia duzo bledow a nawet o tym nie wie
Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ja używałam na początku Pampersów, bo dostaliśmy od teścia z usa i te były ok. Potem były Dady i dostałam Pampersy 2, ale zupełnie mi nie spasowały, wydawało mi się, że szybko pęcznieją, czyli częściej zmieniałam. Zostałam przy Dadzie
Cytat:
ja pampersów i nigdy nie zdarzyło sie żeby coś przeleciało, natomiast dziewczyny pisały że w promocyjnych dadach się zdarzało..
a Rossmanowskich ktoras uzywa? bo bym tez poprobowala

Stary 2014-01-24, 20:27   #3618
bajka1807
Zakorzenienie

na szybko ostatnia strone czytalam poki tz sie kapie

Cytat:
Ja mam taką listę bo zamierzam w weekend zamówić właśnie
- gumki tzw. skyny

- holle jaglana
- biogaia
- disnemar
- lipomal
- magnez
- dentinox
- cebion
- tantum verde

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
teraz popracujesz a Antkiem i wszytko będzie dobrze!

ja wklejałam ostatnio taki kubek (z forum o kp na gazecie):
http://www.doidycup.pl/

i pytałam czy któraś z doświadczonych mam miała z nim z styczność???
niby można go używać już od 3 miesiąca zycia, bo dziecko musi uzywać tych samych mięsni żuchwy co przy ssaniu piersi?
mam go po Blance. ona jakos nie miala do niego przekonania i nie chciala z niego pic.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Marysia też chętnie z niego piła, mam go do dziś (oczywiście już nie używa ) i myślałam żeby Hani dokupić tylko nowy ustnik i uszczelkę
czemu oczywiscie ? Blanka ma i uzywa, ale to tylko dlatego bo biega mi po mieszkaniu i milion razy tracala stolik i rozlewala picie w zwyklym kubeczku.

masakra powiem wam. rozrypaly mi sie zimowe buty wiec musialam kupic nowe. i co? no gowno jedno wielkie, nie ma zimowych butow dopadlam jakies w wojasie, ale nie jestem do nich zbytnio przekonania bo nie sa takie jak chcialam chcialam rude, a mam czarne eh.

dobranoc, pchly na noc totalnie nie wiem co u was

acha i jeszcze odnosnie neurloga i tego ze dziecko na brzuchu nie powinno nog do gory podnosic. cytuje lekarke z wczoraj " ooo jak pieknie nozki trzyma lezac na brzuchu" co lekarz to opinia widac, w ksiazeczce mi napisala z tego co sie rozczytalam, ze wg Vojty jest alles gut
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:27   #3619
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba tak jest ze wszystkim ze zalezy jak im sie uda partia.Ja wlasnie chyba trafilam na trefne pampersy
pampersy pampersa?
możliwe, nie no dady nie są przecież złe, kiedyś podchodziły mi bardziej niż pampers

Stary 2014-01-24, 20:27   #3620
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

taki skosny?

najwazniejsze w butach dla dzieci jest wysokie trzymanie na piecie nawet jak sa to sandaly

dokładnie,lepiej jedne buty a porządne,ja tam nie będe kupować żadnych ozdobnych i piękniutkich z h&m,zary itpno chyba,że papucie

Stary 2014-01-24, 20:28   #3621
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a zapomnialam dodac ze ja chce wyprowadzac nasze dzieci na spacery bo ta fucha jeszcze chyba nie obsadzona, a ja od poczatku opuscilam moze z 5 spacerow
hahaha
wozek na 94dzieciaki

Cytat:
Szkoda, że nie ma nie śliskich z tym miasteczkiem, super sprawa, prawie jak ukochany dywan z przedszkola
A jaką średnice mają te puzzle gdy się je złoży?
Dzięki moja mama jeździ w tamte rejony więc może poproszę ją by zajrzała bo przez all na pewno nie kupie

Zazdroszczę wanny i wspólnych kąpieli
A kąpiesz go w normalnej wanience?

;no nie ma
ale nie da sie.po tym.slizgac bo sa te wglebienia
ale sama.musisz ocenic
93 *93cm

nie mam wanienki bo nie mam miejsca wiec kapie go juz w wannie bo ze skadanej wanienki wyrosl
lezaczek.jest be
jak bedzie siedzial nawe niestabilnie to mam fotelik do wanny taki super
wiecjuz wanienki napewno kupowac nie bede

[/RIGHT]
Stary 2014-01-24, 20:29   #3622
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

Haha, weeeź ;p

Kochaaaaana w życiu bym się nie wybrała sama! była z nami moja mama mam takie same schizy ja Ty Raz pojechałam sama do biedry wioskę dalej, autobusem!

Stary 2014-01-24, 20:29   #3623
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
na szybko ostatnia strone czytalam poki tz sie kapie

mam go po Blance. ona jakos nie miala do niego przekonania i nie chciala z niego pic.

czemu oczywiscie ? Blanka ma i uzywa, ale to tylko dlatego bo biega mi po mieszkaniu i milion razy tracala stolik i rozlewala picie w zwyklym kubeczku.

masakra powiem wam. rozrypaly mi sie zimowe buty wiec musialam kupic nowe. i co? no gowno jedno wielkie, nie ma zimowych butow dopadlam jakies w wojasie, ale nie jestem do nich zbytnio przekonania bo nie sa takie jak chcialam chcialam rude, a mam czarne eh.

dobranoc, pchly na noc totalnie nie wiem co u was

acha i jeszcze odnosnie neurloga i tego ze dziecko na brzuchu nie powinno nog do gory podnosic. cytuje lekarke z wczoraj " ooo jak pieknie nozki trzyma lezac na brzuchu" co lekarz to opinia widac, w ksiazeczce mi napisala z tego co sie rozczytalam, ze wg Vojty jest alles gut
czyli dobrze,że podnosi???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 20:32   #3624
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie ze nie jestes zla matka jestes najlepsza matka dla swojego dziecka! przeciez specjalnie bys nic nie zrobila pewnie kazda z nas popelnia duzo bledow a nawet o tym nie wie

a Rossmanowskich ktoras uzywa? bo bym tez poprobowala
ja probowalam i te "normalne" byly w miare ok, ale jest jeszcze wersja premium z systemem dry lock czy jakos tak i na te klelam jak szewc...zmienialam co godzine... i jeszcze jak maly robil siku to bylo czuc w dotyku jak mu ta pielucha pecznieje...czytalam opinie i sa bardzo skrajne... jedni zadowoleni (nawet chyba Sroczka polecala o ile sie nie myle) a drudzy tak jak ja rozczarowani... ja za kazdym razem jak otwieralam pieluche po godzinie to mialam ja wilgotna... nie wiem moze akurat tak trafialam ze maly akurat sikal i nie wchlonelo dobrze
Stary 2014-01-24, 20:32   #3625
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
czyli dobrze,że podnosi???
jest to poprostu normalne i fizjologiczne. tylko mowa tu o podnoszeniu tzn zginaniu ich w kolanach a nie trzymaniu prostych nad ziemia i robieniu kolyski.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-01-24 o 20:34
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:33   #3626
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
pampersy pampersa?
możliwe, nie no dady nie są przecież złe, kiedyś podchodziły mi bardziej niż pampers
no te oryginalne, jakos nie ze przeciekaly tylko tak jakby na strodku pampka przepuszczalo i ciuszki na srodku tez byly przez to takie wilgotne a juz nie wspomne ze pampersy sobie wogole nie radzą z mega kupą co 3 dni i dziecko musialam brac pod prysznic za kazdym razem
Cytat:
nie mam wanienki bo nie mam miejsca wiec kapie go juz w wannie bo ze skadanej wanienki wyrosl
lezaczek.jest be
jak bedzie siedzial nawe niestabilnie to mam fotelik do wanny taki super
wiecjuz wanienki napewno kupowac nie bede
a czym myjesz wanne przed kapiela?

Stary 2014-01-24, 20:34   #3627
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
przyjedz do mnie i wyznacz mi te kierunki

ulala akrobatka nam rosnie moj maly trzyma sie za szczebelki i wyglada jak w wiezieniu

jaka?

ale ze teraz w zimie? ja ostatnio widzialam pare z wozkiem z dzieckiem moze kolo roczku mialo... i bez czapki... nie ma to jak zimny wychow

jakiego masz niekapka?

to moj takiego nie ma... u Ciebie widac ze jest suche, a u mnie czasem pojawia sie czerwony rumieniec tylko... sprobuj zmienic mleko

ja daje od tygodnia marchew i jak kupa byla codziennie to teraz raz na 2 dni... ale bez prezenia...

nie jestes zla matka... i nie obwiniaj sie bo to ze synek ma asymetrie na pewno nie wyniknelo tylko ze sposobu jak go nosisz itd, wg mnie dziecko musi miec predyspozycje do tego... ja np mojego na poczatku zle podnosilam i durne polozne w szpitalu ani ta co chodzila do domu nie zwrocily mi uwagi...dopiero potem ogarnelam prawidlowe podnoszenie i sie stresowalam...ale malemu nic nie ma...a Twojemu tez rehabilitacja pomoze i bedzie dobrze nic sie nie martw

wlasnie mialam pytac bo cos kojarzylam ze marchew=zatwardzenie

czy wszystkie dawalyscie pasternak?? bo ja od tygodnia daje marchew, mam jeszcze 2 sloiczki, potem planuje przez tydzien dynie, potem zastanawiam sie czy dawac przez tydzien pasternak, ale na sama mysl mi niedobrze chociaz nie zamierzam jesc i potem laczone z ziemniaczkiem... tylko sie zastanawiam czy ten pasternak dawac czy przejsc do laczonych?

i w ogole to wiem dlaczego mi sie kojarzylo ze sloiczek jest na 2 dni a nie na 48h... bo na niemieckich sloiczkach jest wyraznie napisane ze w jeden dzien moge rozpoczac, wstawic do lodowki i nastepnego dnia zuzyc reszte...czyli tak jakby 24h a nie 48h
Lękałabym się podać pasternak, to warzywo jest mi obce

pytałam z czego on ma asymetrię i rehabilitantka powiedziała, że niektóre dzieci już się takie rodzą przez to , że np. w brzuchu były tak ułożone, ze z niektóre mięśnie pracowały bardziej..
nie znam się na tym kompletnie ale muszę zgłębić temat..

Stary 2014-01-24, 20:34   #3628
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jest to poprostu normalne i fizjologiczne. tylko mowa tu o podnoszeniu tzn zginaniu ich w kolanach a nie trzymaniu prostych nad ziemia i robieniu kolyski.

Stary 2014-01-24, 20:34   #3629
kaska87
Zakorzenienie

dobrze, że TZ poszedł na nocke bo inaczej bym go zatłukła

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:35   #3630
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

taki skosny?

o tym nie wiedziałam a dlaczego to takie ważne by miały wysokie trzymanie na pięcie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości