Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 12:42   #3601
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Szczeperka dzięki wielkie! kurcze, orientujesz się może ile wynosi taka średnia wartość zamówienia mm?
i oczywiście gratulacje (dopiero doczytałam )

U mnie wchodziło w grę zamówienie dwóch wielkich paczek po 1,5 kg każda (żeby potem wkładać M&Ms do pudełek w winietkach). Wyszłoby to prawie 700 zł więc zrezygnowałam

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:45   #3602
monia503
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Dziewczyny jestem w szoku ile postów!
Nie zdążyłam się nawet wbić

Szkoda,że nie miałam tyle czasu pisać..

Jestem już żonka i życzę Wszystkim Młodym wspaniałych chwil!!!

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
My w USC spędziliśmy może z 10 minut i już wszystko załatwione było. W protokole jest sporo pytań ale nie ma w nim niec trudnego. Nie masz się co martwić

Brzmi pysznie

Pozwolę sobie odpowiedzieć chociaż ja nie zamawiałam, a jedynie się do tego przymierzałam.
W Polsce zamawia się z tej strony: http://www.mymms.pl/

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Zrobiłam plan rozstawienia stołów ze zwykłej tablicy korkowej, którą owinęłam 3 warstwami białej satynowej podszewki kupionej w sklepie z tkaninami (aż trzema bo gdy było mniej prześwitywała).
Koszt tkaniny (2 m) : 24 zł
Koszt tablicy korkowej : 19 zł

Od spodu tablicy materiał przybiłam białymi pineskami i nawet ładnie to wygląda
SZczeperka trzymam kciuki!!
Jeju o już w następnym tygodniu

Jak samopoczucie?
monia503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:47   #3603
sensuall
Zadomowienie

Szczeperka serdecznie gratuluję!! nie martw się piciem, bo ja też na początku nie wiedząc, że jestem w ciąży piłam alko i nic Młodemu nie jest. Wręcz przeciwnie brojarz jakich mało!

Przerażają (i trochę śmieszą ) mnie Wasze koszmary ślubne u mnie na razie brak stresu ale pewnie jak zostaną ze 2 miechy to zacznę panikować. Ja to w ogóle jak się zestresuję ( np w szkole miałam tak przy tablicy, czy jak jechałam do porodu, czy w jakiejkolwiek stresującej sytuacji) to zaczynam się trząść cała. I gdy się wzruszę też. Ale to tak, że nie mogę opanować kończyn już to widzę, jak będę się trząchać na ślubie

Tego filmiku z zabawą ślubną po Waszych komentarzach wcale nie oglądam

Sunrise28 my jeszcze nie mamy menu ustalonego ale myślę, że przystawki bez żadnych galaret weźmiemy

Kasiulenkowo,Sunrise28 My bierzemy tylko ślub w USC i ostatnio byliśmy zaklepać termin. Trzeba odpowiedzieć na kilka pytań tak lub nie i jednym z tych pytań było coś w stylu czy nie jesteśmy w związku małżeńskim w innym kimś a mój tż na to patrzy na kieronika i nic nie odpowiada myślałam, że Go uduszę i za Nigo krzysnęłam ,, no nie!" na szczęście mamy kierownika takiego śmiesznego i mówi On na to ,, czy Pan przypadkiem nie jest zmuszany przez narzeczoną do ślubu?

Le_lena takie płótno jak na obraz widziałąm w gazetce promocyjnej jysku na ten tydzień!!
Stary 2014-05-15, 12:49   #3604
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
J
Dziewczyny umowilam sie na probna fryzure i makeup w przyszla niedziedziele fajnie bo przyjedzie do mnie to bede mogla z suknia przymierzyc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja też o tym myślałam, żeby makijaż i fryzurę zrobić tego samego dnia, ale że nie mogłam zgrać terminu to miałam oddzielnie. Teraz się nawet trochę cieszę że ostateczny efekt będzie w dniu ślubu - jak się połączą wszystkie elementy to będzie wow
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:49   #3605
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję wszystkim za gratulacje

Sunset89 - my bardzo chcieliśmy dzidziusia ale nie sądziłam że uda nam się już za pierwszą próbą (nie mylić z pierwszym razem) w dni płodne Zaskoczona byłam bardzo, że tak szybko nam poszło bo pierwotnie planowaliśmy że w przeciągu roku od ślubu zaciążę. A tu się okazało że przynajmniej na ślub nie muszę się martwić że okres dostanę
Gratulacje cieszę się razem z Wami super nowina
My z tż chcemy zacząć tak bez zabezpieczenia od 1 lipca. Rzuciłam tabletki 26 kwietnia i do lipca czekamy Jestem tego samego zdania jak wy byliście obstawiam że rok czasu nam to zajmie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:50   #3606
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Tak, nawet ostatnio wrzucałam Wam linki.
Tam weszłam tylko, żeby porównać ceny ale nie sądziłam, że są aż tak wysokie.
Okazało się, że z koleżanką mamy zaproszenia takie same tylko w innych kolorach Ja kupowałam na allegro, a koleżanka w sklepie. I co się okazało? Ja kupiłam za 1,5 zł już z personalizacją, a koleżanka za 4,5 zł bez personalizacji, bo chcieli 1 zł dodatkowo od zaproszenia

Masakra z tymi cenami

Edytowane przez Sunrise28
Czas edycji: 2014-05-15 o 12:53
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:50   #3607
Buczorek
Raczkowanie

rabbitka, a ile Ci wyszło za całe zamówienie i po ile tych cukiereczków na głowę przypada?
Stary 2014-05-15, 13:01   #3608
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Kasiulenkowo gratki za wszystkie postępy co będziesz zmieniała w sukni?
przedewszystkim górę..

mam szerokie ramiączka z koronki a na niej ponaszywane cekiny... plecy są dość mocno odkryte i chciałabym uzuskać taki efekt jak u pani po lewej stronie

https://www.google.pl/search?q=sukni...14%3B510%3B400

lub takie jak te panie

https://www.google.pl/search?q=sukni...13%3B500%3B371

ramiączka mam tak szerokie jak ta pani

https://www.google.pl/search?q=sukni...82%3B270%3B406

ten protokól to spisujemy razem z TŻ czy sam na sam z księdzem?
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2014-05-15 o 13:03
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:11   #3609
cornflower_girl
Zakorzenienie

Le_lena Cudne rzęsy

Panna Izabela Czyta mi tylko jeden link

aniuska Wg mnie cena za tort ok

cude Ale masakra, trzymam kciuki, żeby udało się Wam dogadać w sprawie noclegów.

enzunio Zozole lub żelki

zakrecona_kropka Faktycznie bardzo dużo chcą za talerzyk dla 5-latka... My mamy dzieci do lat 5 gratis, do 5 do12 lat 50% ceny.

E tam wyrzutek, też bym brała rajstopy, jakby mi było w nich wygodnie i miała buty z zakrytymi palcami

magdalenka Faktycznie straszne te torty

docik Piękna sala, tym lepiej że dali Wam tak korzystną ofertę

sreberko Wow, sukienka wygląda obłędnie na żywo, leciutka, świetnie układa się w tańcu. Dobry gorset i piękna figura murowana

Godzia Piękne loki - tył wygląda obłędnie Jedyne, co bym lekko zmodyfikowała, to spięła ten wystający loczek z jednej strony.

jumapili Bardzo ładny a i smaki kuszące

domar Okrągłe stoły bardziej zajmują przestrzeń, sala wydaje się bardziej zapełniona.

ewaden Bardzo mi przykro z powodu babci I to co piszesz, to jakaś masakra... Trzymam kciuki za Wasz dzień, oby na przekór przeciwnościom, wszystko się udało

pysia Nic straconego, zapoznałaś się z testem i będzie Ci się łatwiej nauczyć do poprawek
A z tymi dziewczynami przegięcie jakieś, oby tylko nie były nafoszone przez cały wieczór.

mimi Może inna oprawa muzyczna?

mojakaren Twój sen awansuje na mój ulubiony z sennika PM2014

madziara Kurczę, Twoja mama za bardzo ingeruje.

Szczeperka Najserdeczniejsze gratulacje dla Was

Gornek Mam nadzieję, że podróż udana A myśleliście, żeby się konsultować z lekarzami - specjalistami? Tu jest wykaz lekarzy.

Lin Świetne oczepiny - chciałabym w podobnym stylu A ciotka z Ameryki straszna, w życiu nie chcę takich zabaw u siebie

Dotka Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z czesania, mama ma 4 miesiące więc spokojnie odrosną

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
W ogóle jakoś tak śluby i wesela mocno pokazują od kogo czas się odciąć, chodzi zarówno o znajomych jak i rodzinę.
Zgadzam się w 100%

exist Mój chłop też ma ślubne koszmary

Sunrise

Zakąski zimne

pieczone mięsa (rolada z boczku, pieczony schab ze szpinakiem, karkówka w pieprzu)
patera wędlin polskich (szynka, kiełbasa wiejska, kabanosy, boczek wędzony, szynka wiejska)
deska serów
śledź w śmietanie, śledź w oleju
tymbaliki drobiowe
domowy pasztet ze śliwka i orzechami
ryba po grecku
jaja faszerowane pastami
pomidory faszerowane serkiem kozim
warzywa konserwowe (ogórki, grzybki, papryka)
pieczywo
sosy do mięs (koperkowy, tysiąca wysp, żurawinowy z chrzanem)
masła smakowe, smalczyk domowy

Sałatki (2 do wyboru)

Tradycyjna jarzynowa
Sałatka z tuńczykiem
Grecka z serem feta
Meksykańska
Z tortellini i szynką
Sałatka ziemniaczana
Sałatka z porów
Mizeria

Buczorek Faktycznie przykra odmowa

monia Gratulacje - wszytskiego dobrego dla Was Znajdziesz chwilę na krótką relację? Jak się sprawowała sukienka?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:12   #3610
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Cześć laski

Dziewczyny - na sali mam sztalugę, a plan rozstawienia stołów chyba chcę zrobić sama - tylko nie wiem skąd wziąć płótno pod tę tablicę.
Zakup takiego cuda pewnie niewiele tańszy niż zakup gotowego rostawienia - więc może wiecie na co w zastępstwie można przypiąc taką tablicę, żeby była stabilna? Koszt gotowej to ok. 200 zł - a tę kwotę wolę przeznaczyć na więcej kwiatów na stole chyba

Buczorek - w okolicach walentynek takie cuda były na grouponie. Może zerknij ?
Ja widzialam te płotna przedwczoraj w empiku, ale nie pamietam ile kosztowaly. Takie duze chyba z 90zl

Cytat:

Brzmi pysznie
Wiem

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Wczoraj przy okazji weszłam do jednego sklepu zapytać o zaproszenia. Koszt tego co wybrałam 4,58 za szt + 1,80 personalizacja (płatna za każde zaproszenie) Czyli całkowity koszt jednego zaproszenia 6,38 - zgłupieli.

Mamą staram się nie przejmować ale to trudne. Chciałabym, żeby chociaż trochę się zainteresowała, żebym chociaż raz była ważniejsza od siostry Podejrzewam, że na ślubie i weselu ważniejsze będą dzieci siostry niż my, bo przecież ktoś będzie musiał się nimi zająć
Powariowali kup lepiej na all

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Moja biżu...Macie też bransoletki? Bo ja sie waham... Mam dosyć bogatą suknią(dodawałam zdj.) i nie wiem czy nie przesadzę...
Ja bym bransoletki juz nie dawala chociaz moim zdaniem lepiej by wyglądalo: kolczyki+bransoletka lub naszyjnik + bransoletka. Dla mnie kolczyki i naszyjnik razem to za duzo szczescia tymbardziej, ze bizuteria nie jest mala

Własnie umarłam...od rana nie ma prądu w calym bloku (o dzięki Boze za tablet naładowany ) i teraz wracalam z kotką od weterynarza i musialam z nią wchodzić pieszo na 11 pietro prawie umarłam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-15 o 13:13
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:14   #3611
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Ja też o tym myślałam, żeby makijaż i fryzurę zrobić tego samego dnia, ale że nie mogłam zgrać terminu to miałam oddzielnie. Teraz się nawet trochę cieszę że ostateczny efekt będzie w dniu ślubu - jak się połączą wszystkie elementy to będzie wow

Mnie czesze i maluje ta sama osoba wiec nie bylo problemu z zgraniem terminu

Cytat:
rabbitka, a ile Ci wyszło za całe zamówienie i po ile tych cukiereczków na głowę przypada?

Normalna cena byla £140 ale mialam kod znizkowy 20% wiec zaplacilam £112 czyli ok 570 zł. 3kg na 70 osob wychodzi bo 42 gram na osobe jeden m&m's wazy ok 1 grama czyli w przyblizeniu 42 m&m'sy w paczuszcze, na osobe. Jeszcze tego nie rozdzielalam bo do slubu lekko ponad miesiac i nie chcialam otwierac torby, bo jest hermetycznie zapakowana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:20   #3612
Le_lena
Raczkowanie

Szczeperka , ilussia , Sunset89, sensuall - jesteście najlepsze!
Że ja tempa głowa nie mam takich pomysłów od razu.
Przez myśl mi nie przeszło kupić tablicę korkową, lub płytę w OBI i obić / obszyć Chyba Wam wiszę flaszkę ślubną
Jak mnie wyjdzie tablica 1/5 ceny to się mogę szarpnąć, a co!

madziara - u nas wychodzi 4,90 za jedne klasyczne - i 5,65 za śmieszne (wszystko już z personalizacją) ale trudno zamówiłam próbkę z allegro jednych to przeżyłam koszmar, a z kolei amelia ma wstrzymane wysyłki próbek - to wolę robić tu na miejscu gdzie robię.
Cena kosmos - ale mam pod nosem, to pomacam, pomarudzę itp

Conf - dziękuję
Pysia - sprawdzę

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-05-15 o 13:21
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:21   #3613
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ten protokól to spisujemy razem z TŻ czy sam na sam z księdzem?
Na początku razem ale jak nadchodzi czas na odpowiedzi na pytania to jedno z nas musiało wyjść i potem drugie wyszło
Ale to zależy od Księdza
Stary 2014-05-15, 13:21   #3614
ilussia
Wtajemniczenie

Kasiulenkowo roznie podobno sie spisuje... My akurat razem bylismy.
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:23   #3615
cornflower_girl
Zakorzenienie

Ech, trzymajcie mnie, bo padnę. Menadżerki hotelu nie ma i nie będzie na kilka tygodni (sprawy rodzinne), więc wszystkie ustalenia z właścicielką hotelu. Już teraz chce, żebyśmy podali nazwiska gości do noclegów (potwierdzenia mamy do 30 czerwca), rezygnujemy z paczek z ciastami, a ona zrozumiała to jako rezygnację z ciast na weselu... Mieliśmy spisany aneks do umowy , przeznaczony do podpisania przez męża właścicielki, a nigdzie tych papierów nie mogą znaleźć

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 13:25   #3616
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Gratulacje cieszę się razem z Wami super nowina
My z tż chcemy zacząć tak bez zabezpieczenia od 1 lipca. Rzuciłam tabletki 26 kwietnia i do lipca czekamy Jestem tego samego zdania jak wy byliście obstawiam że rok czasu nam to zajmie
Dziękuję
Super że też chcecie się starać! Trzymam kciuki żeby się udało wszystko jak chcecie

Cytat:
Napisane przez monia503 Pokaż wiadomość
SZczeperka trzymam kciuki!!
Jeju o już w następnym tygodniu

Jak samopoczucie?
Moje samopoczucie jest wyśmienite

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:28   #3617
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ech, trzymajcie mnie, bo padnę. Menadżerki hotelu nie ma i nie będzie na kilka tygodni (sprawy rodzinne), więc wszystkie ustalenia z właścicielką hotelu. Już teraz chce, żebyśmy podali nazwiska gości do noclegów (potwierdzenia mamy do 30 czerwca), rezygnujemy z paczek z ciastami, a ona zrozumiała to jako rezygnację z ciast na weselu... Mieliśmy spisany aneks do umowy , przeznaczony do podpisania przez męża właścicielki, a nigdzie tych papierów nie mogą znaleźć
Masakra!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:33   #3618
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane
Był już temat o ilości dań, a ja bym chciała zapytać o menu.
Oczywiście jasnym jest dla mnie, że nie wszystko pamiętacie
Ale chociaż jak byście mogły napisać mniej więcej zimne przystawki na jakie się decydujecie
właśnie sobie ustalamy menu
narazieustaliliśmy tyle
mamy 3 dania gorące
1. zupa do wyboru: rosół z makaronemlub flaki lub kurkowaz łazankami
drugie danie: wszystkim znanyi uwielbiany kotlet schabowy lub filet zkurczaka z warzywami na parze i ziemniaczkami(puree lub opiekane)
2. Filet z łososia pieczony w Pesto
3. Żurek z białą kiełbasą

Przekąski:
1.schab zmusem chrzanowym
2.mięso z golonkipodane w galarecie
3.tatar wołowy
4.śledź na trzysposoby
5.sałatka z wędzonym kurczakiem
6. mix sałątz grillowanymkurczakiem i warzywami
7.jarzynowa
8.grecka
9.pomidory z mozarellą
10.mięsa pieczone i wędliny

STÓŁ WIEJSKI
az nie chce mi sie wymieniac co tam jest tyle tego..
ogóaki kisozniaki, bimber , smalec,kiełbasy, kabanosy itp

Bufet bez ograniczeń:
1. 7rodzajów ciast-
2. owoce (banany,truskawki, winogrona,arbuz,czereśnie , śliwki,jabłka,pomarańcze itp na moje życzenie SŁONECZNIKdo skubania)
3. Kawy- latte,cappucino, esspresso
4. Herbaty- owocowe,czarna,zielona
5. Kakao i mleko ciepłe (dla njamłodszych głównie)
6.Mini deserki (kogel-mogel, lody z bitą śmietaną, owoce z polewączekoladową)
7. Soki owocowe
8. Napooje gazowane
9. Woda gazowana i niegazowana

Wciąż jeszcze się wahamy nad tymi daniami gorącymi nie moze byc caly czas kurczak, zkolei nie kazdy lub rybę eh kuźwa

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Matko Bosko Kochanoooo.. pędzicie jak oszalałe.
My skończyliśmy rozdawać zaproszenia i już pojawiają się pierwsze odmowy i to od takich osób co się nie spodziewałam!
Bliska mi koleżanka, która o naszym ślubie wiedziała już od ponad pół roku, po otrzymaniu zaproszenia stwierdziła, że nie przyjdzie bo "nikogo nie będzie znała"... to nic, że będą osoby, które ZNA, ale mimo wszystko, nie wiedziałam, że na śluby się chodzi nie dla Młodej Pary, a dla znajomych gości :/
za taka odpowiedz zwrocilabym sie do kolezanki 'oddaj prosze zaproszenie, skoro przychodzisz tam dla towarzystwa,a nie dla nas to znaczy ze wpisanie cie na liste najblizszych gosci bylo błędem'

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:33   #3619
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
ale jazda
mam nadzieje, że kobieta się szybko ogarnie.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:36   #3620
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny chwalę się Wracam właśnie od gina i z Tżtem zrobiliśmy sobie prezencik ślubny

Ma 5 tygodni więc zalałam go wódką na panieńskim
Gratulacje
Nie martw się, mojej mamie się zdarzało wypić piwo pod koniec ciąży (swoją drogą, ciekawa "zachcianka" ), a brata mam zdolniejszego ode mnie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Da się zrobić normalne oczepiny
https://www.youtube.com/watch?v=ii0TNZzlBBk
Czasem mnie irytowały komentarze wodzirejki, ale ja chcę podobne oczepiny

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Gratulacje wielkie!!!

I podziwiam Sama bym bardzo chciała, ale chyba jeszcze nie czuję się gotowa ;p Sama ciąża i porodówka mnie przerażają
Mnie też porodówka przeraża, zwłaszcza jeśli będziemy mieszkać na wsi - tamtejszy szpital to masakra, odwiedzając mamę i brata słyszałam poród (piętro niżej, ale drzwi przecież nikt nie zamknie), na zawsze chyba zapamiętam reakcję położnej na krzyki bólu rodzącej: 'zamknij ryj, czego się tak drzesz?!' - karygodne

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja żebym wiedziała ile problemów będzie miała moja świadkowa przy organizacji to bym zebrała 2-3 dziewczyny i pojechała w polskę.
W ogóle jakoś tak śluby i wesela mocno pokazują od kogo czas się odciąć, chodzi zarówno o znajomych jak i rodzinę.
Dokładnie, też mi się tak wydaje...

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
To było tak fascynujące, że obejrzałam do końca-teksty o stojącej fujarze wbiły mnie w podłogę. A z przodu dwie rozradowane dziewuszki, które i tak nie rozumieją o czym mowa

Chociaż najbardziej hitowe to: "chustke za dwa rogi, żebyś dobrze rozkładała nogi" oraz z innego "słoik miodu, żebyś dawała z tyłu i z przodu"
chyba "chustke za dwa rogi, żebyś w noc poślubną rozkładała nogi" - tak ja zapamiętałam nie dałam rady obejrzeć do końca, masakra jakaś... Ale i pmka niezła, wygląda tak... RUBASZNIE

Cytat:
Jakieś foto? Sukni? Butów ?

Myśmy już ogarnęli i USC i protokół - niektóre pytania są niezłe Ale jak Proboszcz fajny to i nie ma się czym stresować
No to się stresuję.

Cytat:
Dziewczyny kochane
Był już temat o ilości dań, a ja bym chciała zapytać o menu.
Oczywiście jasnym jest dla mnie, że nie wszystko pamiętacie
Ale chociaż jak byście mogły napisać mniej więcej zimne przystawki na jakie się decydujecie
Ja nie pamiętam wybranych 10 przystawek, ale z tego co pamiętam: faszerowane pomidorki (fetą, oliwkami), nuggetsy z sosem, tatar, jajko z majonezem i szczypiorkiem, pewnie jakaś ryba... Tyle pamiętam

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
jeżeli mogę podpowiedzieć - pytałam znajomej, która kiedyś bawiła się w takie rzecz - powiedziała, że za grosze w OBI albo w Castoramie wytną Ci płytę jakiej chcesz wielkości, a materiał też za grosze kupisz w sklepie z materiałami, trochę marszczenia, wstążki i wystarczy, bo jak za dużo dekoracji to sam 'plan' w nich się zgubi Powiedziała, że orientacyjny koszt samej płyty + materiału do 'obleczenia' wynosił ją ok 40 zł.
Ja widziałam tablice za kilkaset zł, też chcemy zrobić sami.. a jaka to płyta, żebym wiedziała o co prosić?

Ja mam dzisiaj mega powera ślubnego - umówiłam fryzjera na 11.00 (mam nadzieję, że nie za wcześnie), zadzwoniłam w sprawie moich zaproszeń - do soboty dojdą, "na 100%", jak powiedziała dziewczyna, potwierdzili to mailem (jak nie, to ich zatłukę ), zadzwonili z PAWO, że koszule już są, odłoży nam jak się uda to 3 więc jedziemy po nie dzisiaj

a teraz lecę pisać pracę

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:48   #3621
Le_lena
Raczkowanie

cornflower_girl - o losie! Mam nadzieję, że wszystko dopniecie tak jak tego chcieliście.

Damn! Znalazłam naszą wymarzoną wycieczkę w podróż poślubną w dobrej ofercie cenowej , ale skąd ja teraz wyskubię na zaliczkę
Idę sie zatrzelić , albo zmolestuję TŻta, żeby coś pomyślał
Stary 2014-05-15, 13:51   #3622
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Damn! Znalazłam naszą wymarzoną wycieczkę w podróż poślubną w dobrej ofercie cenowej , ale skąd ja teraz wyskubię na zaliczkę
Idę sie zatrzelić , albo zmolestuję TŻta, żeby coś pomyślał
Gdzie i ile tej zaliczki?
Stary 2014-05-15, 13:51   #3623
Sunset89
Rozeznanie

zapytaj o płytę z rodzaju tych korkowych, miękkich, żebyś dała radę wbić pinezki czy coś w tym stylu
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 13:51   #3624
Buczorek
Raczkowanie

bardorja, najlepiej byłoby tak zrobić!
aj dziewczyny, mówię Wam, właśnie przy organizacji ślubu doskonale sprawdza się przysłowie, że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie :p
Stary 2014-05-15, 14:06   #3625
Le_lena
Raczkowanie

Sunrise28 - Kenia - 2800 zł , boję się do przyszłego miesiąca nie będzie tej oferty

Wiecie co? Pisałyście, że macie problem z odmianą nazwisk na zaproszenia.
Myślałam, że to nic trudnego - póki sama nie zaczęłam
Ja chcę już przebrnąć przez to piekło
Stary 2014-05-15, 14:09   #3626
Sunset89
Rozeznanie

http://www.odmiana-nazwisk.waw.pl/ mi to pomogło
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:11   #3627
Buczorek
Raczkowanie

takze uzywalam tego słownika

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 14:12   #3628
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pończochy to miałam na swoim panieńskim takie samonośne z gatty i słuchajcie, czego ja w nich nie robiłam - łącznie z tarzaniem się po limuzynie, tańcach, SPANIEM w łóżku w nich do 13 a potem zasuwaniem do łazienki na kolanach i ani mi się nie zsunęły ani oczka nie było, także polecam! Tylko drogie, 22 zł dałam...
O fajnie, że piszesz. Ja ogólnie chciałam mieć gołe nogi ale teraz się zastanawiam nad samonośnymi pończochami

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Ślub brata na Teneryfie był piękny. Za to w ogóle nie wypoczęliśmy i schudliśmy z mężem
2 dni po ślubie brata zmarła mi babcia...
3 dni po ślubie brata dostałam wiadomość ze Stanów że raczej nie wyrobią się z organizacją ślubu przez diecezję amerykańską (moja parafia jest w Stanach, więc po "bożemu" musiałam to tak załatwiać...). Poza tym zostaliśmy posądzenie o kłamstwa i zatajanie informacji... Okazało się, że nasz diakon zgubił część naszych papierów. Mąż grzecznie na niego naskoczył (pogroził nagłośnieniem sprawy), za co później musiał przepraszać. Diakon też przepraszał, za spieprzenie sprawy i bezpodstawne oskarżenia, ale jako drugi!
Na gwałt przebukowywaliśmy bilet męża do Stanów i dokupywaliśmy bilety z Teneryfy do Polski. Bagatela wyszło nas to ok 1000$! A to po to by całą organizację ślubu kościelnego zacząć od nowa już w Polsce (wymóg do tego- obecność małżonka przy podpisywaniu protokołu...), bo taka alternatywną opcję kiedyś mimochodem rzucił mój ksiądz ze ślubnej parafii. Mąż był, podpis złożył, 1000$ poszło się paść, wracał do Stanów zamiast 15 godz, 29... A my dalej nie wiemy czy do ślubu dojdzie bo biskup nie chce podpisać papierów, nadal ma jedno ale, i nad tym ale pracuję obecnie... Chyba będę niedługo znała wszystkich rabinów w Stanach i Polsce, a na tłumaczu przysięgłym zbankrutuję po raz wtóry
O matko, współczuję takich perypetii miesiąc przed ślubem ;-/ ja bym chyba zawału dostała
Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Z nowości ślubnych: byliśmy dziś w USC i okazało się, że mój akt urodzenia jest nieważny, bo ma stempel z opłatą 15 zł, a nie 22 i muszę jechać do miejsca urodzenia (120km ) i dopłacić 7 zł, żeby był ważny
Byliśmy u florystki, pogadać wstępnie o dekoracji kościoła. Nie miałam właściwie koncepcji na wystrój, ale pani zaproponowała mi coś, co od razu przypadło mi do gustu: http://www.badylarnia.pl/foto/1540_4..._0_837_560.jpg mniej więcej coś takiego, z tym że z jakimiś innymi kwiatami i w trochę większych odstępach rozstawione
Przyszły mi włosy clip in jutro zrobię zdjęcia i wrzucę

73 DDŚ!!
Jaka biurokracja...o matko

Mi też doszły włosy potem dodam fotki. Są piękne i kolor akurat praktycznie taki jak mój 3 czerwca mam próbną fryzurkę, umówiła mnie tak późno bo chciała mieć więcej czasu dla mnie, a ma pozajmowane terminy

Cytat:
Dziewczyny chwalę się Wracam właśnie od gina i z Tżtem zrobiliśmy sobie prezencik ślubny

Ma 5 tygodni więc zalałam go wódką na panieńskim
No gratulacje!kla ski:

Cytat:
porażka, jak można nie wiedzieć gdzie są aneksy do umowy? Powinni to trzymać w jednym miejscu. Właściciel naszej sali ma taki wielki segregator i mówi, że on po tysiąc razy sprawdza czy wszystko ma, czy są podpisy itd mówi, że już ma schize na tym punkcie. Młody i ogarnięty facet
A ta baba to w ogóle chyba trochę nieogarnięta :O

Ale pędzicie! My wczoraj z TŻ pojechaliśmy do Poznania, byliśmy w Ikei kupić półeczki do kuchni i kilka bibelotów
TŻ mówił, że raczej będzie szukał granatowego garnituru, a nie czarnego no ale ostatecznie zobaczymy w czym będzie dobrze wyglądał mówi, że krawat lub mucha będzie w kolorze pastelowego różu o ile znajdziemy
Wysłałam dzisiaj część zaproszeń, do mojej rodzinki poszły wszystkie ale do TŻ nie bo oczywiście nie ma wszystkich adresów
Ogólnie jestem jakaś taka radosna i szczęśliwa, nie mogę się doczekać ślubu

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:17   #3629
cude
Zadomowienie

Szczeperka: cmok: Będzie dobrze!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:23   #3630
czekooczekolada
Zakorzenienie

byłam dziś znowu u jubilera, widziałąm klasyczne zwykłe złote obrączki 4mm za 1050 zł ciekawe czy jeśli Tż weźmiemy 5mm to jaka różnica będzie w cenie, chyba nieduża?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości