Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 17:44   #3571
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Little -to trzymam kciuki za robotę

Ezzo- co do drastycznych diet to nie chce się wymądrzać ale przestrzegam, raz że nie palą one tłuszczu bo sorry ale za pomocą diety nie spalisz tłuszczu do tego potrzebny jest wysiłek fizyczny a diety glodówkowe sprawiają,że metabolizm zwalnia i może uda Ci się zrzucić zbędne kg (ale nie tłuszczyku raczej wodę) to przy każdym kolejnym odchudzaniu Twój organizm zapamięta,że kiedyś mu wyrządzalaś krzywdę drakońskimi dietami i z wiekiem niestety coeaz trudniej będzie Ci zrzucić choćby jeden kg- serio!

Dziewczyny bierzcie przykład z Ewuuulki, dziewczyna wzięł tyłek w troki i zobaczcie jakie osiagnęła efekty- ciężką pracą
Naprawdę odchudzanie powinno być ciężką pracą fizyczną ale nie zadawajcie sobie bólu dietami życie to ma być przyjemność a nie głodówki i wyżeczenia
to nie trudno skomponować 5 posiłkow ktore będą bogate w białko,węglowodany i tluszcze
ja na drastyczne diety się nie porywam....bo już tyle razy był po nich efekt jo jo...że dzięki...myślę że jeśli będe jeśc racjonalnie a przedewszytskim ruszać nie tylko czteroma literami i pić wodę...to osiągnę chociaz troszkę z tego o czy marzę... jestem po piewrszym treningu
Niestety omijałam coś czasem...no niestety jak człowiek nie ma kondycji i ponad 20 kg nad....to cięzko jest...ale dziś piewrszy dzień, więc usparwiedliwiam się... no ale za to obaliłam już 2,5 literka.. wody

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

ej...a co tu dziś taka cisza i spokój??? stało się coś??

a...Ewulka pokaż że no się...ile czasu już na diecie..jakie efektty???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 17:51   #3572
marsi11
Zakorzenienie

Lady, tu masz wszystko sensownie
http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Neti brawa za picie, to bardzo ważne, ja na redukcji jak wypijałam powyżej 2 l to naprawdę efekty były super

Dziewczyny coś mnie rozkłada, zimno mi mam dreszcze, boli gardło, Leosiowi też gile lecą, to przez tę cholerną pogodę, dzwonię po Tz zeby szybciej przybywał i wskakuję pod kołderkę bo przecież w ciąży to za wiele nie zdziałam z choróbskiem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 17:57   #3573
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Neti brawa za picie, to bardzo ważne, ja na redukcji jak wypijałam powyżej 2 l to naprawdę efekty były super

Dziewczyny coś mnie rozkłada, zimno mi mam dreszcze, boli gardło, Leosiowi też gile lecą, to przez tę cholerną pogodę, dzwonię po Tz zeby szybciej przybywał i wskakuję pod kołderkę bo przecież w ciąży to za wiele nie zdziałam z choróbskiem
no to marsi...kuruj się kochana!!!! i Leosia ucałuj...Antoniowi katar nadal się trzyma..raz mu leci więcej raz prawie nic...już ponad tydzień..ale kaszlu nic- nie wiem czy iśc do lekarza

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-05, 18:03   #3574
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziekuje Marsi, kopalnia wiedzy!!!

Chce sobie kupic jeszcze drazek na framuge do drzwi, co by brzucha cwiczyc

O ile sie w koncu wykuruje

I kuruj sie, dzidzia najwazniejsza :-* a jak brzuszek? Rosnie???

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:34   #3575
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

jak tam dziewczęta Wasze wakacyjne plany z maluchami? my samolotem, az się boje jak ja zabawie przez te 2 h :/
my samochodem nas morze jakies 9 godz moze dluzej, niewiadomo, jak czesto beda z Kuba postoje
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello

Mlody w "nowym" lozeczku nawet pospal 2razy sie sturlal na ziemie ale ze rozlozylam na ziemi poduszki z kanapy to......nawet sie nie przebudzil i spal na ziemi przelozylam go tylko

Kota tak.steskniona byla, ze spala mi dzisiaj....na glowie Za cholere nie moglam jej scisgnac :P

Gocha, my tez nie szczepilismy jeszcze, a co do wakacji, 2h? my jechalismy teraz nad morze pociagiem 12 godz i nawet dalismy rade, tam i z powrotem

Na majowke 5godz autem w Bieszczady

Za miesiac do Anglii lecimy:P

W sierpniu nad morze autem

Takze troche podrozujemy

Ultra, ja tez serca nie mialam, ale jeednak jeszcze 4lata tu bedziemy mieszkac wiec stwierdzilam, ze jakos chce, zeby bylo

Swoja droga, rok tu mieszkamy a jeszcze parapetowki nie bylo

Zrobimy pewnie na nasze wspolne urodziny, jak w koncu wszystkie dodatki ogarne w domu (lacznie z roletami!!! ) ale sie ciesze tym urzadzaniem, jak dziecko normalnie

Fewciu obejrzalam wczoraj filmik, wygladasz bosko!!! Blanusia smiga, a jaka duza sie wydaje!!!

Marsi, moj mial podobnie, tzn dluuuuugo nasladowal krowke, po czym nauczyl sie jak robi kotek i zapomnial o krowce :P teraz wszystkie zwierzatka robia miau :P bo jezeli chodzi o gadanie, to mlody wlasciwie nic nie mowi....

dla Pietraszka za dorosle lozko
co do parapetowki to my mieszkamy 3 lata i dalej nie zrobilismy
Cytat:

zdrowiej Kochana

dziewczyny za postanowienie, ja to chyba pozostane na zawsze gruba

Kuba mi cos przestawil na klawiaturze i nie wiem, jak to naprawic, zamiast polskich znaków (ale nie wszystkich jak widze) pojawiaja mi sié jakies dziwne ktos wie, co zrobic?
tz w pracy, Kuba spiocha juz a ja musze ogarnac ten ☠☠☠☠☠☠☠nik, który powstal dzieki mojemu synowi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:10   #3576
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti, trzymam kciuki za Ciebie, będziemy Cię tu wszystkie dopingować!!! myślę, że przy dobrej diecie i - przede wszystkim! - ruchu, szybko zauważysz efekty zobacz na naszą Ewulkę, ona jest himenką po prostu

Stary 2014-05-05, 19:11   #3577
charlizz
Zadomowienie

Neti, fajne rowery!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 19:28   #3578
hope01
Zakorzenienie

Marsi zdrowia

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:58   #3579
marsi11
Zakorzenienie

dziękuję kochane
TZ mnie odprawił do drugiej sypialni, zrobił dzbanek herbatki z malinami,obłożył książkami i komuterem, zajął się małym i go uspił a teraz słyszę jak wkłada garki do zmywarki mój kochany
pewnie się cieszy że baba chora bo będzie mogl sobie spokojnie z S obejrzeć gre o tron

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziekuje Marsi, kopalnia wiedzy!!!

Chce sobie kupic jeszcze drazek na framuge do drzwi, co by brzucha cwiczyc
to chyba najbardziej boska rzecz jaka może być,niesamowicie wzmacnia szczególnie dolne partie mięśni które ciężko ruszyć klasycznymi ćwiczeniami
ja niestety miałam przykry wypadek na drążku domowym, mało kręgosłupa nie złamałam, drazek puścił mimo iż dwoch chłopów go montowalo, poleciałam centralnie na plecy i nie mogłam oddychać
od tamtej pory nie miałam odwagi ale na siłowni na tych takich stojakach ćwiczyłam no i jak jestem na placach zabaw to nie omieszkam się podciągać na drabinkach

pytałyście o brzuszek, a tak rośnie, dziś pojechałam po kwiaty z S i L i pani chyba zauważyła bo poprosiła by jej pracownik zaniósł mi te kwiaty do samochodu bo pani nie wolno dzwigać

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Silver, czy w Twoim rossie są pilniki do stóp te rossmanowe takie na wzór scholla?
w moim mieście nie ma a jest promocja za 59,90 gdyby był u Ciebie mogłabym Ci zrobić przelew i poprosić o zakup??

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-05-05 o 19:54
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:02   #3580
pstryczek84
Zakorzenienie

Marsi - zdrowka!

Ja zmykam zamarynowac schab na noc i spylam spaciu
papatki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:16   #3581
charlizz
Zadomowienie

Też szukam tego pilnika elektrycznego i u mnie też nie ma! marsi, jak uda Ci się go dorwać to dasz znać jak się sprawuje?

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:32   #3582
ewulkaaa
Wtajemniczenie

DZIEWCZYNY!!!

JA WAM BARDZO, ALE TO BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE POZYTYWNE SŁOWA NA TEMAT MOICH ZDJĘĆ Z ZOO, ja się naprawdę nie spodziewałam aż tak pięknych komentarzy, normalnie się poryczałam jak zaczęłam nadrabiać i to czytać naprawdę bardzo, ale bardzo dziękuję. Troszkę się czerwienię to wszystko czytając i wydaje mi się, że chyba jednak przesadzacie, ale mimo wszystko to bardzo miło takie rzeczy czytać na swój temat

a Marsi i Lady na ostatniej ostronie to już całkiem poleciały z koksem fakt, to ciężka praca, nie ma co tu ściemniać, ale ja nadal mam nadwagę fakt, że miałam 20kg, a teraz mam 5, no ale jednak wciąż BMI nie to nie wspominając o brzuchu

Neti, ty pytałaś o dietę - tak naprawdę nie mam żadnej. Waga mi się zatrzymała jakiś miesiąc temu, więc tydzień temu chciałam sobie troszkę pomóc i przeszłam na OXY, ale po 4 dniach zrezygnowałam - byłam mega słaba, głodna, było mi niedobrze, a jak zjechałam po ścianie to już wiedziałam, że to nie dla mnie. Jednak dużo ruchu, dużo wody i zwyczajne MŻ mi najbardziej służyło i do tego wróciłam (no pomijam sobotniego grilla ze znajomymi kiedy zeżarłam o godzinie 21 2 kaszany, rolowany boczek i popiłam 2 piwami ale nie żałuję, było warto )

Hope, a ty się trzymasz tej oxy?

miałam poodpowiadać, ale takie mi tu dałyście dyrdymały o mnie, że aż z wrażenia zapomniałam. Chyba nigdy nie słyszałam o sobie tyle pochlebnych uwag

dziś byłam na pierwszej przymiarce sukni ślubnej. będzie boska

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

aaa silver, bluzkę kupowałam w takko

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:38   #3583
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka dla Ciebie!
A Tz kochany brawa dla niego

jak brzuszek bardziej urośnie to fotkę poprosimy

marsi, nie wiem czy mamy te pilniczki, ale jutro jestem w pracy więc sprawdzę jak będą to Ci kupię

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY!!!

JA WAM BARDZO, ALE TO BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE POZYTYWNE SŁOWA NA TEMAT MOICH ZDJĘĆ Z ZOO, ja się naprawdę nie spodziewałam aż tak pięknych komentarzy, normalnie się poryczałam jak zaczęłam nadrabiać i to czytać naprawdę bardzo, ale bardzo dziękuję. Troszkę się czerwienię to wszystko czytając i wydaje mi się, że chyba jednak przesadzacie, ale mimo wszystko to bardzo miło takie rzeczy czytać na swój temat

a Marsi i Lady na ostatniej ostronie to już całkiem poleciały z koksem fakt, to ciężka praca, nie ma co tu ściemniać, ale ja nadal mam nadwagę fakt, że miałam 20kg, a teraz mam 5, no ale jednak wciąż BMI nie to nie wspominając o brzuchu

Neti, ty pytałaś o dietę - tak naprawdę nie mam żadnej. Waga mi się zatrzymała jakiś miesiąc temu, więc tydzień temu chciałam sobie troszkę pomóc i przeszłam na OXY, ale po 4 dniach zrezygnowałam - byłam mega słaba, głodna, było mi niedobrze, a jak zjechałam po ścianie to już wiedziałam, że to nie dla mnie. Jednak dużo ruchu, dużo wody i zwyczajne MŻ mi najbardziej służyło i do tego wróciłam (no pomijam sobotniego grilla ze znajomymi kiedy zeżarłam o godzinie 21 2 kaszany, rolowany boczek i popiłam 2 piwami ale nie żałuję, było warto )

Hope, a ty się trzymasz tej oxy?

miałam poodpowiadać, ale takie mi tu dałyście dyrdymały o mnie, że aż z wrażenia zapomniałam. Chyba nigdy nie słyszałam o sobie tyle pochlebnych uwag

dziś byłam na pierwszej przymiarce sukni ślubnej. będzie boska
Ja też jestem pod wrażeniem tego jak schudłaś. Wyglądasz ślicznie, kwitnąco
I już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć Cie w sukni ślubnej

Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:

[/COLOR]aaa silver, bluzkę kupowałam w takko
Ja tez

Stary 2014-05-05, 20:40   #3584
misiaeel
Wtajemniczenie

marsi zdrówka!

ewulka ale zazdroszczę Ci przymiarki
i ja też jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej przemianyklask i:

co do odchudzania. też nie zameirzam katować się jakimiś dietami, po prostu nie będę jeśc słodyczy. no i jakoś zdrowiej
od jutro biegam z sąsiadką i jak rower przyjedzie to będziemy z Hanią jeździć

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:42   #3585
hope01
Zakorzenienie

Ewulkaa trzymam, ale nie do końca.
Generalnie nie chodzę głodna, czuję się całkiem inaczej jedząc regularnie! Ale nie trzymam się całości bo np. II śniadanie u mnie z dnia drugiego spoczęło w kanalizacji. Zresztą zacznę od tego, że mam problem z drugim śniadaniem, bo I mnie tak syci, że II wypada tak na prawdę na porę obiadu. Dużo piję. I dobrze mi z tym no i ćwiczę, kupiłam płytę Chodakowskiej, ale kurde jakoś wolę MelB
No i niestety ale @ przyszła to i pogrzeszyłam ale na szczęście już potrafię się wstrzymać (niecalkiem niestety) i nie wpierdzielam jak wcześniej.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 20:45   #3586
mala_19kw
Zakorzenienie

Od dziś jestem z synkiem sama,przez caluśki tydzień -ale damy radę
Bo jak nie my to kto?

Wczorajsza nocka była całkiem ok-oby takie kolejne były. Niestety zęby dają małemu w kość no i przez to nie jest łatwy,biedaczek mój

Z tego co pamiętam:
Marsi-zdrówka A dla twojego męża -masz skarb w domu ale ty o tym przecież wiesz

Debrah-pytałaś jak to u nas jest z tym pampersem. A no tak że Oskar nie chce go dać zmienić w żadnej pozycji. Czy to stanie,czy siedzenie(robię identycznie jak Ty)... Wiesza się na szyję tak jakby się bał (i nie ukrywam że często zmieniam mu tak w locie,jak wisi na małpke ). Ale... Nie zapeszając,dziś ładnie współpracował
Zauważyłam że na podłodze najmniej protestuje. Zobaczymy co kolejne dni przyniosą.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:07   #3587
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Niestety omijałam coś czasem...no niestety jak człowiek nie ma kondycji i ponad 20 kg nad....to cięzko jest...ale dziś piewrszy dzień, więc usparwiedliwiam się... no ale za to obaliłam już 2,5 literka.. wody
Kciuki!
I zapomniałam napisać wcześniej - fajne rowery!
Myślałam kiedyś o takim miejskim, ale ostatecznie kupiłam ten: http://www.specialized.com/pl/pl/bik...-sport-disc-26
Mam go już 3 lata, jeździłam dużo i jest mega. Wypadek też na nim miałam ale oboje mamy się nieźle

Cytat:
Zdrówka dużo!
I brawa dla tz

Cytat:
DZIEWCZYNY!!!

Wcale nie przesadzamy! Wyglądasz mega!
I chętnie zobaczyłabym sukienkę ślubną

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
co do odchudzania. też nie zameirzam katować się jakimiś dietami, po prostu nie będę jeśc słodyczy. no i jakoś zdrowiej
od jutro biegam z sąsiadką i jak rower przyjedzie to będziemy z Hanią jeździć
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Bo jak nie my to kto?

Wczorajsza nocka była całkiem ok-oby takie kolejne były. Niestety zęby dają małemu w kość no i przez to nie jest łatwy,biedaczek mój
Pewnie, że dacie radę!
Oby kolejna nocka też była spoko i by ząbki szybko wyszły!

Moja mama poszła dziś z Julką do Pepco, przeglądała rzeczy, Julka też "przeglądała". W pewnym momencie przyszła pani z dziewczynką w wieku Mychy. Ta dziewczynka sobie stała obok mamy, miała w ustach smoczka. Julka podeszła, spojrzała na dziewczynkę, wyjęła jej smoka i rzuciła na ziemię, a potem poszła. Oczywiście tamta laska w płacz. I tak stała i ryczała, a Julii już nie było. Moja mama oczywiście przeprosiła, tłumaczyła Julii, że tak się nie robi, na szczęście trafiła na wyrozumiałą babkę.
I takie to mamy przygody.

Miłego wieczoru i dobrej nocy!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:09   #3588
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny podoba Wam się ta torebka?
Jak tak to jaki kolor?
http://allegro.pl/t59-torebka-teczka...168829396.html

Stary 2014-05-05, 21:26   #3589
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

pytałyście o brzuszek, a tak rośnie, dziś pojechałam po kwiaty z S i L i pani chyba zauważyła bo poprosiła by jej pracownik zaniósł mi te kwiaty do samochodu bo pani nie wolno dzwigać

Cytat:

Bo jak nie my to kto?

Z tego co pamiętam:
Marsi-zdrówka A dla twojego męża -masz skarb w domu ale ty o tym przecież wiesz

Debrah-pytałaś jak to u nas jest z tym pampersem. A no tak że Oskar nie chce go dać zmienić w żadnej pozycji. Czy to stanie,czy siedzenie(robię identycznie jak Ty)... Wiesza się na szyję tak jakby się bał (i nie ukrywam że często zmieniam mu tak w locie,jak wisi na małpke ). Ale... Nie zapeszając,dziś ładnie współpracował
Zauważyłam że na podłodze najmniej protestuje. Zobaczymy co kolejne dni przyniosą.
kciuki za nadchodzacy tydzien
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Moja mama poszła dziś z Julką do Pepco, przeglądała rzeczy, Julka też "przeglądała". W pewnym momencie przyszła pani z dziewczynką w wieku Mychy. Ta dziewczynka sobie stała obok mamy, miała w ustach smoczka. Julka podeszła, spojrzała na dziewczynkę, wyjęła jej smoka i rzuciła na ziemię, a potem poszła. Oczywiście tamta laska w płacz. I tak stała i ryczała, a Julii już nie było. Moja mama oczywiście przeprosiła, tłumaczyła Julii, że tak się nie robi, na szczęście trafiła na wyrozumiałą babkę.
lobuziara z niej
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jak tak to jaki kolor?

mi sie podoba
co do koloru to ja raczej z tych niezdecydowanych wiec podobaja mi sie wszystkie procz tego piaskowego koloru
ale chyba najbardziej czarna z wstawkami brazowymi

aaa i u nas czwórka górna prawa wylazla

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 22:03   #3590
Debrah
Zakorzenienie

Silver: mi też się podoba i ja też z tych niezdecydowanych.
Ale tez chyba najbardziej czarna z brązem.
Takie torebki są bardzo praktyczne - tego typu też mam, tylko małą.
Za to inną mam wlaśnie A4, z etorebki. Kupiłam jak sie młoda urodziła - i super się sprawdza, wszystko dla dziecka zawsze mi się mieści.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:22   #3591
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Silver: mi też się podoba i ja też z tych niezdecydowanych.
Ale tez chyba najbardziej czarna z brązem.
Takie torebki są bardzo praktyczne - tego typu też mam, tylko małą.
Za to inną mam wlaśnie A4, z etorebki. Kupiłam jak sie młoda urodziła - i super się sprawdza, wszystko dla dziecka zawsze mi się mieści.
potwierdzam
jak sie czujesz?
Stary 2014-05-05, 22:38   #3592
nafiyqa
Zakorzenienie

To ja sie wylamie, bo mi torebka sie nie podoba...
Tzn kroj ok, ale wg mnie widac, ze jest kiepskiej jakosci.

O, tyle ode mnie dzis - nadrobione, ale nie cytuje, bo mnie noc zlapala tu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 23:28   #3593
Debrah
Zakorzenienie

Nancy: teraz nieźle, już nic nowego nie wyskakuje, a to co jest to zasycha. Osłabiona ogólnie, głowa boli itp itd, ale gorączki nie mam. Tylko niewyjściowa jestem bardzo

Heeh, czy Wasze dzieci też są tak mocno "schematyczne" jak moja i odnoszą rzeczy na miejsce wszystkie, jeśli tylko im pokażę gdzie ich miejsce? Domykają szafki itp? Mnie to rozwala:d

Ostatnio jej mierzyć temperaturę chciałam - dotykowcem - i spodobało jej się! Nadstawiała głowę jak przykładałam termometr i czekała ucieszona :d A potem mierzyła mi, tatusiowi, sobie znowu, i znowu i znowu...aż zabraliśmy żeby jakoś odwrócić uwagę, bo by mogła całą noc
A zawsze wcześniej był problem bo uciekała głową i bała się. Minęło.

Słówka też nam dochodzą, ostatnio doszło "dziadzia" i "dziadziuś", "ciaach", "tą", "tę", "tam", "pić", "dobrze", "kto to", "gdzie" - oczywiście po dziecięcemu, ale słodkie to. Jak na działce byliśmy to był szał na kotka. Potrafi powiedzieć "kici kici", wie, że to kotek, umie zrobić "miau" ( w jej wydaniu "miaaaaa"). Więc za każdym razem gdy widziała kotka robiła głośne "miaaaaaaaaaaaaaa" i biegła uradowana, a kotek spitalał W każdym razie czasem - mówi na kotka "mimiś", co mnie bawi strasznie, pewnie od tego, że robi "miaaa, miiii miiii" - no to skoro coś robi "mi", to to musi być "mimiś" - prosty słowotwór
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 05:50   #3594
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Jak tak to jaki kolor?
Silver, szczera odpowiedź ma byc? jak na moje oko wydaje sie kiepska zarowno jakosciowo jak i estetycznie...cena co prawda nie duza no ale moze i dlatego.gdybym musiała, wybrać kolor jedynie szara jakoś takos. mam nadzieję że nie masz mi za zle

Debrah u nas np z mowa nie jest tak super....ale jak mały cos porozrzuca...a ja go poprosze o schowanie tego spowrotem- to chowa. I tz tak go nauczyl..ze biorą z pokoju podnozek od fotela, razem go pchaja do łazienki i myją zabki buzię i rączki. Po wszystkim gaszą światło i zamykają drzwi. No i jak Antonio w ciągu dnia przysunie sam pod łazienkę ten podnozek, stoi przy drzwiach i patrzy czy otwarte(jesli nie to sie wkurza)...nie ma zmiłuj-trzeba iść myć zęby

Aha...witam się !!

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-06 o 05:52
Stary 2014-05-06, 06:10   #3595
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.
mlody jeszcze spiocha, ja juz mejkapsa mam na fejsie wiec moge nadrobic

ale co ja tu widze, kiepsciutko dziewczeta, oj kiepscitko

Silver - tez mi sie ta taorebka nie podoba, zgadzam sie ze widac po niej ta "taniosc" i zeby nie bylo - nigda sama nie wydalam na torebunie wiecej jak 50 zeta, kupuje zazwyczaj w jakis malutkich sklepikach, na rynkach i takie tam, ewentualnie w sieciowkach ale to musi byc wtedy wyprzedaz wyprzedazowej wyprzedazy
moze cena i jest niewielka ale doliczajac przesylke to wychodzi 42 zl mysle ze za taka cene moglabys juz cos fajnego upolowac
ale jesli juz mialabym wybierac to zecydowanie szara z czarnymi wstawkami

Stary 2014-05-06, 06:34   #3596
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka.

Silver - tez mi sie ta taorebka nie podoba, zgadzam sie ze widac po niej ta "taniosc" i zeby nie bylo - nigda sama nie wydalam na torebunie wiecej jak 50 zeta, kupuje zazwyczaj w jakis malutkich sklepikach, na rynkach i takie tam, ewentualnie w sieciowkach ale to musi byc wtedy wyprzedaz wyprzedazowej wyprzedazy
moze cena i jest niewielka ale doliczajac przesylke to wychodzi 42 zl mysle ze za taka cene moglabys juz cos fajnego upolowac
pstryniu dokonalyśmy tego samego wyboru

Stary 2014-05-06, 06:38   #3597
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi zdróweczka i kuruje się, doczytałam dalej że mąż się zajął wszytskim jak należy, dla niego
Cytat:
DZIEWCZYNY!!!

Ewulka ja chyba tych zdjęć nie komentowałam to napisze teraz, wyglądasz bosko, wogóle jakoś przez avka całkiem inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, wielkie no i nie moge się doczekac CIebie w sukni.
Cytat:

Bo jak nie my to kto?

Kciuki żeby tydzięń szybko i spokojnie minął
Współćzuję problemów z przebieraniem, u mmie takie wieszanie przy szyji jest w czsasie mycia włosów, właśnie jakby się bała.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ostatnio jej mierzyć temperaturę chciałam - dotykowcem - i spodobało jej się! Nadstawiała głowę jak przykładałam termometr i czekała ucieszona :d A potem mierzyła mi, tatusiowi, sobie znowu, i znowu i znowu...aż zabraliśmy żeby jakoś odwrócić uwagę, bo by mogła całą noc
A zawsze wcześniej był problem bo uciekała głową i bała się. Minęło.

Słówka też nam dochodzą, ostatnio doszło "dziadzia" i "dziadziuś", "ciaach", "tą", "tę", "tam", "pić", "dobrze", "kto to", "gdzie" - oczywiście po dziecięcemu, ale słodkie to. Jak na działce byliśmy to był szał na kotka. Potrafi powiedzieć "kici kici", wie, że to kotek, umie zrobić "miau" ( w jej wydaniu "miaaaaa"). Więc za każdym razem gdy widziała kotka robiła głośne "miaaaaaaaaaaaaaa" i biegła uradowana, a kotek spitalał W każdym razie czasem - mówi na kotka "mimiś", co mnie bawi strasznie, pewnie od tego, że robi "miaaa, miiii miiii" - no to skoro coś robi "mi", to to musi być "mimiś" - prosty słowotwór
U mnie też termometr dotykowy jest hitem, jak tylko mówię choć zrobimy pik pik to leci do szuflady, bez problemu da sobie zmierzyć temp w uszku i na czole i potem mierzy wszystkim dookoła.
Natomiast z "gadaniem" kiepsko, tylko po swojemu, zrozumiałych bardzo mało.

A tak wogóle Dabrah może Ty mi coś napiszesz/poradzisz/ Oliwka jest jakas tak wrażłiwa, tak to nazwijmy, jak "zapsuła" książkę (pękła je w rączkach) ja nawet nie zdążyłam zareagować a ona w płacz, wczoraaj wsadziła ręke w kurzą kupę, mówię daj wytrzemy rączkę a jej już bródka drży, raz zasikała się na łózku, i normalnym tonem mówię co się tutaj stało a ona w płacz, i to jest taki płacz rozdzierający. nie wiem jak reagować bo nawet brak reakcji na coś też powoduje ten płacz.
No i drugi problem z myciem włosów, ani woda nei jest gorąca, delikatnie polewam główkę, myję tez delikatnie a ona tylko jak ją kładę "skomli" tak żałośniem czasem nawet się rozpłacze i ściaska za koszulke tak rozpaczliwie. Próbowałam na siedząco tez myć ale bez rezultatu.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:42   #3598
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Kciuki!
I zapomniałam napisać wcześniej - fajne rowery!
Myślałam kiedyś o takim miejskim, ale ostatecznie kupiłam ten: http://www.specialized.com/pl/pl/bik...-sport-disc-26
Mam go już 3 lata, jeździłam dużo i jest mega. Wypadek też na nim miałam ale oboje mamy się nieźle

Zdrówka dużo!
I brawa dla tz

Wcale nie przesadzamy! Wyglądasz mega!
I chętnie zobaczyłabym sukienkę ślubną

Powodzenia

Pewnie, że dacie radę!
Oby kolejna nocka też była spoko i by ząbki szybko wyszły!

Miłego wieczoru i dobrej nocy!

fajny ten rower
Cytat:
Jak tak to jaki kolor?

mi tak średnio ale gdybym miała wybierać to czarna z szarym
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka.

rozkminiałam to z 5 minut, bo myślałam, że piszesz o facebooku

Dziewczyny, mam do Was prośbę ( a raczej moja koleżanka wizazanka). Pracuje w biurze podróży, wcoraj wróciła do pracy i już dostała za zadanie wymyślenie jakiś gadzetów reklamowych. więc pytanie do Was jakbyście kupowały wycieczkę, to co byście chciały dostać w prezencie żeby kupić kolejną lub polecić biuro znajomym??

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:54   #3599
LadyWhisper
Zakorzenienie

Se mysle, Pstryn na fejsie??? Ale jak to???

Wczoraj znowu histeria przy zasypianiu masakrazasnal dopiero 21.30.... ale chce wprowadzic schemat, zeby o 19 juz lezec z mlodym w lozku, w zamknietym przygaszonym pokoju, ksiazeczka, przytulanki, kolysanki, moze sie uda? Wszystkiego trzeba sprobowac:P

Dzisiaj mlody przespal CALUSIENKA noc!!! 21.30 - 6.30 Bez pobudki nawet na wode!

Czy wasze bable tez takie tulasne sie zrobily??? Pietraszko pol dnia spedza przytulony do mnie lub malza, takie to cudne!!!

Debrah tiiaaaaa.... Co wywali to wsadza z powrotem, wczoraj salatke robilam, wyrzucil wszystkie garnki i pokrywki z szafki, po czym je wlozyl na nowo To samo z zabawkami, szufladami, baaaaaardzo nas zaczal nasladowac powtarza kazda najdrobniejsza rzecz (malz ostatnio rozmawial przez bb sluzbowego i chodzil z rekami zalozonymi na plecy-Pietraszko chwile potem to samo Cudowny!) jak ktores z nas kichnie zawsze slyszymy od mlodego "DA!!!" w ogole taki dorosly mi sie wydaje, na buzce sie zmienil, wyciagnelo go w gore, nie jest juz taki pulchny, a jak spi w swoim "doroslym" lozeczku to mnie to tak niesamowicie rozwala na lopatki , ze

O kurde Marsi, teraz to ja nie wiem jak wejde na ten drazek masakra!!!!! Wyobrazam sobie ten bol, wspolczuje!!! A malz Cudownie miec osobe, ktora tak wspiera

Wczoraj z M.zrobilismy sobie wieczor bez seriali, ale za to puscil z kompa Come i Roguca solo (w tym nasza piosenke na pierwszy taniec) on siedzial robil projekt a ja czytalam, kurcze, nie pamietam, kiedy oststnio robilismy cos osobno a jednoczesnie bylismy tak blisko siebie No wieczor idealny po prostu.

Martwie sientylko, ze mlody prawie nic nie mowi, on tylko jeczy:P

Aha i wczoraj dwie proby nocnikowania - obie slonczyly sie zalaniem lazienki, w nocniku wyladowaly dwie kropeki:P

Milego dnia!!!

Stary 2014-05-06, 07:18   #3600
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No i drugi problem z myciem włosów, ani woda nei jest gorąca, delikatnie polewam główkę, myję tez delikatnie a ona tylko jak ją kładę "skomli" tak żałośniem czasem nawet się rozpłacze i ściaska za koszulke tak rozpaczliwie. Próbowałam na siedząco tez myć ale bez rezultatu.
a moze kilka razy wykapcie sie razem i wtedy ty tez myj wlosy moze zobaczy ze skoro mamie sie nic nie dzieje to i on asie jakos przekona

misiael - a moze albym na zdjecia? ja bym poszla w kierunku gadzetow typowo zwiazanych z wycieczka... albo moze "slomiany" kosz na plaze? koc na plaze? kapelusz? zestaw olejkow/balsamow...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości