|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
![]() My wstaliśmy. Młody od kilku dni w nocy troszkę pojękuje - dolne czwórki dokuczają, ma takie banie na dziąsłach, że hej! W ciągu dnia jest grzeczny, ma taką książeczkę w której nietoperz jest pokazany jak na drzewie wisi i za każdym razem jak ją oglądamy to Daduś odwraca do góry nogami ![]() Silver - ja od siebie tylko powiem że widać po niej stosunek ceny do jakości, |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Hej,
dziś czuję si,ę już lepiej ale noc łatwa nie była tak się pocilam po tych malinkach ![]() Leosio spal pięknie z tatusiem Debrah, brawa dla małej za nowe słówka, moj na kotka mowi tsi-tsi i też biega,że kot na drzewo spitala ![]() a co do odnoszena rzeczy na miejsce- buteLkę po kaszce zawsze zanosi do zlewu Lady- to chyba taki etap tulaskow,tulenie mizianie i całuski są ostatnio na potęge,lepi się jak mały orangutanek, to cudowne ale Wam zazdroszczę tych rowerów, my też planowalimy kupić, nowe rowery, foteliki itp a tu dupa bo ze mnie żaden kompan na wycieczki ![]() Zmykam do pracy, odezwę się z frontu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do odkładania rzeczy na miejsce, to jak najbardziej! Rozwala mnie to ![]() Termometr dotykowy też lubi i czeka, aż zrobi "piiii" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Może jakiś pendrive? Ja praktycznie w każdej torebce mam ![]() Cytat:
![]() A co do mówienia - Mycha też nie gada za dużo i aktualnie ma etap "yyyyy". Cytat:
![]() My dziś znów zaliczyliśmy pobudkę o 5:24. Padam. Noc była spoko, tylko jakoś dzień się za wcześnie zaczął. No ale nie można mieć wszystkiego ![]() Miłego! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Siemka!
Nadrobiłam ;] wczoraj zamówiliśmy okna!!!!! ![]() słuchajcie, może znacie kogoś kto pomaga wypełnić wniosek na dotację na POŚ????????
![]() |
#3605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oliwka nigdy nie należało do przzytulasów a terz w końcu coś się jej odmieniło, uwielbiam jak się przytula ![]() Zazdroszczę wieczoru z mężem...u mnie masakra... Oli też nic nie mówi, wczoraj jak jej nie chcaiałm czegoś dać to chodziła ze łzami w oczach i bababababa, bo z babcią chyba lepiej, a tak to palec wskazujący i yyyyy Cytat:
Gażety fajne, najlepiej żeby jakos z wyciezka wykupioną się komponowały, nawet jakieś breloczki ale "typowe" dla danego kraju. Ja tam lubię takie pierdoły. Dzisiaj okazało się ze kolega ma urodziny i co...już dwa kawałki słodkości wsunęłam ![]()
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
![]() witam się z rana, za nami tragiczna nocka, druga z kolei po 4 dniowej przerwie, obstawiam dwójki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak poza tym to jęczydło dziś straszne, po prostu nasze ząbkowanie mnie dobija, trwa całe wieki i do tego takie uciążliwe że szok ![]() Silver, przepraszam, ale mnie się raczej ta torebka nie podoba. Może dlatego, że byłam kiedyś w harcerstwie (całe 4 miesiące ![]() ![]() Lady, brawa za nockę! Debrah - ale się rozkręcacie z tym gadaniem! super! Hope - serio się najadasz serkiem wiejskim tak aż do obiadu? ![]() ![]()
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Ewulka serio - jeszcze przy takim piciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, byłam wczoraj w tym lidlu, oczywiście po pieluchach tylko kartony zostały, te ubranka letnie dziecięce też - worki zostały po nich, kupiłam tylko dwie bluzeczki ale to jakies wcześniejsze, suknienkę jedną upolowałam i skarpetki stopki jedne były. Masakra. Po pieluchy dzisiaj rano przed pracą do tesco pojechałam, z club kartą za niecłae 70 zł w kartonie, ujdzie... Kolega jeszcze cukierki wyciągnął....
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
to ja wczoraj dorwałam 5 paczek pampków, potem spotkałam dwie koleżanki z dzieciakami i jedna mowi do drugiej- popatrz a jednak był pampki w rozmiarze 5
![]() ![]() tak tak były tylko wszystkie ja kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Konto usunięte
|
WItam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale zmarzłam rano, szyba samochodowa zamarznięta, a ja w baletkach i marynarce się wybrałam ![]() ![]() ![]() Marsi, zdrowia ![]() Cytat:
już się nie mogę doczekać żeby Cię zobaczyć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale Wy macie tempo ![]() ![]() a macie już dach przykryty? Cytat:
![]()
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co Ty ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli w diecie brakuje czegoś to zawsze to wyjdzie a jeśli planujesz bobasa to warzywa i owoce owszem ale podstawą są dobre źródła kwasów tłuszczowych i nabiał, w przeciwnym razie sama poczujesz konsekwencje na swoim organizmie za kilka lat w postaci osłabionych kości zębów itp nie chce się wymądrzać bo nie jestem mądrzejsza od lekarza ,ktory ją napisał ale jak do tej pory nie jeden lekarz napisał książke o odchudzaniu któe ruinowały organizmy (choćby dr dukan i tysiące ludzi z chorymi nerkami bo diecie bialkowej ) ale nie do końca wierzę dietom redukcyjnym których podstawą są owoce (cukier!!!! ) i warzywa bo co zresztą składników? Ezzo jeśli zagłebiasz się w tematykę diet to przeczytaj sobie te posty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694http:// nic dodać nić ująć jeśli chodzi o zdrowe żywienie i prede wszystkim pięknie wytłumaczone,że wszystkie składniki są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu ufff amen co nie znaczy,że będę Cię dalej przekonywać,żebyś obrała inną drogę ![]() ja po prostu swego czasu baaardzo się tym interesowałam i przeczytalam tony ciekawych książek na temat odchudzania, diet i fitnessu dlatego mam argumenty by z kimś w tym temacie dyskutować ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ellmi a Wy kiedy planujecie koniec budowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz ochotę to rzuć sobie tutaj okiem : http://ewadabrowska.pl/index.php?opt...rticle&id=2&I= |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musialabym konkretnie rzucic okiem na jadłospis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
o wlasnie, a jak oczyscic taki organizm z toskyn itd? slyszalam coś o soku z kiszonej kapusty? ja nigdy się dietami nie interesowałam, chociaz uwazam jak marsii.
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
![]() Własnie mi skoksowało posta, którego pisałam jakieś 20 min (bez spacji tak mi schodzi) ![]() Dziękuję, za miłe słowa o naszej sesji ![]() Widzę, że dzieciaczki się rozgadują ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla małych i dużych chorowitków ![]() ![]() Trzymam kciuki za mamy na diecie i ćwiczące ![]() ![]() ![]() ![]() Ellmi,Deli, fajnie, że domki się budują ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze mam pytanie- czy Wasze dzieci zaczeły się grabić przy siedzeniu? Pietrek do niedawana siedział prosto jakby kij połknął, teraz wygląda to tak jak na zdjęciu ![]()
#3622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Silver, mnie tez sie torba nie podoba. ![]() Witam sie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Insolito woow kawał chałupy widzę
super! Cała- Ty zarazo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Rozeznanie
|
Cała - hej
![]() Insolito - jaki fajny domek! I kciuki za dalszą budowę. Dla reszty budujących (Ellmi, Deli) zresztą też ![]() Co do garbienia, to nie zauważyłam, ale może po prostu nie zdążyłam zauważyć - Julia tak dziwne figury odstawia ostatnio, że mogłam przegapić ![]() Pisałyście o dietach - ja zawsze wolałam podziałać ćwiczeniami, ewentualnie dodatkowo ograniczyć słodycze, co zresztą często szło w parze. Jak ćwiczę regularnie, to jakoś tak mniej niezdrowych rzeczy w siebie wrzucam. W pracy dziś cały dzień muzy słucham - służbowo! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Musze się przyglądnąc właśnie jak teraz Oli siedzi, ale wydaje mi sie ze właśnie garbi się ![]() Dziewczyny co myślicie o takim spodium: http://olx.pl/oferta/next-spodnium-d...tml#073829b807
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Małej: normalny etap w tym momencie, myslę, że większość mam wątkowych może się podpisać (taka duża i nagła emocjonalność) Ja przytulam najczęściej, tłumaczę spokojnym głosem. Nie karcę, że się stłukło/rozlało/zepsuło i nie mówię, że "nic się nie stało". Tych rzeczy unikam, a daję w zamian wsparcie. Najgorsze co możesz robić to brak reakcji, bo zostawiasz dziecko z emocjami, których nie rozumie, więc ja reaguję zawsze. Co do kąpieli : czym spłukujesz? prysznicem z bieżącą wodą? kubkiem? kiedy się bunt zaczyna, już przy kładzeniu się? Swoją drogą ja mojej nie kładę odkąd zaczęła siedzieć - nie chce i nie lubi i też się buntuje. Btw. wczoraj wyjęłam szczebelki z łóżeczka, w końcu i tak większość nocy jest z nami ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Wow Insolito jaka chalupa!!!
Dzisiaj na 14 jade do biura, mlody zostaje z tesciem, na 18 mam trening wiec bedw w domu przed 20, o 18 moja mama przyjezdza, bo malz ma wazne spotkanie, nigdy zuczek tak dlugo sam nie zlstawal ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#3629 |
Zakorzenienie
|
No to my mamy farta z myciem glowy to chyba przez basen, nie ma najmniejszego problemu jak woda leci po oczkach
spłukujemy albo prysznicem albo kubczkiem na komendę raz dwa trzy i juuuuuż..... gałganek śmieje się przy tym i mojemu TZ też polewa głowe (chłopaki często się kąpią razem) na zajęciach z pływania poza nurkowaniem,trener polewa dzieciaki konewką my staraliśmy się też Leosia przyzyczajać do moczenia główki bo z S mieliśmy cyrki moj brat ma problem ze swoim 5 latkiem, podczas mycia głowy wrzeszczy (!) że mu się woda do mózgu nalewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Insolito- super domek! zazdroszcze Ci tego naroznego okna ;> dobrze widze? coś pięknego. Ja wybrałam okna całe, nie połówkowe
![]() marsii, moja mimo ze tez chodzimy na basen, nie cierpi myć głowy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.