|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
U mnie wchodziło w grę zamówienie dwóch wielkich paczek po 1,5 kg każda (żeby potem wkładać M&Ms do pudełek w winietkach). Wyszłoby to prawie 700 zł więc zrezygnowałam
|
|
|
#3602 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Dziewczyny jestem w szoku ile postów!
Nie zdążyłam się nawet wbić ![]() Szkoda,że nie miałam tyle czasu pisać.. Jestem już żonka i życzę Wszystkim Młodym wspaniałych chwil!!! ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() Jeju o już w następnym tygodniu ![]() Jak samopoczucie?
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka serdecznie gratuluję!
![]() Przerażają (i trochę śmieszą ) mnie Wasze koszmary ślubne u mnie na razie brak stresu ale pewnie jak zostaną ze 2 miechy to zacznę panikować. Ja to w ogóle jak się zestresuję ( np w szkole miałam tak przy tablicy, czy jak jechałam do porodu, czy w jakiejkolwiek stresującej sytuacji) to zaczynam się trząść cała. I gdy się wzruszę też. Ale to tak, że nie mogę opanować kończyn Tego filmiku z zabawą ślubną po Waszych komentarzach wcale nie oglądam Sunrise28 my jeszcze nie mamy menu ustalonego ale myślę, że przystawki bez żadnych galaret weźmiemy Kasiulenkowo,Sunrise28 My bierzemy tylko ślub w USC i ostatnio byliśmy zaklepać termin. Trzeba odpowiedzieć na kilka pytań tak lub nie i jednym z tych pytań było coś w stylu czy nie jesteśmy w związku małżeńskim w innym kimś a mój tż na to patrzy na kieronika i nic nie odpowiada Le_lena takie płótno jak na obraz widziałąm w gazetce promocyjnej jysku na ten tydzień!!
|
#3604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też o tym myślałam, żeby makijaż i fryzurę zrobić tego samego dnia, ale że nie mogłam zgrać terminu to miałam oddzielnie. Teraz się nawet trochę cieszę że ostateczny efekt będzie w dniu ślubu - jak się połączą wszystkie elementy to będzie wow
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z tż chcemy zacząć tak bez zabezpieczenia od 1 lipca. Rzuciłam tabletki 26 kwietnia i do lipca czekamy Jestem tego samego zdania jak wy byliście obstawiam że rok czasu nam to zajmie
|
|
#3606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupowałam na allegro, a koleżanka w sklepie. I co się okazało? Ja kupiłam za 1,5 zł już z personalizacją, a koleżanka za 4,5 zł bez personalizacji, bo chcieli 1 zł dodatkowo od zaproszenia ![]() Masakra z tymi cenami
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-05-15 o 12:53 |
|
|
|
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
rabbitka, a ile Ci wyszło za całe zamówienie i po ile tych cukiereczków na głowę przypada?
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam szerokie ramiączka z koronki a na niej ponaszywane cekiny... plecy są dość mocno odkryte i chciałabym uzuskać taki efekt jak u pani po lewej stronie https://www.google.pl/search?q=sukni...14%3B510%3B400 lub takie jak te panie https://www.google.pl/search?q=sukni...13%3B500%3B371 ramiączka mam tak szerokie jak ta pani https://www.google.pl/search?q=sukni...82%3B270%3B406 ten protokól to spisujemy razem z TŻ czy sam na sam z księdzem?
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2014-05-15 o 13:03 |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Le_lena Cudne rzęsy
Panna Izabela Czyta mi tylko jeden link ![]() aniuska Wg mnie cena za tort ok cude Ale masakra, trzymam kciuki, żeby udało się Wam dogadać w sprawie noclegów. enzunio Zozole lub żelki ![]() zakrecona_kropka Faktycznie bardzo dużo chcą za talerzyk dla 5-latka... My mamy dzieci do lat 5 gratis, do 5 do12 lat 50% ceny. E tam wyrzutek, też bym brała rajstopy, jakby mi było w nich wygodnie i miała buty z zakrytymi palcami ![]() magdalenka Faktycznie straszne te torty ![]() docik Piękna sala, tym lepiej że dali Wam tak korzystną ofertę sreberko Wow, sukienka wygląda obłędnie na żywo, leciutka, świetnie układa się w tańcu. Dobry gorset i piękna figura murowana ![]() Godzia Piękne loki - tył wygląda obłędnie jumapili Bardzo ładny a i smaki kuszące ![]() domar Okrągłe stoły bardziej zajmują przestrzeń, sala wydaje się bardziej zapełniona. ewaden Bardzo mi przykro z powodu babci ![]() pysia Nic straconego, zapoznałaś się z testem i będzie Ci się łatwiej nauczyć do poprawek ![]() A z tymi dziewczynami przegięcie jakieś, oby tylko nie były nafoszone przez cały wieczór. mimi Może inna oprawa muzyczna? mojakaren Twój sen awansuje na mój ulubiony z sennika PM2014 ![]() madziara Kurczę, Twoja mama za bardzo ingeruje. Szczeperka Najserdeczniejsze gratulacje dla Was ![]() Gornek Mam nadzieję, że podróż udana A myśleliście, żeby się konsultować z lekarzami - specjalistami? Tu jest wykaz lekarzy.Lin Świetne oczepiny - chciałabym w podobnym stylu A ciotka z Ameryki straszna, w życiu nie chcę takich zabaw u siebie Dotka Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z czesania, mama ma 4 miesiące więc spokojnie odrosną ![]() Cytat:
exist Mój chłop też ma ślubne koszmary Sunrise Zakąski zimne pieczone mięsa (rolada z boczku, pieczony schab ze szpinakiem, karkówka w pieprzu) patera wędlin polskich (szynka, kiełbasa wiejska, kabanosy, boczek wędzony, szynka wiejska) deska serów śledź w śmietanie, śledź w oleju tymbaliki drobiowe domowy pasztet ze śliwka i orzechami ryba po grecku jaja faszerowane pastami pomidory faszerowane serkiem kozim warzywa konserwowe (ogórki, grzybki, papryka) pieczywo sosy do mięs (koperkowy, tysiąca wysp, żurawinowy z chrzanem) masła smakowe, smalczyk domowy Sałatki (2 do wyboru) Tradycyjna jarzynowa Sałatka z tuńczykiem Grecka z serem feta Meksykańska Z tortellini i szynką Sałatka ziemniaczana Sałatka z porów Mizeria Buczorek Faktycznie przykra odmowa ![]() monia Gratulacje - wszytskiego dobrego dla Was Znajdziesz chwilę na krótką relację? Jak się sprawowała sukienka?
|
|
#3610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem ![]() Cytat:
kup lepiej na all Cytat:
chociaz moim zdaniem lepiej by wyglądalo: kolczyki+bransoletka lub naszyjnik + bransoletka. Dla mnie kolczyki i naszyjnik razem to za duzo szczescia tymbardziej, ze bizuteria nie jest mala![]() Własnie umarłam...od rana nie ma prądu w calym bloku (o dzięki Boze za tablet naładowany ) i teraz wracalam z kotką od weterynarza i musialam z nią wchodzić pieszo na 11 pietro prawie umarłam Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-05-15 o 13:13 |
|||
|
|
|
#3611 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie czesze i maluje ta sama osoba wiec nie bylo problemu z zgraniem terminu ![]() Cytat:
Normalna cena byla £140 ale mialam kod znizkowy 20% wiec zaplacilam £112 czyli ok 570 zł. 3kg na 70 osob wychodzi bo 42 gram na osobe jeden m&m's wazy ok 1 grama czyli w przyblizeniu 42 m&m'sy w paczuszcze, na osobe. Jeszcze tego nie rozdzielalam bo do slubu lekko ponad miesiac i nie chcialam otwierac torby, bo jest hermetycznie zapakowana. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
Szczeperka , ilussia , Sunset89, sensuall - jesteście najlepsze!
Że ja tempa głowa nie mam takich pomysłów od razu. Przez myśl mi nie przeszło kupić tablicę korkową, lub płytę w OBI i obić / obszyć Chyba Wam wiszę flaszkę ślubną ![]() Jak mnie wyjdzie tablica 1/5 ceny to się mogę szarpnąć, a co! madziara - u nas wychodzi 4,90 za jedne klasyczne - i 5,65 za śmieszne (wszystko już z personalizacją) zamówiłam próbkę z allegro jednych to przeżyłam koszmar, a z kolei amelia ma wstrzymane wysyłki próbek - to wolę robić tu na miejscu gdzie robię.Cena kosmos - ale mam pod nosem, to pomacam, pomarudzę itp Conf - dziękuję Pysia - sprawdzę
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-05-15 o 13:21 |
|
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
Na początku razem ale jak nadchodzi czas na odpowiedzi na pytania to jedno z nas musiało wyjść i potem drugie wyszło
![]() Ale to zależy od Księdza
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulenkowo roznie podobno sie spisuje... My akurat razem bylismy.
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, trzymajcie mnie, bo padnę. Menadżerki hotelu nie ma i nie będzie na kilka tygodni (sprawy rodzinne), więc wszystkie ustalenia z właścicielką hotelu. Już teraz chce, żebyśmy podali nazwiska gości do noclegów (potwierdzenia mamy do 30 czerwca), rezygnujemy z paczek z ciastami, a ona zrozumiała to jako rezygnację z ciast na weselu... Mieliśmy spisany aneks do umowy , przeznaczony do podpisania przez męża właścicielki, a nigdzie tych papierów nie mogą znaleźć
|
|
#3616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że też chcecie się starać! Trzymam kciuki żeby się udało wszystko jak chcecie Cytat:
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
narazieustaliliśmy tyle mamy 3 dania gorące 1. zupa do wyboru: rosół z makaronemlub flaki lub kurkowaz łazankami drugie danie: wszystkim znanyi uwielbiany kotlet schabowy lub filet zkurczaka z warzywami na parze i ziemniaczkami(puree lub opiekane) 2. Filet z łososia pieczony w Pesto 3. Żurek z białą kiełbasą Przekąski: 1.schab zmusem chrzanowym 2.mięso z golonkipodane w galarecie 3.tatar wołowy 4.śledź na trzysposoby 5.sałatka z wędzonym kurczakiem 6. mix sałątz grillowanymkurczakiem i warzywami 7.jarzynowa 8.grecka 9.pomidory z mozarellą 10.mięsa pieczone i wędliny STÓŁ WIEJSKI az nie chce mi sie wymieniac co tam jest tyle tego.. ogóaki kisozniaki, bimber , smalec,kiełbasy, kabanosy itpBufet bez ograniczeń: 1. 7rodzajów ciast- 2. owoce (banany,truskawki, winogrona,arbuz,czereśnie , śliwki,jabłka,pomarańcze itp na moje życzenie SŁONECZNIKdo skubania) 3. Kawy- latte,cappucino, esspresso 4. Herbaty- owocowe,czarna,zielona 5. Kakao i mleko ciepłe (dla njamłodszych głównie) 6.Mini deserki (kogel-mogel, lody z bitą śmietaną, owoce z polewączekoladową) 7. Soki owocowe 8. Napooje gazowane 9. Woda gazowana i niegazowana Wciąż jeszcze się wahamy nad tymi daniami gorącymi Cytat:
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że kobieta się szybko ogarnie. |
|
|
|
|
#3620 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, mojej mamie się zdarzało wypić piwo pod koniec ciąży (swoją drogą, ciekawa "zachcianka" ), a brata mam zdolniejszego ode mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj mega powera ślubnego - umówiłam fryzjera na 11.00 (mam nadzieję, że nie za wcześnie), zadzwoniłam w sprawie moich zaproszeń - do soboty dojdą, "na 100%", jak powiedziała dziewczyna, potwierdzili to mailem (jak nie, to ich zatłukę ), zadzwonili z PAWO, że koszule już są, odłoży nam jak się uda to 3 więc jedziemy po nie dzisiaj ![]() a teraz lecę pisać pracę
|
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl - o losie! Mam nadzieję, że wszystko dopniecie tak jak tego chcieliście.
Damn! Znalazłam naszą wymarzoną wycieczkę w podróż poślubną w dobrej ofercie cenowej , ale skąd ja teraz wyskubię na zaliczkę Idę sie zatrzelić , albo zmolestuję TŻta, żeby coś pomyślał
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie i ile tej zaliczki?
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
zapytaj o płytę z rodzaju tych korkowych, miękkich, żebyś dała radę wbić pinezki czy coś w tym stylu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
bardorja, najlepiej byłoby tak zrobić!
![]() aj dziewczyny, mówię Wam, właśnie przy organizacji ślubu doskonale sprawdza się przysłowie, że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie :p
|
#3625 |
|
Raczkowanie
|
Sunrise28 - Kenia - 2800 zł , boję się do przyszłego miesiąca nie będzie tej oferty
Wiecie co? Pisałyście, że macie problem z odmianą nazwisk na zaproszenia. Myślałam, że to nic trudnego - póki sama nie zaczęłam Ja chcę już przebrnąć przez to piekło
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
http://www.odmiana-nazwisk.waw.pl/ mi to pomogło
|
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
takze uzywalam tego słownika
|
|
#3628 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też doszły włosy potem dodam fotki. Są piękne i kolor akurat praktycznie taki jak mój Cytat:
![]() kla ski:Cytat:
porażka, jak można nie wiedzieć gdzie są aneksy do umowy? Powinni to trzymać w jednym miejscu. Właściciel naszej sali ma taki wielki segregator i mówi, że on po tysiąc razy sprawdza czy wszystko ma, czy są podpisy itd mówi, że już ma schize na tym punkcie. Młody i ogarnięty facetA ta baba to w ogóle chyba trochę nieogarnięta :O Ale pędzicie! My wczoraj z TŻ pojechaliśmy do Poznania, byliśmy w Ikei kupić półeczki do kuchni i kilka bibelotów ![]() TŻ mówił, że raczej będzie szukał granatowego garnituru, a nie czarnego Wysłałam dzisiaj część zaproszeń, do mojej rodzinki poszły wszystkie ale do TŻ nie bo oczywiście nie ma wszystkich adresów ![]() Ogólnie jestem jakaś taka radosna i szczęśliwa, nie mogę się doczekać ślubu
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś znowu u jubilera, widziałąm klasyczne zwykłe złote obrączki 4mm za 1050 zł
ciekawe czy jeśli Tż weźmiemy 5mm to jaka różnica będzie w cenie, chyba nieduża?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

(dopiero doczytałam
)
25.10.2014
Zaskoczona byłam bardzo, że tak szybko nam poszło bo pierwotnie planowaliśmy że w przeciągu roku od ślubu zaciążę. A tu się okazało że przynajmniej na ślub nie muszę się martwić że okres dostanę 

Czyli całkowity koszt jednego zaproszenia 6,38 - zgłupieli.
Podejrzewam, że na ślubie i weselu ważniejsze będą dzieci siostry niż my, bo przecież ktoś będzie musiał się nimi zająć
kup lepiej na all 

i ani mi się nie zsunęły ani oczka nie było, także polecam! Tylko drogie, 22 zł dałam...
kla ski: