Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-29, 11:46   #3601
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]Witam się w 32 tc !!! Czyli wkraczam w 8 mc
A na dole mój brzuchol

[/QUOTE]

Super jeszcze dwa miesiące

Sylwia
ważne że jesteś pod dobrą opieką, i trzymaj się tam cieplutko

Zophiee

Dziewczyny już nie długo będziemy zdawać relację z porodów

Co do prania, ja właśnie się zastanawiam, zrobiłam już dwa prania ale cięgle dochodzą mi nowe ciuszki i chyba teraz już poczekam do ósmego miesiąca co najmniej z kolejnym praniem.

U nas też piękna pogoda, zabrałam się za sprzątanie i zabrakło mi siły na sypialnie No nic najwyżej sprzątnę ja jutro albo pojutrze muszę się sama ograniczać bo inaczej się wykończę, miewam fazy ogromnej energii i szaleje jak głupia a później cierpię

A ja zaczynam 29 tydz
Stary 2014-03-29, 12:22   #3602
bluesky89
Zakorzenienie

My dzisiaj mamy rybkę z ziemniaczkami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-29, 12:38   #3603
sylvuniaa84
Zadomowienie

Co do obiadu to u mnie brak pomysłu,puki co jeszcze z wyrka nadaje...
Ale trzeba się ruszyć,zaplanowałam sobie poprasowanie koszul i szlafroczka do szpitalnej torby,nie wiele ale zawsze coś
Jak się ogarne to zaczne myśleć o obiadku
Stary 2014-03-29, 12:40   #3604
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny Jak zwykle w weekend spokój zawitał na forum

Berenika za 32 tc!! Jaki cudny brzunio

zophiee jak uda Ci się pomalować paznokcie u stóp to będę pod wrażeniem I spróbuję sama

ANTERIA jeszcze tydzień i 30tka ciekawa jestem kiedy u nas na wątku zaczną się porody, , żeby wszystkie donosiły!

Necro
Sylwia trzymaj się mam nadzieję, że coś Ci na te bóle pomogą, no i ważne, że jesteś pod stałą opieką
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 12:53   #3605
poziomkka
Zadomowienie

Ah, jeszcze mój bęben w 28 tc

Wysłane z mojego LG-P710
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1396094007433.jpg (49,7 KB, 48 załadowań)
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 12:56   #3606
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale Ci się trafiło ja brałam udział w takim badaniu farmakologicznym i naprawdę o mnie dbali A z babką w rejestracji to porażka
Przynajmniej jeden plus w tym całym minusie. Bo jednak wolałabym nie mieć tej cukrzycy

A z czym związane było to badanie o którym mówisz - jakieś leki?

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

Ogólnie zaczynam łapać schiza ze spaniem, że jak się śpi na prawym boku, to dziecko może mieć trudności z oddychaniem, bo uciskamy żyłę główną dolną, no i efekt jest taki, że śpię tylko na lewym, i to czujnie- budzę się niewyspana, obolała ech! Wy też tak macie??
Nie Dla mnie to przesada z tym spaniem na jednym boku. Zresztą u mnie na sr mówili, żeby spać na takim boku jak jest wygodnie i się tego trzymam.

----

Co do leżaczków to zwracajcie uwagę, żeby były rozkładane jak najbardziej na płasko. Im bardziej tym lepiej.

Ja mam taki leżaczek, którego polecił nam sprzedawca:

http://www.4baby.pl/produkty,w-domu,jungle-lezaczek,25

Jest duży, może nie rozkłada się idealnie na płasko, ale jest blisko.
Te zabawki na pałąku są beznadziejne, ale małą jakąś później nawet zainteresowały Jest to zwykły leżaczek, bez wibracji bo nie chciałam. Podobno nie jest to dobre dla dziecka. Zresztą moja przy wibracjach w takim małym przenośnym łóżeczku płakała.
Jedyne co to mogłoby być jakieś autmatyczne bujanie, bo tutaj trzeba było się posiłkować nogą jak chciałam ją pobujać, ale wchodzi to w nawyk Ale są takie w sprzedaży. Najlepsze dla mózgu bujanie to przód - tył.

Jako ciekawostkę napiszę, że ostatnio wyciągnęłam ten leżaczek podczas sprzątania i moja Iza traktuje go jako fotel Także nie wiem czy nie będę musiała kupić drugiego
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 13:04   #3607
NecroKitty
Wtajemniczenie

Już po wizycie, wszystko jest w najlepszym porządku. Szyjka ładna, na poprzedniej wizycie miałam 38mm, teraz 36 więc jest okej ale mam dużo odpoczywać. Kazała brać no spe 3 razy dziennie i ograniczyć magnez do 2 tabletek. Oczywiście dostałam listę badań i w poniedziałek już muszę się zmobilizować
Malutka rośnie pięknie, 1010g USG jej się ewidentnie nie podobało, cały czas kopała w głowicę

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

A jak tam kicia po sterylizacji?
Bardzo dobrze, wczoraj jeszcze była mało przytomna po narkozie ale dzisiaj już chodzi i nawet trochę zjadła. Nawet jej kaftanika nie zakładaliśmy bo nie dotyka sobie rany, tylko leży i się łasi do wszystkich
Stary 2014-03-29, 13:04   #3608
_Maya_
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]
Zauważyłam, że wszystkie zabrałyście się za pranie ubranek dla dziecka. Czy tylko ja pozostałam w tyle i nie mam nawet jednego ubranka naszykowanego ??
[/QUOTE]

nie jesteś sama ja też w proszku z wyprawką "ubraniową" nawet nie wiem ile czego mam (a mam niewiele )
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 13:06   #3609
__Sylwia__88
Zadomowienie

A wiecie co mi się tu w szpitalu bardzo podoba i mnie rozczula. Że co jakiś czas słychać głośny płacz dziecka- chyba wtedy się rodzi bo porodwka zaraz obok. I położne i pielęgniarki tak pięknie mówią o dzieciach- dzieciątko, nasze dzieciątko.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 13:24   #3610
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A wiecie co mi się tu w szpitalu bardzo podoba i mnie rozczula. Że co jakiś czas słychać głośny płacz dziecka- chyba wtedy się rodzi bo porodwka zaraz obok. I położne i pielęgniarki tak pięknie mówią o dzieciach- dzieciątko, nasze dzieciątko.
Ja Ci powiem że jak leżałam to byłam bardzo mile zaskoczona podejściem personelu do kobiet i dzieci. Położne nazywały nas swoimi gwiazdeczkami, opowiadały nam historie szpitalne i o dzieciaczkach z porodówki. Jak dziewczyny były już do rodzenia to widać było, że razem z nimi przeżywają te ciąże i czekają na maleństwa

-------------------
Pochwalę się brzuchem, w końcu porządnie rośniemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00129.jpg (34,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-03-29, 13:28   #3611
Rybka12321
Raczkowanie

Ja dziś tak na szybko, bo muszę się położyć, miałam dzień pełen wrażeń, ale już ledwo siedzę.

Poziomkka fajny brzuszek .

_Sylwia_88 trzymaj się tam .

NecroKitty za wizytę.

Mąż dla mojego zdrowia psychicznego zabrał mnie dziś rano do Świata Dziecka na chwilkę . Co prawda to była dosłownie chwila, ale dla osoby leżącej od pół roku w łóżku, to było wieeeeeelkie wyjście . Kupiliśmy kocyk, któy któraś z Was wklejała, cudny jest na żywo i taki milusi w dotyku - http://www.mamissima.pl/akcesoria_dl...mowa_beza.html, ręczniczek z kapturkiem i ... rajstopki (nie pytajcie po co , no takie śliczne malutkie były, to do jakiejś sukienusi będą ).

Przez moment oglądaliśmy wózki, wpadły nam 3 w oko, spisaliśmy nazwy, ale w necie mają raczej kiepskie opinie: Babydesign LUPO, Mutsy Evo i Babyplus EGG (akurat o tym wózku nie znalazłam opinii). Szczerze, to myślałam, że to będzie prostszy wybór , wychodzi na to, że późno się za to zabraliśmy, bo będzie ciężko wybrać . Tzn. podobał mi się jeden, ale nawet nie spisywałam nazwy, bo kosztował 5 999,00 zł .

Dobra, lecę się położyć, udanego weekendu dziewczyny .

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Oooooo, NecroKitty fajny brzusio .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 13:40   #3612
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Co do obiadu u mnie dzisiaj barszczyk czerwony z pasztecikami
Stary 2014-03-29, 13:50   #3613
zophiee
Zakorzenienie

Nero, Poziomka cudne brzuchy
Rybka to mi się podoba ten kocyk, nie wiedziałam że w świecie dziecka są, obmacam sobie jak będę

Poziomka Właśnie maluję- prosto nie jest, ale ja na szczęście z tych raczej gibkich jestem, jakoś daję radę
A pazurki będą czerwone

Spacer zaliczony, teraz chwilka odpoczynku i też biorę się za obiad
U nas dziś prosto- polędwiczki plus brokuły z sosem serowym

Sola No u nas na zajęciach mówili, żeby starać się spać jednak na lewym w III trymestrze, bo brzuch już duży, swoje waży, i ryzyko ucisku rośnie, tak samo odpoczynek w ciągu dnia na lewym...
Pewnie , że nie zawsze się udaje, bo ja też często budzę się i albo jestem na plecach albo na prawym boku, ale jednak staram się...
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 14:15   #3614
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Sola No u nas na zajęciach mówili, żeby starać się spać jednak na lewym w III trymestrze, bo brzuch już duży, swoje waży, i ryzyko ucisku rośnie, tak samo odpoczynek w ciągu dnia na lewym...
Pewnie , że nie zawsze się udaje, bo ja też często budzę się i albo jestem na plecach albo na prawym boku, ale jednak staram się...
Rób oczywiście jak uważasz. Zdania jak widać są podzielone. Mi też czasem jest zwykle wygodniej na lewym i zwykle jak się kładę to zaczynam od tego boku. Ale generalnie nie jest mi wygodnie jak leżę za długo na jednym boku i po prostu czuję, że to mi nie służy. Brzuch mi ciągnie tak do dołu ( mam już spory), boli mnie biodro. Podejrzewam, że jakbym jakimś cudem ( bo przeciez nie kontroluję tego) przespała tak całą noc to rano bym nie wstała.
A jeśli chodzi o spanie na plecach to odkąd brzuch zaczął mi się powiększać to jest mi zwyczajnie duszno jak za długo tak leżę, czy nawet jak siedzę i się opieram plecami za długo to czuję dyskomfort. W pierwszej ciąży unikałam spania na plecach praktycznie od początku, a tak naprawdę jak już przyszedł czas to organizm sam sygnalizował, że to nie jest dobra pozycja. Dlatego staram sie zaufać swojej intuicji

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Mąż dla mojego zdrowia psychicznego zabrał mnie dziś rano do Świata Dziecka na chwilkę . Co prawda to była dosłownie chwila, ale dla osoby leżącej od pół roku w łóżku, to było wieeeeeelkie wyjście . Kupiliśmy kocyk, któy któraś z Was wklejała, cudny jest na żywo i taki milusi w dotyku - http://www.mamissima.pl/akcesoria_dl...mowa_beza.html, ręczniczek z kapturkiem i ... rajstopki (nie pytajcie po co , no takie śliczne malutkie były, to do jakiejś sukienusi będą ).

Przez moment oglądaliśmy wózki, wpadły nam 3 w oko, spisaliśmy nazwy, ale w necie mają raczej kiepskie opinie: Babydesign LUPO, Mutsy Evo i Babyplus EGG (akurat o tym wózku nie znalazłam opinii). Szczerze, to myślałam, że to będzie prostszy wybór , wychodzi na to, że późno się za to zabraliśmy, bo będzie ciężko wybrać . Tzn. podobał mi się jeden, ale nawet nie spisywałam nazwy, bo kosztował 5 999,00 zł .

Dobra, lecę się położyć, udanego weekendu dziewczyny .

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Oooooo, NecroKitty fajny brzusio .
Muszę zobaczyć ten kocyk.

Ja teraz też sama jak nie muszę to nie wybieram się dalej, bo w sklepach często mi się robi duszno i pewniej się czuję jak ktoś ze mną jest. Mój mąż jak jedziemy gdzieś dalej to mówi, że bierze mnie na wybieg

Ja wczoraj widziałam wózek, który mi się spodobał. Pewnie większości z Was nie przypadnie do gustu, bo to trójkołowiec. Jest to wózek, który na pierwszy rzut oka spełnia chyba wszystkie moje potrzeby - Baby Jogger City Mini GT. Była wpięta do niego Gondola Mini Elite i podobało mi się to zestawienie. Chyba będzie można dopiąć do niego dostawkę siedzącą, bo chyba to będzie dla mnie lepsze rozwiązanie niż wózek podwójny. Oczywiście oglądam dalej
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 14:16   #3615
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Też wcześniej mi się tak wydawało. Ale trzeba brać pod uwage, że w tym czy w czymś podobnym nie zostawisz dziecka bez opieki, poza tym taki leżaczek posłóży nie za długo bo na większe dzieci się nie nadaje już (np. takie które już się podnoszą) i wysoki nie jest. Więc myśle, że nie ma obaw.
A dlaczego nie można zostawić bez opieki takiego szkraba co się jeszcze nie wierci? Pisząc po opieką mam na myśli siedzenie nad bujaczkiem a bez gotowanie, zmywanie itd jak bujaczek z maluchem stoi obok.
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]Witam się w 32 tc !!! Czyli wkraczam w 8 mc
A na dole mój brzuchol

Zauważyłam, że wszystkie zabrałyście się za pranie ubranek dla dziecka. Czy tylko ja pozostałam w tyle i nie mam nawet jednego ubranka naszykowanego ??
[/QUOTE]
Nie wszystkie ja z praniem muszę poczekać jeszcze z miesiąc
32 tydzień jak to poważnie brzmi Masz taki sam pępek teraz jak ja
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
ja mam straszną ochotę na pieczonki - zapiekane ziemniaki z boczkiem i cebulką popite kefirem
Ale mi ochoty na taki obiadek zrobiłaś dla mnie to już taka wiosenno letnia potrawa
Cytat:
W Środę mam dokładne usg, i już nie mogę się go doczekać, ostatnio miałam robione połówkowe

Ogólnie zaczynam łapać schiza ze spaniem, że jak się śpi na prawym boku, to dziecko może mieć trudności z oddychaniem, bo uciskamy żyłę główną dolną, no i efekt jest taki, że śpię tylko na lewym, i to czujnie- budzę się niewyspana, obolała ech! Wy też tak macie??

Ja zaczęłam 32 tc, więc już teraz według wszystkich obliczeń weszłam w 8 miesiac
Do środy już niedaleko
za 8 miesiąc
Dla mnie nocne godziny są teraz katorgą bo budzę się co pół godziny i muszę się przekręcić a jak wstaję to jestem tak połamana że szok
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
U nas też piękna pogoda, zabrałam się za sprzątanie i zabrakło mi siły na sypialnie No nic najwyżej sprzątnę ja jutro albo pojutrze muszę się sama ograniczać bo inaczej się wykończę, miewam fazy ogromnej energii i szaleje jak głupia a później cierpię

A ja zaczynam 29 tydz
mam dokładnie tak samo dziś od 6.30 pucowałam kuchnie a teraz leże bo znów brzucho boli
za tydzień
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A z czym związane było to badanie o którym mówisz - jakieś leki?

Nie Dla mnie to przesada z tym spaniem na jednym boku. Zresztą u mnie na sr mówili, żeby spać na takim boku jak jest wygodnie i się tego trzymam.
Pobierali mi kawałeczek skóry żeby zbadać czy witamina D ma wpływ na azs.
U mnie położna o spaniu mówiła to samo
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Już po wizycie, wszystko jest w najlepszym porządku. Szyjka ładna, na poprzedniej wizycie miałam 38mm, teraz 36 więc jest okej ale mam dużo odpoczywać. Kazała brać no spe 3 razy dziennie i ograniczyć magnez do 2 tabletek. Oczywiście dostałam listę badań i w poniedziałek już muszę się zmobilizować
Malutka rośnie pięknie, 1010g USG jej się ewidentnie nie podobało, cały czas kopała w głowicę
Same dobre wiadomości aż Ci zazdroszczę tej szyjki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 14:34   #3616
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Same dobre wiadomości aż Ci zazdroszczę tej szyjki
Z moimi twardnieniami około 30 razy dziennie to cud, że się trzyma
Stary 2014-03-29, 15:10   #3617
sylvuniaa84
Zadomowienie

ale ładne brzuszki

Pogoda piekna,ide na spacerek
Stary 2014-03-29, 15:11   #3618
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo dobrze, wczoraj jeszcze była mało przytomna po narkozie ale dzisiaj już chodzi i nawet trochę zjadła. Nawet jej kaftanika nie zakładaliśmy bo nie dotyka sobie rany, tylko leży i się łasi do wszystkich
No to super. Ten kaftanik to trauma dla kota.
A szyjki zazdroszczę

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:15   #3619
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Byliśmy z Adasiem na spacerku, zrobiliśmy zakupy na obiad i jeszcze w aptece po plaster, lacibios i krem do rąk sobie kupiłam Biolic czy jakoś tak. Używała któraś??
A na obiad zrobiłam makaron z kurczakiem i z brokułem w sosie serowym Tż wcinał aż mu się uszy trzęsły Ale tego samego o Adasiu powiedzieć nie mogę... Mamy podwójne, czy wasze dzieci też takie wybredne?? Bo mój to tylko zupy chce jeść, parówki, płatki z mlekiem i banany. Banany to jego największa miłość, nic innego mogłoby nie istnieć

Cytat:
Ja zaczęłam 32 tc, więc już teraz według wszystkich obliczeń weszłam w 8 miesiac
Dobrego dnia

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Berenika mam taką nadzieję, ale położna oglądając moją budowę ( wąski brzuch, i mała odległość pomiędzy miednicą a żebrami - a do tego w miarę duży chłopak, powiedziała, że realne szanse są do około 34tc, potem dziecko będzie już fizycznie za duże.
Ale przekonam się o tym faktycznie po czasie.
Ja liczę na poród SN, i bardzo bym chciała. ale teraz muszę wziąć pod uwagę możliwość CC, i z tym już jestem pogodzona

Piękny brzuszek
gratulacje

no to okaże się, będę trzymać kciuki by mały się obrócił mimo wszystko podziwiam, że jesteś pogodzona z cc, bo ja się tak nastawiłam na sn i tak panicznie boje się cc, że jak mały się (odpukać) przekręci głową w górę i będę musiała mieć cc, to będę Wam tu smęcić, jęczeć i histeryzować...

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ah, jeszcze mój bęben w 28 tc

Wysłane z mojego LG-P710
śliczny brzuszek, taki okrąglutki

Cytat:
super

Cytat:
no to dobrze, że Ci się podoba, a i odpoczniesz sobie trochę od domu, sprzątania, itd. u mnie takich fajnych pielęgniarek od noworodków były ze 3-4, reszta to takie niemiluchy, do dziecka nic się nie odzywały, a do matek odburkiwały. Ale jedna z tych fajnych cały czas się Adasiem zachwycała, że taki śliczny i że piękne duże usteczka ma w sam raz do całowania

Cytat:
Pochwalę się brzuchem, w końcu porządnie rośniemy
piękny brzuś

Cytat:
Nie wszystkie ja z praniem muszę poczekać jeszcze z miesiąc
32 tydzień jak to poważnie brzmi Masz taki sam pępek teraz jak ja
a mnie się mój pępek nie podoba... Moja koleżanka jest w 9 miesiącu i ma nadal w środku, a brzuch taki sam jak ja, nawet ciut mniejszy...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 16:45   #3620
pater86
Zadomowienie

Hej ja grupowo gratuluje kolejnych tygodni i zaczętych miesięcy, 8 miesiąc to już brzmi bardzo poważnie
Ogromnie się cieszę z udanych wizyt i że szyjki trzymają, to najważniejsze!
No i piękne brzuszki macie dziewczyny
Sola1 z tą akcją w recepcji to jakaś masakra... tylko mnie utwierdzasz w tym, że niestety wszędzie wygląda to bardzo podobnie, ale fajnie, że Ci się tak fajnie to wszystko złożyło
__Sylwia__88 trzymaj się w tym szpitalu, jak masz neta to zawsze Ci jakoś czas szybciej zleci...

Ja dziś troszkę lepiej się czuję, tylko zaczęłam kaszleć i boję się, żeby od tego ciągłego napinania brzucha jakiś skurczy nie dostać
Stary 2014-03-29, 18:06   #3621
sylvuniaa84
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45805899]Byliśmy z Adasiem na spacerku, zrobiliśmy zakupy na obiad i jeszcze w aptece po plaster, lacibios i krem do rąk sobie kupiłam Biolic czy jakoś tak. Używała któraś??
A na obiad zrobiłam makaron z kurczakiem i z brokułem w sosie serowym Tż wcinał aż mu się uszy trzęsły Ale tego samego o Adasiu powiedzieć nie mogę... Mamy podwójne, czy wasze dzieci też takie wybredne?? Bo mój to tylko zupy chce jeść, parówki, płatki z mlekiem i banany. Banany to jego największa miłość, nic innego mogłoby nie istnieć

[/QUOTE]

Ja z moją raczej problemów nie mam,co prawda nie jada takich rzeczy jak biały ser,w wedlinach wybiera bo nie lubi z tłuszczykiem,no i sałatki i surówki to może ma po jednej co je...
ona po prostu lubi konkrety
owoce zjada wszystkie,a warzywa wybrzydza...

a jej ulubione sniadanko to płatki z mlekiem
Stary 2014-03-29, 18:09   #3622
morin
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie

Pisze co i jak po wizycie. Nie wystraszcie się otóż jestem od wczoraj w szpitalu. Na szczęście nic strasznego się nie dzieje ale bóle brzucha nadal mam. Szyjka n na szczęście się nie skraca i w miarę dobrze trzyma ale gin już mi nic na te bóle die mógł dać. Więc dostałam skierowanie do szpitala. O tyle mi lepiej że psychicznie m lżej i aż tak się nie martwię bo tu mają kontrolę. Wczoraj miałam
robione badania, usg i dostałam kroplówkę i dalej leki.

I nudno tu i ciężko w nocy spać., zresztą jak to w szpitalu. A dla mnie to nowość bo nie leżałam nigdy szpitalu.
trzymamy wszystko będzie ok teraz masz opiekę dobrą mniej się będziesz martwić

Berenika śliczny brzuch i gratki za 8 mc
Zophiee za 8 mc
NecroKitty za szyjkę - jest naprawdę długa nie potrzebnie się martwiłaś, ja taką miałam chyba ze dwa miechy temu, tylko pozazdrościć
Poziomka piękny brzuch

Napiszę teraz co u mnie
Dzisiejszy dzień był taki piękny, spacerowałam nawet choć myślę że nie powinnam no ale trudno stało się. W lublinie sa dni otwarte Tutka w sklepie Mati więc wybraliśmy się tam z Tżem ale dopiero we wtorek ma być wersja w eco skórze więc musimy jechać jeszcze raz.
Wogle to nie mogę ze sobą już wytrzymać, za każdym razem gdy wchodzę do sklepu z wózkami to głupieję i zmieniam zdanie co do wózka. Ja nie wiem czy to normalne. Teraz Tutek wypuścił nowość model Trido miałam okazję go dotknąć jest poprostu idealny, każdy kto wchodził to też pędził do tego wózka. No a następny mój typ to Bebetto Luca - piękny, lekki ma wszystko to czego potrzebuję nie widzę wad. Powiedzieli że to najlepiej sprzedający się wózek w tym sklepie a mają chyba większość modeli wózków bo to olbrzymia hala.
No i sama już nie wiem jestem w lesie wszystkie wiecie już prawie co kupić a ja ciągle zmieniam zdanie
Poza tym te ciuchy małej piętrzące się w pokoju, zabawki gadżety itp wsystko w siatkach jakaś masakra a remont dopiero w kwietniu eh muszę to przetrwać.
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 18:55   #3623
sylvuniaa84
Zadomowienie

morin ja też daleko w lesie jeszcze jestem
Wózek mam upatrzony stawiam na którys z Bebetto ale kto wie co jeszcze mi przyjdzie do głowy,TŻ tez rozgląda sie za granica za bryka

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Zabieram sie za listę wyprawkową
jęsli możecie napiszcie mi ile paczek pampersów kupić tych 1 od 2-5 kg one sa pakowane po 43 szt

nie chciała bym ich za dużo aby potem nie zostało niepotrzebnie...

no i jaki krem do pielęgnacji pupy na codzień?

bo te sudocremy itp to raczej nie sa do codziennej pielęgnacji...
Stary 2014-03-29, 18:58   #3624
morin
Raczkowanie

aaa apropo pampersów miałam jeszcze napisać że robiłam porównanie cen w różnych sklepach i w leclercu pampersy te białe 1 - 78 sztuk kosztują 47 zł więc nie wychodzi tak źle, to najtańsza opcja jaką znalazłam
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:10   #3625
sylvuniaa84
Zadomowienie

http://matkabloguje.blogspot.com/201...rac-czyli.html

a tu jak by ktos chciał zerknąc jedna z mam pokazuje pampki i inne
Stary 2014-03-29, 19:37   #3626
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Z moimi twardnieniami około 30 razy dziennie to cud, że się trzyma
No i niech trzyma jak najdłużej
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45805899]
a mnie się mój pępek nie podoba... Moja koleżanka jest w 9 miesiącu i ma nadal w środku, a brzuch taki sam jak ja, nawet ciut mniejszy...[/QUOTE]
Przyznaję że i ja z niecierpliwością czekam aż mój stanie sie wklęsły i mały taki jak go lubiłam
Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Napiszę teraz co u mnie
Dzisiejszy dzień był taki piękny, spacerowałam nawet choć myślę że nie powinnam no ale trudno stało się. W lublinie sa dni otwarte Tutka w sklepie Mati więc wybraliśmy się tam z Tżem ale dopiero we wtorek ma być wersja w eco skórze więc musimy jechać jeszcze raz.
Wogle to nie mogę ze sobą już wytrzymać, za każdym razem gdy wchodzę do sklepu z wózkami to głupieję i zmieniam zdanie co do wózka. Ja nie wiem czy to normalne. Teraz Tutek wypuścił nowość model Trido miałam okazję go dotknąć jest poprostu idealny, każdy kto wchodził to też pędził do tego wózka. No a następny mój typ to Bebetto Luca - piękny, lekki ma wszystko to czego potrzebuję nie widzę wad. Powiedzieli że to najlepiej sprzedający się wózek w tym sklepie a mają chyba większość modeli wózków bo to olbrzymia hala.
No i sama już nie wiem jestem w lesie wszystkie wiecie już prawie co kupić a ja ciągle zmieniam zdanie
Poza tym te ciuchy małej piętrzące się w pokoju, zabawki gadżety itp wsystko w siatkach jakaś masakra a remont dopiero w kwietniu eh muszę to przetrwać.
A oba wózki są dostępne od ręki? Jeśli oba ;odobają Ci sie tak samo, są w podobnej cenie i mają podobne opinie to w najgorszym razie rzuć monetą A z resztą musimy jakos przetrwać. Też mam wielki remont od poniedziałku i rzeczy dla synka leżące na stosie w rogu pokoju muszę poowijać folia i kocami ale damy radę
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
no i jaki krem do pielęgnacji pupy na codzień?

bo te sudocremy itp to raczej nie sa do codziennej pielęgnacji...
Ja kupiłam Alantan a na odparzenia bephanten
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 21:13   #3627
bluesky89
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja tak z innej beczki: jakie lodówki polecacie?

Stary 2014-03-29, 21:23   #3628
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak z innej beczki: jakie lodówki polecacie?

ja Amica tylko i wyłącznie
wg mnie ta firma co jak co ale lodówki to robi bardzo porządne,nasza ma 10 lat i zaczęła nie dawno dopiero nawalać,ale puki co chodzi jeszcze.. następna też będzie z Amica ale już bardziej na czasie bo nasza 10 cio latka to juz staruszka
Stary 2014-03-30, 06:56   #3629
__Sylwia__88
Zadomowienie

Witam w niedzielny poranek że słońcem wdzierajacym się przez sZpitalne okna
do sal. piekny wschód słońca tu można oglądać.

Melduje że dziś zaczynamy 28 tydzień, 7 miesiąc i III trymestr .

A głową pęknie mi na pół za chwilę z bolu.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:57   #3630
sylvuniaa84
Zadomowienie

U nas tez pogoda bardzo ładna.Na razie brak planów na niedziele No ale moze cos sie zmieni do południa.. Wstaje na sniadanko ;D

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości