|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
My wstaliśmy. Młody od kilku dni w nocy troszkę pojękuje - dolne czwórki dokuczają, ma takie banie na dziąsłach, że hej! W ciągu dnia jest grzeczny, ma taką książeczkę w której nietoperz jest pokazany jak na drzewie wisi i za każdym razem jak ją oglądamy to Daduś odwraca do góry nogami ![]() Silver - ja od siebie tylko powiem że widać po niej stosunek ceny do jakości, |
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
dziś czuję si,ę już lepiej ale noc łatwa nie była tak się pocilam po tych malinkach ![]() Leosio spal pięknie z tatusiem Debrah, brawa dla małej za nowe słówka, moj na kotka mowi tsi-tsi i też biega,że kot na drzewo spitala a co do odnoszena rzeczy na miejsce- buteLkę po kaszce zawsze zanosi do zlewu Lady- to chyba taki etap tulaskow,tulenie mizianie i całuski są ostatnio na potęge,lepi się jak mały orangutanek, to cudowne ale Wam zazdroszczę tych rowerów, my też planowalimy kupić, nowe rowery, foteliki itp a tu dupa bo ze mnie żaden kompan na wycieczki ![]() Zmykam do pracy, odezwę się z frontu |
|
|
|
#3603 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do odkładania rzeczy na miejsce, to jak najbardziej! Rozwala mnie to Termometr dotykowy też lubi i czeka, aż zrobi "piiii" ![]() Cytat:
Wyszło szydło z worka ![]() Cytat:
Może jakiś pendrive? Ja praktycznie w każdej torebce mam Cytat:
A co do mówienia - Mycha też nie gada za dużo i aktualnie ma etap "yyyyy". Cytat:
My dziś znów zaliczyliśmy pobudkę o 5:24. Padam. Noc była spoko, tylko jakoś dzień się za wcześnie zaczął. No ale nie można mieć wszystkiego ![]() Miłego! |
||||||
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka!
Nadrobiłam ;] wczoraj zamówiliśmy okna!!!!! słuchajcie, może znacie kogoś kto pomaga wypełnić wniosek na dotację na POŚ????????
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nockę ![]() Oliwka nigdy nie należało do przzytulasów a terz w końcu coś się jej odmieniło, uwielbiam jak się przytula Zazdroszczę wieczoru z mężem...u mnie masakra... Oli też nic nie mówi, wczoraj jak jej nie chcaiałm czegoś dać to chodziła ze łzami w oczach i bababababa, bo z babcią chyba lepiej, a tak to palec wskazujący i yyyyy Cytat:
Gażety fajne, najlepiej żeby jakos z wyciezka wykupioną się komponowały, nawet jakieś breloczki ale "typowe" dla danego kraju. Ja tam lubię takie pierdoły. Dzisiaj okazało się ze kolega ma urodziny i co...już dwa kawałki słodkości wsunęłam
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
![]() witam się z rana, za nami tragiczna nocka, druga z kolei po 4 dniowej przerwie, obstawiam dwójki ale za to w nocy miała miejsce taka sytuacja, że ahhhh taka świadoma, że jej tam będzie wygodniej wzruszyłam się normlanie ![]() a tak poza tym to jęczydło dziś straszne, po prostu nasze ząbkowanie mnie dobija, trwa całe wieki i do tego takie uciążliwe że szok Silver, przepraszam, ale mnie się raczej ta torebka nie podoba. Może dlatego, że byłam kiedyś w harcerstwie (całe 4 miesiące ) i jakoś mi się z tym kojarzy ![]() Lady, brawa za nockę! Debrah - ale się rozkręcacie z tym gadaniem! super! Hope - serio się najadasz serkiem wiejskim tak aż do obiadu? to ja chyba jednak faktycznie sporo jem, bo mnie to urządza na jakieś 2h
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka serio - jeszcze przy takim piciu
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, byłam wczoraj w tym lidlu, oczywiście po pieluchach tylko kartony zostały, te ubranka letnie dziecięce też - worki zostały po nich, kupiłam tylko dwie bluzeczki ale to jakies wcześniejsze, suknienkę jedną upolowałam i skarpetki stopki jedne były. Masakra. Po pieluchy dzisiaj rano przed pracą do tesco pojechałam, z club kartą za niecłae 70 zł w kartonie, ujdzie... Kolega jeszcze cukierki wyciągnął....
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wczoraj dorwałam 5 paczek pampków, potem spotkałam dwie koleżanki z dzieciakami i jedna mowi do drugiej- popatrz a jednak był pampki w rozmiarze 5
tak tak były tylko wszystkie ja kupiłam
|
|
|
|
#3610 |
|
Konto usunięte
|
WItam się
okienko mam, kawę piję, ćwiczenia rysuję
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#3612 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale zmarzłam rano, szyba samochodowa zamarznięta, a ja w baletkach i marynarce się wybrałam ale podobno ma być 20 stopni potem a tak w ogóle, to jestem przeziębiona![]() Marsi, zdrowia Cytat:
już się nie mogę doczekać żeby Cię zobaczyć Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale Wy macie tempo my się dalej zastanawiamy, bo nie możemy się zdecydować jak zrobić takie duże przeszklenia w salonie![]() a macie już dach przykryty? Cytat:
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co Ty ![]()
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po bożemu, po kolei, na razie mamy dach
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzydal :
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli w diecie brakuje czegoś to zawsze to wyjdzie a jeśli planujesz bobasa to warzywa i owoce owszem ale podstawą są dobre źródła kwasów tłuszczowych i nabiał, w przeciwnym razie sama poczujesz konsekwencje na swoim organizmie za kilka lat w postaci osłabionych kości zębów itp nie chce się wymądrzać bo nie jestem mądrzejsza od lekarza ,ktory ją napisał ale jak do tej pory nie jeden lekarz napisał książke o odchudzaniu któe ruinowały organizmy (choćby dr dukan i tysiące ludzi z chorymi nerkami bo diecie bialkowej ) ale nie do końca wierzę dietom redukcyjnym których podstawą są owoce (cukier!!!! ) i warzywa bo co zresztą składników? Ezzo jeśli zagłebiasz się w tematykę diet to przeczytaj sobie te posty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694http:// nic dodać nić ująć jeśli chodzi o zdrowe żywienie i prede wszystkim pięknie wytłumaczone,że wszystkie składniki są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu ufff amen co nie znaczy,że będę Cię dalej przekonywać,żebyś obrała inną drogę ![]() ja po prostu swego czasu baaardzo się tym interesowałam i przeczytalam tony ciekawych książek na temat odchudzania, diet i fitnessu dlatego mam argumenty by z kimś w tym temacie dyskutować ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ellmi a Wy kiedy planujecie koniec budowy? |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz ochotę to rzuć sobie tutaj okiem : http://ewadabrowska.pl/index.php?opt...rticle&id=2&I= |
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musialabym konkretnie rzucic okiem na jadłospis |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
o wlasnie, a jak oczyscic taki organizm z toskyn itd? slyszalam coś o soku z kiszonej kapusty? ja nigdy się dietami nie interesowałam, chociaz uwazam jak marsii.
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Własnie mi skoksowało posta, którego pisałam jakieś 20 min (bez spacji tak mi schodzi) Dziękuję, za miłe słowa o naszej sesji Widzę, że dzieciaczki się rozgadują U nas bieda w ytm temacie Zaczyna się tym martwić ![]() Zdrówka dla małych i dużych chorowitków Wracajcie do zdrowiaTrzymam kciuki za mamy na diecie i ćwiczące Ja nie mogę się zebrać Może potem wstawię Wam mojej aktualne zdjęcie do klubu bo mnie zaraz zjedziecie, że przecież chuda jestem Ellmi,Deli, fajnie, że domki się budują U nas też powoli do przodu, w tym tygodniu zaczynają nam stawiać dach Macie fotkę A ten budynek szato-bordowy to szkoła, jak widać Pietrek będzie miała blisko ![]() A jeszcze mam pytanie- czy Wasze dzieci zaczeły się grabić przy siedzeniu? Pietrek do niedawana siedział prosto jakby kij połknął, teraz wygląda to tak jak na zdjęciu
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Silver, mnie tez sie torba nie podoba. ![]() Witam sie
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito woow kawał chałupy widzę
super! Cała- Ty zarazo gdzie bylaś jak Cię nie było
|
|
|
|
#3624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
Cała - hej
![]() Insolito - jaki fajny domek! I kciuki za dalszą budowę. Dla reszty budujących (Ellmi, Deli) zresztą też Co do garbienia, to nie zauważyłam, ale może po prostu nie zdążyłam zauważyć - Julia tak dziwne figury odstawia ostatnio, że mogłam przegapić ![]() Pisałyście o dietach - ja zawsze wolałam podziałać ćwiczeniami, ewentualnie dodatkowo ograniczyć słodycze, co zresztą często szło w parze. Jak ćwiczę regularnie, to jakoś tak mniej niezdrowych rzeczy w siebie wrzucam. W pracy dziś cały dzień muzy słucham - służbowo! Znów wybieram podkłady muzyczne do produktu. Fajne zajęcie
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Musze się przyglądnąc właśnie jak teraz Oli siedzi, ale wydaje mi sie ze właśnie garbi się ![]() Dziewczyny co myślicie o takim spodium: http://olx.pl/oferta/next-spodnium-d...tml#073829b807
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Małej: normalny etap w tym momencie, myslę, że większość mam wątkowych może się podpisać (taka duża i nagła emocjonalność) Ja przytulam najczęściej, tłumaczę spokojnym głosem. Nie karcę, że się stłukło/rozlało/zepsuło i nie mówię, że "nic się nie stało". Tych rzeczy unikam, a daję w zamian wsparcie. Najgorsze co możesz robić to brak reakcji, bo zostawiasz dziecko z emocjami, których nie rozumie, więc ja reaguję zawsze. Co do kąpieli : czym spłukujesz? prysznicem z bieżącą wodą? kubkiem? kiedy się bunt zaczyna, już przy kładzeniu się? Swoją drogą ja mojej nie kładę odkąd zaczęła siedzieć - nie chce i nie lubi i też się buntuje. Btw. wczoraj wyjęłam szczebelki z łóżeczka, w końcu i tak większość nocy jest z nami więc może teraz swobodnie wchodzić i wychodzić z niego.
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Wow Insolito jaka chalupa!!!
Dzisiaj na 14 jade do biura, mlody zostaje z tesciem, na 18 mam trening wiec bedw w domu przed 20, o 18 moja mama przyjezdza, bo malz ma wazne spotkanie, nigdy zuczek tak dlugo sam nie zlstawal tzn bez ktoregos z nas.... Stresuje sie bardzo ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
No to my mamy farta z myciem glowy to chyba przez basen, nie ma najmniejszego problemu jak woda leci po oczkach
spłukujemy albo prysznicem albo kubczkiem na komendę raz dwa trzy i juuuuuż..... gałganek śmieje się przy tym i mojemu TZ też polewa głowe (chłopaki często się kąpią razem) na zajęciach z pływania poza nurkowaniem,trener polewa dzieciaki konewką my staraliśmy się też Leosia przyzyczajać do moczenia główki bo z S mieliśmy cyrki moj brat ma problem ze swoim 5 latkiem, podczas mycia głowy wrzeszczy (!) że mu się woda do mózgu nalewa
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito- super domek! zazdroszcze Ci tego naroznego okna ;> dobrze widze? coś pięknego. Ja wybrałam okna całe, nie połówkowe
ach!marsii, moja mimo ze tez chodzimy na basen, nie cierpi myć głowy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

W każdym razie czasem - mówi na kotka "mimiś", co mnie bawi strasznie, pewnie od tego, że robi "miaaa, miiii miiii" - no to skoro coś robi "mi", to to musi być "mimiś" - prosty słowotwór 
Wyszło szydło z worka
Bez pobudki nawet na wode! 
za nockę
22.05.2008
14.08.2011
ale za to w nocy miała miejsce taka sytuacja, że ahhhh
taka świadoma, że jej tam będzie wygodniej 
to ja chyba jednak faktycznie sporo jem, bo mnie to urządza na jakieś 2h

Zaczyna się tym martwić
Ja nie mogę się zebrać
tzn bez ktoregos z nas.... Stresuje sie bardzo